Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Fővárosi végkiárusítás Az MDF
  2008-11-15 19:15:37, szombat
 
  Fővárosi végkiárusítás Az MDF keményen bírált, majd a koalícióval szavazott
2008. november 14. 21:30:37

Budapest eladja a Fővárosi Gázművekben lévő, ötvenszázalékos tulajdonát - így döntött tegnap a Fővárosi Közgyűlés koalíciós többsége az MDF támogatásával. A Fidesz és a KDNP felelőtlen, ésszerűtlen lépésnek tartja az értékesítést.




Megköttetett a Főgáz-üzlet: Ikvai-Szabó Imre, Hagyó Miklós és Demszky Gábor (Fotó: Burger Zsolt)

A Főgáz miatt összehívott rendkívüli közgyűlés első részében másfél órán át érvelt a városvezetés a Főgáz-részvények értékesítése mellett. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes, az ellenzéki támadásokat csillapítandó, megjegyezte, nem eladják a gázszolgáltatót, csak előkészítik az értékesítést.

Tarlós István, a Fidesz vezérszónoka többször is számon kérte a városvezetésen, melyik uniós fejlesztésre mennyit akar költeni a részvényekből várhatóan befolyó százmilliárd forintból - az előterjesztésből ugyanis ez nem olvasható ki. Tarlós szerint a pénzből bizonyára működtetésre is akarnak fordítani, hogy ezzel kerüljék el a csődhelyzetet. Utalt a főpolgármester tegnapi bejelentésére, hogy a főváros harmincmilliárd forintos átmeneti hitelt készül felvenni. Szerinte ez annak beismerése, hogy elfogyott a főváros pénze. Hagyó Miklós munkatársunknak már arról beszélt, hogy a készenléti hitel felső határa negyvenmilliárd forint lehet. A Fidesz frakcióvezetője emlékezetett rá, bár csupán egyfős többsége van a koalíciónak, egy szóval sem kérték ki a véleményüket.

Százharmincmilliárd forint hollétére kérdezett rá a vitában Bagdy Gábor, a KDNP frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus szembeállította a tavasszal elfogadott költségvetés tábláit az előterjesztésben szereplő adatokkal. Ezek szerint fél évvel ezelőtt a 2009 és 2011 közötti fejlesztésekhez szükséges fővárosi forráshiányt 46 milliárd forintban határozta meg a városvezetés, ugyanakkor a Főgáz privatizációjának indoklásában ez a szám 180 milliárd forintra nőtt. Kérdéseire választ nem kapott, ugyanakkor Demszky Gábor a szünetben azzal vágott vissza: "Tetszettek volna nem gombot nyomni például az 1-es, a 3-as villamos meghosszabbítására." A főpolgármester szerint az egyetlen megoldás a Főgáz eladása, nincs más vagyon, és csak azt tartja hibának, hogy ezt nem másfél évvel ezelőtt tették meg. Az adatokból egyébként az is kiolvasható, hogy a főváros 2008-ra már elkönyvelt nyolcmilliárd forint uniós támogatást a 4-es metróhoz, miközben a pénzről még döntés sem született Brüsszelben.

"Félő, hogy a 4-es metró körüli bizonytalanság a főpolgármester szarkofágjává válik" - mondta Hock Zoltán, az MDF vezérszónoka. Három hónapja még szó sem volt arról, hogy ekkora hiány tátong a beruházások költségvetésében, ráadásul az előterjesztés számos ellentmondást tartalmaz, majd mondandója végén - az ellenzékiek derűs meglepődésére - bejelentette, hogy támogatják a részvényeladást. A vita után a főpolgármester szavazási szünetet rendelt el, amely jó alkalom volt arra, hogy az MDF a szocialista és szabad demokrata frakcióvezető társaságában egyeztessen.

A megbeszélést követő szavazáson az MDF mindhárom képviselője támogatta a Főgáz-részvények eladását, a koalícióval együtt harmincheten álltak a határozat mellé. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint demokrata fórumos módosítások is bekerültek a döntésbe, például hogy a befolyt pénz kizárólag európai uniós fejlesztésekre lehet felhasználni.

A Társadalmi Igazságosság Pártja még a döntés előtt leadta a fővárosi közműcégek privatizációjával szembeni helyi népszavazás kérdéseit a Fővárosi Választási Irodának - mondta a Magyar Hírlapnak a párt vezetője, Zsinka László.

Karácsonyra BKV-sztrájk?

December 18-án üzemkezdettől sztrájkolnak a BKV buszos szakszervezetei, ha addig nem tudnak megállapodni a vállalat működésének finanszírozásáról - jelentette be tizenkét BKV-s érdekképviselet. Vezetőik a Fővárosi Közgyűlés tagjainak nyílt levelet adtak át, és a vállalat súlyos, továbbra is megoldatlan pénzügyi helyzetéről tájékoztatták őket. Mint fogalmaznak, elegük van a főváros tehetetlenségéből, miközben a nyolcvanmilliárd forintos hiány már a szolgáltatás színvonalára is kihat, a közösségi közlekedés lezüllesztése az egész régiót lehetetleníti el. Arra kérték a képviselőket, hogy felszólalásaikkal, döntéseikkel segítsék a krízis megoldását. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője elmondta, november 17-től több helyszínen aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy így szerezzenek támogatókat. A metrósok és a villamosvezetők várhatóan nem vesznek részt a sztrájkban.

Zsidai Péter

Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=155338
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kondor Katalinnak
  2008-11-15 19:08:59, szombat
 
  KONDOR KATALINNAK
2008. november 9. 15:44:11

Kedves Kati!

Itt már nem egy levelet írtam magázódó formában, noha a címzettel tegeződöm, de - azt hiszem -, az ő pozíciója ,,közügy" és így senkit nem érdekelhet, sőt talán zavarná is, ha a magánéletből szűrődik át valami a nyílt levélbe.

Te azonban nem csak kollégaként vagy kivétel, de egyszerűen nem tudnám rávenni a billentyűzetet a magázásra, hiszen annyiszor beszélgettünk - barátokként.
A Magyar Hírlapban elolvastam október 30-i nyilatkozatodat nyugdíjaztatásodról.

