Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Katyni magyar hősök
  2010-10-29 23:44:01, péntek
 
  Katyni magyar hősök

Veszprém - Évtizedeken keresztül még csak beszélni sem lehetett Katynról, a lengyel borzalomról, pedig magyar áldozatok is voltak a tragikus halált halt emberek között.

2010. október. 26. kedd | Szerző: Tremmer Tamás


Még mindig keveset, de már egyre többet tudunk Katynról, az ott történt mészárlásról. Az ismereteket gyarapítandó, Katyn magyar áldozatai címmel, vetítéssel egybekötött előadást tartott Az 1956-as forradalom és szabadságharc emlékéért Alapítvány . Az est házigazdája Matthaeidesz Konrád újságíró és Pintér Kornél, a Magyar Vidék 56-os Szövetség országos elnöke voltak.

A Szovjetunió 1939. szeptember 17-én támadta hátba a német hadsereggel küzdő Lengyelországot, és foglalta el az ország keleti részét. Az orvtámadás során közel 15 ezer embert esett fogságba, ezek kétharmada tiszt volt, egyharmada pedig zömmel értelmiségi civil. A fogságba ejtetteket három nagy gyűjtőtáborban helyezték el. Sztálin mindig is gyanakodva tekintett a lengyel hadseregre, annak is a tisztikarára, úgy vélte, ez a réteg lehet majd a jövőben minden szovjetellenes szervezkedés motorja. Ez a hozzáállás meg is pecsételte a sorsukat.

A lengyel foglyok 1940 áprilisában és májusában a Katynhoz, Harkovhoz és Kalinyinhoz közeli erdőségbe szállították. A kutatások szerint napi háromszázas turnusokban történtek a kivégzések. Mind a gyilkosságokat, mind pedig az áldozatok eltüntetését nagy titokban végezték, de a németek már 1943-ban felfedezték az első tömegsírokat a Harmadik Birodalom által megszállt területeken, Katyn erdeiben.

A vérengzések áldozatai között volt a magyar Korompay Emánuel Aladár is, a lengyel hadsereg századosa, aki Galíciában harcolt az I. világháború alatt. A háború után azonban nem tért vissza Magyarországra, hanem beállt Jozef Pilsudszki légiójába, amely 1920-ban is épp a Vörös Hadsereggel szemben védte a lengyel földet. Korompay ott telepedett le, lengyel nőt vett feleségül. Később a varsói egyetem magyar lektora lett, ő alkotta meg az első lengyel-magyar szótárt. 1939-ben, amikor Németország megtámadta Lengyelországot, a tartalékos Korompay is bevonult, majd pedig a szovjetek fogságába esett. A sztálini logika szerint, mint lengyel tisztnek és egyetemi rektornak eleve meg volt pecsételve a sorsa.

Matthaeidesz Konrád filmet forgatott a témáról, amit Veszprémben is megtekinthettek.
A katyni mészárlások hírét 1943 tavaszán a németek világgá röpítették, de a szovjetek azonnal cáfoltak, mondván, semmi közül a halálesetekhez. A Vöröskereszt nem volt hajlandó kivizsgálni az esetet, így a semleges és a Németországgal szövetséges államok küldték el orvosaikat a katyni áldozatok megvizsgálására, s annak megállapítására, hogy mikor kerülhetett sor a kivégzésre.

Magyarország a patológus professzort, dr. Orsós Ferencet delegálta, akinek az agyi elváltozások időbeliségét vizsgáló eljárása fontos bizonyítéknak számított. A csoport megállapította a katyni vérengzés időpontját és ezzel bebizonyította, hogy a sok ezer lengyel katonatiszt kivégzését a Szovjetunió hajtotta végre. Az eddigi kutatások szerint 14 736 lengyel tisztet, és több mint 10 600 lengyel polgári személyt végeztek ki ott.
A hallottak nyomán nem csoda, ha a veszprémi est résztvevői is megállapították: nincs különbség a fasiszta és a kommunista diktatúra között. Az előadással tisztelegtek ez utóbbi áldozatai emléke előtt.

http://www.naplo-online.hu/kultura_es_oktatas/20101026_katyni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rabság úniója
  2010-10-29 23:42:36, péntek
 
 

Ma egy nagyon találó nevet adtak a szerbség bizonyos jobboldali körei.
Szerbül ugyanis az Európai Uniót úgy hívják, hogy Evropska Unija. Az
"Ev" szótagot kihagyták és maradt a ropska unija. Ami szerbül a rabság
unióját jelenti magyarul. Hát nem találó!!!!!!!!! A szerbek között
óriási a csendes ellenállás minden uniós dologhoz. Immár a mai naptól
10 millió euróra emelték azt a vérdíjat amit az kap meg aki Mladics
nyomára vezet, hogy elfogják és átadják a hágai bíróságnak. Amerika
még plusz 1 milliót szándékozik adni. A másik hágai bíróság körözöttje
- Hadzsics már "csak" 1 milliót "ér". De a híradóban azt hangoztatják,
hogy az EU megtalálta a konszenzust arra, hogy nem gördítenek
Szerbiának akadályt a társuláshoz annak ellenére, hogy Hollandia
váltig nem egyezik a társulással. Tudvalevő az, hogy holland egység
tagjai voltak azok akiket Mladics átejtett annak idején Szrebrenicánál
és annak köszönve végeztek ki majd 9000 bosnyákot, akiknek földi
maradványait széthordták minden irányba Bosznia szerte. A hollandok
ellenszavazata ellenére teszik ezt meg a többiek. Ami azt jelenti,
hogy Magyarország is már megadta a feltétel nélküli beleegyezését
arra, hogy Szerbia társulhat az EU-hoz. Horvátország immár konkrét
dátumot kapott a társuláshoz. Előreláthatólag 2011 január 1.-től tagja
lesz az EU-nak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ROSSZ JELEK UNIÓs ELNÖKSÉGÜNK
  2010-10-29 23:26:32, péntek
 
  ROSSZ JELEK UNIÓS ELNÖKSÉGÜNK ELŐTT
2010. október 27. 02:08:07

Meglehetősen baljós jelek kísérik felkészülésünket Magyarország uniós elnökségére: nem csak a korábbi kormány nem biztosított kellő pénzügyi forrásokat, de annak az árnyoldalai is megmutatkoznak, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt működő külügyminisztérium állította össze a magyar uniós elnökségi stábot, valamint hogy az Európai Bizottság budapesti képviseletét az a Szűcs Tamás vezeti, aki Balázs Péter és Kovács László volt MSZP-s biztosok kabinetjében dolgozott.

