Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
„Láttuk, ahogy Angyalkát
  2010-10-13 22:45:57, szerda
 
  ,,Láttuk, ahogy Angyalkát elnyeli az ár"
2010-10-09 08:10:00

AJKA — Juhászéktól nemcsak életük munkáját, otthonukat ragadta el a vörös pokol, hanem angyali szépségű 14 hónapos kislányukat, Angyalkát is. A család kizárólag a Blikknek mondta el tragédiájuk történetét az ajkai kórház baleseti sebészeti osztályán.
Hirdetés

Zoltán és Erzsébet szinte mozdulni sem bír a testüket borító égési sebektől. Mégis szívük fáj a legjobban, mert igaz: házukat újra felépíthetik sebeik is begyógyulnak egyszer, de Angyalkát már senki nem adhatja vissza nekik.
A még kórházban lévő Juhász Zoltán és felesége, Erzsébet fájdalma határtalan

- Bent voltunk a házban, furcsa dübörgést hallottunk, mintha vonat menne el a ház mellett. Amikor kiléptem az udvarra, már a derekamig ért az iszap. Visszarohantam, hogy mentsem a családomat, de az ár bútorokat sodort az utamba, s amikor megpróbáltam a párom kezét megfogni, a hűtőládát dobta közénk az áradat. Kirúgtam az ablakot, hogy ott menjen ki ez a vörös lé, mert már majdnem a csillárig ért - idézte fel a borzalmas pillanatokat Zoltán, Angyalka édesapja felesége Erzsébet kezét szorongatva.
Szemük fényét, a 14 hónapos Angyalkát (itt egy korábbi felvételen) már sosem kaphatják vissza

- A kezemben tartottam a kicsikémet, amikor kitépte a karomból a sodrás. Próbáltam utánamenni, de eltűnt. Dórikát pedig nem hagyhattam ott - vette át a szót zokogva a gyászoló édesanya, aki ezután férjével a padlásra menekült, karjaiban tartva hároméves kislányát. Dóri jajgatott és sírt fájdalmában, mivel szemébe ment a maró hatású lúg. - Fél órán át ültünk a padláson, mire megjött a segítség. Az a fél óra napoknak tűnt, csak Angyalkára tudtam gondolni, s arra, hogy meghalunk - tört ki zokogásban Erzsébet, akinek állapota egyelőre nem engedi, hogy a kislányát, Dórát meglátogassa a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban.
Ebben a szobában történt a tragédia

A család fájdalmát az is növeli, hogy régi sebeket szaggattak fel: az egyik bulvárlap címlapján ugyanis pénteken tévedésből a hét éve vonatbalesetben elhunyt fiuk képét közölték le Angyalka portréjaként.

Juhászék két nagyobb gyermeke, Gergő és Reni éppen iskolában volt amikor a gát átszakadt, és betört a gyilkos iszap Kolontárra - nekik nem esett bajuk. Rájuk most nagymamájuk vigyáz; azt, hogy mi történt kistestvérükkel, még nem merték nekik elmondani.

A Blikk Napraforgó programja - amely nehéz sorsú gyermekek és családok helyzetén próbál javítani - támogatja a Juhász családot, hogy segítsen új életet kezdeni nekik a tragédia után. Mivel a kórházban lévő Juhászéknak most leginkább mobiltelefonra volt szükségük, hogy tartani tudják a kapcsolatot szeretteikkel, elsőként két készüléket juttattunk el nekik.

Koós Szabolcs

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/lattuk-ahogy-angyalkat-elnyeli-az-ar-2030705
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vörösiszapos klán a nyáron
  2010-10-13 22:44:24, szerda
 
 


A vörösiszapos klán a nyáron is bajt okozott
MHL 2010-10-13
Bakonyi milliárdjai

Megígértük, megírjuk, miféle állami üzleteket felügyelt és bonyolított le az elmúlt években Bakonyi Árpád, az ajkai katasztrófát okozó Mal Zrt. tulajdonosa, a hétfőn letartóztatott vezérigazgató apja. Tegnap bemutattuk, hogy a filléres, de igen kockázatos technológiák erőltetésével miként vált a hazai veszélyeshulladék-ipart behálózó multimilliárdos érdekkör fejévé Bakonyi.

A hulladékbiznisz olyan elhagyott ipari ingatlanokon folyik országszerte, amelyeket a Horn-kormány idején vett birtokba a Gyurcsány Ferenc, Tolnay Lajos és a Bakonyi nevével fémjelezhető klikk. Ezek egy része olyan terület, amely az alumíniumipar az ÁPV Rt. részéről éppen Bakonyi által irányított privatizációja során, a környezetvédelmi költségekre tekintettel, került aprópénzért a tulajdonosokhoz. A további helyszínek a szocialista nagyipar szennyezett, elhagyott telepei.

Ezek közé tartozik a balatonfűzfői Nitrokémia Zrt. Itt az állam húszmilliárd forintot költött el a széthányt és földbe eresztett mérgek ártalmatlanítására. Mivel hatalmas összegről van szó, ki máshoz került volna a kassza kulcsa, mint Bakonyi Árpádhoz.

Mielőtt boncolgatni kezdenénk, hogy hova vándoroltak az adófizetők milliárdjai, álljon itt egy közelmúltbeli havária esete, amely a témában jártas szakemberek szerint az utolsó figyelmeztetés volt az ajkai vörösiszap-tragédia előtt. Ekkor még megálljt lehetett volna parancsolni a Bakonyi-klánnak.

