Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Lenullázott elnökjelöltek
  2008-06-05 23:59:21, csütörtök
 
  2008-06-04


Lenullázott elnökjelöltek

Kóka János új slágerével szólva: kékül a szívük a magyar liberális vezetőknek, fokozódik az izgalom a három madár pártjában. A szombati rendkívüli országos tisztújító küldöttgyűlést fordulópontnak tartja a közvélemény: vajon melyik elnökjelölt győz a választáson, melyikük programja mentén indulhat el az SZDSZ defibrillálása a tetszhalott állapotból?

A megismételt küldöttgyűlésre a tavalyi elnökválasztási csalások miatt van szükség. Nem árt megemlékezni ezekről a homályos esetekről most, amikor a balliberális közbeszédben újra a gonosz, nyugdíjasfaló Orbán Viktorról van szó az elkisgazdásodó SZDSZ kényszer-elnökválasztása helyett. Kóka János tavaly tavasszal azt ígérte: tíz százalékra fogja felhozni a liberális pártot. Ez azonban nem sikerült neki: a legutóbbi felmérések szerint a biztos választók mindössze egy százaléka szavazna ma az SZDSZ-re. Pártvezetői teljesítménye és gazdasági miniszteri eredményei miatt Kóka kiérdemelte a Mr. Egy Százalék címkét. A politikus ráadásul a Szonda népszerűségi listájának első helyét foglalja el - hátulról.

Az SZDSZ elnöke 2007 decemberében úgy nyilatkozott: "Ha sikerül túl lennünk az egészségügy és a közteherviselés reformján, akkor már nem kell annyi új konfliktust nyitni, a meglévőket kell jól menedzselni 2010 tavaszáig." Akkori gondolatait tökéletesen felülírta a valóság: az egészségügyi reform megbukott, a közteherviselési reform el sem kezdődött. Mindezek hatására pedig mégis új konfliktusokat nyitott Kóka János. A zsákutcából való kitolatás érdekében ugyanis igen aktív politizálásba kezdett: kilépett a koalícióból, kvázi ellenzéki pártot csinált az SZDSZ-ből, és azóta kívülállóként ütögeti az asztalt adócsökkentési terveivel. Mi azonban úgy emlékszünk, mintha gazdasági miniszterként kevesebbet tett volna kék szíve ügyéért. Az ellenzékiség is nehezen megy Kóka pártjának: az esetek döntő többségében megszavazza a kormány álláspontját a parlamentben.

Az egy ideig ügyes(kedő) politikusnak tűnő Kóka klasszikus hibákat követett el: villámgyorsan meg tudta szerezni a hatalmat (miniszteri pozíciót, majd pártelnökséget is szerzett), de ezután nem volt képes megtartani . Dicstelenül végződött miniszteri karrierje után úgy tűnik, pártvezéri korszakának is vége lesz: rossz stratégiai döntései miatt nem tudott kitörni nehéz helyzetéből, sőt maga korlátozta saját mozgásterét.

Fodor Gáboron viszont - Kókával ellentétben - nehéz fogást találni. Ma is kétszer olyan népszerű, mint Kóka (42:21 pont Fodor javára). Fodor mindig a hatalom közelében, de soha nem a hierarchia tetején tevékenykedett. A Fidesz második embere volt egykor, de az SZDSZ-ben is örök második lett: szerepe a hangadók és a valódi potentátok között a szimbolikus jelenlétre és az SZDSZ pozitív üzeneteire redukálódott. A tavalyi - elcsalt - elnökválasztáson pedig alulmaradt Kóka Jánossal szemben. Ráadásul a kárpótlásként kapott környezetvédelmi posztról (ami növelte népszerűségét) Kóka és Gyurcsány játszmája miatt kellett rövid idő után lemondania.

Vetélytársához hasonlóan Fodor sem támogatja szóban az SZDSZ feltételek nélküli visszatértét a koalícióba. Kijelentette, hogy egy Gyurcsány vezette MSZP-kormánnyal nem kötne újra szerződést. Fodor pártelnöki stratégiájának alapja az SZDSZ nyitása lenne: visszaszerezné az egykori liberális szavazók támogatását. Kérdés, hogyan. Az SZDSZ-től eltávolodó százezrek azon politika miatt ejtették a kispártot, amelyet Fodor Gábor mindvégig támogatott. A politikus másik jelszava a felelősség - de miért hinnénk el ezt róla és az SZDSZ-ről, ha hosszú évek óta kormányozzák az MSZP-vel egyetemben - a gazdasági csőd felé az országot?

Az SZDSZ elnökjelöltjeinek mostani politikája egy lenullázódott párt politikusainak vergődését idézi. A választók kilencvenvalahány százaléka amúgy sem támogatja a párt nézeteit, a szimpatizánsok maradékát pedig az elmúlt hónapok belső torzsalkodásai és hibás stratégiai döntései morzsolták tovább. Ha Kóka János nyer, biztos bukás vár az SZDSZ-re, míg ha Fodor Gábor nyer, akkor több esély marad az újrakezdésre - ezt viszont az MSZP-től való világos elhatárolódással lehet biztosítani. Ha Fodorék újra szövetséget kötnek a szocialistákkal, akkor szintén biztos bukás vár az SZDSZ-re. Ha a liberálisok megszavazzák a költségvetést, minden kiugrási kísérlet hiábavalónak bizonyulna. Ha nem szavazzák meg, elbukik a kormány, és jöhetnek a választások. Azon pedig egy százalék lesz az esélyük. Szabad madarak tépik egymást, kalitkába zárva.

Rajcsányi Gellért újságíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk a forint "erősödésérő
  2008-06-05 23:56:04, csütörtök
 
  Olvasónk a forint "erősödéséről" és a bankok törekvéseiről
2008-06-05. 16:35

Mi mindenre ne lenne még jó ez a velünk született JÓZAN PARASZTI ESZÜNK?

Csupán ez kell ahhoz, hogy az életünket nap mint nap megkeserítő problémák összefüggéseit megértsük. Ehhez szeretnék segítő kezet nyújtani mindazoknak, kik még mindig kételkednek abban, hogy a pénzvilág, s annak vezetői, csicskái lennének minden gazdasági és társadalmi bajunk okozói. Ennek érdekében néhány szemfelnyitó kérdést teszek fel, majd ezt követően néhány magyarázattal szolgálok bizonyságként arra, hogy a jelenleg tapasztalható káosz megértéséhez még csak középiskolai végzettségre sincs szükségünk. Egyedül a józan paraszti ész kell minden megértéséhez, és éppen ezt a velünk született képességet kezdik el nagy gondossággal kinevelni belőlünk már-már az óvodában is.

Továbbá nehezíti a megértést az alapvetően keresztény mentalitásunk, miszerint el se tudjuk hinni, de még képzelni se azt, hogy egyes érdekkörök semmi mást nem tesznek, mint hogy a mi tönkretételünk módozatain, újabb és újabb trükkjein fáradozzanak naphosszat. Ebbe belefér minden gaztett, amit az egyetemes történelem során az emberiség ellen elkövettek. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei című könyvecskét, amit Mónus Áron fordításában szerezhetünk be a Szkítia könyvesboltokban. Hacsak azóta be nem tiltották!

Kérdéseim, melyekre immár mindenki maga is meg fogja találni a választ, a következők:

1.) Hihető-e, hogy a magyar forint állandóan erősödik az ún. kemény, nyugati valutákkal szemben?

2.) Ha igen, akkor vajon miért nem érezzük ennek ,,jótékony" hatásait? — pl. az élelmiszer és egyéb termékek áraiban, hiszen szinte kivétel nélkül minden termék már importból származik. Tehát valóban erős forint esetén miért nem látjuk ennek az erős forintunknak az árcsökkentő hatását az importból származó termékek áraiban? — hiszen erős forinttal több kemény valutát, és ebből több import terméket tudnak vásárolni az importőrök.

3.) A kemény valutákkal szemben miért erősödik a forint még akkor is, amikor hazánkat már totál csődbe vitték a hazaáruló kormányok, és mindeközben a gazdasági mutatók is egyre rosszabbak?

4.) Miért tukmálnak mindenkire különféle kölcsönöket a bankok?

5.) Miért szinte kizárólag devizaalapú hiteleket kínálnak a bankok - a japán yentől a svájci frankig?

6.) Miért nem lehetett még uzsorakamatra se hitelhez jutni korábban, közvetlenül a gyakorlatilag soha be nem következett rendszerváltás után, és még jó néhány évig azt követően sem?

7.) Ugyanakkor most — vajon miért dobálják utánunk a különféle, de csakis és kizárólag jelzáloggal biztosított kölcsönöket? Új autót pl. már nem is nagyon lehet készpénzért vásárolni.


