Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tarlós: csődközelben Budapest
  2010-10-15 07:20:24, péntek
 
  Tarlós: csődközelben Budapest

2010.10.14 21:40

Csődközelinek nevezte Budapest pénzügyi helyzetét a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István azt mondta: a főváros és a BKV belső és tényleges adóssága meghaladja az ezer milliárd forintot, és a helyzet nem kezelhető az állam segítsége nélkül. A közlekedési cég állapotának javítására az egyik megoldás az lehet, ha az állam 50 százalékos tulajdonrészt szerez a BKV-ban, és a MÁV-val, valamint a Volánnal együtt létrehoznak egy közlekedési holdingot - közölte a főpolgármester.

hirdetés
Megjelent a Pénzügyi Évkönyv 2010!
hirdetés

Nem engedhető meg, hogy ránk dőljön a ház fél vagy egy év múlva, és azok kérjék számon a helyzetet a leghangosabban, akik azt előidézték - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Tarlós István az Állami Számvevőszék vizsgálatát kérte, hogy leltár készüljön.

Az október 3-án megválasztott főpolgármester kiemelte: megkapta az első hozzávetőleges adatokat a Főpolgármesteri Hivataltól és a BKV-tól, ez alapján pénzügyi szempontból nagyon aggasztó a helyzet. A korábbi városvezetés félrevezette a budapestieket a város gazdasági állapota kapcsán, Budapest csődközeli helyzetben van - hangsúlyozta. Hozzátette: akkora a pénzhiány, ami állami segítség nélkül nem kezelhető, és felvetődik a kérdés, hogy jövőre finanszírozható-e a város.

Több mint ezer milliárd a főváros adóssága

Az államnak be kell avatkoznia, teljesen vagy részben át kell vennie feladatokat a fővárostól - közölte Tarlós István, példaként említve a BKV-t. A főpolgármester kiemelte: a közlekedési vállalat adóssága Budapest adóssága. Az adatokat ismertetve elmondta, hogy a BKV belső adósságállomány több mint 700 milliárd forint, ami jórészt az amortizációs költségek elmulasztásából adódik, és ezt képtelenség tovább görgetni. A banki adósság 80 milliárd forintra rúg, míg a főváros közvetlen adóssága több mint 200 milliárd forint, és ebben a 4-es metró első szakaszának pénzhiánya nincs is benne - fejtette ki.

Budapest adósságállománya meghaladja az ezer milliárd forintot, és ez megkérdőjelezi a város finanszírozhatóságát - hangsúlyozta Tarlós István. A főpolgármester szerint az ÁSZ-nak elegendő megvizsgálni a BKV pénzügyi helyzetét, a 4-es metró forráshelyzetét és a városháza adósságállományát, és ebből megállapítható, hogy a főváros finanszírozható-e.

Az állam is tulajdonos lehet a BKV-ban

A BKV fizetésképtelenné válhat - emelte ki Tarlós István. A főpolgármester azt mondta: három elképzelés létezik a helyzet kezelésére. Az egyik megoldási lehetőségként említette, hogy az állam megszerzi a közlekedési társaság tulajdonrészének felét, a BKV-t a MÁV-val és a Volánnal egybevonják, és egy közös cégként működtetik. A fővárosnál maradhatna a forgalomszervezésre szóló jogosítvány - tette hozzá.

Az államnak részben vagy egészben át kell vállalnia a BKV adósságát, különben a cég működésképtelenné válik. Ez a főváros totális kudarca lehet, de ettől nem mentes a kormány sem, mivel nem engedheti meg, hogy a budapesti közösségi közlekedés összedőljön - fejtette ki Tarlós István.

A főpolgármester kiemelte: helyzetfelmérést készít Orbán Viktornak, és a kormányfő részéről nem kérdés, hogy a feladatokat meg kell oldani. A kormány és a főváros között gördülékeny az együttműködés, és ha nem lenne a BKV és a 4-es metró problémája, csak néhány esetben kellene a kabinettel tárgyalni, de ez a két ügy gazdaságilag tönkretette a várost - fejtette ki.

Kiszervezhetik a buszközlekedés egy részét

A BKV-vezérigazgató jobban muzsikál, mint a városvezetés, hiszen két év alatt többet ért el, mint a politikusok húsz év alatt - emelte ki Tarlós István, hozzátéve, hogy Kocsis István alatt a cég éves deficitje jelentősen csökkent, a gyanús szerződések nagy részét átadta, így az elszámoltatás hamarabb kezdődhetett meg.