Az idén július 15-én délután hatalmas robbanás zavarta meg a Balaton északi partján nyaralók pihenését, s keltett óriási pánikot a Balatonfűzfő melletti Királyszentistvánon.

A Nitro­kémia egykori veszélyeshulladék-égetőjében történt a baleset. A legveszélyesebb ipari hulladékok kaptak lángra, majd kétszáz hordó robbant fel, több közülük százméteres magasságba repült. Az eget szúrós szagú, ammónia, klór és nitrogén-dioxid tartalmú, sűrű, fekete füstgomolyag takarta el, amelyet a katasztrófavédelmisek helikopterről, vízpermettel igyekeztek szétoszlatni, közben a falubelieknek a házukba kellett zárkózniuk.

A cégvezetők a nyáron legalább olyan ritkának számító forróságra igyekeztek fogni a balesetet, mint amennyire szokatlan az ajkai vörösiszap-tározó környékén az októberi eső. Csakhogy a vizsgálatok kiderítették: a tűzvészt a veszélyes hulladékok szabálytalan tárolása és felhalmozása, tehát a bűnös gondatlanság okozta.

A kigyulladt hulladék-égetőmű a Bakonyi Árpád által előszeretettel látogatott, offshore hátterű Tatai Környezetvédelmi Zrt. és az ajkai timföldgyár-tulajdonos Tolnay Lajos családja kezében van. Nem is véletlenül került oda, maga Bakonyi Árpád adta el nekik a közelmúltban a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatójaként. Bakonyi jelentős bűvészmutatványt hajtott végre magánál a Nitrokémiánál is, amelynek élére 2002-ben kerülhetett az ÁPV Rt. jóvoltából.

A balatonfűzfői gyár területén felgyülemlett szennyezést az első Orbán-kormány idején kezdték eltakarítani, összesen 4,7 milliárd forintos költségvetéssel. Amikor a menedzsment a polgári erők bukása után kényszerűen átadta a gyárat Bakonyiéknak, még megmaradt félmilliárd forint a beruházás összegéből, s a környezetvédelmi hatóság kötelezése alapján már csak további félmilliárd forintra volt szükség a hátralévő feladatok elvégzéséhez.

A kormányváltást követően azonban meghökkentő megvilágosodás érte Kling Istvánt, az illetékes Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség vezetőjét, akinek emberei újabb és újabb borzalmas veszélyforrásokat fedeztek fel a gyárterületen. A váratlanul jött kötelezésekre a környezetvédelem ügye iránt mindig is mélyen elkötelezett ÁPV Rt. rögtön elkülönített további 16,5 milliárd (!) forintot. Így sikerült tizenhatszorosára emelni az adófizetők balatonfűzfői költségeit. Az irdatlan összeget Bakonyi Árpád irányításával szorgalmasan el is költötték, a közpénz jelentős része a Bakonyi-féle hulladékos klikk jól ismert szereplőihez, köztük a Tatai Környezetvédelmi Zrt.-hez vándorolt.

Erről az ügyről, csakúgy, mint az alumíniumipar privatizációjáról számos dokumentum jutott szerkesztőségünk birtokába. Ezekből kiderül, hogy az ÁPV Rt. jogutódja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő sokat tehetne a Bakonyi-klán kacifántos pénzügyeinek feltárásáért, hiszen a gyárak filléres privatizációjakor az ÁPV szerződésben rögzítette a vevők pontos környezetvédelmi kötelezettségeit. Így például könnyen kiderülhet, hogy ha Ajkán a Magyar Alumí­nium Zrt. tulajdonosai nem végezték el a vállalt hárommilliárd forintos környezetvédelmi kármentesítést és fejlesztést, akkor a vagyonkezelő visszaszerezheti a timföldgyárat. Ugyancsak a vagyonkezelő tárhatná fel, hogy mire költöttek el Balatonfűzfőn 17 mil­liárd forintot.

Ezért számos kérdést tettünk fel a vagyonkezelőnek, de lapzár­táig csak egyre kaptunk választ. Eszerint az MNV Zrt., mint a Nitrokémia Zrt. tulajdonosa, még augusztusban úgy döntött, hogy a társaság környezetvédelmi projektjeit felülvizsgálja, és a továbbiakban a teljes átláthatóság és elszámoltathatóság körülményei között végezteti ezt a fajta tevékenységet.

Ennek jegyében október elsejétől Bakonyi helyébe új vezérigazgatót neveztek ki, Udvardi Péter személyében. Udvardi egyébként a Közgép Zrt.-től érkezett. Ez a cég nagy tapasztalatokkal rendelkezik a környezeti kármentesítésben, több projektjük fut például a Tatai Zrt.-vel közösen�
A legjobb technológia?