Válaszaim:

1.) A forintot a bankok irreálisan magasan jegyzik, és ennek egyedüli oka, hogy a nemzetközi pénzvilág alaposan kidolgozott stratégiát követ hazánk lakosságának anyagi kisemmiztetése érdekében, hogy aztán olcsó áron felvásárolja mindenünket. Köztudott, hogy a megélhetéshez, lakhatáshoz, az égbeszökő energiaárak finanszírozásához állandóan anyagi forrásokra van szükségünk. Na már most: a mesterségesen keltett munkanélküliség, mint általános probléma, nem teszi lehetővé az előbb említett kiadások finanszírozását, így nagyon sok forráshiánnyal küszködő honfitársunk, vállalkozónk kölcsönfelvételre szorul. Meg is kapják a kölcsönt, feltéve, ha a bank elegendő biztosítékot lát a folyósítandó kölcsönök visszafizetésére. Például, biztosítékként felajánljuk a családi házunkat, amit a bank az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb csak a 60%-ban számít be. És természetesen csőd esetén ezt a csökkentett forgalmi értéket veszi figyelembe, amikor elszámol velünk.

2.) Nem érezhetjük az egyre erősödő forintunk árcsökkentő hatását, mert a forint valójában nem erősödik. Másik ok, hogy az importőrök nem jótékonysági intézmények. Továbbá: hazánkban nem érvényesül már a kínálat-kereslet törvénye sem, mert nincs szabadpiaci versenyhelyzet. Hazánkban felborult már minden gazdasági törvényszerűség, és ezt támasztja alá, hogy minél drágább pl. a benzin, annál többet autózunk.
Tehát nem reagálunk már az árak alakulására érzékenyen, mint ezt korábban tettük! Idősebbek emlékezhetnek a néhány évtizeddel korábbi állapotokra, amikor még kilométeres sorok kígyóztak egy-egy kisebb mértékű benzinár emelésekor. Hazánkban ma már minden gazdasági tendencia mesterségesen keltett, vagy elfojtott. Totálisan manipulálnak itt mindent!

3.) A kemény valutákkal szemben azért jegyzik a forintot irreálisan magas árfolyamon, hogy minél nagyobb kedvet kapjunk a devizaalapú kölcsönök felvételéhez. Miért ódzkodnánk ettől, amikor egyre kevesebb a várható törlesztő részletünk?! Itt van a kutya elásva, mert ez nem sokáig lesz így!

4.) Egyúttal válasz az 5.) pontra is: A bankok azért tukmálják a különféle kölcsöneiket ránk, mert ezen az úton tudják megszerezni házainkat és mindenünket a legkönnyebben, a leghamarabb. Ha már se a föld, se a ház nem a miénk, akkor vajon mi szolgáltat még jogalapot nekünk arra, hogy itt maradhassunk a szülőföldünkön? A pénzvilág nem csak Magyarország ellen esküdött össze, de az egész világgal szemben is. Meg akarnak szerezni mindenkitől mindent, és ezt a tendenciát legjobban hazánkban lehet nyomon követni. Amikor mindenkit kellőképpen eladósítottak, jelzálogokkal jól megterheltek már, akkor rohamosan gyengíteni fogják a forintunkat. Ez lesz az utolsó csapás ránk, eladósított magyarokra. Nem tudjuk majd fizetni a hirtelen egekig szökő törlesztő részleteinket, és így ,,joggal" árverezhetik el a fejünk felől még a fedelet is.
Vajon miért nem lehet a devizaalapú hiteleket a felvett devizanemben, ill. valutanemben fizetnünk? Példának okáért a svájci frank alapú hitelt svájci frankban visszafizetnünk! Na vajon miért nem lehet? Mert akkor kikerülnénk a mocskos üzelmeket hajhászók gazemberek karmaiból! Hát ezért nem lehet!

6.) Azért nem lehetett sokáig semmilyen kölcsönhöz hozzájutni, még uzsorakamatra sem, mert akkor megerősödhetett volna az akkor még csak kialakulóban lévő, ún. polgári réteg, kik kellő tehetséggel, rátermettséggel, ambícióval rendelkeztek. Egy erős polgárság létrejöttében ugyanis a zsidók sohase bábáskodtak volna, hiszen akkor sohasem válunk tőlük függő helyzetbe. Ez esetben sohase tudtak volna minket mezítelenre vetkőztetni, csontig lekopasztani. Lásd jelenlegi helyzetünket!

7.) Most viszont azért lehet úton-útfélen kölcsönhöz jutni, mert ez is a jól kimunkált, minket ellehetetlenítő stratégia része. Mint a fentiekben kifejtettem, ezzel tesznek teljesen és végérvényesen tönkre minket. Adósságcsapdába hajtanak minket, az egyszerű állampolgárokat is!

A szükség természetesen nagy úr, és gyakran törvényt is bont. Egyes élethelyzetekben sajnos elkerülhetetlen, hogy kölcsönért folyamodjunk. Ezt azonban nagyon át kell gondolnunk, és mérlegelnünk kell minden várható nehézséget. Csakis úgy szabad kölcsönt felvenni, hogy biztosítva lássuk az utolsó törlesztő-részlet visszafizetését is. Máskülönben totális csődhelyzettel kell számolnunk!

Vattay Szabolcs, Budapest

http://kuruc.info/r/1/25720/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gyermekekkel reklámozzák perve
  2008-06-05 23:52:54, csütörtök
 
  Plakát: gyermekekkel reklámozzák perverzitásukat a felvonuló pedofil buzik + olvasó
2008-06-05. 18:49

Az alábbi plakáttal reklámozzák beteges hajlamaikat a "Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű fesztivál" résztvevői. Velük is színesebb az ország.


http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsgybuzik.jpg

Kapcsolódó

18+: A felvonuló buzik szerint mi vagyunk a betegek - ha másként látja, közölje "Amandával"! + élménybeszámolók

Eltüntettük a netről a szolgáltatásait reklámozó felvonuláspárti ratyit


NA EZ MÁR MINDENNEK A TETEJE!

Nem elég, hogy torz világképükkel mindennapjainkat fertőzik az ilyen Léderer-, Gusztos-, Szetey-féle köcsögök, de van pofájuk erre még a gyerekeket is felhasználni.

Látható, nem tanultak a tavalyi esetből, és most július 5-én ismét végig akarnak vonulni egymást nyalva, nemi aktust imitálva, keresztyén jelképet és a bibliát gyalázva. Nincsenek tekintettel a többség véleményére, gyermekeinkre, erkölcsre. Csak az a fontos, hogy ők, a söpredék, végigvonulhassanak fél Budapesten és kiélhessék (exhibi)cionista hajlamaikat, amit a zsidó szdsz új (de)generációja mindig is támogatott (hisz deviánsokkal van tele a pártjuk). Nekik ezek az értékük, drog és mindenfajta deviancia terjedése, a züllesztés.

Természetesen mi mást várhatunk a kúrmánytól mint a szokásos neoÁVH-s felvonulást? Õk védik majd a buzikat, narkósokat (hisz, ez a dolguk, nem?) míg minket, hazafiakat, a szokásos földre teperés, könnygáz, vipera használatával ismertetnek a gyurcsány-féle Új Magyarország pogromra.

NE FELEDJE SENKI, MIT IS JELENT A TOLERANCIA VALÓJÁBAN.

TOLERANCIA = A KISEBBSÉG HATALMA A TÖBBSÉG FELETT

Hazafiak, már most készülhetünk a július 5-én minden jóérzésű embert megbotránkoztató, undorító felvonulásuk elleni küzdelemre.

Mutassuk meg, hogy nem kérünk ezekből.

IRA

http://kuruc.info/r/6/25713/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízmillióért bontják le az egy
  2008-06-05 23:50:28, csütörtök
 
  Tízmillióért bontják le az egymilliárdos Petőházi Cukorgyárat
2008-06-05 11:31 barikád.hu

Gazdasági és környezetvédelmi katasztrófa közeleg

A cukorgyárban keletkezett szennyvizet a tisztítást követően ezekbe a tározókba engedték. Az ülepítőtavakon madarak alakítottak ki fészkelő helyeket, köztük néhány fokozottan védett faj is, mint a piroslábú cankó, a gólyatöcs és a gulipán. A hely arról nevezetes, hogy Magyarországon első alkalommal itt fészkelt a bütykös ásólúd. Ha a tározókat felszámolják, az a madárállományt is veszélyezteti.

Bármennyire is szeretnék megmenteni az itt fészkelő madarak élőhelyét a természetvédők, az Európai Uniós törvények szerint a szennyvíztisztítót le kell bontani, a tavakat pedig be kell szántani és vissza kell állítani az eredeti állapotot.
A Petőházi Cukorgyárnak nincs más lehetősége, mint betartani az EU-s előírásokat. A kifogástalanul működő tisztítót nem adhatják át lakossági célú használatra, így a tározók vízutánpótlása is megszűnik.

