Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ajka polgármesterét idegesíti
  2010-10-09 22:14:06, szombat
 
 
Ajka polgármesterét idegesítik a szerencsétlenül járt kolontáriak

2010, október 9 - 15:14

A barikad.hu szerkesztőségét arról tájékoztatták Ajkáról, hogy a város újraválasztott szocialista polgármestere meglehetősen gorombán, sőt pártja stílusához híven, bunkó módon beszélt a sportcsarnokban az ideiglenesen elszállásolt kolontáriakkal.
Cikk Front kép - 280x185:

A barikad.hu szerkesztőségét arról tájékoztatták Ajkáról, hogy a város újraválasztott szocialista polgármestere meglehetősen gorombán, sőt pártja stílusához híven, bunkó módon beszélt a sportcsarnokban az ideiglenesen elszállásolt kolontáriakkal. Schwartz Béla a következő szavakkal ,,kedveskedett" az áldozatoknak: - Ne felejtsék el, hogy önök itt csak vendégek.

Feltehetőleg Schwartz elvtárs kellemetlenek érzi az elmúlt egy héten történteket, hiszen a katasztrófa miatt nem tudta élvezni győzelmét az önkormányzati választásokon. Ráadásul Lajos barátja, a Tolnay, ,,elqrta" 3000 ember munkahelyét és annak cége olyan természeti katasztrófát okozott, amilyen még nem volt Magyarországon. Sok a gond, és foglalkozni kell vele. Így Schwartz elvtársnak rosszkedve volt, amikor kénytelen - kelletlen találkoznia kellett az evakuált lakosokkal.

Vele ellentétben Ajkán és a környező településeken az egyszerű földi halandók nagy szeretettel fogadták be otthonaikba a kolontári embereket. Az ajkai és a környékbeli helyi Jobbik irodáiban is szállásoltak el családokat.

Szerkesztőségünk megtudta, hogy jobbikos aktivisták az ausztriai Innsbruckból fognak hozni egy nagyobb segélyszállítmányt.

Tudomásunkra jutott, hogy egy Jobbik szimpatizáns, saját pénzéből vásárolt egy gulyáságyút, amelyből keddtől főzni fog az evakuált családoknak.

Kedden kísérik utolsó útjára a katasztrófa egyik halálos áldozatát, akit még az első napon sodort el a kiáradó vörösiszap, autójával együtt. A Jobbik is képviselteti magát a temetésen.

barikad.hu

http://www.barikad.hu/ajka_polg%C3%A1rmester%C3%A9t_ideges%C3%ADtik_szerencs%C3%A 9tlen%C3%BCl_j%C3%A1rt_kolont%C3%A1riak-20101009
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Timföldgyár tízmillióért
  2010-10-09 22:02:24, szombat
 
  2010.10.08.
Timföldgyár tízmillióért

http://holahatar.uw.hu/news.php?readmore=115

Hétfőn olyan nagy erejű katasztrófa történt Magyarországon, hogy azt Európa egyik legpusztítóbb ipari katasztrófájaként tartják számon. Emberek sérültek és haltak meg, állatok pusztultak el, életek mentek tönkre a vörös áradatban.

Miközben mindenki a bajbajutottakon segítene, addig a cég vezetői nem vállalják a felelősséget, persze bolondok lennének bevállalni. Olyannyira tűnnek érdektelennek az ügyben, hogy az már gyanús.
Szerintük nem történt nagy esemény, nyugodtan maradjon mindenki a helyén, miért viselnek maszkot az emberek, ez semmiség-ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel verik ki a biztosítékot az embereknél.

Ha olyannyira nem veszélyes az anyag, akkor miért nőtt mára már hétre a halálos áldozatok száma? Miért égtek csontig az emberek? Miért pusztulnak el az állatok?

Sétáljanak csak végig az iszapos utakon utcai cipőben, vagy a belügyminiszterünket idézve: mártózzanak meg a fertőben, és kiderül, hogy mennyire érzik majd magukat biztonságban utána.
Értjük mi, hogy nem kell pánikot kelteni, a félelem, már így is csontig hatolt az emberekbe. Eszük ágában sincs maradni a vörös pokolban, összetört a lelkük, az életük.

Elégtételt akarnak, felelősöket, magyarázatot a megmagyarázhatatlanra.

Illés Zoltán államtitkár felfüggesztette az ajkai üzem működését.