Az elérhető legjobb technológiát (BAT) alkalmazta a katasztrófát okozó ajkai timföldgyár � legalábbis Kling István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség volt igazgatója szerint, aki egy uniós engedélyeztetési eljárás, az úgynevezett IPPC lefolytatása után állított ki erről pecsétes papírt 2006-ban. Kling azóta fényes karriert futott be, Bajnai Gordon környezetvédelmi államtitkárrá nevezte ki, és állását a mai Vidékfejlesztési Minisztériumban is megtarthatta, vízügyi helyettes államtitkárként dolgozik tovább. Lapunk több szakértőt is megkeresett, akik furcsállták Kling döntését, hiszen az ajkai timföldgyár kifejezetten ósdi, elavult eljárást használ. A nyugati lapok is felhívták a figyelmet, hogy Ajkán a gyártáshoz szükséges maró nátronlúgot kiengedték a vörösiszaptérre, és amikor a gát átszakadt, a lúg és nem a vörösiszap okozta a legsúlyosabb sérüléseket. Más országokban leválasztják és a gyár területén tárolják a lúgot, bár ez kétségtelenül költségesebb eljárás. Kérdéses az is, hogy a toldozott-foltozott, szivárgó gátak mennyire fedik a legjobb technológia fogalmát?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
No akkor most félig megvolnánk
  2010-10-13 22:18:12, szerda
 
  A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet."

Karl Marx, 1867

No akkor most félig megvolnánk!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre súlyosabb probléma a sze
  2010-10-13 22:14:22, szerda
 
  Egyre súlyosabb probléma a szegénység Magyarországon


Nagyon súlyos, és egyre súlyosbodó probléma a szegénység Magyarországon, a lakosság 14, a gyermekek 25 százaléka él jelenleg a szegénységi küszöb alatt az uniós mérce alapján - mondta Ferge Zsuzsa szociológus szerdán.


2010. október 13. szerda 18:20 - HírExtra


Ferge Zsuzsa kiemelte: a legveszélyeztetettebbek a munkanélküliek, az iskolázatlanok, a cigányok, az elzárt falvakban, a hanyatló régiókban és településeken élők, a sokgyermekes családok és a gyermeküket egyedül nevelők, valamint azok, akik súlyos betegségben szenvednek, vagy fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Az elmúlt évek gazdasági válsága sokat rontott a helyzeten, csak nagyon kis lépések történtek, hogy enyhítsék a hatásait. A családi pótlék és a segélyek értéke a három évvel ezelőttinek felel meg, és a szegényeket a legalább 15 százalékos infláció is sújtja - mutatott rá a szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia Gyerekszegénység Elleni Programirodájának vezető szakértője.
Súlyosbítja a helyzetet az is - tette hozzá -, hogy minél több a szegény ember, annál nagyobb a társadalmi kirekesztettségük. Ráadásul már középosztálybelieket is fenyeget az elszegényedés veszélye, ha elveszítik az állásukat, s bedől a lakáshitelük - emelte ki.

Nemzetközi viszonylatban a jövedelemelosztás egyenlőtlenségeit tekintve Magyarország a középmezőnyben található. Több más szempontból azonban, például a lakásviszonyok, a gyermekek iskolai szegregációja, a kisebb falvak közlekedési nehézségei, a foglalkoztatás vagy azoknak a családoknak az aránya alapján, amelyekben egyáltalán nincs kereső, az uniós tagállamok között az utolsók között áll az ország, Bulgáriával, Romániával és a balti államokkal egy szinten - mondta a szociológus.

Október 17-ét az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjának, Magyarországon 1996-tól emlékeznek meg róla. 2000-ben az ENSZ millenniumi csúcstalálkozóján a tagállamok elhatározták, hogy tizenöt év alatt felére csökkentik a napi egy dollárnál kevesebből élők legalább egymilliárdos tömegét.

Szeptemberben Spanyolország, Belgium és Magyarország - az EU előző, jelenlegi, valamint következő soros elnöke - közös nyilatkozatot írt alá Brüsszelben, azt szorgalmazva, hogy a gyermekszegénység leküzdéséért számszerűsített célokat határozzanak meg az európai uniós országok a következő tíz évre.

Forrás: MTI

http://www.hirextra.hu/2010/10/13/egyre-sulyosabb-problema-a-szegenyseg-magyarors zagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Nem kerülhetik el a fe
  2010-10-13 22:07:49, szerda
 
  : 2010-10-13. 18:56
Jobbik: Nem kerülhetik el a felelősségre vonást a vörösiszapos oligarchák!


A Jobbik határozottan tiltakozik a Veszprémi Városi Bíróság döntése ellen, amely elrendelte Bakonyi Zoltánnak, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. vezérigazgatójának azonnali szabadlábra helyezését.

Megítélésünk szerint a vizsgálat lefolytatásáig nemcsak Bakonyi Zoltánnak, hanem a katasztrófáért jelentős felelősséggel tartozó többi cégvezetőnek is előzetesben kéne lennie, magánvagyonukat pedig már korábban zárolni kellett volna a hatóságoknak - áll a párt közleményében,

A Jobbik kész megadni minden segítséget az olyan jogszabály-módosítások érdekében, amely kizárja, hogy a kilenc ember halálát okozó, több száz család életét, valamint a környezetet tönkretevő katasztrófa valódi felelősei kimenthessék magánvagyonukat és sztárügyvédeik segítségével már a vizsgálat kezdetekor szabadlábra kerüljenek.