Mivel ma anyagilag olyan sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a jobboldalon megjelenő minden lapot elolvasson, idézem:
,,A rádió vezetősége már két éve fölhúzta az óráját, hogy a születésnapomon csörögjön...

Alapjában véve az elbocsátás jogilag teljesen szabályos, hiszen átléptem a nyugdíjkorhatárt. Hívattak, nem azért, hogy gratuláljanak, virágcsokor sem volt, hanem kezembe nyomták a felmondólevelet. Két éve megjósoltam, hogy amint betöltöm a nyugdíjazásomhoz szükséges korhatárt, nyomban eltávolítanak. Az ötös lottó nyerőszámát nem lehetett volna így eltalálni".

Szintén két éve lehetett, hogy egy kollégám jelenlétében a Fidesz egyik vezetőjét megkérdeztem, miként támogathatták az MSZP-vel és az SZDSZ-szel együtt Such György kinevezését? Az ideges hangon adott magyarázat egyik fő eleme volt, hogy ,,így lehetett Kondort is megmenteni".

Akkor arra gondoltam, ha valamikor a magyar tűzoltók főparancsnokát is három párti konszenzussal nevezik ki, a jobboldali szavazóknak érdemes lesz nagynyomású fecskendőket időben beszerezniük a következő tűzeset eloltására, mert azokban csak jobboldaliak égnek majd.

Azt nyilatkoztad még, hogy ,,egy 83 éves intézmény múltját mindenestül eltörölték, eltörlik és ezt a hallgatók éppúgy, mint a bennfentesek, tapasztalhatják, a tájékozatlanság szülte, botcsinálta dolgokról nem is beszélve".

Ezt a konszenzusos vezetőnek köszönhetjük, akinek ,,ötletét" a Fidesznek annak idején - mint e rovatban nem is egyszer olvasható volt - Szadai Károly, a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének fideszes alelnöke ,,adott el". Az ölet pedig olyan emberektől származott, mint az MSZP-s (és egykori MSZMP-s agitpropos) Agárdi Péter és a jobboldalon hasonlóan ,,közkedvelt" Gellért Kis Gábor. Szadai most e rádió - ahol Such, veled ellentétben, tíz- és tízmilliókat nyalából fel jutalomként - a rádió felügyelő bizottságának tagja.

A nyilatkozatban teljesen jogos keserűséggel, de kicsit igazságtalanul ezt írod: ,,a baloldali támadások mellett a jobboldal részéről sem tapasztalt semminemű támogatást, ellenkezőleg, részükről is csak ellenségességet érez azóta, amióta elköszönt az elnöki poszttól".

Kati, Kati, egy olyan kitűnő újságírónak, mint te, nem szabad ilyen pontatlanul fogalmaznia. Sőt. Tovább megyek bátrabban kell fogalmazni.

Ugyanis ha az egyszerűség kedvéért négyosztatúnak tekintjük a magyar közéletet, akkor veled szemben annak ,,csak" három osztatában találhatsz ellenségességet. Elsősorban a baloldali (értsd, balliberális) politikusok és a baloldali véleményformálók táborában.

A harmadik kör pedig azon jobboldali politikusoké, akik lelkük mélyén kínosnak érzik azt, amit tettek veled is és így azzal akarják most racionalizálni újabb, mérhetetlen károkat okozó kontraproduktív döntésüket, hogy már téged is ellenségnek látnak és benned is hibát keresnek.

A jobboldali véleményformálóktól és - szavazóktól viszont én még rossz szót rólad se leírni, se elhangozni nem hallottam. Most (hogy finom legyek) az elmebeteg zúgfirkászokról ne essék szó.

Vagyis ezt kellett volna nyilatkoznod.

És hozzátenni talán, hogy Észtországtól Csádig, Új-Zélandtól Törökországig csupán egyetlen olyan ország van, ahol van egy párt, amelynek nézetei egyre több téren szöges ellentétben állnak szavazóbázisával. Ez Magyarország.

Mivel közismerten gyáva vagyok (hogy egy kis jópofaságot is belevigyek a komoly témába), nem merem megnevezni ezt a pártot. Ezt a jobboldali pártot.
Na jó. Persze, hogy a Fideszről van szó. Amelyik nem csak Suchot támogatta, de kétszer Vince Mátyást szavazta meg az MTI vezérigazgatói posztjára és segítette elő a Nap-kelte szerződésének törvényellenes meghosszabbítását a közszolgálati televíziónál, ami nagyjából annyit jelent, mintha Irán népe Cipi Livnit vagy Benjámin Netánjáhut választaná meg elnökének és cserében Izrael Ahmenidedzsádot sajátjának.

Tudom, hogy nálunk ezt is meg lehet magyarázni. Nyilván ez is egy rejtett zsenialitás kifejeződése. Mármint hogy szüntelenül esküdt ellenségeinket helyezzük olyan pozícióba, ahol a legtöbbet tudnak ártani nekünk és ejtjük - mint téged ejtettek - barátainkat, szövetségeseinket, olyanokat (szintén, mint te), akik a jobboldali értékek melletti kiállásáért a poklok poklának útját járták meg.

De én jobban hiszek annak az egyszerű gondolkodásnak, amely a Pápua-földi Szepik folyó ex-kannibáljaitól kezdve Washington politikusaiig olyan elementáris igazság, amelynek megkérdőjelezése főbenjáró bűn, vagyis az a haszonelvűség, hogy az ellenséget dobjuk be a fazékba és barátainkat segítsük.

Ha gúnyos akarnék lenni, azt mondanám, ezen túl a Polgárok Házában tartott estéiden kezd el e hazai jobboldali pártlogika alapján éltetni Gyurcsány Ferencet, mert nyilván ez az igazán csavaros, az ellenséget zavarba ejtő taktika.

De ilyen árulásra, Kati, te sohasem lennél képes. Még ha kerékbe törnek, akkor sem. És ezért szeretünk téged nem csak most, de, hosszú, nagyon hosszú távon is.