Erre megszólalt az ifjúkommunista Bakonyi nagyfőnök. Továbbra sem ismerte el felelősségüket, csak azt mondta, hogy "kicsit rosszul kommunikáltuk" az ügyet.

Az aranyifjú hangja kissé rezegett, de inkább ijedtséget, mint megbánást mutatott. Azzal fenyegetődzött, hogy "napokon belül csődbe megy a cég".

A kormány nyomására azonban némi kártérítési pénzeket kifizettek.

2004-ben a Gyurcsány kormány minősítette "nem veszélyes hulladéknak" a 13-as pH-jú, nehézfémeket (króm, ólom) tartalmazó vörös iszapot, ami korábban annak számított.

Kihalt a Marcal folyó teljes élővilága, de talán a Duna megmenthető.

Az ajkainál is nagyobb potenciális veszélyt jelent Almásfüzitő, ahol a vörösiszap-medence gátja egyben a Duna gátja is. Szivárgás máris van, amit növények pusztulása jelez a közös töltés túloldalán.

Egy árvíz katasztrófát okozhat.

A fő veszély az, hogy nem beton a vörösiszap medencék fala és medencéje.

Orbán Viktor és a magyar katasztrófa-elhárítás a helyzet magaslatán áll, ezt az egész világ elismeri.
Új otthonokat kapnak azok, akinek otthonát tönkretette a vörös iszap.

A balos beállítottságú Origo is elismeri, hogy az ajkai események mögötti fő bűnösök "a kilencvenes évek nagy játékosai", azaz: a Horn-féle privatizáció kedvezményezettjei.

*


A '90-es évek nagy játékosai állnak az iszapkatasztrófás cég mögött.

Előbb magas állami pozíciókat töltöttek be, majd befolyásos gazdasági szereplők lettek a hétfői iszapkatasztrófában érintett nagyvállalat tulajdonosai. A céget elnökként most is képviselő Tolnay Lajosra egy korábbi munkatársa úgy emlékszik, hogy jó politikai kapcsolatai voltak, de "a farvízen ment, és nem mutatta magát". Ismerje meg a tulajdonosi kört és a cég felemelkedésének történetét!

Egy biztonsági szolgálat apró Volkswagenjébe tuszkolták be magukat az iszapkatasztrófában érintett Mal Zrt. képviselői a kolontári polgármesteri hivatal előtt, miután a köréjük gyűlt újságírók befejezték a faggatásukat. Tolnay Lajos igazgatósági elnök kék munkáskabátot viselt, Bakonyi Zoltán cégvezető pedig egy kissé fakó pólót a zakója alatt, így sem a ruházatuk, sem az őket szállító autó nem utalt arra, hogy kifejezetten vagyonos emberekről van szó.

Tolnay és Bakonyi nemcsak tisztségviselői, hanem áttételesen tulajdonosai is az évi több tízmilliárdos forgalmat bonyolító cégnek, amelynek Ajka melletti tározója hétfőn átszakadt. Az onnan kiömlő hatalmas mennyiségű vörösiszap legalább négy ember halálát okozta, a balesetben több mint 160-an megsérültek, a természeti károk felmérése még zajlik. A két cégvezető kedden Kolontáron azt mondta, hogy nem érzik magukat felelősnek a történtekért, bár a folyamatban lévő vizsgálatokra hivatkozva nem akartak beszélni arról, hogy mi is okozhatta a katasztrófát.

A vizsgálatok - köztük a rendőrségi nyomozás - még zajlanak, de a cégre nehezedő nyomás egyre nagyobb. Nemcsak a súlyos károkat elszenvedő helyiek hibáztatják őket, de Orbán Viktor miniszterelnök is a Mal Zrt. felelősségére utalt, amikor kedden azt mondta, úgy tűnik, hogy emberi mulasztás okozhatta a történteket. Eközben a cég láthatóan nem volt felkészülve egy ilyen válsághelyzet kezelésére, pedig tulajdonosai között kifejezetten befolyásos, az elmúlt évtizedek gazdasági történéseiben fontos szerepet játszó emberek vannak.