A cukorgyárat az év elején zárták be. A döntés hátterében az áll, hogy az Európai Unió cukorreformja kapcsán hazánknak mintegy 50 százalékkal kellett csökkentenie a cukorgyártást. A Magyar Cukor Zrt. a jövőben kaposvári üzemében folytatja a termelést, Petőházán csak cukortárolás és csomagolástörténik.

A gyárból elküldött közel 200 alkalmazott a végkielégítés mellett komoly pénzbeli kártérítést is kapott. Jelenleg negyvenen dolgoznak Petőházán.

Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa elmondta, hogy itt a fő hiba a pazarlás. Megépítették a gyárat milliárdért, elbontják tízmillióért. Pazarlás az is, hogy a kialakult természeti élőhelyet, amely régebben nem volt ott, megsemmisítik. Az igaz, hogy az unió elvárja Magyarországtól, hogy lecsökkentse a cukorgyártó kapacitást, de ebből nem következik az, hogy le kell bontani a cukorgyárat. Ilyen törvény nincs - tette hozzá a szakpolitikus.

Illés Zoltán hozzátette: hiba volt Magyarországon a cukorgyártást lecsökkenteni, hiszen manapság minden a bio-üzemanyagokról szól: a megtermelt cukorból inkább etanolt lehetne előállítani, ami aztán csökkentené a klímaproblémákat. A cukorrépa termelést nem megszüntetni, hanem visszaállítani kellene, több száz embernek munkát adva ezáltal. A politikus megjegyezte, hogy a magyar kormánynak határozott lépéseket kellett volna tennie a cukorgyártás leállítása ellen.

dunatv.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végjáték-Elnökválasztás a libe
  2008-06-05 23:48:37, csütörtök
 
  Tóth Gy. László: Végjáték-Elnökválasztás a liberális leninistáknál
2008-06-05 15:38 barikád.hu


Tóth Gy. LászlóTóth Gy. LászlóAz SZDSZ jelenleg legitimációs, politikai és morális válságban van. A krízis mélységét jelzi, hogy az együtt maradás hangsúlyozásán kívül, senkinek nincs érdemi mondanivalója.

Ettől függetlenül június 7-én elnököt választ a Szabad Demokraták Szövetsége. A pártban természetesen ,,nem két rossz, hanem két jó jelölt verseng az elnökségért", akik a ,,liberális politika két különböző hangsúlyát" jelenítik meg. Az SZDSZ politikájának ,,két egyenrangú pillére a liberális gazdaságpolitika és a liberális emberi jogi politika." Demszky Gábor és Horn Gábor a Népszabadság 2008. május 23-i számában fogalmazták meg a fentieket. Úgy érzik: most tényleg csak rajtuk múlik, egyben maradnak-e és sikeresek lesznek - vagy végleg elbuknak.

A mostani helyzet sokakban idézi fel a 2007-ben történteket. Az akkori elnökválasztáson Kóka János - nem túl leleményesen- a sikerességről, Fodor Gábor pedig a hitelességről beszélt. Tavaly a megerősödés, most a megmaradás a tét. Az elnökjelöltek elképzelései között most is alig van különbség. Míg Kóka János az MSZP (ál) ellenzékeként képzeli el a jövőt, addig a negyedszer induló Fodor Gábor kompromisszum-késznek mutatkozik, és ,,befogadó" SZDSZ-ről beszél.

A legutóbbi elnökválasztást formálisan Kóka János nyerte, de mint utólag kiderült, valójában nem lehet tudni, hogy a küldöttgyűlésen kik és kire szavaztak. Máig nincs magyarázat arra a természetfeletti jelenségre, hogy a leadott szavazatok száma majdnem negyvennel volt több a küldöttek számánál. A csalás ténye vitathatatlan, az elkövetők és a kedvezményezettek lényegében ismeretlenek.

Kókáról köztudott, hogy csak 2006 elején lépett be az SZDSZ-be és 2007-ben - mint már utaltunk rá, máig tisztázatlan körülmények között - elnökké választották. Kókát az ifjúkommunistából vállalkozóvá vedlett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ajánlotta az SZDSZ élére. Szédítő karrierjét valószínűleg annak köszönhette, hogy Kuncze Gábor, Pető Iván, Magyar Bálint és társai csak Kóka János elnökké választásával tudták 2007-ben megakadályozni Fodor Gábor elnökké választását. Csakhogy most azzal kell szembesülniük, hogy a Kóka elnöksége alatti egy évben lényegében megszűnt a szabad demokraták társadalmi támogatottsága, a párt életképességének látszatát napjainkban már kizárólag a budapesti médiaértelmiség tartja fenn.

Kétségbevonhatatlan, hogy posztkommunista-szocialista utódpárttal történő kényszerű szakítás ellenére sem sikerült az SZDSZ átpozicionálása. A konstruktív ellenzéki szerep egyre zavarosabb szituációkba kényszeríti az SZDSZ politikusait, a közös kormányzati múlt pedig óriási tehertétel. A Kóka-Fodor rivalizálást néhányan megpróbálták a piacbarát (gazdasági) liberalizmus és a rendszerváltó- emberjogi hagyomány közötti választássá stilizálni. Ezek a megideologizálási kísérletek azonban szükségszerűen bukásra vannak ítélve, hiszen az SZDSZ a rendszerváltozás ügyének elárulása óta fényévnyire került mindenféle értékalapú politizálástól. A szabad demokratáknak már régen nincs köze semmiféle liberalizmushoz. Ezt legutóbb 2006. október 23-án bizonyították, amikor a jogállammal szemben a rendőrállami módszerek mellett álltak ki, az egyéni szabadságjogok védelme helyett pedig a törvénysértő erőszakszervezeteket dicsérték.

A mostani bizonytalankodásban csak egy valamiben lehetünk biztosak: a két elnökjelölt elnök akar lenni. Értékelhető koncepciója, programja azonban egyiküknek sincs. Meglehetősen alacsony színvonalon mindketten a definiálatlan liberalizmus dicsőségét zengik.

Az elnökválasztás legnagyobb vesztese valószínűleg az a Magyar Bálint lesz, aki felismerve Kóka és Fodor alkalmatlanságát, új forgatókönyvvel állt elő. A korábban Kókát támogatók kísérlete azonban kudarcot vallott. Magyar Bálint, Eörsi Mátyás, Csepeli György és társai ugyanis hiába várták a messiást: Kuncze Gábor nem tért vissza, így nincs senki, aki képes lenne egyszerre tisztába tenni az SZDSZ-t, és Kovács Pistikét. Tőle várták a liberalizmus megerősítését, és a kizökkent idő valamint a megbomlott egység helyreállítását.

Kuncze korábbi vitatható teljesítményének és szerepének utólagos felértékelése szánalmas kísérletnek bizonyult. Abból a bukott politikusból próbáltak nagy formátumú és legendás alakot kreálni, akit annak idején azért tettek Pető Iván helyébe, mert Kuncze szülei nem voltak sem zsidók, sem kommunisták. (Kiválasztásának körülményeiről Bauer Tamás fecsegett a Beszélő 1998. októberi számában.)
Kuncze egyébként jellegtelen, szürke politikus, akit az SZSZ értelmiségi holdudvarában nem kis ellenállás fogadott. Emlékezetes, hogy Németh Sándor, az SZDSZ-t alapító Hit Gyülekezete vezetője az SZDSZ szégyenének tartotta a volt piarista diák megválasztását, ráadásul ,,élő marhahúsnak" minősítette Kunczét. Az SZDSZ volt elnöke felkészületlenségét, felszínességét többnyire olcsó viccelődéssel próbálta elfedni.

A rendkívüli tisztújítás előtt Szabadai Viktor budapesti választmányi elnök 15 ismeretlen támogatóval létrehozta a Szabad Kezdeményezések Körét. A professzionális megélhetési politikusok közül nyilatkozatukra az erkölcsileg már régen elhasználódott Pető Iván reagált a legélesebben. Nyílt levelét - kissé képmutató módon - azzal kezdi, hogy leszögezi: ,,Már régen nem kívánok az SZDSZ politikájának formálásába beleszólni..." Ezt követően üresnek, laposnak, szégyenletesen igénytelennek minősíti Szabadaiék véleményét, ami szerinte ,,méltatlan az SZDSZ hagyományaihoz" is... Pető arrogáns fellépése érthetővé teszi, hogy Bill Lomax angol, baloldali történész miért tartja liberális mezbe bújt leninistáknak a szabad demokratákat.

A Petővel azonos szociokulturális közegből származó Horn Gábor Az SZDSZ ellenzéki korszaka elé című (Hírszerző, 2008. április 26.) önigazoló fogalmazványában azzal vigasztalja magát, hogy ,,Ennek a politikai szövetségnek voltak felemelő eredményei, szép sikerei és rossz kompromisszumai, suta megoldásai egyaránt."