Lovas István


Forrás: Magyar Demokrata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OBAMA első hibája?
  2008-11-15 19:05:56, szombat
 
  OBAMA első hibája?
2008. november 9. 15:54:10

Talán az alapvető emberi természet miatt reménykedik az emberek többsége mindenhol, mindig.

Mint nálunk, amikor már évek óta mondogatjuk Szilveszter táján: ennél rosszabb év nem következhet. Mint kiderül, sorra tévedünk.

A pesszimistáknak persze szinte mindig igazuk van.
Azt mondják, optimista, akinek nincs elég információja.

A német mondás szerint pedig ,,es kommt selten etwas besseres nach", vagyis ritkán jön valami jobb.
Két dolog kétségtelen. A pesszimistáknak szinte mindig igazuk van.

Az optimistáknak viszont sokkal jobb a közérzetük. A legjobb egyébként talán a középút.

De mindegy: az emberiségben rejlő és az élet folytatásához elengedhetetlen örökös derűlátás miatt is érthető, hogy most George Bush borzalmas évei után világszerte hatalmas várakozással néznek Barack Obama elnöksége elé.

,,Barack" egyébként szuahéli nyelven (az új amerikai elnök ,,apanyelve") ,,áldást" jelent.

Hogy mire képes a remény, azt jól mutatja: Abbasz palesztin vezetőtől kezdve az iráni elnökig fejezték ki jókívánságukat Obamának győzelmét követően.
Desmond Tutu, a béke Nobel-díjas dél-afrikai püspök azt mondta: ,,újra ruganyosan járunk és egyenes vállal. Szinte úgy érzem magam, mint amikor 1994-ben Nelson Mandela lett Dél-Afrika elnöke".

Egy Svájcban élő amerikai a választásokat a berlini fal leomlásához hasonlította.

Obamának és rajta keresztül Amerikának szinte globális esélyt adtak északon, délen, nyugaton és keleten.
Az nyilvánvaló, hogy az új elnök ezeket a felfokozott reményeket nem fogja tudni beváltani.

Sőt, most úgy látszik, megválasztása után első személyi kinevezésével máris a bírálatok özönét hozta fejére.

Vajon Obama miért nevezte ki stábja főnökének azt a Rahm Emanuelt, akit sokan ,,Rahmbo"-nak ,,becéznek", sokan pedig igazi dobberman-nek tartják?
Az Illinois államot a kongresszusban képviselő demokratapárti Emanuel már régről Obama barátja. Sokan túlságosan is konfrontációra hajlamosnak tartják. És úgy gondolják, erre az ,,élet-halál" döntéseket hozó posztra centristát kellett volna kinevezni.
A korábban a befektetési területen három év alatt 8 millió dollárt ,,kereső" Emanuel Clinton elnök kampányában a pénzügyekért felelt. A most 49 éves Emanuel apja Jeruzsálemben született, és az Irgun terrorszervezet tagja volt. Emanuel karrierje során nem egyszer rohant ki a palesztinok ellen is, ami nem igen jósol nagy népszerűséget az arab világ szemében, amely eddig egyértelműen Obama-párti volt.

Egy kinevezés természetesen nem minden.

Sőt: ha arra gondolunk, hogy az agresszív háborúival a világgal Amerikát meggyűlöltető Bush elnök a szelíd Colin Powellt nevezte ki annak idején külügyminisztereként, még egy külügyminiszteri kinevezésnek sem lehet túlzottan sokat tulajdonítani.

,,Rahmbo" kinevezése azonban máris sokakat elgondolkodtat.

Lovas István


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány magyar katonát kér Obama?
  2008-11-15 19:02:05, szombat
 
  70 EZER IDEGEN KATONA - ROMLÓ BIZTONSÁG AFGANISZTÁNBAN HÁNY MAGYAR KATONÁT KÉR MAJD OBAMA? I.
2008. november 12. 02:43:30

,,Nem szeretjük az AMD-65-öt", emelte fel a porból magyar karabélyát a célpont felé kúszó 35 év körüli rendőrnövendék.

,,Jó lenne visszakapni a régi Kalasnyikovot!", tette hozzá vágyakozással az arcán. Majd hirtelen elhallgatott, amikor észrevette, hogy a mellette fekvő társai felől kiképzőtisztje, Abdul Hadi ezredes siet felé. Az egykori kiskereskedőből kiképző parancsnokká vedlett tiszt szigorú arccal lépett hozzánk, nehogy a rendőrtanonc ,,ellenőrizetlenül" beszélgessen egy újságíróval.

,,Talán jobb lenne a fegyvereket gyakrabban tisztogatni!" - szólt rá szigorúan a megszeppent férfira.
A lőtéren szinte tapintható a rosszul felszerelt, szánalmas ügyetlenséggel mozgó rendőrök igyekezete, hogy megtartsák őket a ,,kötelékben". Ugyanis csak így tarthatják meg havi, mintegy 20 000 forintnak megfelelő fizetésüket, amelyből népes családjukat tartják el. Az őket állandóan fenyegető életveszély ellenére is.
Tavaly 1100 afgán rendőrt öltek meg.

A rendőrök hátramaradt családját pedig kiirtással fenyegetik a tálibok.

Az alacsony fizetés miatt is a rendőri korrupció, mint általában a korrupció az egész országban, elképzelhetetlen mértékű.

Igaz, a külföldi újságírócsoportnak nyilatkozó magas rangú amerikai és nyugati tisztek szerint jelentős haladást értek el e téren is.
Azt is elmondták, hogy 42 ezer rendőrt akarnak kiképezni az elkövetkező években.
,,A rendőröknek a háborúra is fel kell készülniük", nyomtatékosította Brad Nelson, az afgán rendőrök kiképzéséért felelős amerikai parancsnok.
Valóban.

A háborúra fel kell készülni.

Obamának, Amerikának és szövetségeseinek. Köztük Magyarországnak, amely borítékolhatóan ad több katonát, ha az új elnök kér. A kérdés, hányat? És közülük hány hal majd meg?