Kohómérnökből menedzser

A 62 éves Tolnay Lajos a 21. helyen szerepel a száz leggazdagabb magyart bemutató, a Napi Gazdaság által készített listán 23 milliárd forintosra becsült vagyonával. A Mal Zrt.-nél betöltött igazgatósági elnöki poszt arra utal, hogy a napi munkában nem vesz részt, és az [origo] által az életútjáról szerzett információkból is az derül ki, hogy a rendszerváltás környékén és az 1990-es években volt igazán aktív, azóta viszont inkább a háttérben maradt, és nem sokat mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Az MTI archívumában található életrajza szerint a kohómérnöki végzettségű Tolnay az egyetem után a Lenin Kohászati Művek acélművében kezdett dolgozni, ahol már a nyolcvanas években magas pozíciókba került. 1986-ban ő lett a vállalat műszaki igazgatója, majd 1989. január elsején vezérigazgatónak nevezték ki. A rendszerváltás után is megtartotta a pozícióját a továbbra is állami tulajdonban lévő vállalatnál, és közéleti funkciót is vállalt, amikor megválasztották a Magyar Gazdasági Kamara elnökének.

"Ügyesen csinálta, a farvízen ment"

1992-ben a kormánnyal is vitába keveredve távozni kényszerült az akkor már Diósgyőri Metallurgiai és Alakítástechnológiai Gyárnak hívott cég éléről, majd a Dunai Vasmű egyik cégénél tett kitérő után 1994 júliusában, a szocialista kormány hivatalba lépése után a Rákóczi Bank nevű, állami és önkormányzati tulajdonban lévő, miskolci központú pénzintézet elnök-vezérigazgatója lett. A térség vállalkozásainak megsegítésére létrehozott bank nem bizonyult sikertörténetnek (hányattatásairól ebben a cikkünkben talál részleteket), és Tolnay is csak két évet töltött ott. "A megyei szocialista vezetés hatására került oda" - mondta az [origo]-nak a bank későbbi vezérigazgatója, Koszticza Kornél, aki már Tolnay vezetése alatt is a pénzintézetnél dolgozott. Szerinte nyilvánvaló volt, hogy Tolnaynak jó politikai kapcsolatai vannak, de "ügyesen csinálta, a farvízen ment, nem mutatta magát".

Az egykori banki tisztviselő szerint a Rákóczi Banknál Tolnay nem folyt bele a napi ügyintézésbe, a szakmai kérdések eldöntésébe, viszont "az emberekkel való bánásmódban, a kommunikációban" jó volt. "Megelőzte a korát. Mostanában képzik úgy a menedzsereket, hogy a kommunikációra és az emberi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt, és ő ezt ösztönösen csinálta már a nyolcvanas évektől kezdve" - fogalmazott Koszticza.

Feltűnt a Fidesz közelében is

Tolnay vagyona folyamatosan nőtt ugyan, de ezzel együtt a kétezres évek elejére egyre inkább a háttérbe vonult. 2000-ben elvesztette a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnökségét a tisztséget azóta is betöltő Parragh Lászlóval folytatott versengésben, és egyre kevésbé mutatta magát a nyilvánosság előtt. 2005-ben feltűnt ugyan az akkor ellenzékben lévő Fidesz elnöke, Orbán Viktor által életre hívott gazdasági konzultáció mellett létrejött tanácsadói testület tagjaként, de ennek a tevékenysége nem volt túl látványos. "A konzultáció a vállalkozásokról szólt, és felállt ugyan egy szakértői csapat, de érdemi tevékenységet nem végeztek" - mondta az [origo]-nak egy, a testület munkájában részt vevő tisztviselő, aki azonban arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy Tolnayt miért hívták meg tanácsadónak. Az akkori híradások szerint a testület tagja volt még Parragh László, az iparkamara elnöke, Székely Péter üzletember, valamint Pitti Zoltán adószakértő.

Némileg hasonló pályát futott be a Mal Zrt. tulajdonosi körének egy másik tagja is. A cégvezető Bakonyi Zoltán apja, Bakonyi Árpád pályája szintén már a rendszerváltás előtt elkezdett emelkedni. A Nehézipari Minisztériumban dolgozott, és főosztályvezetőként dolgozott az Antall-kormány által létrehozott Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban is. Később az alumíniumiparban helyezkedett el, és vezette a privatizálás alatt álló Hungalut, az utóbbi nyolc évben pedig a Nitrokémia vezetőjeként dolgozik. Az egykori vegyipari vállalat ma már környezetvédelmi tanácsadással foglalkozik, így váltást jelentett Bakonyi pályájában, akiről három éve a Gazdasági Tükör című szaklap is azzal a címmel írt cikket, hogy "Rablóból lesz a legjobb pandúr". Bakonyi (családjának érdekeltségeit is beleszámítva) a leggazdagabb magyarok idei listáján a 28. helyen szerepel 16,5 milliárdos vagyonnal, és a róla szóló portréban is az szerepel, hogy a hobbija a környezetvédelem.