Szerinte az SZDSZ ,,méltán lehet büszke arra a teljesítményre, amit az országnak adott." Összegezésként leszögezi: ,,a rendszerváltás óta minden botlása, hibás döntése ellenére az SZDSZ az egyetlen párt, amelyik következetesen, mérlegelés nélkül óvta a szabadságjogokat, lépett fel a rasszizmus és a diszkrimináció ellen."

Végezetül fontosnak tartotta kiemelni: ,,Jó volt látni az Újlipótvárosban azt a sok önszerveződő citoyent..." Abban a városrészben, ahol korábban Horn Gábor úgy köszöntötte a hanukát, hogy közben a keresztény szimbólumnak számító karácsonyfán gúnyolódott. Lendülete a rendszerváltozás korát idézi: ,,Rajtunk múlik, mit tudunk, merünk és teszünk."

A szabad demokraták jövőjéről gondolkodva, nem feledkezhetünk meg arról, hogy az SZDSZ nem egy politikai párt a sok közül, hanem sokkal több annál. Kétségtelen, hogy a folyamatos politikai identitászavar és a szellemi-intellektuális kiüresedés következtében az SZDSZ mára néhány megélhetési politikus pragmatikus magánvállalkozásává vált. Ennek ellenére spirituális-kulturális holdudvara révén ez a társaság ma is jelentős ideológia - és kultúrateremtő, értékközvetítő valamint magatartásformáló hatással bír. E csoport erejét és - a társadalmi támogatottságánál jóval nagyobb - befolyását egyébként az adja, hogy nyíltan felvállalják a világszerte népszerűtlen cionista irányultságú, amerikai neokonzervativizmus valamint a gazdasági neoliberalizmus és a globalizmus magyarországi képviseletét.

Ez magyarázza az időnként tetten érhető keresztény- és magyar- ellenességüket is. Nem véletlen, hogy Horn Gábor, a Magyar Televízió április nyolcadikai Nap-kelte című műsorában így fogalmazott: ,,Nekem fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz ezzel az országgal."

A magyar liberális párt feletti legsúlyosabb ítéletet - valószínűleg akarata ellenére és véletlenszerűen - Fodor Gábor fogalmazta meg: ,,egy biztos, az SZDSZ-nek teljes személyi és politikai megújulásra van szüksége (...) az eddigi politika nem lehet folytonos sem tartalmilag, sem személyekben, különben a párt nem szerezheti vissza a hitelességét..." A pillanatnyi erőviszonyok ismeretében elképzelhetetlen, hogy a Fodor által megkívánt változások a párt jelenlegi keretei között kivitelezhetőek lennének.

A magyar politikai közéletben egyre többen hajlamosak az SZDSZ démonizálására, pedig e formáció szerepéről és történetéről egyetlen éjszaka szinte mindent elárul. Akkor éjjel testet öltött az SZDSZ-es szellemiség.

Magyarország polgárai 2002. júniusában értesültek arról, hogy megválasztott miniszterelnökük - Medgyessy Péter - 1978-tól 1984-ig D-209-es számú ügynökként a kémelhárításnak dolgozott. Kis János, az SZDSZ korábbi elnöke egyértelműen fogalmazott: Medgyessynek mennie kell! (Magyar Hírlap, 2002. június 19.) Ám a párt képviselői nem osztották Kis János erkölcsi alapú felháborodását. A megélhetési politikusok általában megfontolt emberek. Azon a keddről szerdára virradó éjszakán - 2002. június 18-19. - az SZDSZ parlamenti frakciója kétszer is szavazott: először 17:3 arányban megvonta bizalmát az ügynök miniszterelnöktől, majd egy újabb szavazáson már 12:4 arányban támogatták Medgyessy Pétert. A miértre válaszolva Kuncze Gábor elmondta: ,,azt nem tartották járható útnak, hogy átadják a hatalmat a jobboldalnak."

Azóta eltelt hat év. Az SZDSZ politikája, erkölcsi színvonala és világképe semmit sem változott. Ezért félő, hogy újabb, sötét és hosszú éjszakák jönnek.


(A cikk a Magyar Nemzet június 2-i számában jelent meg)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionburzsujoknál Bajnai a fa
  2008-06-05 23:45:41, csütörtök
 
  A cionburzsujoknál Bajnai a favorit
2008. június 05. 22:16HunHír.Hu

Jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy Gyurcsány Ferenc még az idén távozik; a lehetséges jelöltek közül Bajnai Gordon lenne a leginkább piacpárti, áll az egyik vezető londoni befektetési ház csütörtöki elemzésében.

A Dresdner Kleinwort, amely csütörtökön külön, terjedelmes előrejelzést szentelt a szerinte Magyarországon a közeljövőben várható fejleményeknek, azt írta: jóllehet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormánykoalíció felbomlása óta hangsúlyozza, hogy a kisebbségi kormány tovább tudja vinni az ügyeket a szokásos rendben, és megerősítette szándékát és képességét a költségvetési célok elérésére, a politikai háttér azonban tovább romlott, és komoly mértékben emelkedett annak valószínűsége, hogy Gyurcsány Ferenc már az idén távozik. Az elhúzódó gyenge gazdasági növekedésből, valamint a nagyon alacsony támogatottságból az következhet, hogy a szocialisták valószínűleg ezúttal "egy érzékelhetően populistább vezetőt" pártolnának. Az elemzés szerint azonban a leginkább piacpárti választás Bajnai Gordon gazdasági miniszter lenne, mivel ő arról ismert, hogy a változásokra összepontosít a "napról napra történő politizálás helyett", és őt az SZDSZ is üdvözölné. Bajnai független gondolkodásmódja ugyanakkor nem illeszkedne jól az MSZP többsége által jelenleg megfogalmazott vágyakhoz, áll Dresdner Kleinwort elemzésében.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=11410
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhazudott szabadság, elhazudo
  2008-06-05 23:43:55, csütörtök
 
  Elhazudott szabadság, elhazudott demokrácia


2008.06.05.

- avagy Gondolatok szabadságról, hatalomról, az ahhoz minden áron történő ragaszkodásról, demokratikus jogállamról, vagy az annak hazudott neoliberális átverésről -

Még hogy minden út Rómába vezet?! Ugyan kérem! A jelek szerint, és higgyék el nekem, erre aztán tényleg nem vagyok büszke, a szálak inkább Mediterrán Moszkvában futnak össze.
Itt van mindjárt maga Francisco, a műminiszterelnök, aki annak idején a muskátliherélő szakról és a Kommunista Ifjúsági Szövetség berkeiből, innen Pécsről indult el, hogy mára nagy ívű karriert befutva műminiszterelnökként egy egész országot tegyen tönkre szemrebbenés nélkül morális, gazdasági, valamint minden egyéb más értelemben.
(Nem hisztek a szemeteknek eftársak? Pedig szárnyalunk, itt van benne, a kimutatásokban, b......... meg!)

Aztán a T. Ház elnök-asszonya, Szili Katalin, szintén Mediterrán Moszkvához kötődik, akárcsak a Köztársaság fő hallja kendje, Sólyom László is. Most pedig immáron itt a legújabb szösszenet, szintén a kommunizmus utolsó déli fellegvárából!
Olvasom a világhálón, hogy pécsi komcsik Gyurcsány-Orbán vitát akarnak. Mi a rossebér is? Választási kampány vóna, vagy mifene? Ja! Egyébként helyesen komcsik, nem pedig szocik, ahogyan azt manapság helytelenül használják a média berkein belül! Ugyanis a szocik megszólítás régen a szociáldemokratákat illette, ezek pedig nem azok.
Talán emlékeznek még, darab idővel ezelőtt azon morfondíroztam, mennyire kísérteties a hasonlóság - legalábbis érzetben a Kövér László ellen Francisco nevével fémjelzett ,,köteles beszéd" című projekthez, és akkor tessék, mit ad Isten, megszólalnak az állítólagos érintettek, fizetett hirdetésben lázadnak Viktor király ,,mi lesz akkor, majd ha nyerünk" kezdetű, rémuralommal kombinált várható elnyomása ellen Degesz uram kutyaszaros világvárosának, Butapestnek egyes szépkorú lakói.
Az ellenoldal sajtója persze azonnal rárivallt a fővárosi nyugdíjas szervezetre (megint csak így zárójelesen vetem közbe, milyen érdekes, megint nem egy vidéki nyugdíjas szervezet tiltakozott!), szóval, hogy hát honnan van ennyi zsé, országos napilapokban hirdetni. Most mondják meg nekem, de őszintén, nem tök mindegy? Le van ez zsírozva előre, gondosan fel van építve a tematika, még az is belefér, ha az ölebmédia napi rendszerességgel megjelenő nyomtatott orgánumaiban teszem azt, flottakedvezményt kaptak a létminimum alsó szélén tengődő kisnyugdíjasok csak azért, hogy a lejárató-kampány nehogy akár egy röpke pillanatra is megakadjon.