Afganisztán lakossága - akár az afgán rendőrök vagy katonák, ha hallótávolságban nincsenek külföldi feljebbvalóik - a rosszabbodó biztonsági helyzetről és korrupcióról beszél.

A kunduzi lőtéren a célbalövést gyakorló rendőrök sora mellett álló, piros trikós amerikai kiképző a gyerekeknek kijáró, bíztató mosollyal vizsgálja a céltáblákon a golyó ütötte lyukakat. Fején a zajártalom ellen akkora fülvédők, hogy egy disneylandi mikiegérnek is becsületére válnának.

Ő is egyike a ,,mentoroknak."
Afganisztánban így nevezik a kiképzésben résztvevő helyi rendőrök, katonák és pilóták amerikai ,,kapcsolatemberét".

A mentorok egyben gondoskodnak arról is, hogy a gondjaikra bízottak az ,,optimista" vonalat mondják fel.

2008. októberének vége Afganisztánban, a világ egyik legszegényebb országában, ahol 1973 óta a fegyvereké a szó. Ahol nemzedékek nőttek fel úgy, hogy nem ismerték meg a békét.

Sorsdöntő időszak ez a jövőre tervezett választások előtt, amelynek kimenetelét az egész világ megérzi majd. Akkor is, ha megtartják őket, akkor is, ha elmaradnak.

Ma Irakot felváltva az afganisztáni konfliktus lett, mint egyesek állítják, a ,,civilizációk" közötti összecsapások legfontosabbika.

Civilizációk összecsapása? Valóban?

Milyen civilizáció csap össze milyen civilizációval az égig érő, észak-afganisztáni zord afgán hegyek, a Hindukus láncolatának hágóin vagy a dél-afganisztáni Rigesztáni sivatag homokjában?

A muzulmán civilizáció ütközne meg az országban ,,békefenntartóként" a felkelők golyóitól, öngyilkos merényleteitől, ,,improvizált robbanószerkezeteitől" és rakétáitól rettegő katonák ,,nyugati" kultúrkörével? Amely katonaság része a nyolcszázas, muzulmán hitét többségében szigorúan gyakorló török kontingens is?
A tálib ,,civilizáció" ütközne Afganisztán legjobbjaival, akik ma egyformán elvetik a tömeggyilkos talibánt és a rájuk fogott puskák ravaszát meghúzó, vagy ártatlan falusiakat bombázó amerikaiakat?

A brüsszeli NATO-központ hosszan tartó előkészületek után négy újságírónak ,,médiatúrát" szervezett. A résztvevők kiválogatásának kritériumait nem sikerült megtudni.
Tény, hogy meghívást a belga közszolgálati televízió, a Christian Science Monitor amerikai, a liberális Dagens Nyheter svéd napilap és a Magyar Nemzet tudósítója kapta, egy hetes afganisztáni körútra, amely október 23-án kezdődött.

Mivel a túra előkészítése már majdnem egy éve tartott, csupán a véletlen műve, hogy a látogatás sorsdöntő változásokkal esett egybe. Ekkor vette át az eddig az iraki hadműveleteket irányító amerikai David Petreus tábornok a CENTCOM, vagyis a teljes Közel-Keletet és Közép-Ázsiát felölelő amerikai központi parancsnokság irányítását, majd azonnal Afganisztánba utazott. Ami mutatja, az amerikaiak már az új elnök hivatalba lépése előtt is mindinkább Afganisztánt tekintik a legfogósabb konfliktusnak.

Petreus működési körének kiszélesítésével egy időben Mart de Kruif személyében új parancsnokot kaptak az afganisztáni NATO-erők dél-afganisztáni egységei is, ahol mintegy 19 000 amerikai, brit, kanadai és holland erő harcol a felkelőkkel.

Velük együtt a közép-ázsiai országban jelenleg mintegy 53 ezer külföldi katona teljesít szolgálatot, az ISAF Nemzetközi Biztonsági Segítségnyújtási Erők) kötelékében. Közülük 240 magyar.

Az ISAF-katonák - és ez a legnagyobb különbség az Irakban harcoló amerikaiak által vezetett ,,koalíciós" kontingenshez képest - ENSZ mandátummal, és a helyi kormány jóváhagyásával tartózkodnak az országban.
Ezen felül további 16 000 amerikai katona állomásozik az országban. Őket senki sem hívta Afganisztánba. Ők a Tartós Szabadság Hadművelet, vagyis a ,,terror elleni globális harc" ,,keretében" küzdenek.

A felkelők mind nagyobb erőt képviselnek. Az ország déli és keleti negyedének nagy része már gyakorlatilag a kezükre jutott. Holott 7 évvel ezelőtt, amikor az amerikai-brit és szövetséges erők az országosan gyűlölt, a világ talán legkegyetlenebb rendszerét, a tálibokat döntötték meg a helyi Északi Szövetség haduraival szövetkezve, a lakosság részéről országszerte hála és öröm volt a válasz.
Mára mindez a múlté.

Nem utolsósorban a ki tudja hányadik esküvői ünneplősereg légibombázása után.

A ténylegesen kialakult, a Nyugatnak messze nem kedvező patthelyzetre jellemző, hogy amerikai jóváhagyással megindult egy olyan párbeszéd, amely néhány hónappal ezelőtt elképzelhetetlen lett volna.
Hamid Karzai afganisztáni elnök népszerűtlen kormányzata Pakisztánban mintegy két héttel ezelőtt leült tárgyalni a tömeggyilkos tálibokkal.

A biztonsági helyzet drámai rosszabbodására jellemző, hogy szintén a legutóbbi időkben már felerősödnek olyan hangok, amelyek az afganisztáni alkotmányra hivatkozva akarják elhalasztani a jövőre kitűzött választásokat. Az alkotmány ugyanis megköveteli, hogy a választások megtartásához az ország minden részében olyan körülményeknek kell uralkodniuk, amelyek lehetővé teszik a lakosság akadálytalan részvételét a szavazáson.