Emlékezetes, az utóbbi években egyeseket politikai okokból hetekig, hónapokig tartottak előzetes letartóztatásban, de a legkisebb súlyú bűncselekménnyel gyanúsított személyekkel szemben is szigorúbban járnak el. A Jobbik ezúttal üzeni: a felelősségre vonást sem az iszapkatasztrófa felelősei, sem a rablóprivatizáció haszonélvezői, a húsz éven keresztül szabadon garázdálkodó oligarchák nem kerülhetik el - írja Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.
(Kuruc.info)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diktatúraváltás és nem rendsze
  2010-10-13 22:06:20, szerda
 
  Diktatúraváltás és nem rendszerváltás történt 1989-ben



Felszólítom azt a politikust, aki 1989 óta részt vesz Magyarországon a hatalomgyakorlásban, és az elmúlt 20 év tényeiből képes levonni a végkövetkeztetést, hogy tegye meg a történelmi bejelentést önkritikaként, ahogyan azt Pozsgay Imre 1989. január 28-án tette:



Diktatúraváltás és nem rendszerváltás történt 1989-ben.



Felszólításomat az alábbiakkal támasztom alá:



I. A szabadság hibás értelmezése



Minden jelenlegi politikai erő hivatkozott Bibó Istvánra, ezért kézenfekvő az ő egyik 1979-es tanulmányát első bizonyítékként előhívni: ,,...egy osztálynak lehet célja, hogy minél több profitot zsaroljon ki a kiszolgáltatott osztályokból, tekinthetjük osztályérdeknek azt, hogy minél nagyobb békességet és megnyugvást próbáljon a vele szemben álló osztályba beleplántálni, és tekinthetjük osztályérdeknek azt, hogy minél okosabban és simábban oldja meg saját osztálya majdani letűnésének a módját, folyamatát. Csak értelmi különbség van a legokosabb burzsoá osztályérdek és a legokosabb proletár osztályérdek felfogása között." [1]

Ebből következik, hogy a szocialista-kommunista és a liberális-kapitalista uralom egyaránt diktatúra, hiszen nem az egész társadalom, hanem egy társadalmi csoport (osztály) érdekeit képviseli.

Az is nyilvánvaló, hogy a hatalmat gyakorló osztály kitermeli önmaga vezető rétegét azokból az emberekből, akik minden eszközt képesek alkalmazni a hatalmon lévő osztály érdekeinek megvédéséhez. Ebből következik, hogy a diktatúra eszközei elleni fellépést provokálja a mindenkori hatalom annak érdekében, hogy az okról elterelje a figyelmet.

Amikor pedig az ok, a diktatúra kerül veszélybe, akkor a veszélyt jelentő erő élére áll a hatalom, és a következményeket helyezi célkeresztbe. Ez 1956. október 23-án ez nem sikerült, ezért kellett terrorista módszerrel (politikai és gazdasági hatalom megszerzése és megtartása érdekében alkalmazott erőszak) letörni a veszélyt jelentő erőt. 2006. október 23-án viszont sikeres volt az erő eltérítése, mert a diktatúra helytartói közötti pozícióharc eszközévé sikerült alázni a valódi rendszerváltást (tehát a diktatúra megszűntetését) célként kitűző népfelkelést.



Az első bibói célmeghatározás a liberális-kapitalizmusra (minél több profit kizsarolása a kiszolgáltatott osztályból), a második a szocialista-kommunizmusra (békesség és megnyugvás belepalántálása a vele szemben álló osztályba), a harmadik célmeghatározás pedig a megbukott diktatúrára vonatkozik (minél okosabban oldja meg saját osztálya letűnését).

Az első kettő cél a diktatúra kibontakozására és a még hitelt kapó populista ígéreteinek időszakára vonatkozik.

A harmadik cél a hatalomátmentés, amit 1989-től tapasztaltunk a szocialista-kommunista diktatúra nomenklatúrája részéről, 2008-tól ugyanennek a célnak a megvalósításáért dolgoznak a liberális-kapitalista diktatúra helytartói, akik részben azonosak a hatalomátmentésben gyakorlatot szerzett nomenklatúra tagokkal.



Mindkét diktatúra bukását a szabadság hibás értelmezése okozta. Ez vezet az erkölcsi bukáshoz, ami maga után vonja a gazdasági és szociális-társadalmi válságot.



A szocialista-kommunista diktatúra a szabadságot az egyén önkifejeződési lehetőségeinek korlátozásaként értelmezte. A liberális-kapitalizmus pedig a szabadságot a társadalom egésze érdekeinek alárendelt egyéni érdekként fogta fel.



Most, amikor túl vagyunk a szocialista-kommunista diktatúra bukásán, és amikor a liberális-kapitalista diktatúra sírba ereszkedésének időszakát éljük, ki kell mondanunk, hogy az 1989-ben diktatúraváltássá csökevényesedett rendszerváltás történt.

Azt is ki kell mondani, hogy a liberális-kapitalista rendszer válságának endogén (belső eredetű) oka van, ezért rendszermódosítással nem orvosolhatóak következményei.



A rendszerváltás tehát elkerülhetetlen és az is természetes, hogy az új rendszer gondolkodási módjának (paradigmájának) alapját a szabadság helyes értelmezése jelenti.



A diktatúrák hibás szabadság-értelmezése természetessé teszi, hogy az az értelmezés a helyes, ami mindkettő ellentéte. Ez pedig az - a magyarság legnagyobb értékét jelentő - szabadság-értelmezés, amely szerint a szabadság atyai eleink hagyományához való hűséggel kettős egységben megvalósuló szeretet, amely minden (élő és élettelen) teremtmény számára biztosítja annak a lehetőségét, hogy egymással szerves egységben létezzen.