A lista szerint Bakonyival megegyező nagyságú a tulajdonosi kör harmadik szereplőjének, Petrusz Bélának a vagyona. "Társaival - Tolnay Lajossal és Bakonyi Árpáddal - együtt részt vett az alumíniumipar 1995-1999 közötti privatizációjában" - írják róla a kiadványban. A 67 éves Petrusz korábban részt vett a cég irányításában, de most már csak az igazgatóságnak a tagja. A leggazdagabb magyarokról szóló kiadvány szerint hobbija a síelés és vitorlázás.

Ők hárman voltak azok, akik megalapították a katasztrófa miatt most a figyelem középpontjában álló, több mint ezer embert foglalkoztató, mintegy negyven országba exportáló vállalatot. A cég meghatározó szereplője a magyar bauxittermelés, timföldgyártás és alumíniumkohászatnak, amely az 1960-as évektől indult jelentős fejlődésnek, szoros összefüggésben a szovjet ipar növekvő igényeivel. A termelés különböző fázisait az 1963-ban alapított Magyar Alumíniumipari Tröszt fogta össze. Az 1980-as évek végére a bauxitkitermelés elérte az évi 3 millió tonnát.1990-ben azonban lejárt a magyar-szovjet egyezmény, megszűnt a KGST, és az oroszoknak sem kellett bauxit vagy timföld. A helyzetet súlyosbították az egyre emelkedő energiaárak.

1991-ben HUNGALU Magyar Alumíniumipari Rt. néven szervezték részvénytársasággá a Magyar Alumíniumipari Trösztöt, amely 1993-ra minden állami segítség (járuléktartozás elengedése, tőkeemelés, hitelátvállalás) ellenére hatalmas, majdnem 10 milliárdos adósságot halmozott fel. Az állami mamutcéget az Antall-kormány próbálta egyben tartanai, de már akkor is kivettek néhány elemet a holdingból: elsőként 1992-ben a bezárt tatabányai alumíniumkohó helyén alakítottak ki ipari parkot.

A Horn-kormány idején, 1995-ben felpörgették az alumíniumipar privatizációját is. A holdingot azonban nem egy darabban, hanem részenként adták el, így a befektetők kimazsolázhatták az értékesebb részeket (így került például a Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő tulajdonában álló Altus Rt.-hez a mosonmagyaróvári Motim Rt.). A privatizáció idején, 1995-től a HUNGALU elnöke Bakonyi Árpád volt, aki közvetve ma is tulajdonosa a Mal Zrt.-nek.

Később, az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. felügyelőbizottsága készített egy jelentést az alumíniumipari privatizációról, amely szerint a "társaság [a Hungalu] értékesítése során a magyar államot jelentős mértékű veszteség érte". A jelentés szerint a kár összesen 25 milliárd forint volt, és főként abból származott, hogy a cégeket áron alul adták el. Szabó Pál korábbi közlekedési miniszter (aki 1995-'96-ban a Hungalu vezérigazgatója volt, majd az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója lett) egy későbbi interjúban azt mondta: a jelentés elfogult volt, és figyelmen kívül hagyta, milyen nehéz helyzetben volt akkor az ágazat.

A Mal előzményének számító Magyar Alumínium Kft.-t 1995-ben hozták létre, majd 1996 végén az azonos nevű részvénytársasággá alakult át. A cég először, 1996 nyarán az Inotai Alumíniumkohó Kft.-t vette meg az állami mamuttól. Később újraépítették a teljes holdingot a bauxitbányászattól a fém feldolgozásáig: A Magyar Alumínium Kft. és a Motim Rt. (két másik céggel együtt) vette meg 1996-ban a Bakonyi Bauxitbánya Kft. többségi tulajdonrészét. Ugyanebben az évben privatizálták a Köbal Könnyűfémmű Kft.-t. Végül, 1997-ben az Inotai Alumínium Kft. vásárolta meg az Ajkai Timföld Kft.-t.

A Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem (a mai Corvinus) egyik 1996-os tanulmánya szerint az ajkai timföldgyár megvételére több külföldi érdeklődő is volt: érdeklődött a Norsk Hydro nevű nemzetközi holding (az MTI korabeli híre szerint a norvég külügyminiszter magyarországi látogatásán is szó volt a privatizációról), amely Szlovákiában épített alumíniumkohót, és szüksége lett volna timföldre. Végül azonban nem a norvégok, hanem a Magyar Alumínium csoport lett a befutó.