De sok afganisztáni gyanakodik arra, hogy az alkotmányra hivatkozás csak ürügy. A valódi ok, állítják sokan: a kabuli kormányt támogató külföldi hatalmak félnek attól, hogy a nép által erőtlennek és korruptnak tartott védencük dicstelenül veszítené el a választásokat.

A felkelők ,,aszimmetrikus" hadviselésének hatékonysága megdöbbentő. A robotrepülőgépekről kilőtt, halálbiztos célzást biztosító rakétáktól kezdve a legkorszerűbb éjszakai távcsövekig a legmodernebb haditechnikát felvonultató nyugati irányítású erőkkel állnak szemben a ,,szakállások", akik aknájukat, ha éppen nincs kéznél aknavető, két kő közé helyezik és indításához kalapáccsal vágnak rá.

Jellemző: az ország északi részében, az üzbegisztáni határtól nem messze fekvő Kunduz város melletti katonai támaszpontot, mint az ott szolgáló két magyar katona elmondta, 50 napos ott tartózkodásuk óta hét rakétatámadás érte.
Látogatásunkkor Lutz Neumann, a Bundeswehr alezredese, a német irányítás alatt álló tábor parancsnoka arra kért bennünket: ha éjjel rakéták csapódnának be a támaszpontra, nyissuk ki szobáink ajtaját, hogy a sátrakban elszállásoltak bemenekülhessenek.

Afganisztánban töltött egy hetünk alatt három gyilkos merényletet hajtottak végre tőlünk néhány száz méteres távolságban, amelynek tízen estek áldozatul, közöttük két német civil, és két amerikai katona. A többi merényletről nem is szólva, amelyek közül Baglan támaszpont közelében egy magyar katona is megsérült.

Afganisztánban a külföldiek állandó életveszélyben élnek. Nem mintha a helyiek biztonságban lennének.

Kabul ostromlott főváros képét mutatja. Lépten-nyomon ellenőrzési pontok, borotvadrót tekercsek nyaktörő magasságú kerítéseken. Az utakon, fegyveresek tömegei, páncélozott járművek, amelyek tetején katonák, akik a géppisztolyt lövésre készen a járókelőkre tartják.

Golyóálló mellényben, rohamsisakban közlekedünk a páncélozott Land Roverekben. A dzsipekben az elülső ülések háttámláján két elektronikus készülék lóg. Feladatuk, hogy az úton elhelyezett improvizált robbantószerkezetek ,,mobiltelefonkapcsolatát" zavarják.
A két készülék, mondja a dzsipet vezető katona, az egész autónál is többe kerül.

Mellette ülő társa egy perc szünetet nem tartva diktálja az irányítóközpontnak az előttünk, mellettünk haladó, vagy a velünk szembe jövő járművek rendszámát és ad leírást mozgásukról. Támadás esetén legalább ezek az adatok nyújtanak támpontot. Hermetikusan el vagyunk zárva ,,a való világtól".


,,Az 53 000 katonát magába foglaló Nemzetközi Biztonsági Segéderők műveleteiket az afgán kormánnyal együtt hajtják végre és feladatuk az afgán kormánynak nyújtandó segítség", magyarázza Kabulban az amerikai Gordon B. Davis ezredes, a COMISAF, azaz a Belbiztonsági Segítségnyújtási Erők stratégiai tanácsadócsoportja főnöke. ,,Stratégiailag pedig együttműködünk a Tartós Szabadság Hadművelet keretében az országban lévő erőkkel, valamint az ENSZ Afganisztáni Segítségnyújtási Missziójával, az UNAMA-val."

A mondatok kincstári magabiztosságot tükröznek. Szó se róla, ott jártunkkor rokonszenves amerikai, brit és német parancsnokokkal találkoztunk, kemény katonákkal, akik magától értetődően igyekeznek a helyzet jó és reményre okot adó oldalait kidomborítani.

Az Afganisztánban állomásozó erők parancsnokainak egyfajta hivatalos optimizmusából azonban egy-egy direkt kérdésnél felvillan a helyzet megoldhatatlanságának képe is: ,,döntő katonai győzelemre nincs esély", mondta a kanadai Richard V. Blanchette dandártábornok, az ISAF szóvivője, az ISAF főhadiszállásán tartott kimerítő, háromnegyed órás sajtótájékoztatóján.

Valóban nincs.

Ezt lépten-nyomon megtapasztaljuk, akár az északon fekvő Mazar-i-Sarif katonai támaszpontra repülésünk során is.

A katonai gépen szintén teljes hadfelszerelésben ülünk. A gép a Hindukus hegyvonulatához tapadva repül, de útközben folyamatosan csalétek-rakétákat lő ki azért, hogy ha a gépet rakétatámadás érné, a hőkereső a csalira ,,tapadjon".

A pilóták nem afganisztániak.

Az országban összesen csak 48 helyi pilóta van, beleértve a rögzített szárnyú gépeket és a helikoptereket vezető pilótákat. Nem is fiatalok. Átlagéletkoruk majdnem 45 év.
Mindegyikük az egykori Szovjetunióban végzett. Így azután többségük csak oroszul beszél. És orosz gépeken repülnek. Az amerikaiak tökéletesen megbíznak bennük.

Az új pilótanövendékek toborzása nem igazán egyszerű feladat, ugyanis Afganisztánban csupán minden harmadik férfi tud csak írni-olvasni, mondja James M. Brandon ezredes, az Légierők Tanácsadó Csoportjának helyettes parancsnoka. A nőknél az arány még rosszabb, teszi hozzá.

A repülést az országban a mostoha természet is megnehezíti.

Ezt, szintén az ország észak-keleti részében lévő támaszpont repülőterén is tapasztalhattuk.

Kiderült, nem tudunk visszarepülni Mazar-i-Sarifon át Kabulba, mert a gép a hírtelen rosszra fordult idő miatt nem tud leszállni.

Amit nehéz megérteni a robotpilótás irányítás korában.

Csakhogy Afganisztánban csupán két, gigantikus méretű amerikai támaszponton, Bagramban és Kabulban van reptéri irányítótorony, illetve radarberendezés. Máshol a gépek ,,szemre" szállnak le.