Azt még értem, hogy a szegfűmintás utópárt most, hogy eddigi elmaradhatatlan oldalnehezékük elmaradt tőlük, más választásuk nem lévén, elvégre a kormányzáshoz a jelek szerint lövésük sincs, úgy tesznek, mintha már készülődni kellene az előrehozott választásokra és elkezdtek kampányolni ezerrel. Mindeközben ki vannak akadva azon, mint az Epeda sezlonyrugó, hogy az ellennek meg esze ágában sincs beszállni ebbe a muszáj-kampányba, OV meg Navracsics is csak úgy ímmel-ámmal, ippeghogy elejt egy-két megjegyzést, miszerint nincs ok az aggodalomra, a nyögdíjasok a narancsos pártnál is jól fekszenek, elvégre hárommillió szavazat, az hárommillió szavazat!
Amit viszont már végképp nem tudok hova tenni, hogy mire ez a nagy aggodalom? Hiszen a hivatalosan zajló, tehát a kiírt választási időpont ismeretében zajló versengésben a narancsos pártnak is elő kell majd állnia valamivel, s ha az a későbbiekben hazugnak bizonyul, ezt az őszödi beszéd óta tudjuk, a társadalom azt előbb vagy utóbb, de a megfelelő módon és a megfelelő mértékben úgy is le fogja reagálni, s a sánta kutyát is leköröző politikusok menthetetlenül hitel- és népszerűségvesztést könyvelhetnek majd el maguknak.
Mindezeken túl van egy másik nagyon érdekes, a politikai osztályról, s egyúttal a mai ,,magyar" (vagy talán helyesebb lenne az a megfogalmazás, hogy a mai Magyarország területén élő és magyarul beszélő) társadalomról jelzésértékűen árulkodó momentuma is ennek az egész ügynek. Van egy beszéd, ami nem is beszéd, hanem egy ,,baráti" társaságban lezajlott beszélgetés, ám a médiában következetesen csak beszédként emlegetik. No persze, hiszen Orbán őszödi beszélgetése meglehetősen furcsán festene a headline-okban, nem igaz? Eztet kérem szépen muszáj így kommunikálni! Különben nem gyün ki a várva várt végeredmény.
Ja! Ráadásul ez a beszéd olyan beszéd, amit eddig még azok, akik beszélnek róla, se nem hallották, se nem látták, de még csak nem is olvasták. Legalábbis mi eddig úgy tudjuk. Azé' ez se semmi, ahogyan magunk között pestiesen szólva mondani szokás. Hát tényleg nem. Inkább gáz!
Mondjuk arra is befizetnék, hogy vajon miféle ,,baráti kör" lehetett az, ahol Viktor király ezekkel az állítólag elhangzott szavakkal terhelte meg a levegő könnyű szekerét, hogy szállítnák azokat a hallgatóság füleibe? Ha Kéri is a baráti körbe tartozik... Pedig még Navracsics is csak úgy interpretálja a médiában ezt az egész dolgot, mint valamiféle baráti beszélgetés. Ha a Heti hetesben sziporkázó Kéri a baráti társasághoz tartozik, kik lehetnek OV ellenlábasai? Bele se merek gondolni!
Megint csak kísérteties a hasonlóság! Bizonyára a kedves Olvasó sem felejtette még el teljesen Viktor király ominózus ,,Tokaji szőlők" címen futó esetét. Ott sem arról szólt a fáma, ott sem az volt terítéken, akinek nagyságrendekkel nagyobb volt a számon kérhetősége, nevezetesen Francisco, hanem bizony OV. Aszonták Franciscónál minden frankó, mer' hogy ő az üzleti szférából szerezte a vagyonát. Ja! Anyós pajtás közreműködésével, aki történetesen éppen annál a banknál volt akkoriban fő hallja kend, amelyikhez Francisco bekopogott némi apróért. 5 guriga mellé anyóspajtás letett még vagy 700-at és máris ölébe hullott a milliárdos értékű ingatlan cucc.
És akkor még létjogosultságuk lehet az anyósvicceknek?! Ilyen anyóst mindenkinek!

Most is ugyanez zajlik. Tényleg nem valami kreatívak ezek a posztkommunisták. Meg kell hagyni, a szadisták ebben azért profibbak voltak, de legalábbis változatosabbak. Megint nem azzal van a baj, aki a végletekig ragaszkodik a hatalmához, miközben mindenféle marhaságot hord össze a kamerák kereszttüzében, hanem azzal van a gond, aki állítólag mondott valamit valahol. A központilag irányított hazudozás az, amire szeretném felhívni mindenki figyelmét! Vegyük észre mennyire álságos és mindenféle morális gátat átszakító az a fajta ,,más szemében a gerendát, magáéban a szálkát se" típusú mentalitás, amely agit-prop úthenger módjára tapos el mindenkit, aki a jelenlegi hatalom útjában áll.
No, de hát mit is várhat az ember olyan politikustól, aki 42-fogas amerikai fogpasztamosollyal rebegi bele a kamerába, hogy a magyar mezőgazdaság az bizony sikerágazat (Nem hisztek a szemeteknek eftársak? Pedig szárnyalunk, itt van benne, a kimutatásokban, b....... meg!), miközben a tévében a minap épp arról panaszkodtak például az epertermelők, hogy a földeken rohad a gyümölcs, mivel a dömpingáron beérkező olasz meg spanyol eper miatt nem éri meg leszedni a magyar epret.
Arról az aprócska momentumról szintén nem feledkezhetünk meg, hogy annak idején Francisco nagy monológjáról valóban készült hangfelvétel, s az a későbbiekben - óriási sikert aratva - valóban napvilágra is került. Külön szeretném felhívni mindenki figyelmét arra a szintén aprócska, ám annál jelentősebb momentumra, miszerint az őszödi Böszme néven elhíresült, egyesek szerint a retorikai csúcsteljesítmény kategóriájába tartozó műremeket előadó ripacs ezt a verbális opust, mint az ország második számú közjogi méltósága, azaz mint felelős magyar miniszterelnök (kormányfő) követte el! OV pedig szimplán csak egy párt elnöke, a legnagyobb jóindulattal is csak ,,az ellenzék vezére" titulussal illethető, kormányzati hatalma és felelőssége annyi sincs, mint Francisco körme alatt a piszok.
Természetesen tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy itt a tényeknek semmi jelentőségük sincs. Ezért történhet aztán meg, hogy a műminiszterelnök b. neje, Gyurcsányné, született Dobrev Klára meg van győződve arról, hogy férjurának azon verbális megnyilvánulása, melyben több egyéb más mellett arról nyilatkozik, hogy az elmúlt két esztendőt végighazudták, nem más, mint az első felelős igazságbeszéd, honi politikai életünk felhőkkel gondterhelt horizontján.
Tetszik érteni? Benne van a szó, hogy hazudtak. Maga a nagyember mondja ki, de ez sem elég! Ez kérem tisztelettel, akkor is igazságbeszéd volt és punktum!
Csodálkozunk hát azon, amikor belelapozunk a legújabb őrületbe, a Heti Válasz Vágó kontra Fábry pengeváltását prezentáló sajtótörténeti gyöngyszemébe és a médiaértelmiség jeles képviselője által mondottak nemes egyszerűséggel letaglóznak bennünket?
Hát ne csodálkozzunk!

A kedves Olvasó már többször tanúja lehetett annak, ahogy sajnálkozásomat fejezem ki szerencsétlen Farkasházy Tivadar és az érdemben megőszült Rádiókabaré felett, mert a valóvilág és az élet lekűdi őket megalázóba.
Ez most szintén megképződött!
Ne is húzzuk tovább a drága időt, pattintsuk ide nagytiszteletű Vágó István szavait, melyet a Heti Válasznak egy korábbi, áprilisi lapinterjújában adott:

,,Gyurcsány Ferenc egy valóságos II. József, csak vele állhat emelkedő pályára Magyarország; minden rosszért Orbán Viktort terheli a felelősség."

Barátom! Ez azé' megint szigorú! Amikor egy műveltségi vetélkedőt vezető televízióstól ilyeneket olvas az ember, azé' egy röpke pillanatra megáll benne az ütő. Az a minimum, hogy nem kap szikrát, vagy ahogyan mifelénk mondani szokás, lekoccol, de még a gombát is elviszi.
Asszem Joseph, the 2nd, The King with Hat nem éppen a legjobb példa, kedves Vágó úr. Ha jól emlékszem II. József császár és király halálos ágyán, három: a türelmi rendelet, a jobbágyrendelet és az alsópapságot támogató rendelet kivételével minden Magyarországot érintő rendeletét visszavonta. Francisco ugyan még itt rontja köztünk a levegőt, de a nagy zurückolás (visszatáncolás) című műsorszámot már elégedetten végigtapsolhattuk, ráadásul belekerült még a koalícióba is.
Ja! És hogy tetézzük a bajt, a dúsképzeletű nép Joseph, the 2nd-öt tisztelte meg a nem túl jól csengő ,,kalapos király" epitethon ornansszal, mivel nem koronáztatta meg magát, hogy ne legyen kénytelen esküt tenni az alkotmányra. A magam részéről tehát amondó lennék, keressünk valaki mást, akivel méltó módon példálózhatnánk, ha már az ország sorsának jobbra fordításáról cserélünk eszmét.
Ezt egész egyszerűen nem tudom megállni, muszáj idepattintani, nálam ugyanis ez viszi el a pálmát:

,,Fábry: Most megint jössz a ,,de a Fidesz így meg úgy" trükkel. István, hat éve a tieid kormányoznak!
Vágó: Hat éve az történik, amit a Fidesz akar. Helyesebben tíz éve, hiszen korábban négy évig kormányoztak. Ilyen ellenzéket nem látott még a vén Európa! Először is ott van 2002, amikor a Fidesz megszavazza a kétszer száznapos programot. Az akkori hihetetlen pénzkiáramlás tehát nem a Fidesz akarata ellen volt! Ami azóta történt, az kizárólag Orbán Viktor és pártja lelkén szárad."