Timföldgyár tízmillióért

Az ajkai timföldgyárért egy, a Közgazdasági Szemlében 1998-ban megjelent cikk szerint tízmillió forintot fizettek, viszont vállaltak hárommilliárd forint értékű környezetvédelmi kárelhárítást. A hulladék elhelyezésének kérdése már 1997-ben lakossági tiltakozást váltott ki: a Magyar Alumínium Rt. ugyanis Ajkán akarta tárolni az inotai alumíniumkohóban keletkezett mintegy 29 ezer tonna hulladékot. Erre megkapta ugyan a környezetvédelmi felügyelőség engedélyét, de az ajkaiak tiltakozni kezdtek, és a Mal visszakozni kényszerült.

A Mal csoport többször átalakult, a ma létező Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. 2000-ben jött létre, amikor a korábbi kft.-k (köztük az inotai kohó és az ajkai timföldgyár) összeolvadtak a Mal Rt.-vel. A Köbal ma már felszámolás alatt áll, az inotai kohót pedig 2005-ben leállították. Viszont a cég a 2000-es években külföldön is terjeszkedni tudott: 2004-ben többségi részesedést szerzett egy boszniai bauxitbányában, Szlovéniában pedig két cégben is többségi részesedést szereztek: az egyik szilikát- és zeolittermékeket gyárt, a másik pedig timföldből állít elő tűzálló építőanyagokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberi jogok, különböző néz
  2010-10-09 21:38:25, szombat
 
  Az emberi jogok, különböző nézőpontból

A tavalyi nobelbékedíjas Obama felszólította Kinát, hogy engedje szabadon az idei nobelbékedijas Liu-t.

Obama elismerte ugyan, hogy Kina az utóbbi 30 évben nagyon nagy gazdasági fejlődesen ment keresztül, de a politikai reformok nem tartottak vele lépést. Kínának is be kell tartani az emberi jogokat. A német kormány is gratulált Liu-nak bátorságáért az emberi jogokért és a demokráciáért folytatott harcában. Franciaország örömét fejezte ki. Bernard Kouchner külügyminiszter szerint ez a döntes az emberi jogoknak az egész világon való védelméről szól. Természetesen az Amnesty International sem maradhatott ki a gratulálók sorából.

Közben szerdán Münchenben 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 1000 euro pénzbírságra ítéltek "néplázítás" címén egy 81 éves német asszonyt. A vádlott beismerte, hogy holokauszt-tagadó írást készitett és iskolásoknak osztogatta. 91 éves tettestársát 600 euro pénzbüntetésre ítélték.

A bíró számára nehéz volt a felfüggesztett büntetés mellett dönteni, mert erős kételyei vannak afelől, hogy a vádlott véleményét valaha még megváltoztatja. Ahhoz a nézetei már túl mélyen gyökereznek. Nem az a baj, hangsúlyozza a bíró, Norbert Riedmann, hogy Haverbeck asszonynak ez a véleménye, hanem az, hogy nyilvánosan hirdeti is.

Vajon milyen lépéseket tesz az Amnesty International, ha a németek szólásszabadságáról, vagy annak inkább látványos hiányárol van szó?

Forras: altermedia, Tagesschau.

Fordítás: Nagy Emese - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2001, a jegybank elárulása és
  2010-10-09 21:27:32, szombat
 
  2001, a jegybank elárulása és átadása az EU-nak!

A jegybankelnök fizetését az előző Orbán-kormány határozta meg, a javaslatot Járai Zsigmond nyújtotta be a parlamentnek. (Érdekességképpen: nem sokkal jegybankelnöki kinevezése előtt.) Ez rögzítette az alapfizetést, valamint azt, hogy a javadalmazást minden évben a konvergenciaprogramban szereplő várható inflációval kell növelni. Ezt a pénzt kapja máig Simor.

Amiről mostanában nem beszélnek. Járai és Simor fizetését a FIDESZ, a KDNP, a Kisgazdapárt és az MDF szavazta meg. Személyesen Orbán Viktor is megszavazta!


2001-ben, amikor még a Fidesz és elnöke azt hitte, hogy nyernek 2002-ben és az IMF, a Világbank és az EU kérésére átalakították a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt. Lemondtak a saját pénz - a forint nyomtatás jogáról - és a jegybank irányításáról.