Márpedig a leszálláshoz a rögzített szárnyú gépeknek 1500, a helikoptereknek 800 méteres tiszta látásviszonyokra van szüksége.

Az is megtörténhet tehát, hogy a támaszpontot napokig nem lehet elhagyni.

(Folyt. a jövő héten)


Lovas István
Afganisztán - Brüsszel



[Vissza] Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyátültetés
  2008-11-15 18:04:50, szombat
 
  Agyátültetés


A kórházban, a halálos beteg körül összejön a család és várják az orvost.

Végül odajön hozzájuk a kezelőorvos, és fáradtan szól: "Attól tartok, hogy rossz hírt kell Önökkel közölnöm. Az Önök szeretjének egyedüli reménye a túlélésre az agy-átültetés. Ez nagyon kockázatos és költséges műtét, mivel az új agyért fizetni kell."

Az első döbbenet után az egyik rokon megszólal:
"Na és mennyibe kerül egy agy?"
"500 000 EUR a férfi agy és 20 000 EUR a női agy."

Hirtelen csend támad és eléggé zavart helyzet lép fel.
A férfiak a helységben igyekeznek elfolytani a vigyorokat és kerülik a női pillantásokat. Végül az egyik férfi nem tudja legyürni kíváncsiságát és megkérdi:
"És miért, hogy a férfi agy 25x drágább?"

Az orvos megértően mosolyog a naiv kérdésen. "Ezek megszokott piaci árak.
A női agy ára alacsonyabb, mivel a férfiakéval ellentétben az használva volt."
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Bayer Zsolt - Bármikor rabosít
  2008-11-15 17:48:20, szombat
 
  Bayer Zsolt - Bármikor rabosíthatnak



Akkor mostantól fogva kéretik rabosítani minden rendőrt, nyomozót, azokat, akik beépültek, beépülnek az alvilágba, és imigyen buktatják le a bűnözőket. Ugyanis ők kivétel nélkül bűncselekmények garmadáját követik el működésük során. Azt pedig a magyar rendőrség és a magyar ügyészség nem tűrheti, tétlenül nem nézheti. Mert muszáj rendnek lenni...

Az a rendőrség, amelyik törvénytelenül és brutálisan összeverte az állampolgárokat, s amelyik aztán védte a védhetetlent, eközben összevissza hazudozott, arcpirulás nélkül, nos, ez a rendőrség most résen állt, és könyörtelenül lecsapott egy újságíróra. Nevezett újságíró rejtett kamerával felvette, miképpen lehet némi kenőpénzért rokkant-igazolványhoz jutni mifelénk. Hogy ezt megtehesse, eljátszotta az ügyfelet, úgy tett - úgy kellett tennie -, mintha ő maga szeretne hozzájutni ilyen módon, vagyis törvénytelenül, nevezett dokumentumhoz. Lépésről lépésre haladt, szépen besétált a csapdájába mindenki. Ezután gondosan és akkurátusan, jogkövető állampolgárként értesítette a rendőrséget mindenről, feljelentést tett, anyaga lement a tévében - mindenki boldog volt, kivéve a vesztegetőket és megvesztegetetteket.

A boldogság nem tartott sokáig.

Mert a mi éber rendőrségünk és éber ügyészségünk kíméletlenül és határozottan lecsapott. És beidézték nevezett újságírót, majd rabosították. Levették ujjlenyomatait, szájában kotorásztak kis kefével, hogy DNS-mintáját is megszerezzék. Ha legközelebb eszébe jutna, mondjuk, a kormányzati korrupciós ügyek nyomába eredni, már ne is kelljen feljelentést tennie, hanem mindjárt elő tudják állítani, mondjuk a DNS-e alapján.

Ebben a nyomorult országban, ahol egekig ér a hazugság, ahol minden fontos ünnep előtt immár menetrend szerint előkerül valami homályos szlovák szervezet, amelyik egyenesen terrorcselekményre készül, ahol belelövöldöznek a rendőrpalotába, s ahol még soha senkit ilyen ügyben nem sikerült elkapni, itt az egészen hülye rendőrség, karon fogva az egészen hülye ügyészséggel, lecsap egy oknyomozó újságíróra, aki végezte a dolgát, s aki dolga végeztével a rendőrségnél tett feljelentést az általa lebuktatott bűnözők ügyében. Aztán, amikor kitör a balhé, természetesen mindenki a másikra mutogat. A rendőrség az ügyészségre, és fordítva. Csak azt képtelen kimondani bárki is, hogy "bocsánatot kérünk, valami fatális félreértés történt", vagy "valamelyik munkatársunk hibázott, de már kirúgtuk, és kérjük az újságíró úr elnézését, továbbá kérjük, hogy fáradjon be hozzánk, és vegye át a kártérítést, amelyet soron kívül nyújtunk át neki".

Nem. Ezt senki sem fogja mondani. Sőt... Nevezett újságírónak, Polgár Gézának jó esélye van rá, hogy bíróságon köt ki, ahol majd egy bíró el is ítéli, miképpen tette ezt egy egészen hülye bíró egy másik kereskedelmi televízió munkatársaival egy ugyanilyen ügyben.

Régen, miután végrehajtották a halálos ítéletet, a város bírósága minden esetben perbe fogta a hóhért, majd nyomban fel is mentette. Talán érzik, hogy volt ebben a szokásban valami nemes, valami ragaszkodás a joghoz és az igazsághoz.

Ebből annyi maradt ebben a "civilizált" világban, hogy egy munkáját végző újságíró soha nem tudhatja, mikor áll majd a bíró elé, és miért.

Pfuj, de ocsmány ez az egész...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1923. november 15.- én húnyt
  2008-11-15 17:44:12, szombat
 
  1923. november 15.- én húnyt el Budapesten Papp-Váry Elemérné.



Papp-Váry Elemérné (Sziklay Szeréna)



HITVALLÁS

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.