II. A tények



Pozsgay Imre 1989. január 28-án a következő mondatokkal indokolta azt, hogy 1956-ot népfelkelésnek nevezte: ,,Ha a tények tisztelői vagyunk, akkor azok iránt a tények iránt is előzetesen tiszteletet kell tanúsítanunk, amelyek esetleg ezután derülnek ki. Ám azt mindenképpen szeretném hozzátenni, hogy ezzel a formulával, történelmi megítéléssel a politika, a történettudomány és a közvélemény nagymértékben közeledett egymáshoz. A közvéleményben és a párttagság nagy részében is meglévő érzületet fejezi ki az a sommás ítélet, amelyik egyetlenegy kifejezéssel, ellenforradalomnak minősítette azt, ami '56-ban történt. Ez, látnivaló az eddigi kutatások alapján, nem állja meg a helyét."[2]



Minden mondat megismételhető a diktatúrára behelyettesítve.



1. ,,Ha a tények tisztelői vagyunk, akkor azok iránt a tények iránt is előzetesen tiszteletet kell tanúsítanunk, amelyek esetleg ezután derülnek ki."



Azok a mai (2010. október 13-i) tények, amelyek alapján előzetes tiszteletet kell tanúsítani minden olyan ténnyel szemben, amelyek esetleg ezután derülnek ki (még akkor is, ha azok a helytartók közötti pozícióharcban szerepelnek bizonyítékként):



- A világválság hatásának kivédését a diktatúra érdekeinek megfelelően ,,német héja"[3] módszerrel végzi a kormány (persze, a ,,csúf amerikai" módszer sem járhatna eredménnyel). A 29 pont egyértelmű megszorításokat tartalmazott[4], a ,,kiszivárogtatott" adóváltoztatás nem jelent adócsökkenést[5], sőt, az érintettek bejelentették, hogy a ma nyilvánosságra hozott ,,válságadót" átterhelik a fogyasztókra[6].



- A liberális-kapitalista diktatúra tartópillérei, a bankok és a multinacionális cégek határozzák meg az ország ,,befektetői minősítését", amely a jelenlegi rendszerben létfontosságú, mert abban a hazugságot akarják elhitetni velünk, hogy ezek finanszírozzák az országot[7], meghamisítva az igazságot, azt, hogy az ország finanszírozza az emberek munkáján keresztül a bankokat, a beruházókat és a multinacionális cégeket. A tévhit miatt nem tehet a kormány semmit a válságadó átterhelésével szemben. Ezzel az infláció elszabadul, és nem lesznek tarthatóak azok a mérsékelt növekedést prognosztizáló előrejelzések, amelyek a mai nap előtt kerültek nyilvánosságra[8].



- Az export-dominancia tarthatatlan, hiszen a fizetőképes kereslet csökkenésével a piacgazdasági alaptétel bukik meg, mert a kínálat által manipulált keresletre épülő rendszer működésképtelenné vált.

Az állam szabadsága gazdaságilag azt jelenti, hogy a hazai igény-lehetőség összhangja vezérli a gazdaságot.



- A pénz virtuális jellegéből ered, hogy az a hatalomátmentés játékszerévé vált: minden ország pillanatnyi érdeke szerint igyekszik saját valutáját erősíteni vagy gyengíteni[9], sőt ,,mennyiségi enyhítéssel"[10] fedezet nélküli pénzkibocsájtás is megengedhető. Ezzel teljesen kiszámíthatatlanná válik a gazdaság, a spekulánsok érdekérvényesülése kikerülhetetlen.

Az állam gazdasági szabadságának alapja az értékközvetítő pénz, amely fedezete a nemzeti vagyon növekedése, így csak azzal azonos mennyiségben van forgalomban.



2. ,,Ám azt mindenképpen szeretném hozzátenni, hogy ezzel a formulával, történelmi megítéléssel a politika, a történettudomány és a közvélemény nagymértékben közeledett egymáshoz."



A rendszerváltás helyett végrehajtott diktatúraváltás tényét a politika nem ismeri el, de ez a megállapítás és a közvélemény nagymértékben közeledett egymáshoz, amit jól mutat az a tény, hogy az 1989-ben történteket már évek óta ,,gengszterváltásnak", ,,zsarnokváltásnak" nevezi a köznyelv.



3. ,,A közvéleményben és a párttagság nagy részében is meglévő érzületet fejezi ki az a sommás ítélet, amelyik egyetlenegy kifejezéssel, ellenforradalomnak minősítette azt, ami '56-ban történt. Ez, látnivaló az eddigi kutatások alapján, nem állja meg a helyét."



A szocialista-kommunista diktatúra néven nevezte önmagát: ,,proletárdiktatúra", ennek megfelelően nem köntörfalazott: egypártrendszerben döntött a diktatúra érdekében. Ezt nevezték ,,népi demokráciának".

A liberális-kapitalista diktatúrában ,,polgári demokrácia" van, ezért a választhatóság látszatát kelti a társadalom mesterséges megosztásával, a többpárt-rendszerrel. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a pártok nem ugyanannak a hatalomnak a kiszolgálói, mint azt az idei országgyűlési választásra készített pártprogramok is bizonyítják[11]. A média és a párttámogatási rendszer azt eredményezi, hogy a közvélemény és a párttagok nagy részében ne minősítse azzal a sommás ítélettel a diktatúrát, hogy az a népakarattal választott demokrácia megtestesítője. Ez, látnivaló a tények alapján, nem állja meg a helyét.