A Magyar Nemzeti Bank az Európai Uniónak történő átadását biztosító törvényt a Fidesz-KDNP, az akkor már leszalámizott kisgadapárt és a MDF verte át az országgyűlésen. Orbán Viktor is személyesen igennel szavazott.

Törvény szövege itt!>>>

Íme csak az EU irányíthatja a Magyar Nemzeti Bankot. Ez a törvény szabályozza az MNB elnökének a fizetését is, aki akkor Járai Zsigmond volt.
Így a jegybankelnök fizetése ellen indított kormányzati támadásban az az egyik legérdekesebb mozzanat, hogy a második Orbán-kormány tulajdonképpen az első Orbán-kormányt támadja azzal, hogy túlzónak tartja Simor fizetését és ezt olyan megvilágításba helyezi, mintha a jegybankelnök lenne a felelős ezért. A törvény szerint a jegybank vezetője nem csökkentheti a saját bérét, ugyanis azt éppen az a 2001-ben elfogadott jegybanktörvény határozza meg, amit a Fidesz, a Független Kisgazdapárt és az MDF szavazataival nyomtak keresztül a parlamenten (az igennel szavazók között ott volt a jelenlegi miniszterelnök Orbán Viktor is). A Fideszhez közelálló Járai Zsigmond jegybankelnöksége alatt még semmi baj nem volt ezzel a fizetéssel.

Néhány hasonló ellentmondás a mostani érthetetlen pálfordulások kapcsán.



MTI - 2009.11.09.

Orbán szerint a kormány elhallgatja a költségvetési hiányt

Orbán Viktor szerint a Fidesz programja már kész van, december 12-re pedig a párt választási listája is elkészül. A Fidesz elnöke szerint a 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, úgy, hogy az állami vállalatoknál, a Magyar Nemzeti Banknál, illetve számos más területen felhalmozódó, és csak később jelentkező hiányadatokat elhallgatják. Az ellenzék reálisan 7,5 százalékos hiánnyal számol a költségvetésben.

Ezzel szemben:

2010.06.22.

Orbán: az ország teljesíti a 3,8 százalékos idei hiánycélt

Magyarország az év végére teljesíti a 3,8 százalékos költségvetési hiányt, betartja a nemzetközi szervezetekkel kötött korábbi megállapodást - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben napirend előtti beszédében.


2010.06.30.
Orbán új IMF-hitelt kötne

Új, elővigyázatossági hitelmegállapodást kötne a kormány a Nemzetközi Valutalappal (IMF) 2011-re - nyilatkozta az fn.hu-nak Szapáry György, a miniszterelnök főtanácsadója.
Orbán Viktor személyes gazdaságpolitikai tanácsadója elmondta: az a terv, hogy a jelenlegi, október végéig érvényes megállapodást két hónappal meghosszabbítják, majd 2011-re kötnének egy elővigyázatossági hitel szerződést. "Ez azt jelenti, hogy nincs szándéka a kormánynak lehívni a pénzt, mert fizetőképes, de egy ilyen megállapodás erősítené a piacok bizalmát, ami megjelenhet alacsonyabb kockázati felárakban, azaz a magyar állam olcsóbban juthatna kölcsönhöz a külföldi piacokon" - mondta Szapáry György.
Az államháztartási hiányt illetően Szapáry György elmondta: a gazdasági akciótervben bejelentett lépésekkel a hiány az eredetileg tervezett 3,8 százalékos szintre csökkenthető. "Ez elkötelezettség"- közölte.

Ezzel szemben:

2010. július 23

Orbán: Nem akarunk hitelt az IMF-től

Az IMF-szerződés októberi lejárta után már nem kell tárgyalni a valutaalappal, mert a kormány nem akarnak hitelt igénybe venni ettől az intézménytől - mondta Orbán Viktor az ATV Egyenes beszéd című műsorában, és ezt megerősítette a HírtTV Péntek 8 című adásában is, hozzátéve, hogy a szerződés lejárta után az IMF-fel nem lesz dolgunk.


2008-ban Varga Mihály (jelenleg miniszterelnökséget vezető államtitkár) terjesztett be egy olyan törvénymódosító javaslatot, amely az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentette volna 5 százalékosra. A KDNP elnöke pedig tavaly februárban is még így nyilatkozott:
,,amikor ilyen fokú a szociális elnyomorodás, akkor az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni kell" Semjén Zsolt 2009. február 18.