Ez az én vallásom, ez az én életem,
Ezért a keresztet vállaimra veszem,
Ezért magamat is reá feszíttetem.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe,
Szeretném égetni reszketők lelkébe,
Lángbetűkkel írni véres magyar égre:

Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,
Ezzel porba zúzod minden ellenséged,
Ezzel megválthatod minden szenvedésed.

E jelszót, ha írod lobogód selymére,
Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,
Halottak országát feltámasztod véle.

Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,
Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,
Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved.

Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,
Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,
Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél.

Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,
Mert az minden halál és kárhozat fölött
Az élet Urával szövetséget kötött.

Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,
Annak vas a szíve minden vésszel szemben,
Minden pokol ellen, mert véle az Isten!

Annak lába nyomán zöldül a temető,
Virágdíszbe borul az eltiport mező,
Édes madárdaltól hangos lesz az erdő.

Napsugártól fényes lesz a házatája,
Mézes a kenyere, boldogság tanyája,
Minden nemzetségén az Isten áldása.

Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,
Magyar legyen hited s tied a jövendő.

Magyar, legyen hited és lészen országod,
Minden nemzetek közt az első, az áldott,
Isten amit néked címeredbe vágott.

Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,
Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,
Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,








Alig száradt meg a tinta a trianoni békeokmányon, a Védő Ligák Szövetsége pályázatot írt ki olyan ima/fohász, illetve jelmondat megfogalmazására, mely alkalmas "a revans eszméjének ébrentartására". A bírálóbizottság elnökévé a nagy tekintélyű Rákosi Jenőt kérték fel.

A pályázat nyertese, "a Felvidék egy elszakadt leánya", Papp-Váry Elemérné, született Sziklay Szeréna, két leány anyja, régi abaúji nemesi család sarja. Apja gömöri főispán volt, férje honvéd ezredes. Háborús visszhangok címmel már korábban jelent meg - "a haza iránti rajongás, a családi élet szeretetének melege és a hit" által áthatott - verseskötete. Nevét azonban a pályadíj elnyerése tette ismertté. Különösen radikális jobboldali körökben érdeklődtek felőle. A Gömbös Gyula által szerkesztett MOVE című lap 1920. október 10-i száma terjedelmes interjút közölt vele. Ez a figyelem késztethette arra, hogy háromsoros, díjnyertes fohászát tizenöt szakaszos verssé formálja, melyet 1921-ben közölt egy Irredenta című - Heltai Jenő és Herczeg Ferenc írásait is tartalmazó - 24 oldalas gyűjteményben.

A vers sikerének titka az egyszerűsége volt. A Budapesti Hírlap 1920. szeptember 12-i írása szerint:

"Ehhez nem kell kommentár. Ezt megérti a gyermek, ettől megdobban az aggastyán szíve."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdos keretet adott a MeH
  2008-11-15 17:20:26, szombat
 
  Milliárdos keretet adott a MeH 3 médiacégnek

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. november 14., péntek 06:41

A válság ellenére több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati kommunikációs keretszerződést kötött a Miniszterelnöki Hivatal három gazdasági társasággal - írta a pénteki Magyar Nemzet.


A lap értesülése szerint három tételből állnak az időn ősztől 2009. június végéig szóló megbízások. A Mediaedge:cia Hungary Média Ügynökség Kft. a kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatok elvégzésére 583,3 milliót használhat fel.

A Grey Worldwide Hungary Kft.-nek reklámügynökségi szolgáltatásokra bruttó 300 millió forintnyi közpénz áll rendelkezésére. A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek pedig a propagandakiadványok nyomdai előállítását és azoknak a magyar háztartásokhoz történő kiszállítását kell megoldania 333,3 millió állami forintból.

Budai Bernadett kormányszóvivő az 1,2 milliárd forintot "felemésztő" kommunikációs szerződésekről a Nemzetnek azt mondta: azok keretszerződések, nem konkrét feladatokra vonatkoznak. Így csak később töltik fel őket tartalommal, s bizonyosan nem is használják a pénzeket teljes egészében, ahogy erre a miniszterelnök is ígéretet tett - hangsúlyozta a lapnak a szóvivő.

http://index.hu/politika/belfold/mehmedia011/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyra digitális táblákat
  2008-11-15 17:17:47, szombat
 
  Karácsonyra digitális táblákat kapnak az iskolák, a tanárok meg csökkentett fizetést

Karácsonyra megérkeznek az iskolákba az első digitális táblák - írta a szombati Magyar Nemzet. "A több mint 24 milliárd forintos beruházást - szemben az iskolákkal és a tanárokkal - nem érinti a válság". A digitális táblát laptoppal kell összekapcsolni, hogy a készülék a táblára vetítse a tananyagot. A beszállító céget december elején választják ki a két jelentkező, a HP Magyarország és az IBM közül, s a milliárdos tender győztese még ebben a hónapban megkezdi az eszközök kiszállítását.

A hírre reagálva Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke úgy fogalmazott: "házunk ugyan nincs, de plazmatévét kapunk". Elképesztő, hogy miközben a kormány a válságra hivatkozva a korábbi megállapodáshoz képest 18 százalékkal csökkenti a közalkalmazottak keresetét, valamit újabb iskolabezárásokat, osztályösszevonásokat, elbocsátásokat generálva reálértékben a források tíz százalékát vonja ki a közoktatásból, megteheti, hogy több tízmilliárd forintot adjon ki digitális táblákra.


Kommentek
2008.11.15 09:43:28 wh
Nálunk is így van, az ablakokat nem szabad kinyitni, mert ránk dőlne, de digitábla meg laptop, az kell...