Lapunk Brüsszelben a napokban kapott tájékoztatást arról, hogy az SZDSZ és az MSZP feltétlen hívének tartott Szűcs Tamás misszióvezető listát küldött a bizottságnak arról, hogy mely hetilapokban tartaná célszerűnek a 2010. január 1-től kezdődő fél éves magyar elnökség idején hirdetéseket elhelyezni. A megnevezett négy hetilap a HVG, a 168 Óra, az Élet és Irodalom, valamint a Magyar Narancs.

Megkerestük Geges Adriennt, a budapesti képviseletének sajtófőnökét, aki azt mondta, ő erről nem tud, és hogy írásban küldjük el a kérdést. Az október 14-én írásban elküldött kérdésre választ nem kaptunk annak ellenére, hogy a válaszadást írásban és szóban többször sürgettük anélkül, hogy Geges Adriennt később el tudtuk volna érni.

Ugyancsak nem igazán megnyugtató jelként értelmezhető az, hogy a magyar külügyminisztérium szeptember elején Mányik Júliát küldte Genfből a brüsszeli uniós képviseletre protokollosként. Mányik Júlia korábban a brüsszeli állandó (uniós) képviselet sajtótanácsosaként a legdurvábban diszkriminálta lapunk és a Hírtévé tudósítóját, amely miatt Szájer József, a magyar néppárti delegáció akkori vezetője levélben tiltakozott a nagykövetnél.

A külügyminisztérium sajtófőosztályát egy hete kérdeztük meg arról, hogy Mányik Brüsszelbe küldésekor tisztában voltak-e a pártos diplomata korábbi, diszkriminatív munkájáról, amelyről annak idején lapunk is számot adott. Válasz a Bem rakpartról sem érkezett.

Lovas István
Brüsszel


http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt=7276 5&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MÁV Cargo ügylet: Bécsben ismé
  2010-10-29 23:23:34, péntek
 
  2010-10-29. 16:06
MÁV Cargo ügylet: Bécsben ismét kenőpénzt emlegetnek

Az osztrák bulvárlap, a Kurier - a Profil hetilapra hivatkozva - azt írja, hogy az osztrák államvasutak, vagyis az ÖBB-Holding felügyelőtanácsában 2008 februárjában nyíltan tárgyaltak a magyar vasúti áruszállítócég, a MÁV Cargo megvételével kapcsolatos kenőpénzekről. Szó esett a 7,1 millió eurós tanácsadói szerződésről, amelyet a magyar Geuronet ,,ügynökséggel" kötöttek volna.
Ebben az ügyben jelenleg is nyomozás folyik Ausztriában, a korrupció-ellenes államügyészség vizsgálódik, és házkutatásokat is tartanak. A gyanú megvesztegetésről és hűtlen kezelésről szólt - - írja a Kurier.
A Kurier által idézett dokumentumok szerint az ÖBB felügyelőbizottsági elnöke, Horst Pöchhacker 2008-ban így beszélt, a kifizetést védelmezve: "egy bizonyos naivitást megengedhetünk magunknak". Mindez egy hangfelvételen hallható. ,,Az építőiparból jövök. Egyetlen magyar megbízást nem kaptunk hasonló lobbi-megállapodás nélkül" - hangoztatta Pöchhacker, aki a Kurier szerint a Porr igazgatósági elnöke volt korábban. Még egyértelműbben fogalmazott az ÖBB-főnök: ,,Ha mindent megkérdőjeleznénk, ami ebbe az irányba megy, akkor jobb, ha nem üzletelünk ezekben az országokban"".
A Geuronet-kifizetésnek van más szépséghibája is, a Kurier szerint, azon kívül, hogy a magyar ,,lobbista", Gulya András az egyfős ügynökség törzstőkéjeként 120 eurót adott meg. Kiderült, hogy a Geuronet-szerződéshez az ÖBB leányvállalatának, a Rail Cargo Austriának (RCA) a felügyelőtanácsi beleegyezése is szükséges lett volna. A Kurier úgy tudja, hogy erről csak az RCA-felügyelőtanács vezetője, Pöchhacker tudhatott. Ugyancsak nem ismert a Kurier szerint az, hogy tulajdonképpen mit is csinált a Geuronet, mint ,,tanácsadó". Pöchhacker cáfolta, hogy a Geuronet feladata politikai felelősséget vállaló személyek korrumpálása" lett volna.
Egyébként a magyar nyomozók és az osztrák korrupcióellenes ügyészség is eljárást folytat a MÁV Cargo 2008-as privatizációjánál felmerült korrupciógyanú miatt, de vizsgálatot indított az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB is. A Nemzeti Nyomozó Iroda még 2008 tavaszán azért indított nyomozást, mert az év elején kirobbant botrányban kiderült: 7,1 millió eurós (akkori áron 1,8 milliárd forint) sikerdíjat könyvelhetett el egy 30 ezer forint jegyzett tőkéjű magyar betéti társaság, amiért lobbitevékenységével hozzájárult a MÁV áruszállítási cége magánosításához - emlékeztet a Népszava.
Az osztrák hatóságok a Fővárosi Főügyészségen keresztül - nemzetközi jogsegély keretében - érkezett megkeresésre október elején házkutatást tartottak a Cargo új tulajdonosa, az ÖBB több magas rangú vezetőjénél. Házkutatás volt a ma már csak tanácsadóként foglalkoztatott - posztjától a botrány hatására megvált - Gustav Poschalko lakásán és irodáján is. Ő volt az, aki aláírta a Cargo-vételár - 102,5 milliárd forint - 1,75 százalékát jelentő sikerdíjról szóló megállapodást a Geuronet Bt.-vel.
Annak idején Poschalko cáfolta, hogy "a pénz egy részét magyar politikai intézményeknek és személyeknek szánták", vagyis a megbízás megvesztegetési pénzek fedezésére szolgált volna. Mint mondta, a társaság a fizetségért "meghatározott szolgáltatásokat nyújtott, aminek túlnyomó része lobbitevékenységben testesült meg". Később úgy pontosított: a cég "tanácsadói és nem lobbitevékenységre kapott megbízást, mivel az utóbbira nem volt szükség". A Geuronetről ugyanis a Központi Igazságügyi Hivatal vizsgálatából időközben kiderült: a társaság nem is regisztrált lobbicég.
A cégbírósági adatok szerint a 2001-ben 30 ezer forinttal alapított Geuronet Bt. fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás, tagjai pedig Gulya Viktória és fia, Gulya András. Utóbbi nem ismeretlen az üzleti életben: Princz Gábor leváltása után egy ideig a Postabank vezérigazgató-helyettese volt, de 2007-ig dolgozott a Perfekt Tanácsadó Zrt. felügyelőbizottságában is. Az Orbán-kormány idején, 2000-ben a Pénzügyminisztérium miniszteri biztosa volt, illetve kétmilliós szakértői megbízást kapott Varga Mihály akkori minisztertől. A férfi nem ismeretlen a Fidesz előtt - ismerte el akkor Fónagy János. Megerősítette: Gulya rövid ideig, több státusban állt szolgálatban az Orbán-kormány idején. "De ahogyan megismertük munkáját és személyiségét, megváltunk tőle" - fogalmazott. Gulya András kitűnő német és osztrák kapcsolatokkal rendelkezik.
De jóban volt Gulya az MSZP-SZDSZ koalíció vezető politikusaival is. A Magyar Nemzet szerint Magyar Bálint oktatási miniszter felkérésére lett a tagja a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem kuratóriumának, majd Kóka János minisztersége alatt a gazdasági tárcánál tolmácsolt, közben pedig a Szerencsejáték Zrt.-nél dolgozott. A Perfekt Zrt. felügyelőbizottságának tagjaként bekerült a Gyurcsány Ferenc üzleti partnereként jegyzett Erdős Ákos cégbirodalmába is.A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: befolyással üzérkedés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás, melyet az ügyészség október végéig. meghosszabbított.
(MNO, HVG)