Ezzel szemben mi a valóság most, 2010 augusztusában:
,,Szeptemberben a zöldség- és gyümölcsárak 20-25 százalékkal, a belőlük készülő termékek, így a konzervek és mélyhűtött áruk 10-15 százalékkal drágulnak. A kenyérfélék ára átlagosan 15 százalékkal, a tejtermékeké 15-20 százalékkal emelkedhet." Szabó Márton, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető agrárkutatója 2010. augusztus 17.
Nincs szó az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának csökkentéséről.

TV2. Tények, 2010. március 25.


Cser-Palkovics András azt mondta: "ha kormányra kerülnek, mindenképpen csökkentik a családok rezsijét"

Ezzel szemben:

Igaz, ami igaz, a kormány július 1-től közműdíj moratóriumot hirdetett, de milyen eredménnyel? Szeptember 1-től a Főtáv Budapesten 10.5%-kal emeli a távhő díját a gázáremelkedésre és a dollár erősödésére hivatkozva. Bár, arról is meg lehetne kérdezni a kormányt, hogy miért gyengült a forint a választások óta...

Persze, az Főtáv 10.5%-kos emelésről beszél, ám ez a valóságban jóval nagyobb áremelkedést jelent a legrászorultabbak számára. Orbán-kormány is, amikor július 1-én a közműdíj moratórium életbelépésével egy időben kihirdetett egy rendeletet, amely szerint (a Bajnai-kormány döntésével megegyezően!!!) a rendszer változatlan feltételekkel meghosszabbodik ez év végéig. Már pedig ez a döntés több, mint 650 ezer család számára azt jelenti, hogy hiába változatlan a gáz lakossági ára, nekik az őszi fűtési szezonban mégis többet kell fizetniük, mint az ez évi téli fűtési időszakban, hiszen számukra megszűnik a támogatás. Ez a Policy Agenda 13-46% közötti tényleges áremelkedést jelent.



Azaz Szíjjártó Péter szerint:
,,A kormány képtelen megvédeni a lakótelepeken élőket a brutális áremeléstől"
Igaz ezt még tavaly mondta. Most nem mondja. ??????


Miért nem csökkenti a kormány a benzin árát?
95-ös benzinára már jó ideje 340 forint körül mozog, az ebben rejlő veszélyeket, korábbi nyilatkozatok szerint, a Fidesz ellenzékből még jól látta:

"ha az üzemanyag ára emelkedik, akkor minden szolgáltatás és áru ára is emelkedni fog ennek következtében" (Fónagy János, Fidesz 2010. január 5.)


A Fidesz ellenzékben még azt is tudta, hogy mit kéne tenni ebben a helyzetben:
"a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére." (Varga Mihály, Fidesz, 2008. június 19.)

Most annak ellenére, hogy megtehetné, Fidesz még sem csökkenti a benzin árának adótartalmát, így nem akadályozza meg az élelmiszerek, szolgáltatások árának emelkedését.






A végére egy meglepetés! Orbán elismeri Bajnait!!!!

2010.07.21.

Megdöbbentő Orbán-kijelentés

Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben, Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit.
Orbán a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy: ,,Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén. Magyarország azzal, amit az elmúlt egy évben csinált, lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben".

Egyrészt ez végre egyenes és értelmes beszéd, ráadásul olyan, amelyik nyugtatja a nemzetközi pénz- és tőkepiacokat. Mindenesetre jobb bele se gondolni, hogy mennyire kell most nyugtatni a befektetőket, ha maga Orbán Viktor idáig elmegy...

http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2010_08_23_ _30tg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mentális vörösiszap
  2010-10-09 21:21:49, szombat
 
  Mentális vörösiszap
2010. 10. 8. péntek. - 20:31

A magyarországi vörösiszap-katasztrófa nem az első és nem is az utolsó az ember okozta környezeti katasztrófák elmúlt időszakban tapasztalt végeláthatatlan sorában, amelyek - amellett, hogy emberéleteket követelnek és óriási anyagi károkat okoznak - az emberi lelkeken is súlyos sebeket ejtenek. A forgatókönyv többnyire minden ilyen esetnél hasonló.

Egy magáncég gondatlansága miatt olaj ömlik a tengerbe, mérgező gáz jut a levegőbe, vagy mint az ajkai gyár esetében, lúgos iszaptenger zúdul az emberekre, tönkretéve mindent, amit egy életen át építettek. A cég megpróbálja bagatellizálni a katasztrófa mértékét, elutasítva bármiféle felelősséget, rajta kívülálló okokra fogva a szerencsétlenséget. A biztosítása természetesen semmit sem fedez, a károsultak így csak évekig, vagy akár évtizedekig húzódó, megalázó, a károkat okozó cég ügyvédeinek a támadásaival kísért perek útján juthatnak hozzá nevetséges nagyságú kártérítéshez, miközben a felelős cég tulajdonosai vígan élik tovább az életüket.