2008.11.15 09:46:30 parkolo
Ismét megtalálták azt a dolgot amire a legkevésbé van és lesz szükség a magyar iskolákban( Mint korábban a kórházakban a páncélszekrények). Ezek sorsa is hasonló lesz, be lesz téve az iskolák raktárába és onnét elő sem veszik, nehogy elromoljon.
Nincs ebben az országban egy értelmes ember ott a minisztériumban, hogy még időben leállítsa ezt az egész sületlenséget. Nyilván ennek is csak üzleti okai vannak, amivel nem az iskolák és nem a magyar állam jár jól - már megint.


http://index.hu/kultur/blog/2008/11/15/karacsonyra_megerkeznek_az_elso_digitalis_ tablak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: zsidónegyed épült Debr
  2008-11-15 17:07:55, szombat
 
  Olvasó: zsidónegyed épült Debrecenben
2008-11-15. 13:17


Már régóta fontolgatom, hogy megírjam-e a Kurucnak ezt a csúnya történetet. Azonban, amikor megláttam a postaládánkban a felépült monstrum hírlapját, és megláttam benne Izsák leszármazottainak fényképét és nevét, végül a kezembe fogtam a billentyűzetet.

A napokban fejeződött be egy hatalmas épületkomplexum építése Debrecen szívében, az ún. Fórum Debrecen. Melyről sokan már régóta tudják, hogy ez tulajdonképpen egy hatalmas zsidónegyed, ahová a rabszolgákat is beengedik - legalábbis csak bizonyos emeleteire. Azonban a zsidónegyed felépítése egy folyamat sokadik fázisa.

A történet talán ott kezdődik (bizonyos hogy voltak előző fázisai is), hogy egy szép napon a Debreceni Nagytemplomban, a keresztény, református vallás központi, szakrális szentélyében, annak is az egyik tornyában megrendeztek egy kiállítást. A kiállítás Izraelt bemutató gyönyörű fotókból állt. A megnyitón jelen voltak a református egyházjogi személyiségek, ahogyan az izraeli hitközségtől is vezetők, illetve a sajtó. A megnyitó ünnepségen szót kapott valami neves főrabbi, és a keresztény egyházfők és a sajtó előtt kijelentette: ,,Jó lesz nekünk Debrecen szakrális központnak.“

Az az olvasó, aki tisztában van a különböző vallások párbeszédének határaival, pontosan érzékeli, hogy ez valami döbbenet! Az egyik vallás főembere bemegy a másik vallás főtemplomába, és kijelenti annak szentélyében, hogy ők is számot tartanak erre a vallási központra. Nem nagyon értek a közel-keleti politikai helyzethez, de ezek után kezdem érteni, hogy mi történt ott. Lehet, hogy holnapután meg azt fogja kijelenteni a főrabbi, hogy Debrecen mindig is zsidó város volt? És hogy a Református Nagytemplom helyén régen a Zsidó Nagytemplom állt?

Elképesztő, hogy ehhez a református egyházfők szalutáltak, mosolyogtak, és egy ősi magyar, keresztény szent helyet prédaként hagytak a főrabbinak. Hiszen a Debeceni Nagytemplom helyén mindig is templom állt - ma is látni a gótikus Szent András templom alapfalait a mai templom körül.

A következő értesülésem az volt, hogy titokzatos módon Debrecen legnagyobb tervezőirodájától, a Kelettervtől néhány embert kirúgtak. Miért? Mert ezek az emberek beleláttak egy készülődő tervbe, amely egy hatalmas épületkomplexumról szólt, amelyben tengernyi luxuslakás várja a láthatatlan, dúsgazdag lakásigénylőket. Ezekben a szakemberekben felmerült a kérdés, hogy kik azok Magyarországon, akik ilyen luxuslakást megengedhetnek maguknak, és egyáltalán ilyen sokan vannak? Aztán leesett a tantusz, és hát szóvá tették, hogy miért épít Debrecen zsidóknak negyedet? Kirúgták őket. Végülis a kérdés egész egyszerűen elintézhető, nem?

Aztán azóta megtudtam, hogy gyakorlatilag a debreceni belváros fölött egy láthatatlan zsidó szem figyel, és akárki csak úgy nem vásárolhat a belvárosban lakást! Ha bármely belvárosi lakó úgy dönt, hogy el akarja adni a lakását, azonnal tudomást szereznek róla, és már hozzák a vevőt. Megsúgták nekem, hogy akárki nem vásárolhat lakást a belvárosban!

Aztán jött az, hogy egyszer csak láttuk, letartolnak egy hatalmas területet Debrecen történelmi belvárosában, műemléki épületektől alig néhány száz méterre, a Református Tanítóképző Főiskola és Általános Iskola közvetlen közelében, a Református Nagytemplomtól két ugrásra, és egyszer csak egy közel-keleti stílusú kibuc emelkedik ki a földből. A legtöbb debreceni nem is sejtette, hogy mi lesz ebből. Csak azt láttuk, hogy hatalmas lesz. Egy irdatlan méretű, magasságú embertelen tömb, amely befurakszik a történelmi belvárosba.

Nem volt meglepetés! Több ismerősöm jelezte, hogy az építkezési területen kaftános zsidók tűnnek fel néha! Egy másik ismerősöm, hogy az építkezést koordináló irodában folyamatosan kaftános, pájeszes, sábeszdeklis zsidók vizsgálódnak, jönnek-menek, beszélgetnek, nevetgélnek. Aztán a már elkészült épületrészek felső teraszain fekete kaftános zsidók tömege mászkál, nézelődik! Ezekre a hírekre elszorult a torkom. Szegény Debrecen! Hát itt vannak gyilkosaid.

Azóta egyre többször látni Debrecenben kaftános zsidókat - pedig ezelőtt ritka jelenség volt! Megérkeztek hát! Itt vannak, a városunkat akarják. Fontos, hogy nem messze, a belvárosban 7000 éves, ember építette kutakat találtak nemrég a régészek! Tehát egy 7000 éves, ősi kárpát-medencei várost akarnak megszerezni maguknak.

De ez nem érdekli a sémita ivadékot. Nem érdekelte Jerikó sem, sem Kánaán többi ősi városa sem. Aztán szépen kijelentették arról a földről is, hogy mindig is az övék volt. Aztán amikor kiderült, hogy mégsem volt az övék, röviden ennyit mondtak: ,,Jahve nekünk adta“.

Majd biztosan Debrecenre is azt fogják mondani: ,,Jahve nekünk adta“.

De akkorra már nekem és honfitársaimnak is kasza lesz a kezünkben.

Szabó József

http://kuruc.info/r/1/30794/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.