http://kuruc.info/r/2/68636/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gazdasági Mentőcsomag!!
  2010-10-29 22:53:25, péntek
 
 
Magyar Gazdasági Mentőcsomag!!!

Tételezzük fel,hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya mindenkinek ad kb.1.000.000Ft-ot..

Ha ezt a pénzt elköltjük a Sárkány Centerben,vagy a Józsefvárosi piacon,

a pénz Kínába kerül.Ha benzint veszünk rajta,akkor az araboké és az oroszoké lesz.

Ha komputert veszünk,akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül.

Ha gyümölcsöt,zöldséget vásárolunk,akkor Hollandiáé,Spanyolországé,Olaszországé,Egyiptomé és Iráné lesz.

Ha kis fogyasztású és jó autót veszünk,akkor Japánba,Németországba,Spanyolországba kerül.

Ha semmire sem jó elektronikus szarságokra költjük,akkor a pénz Taiwanra vándorol, és nem segíti a magyar gazdaságot.

Az egyetlen lehetséges mód,hogy a pénzt itthon tartsuk Magyarországon, ha kurvákra,magyar borra és pálinkára költjük,mert ezek garantáltan hazai termékek.
Én ehhez tartom magam! Csak hát nehéz az asszonnyal megértetni,hogy mindezt merő hazafiságból teszem!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nézze bácsika - mondja az orvo
  2010-10-29 22:45:49, péntek
 
  Nézze bácsika - mondja az orvos - a maga korában már ideje lenne lemondani a nemi életének legalább a feléről.
- Na de melyik feléről? Ne gondoljak rá, vagy ne beszéljek róla?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Legfelsőbb Bíróság szerint i
  2010-10-29 22:42:31, péntek
 
  A Legfelsőbb Bíróság szerint is hazudott Blum a lakcíméről

2010. október 29. 02:30:41
Hoppon marad a felvásárlóÉrvénytelennek nyilvánította a Legfelsőbb Bíróság is a sukorói King's City kaszinóberuházás egyik befektetőjének, Joav Blumnak sukorói lakcímét, s helybenhagyta az ügyben hozott első- és másodfokú döntéseket, illetve a Fejér Megyei Bíróság ítéletét - közölte a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője csütörtökön.

Balogh Ibolya tájékoztatása szerint a Legfelsőbb Bíróság határozata ellen nincs további jogorvoslati lehetősége az izraeli üzletembernek. Az előzményekről elmondta: a Fejér Megyei Főügyészség tavaly tavasszal megkereséssel fordult a sukorói jegyzőhöz, s felkérte, állapítsa meg, hogy Joav Blum életvitelszerűen lakik-e a Kiss utca 5. szám alatti ingatlanban, amit állandó lakóhelyeként jelentett be. Továbbá nyomozást rendelt el közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő üzletember a bejelentkezéskor nem lakott életvitelszerűen az általa bejelentett sukorói címen.

A jegyző megállapította, hogy Joav Blum nem használja otthonaként az ingatlant, ezért a bejelentett lakcím érvénytelen. Intézkedett arról is, hogy a nyilvántartásban a lakcím fiktív jelzéssel szerepeljen, ,,s a hatósági igazolvány érvénytelenségének ténye bejegyzésre kerüljön" - mondta a hivatalvezető. Ez a tény azért is fontos, ,,mert az életvitelszerű tartózkodás alapvetően határozza meg az ingatlancsere érvényességét vagy érvénytelenségét" - tette hozzá Balogh Ibolya.

Joav Blum jogi képviselője fellebbezett a sukorói jegyző határozata ellen. Az ügy a közigazgatási hivatalhoz került, amely helybenhagyta az első fokon született határozatot, s megállapította, hogy az minden tekintetben jogszerű volt. Joav Blum azt követően keresettel élt a Fejér Megyei Bíróságnál, arra hivatkozva, hogy a sukorói jegyző nem tárta fel teljes egészében a tényállást, nem tájékozódott a helyszínen arról, hogy valóban az említett ingatlanban él-e, s kérte a határozatok hatályon kívül helyezését. Miután a megyei bíróság sem neki adott igazat, a bírósági ítéletben foglaltak ellen Joav Blum felülvizsgálati kérelmet adott be a Legfelsőbb Bírósághoz, amely ezen a héten döntött az ügyben. Balogh Ibolya hangsúlyozta: az ügy lefolytatására a közigazgatási hivatal nem kért fel ügyvédi irodát, a szükséges feladatokat a hivatal munkatársai látták el.