Hát igen. Ilyenkor bizony tényleg nehéz megtalálni a szavakat. Ismételten felhívnám a nyájas Olvasó figyelmét, hogy itt nem egy kétszázötvenedik senki, teszem azt, egy útkaparó megnyilvánulásának lehettünk szemtanúi, hanem egy médiaértelmiséginek, aki úgy egyébként ráérő idejében műveltségi vetélkedőt vezet egy kereskedelmi csatornán.
Aszongya Pista bátyám, hogy ,,Ilyen ellenzéket nem látott még a vén Európa!" De ilyen kormányt se, az egyszer hétszentség! Ki kellett vóna rúgni őket mán hamarabb! Miféle töketlen, tesze-toszáskodó hitvány kormányzat az, amit hat éven keresztül orránál fogva ráncigálhat a szaros ellenzéke, és mindig elérik, hogy úgy táncoljanak, ahogy az ellenzék fütyül?! Tessék nekem megmondani, de még pedig azonnal, rászolgált az ilyen kormány arra, hogy útilaput kössünk a talpa alá?
Rá bizony!
Meg még az jutott eszembe, hogy annak idején a Fidesz terjesztette be a kétszer száznapos programot? Ők viselték a kormányzati felelősséget? Én csak kérdezem. Oké, tudom, hogy más bizonyos megfelelő alkatrészével könnyű verni a csalánt, de ebből a szempontból ez teljesen indifferens, hiszen a kormányzati felelősséget mindig a kormányzati többség viseli, nem pedig az ellenzék, így csakis és kizárólag az számít, mit szavazott meg a kormányzati többség és mit nem. Törvény ugyanis csak abból születik, amit a (kormányzati) többség megszavaz.
Arról nem is beszélve, hogy lehetett volna ezt jól is lezongorázni, csak hát eftikéimnél, szokásukhoz híven, most is amolyan féloldalasra sikeredett a megoldás, a gazdaságélénkítést már elfelejtették lebonyolítani. Nem értenek hozzá! Istenkém van ilyen.

Megmondom az őszintét, kicsikét reménykedtem benne, hogy a koalíciós szakítás után valami változni fog, de szomorúan kellett megtapasztalnom, hogy minden maradt a régiben. A szó legszorosabb értelmében. Vágó úr mégis csak egy értelmiségi, nem egy kétszázötvenedik alulképzett valaki, s lám, őt is mily könnyen meg lehet vezetni.
A gazdasági szervezetek vezetői már nyíltan az ellenzék vezetőjével ülnek le tárgyalni (azért a hatalom gondosan rászervezett egy találkozót ugyanarra a napra, nehogy mán fagyi nyalja a nagymamát!), szinte már beleordítanak Francisco fülébe, hogy HÚZZATOK BELE, HÚZZATOK EL!!! (értsd: TAKARODJATOK!), mindeközben a csekélyke disszonáns zörejektől a legkevésbé sem zavartatva magát, a műminiszterelnök hanyag eleganciával megigazítja fülében a halláskárosodás ellen felírt Bilson-vattát.
Hiába no, az évek nem múltak el nyomtalanul, a koalíciós együttlét meghozta gyümölcsét, az SZDSZ az értéksemlegesség (értsd: értéktelenség), a nemzetellenesség, az egyéni haszonszerzés és kapzsiság központi szintre való emelésének kitörölhetetlen nyomait ott hagyta maga után. Erről a nemzetidegen és lélektelen, az egyén érdekeit a közösség érdekei fölé és elé helyező mammonita szemléletmódról a legtalálóbb leírást Greg Palast: Felfegyverzett diliház című könyvében találjuk meg, ahol Paddy Chayevsky a ,,Hálózat" című filmhez írt forgatókönyvéből idéz egy részletet. Rendkívül találó és jelzésértékűen jellemző. Pattintsuk hát ide néhány röpke sor erejéig:

,,Érti, amit mondok, Mr. Beale?" Az arabok dollármilliárdokat vettek ki ebből az országból, most pedig vissza kell tenniük. Ez olyan, mint az apály és a dagály, ez az ökológiai egyensúly. Maga öregember, aki nemzetekben és népekben gondolkodik. Nincsenek többé nemzetek. Nincsenek többé népek. Nincsenek többé oroszok. Nincsenek arabok. Nincs harmadik világ. Nincs Nyugat. Csupán a rendszereket rendszerező, egyetlen holisztikus rendszer van, egyetlen hatalmas, roppant kiterjedésű, összekapcsolódó, egymással kölcsönhatásban lévő, rendkívül változatos, soknemzetiségű dolláruralom! A petro-dolláré, az elektro-dolláré, a multinacionális dolláré. Van a rims, a rubel, a font és a sékel! A valuták nemzetközi rendszere teljességgel meghatározza a bolygónkon folyó életet. Ez manapság a dolgok természetes rendje. Ez ma a dolgok atomszintű, vagy az atomnál is kisebb, vagy éppenséggel galaktikus méretű szerkezete. ,,Érti, amit mondok, Mr. Beale?" Maga itt feláll, és üvöltözik Amerikáról és a demokráciáról. Nincs többé Amerika. Nincs többé demokrácia, csak IBM van, meg ITT, meg AT&T és DuPont, meg Dow, Union Carbide és Exxon - ezek ma a világ nemzetei. Már nem a nemzetek és ideológiák világában élünk, Mr. Beale. A világ nagyvállalatok összessége, amelyet az üzlet megváltoztathatatlan törvényei szabályoznak. A világ maga az üzlet, Mr. Beale, és gyermekeink, akik majd megélik, látni fogják azt a tökéletes világot, amelyben nincs többé háború, sem éhség, sem elnyomás, sem brutalitás. Egyetlen hatalmas és ökumenikus holding tartja majd össze a világot, és minden ember annak keretei között fog dolgozni a profitszerzésért, minden embernek lesz részvénye a vállalkozásból, minden szükségletüket kielégítik, minden szorongásukat eloszlatják és minden unalmukat elűzik. És én Önt választottam Mr. Beale, hogy prédikálja ezt az evangéliumot."

Addig is, amíg II. József kései reinkarnációja elvezet bennünket Mammon világába, a teljesség igénye nélkül idepattintanék egy másik rövidke részletet ugyanebből a könyvből, mely jól példázza Francisco közgazdasági hozzá nem értését, melyre mostanság Hegedűs Zsuzsa, az ismert szociológus is többször felhívta figyelmünket, nevezetesen, az öntsünk mindent betonba helyett, válasszuk most már inkább a tudásalapú társadalom című projektet, valószínűleg jobban járunk vele. Art Laffer vezet be minket a közgazdaságtan alapjaiba:

,,Közgazdaságtan óra. Ma, a fizetőeszközök árfolyamáról szóló első lecke van soron. Egy áru értékét nem lehet megváltoztatni azzal, ha megváltoztatják az árcédulán szereplő fizetőeszköz értékét. Az áru ára ettől inflálódik csak azért, hogy kompenzálja az árfolyamváltozást. Ha egy nemzet fizetőeszközének olcsósága versenyképesebbé tenné annak termékeit, akkor a világ minden autója Oroszországban készülne. Jelentkezzen az, aki mostanában Ladát vezetett!"