Azt, hogy a gyarmatbirodalomhoz történt csatlakoztatásunkkor (a NATO és az EU esetében) a félretájékoztatás meggátolta a választókat közérdekű adatok megismeréséhez fűződő joguk gyakorlásában[12], nem említik a diktatúra helytartói a demokrácia botrányos megsértéseként. Ugyanúgy, a demokrácia természetes következményének tartja a diktatúra, hogy egyik függetlenségi jogainkat sértő népszavazáson sem érte el a részvétel a választók 50 %-át[13], és azt is, hogy a választási rendszer ,,sajátossága", hogy a választók egyharmadának támogatása elég a parlamenti kétharmados többséghez[14].



III. Jogrendszer



Csak önmagát szabadon szabályozni képes országnak lehet Alkotmánya, mert csak ő képes arra, hogy az Alkotó (Teremtő) működési utasítása (Alkotmánya) szerint éljen, szerves egységben a szabad országokkal és szabad emberekkel.

Magyarország jogalkotásában nem gyakorolhatja szabadságjogait. Ezt elveszítette EU csatlakozásával. Ezt a tényt ,,Alkotmányba" is foglalták[15]. A szabadságjogok elveszítésének dokumentuma a Lisszaboni Szerződés[16]. Ebben a jogalkotás gyakorlásának szabadságát a LSz II/288. cikke[17] veszi el a tagállamoktól.



Ebben a helyzetben alkotmányozásról beszélni nem lehet. Ugyanakkor nyilvánvaló az igény a magyar emberekben arra, hogy saját érdekeink érvényesítést a társadalmi együttélés alapjának meghatározásával biztosítsuk. Az is egyértelmű, hogy meghatározó azok száma, akik a Szent Korona alkotmányiságának jogfolytonosságát akarják visszaállítani.



Ennek előfeltétele, hogy végre vegyük tudomásul:



diktatúraváltás és nem rendszerváltás történt 1989-ben,



ezért önvédelmi érdekünk a tényleges rendszerváltás, vagyis



Magyarország szabadságának visszavétele halaszthatatlan feladata minden magyar embernek.



Felszólítom ismételten azt a politikust, aki 1989 óta részt vesz Magyarországon a hatalomgyakorlásban, és az elmúlt 20 év tényeiből képes levonni a végkövetkeztetést, hogy tegye meg ezt a történelmi bejelentést önkritikaként, hogy lehetőség nyíljon a tényleges rendszerváltásra, és a sírba ereszkedő diktatúra ne rombolja tovább a magyarság életét.



Mivel az önvédelmi helyzet már bekövetkezett, Magyarország szabadságának visszavételét nem köthetjük egy nyilatkozathoz.



Kelt Szegeden, 2010. Magvető havának 13. napján.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája.

Nyomtatható változat: http://szkszhu.szksz.com/101013.pdf

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ez egy Csernobil" - dokumentu
  2010-10-13 22:01:37, szerda
 
  Címkék:Kolontár,Devecser,Somlóvásárhely,környezeti katasztrófa,vörösiszap,iszapömlés


"Ez egy Csernobil" - dokumentumfilm az iszapömlésről

2010. 10. 13., 18:13 | --


"Én ide vissza nem költözök, ez egy Csernobil. Itt rend nem lesz húsz éven belül" - mondja az iszapkatasztrófa egyik kárvallottja, a kolontári Holczer Balázs az OzoneNetwork dokumentumfilmjében, amelyet szerda este 19 óra 5 perckor mutatunk be tévécsatornánkon és internetes oldalunkon egyszerre. Az ajkai tározók rekultivációja egymilliárd forintba került volna már tizenegy évvel ezelőtt.
2010. október 4., 12 óra 24 perc: váratlanul átszakad az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának csaknem tíz emelet magas gátja. Pillanatok alatt egymillió köbméter maró iszap árasztott el három bakonyaljai települést. Kilencen meghaltak a két-három méter mély, lúgos áradatban. A környék élővilágát elpusztította a vörösiszap.





Egymilliárdba került volna az iszaptározó semlegesítése

Filmünkből kiderül, hogy a három bakonyaljai település tragédiájának voltak előzményei. Az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározója miatt egy szélvihar vörössé festette Ajka egyik városrészét 1998. április 4-én. Egy évvel később, 1999-ben Ajkán kihelyezett ülést tartott az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága, mert a timföldgyártás mellékterméke állandó környezeti gondokat okozott.

Az iszap kezeléséről akkor ezt mondta Kózser István, aki akkoriban a timföldgyárhoz tartozó Bakonyi Erőmű termelési osztályvezetője volt: "Nem pusztán akarat kérdése, hanem anyagi kérdés is. Egymilliárd forint lenne a kazetták rekultivációja".

A film többek között a Holczer-család tragédiáját is bemutatja: Holczer Balázs felesége égési sérüléseket szenvedett a lúgtól. Hároméves kisfiuknak - mivel az asszony kitartotta az iszapból - a sokkon kívül semmi baja nem esett.