A közokirat-hamisítás a Sukoróra tervezett kaszinóberuházással kapcsolatos. A telekcsereügylet alapozta volna meg a King'City elnevezésű beruházást. A korábban állami tulajdonban levő üres területhez az egyik befektető, Joav Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserébe a magyar államnak a Pest megyében levő, összesen 183 hektárnyi gyümölcsösét. A telekcsere-szerződés érvénytelenségének megállapítására és a szerződést megelőző eredeti állapot helyreállítására polgári per folyik a Fejér Megyei Bíróságon, amelyben a magyar államot felperesként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviseli. A per februárban kezdődött, a következő tárgyalás novemberben lesz.

(MTI)

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=72834
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Gaudi-Nagy ellen kamarai e
  2010-10-29 22:35:13, péntek
 
 
Dr. Gaudi-Nagy ellen kamarai eljárást kezdeményeznek

Az emberi jogi bizottság feljelentette az ügyvédi kamaránál Gaudit, amiért a politikai foglyok ügyét napirendre akarta vetetni.
2010/10/28 - 22:08 SzKR

A harcias és gerinces kiállásairól is közismert Dr. Gaudi-Nagy Tamást, a Jobbik országgyűlési képviselőjét és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnökét a parlamenti bizottsága elnöke a véleménye miatt kívánja üldözni. A mentelmi jog valódi tartalma egyáltalán nem érdekli a "narancs gyermekeit".

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága 2010. október 18-án, hétfőn, 9 órakor a Parlament 55. számú tanácstermében ülést tartott.

Önmagában ez az adat nem rendelkezik hírértékkel, azonban az már igen, hogy ezen az ülésen Dr. Lukács Tamás (KDNP), a bizottság elnöke megdöbbentő indítvánnyal állt elő.

Az ülés jegyzőkönyve az alábbiakat tartalmazza:

Napirendi javaslat

* Egyes migrációs tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslat (T/1320. szám)(Általános vita)
* A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat (T/363. szám)(Dr. Cser-Palkovics András és Rogán Antal (Fidesz) képviselők önállóindítványa)(Kapcsolódó módosító javaslatok megvitatása)
* A Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat (T/1247. szám)(Módosító javaslatok megvitatása)
* Egyebek

Az ülés résztvevői:
A bizottság részéről megjelent
Elnököl: Dr. Lukács Tamás (KDNP), a bizottság elnöke
Dr. Gulyás Gergely (Fidesz), a bizottság alelnöke
Szabó Timea (LMP), a bizottság alelnöke
Berényi László (Fidesz)
Csöbör Katalin (Fidesz)
Demeter Zoltán (Fidesz)
Kővári János (Fidesz)
Révész Máriusz (Fidesz)
Varga László (KDNP)
Baracskai József (MSZP)
Nyakó István (MSZP)
Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik)
Kulcsár Gergely (Jobbik)
Mirkóczki Ádám (Jobbik)
Helyettesítési megbízást adott Demeter Zoltán (Fidesz) megérkezéséig dr. Gulyás Gergelynek (Fidesz)
Ékes Ilona (Fidesz) Berényi Lászlónak (Fidesz)
Farkas Flórián (Fidesz) Demeter Zoltánnak (Fidesz) megérkezése után
Kubatov Gábor (Fidesz) Csöbör Katalinnak (Fidesz)
Harrach Péter (KDNP) Varga Lászlónak (KDNP)
Nyakó István (MSZP) megérkezéséig Baracskai Józsefnek (MSZP)
Lendvai Ildikó (MSZP) Nyakó Istvánnak (MSZP) megérkezése után

Meghívottak részéről

Hozzászólók

Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár (Belügyminisztérium)
Dr. Ambrus Ágnes vezető munkatárs (ENSZ Menekültügyi Főbiztosság Közép-európai Regionális Képviselete)
Dr. Nagy Boldizsár adjunktus (ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Nemzetközi Tanszék)
Dr. Gáva Krisztián helyettes államtitkár (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)

Megjelentek
Pappné Farkas Klára igazgató (Országgyűlés ET Információs és Dokumentációs Központ)

(Az ülés kezdetének időpontja: 9 óra 15 perc)
Elnöki bevezető Dr. Lukács Tamás (KDNP), a bizottság elnöke, a továbbiakban "elnök":

Szép jó reggelt kívánok! Bejelentem, hogy Ékes Ilonát Berényi László, Kubatov Gábort Csöbör Katalin, Nyakó Istvánt Baracskai József, Harrach Pétert Varga László, Demeter Zoltánt pedig Gulyás Gergely helyettesíti.
Többen jelezték, hogy dugóban vannak, de meg fognak érkezni. Megállapítom, hogy a bizottság a helyettesítésekkel együtt határozatképes.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársunk napirend-kiegészítést kér. Mind a két napirend-kiegészítésről szóló javaslata kiosztásra került a képviselőhölgyeknek és uraknak. Az egyik kiegészítés a 2010. július 4-ei, az Erzsébet térre bejelentett tüntetésen a rendőrség jogellenes fellépése, a másik pedig a Budaházy György és társai, a Hunnia-csoport elleni politikai koncepciós eljárás.

Külön-külön szavazunk arról, hogy ezeket napirendre kívánja-e venni a bizottság.

Döntés Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) képviselő két napirend-kiegészítési javaslatáról

Ki ért egyet azzal, hogy a 2010. július 4-ei Erzsébet téri rendőrségi fellépéssel kapcsolatos javaslatot a bizottság tárgyalja? (5)
Ki nem ért vele egyet? (9)
Ki tartózkodott? (1)

A bizottság nem veszi napirendre a javaslatot.

Ki ért egyet azzal, hogy a Budaházy György és társai, a Hunnia-csoport elleni politikai koncepciós eljárásról szóló javaslatot a bizottságtárgyalja? (2)
Ki nem ért vele egyet? (13)
Ki tartózkodott? (0)

Megállapítom, hogy a bizottság nem vette napirendre a javaslatot.

A napirend elfogadása

Ki ért egyet az eredeti napirendi javaslat elfogadásával? (Egyhangú.)
Megállapítom, hogy a bizottság a mai ülés napirendjét egyhangúlag elfogadta.