Ugyanez áll a munkaerőre is. Ma már eftikéim is kezdik belátni, az ,,olcsóságunkkal" nem tudunk tovább versenyezni. De mire erre a felismerésre eljutottak...
De térjünk még vissza néhány gondolat erejéig a Vágó-Fábry-féle pengeváltáshoz.
A vita kapcsán Kiszelly Zoltán politológus a következőket mondta:

,,A pártok érdeke a viszály
Döbbenetes, hogy a két tévés így egymásnak ugrott. Még szörnyűbb, hogy példájuk nem egyedi: Magyarország egyik része mintha gyűlölné a másikat. A fő ok itt is a politika. Kiszelly Zoltán politikai elemző szerint a megosztottság leginkább a pártok törzsszavazóira érvényes. A politológus szerint ezt a helyzetet leginkább az a hasonlat érzékelteti, amely szerint jégtáblájuk már levált az ország jégmezőjéről, ám távolodás közben kettérepedt - vagyis a táborok egyszerre távolodnak egymástól és a társadalom többségétől.
S hogy mikor lesz egy kis béke, nyugalom? Kiszelly állítja, addig, amíg az egymással szemben álló pártok a totális győzelemre törekednek - már pedig jelenleg éppen ezt teszik -, nincs esély a kiegyezésre. Szerinte mindkét nagy párt a saját törzstáborának foglya, ez pedig azzal jár, hogy bármilyen kiegyezési kísérlettel elvesztenék bázisukat. A jelenlegi politikai elit éppen ezért nem is érdekelt abban, hogy a mostani ellentéteken átlépjen, ezért - hacsak külső körülmények nem kényszerítik őket erre - a jelenlegi ,,húzd meg-ereszd meg" politika, noha rossz az országnak, akár évtizedekig is folytatódhat.
És hogy mi mozdíthatja ki az országot a holtpontról? A politológus úgy véli, csak külső erő: leginkább a nemzetközi tőke késztetheti lépésre a politikusokat, de az európai vagy orosz politikai változások is lökést adhatnak. Kiszelly szerint a változás kikényszerítésében a civilek és a média szerepe is felértékelődhet. - Ne feledjük, hogy a többséget elsősorban nem a politika, hanem a saját boldogulása érdekli - csillant meg egy kis reménysugarat Kiszelly. - Nem szabad azt hinni, hogy az árkok az egész társadalomban ott húzódnak.
Forrás: Blikk"

Az ország egyik fele gyűlöli a másikat, s ennek fő oka a politika lenne?
Szerintem nem.
Magam ugyan nem vagyok politológus, mint az általam nagyra becsült Kiszelly Zoltán, ám én mégis megkockáztatnám, nem itt van az eb elhantolva.
De hát akkor miről is van itt szó?
TEHETETLENSÉGRŐL!!!
És az abból fakadó frusztráltság érzéséről, immáron országos méretekben.
Az ország lakóinak egy tekintélyes része tehetetlenül, s egyúttal döbbent dühvel is, szemléli, hogy egyeseknek mindent szabad, mindent lehet. A kiváltságosok kasztja mindent túlél. Még egy rendszerszintű bukást is. Ők pedig tehetetlenek ez ellen. Újabban lassan már meg sem szólalhatnak, mert azonnal gumilövedékekkel kombinált könnygázfelhőbe burkolt lovasrohamot vezényelnek ellene a nagyságos és fényességes Európai Unió kellős közepén.
Hogy kik?
Hát az egykori állampárt vezetőinek valós és ideológiai örökösei, akik magánszocializmus formájában kiprivatizálták maguknak a proletárdiktatúrát, gondosan ügyelve persze arra, hogy másnak ne nagyon jusson a közösből.
Csodálkozunk hát azon, amikor a nép a felelősségre vonások, az elszámoltatások rendszeres elmaradását látva egyszer csak megunja a dolgot és aszongya, hogy elég volt?
Ne csodálkozzunk!
Azon meg aztán végképp ne, hogy még a legjámborabb istenhívőben is felmegy a pumpa, amikor azt látja, hogy vesztét érezvén, a hórihorgas ripacs, még utoljára fityiszt mutat mindenkinek, s az írott jog sokféleképpen értelmezhető kiskapuin bebújva a bebetonozott hatalom biztos tudatában a paragrafusok mögött keres menedéket.
A politikai osztály az, mely a tettei következtében előálló morális illegitimáció, valamint a hatalmat bebetonozó sajátos ,,jogalkotás" által ennek az országos méretű frusztrációnak és tehetetlenség érzésnek kiváltója és okozója. Nemcsak generációváltásra, de egyúttal szemléletváltásra is szükség van, minden szinten. Itt lenne most már az ideje annak, hogy olyan új és friss emberekkel bővüljön a politikai élet és a közélet is, akik nem foghatók, politikailag nem zsarolhatók. Akik a kártyalapok le- és elosztásánál, már csak életkorukból adódóan sem, lehettek jelen.
Itt lenne most már az ideje annak, hogy olyan új és friss tagokkal bővüljön a politikai élet és a közélet is, akik elsősorban a hazájuk, a nemzetük, a népük érdekeit tartják a legfontosabbnak, tesznek is érte, s minden mást ezeknek rendelnének alá.
Addig is, míg adásba kerül a ,,Gyilkos mikrofon, avagy a 2. őszödi beszéd titka" című folytatásos szappanopera legújabb epizódja, minden kedves olvasónak jó szurkolást és jó szórakozást kíván
A szocialista nagyváros öntudatos polgára Mediterrán Moszkvából!
Isten áldja Magyarországot!

www.johafigyelunk.hu

FÚSZ


http://fusz.hu/node/8593
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palesztina?
  2008-06-05 23:34:53, csütörtök
 
  Rózsa-Flores Eduardo
Palesztina?

Idegenszívűek többször is megpróbálták megrongálni a győri Országzászlót az avató előtt
(beszámoló Győrből)

Hiába lett Győr városának jobboldali vezetése, a felszín alatt még mindig nem múltak el az elmúlt 60 év beidegződései, valamint jól látszik a városban lévő idegenszívű lakosok jelenléte is.

Helyi lakosok, fiatalokkal a jelenlétükkel biztosítják a győri országzászló sértetlenségét, mert az előző napokban többen próbálták megrongálni.

A környező bokrokban galád módon megbújt, talán felbérelt emberek azt lesték, hogy a jelenlévő biztonsági őr mikor megy el WC-re vagy más okból, és le akarták önteni festékkel. Másodszorra festékszóró spray-jel akarták összefújni, ekkor már az őr megfenyegetésétől sem riadtak vissza.

Majd hajnal 3 körül arra járt 3 cigány fiatal, akik megpróbálták levizelni az emlékművet az alapkő felőli oldalánál.

Este 19.00 órától az emlékmű őrző -önkéntesekből álló- csapat 3 órás váltásokban őrizte az emlékmű sértetlenségét. Éjszaka fél 2 környékén egy kb. 20 fős csoport haladt el arra, melyből többen megjegyezték, micsoda szánalmas egy társulat az országzászló védők, hogy még ilyenkor is ott ácsorognak.

Az ország helyzete szánalmas, hogy hajnal kettőkor az egyik a magyarságot érintő leggyászosabb történelmi eseménynek emléket állító emlékművet kell őrizni ahelyett, hogy mindenki otthon pihenne.

Miért kell őrizni?!

Milyen magyar lehet az, aki egy ilyen emlékművet akar megrongálni meggyőződésből vagy fizetségért? Ilyen a világon máshol nincs, hogy egy nemzeti emlékművet az ország saját lakosaitól kellene megvédeni.

Továbbá elgondolkodtató az is, hogy az emlékműre csak a mai nap, az avatás napján merik felszerelni a bronzból kiöntött Nagy-Magyarország emléktáblát.

Kérdésem mára: a beszámolóval ellentétben, úgy gondolom, ez az országnak, bár még neve Magyarország, nem lehet ugyanaz az ország mely mindannyiunk emlékezetében még él. Nem tévedtünk el, nem költöztünk-e át - észrevétlenül-, nem alakultunk-e át valami fortély, átok, folytán, nem - e régi- új neve ennek az országnak... véletlenül: Palesztina?


--------------------------------------------------------------------------------


Nemzeti Tragédiánk Napján Országzászló emlékművet avattak Győrött!

2008. június. 4.-én szépszámú megemlékező jelenétében, felavatták az egyetemes magyarság jelképeként, Győrött az Országzászló emlékművet.

Győr megyei jogú város önkormányzata hosszan tartó ülések és viták után, elfogadta és kihirdette a még az 1930-as években emelt a Trianoni tragédiára emlékeztető, majd a kommunizmus éveiben lebontott, emlékmű újraállítását a régi helyén. A megemlékezésen és avatáson több jeles személyiség is részt vett, beszédet mondott Simicsko István KDNP képviselő, Ottófi Rudolf alpolgármester valamint képviseltette magát a Magyar Gárda, Wass Albert Zászlóalja.

Ennek az avatásnak a létrejöttéhez szükség volt a különböző polgári társulatok, magánszemélyek és a "Ne Felejcs" Polgári Egyesület elnökének önzetlen segítségére.

"Az magyar, akinek fáj Trianon!"

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A limuzinkommunisták az egyhá
  2008-06-05 23:19:47, csütörtök
 
  A limuzinkommunisták az egyházi iskolák pénzét egyszerűen zsebre vágják - Ennyi...