A család visszatérése azért sem várható Kolontárra, mert az a környék, ahova az iszapár közvetlenül eljutott, valószínűleg hosszú ideig nem lesz élhető - mondja el a dokumentumfilmben Szegvári Zsolt, a Greenpeace Magyarország aktivistája. "Ez attól is függ, hogy ez mennyire tudott mélyebb talajrétegekbe is beszivárogni. Nekem a területről az az információm, hogy viszonylag kötött talaj van ott. Megvan az esélye, hogy nem ment túl mélyre, de a fertőzött részt mindenféleképpen el kell távolítani onnan".

"Régóta vannak ilyen nagy vörösiszap-tározók Magyarországon. Elég félelmetes méretűek, és nem csak Ajkán, hanem Mosonmagyaróváron és Almásfüzitőn is. Ezeknek a gátjai többnyire nem valamilyen nagyon szilárd anyagból, nem betonból vannak, hanem általában helyi termékekből, erőművek, kohók melléktermékeiből, például pernyéből" - hívja fel filmünkben a figyelmet a másik két tározóra Juhász Árpád geológus.



http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/20101013-ez-egy-csernobil-dokumentumfilm-kesz ult-az-iszapkatasztrofarol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját stranddal és két teniszp
  2010-10-13 21:38:39, szerda
 
  2010-10-13. 19:16
Saját stranddal és két teniszpályával rendelkező 30 szobás üdülőben tengeti napjait Bakonyi Zoltán



Legalább öt súlyos mulasztást ír a rendőrség a MAL Zrt. vezetője, Bakonyi Zoltán számlájára. A milliárdos gyanúsított előzetes letartóztatásáról ma döntenek, a Bakonyi család ,,főhadiszállását" biztonsági emberek védik - írja a Bors (mint ismeretes, azóta már döntöttek: szabadlábon a gyilkos - a szerk.), alább a folytatás.

A cégadatok ezt a balatonalmádi üdülőt tüntetik fel Bakonyi Zoltán címeként. Az épületet őrök védik, csak bejelentett vendéget fogadnak

Bár a rendőrség még a vizsgálat elején tart, a nyomozók már most súlyos hiányosságokat írnak az őrizetbe vett Bakonyi Zoltán számlájára. Az ORFK tegnap kiadott közleményében szó szerint ez áll: ,,a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként hallgatta ki B. Zoltánt az iszapkatasztrófával összefüggésben... A gyanúsított elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, a testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztó rendszerek kialakítását".
Jogászok között vitát gerjesztett Bakonyi őrizetbe vétele. Az ELTE Büntetőjogi Tanszékének vezetője szerint akár életfogytig tartó börtönt is kaphat a cégvezér, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan nem tett semmit a tragédia megelőzésére. Szikinger István alkotmányjogász ugyanakkor az őrizetbe vétel jogosságát is vitatja.
Bakonyi Zoltánt ma a fővárosból Veszprémbe szállítják, ott dönt a bíró előzetes letartóztatásáról. Édesapját - a Mal Zrt.-t korábban vezető, 16,5 milliárd forintos vagyonnal rendelkező - Bakonyi Árpádot nem értük utol, telefonját egy kolléganője vette fel, aki közölte: ,,Bakonyi úr éppen útban van Budapestre egy munka miatt, ezért nem érhető el".
Tavalyi cégadatok szerint Bakonyi Zoltán Balatonalmádin él. Megtaláltuk a tóparti ingatlant, amely egykor feltehetően üdülő lehetett. A legalább 30 szobás, kétszintes épületet kamerázták, egy biztonsági szolgálat emberei védik. Az ingatlannak saját strandja, hatalmas kertje van, és két teniszpálya is tartozik hozzá. A portán ülő biztonsági őr lapunknak azt mondta, nem tudja, kié ez az épület, neki csupán az a feladata, hogy a portán leadott rendszámú járműveket beengedje a kapun.


http://kuruc.info/r/2/67844/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vörös gyilkosok
  2010-10-13 21:29:35, szerda
 
  OKTÓBER 13 - CHILEI SIKER HAZAI VONATKOZÁSAI
CHILÉBEN ÉLETEKET MENTETTEK MEG
MAGYARORSZÁGON ÉLETEKET ÖLTEK MEG

Kép: vörös gyilkosok
Miközben Chilében nemcsak életeket mentettek meg, hanem egyben a országuknak a legjobb reklámot is megcsinálták, addig nálunk egy vérvörös maffiózó kommunista banda magyarokat gyilkolt meg és három települést tett tönkre. A világsajtóban még mindig úgy szereplünk, hogy mérgező iszappal ölték meg a magyarokat. És akkor jön az Orbán-Pintér-féle cionbíróság és szabadon engedik a főgyilkost. Azonban ezt nem fogják megúszni, mert a károk amit az államnak is okoztak és az évekig elhúzódó ügy nem lesz elsimítható, mert a halottak és áldozatok örökké vádolni fognak. Miközben Orbánnak adócsökkentést, munkahelyteremtést és közrendet kellene csinálni, aközben emlekednek az árak, munkanélküliség a legnagyobb és kommunista gyilkosok szemünkbe röhöghetnek és cigányok szabadon gyilkolhatják a magyarokat. És akkor ilyen körülmények között ezt nem lehet elmondani az áldozatoknak a tévékben. Hol van itt a sajtószabadság? Amikor a gyilkos patkány hazudozhat minden híradásban, de a sok magyar áldozat közül senki nem juthat kamrák elé, hogy elmodják mi is történt velük? A vörösgyilkos ügyvédje pedig azt hazudja a tévében, hogy ,,nem tudják, hogy mi okozta a katasztrófát?" És a mocskos tévének ehhez egyetlen szava sincs. Ez bizony bűnpártolás a javából!