Gyorsan új, alacsonypadlós, környezetkímélő buszokra lenne szüksége a közlekedési vállalatnak - vélekedett a fideszes politikus, aki szerint a buszközlekedés egy részét érdemes lenne kiszervezni.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139926&is=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vörösiszappal besározódva R
  2010-10-15 07:15:36, péntek
 
  Vörösiszappal besározódva - avagy: A mammonita értékrend

- Time is not important, only the life is important! - hangzik el Luc Besson ,,Ötödik elem" című hálivúdi sci-fi eksönmúvijában. Ez magyarul körülbelül annyit tesz: Az idő nem számít, csak az élet a fontos! A tisztelt Olvasó persze most joggal teheti fel magának a kérdést, hogy a rossebbe gyün ide ez a francos Luk gyerek meg a hálivúdi eksönmúvi? Mindjárt kitisztul a kép, ha idepattintom a kirakós játék következő darabkáját, és idézek az Index sztár blogpublicistája, Tóta W. Árpád ,,Iszappapolás" című írásából.

,,Magyarország nem áll olyan jól, hogy a drámai hatás kedvéért lemondjon egy nagyüzemről, amelynek nem is az a legfontosabb jellemzője, hogy munkát ad, hanem hogy versenyképes. A MAL európai piaci részesedése 12 %, a világpiacon 4 % - ezek óriási számok ahhoz képest, hogy mekkorák vagyunk. Termékeit nem szeszélyes sznobok vásárolják múlandó lelkesedésből, hanem megbízható partnerek azért, mert jó áron megfelelő árut kapnak. Nincs túl sok olyan magyar vállalat, amely a világ élvonalában akár beszállítóként jelen tud lenni. Repülőgépet és szupersportkocsit nem tudunk gyártani, bénák vagyunk hozzá: örüljünk annak, hogy az alapanyagot mi adhatjuk hozzájuk."

No, mármost ha ehhez még hozzávesszük azt az ugyancsak el nem hanyagolható momentumot, mely szintén a kirakós játék részét képezi, miszerint amióta az eszemet tudom, és Drábik Jánost volt szerencsém előadás közben látni vagy hallani, a mi derék Jánosunk egyetlen egy alkalommal sem felejtette el megemlíteni, hogy a jogi személy nevű képtelenségtől egyszer s mindenkorra illő lenne végre megszabadulni!

Mielőtt a tisztelt Olvasónak végképp elmegy a kedve az olvasástól és tovakattint egy másik weboldalra, vagy netalán tán ingerülten virtuális szemetesládájába hajítja a fájlt, tegyünk végre rendet az elsőre kissé kuszának tűnő rendszerviszonyok és iszonyok között.

Nemrégiben volt alkalmam egy érdekes eszmefuttatást olvasni a Nemzeti Internetfigyelő weboldalán arról, hogy az egykor volt Kádár-rendszer sok tekintetben sokkal élhetőbb volt a mai globalnyik szisztémánál. Felettébb érdekes viszont az a fajta kontinuitás, mely az egyik rendszerből a másikba történő átmenet során megfigyelhető. A mostani vörös katasztrófa utal egy korábbi vörös katasztrófára, mely egy szellemes magyar mondással a legtalálóbban talán imígyen lehetne jellemezhető: Szarnak, bajnak nincs gazdája. E tematika mentén haladva, rátapintva a dolgok igazi lényegi valójára, előbb kirobbanó, később tartós sikereket ért el Fritz Tamás politológus e tárgykörben, melyet előbb cikksorozat formájában, később kötetté rendezve bocsátott a nagyközönség rendelkezésére.

Miről is van szó?

Az államszocializmusban szocializálódott vagyon- és hatalomátmentő oligarchák az állampárti módszereket ültették át az üzleti világ gyakorlatrendszerébe is. Ennek köszönhetően alakult ki a sajátos magyar vadkapitalizmus, melyben egyeseknek, általában az egyenlők között az egyenlőbbeknek, mindent szabad volt, míg a többiek az erősebb kutya alapon az egykor oly annyira kedvelt társasjáték, a ,,Kocog és kidob" mintájára nem egy, hanem inkább több körből kimaradtak. Most azonban úgy tűnik, fordul a kocka, és hatosok helyett inkább csak egyeseket dobnak. Végre valahára. Már épp itt volt az ideje.