Döntés az Ügyvédi Kamara megkereséséről Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) képviselő napirend-kiegészítési javaslatával kapcsolatban

Tekintettel arra, hogy több médiahíradás szerint Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr ebben az ügyben Budaházy György védőjeként eljárt, kérdezem a tisztelt bizottságot, felhatalmazza-e az elnököt arra, hogy a Budaházy Györggyel kapcsolatos ügy napirendre tűzéséről értesítse az Ügyvédi Kamarát.
Aki ezzel egyetért, kérem, szavazzon! ( 8 )
Ki nem ért vele egyet? (2)
Ki tartózkodott? (5)

A többség felhatalmazása alapján az ügyvédi etikai kódexre való hivatkozással a bizottság elnöke tájékoztatni fogja az Ügyvédi Kamarát arról, hogy Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr olyan ügyben, amelyben ügyvédként járt el, képviselői minőségében is eljár.

A többi kérdés már az Ügyvédi Kamarára tartozik.

Utolsó napirendi pontunk az egyebek.

Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr!

Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik):
A 2006 őszi jelentés készítése miatt késtem az ülésről, ezért most szeretném elmondani, hogy két napirendi javaslatot tettem a szokás szerinti módon és tartalommal. Szerintem egyértelmű, de a jegyzőkönyv kedvéért még egyszer megjegyzem, hogy a Hunnia-csoporttal kapcsolatos koncepcionális eljárás témakörében nem látok el képviseletet sem Budaházy György, sem más személy oldalán. Az emberi jogokért elkötelezett jogvédőként látom fontosnak ennek az ügynek a napirendre vételét, ezért nem tudom pontosan értelmezni azt, ami történt.

A kollégáim jelezték, hogy kamarai állásfoglalás iránti megkeresésről döntött a bizottság. Igazából nem értem a dolog lényegét. Innentől kezdve ez valamilyen szinten a képviselői jogok korlátozásaként értelmezhető. Ezentúl azonnal kamarai eljárás elé visznek minden olyan kellemetlen ügyet, amit egy ügyvédként praktizáló jogvédő, aki egyben képviselői is, az emberi jogi bizottság napirendjére kér?
Nem tudom értelmezni ezt a döntést, ezért kérem, hogy valamilyen magyarázatot adjon, elnök úr.

Ha viszont nem kíván magyarázatot adni, akkor szeretném, ha jegyzőkönyvbe kerülne, hogy tiltakozom az ilyen és ehhez hasonló eljárások ellen. Ez azt a légkört idézi fel, amely ellen Révész Máriusz és Gulyás Gergely képviselő urakkal együtt harcolunk abban az albizottságban, amelyik most készíti a jelentését.

Megmondom őszintén, semmilyen más magyarázatot nem tudok találni erre a lépésre, minthogy ezt megtorlásként és megfélemlítésként kívánják használni. A tényalapok világosak voltak elnök úr részére korábban is, s ha valamilyen személyes problémája van, akkor már csak egy klasszikus dolgot tudok mondani: beszélje meg velem a folyosón és tisztázzuk a dolgokat. Nem értem, hogy miért kell a bizottság életét ilyenekkel ellehetetleníteni. Ez az emberi jogi bizottsághoz méltatlan!
Egy olyan emberi jogi ügyben, amelyben már másfél éve van fogva tartva az érintett személy, és elég komoly problémák vannak az előzetes és a bizonyítékok területén, és ez emberi jogilag tényleg egy releváns kérdés, akkor nem értem, hogy merülhet fel bárkiben, hogy ez ügyvédi etikai szabályokat sértő magatartás?

Meg vagyok döbbenve és kifogásolom ezt az eljárást.

Elnök: Tisztelt Képviselő Úr! Az ügyvédi etikai kódex ide vonatkozó rendelkezéseit már ismertettem, bár ezeket önmagától is ismernie kellene. Egyébként bizottsági jegyzőkönyv tartalmazza az ön nyilatkozatát arról, hogy képviseletet lát el a Budaházy-ügyben, majd később konkrét kérdésre válaszolva azt állította, hogy nem lát el képviseletet a Budaházy-ügyben. Nem a bizottságnak kell arról döntenie, hogy az etikai kódexnek megfelel-e az, ha valaki a képviselői és az ügyvédi minőségét ugyanabban az ügyben felhasználja. Azért tettem fel a kérdést a bizottságnak, nehogy az a vád érjen, hogy bármilyen módon korlátoznám a képviselői jogosultságát, a szignalizálás pedig ezek után kötelezettségem, és majd az ügyvédi etikai bizottság eldönti, az ügyvédi etikai kódex - hangsúlyozom: nem a képviselői jogállásról szóló törvény - alapján lehetséges-e az, hogy valaki ügyvédként és képviselőként eljár ugyanabban az ügyben.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás: (Jobbik): De nem járok el, elnök úr! Nehéz jól nevelt ember módjára végighallgatni ezt a képtelenséget!

Elnök: Nagyon szépen kérem, hogy nyugodjon meg! Az ügyvédi etikai kódex szabályai alapján ezt a kérdést nem itt kell tisztáznia.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik): De nem látok el képviseletet!

Elnök: Akkor vegye elő a jegyzőkönyvet és nézze meg, egy alkalommal azt mondta, hogy képviseletet lát el, ezért tettem fel konkrétan a kérdést, amire azt mondta, hogy nem lát el képviseletet. A tévéhíradó tudósításai szerint viszont ön a Budaházy-ügyben képviseletet lát el.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik): De nem ebben az ügyben! Budaházy Györgynek több ügye is van, abban az ügyben, amiben az előterjesztést tettem, nem látok el képviseletet. Nem tudom, hogy ezt miért olyan nehéz megérteni!

Elnök: Hangsúlyozom, nem a bizottság feladata ennek az eldöntése, ez alapvetően etikai kérdés. Ha nem érzi, hogy az ügyvédi etikai kódexbe ez a szabály miért került bele, akkor én arról nem tehetek.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Eddig a jegyzőkönyv vonatkozó részei.
Ha valaki még sem értené, elmagyarázzuk: a bizottság elnöke úgy látja, hogy ügyvédi etikai szabályszegés áll fenn akkor, amikor Dr. Gaudi-Nagy parlamenti jobbikos képviselő egyrészről védői feladatokat látna el Budaházy György mellett - azaz vonatkoznak rá az ügyvédi titoktartás és más jogi és etikai előírások is - és szerinte ezzel ellentétes joggyakorlás lenne az, amikor országgyűlési képviselői lehetőségeit is felhasználva Budaházy György ügyét és a Hunnia Mozgalom néven ismert ügyet napirendre kívánta vetetni - emberi jogi szempontból.