BUDAHÁZY MÁR 2002-BEN KIMONDTA, HOGY A
KOMMUNISTA KORMÁNYT EL KELL KERGETNI
ÉS EL KELL SZÁMOLTATNI
A forradalmi narancslöttyösök az alkotmány megváltoztatását hírdették meg. Minden politikus bevallotta, hogy ez az alkotmány ideiglenes is volt - ez egyébként a tákolmány szövegében is benne van - és örvénytelen is, mert nem szavaztatták meg a néppel - akié a legfőbb hatalom - , pedig itt ügydöntő népszavazás lett volna kötelező. Budaházyít, a magyar szabadságharcost ,,az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete" miatt vádolták meg hamisan. Hogyis volt az 1949-es SZTÁLIN-i alkotmány előtt? Akkor még érvényben volt a Szent Korona Törvény alá rendelt alkotmány (jogszabály gyűjtemény), amelyet erőszakkal megszüntettek a Rákosi-féle zsidókommunisták. Kik követték el ezt a hazaárulást név szerint?
NEVEKET AKARUNK HALLANI !
Mielőtt a kommunista történészek nyafognának, a pofájukba vágjuk, hogy ezt a hazaárulást a gyilkos idegen söpredék tette, akiknek az utódai és szellemi örökösei a mai napig büntetlenül bitorolják a hatalmat a bíróságokon, az ügyészségeken, a kormányban és az összes hivatalok élén. (1hozzászólás)LETARTÓZTATNI A VÖRÖS GYILKOSOKAT
Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő szerint a vizsgálat lefolytatásáig nem csak Bakonyi Zoltánnak, hanem a katasztrófáért jelentős felelősséggel tartozó többi cégvezetőnek is előzetesben kéne lennie, magánvagyonukat pedig már korábban zárolni kellett volna a hatóságoknak. A párt szerdán kiadott közleményében leszögezi: kész megadni minden segítséget az olyan jogszabály-módosítások érdekében, amely kizárja, hogy a kilenc ember halálát okozó, több száz család életét, valamint a környezetet tönkretevő katasztrófa valódi felelősei kimenthessék magánvagyonukat és sztárügyvédeik segítségével már a vizsgálat kezdetekor szabadlábra kerüljenek. Szerdai közleményében Kepli Lajos emlékeztet: az utóbbi években egyeseket politikai okokból hetekig, hónapokig tartottak előzetes letartóztatásban, de a legkisebb súlyú bűncselekménnyel gyanúsított személyekkel szemben is szigorúbban járnak el. A Jobbik ezúttal üzeni: a felelősségre vonást sem az iszapkatasztrófa felelősei, sem a rablóprivatizáció haszonélvezői, a húsz éven keresztül szabadon garázdálkodó oligarchák nem kerülhetik el - zárul a közlemény. (barikad, részlet)

http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/10/oktober-13-chilei-siker-hazai .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZF felveti a magánvagyon
  2010-10-13 21:24:20, szerda
 
  Az MSZF felveti a magánvagyon elkobzásának kérdését - MAL


MSZF SZK | kedd, 2010. október 12.
A világ számára is precedens értékű volna, ha Magyarországon meghonosodna az a gyakorlat, hogy hasonló esetekben a felelősök magánvagyonát is elkobozhassák kártalanítás és nem vagyoni elégtétel címén.

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal jogosnak tartja és egyetértő támogatásáról biztosítja a kormány és az országgyűlés döntését az ajkai alumínium gyár állami felügyelet alá helyezéséről, és tulajdonosai magánvagyonának zárolásáról. Az erélyes intézkedés találkozik mindazoknak az elvárásával, akik a társadalmi érdeket a magánérdek elé helyezik, és azt akarják, hogy ez ne csak katasztrófa idején legyen norma - áll abban a nyilatkozatban, amelyet az MSZF szervezői nevében Simó Endre adott ki kedden.
,,A miniszterelnök és a kormány illetékesei őszinteségről, törődésről, intézkedésekben megnyilvánuló segítőkészségről tettek tanúbizonyságot. Ez a kiállás fontos azoknak, akiknek mindene odaveszett, és még szeretteiket is elveszítették. Erősíti a közösségi értékrendet, az együvé tartozást, és a szolidaritást. Szeretnénk, ha a politikai vezetés korrekt kiállása olyan további konkrét intézkedésekben is megnyilvánulna, mint amilyen a katasztrófa sújtotta lakosság teljes kártalanítása, a normális élethez szükséges feltételek helyreállítása az iszaplavina által tönkretett térségben, és a tragédiát előidézők példás felelősségre vonása" - áll a nyilatkozatban.
A Magyar Szociális Fórum nemzetközileg is figyelemre méltónak tartja a kormány és az országgyűlés döntését az alumínium gyár állami ellenőrzés alá helyezéséről. A világ számára is precedens értékű volna, ha Magyarországon meghonosodna az a gyakorlat, hogy hasonló esetekben a felelősök magánvagyonát is elkobozhassák kártalanítás és nem vagyoni elégtétel címén - hangsúlyozza a közlemény.+++

Kiadta: MSZF SZK


http://hungary.indymedia.org/node/17647
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.