Írta: Administrator
2008. június 05.
közélet, kultúra, környezet, gazdaság, haszonOdáig fajult a helyzet, hogy az elvtársak már nem is rejtik véka alá a mutyit.
Zushlag óta arra azért ügyelnek, hogy megfelelő törvényi háttér legyen az üzelmek mögött, de mint mondani szokás: kilóg a lóláb.

Hónapok óta másról sem szónokol az első számú úttörő, Hiller István, mint hogy végre esélyt kell adni mindenkinek a tanulásra, mert csak az oktatáson keresztül vezet az út a felemelkedéshez. Ígértek fűt-fát: kiragadják a fertőből a nehéz sorsú gyereket, segítik a kis iskolákat, felemelik a pedagógusbéreket.

Sebbel-lobbal neki is láttak a derék szocialisták az új közoktatási esélyegyenlőségi törvény kidolgozásának, és látszatellenzékük hathatós támogatásával pillanatok alatt el is fogadták azt.



A jobb érzésű szakmai szervezetek persze tiltakoztak, hogy a jogszabály az esélyegyenlőség javítása helyett jogokat csorbít, és teljesen kiszolgáltatottá teszi a kistelepülési iskolákat, de segélykiáltásuk a konzervatív médián kívül egyetlen televíziónál sem érte el a közlési ingerküszöböt. A frissen elfogadott esélyegyenlőségi törvény célja az oktatási kormányzat teljhatalommal való felruházása, az önkormányzatok jogainak megnyirbálása, a falusi iskolák halálra ítélése és az egyházi intézmények önállóságának csorbítása.

A jogszabály egyik csavarosan megfogalmazott passzusa ugyanis tanulói jogviszony létesítésével és osztályindítási kérelmek elbírálásával ruházza fel a Hiller vezette minisztériumhoz tartozó Oktatási Hivatalt.

A jövőben az önkormányzatok és az iskolák helyett közvetve az oktatási tárca dönti el, hogy egy adott iskola az új tanévben egyáltalán indíthat-e osztályt. Ezzel a kormány kénye-kedve szerint bezárásra ítélheti a még létező kis iskolák százait. Az Oktatási Hivatal arra is jogot kapott, hogy a bezárt intézmény diákjait más iskolában helyezze el, vagyis arra kötelezheti az iskolákat, hogy a létszám betelte ellenére még több diákot vegyenek fel. Különösen felháborító, hogy a kötelező felvétel az egyházi iskolákra is érvényes, amelyeket nem az állam tart fenn, sőt az utóbbi években a kormány módszeresen próbálja ellehetetleníteni működésüket.

Ezt igazolja az Állami Számvevőszék kedden nyilvánosságra hozott jelentése is, amely szerint az oktatási tárca 2005-ben és 2006-ban mintegy hárommilliárd forinttal rövidítette meg az egyházi iskolákat úgy, hogy jogszabálysértő módon állapította meg a nekik folyósított kiegészítő támogatás összegét. Az ÁSZ személyi felelősségre vonást követel, a tárca csak hallgat. A számvevőszék megjegyzi azt is: az egyházi iskolákban kiemelkedően jó a tanulmányi átlag, a versenyeken elért eredmények és az egyetemen továbbtanuló diákok aránya is messze meghaladja az országos átlagot.

Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - az oktatási miniszter kezét-lábát törve küzd az egyházi iskolák ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ellehetetlenítse őket. Itt a legújabb példa: a tatai Eötvös gimnáziumot a megye pénzügyi gondok miatt át akarta adni az egyháznak, mire a város régi elvtársai "pusztán erkölcsi megfontolásból" egyházellenes tiltakozásba kezdtek.

Derék Hiller miniszter úr azonnal írásbeli garanciát adott arra, hogy kiemelt támogatást ad az iskolának, amennyiben az nem az egyház, hanem a kollégája, Tatai-Tóth András szocialista parlamenti képviselő által létrehozott alapítvány kezébe kerül. Sietett leszögezni azt is, hogy a pluszpénzt csak Tatai-Tóthéknak hajlandó odaadni, senki másnak. Így megy nálunk az esélyegyenlőség előremozdítása. Belerúgunk még egyet az egyházba, a tanárokba és az önkormányzatokba, és tovább javítunk az elvtársak esélyein.
(fidesz.hu)
Utolsó frissítés ( 2008. június 05. )

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15501& ;Itemid=52
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga: a szocialisták médiahá
  2008-06-05 23:17:34, csütörtök
 
  Varga: a szocialisták médiahálózatot építenek - Kormánygarancia magánhitelhez


Írta: Administrator
2008. június 05.
közélet, kultúra, környezet, gazdaság, haszonA Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza azt a határozatát, amellyel kezességet vállalt egy magántulajdonú cég, az Advertum Kft. 5,2 milliárd forintos hitelfelvételéhez. Varga Mihály, a párt alelnöke szerint a szocialisták, készülve az előre hozott választásokra, médiahálózatot építenek. Az Advertum Kft. 5,2 milliárd forintos hitelfelvételhez kapott kormányzati kezességvállalást.


Ebből a cég kifizetné a labdarúgó Profi Liga 3,1 milliárdos APEH-tartozását, 2,1 milliárdot pedig országos médiahálózat kiépítésére fordít. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke ennek kapcsán csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az Advertumot állítólag pályázaton választották ki, de erről senki nem tud semmit. Szintén nem lehet tudni a hitelező bank kiválasztásáról - tette hozzá.

A fideszes képviselő közölte: kíváncsi arra, miért ad a kormány garanciát egy magántulajdonú cég hitelfelvételéhez, illetve miért kell a hivatásos labdarúgó liga tartozásának törlesztésénél közbeiktatni ezt a céget. Ugyancsak választ vár arra a kérdésre, hogy miért kell állami kezességet vállalni egy médiahálózat kiépítéséhez. Varga Mihály harmadik kérdése magára az Advertumra vonatkozik, amelyről szerinte annyit lehet tudni, hogy egy kis szabolcsi vállalkozás.

A Fidesz alelnöke utalt arra, hogy a szálak a pénzügyminiszterhez vezetnek. Hírek szerint ugyanis Veres János jó kapcsolatban van a cég korábbi tulajdonosával, bár ezt a pénzügyi tárca vezetője korábban visszautasította. Végezetül Varga Mihály azt szeretné tudni, hogy miért történt az egész ügy titokban.

Az MSZP számára is világossá vált, hogy előrehozott választás lesz, ezért van szükségük hozzájuk kötődő országos médiahálózatra - jelentette ki a politikus. Hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonják vissza a kezességre vonatkozó kormányhatározatot. Emellett kezdeményezik, hogy a parlament szakbizottságai hallgassák meg az ügyben a kormány képviselőit.
hírtv
Utolsó frissítés ( 2008. június 05. )

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15531& ;Itemid=42


Már Londonban is őt várják - Jön Bajnai Kordon

A Nemzeti Hírháló két éve megírta

Zeng a jobboldali média az Advertum Kft.-től, és egy igen gazdag gyurcsányista kisz-médiabirodalom kiépítéséről. Vajon kinek másnak jut a 6 milliárd forint állami pénz, mint természetesen egy zsidónak: Klausmann Viktornak. Önöknek is ismerős a név? Bizony! A nagyon független mtv / tv2 ex-Szerencsekerekeséről van szó. Lesz itt újabb hatmilliárdos ámítás, és agymosás. Feltehetőleg ők fogják majd "kommunikálni" a Gyurcsány Bajnai fejcserét. Várhatóan - köszönhető a Fidesznek - az elnökcsere ismét parlamenti választások nélkül fog végbemenni. A szellemileg legyengített magyar nép már arra is képtelen, hogy a 30 fokos melegben a vonaton kikapcsolják a fűtést. A szerencsétlen magyarja csak ül, és sül. Egy kapcsoló átállításába és 2 lépésbe került a fűtés kikapcsolása. De ugyanilyen birkák vagyunk, amikor a melegben - szintén a vonaton - ülnek az emberek a vagonokban, és arról panaszkodnak, milyen meleg van: az ablakokat még véletlenül sem húzta volna le egyikük sem. De a földön fekvő emberre a fővárosban szintén semmi jó nem számíthat. Nem számít, hogy jól öltözött, nem számít, hogy fiatal, nem számít , hogy rosszul lett, otthagyják a földön, fekve. Múltkori cikkemben pozitívumokról beszéltem, de sajnos nem mehetek el szó nélkül amellett a közöny mellett, ami ebben az országban, s főként annak is a fővárosában uralkodik. Ezért félek attól, hogy a fővárosban a birkák sajnos tűrni fogják az előrehozott választások nélküli fejcserés támadást.
Visszatérve Bajnaira. Ne feledjük: ő sokkal nagyobb kaliberű ember, mint Gyurcsány. Bajnai sok 1000 milliárdos EU pénzek fölött uralkodik!
BUDAPEST ÉBREDJ!

Információk Klausmannról
http://www.klausmann.hu/middle.php?inc=klausmann



Skodacsek András, Nemzeti Hírháló

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.