Mint fent olvashatjuk, a mélyen tisztelt fideszkádéempés elnököt egyáltalán nem befolyásolják a tények. Azok a tények, amelyekről az Orbán-Horn televíziós vita óta is jól tudhatjuk, hogy azok "szigorú dolgok".
S ha még sem hajlandó valamiért elhinni a jobbikos képviselőnek, hogy Budaházy hivatkozott ügyében nem lát el képviseletet - végképp nem értelmezhető, vajon (kádéempés létére) miért nem esküdtette meg Dr. Gaudi-Nagyot, hogy "úttörő becsület szavára" tényleg és őszintén, vagy becsület szavára nem lát el a kérdéssel összeférhetetlen képviseletet egy bizonyos, konkrét büntető ügyben?

S ha már végképp nem érti a kérdést - mármint jogi végzettségű bizottsági elnök létére - az eseti bizottság precedensére hivatkozva - miért nem kéreti be a bíróságtól a vonatkozó ügyirat csomókat, hogy meggyőződjön róla: tényleg, hazudik-e neki Dr. Gaudi-Nagy Tamás?

Ugye értjük a problémát? Nem azt vizsgálja az elnök, mit mond vagy kívánna mondani a parlamenti képviselő a legfelsőbb "népképviseleti" szerv bizottsága előtt, mire kívánja felhívni a figyelmet, hanem azt kívánja boncolgatni, hogy ki mondja. Ezt nevezik "pofára" értékelésnek; mármint más, fejletlenebb kultúrákban.
Hiszen egyértelmű a célja: az elnémítás; nem vizsgálja meg sem hallgatni, hogy az esetleges napirendre tűzéssel mit kívánna mondani, megtárgyaltatni. Nem ezt nevezik elfogult prekoncepciónak Elnök úr?
Pedig ezt "narancsos fülkeforradalomnak" és hatalmi önteltségnek nevezik más kultúrákban.
Pedig még egy éve sincsenek hatalmon, mégis máris a kiválasztottság hamis tudatának glóriájával a fejük körül nyegléskednek.
Mert hogy az MSZP-nek tetszik, az értjük; hogy a Fidesznek tetszik, azt megint csak értjük, de hogy egy 60 éves egri kádéempésnek, akinek egy kamaszkori képe látható az ertunkvannak.hu oldalon, azt már végképp nem tudjuk értelmezni. hacsak nem lennénk gonoszak.
De mi - ugye - nem vagyunk gonoszok...

Azt követően, hogy a levitézlett gyurcsányisták bűneit etikai alapon (és sajnos a jelek szerint kizárólag morális alapon) tárgyaltatná a Fidesz a Tisztelt Házzal, végképp érthetetlen nem csak az, hogy más szervek, hatóságok, társadalmi szervezetek munkáját kívánnák igénybe venni Gaudi-Nagy "megfegyelmezésére", hanem az is, hogy Lázár (György) János [és a végrehajtói hajlamokkal rendelkező örök fiatal Dr. Lukács Tamás] értelmezésében mit is jelent az 1990. évi LV. törvény; mármint amely az országgyűlési képviselők jogállásáról szól(na); de annak is a 2. §-a?

Eszerint ugyanis "A képviselő és a volt képviselő bíróság vagy más hatóság előtt nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá a megbízatásának gyakorlása során általa közölt tény vagy vélemény miatt. Ez a mentesség nem vonatkozik a rágalmazásra és a becsületsértésre, valamint a képviselő polgári jogi felelősségére." Ha valaki még hinne a Fidesz demokrácia képében, jó tanulság ez az egész eset erre és a Gaudi-Nagy Tamással szemben a kormányzó párt alkalmazta egyéb lejáratási kísérletei is.
Talán nem is stílustalanság, ha egy elhíresült szólás parafrázisára gondolunk a fentiek olvastán: "Hogy ki a demokrata [ki kaphat szót, kit söprünk el, ki képviseli a "népet" - nem kívánt fordulat törlendő] azt mi döntjük el"?

(Szent Korona Rádió)
* Budaházy György, Gaudi-Nagy Tamás vs. Fővárosi Ítélőtábla (videóval frissítve)
* Dr. Gaudi-Nagy Tamás felszólalásai a Parlamentben a politikai foglyokért
* Dúl a Fidesz propagandaháborúja Budaházy ellen (+exkluzív bizonyítékok)
* Gaudi-Nagy Tamás nagy napja 2.0
* Ki akarták vezetni Gaudi-Nagy Tamást a tárgyalóteremből (+VIDEÓK!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Infláció mint fegyver
  2010-10-29 22:26:09, péntek
 
  VGB: Infláció mint fegyver


Nagyon hasonlít a rendszerváltozás utáni helyzetünk az első világháború utáni patkányforradalom adminisztrációs ténykedéseihez . Itt most nem a vérgőzös gyilkosokról szólnék, hanem azokról, akik kezükbe vették a dolgok irányítását képzetlenül, felhatalmazás nélkül, rossz indulat vezérelve a magyarsággal szemben . Békeidőben oktatási rendszerünk jellemzője volt, hogy az általános iskola nyolcadik osztályában a Magyar Alkotmányt szó szerint kellett idézni, míg a maiak helyesen írni sem tanultak meg rendesen .

Amikor valaki elvégezte tanulmányait, akkor kinevezték tehetsége szerinti állás betöltésére, majd fizetését is egy érett rendszer keretein belül utalták ki neki . Abban a pillanatban, amikor a vörösrózsás tülekedés győzedelmeskedhetett, megszállta a siserehad az adminisztrációt, s azzal kezdték működésüket, hogy saját fizetéseiket megháromszorozták, vagy még ennél is magasabbra emelték . Nem csoda, hogy ezután az egész ország a feje tetejére áll . Az infláció elszabadul, semmi sem működik többé, hitelét veszíti az ország .