A nekünk mindig mindent lehet, a következmények nélküli ország úgy tűnik fordulóponthoz érkezett.

A satnyuló, eligénytelenedő, mindent pénzzé tevő és mindent kizárólag pénzben mérő Mammonita világban, ahol a - dolgozó családtagot már több nemzedék óta nem látott - cigánypurdék villalakók, megasztárok vagy pókerbajnokok akarnak lenni, gyün egy pesti flasztertollnok, és mindenki számára világossá teszi a trendi trendet, európai viszonylatban 12%, világviszonylatban 4%.

Na, erre mondja azt Vito Cornelius, az asztrojelenségek szakértője Luc Besson hálivúdi eksönmúvijában, hogy ,,csak az élet a fontos!" Az ipari termelést fel lehet futtatni újból, akár többször is, de azokat, akiket elvesztettünk, már soha többé nem hozhatjuk vissza. Arról nem is beszélve, hogy maga a miniszterelnök jelentette ki, hogy újra kell indítani az üzemet. Tehát senki nem akarja bezárni. Én legalábbis nem hallottam erről, persze lehet, hogy kissé tájékozatlan vagyok.

És láss csodát! Egyszerre csak előkerült a ,,felelj a magánvagyonoddal!" című össznépi kesergő is! Eddig hol vótatok, arany csillagvirág?

Aki nyomon követi az eseményeket láthatta, már fel is kérték a sztárügyvédet, már készen is áll a védelmi stratégia, és hát minimum kétséges, hogy az állam hogyan fog tudni érvényt szerezni ennek a szinte csodaszerként beharangozott ,,felelj a magánvagyonoddal!" című dolognak.

Én eddig úgy tudtam, hogy az igazgató, az egyszemélyi felelős vezető. Persze az is lehet, hogy ez csak régen, az átkosban vót így. Nem lennék meglepve, ha ma kiderülne, a manager, ja kérem, az egészen más tészta. És itt jön a képbe Drábik doktor, aki már nem tudom én mióta a jogi személy megszüntetésének szükségességét szajkózza, eddig vajmi kevés sikerrel. Ki tudja, talán majd most észbe kapnak nagyságoséknál is, mielőtt még túl késő lenne. Mindaddig, amíg nincs mindenki számára világosan fellelhető, beazonosítható felelős, aki nem jogi, hanem igenis természetes személy, azaz hús-vér ember, addig mindig el lehet bújni a jogi csűrcsavar paragrafusokkal jól behatárolt útvesztőiben.

Ne csodálkozzunk hát azon, ha manapság egyre többen gondolkodnak el a jogállam kifejezés hallatán, hogy akkor most vajon jó-e nekünk, hogy ilyenben élünk, vagy inkább mégsem. Mert hiszen valahányszor úgy érezzük - és úgy érezzük, hogy egyre többször érezzük úgy -, hogy a jog szembemegy az igazságérzetünkkel, azaz kimondhatjuk, a jog bizonnyal nem az erkölcs talaján áll, fel kell tennünk magunknak a kérdést, ki a rossebér' is van ez az egész? Kik vezetnek, és kiket vezetnek (meg)?

Halottak vannak az eset kapcsán, halottak, akiket már nem tudunk visszahozni, már csak ezért is érdemes lenne megszívlelni az öreg pap szavait, s ha darab időre el is feledtetik velünk a Tóta W.-félék, azért időről-időre nem ártana emlékeztetni legalább magunkat, hogy mégiscsak az élet a fontos! Az élet a legfontosabb! Ezt az egyet egészen biztosan nem lehet pénzben mérni. Még akkor sem, ha sokan, sokféleképpen, időt, energiát és pénzt sem sajnálva rá, éppen ezt akarják elhitetni velünk.

Az idő nem számít. Teljen el bármennyi esztendő is, mondjuk el fiainknak, mondjuk el leányainknak, csak az élet a fontos! Amely nép pedig nem tanul múltjából, hibáiból, az egészen biztosan arra lesz kárhoztatva, hogy újra átélje vagy elkövesse azokat.

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/10/15/voros-iszappal-besarozodva-%E2%80 %93-avagy-a-mammonita-ertekrend/
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sirámok
  2010-10-15 07:12:53, péntek
 
  Sirámok

Érdekes jelenség, amikor államosítás miatt aggódnak a balos csinovnyikok és sameszaik. Márpedig aggódnak, jaj, megint aggódnak. Méghozzá hangosan. Mert amióta Orbán Viktor végre bejelentette, hogy a kormány állami ellenőrzés alá vonja a Mal Zrt.-t, rögtön, mint visszhang zengett az ajvékolás, hogy itten kitört a kommunizmus.