Így alakult az MDF kormány idejében is, amikor a jóakarat mellett helyet kapott a beépült rosszindulat is, nehogy működni tudjanak a nagyvállalatok . Hamarosan átcsapott felettük a sáriszap, eltemette őket az aljasság, megkezdődött a jólszervezett taxisblokád, amelynek gyökerei a pártállami rendszerváltókhoz vezettek . Elszabadult az infláció rövid időn belül . Az akkori néhányforintos üzemanyagáremelést rövid időn belül, hatványozottan követte a többi, miközben a titkosszolgálataink szabadon dolgoztak a háttérben tovább . A valamikori 10 német márka 300 euróra emelkedett mára, mégha időnként a spekulánsok leszorítják is egy kicsit .

Ezért tekintették az utóbbi nyolc évben politikusaink szabadrablásnak ezt az országot, mert azt hitték hamarosan összeomlik minden, és büntetlenül továbbállhatnak innen . Idegenbe menekítették a nemzeti vagyont, majd valutára váltották át, ami offshore cégekben landolt . Nem igaz, hogy ezeknek ne lehetne tisztességesen utánajárni, de félő, hogy az egész politikus társaság bűnös ebben mindkét oldalon . Aki persze zsarolhatóvá lett, azt könnyű sakkban tartani ezután . Az olajszőkítés milliárdosai még napjainkig élvezhetik a lopott vagyon gyümölcseit, mivel félretették az útból mindazokat, kik terhelő vallomást tehettek volna róluk . Nem véletlen, hogy mára ezek a privatizált állami szekták nemzetgazdasági kockázatot jelentenek azok kezeiben, akik meghatározzák az ország energiájának hozzáférhetőségét .

Mintha valami óriási monopólium játék megvalósulásának látnánk a végnapjait, amikor márcsak ketten játszanak, és a sok csődbejutott résztvevő némán nézi azt, mi marad neki a végén . Globális csalás tőzsdén futtatott számai ezek, hiszen semmi valóságos érték nem áll amögött a pénzhalmaz fölött, amelyet fedezetlenül nyomtak az utólsó harminc évben, amióta megszüntették a dollár aranyfedezetét . Valakik a levegőből nyomtathatják az amerikai valutát, amelyen az egész világ elszámolása folyik, amiből katonát vásárolhatnak kedvükre, fegyvereket, atombombákat, tömegpusztító eszközöket készíthetnek . Egy bankjegynek a nyomtatási költsége 2 cent, teljesen mindegy mit nyomtatnak reá . Semmivel sem különbözik attól a játékpénztől, ami a játék alapjául szolgál ebben a beteges világban .

Régebben az államnak volt valami súlya, komolyan vették beosztásaikat, államférfiak ültek a kormányrúdnál, határozatokat hoztak . Ma már a pénzhatalom korlátlanul garázdálkodhat mindennapjainkban . Maguk mögött hagyták a tőzsde csalafinta rendszerét, kiléptek abból, amelyben kedvükre garázdálkodhattak globálisan . Végjátékát éljük ezekben a napokban annak a csalásnak, aminek alapján a nemzetek elvesztették monetáris függetlenségüket a világpiac cápáival szemben . A kamat garázdálkodása hasraütésszerűen változtathatja meg egyes országok életszinvonalát, miközben semmit sem tesz hozzá, semmivel sem gyarapítja a világgazdaságot .

Hazánkban az IMF próbálta érvényesíteni jogait, de hirtelen értetlenül bámul maga elé, mert leleplezték tevékenységét, s nem szerezhet érvényt neki egy darabig . Orbán Viktort megalázták, amikor erőszakosan kivették kezéből a gyeplőt 2002-ben . Már a nevére sem emlékszem annak a nagykövetasszonynak, aki csúnyán elengedte magát vele szemben, pedig Isten látta miként tett meg mindent miniszterelnökünk akkor, s azóta is próbál megfelelni globális urainak . Már csak a világpénz bevezetése van hátra, amit megint csak ezek a spekulánsok kezelnének . A világhadsereg már majd egy évtizede lövi a hegyeket Afganisztánban, a világrendőrség bátran veri az ártatlan tüntetőket, akik közé ügyesen elhelyezi provokátorait, így értelmet nyer az egész komédia .

A világkormány akadozik még egy kicsit, hiszen az ENSZ teljesen használhatatlanná vált, mivel képtelen resolutioit végrehajtatni a nagyokkal . Ez a hamis világ csak azért maradhatott fenn, mert az összehangolt működésű média rendszer, elhallgatja előlünk a valódi történéseket . Ne legyenek illúzióink többé . Ez az egész nem miattunk van, sohasem volt értünk, csak mi is kellettünk hozzá, mert nélkülünk nem léteznének . Amíg vevők vagyunk erre az ostobaságra, amíg szükségét érezzük ennek az önámításnak, addig szivesen szórakoztatnak bennünket ezek a vörös nyakkendős forradalmárok, netán a kéknyakkendős pénzoligarchák, vagy a most divatba jövő lila nyakkendős svihákok, akik így jelzik hűségüket uraik felé .

Ellenségképre mindig szüksége van minden diktatúrának, ezért beszélnek terroristákról azok, akik szolgáltatják nekünk a terrorizmust, s ha nincs önként jelentkező, akkor robbantanak ők is boldogan . Lényeg a nagy durranás ! Szegény Budaházit is ezért tartják fogva koholt vádak alapján, majd a végén kénytelenek lesznek elereszteni, és kárpótolni őt busásan a mi pénzünkből . Ki felel ezért ? Kik irányíthatják gondolatainkat akaratunk ellenére is abban a médiában, ahol valótlanságok jelenhetnek meg rólunk büntetlenül, magyarul . Kik ezek a sötétben bujkáló felforgatók ?
Ideje lenne már rendet rakni az egész világon, mert az elfogadhatatlan, hogy önjelölt csalók vezessenek bennünket akaratunk ellenére . Hazánkban valami beindult végre, csak nehogy csalódjunk ebben is . Kormányunk végzi a dolgát, de a múlt kisérti lépéseit, lelassítja 49-es alkotmányunk értelmezhetetlen labirintusa . Régi alkotmányunkat szerezzük vissza, mert először rendet kell teremtenünk, majd megbüntetni azokat a bűnösöket, kik hazánk ellen cselekedtek, mert hazaárulókat sehol sem jutalmaznak meg a tetteikért normális esetben .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oda az eufória: Orbán és csapa
  2010-10-29 22:06:27, péntek
 
  Oda az eufória: Orbán és csapata túlélésre játszik


Gazdasági szükséghelyzetnek rendeli alá a Fidesz az alkotmányosságot - de csak ideiglenesen. A kormány ugyanis nem engedheti meg, hogy százmilliárdok kicsússzanak a büdzséből. Már elmúlt a kétharmados eufória, nem érvényes az a kötcsei vízió, hogy 15-20 évre rendezkednek be.

,,Túlélés, legalábbis 2013-ig. Aztán az sem lesz könnyű, hogyan lehet megnyerni a 2014-es választásokat." Ezt információink szerint Orbán Viktor miniszterelnök mondta nemrégiben zárt körben, egy évvel a nagy vihart kavaró kötcsei beszéde után.

- Most nagyon messze van a 15-20 évre huzamosan berendezkedő nagy kormányzó párt víziója. És a választások utáni eufória is. Az örökség, amit a szocialisták hátrahagytak, olyan súlyos, hogy pengeélen táncolunk - mondta egy befolyásos fideszes forrásunk. Orbán Viktor környezetében egyre többen látják úgy, csak súlyos konfliktusokkal lehet kihúzni a ciklust 2014-ig. Fideszesek elmondása szerint az EU által Magyarországra erőltetett 3,8 százalékos és 3 százalékos hiánycél az eredője mindennek: a különadóknak, a válságadóknak, a magán-nyugdíjpénztári akciónak, és az Alkotmánybírósággal való konfliktusnak.

A kormányban azt áttörésként értékelik, hogy a miniszterelnök, Matolcsy György ésVarga Mihály sikerrel vívta meg az IMF-fel a ,,szabadságharcot". - Azt mondtuk, rendben, legyen 3 százalékos a 2011-es hiánycél. De nem akarunk megszorítani. Így is kellemetlen, de nincsenek uniós, washingtoni diktátumok. Kötelező a kűrt megfutni, de szabadon választott a gyakorlat - festette le a kormány mozgásterét a Fidesz egyik vezető politikusa, aki elismeri: ,,hihetetlen kockázati tényező", hogy 2013-ra meglesz-e a megcélzott hatszázalékos növekedés.

Magyarország relatíve jól teljesít a régiós versenytársakhoz mérve, de a hosszú távú kockázati kilátások továbbra sem javultak - a Barclays Capital véleménye szerint a kormány csak ,,keresztül akar bukdácsolni" a fontosabb lépéseken. Az IMF szerint sem elégségesek a kormány fiskális intézkedései a jövő évi hiánycél eléréséhez. Christoph Rosenberg, a magyarországi IMF-delegáció vezetője a héten arra hívta fel a figyelmet: a fenntartható költségvetéshez a kiadási oldalon kell intézkedéseket hozni. A delegációvezető kockázatosnak és merésznek nevezte a kormány terveit. Az IMF azt javasolja, hogy a különadók helyét a strukturális reformok vegyék át, minél hamarabb szüntessék meg a torzító intézkedéseket, váljék egyértelművé, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések eltérítése nem helyettesíti a strukturális reformokat, a pénzügyi szektor reformját egészítsék ki.

A miniszterelnök forrásaink szerint azt mondta: tisztában van azzal, hogy ,,meglesz a válságadók rezsije" 2013-ban, és azzal is, hogy elkerülhetetlenek a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj terén a nagy strukturális reformok. És azokat nehéz lesz fájdalom nélkül végigvinni. De a kormány egyrészt bízik a német gazdaság fellendülésében, másrészt Orbán - egyik közeli ismerője szerint - mindig is a ,,keleti típushoz" sorolta magát, már ami a furmányosságot, leleményességet és a kreativitást illeti.

Ami az Alkotmánybíróságot illeti: annak megszüntetését nem tervezte a választások előtt a Fidesz, noha már tavaly ősszel hallani lehetett olyan nem hivatalos alkotmányjogi műhelyekben kieszelt elképzelésekről, hogy a Fidesz húsz évvel a rendszerváltás után ,,megroggyantani készül a magyar jogállami intézményrendszer egyik bástyáját", s az a jövőben a Legfelsőbb Bíróság egyik kollégiumaként működne. Azt, hogy az AB ,,elmeszeli", mégpedig egyhangúlag a végkielégítések 98 százalékos különadójáról megszavazott törvényt, a fideszesek már a múlt héten tudták. Munkatársunknak egy nappal az AB-döntés kihirdetése előtt már nyíltan beszéltek erről kormánypárti képviselők. Informá cióink szerint jogászcsapat dolgozott az ellenlépésen, az pedig nyilvánvaló, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető bejelentése nem személyes akció volt, hanem a miniszterelnökkel egyeztetett terv. Forrásaink arra hívják fel a figyelmet: megalakulása óta klasszikus tűzoltást folytat az Orbán-kormány, de úgy, hogy az ad hoc intézkedések, lépések illeszkedjenek a hosszú távú (nemzet)politikai stratégiához -és tartható legyen jövőre a 3 százalékos hiánycél. Orbán Viktor mindent és mindenkit ,,elsöpör", ami és aki ezt akadályozza. Ez bicsaklott meg a 98 százalékos végkielégítési adóról hozott megsemmisítő AB-döntéssel. Ha nem lépnek, elúszik a BKV-s százmilliók visszaszerzése - mondják. Tegyük hozzá: az pedig kieső százmilliárdokat, és boruló 2011-es büdzsét okozhatott volna, ha az AB alkotmányellenesnek találná a magán-nyugdíjpénztári befizetések elterelését, illetve a bank-, a távközlési és az energiaszektort, az áruházláncokat sújtó különadók kivetését. Mindenesetre az, hogy Kósa Lajos, amikor június elején a görögországihoz hasonló csőd rémképét festette fel, és arról beszélt, hogy ,,a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet", jelzi: Orbán és kormánya nem boszszút állt kedden az Alkotmánybíróságon a 98 százalékos döntés miatt, hanem jó előre és tudatosan készült rá, hogy zárójelbe teszi az alkotmányosságot, ideiglenes jelleggel.

- Ennek is meglesz a rezsije. Ami nem milliárdokban mérhető, hanem voksokban. Mérlegeltünk - mondta munkatársunknak egy kormányzati tényező.

nol.hu

http://jovonk.info/2010/10/29/oda-az-euforia-orban-es-csapata-tulelesre-jatszik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.