Persze ezen csak az lepődött meg, aki ezidáig Észak-Koreában raboskodott. Megszokott bolsevik pimaszság ugyanis, hogy ma épp azok ágálnak cefetül az államosítás ellen, akik 1945 után elkövetői - vagy hívei - voltak annak, s ami erőszakkal megszerzett nemzeti vagyont ‘89 hajnalán kedélyesen szétosztották egymás között tíz, uszkve harminc deka parizerért cserébe. Attól kezdve pedig a magántulajdon érinthetetlen szentségét zengik.

Épp ezért hát sírdogálnak bal felől, nagyon aggódnak, mert veszélyben a magántulajdon.

De tegyünk tisztába röviden az aggodalom tárgyát:
Túl azon, hogy a Mal Zrt. tulajdonosai és privatizátorai esetében is egyszerű tolvajokról beszélünk, a nemzetstratégiai és/vagy biztonságpolitikai szempontból kiemelt jelentőségű ágazatok elherdálása elévülhetetlen bűn. Ezek államosítása tehát nemcsak, hogy helyes, de szükségszerű is, mint ahogy a tolvajok felelősségre vonása is emberi, illetve történelmi kötelesség. Hovatovább a tisztesség csúcsa az volna, ha kivizsgálnák a spontán privatizáció néven elhíresült szabad rablást, és visszajuttatnák az elrabolt vagyonokat jogos tulajdonosaikhoz. A baloldali sirámok ellenére azonban szögezzük le, hogy a Mal-t csupán állami felügyelet alá vonta a kormány, ami közel sem jelenti ugyanazt, mint az államosítás. Ám reméljük, ez utóbbira is hamarosan sor kerül. Végül: ezen ágazatok államosítása egyrészt nem kommunista találmány, másrészt nem jelenti a magántulajdon felszámolását sem. Egyszererűen azt jelenti, hogy a nemzeti érdeknek minden esetben meg kell előznie a nemzetközi tőke érdekeit. Ha pedig ez nem tetszik, el lehet menni, ahogy a fent emlegetett aggódók infantilis pszichopátiában leledző sírásója is mondta.

http://ellenkultura.info/siramok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehallgatások kerülő úton R
  2010-10-15 07:09:07, péntek
 
  Lehallgatások kerülő úton • Rögzített magánbeszélgetések tömege kerülhetett illetéktelen kezekbe
2010.10.15 04:05



Magyar Nemzet
Az elmúlt négy évben tömegével fordulhatott elő, hogy titkosszolgálati közreműködéssel, az úgynevezett vonalkihajtás módszerével illetéktelenek olyan magánéleti telefonbeszélgetéseket rögzítettek, amelyekre nem volt törvényes felhatalmazásuk - tudta meg lapunk.

Az előző parlamenti ciklusban már-már gyakorlattá vált, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) megkerülésével hallgattak le telefonokat a titkosszolgálatok. A megoldás alkalmat teremthetett arra, hogy magánbeszélgetések felvételeinek tömege kerüljön illetéktelen kezekbe.

- Vonalkihajtással rögzítették például a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. vezetőinek beszélgetéseit is - mondta lapunknak egy egykori elhárítótiszt. Forrásunk szerint ebbe a körbe tartozik az a hangfelvétel is, amellyel az azóta már kényszerítéssel és személyes adattal visszaéléssel meggyanúsított Dávid Ibolya 2008 őszén visszalépésre bírta pártelnöki riválisát - írja a pénteki Magyar Nemzet, amelyből további részleteket is megtudhat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A menekülést készítették elő?
  2010-10-15 07:07:27, péntek
 
  A menekülést készítették elő?

Veszteséges termelésre hivatkozva távozott volna a tragédiát okozó társaság
2010. október 15. 00:04


Magyar Nemzet
Veszteséges termelése miatt ki akart vonulni Magyarországról a Mal Zrt., ezért nem új tározók építésébe kezdett, hanem a régiek kapacitását igyekezett a végsőkig kihasználni - értesült a Magyar Nemzet. Ez is közrejátszhatott abban, hogy cég kolontári vörösiszap-tározójának átszakadt a gátja, amelyre nem volt statikai tervvel megalapozott építési engedély.

Részletek a Magyar Nemzet 2010. október 15-i számában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.