Ezt látva nem csoda, hogy a többségen a tehetetlenség lesz úrrá, úgy érzik, ki vannak téve a nagy cégek kényének-kedvének. A tehetetlenség dühöt szül, a düh pedig nem a legjobb tanácsadó. Mit tehetnénk, hogy a fenti forgatókönyv ne ismétlődjön meg? A kérdésre nincs univerzális válasz. A pénzvilág, a cégtulajdonosok és a politikusok egy része évek óta szajkózza a neoliberális mantrát: ,,A természet úgy védhető meg a legjobban, ha van tulajdonosa. A valódi természetvédelemhez vezető leghatékonyabb út a lehető legszélesebb körű privatizáció, nem az állami felügyelet erősítése. Az állami környezetvédelem a tulajdonosok személyi szabadságának súlyos korlátozása, épp ezért az államnak ebbe nem kellene beleszólnia."

A neoliberalizmus prófétái még napjainkban is hatalmas erőbedobással próbálják meg elhitetni velünk ezt az egyértelmű hazugságot, miközben a nagy cégek napról napra több katasztrófát okoznak. Igen, vannak olyan erdő- és földtulajdonosok, akik valóban óvják a tulajdonukat, ez azonban egész biztosan nem érvényes a régiónkban a rendszerváltás után hirtelen, sokszor törvénytelen úton meggazdagodott, az állami cégekhez fillérekért hozzájutó újkapitalisták többségére. Mivel gyorsan és érdemtelenül jutottak hozzá a vagyonukhoz, csak a pénzt becsülik benne, amiből, mint köztudott, sohasem elég. A pénz fialtatásánál pedig nem néznek sem Istent, sem embert.

Polányi Károly, a neves magyar gazdaságtörténész a ,,Nagy átalakulás" című művében több mint hatvan éve megjósolta: ,,Ha megengedjük, hogy az emberiség és környezetének sorsát csak a piac törvényei határozzák meg, az a társadalom lerombolásához vezet." Ennek fényében nem ártana emlékeztetni a piaci szabadság mindenekfelettiségét hirdetőket arra a napjainkban egyre kevesebbet hangoztatott elvre, hogy a szabadság felelősséggel is jár. Ha vállalkozom, és ezzel kapcsolatban kárt okozok valakinek, vállalom az ezzel járó felelősséget. Az ajkai timföldgyár milliárdos tulajdonosai ezzel szemben majdhogynem azt állították, hogy a vörösiszap kedvez az egészségnek, és persze nagylelkűen magukra vállalták a temetési költségeket, a miattuk hajléktalanokká vált túlélőknek pedig fillérekkel próbálják meg kiszúrni a szemét. A felelősségnek igenis azt kellene jelentenie, hogy a cég a saját és a cégtulajdonosok teljes vagyonával felelős az általa okozott károkért, a közvetlen felelősöknek pedig gyorsan ítélő bíróság előtt kell elszámolniuk a tetteikkel. Ha az államok továbbra sem szigorítanak a cégekkel szemben támasztott biztonsági és környezetvédelmi előírásokon, valamint az ezzel kapcsolatos büntetéseken, a felelőtlen cégek továbbra is azt tesznek velünk, amit csak akarnak. Hiszen szerintük csak egy a lényeg, hogy ők szabadon azt tehessék, amit csak akarnak. Valóban ez lenne a piacgazdaság?

A kérdést egészítsük ki: a személyi felelősségi hiányia, hazugságok, csúsztatások, korrupció, a magyar ember semmibe nézése, ez lenne a liberális demokrácia? Igen.

(Kitekintő nyomán Kitartás.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Demszky-kör és Hagyó-kö
  2010-10-09 21:00:49, szombat
 
  ,,Demszky-kör és Hagyó-kör" - hangfelvétel a liberális politikus ,,közpénzből felújított" nyaralójáról - videóval
2010, október 9 - 19:34


Demszky Gábor ,,közpénzből" újította fel horvátországi nyaralójának tetőszerkezetét - ezt állítja a Célpont birtokába került hangfelvételen a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) egyik vezető beosztású munkatársa.
Cikk Front kép - 280x185:

Demszky Gábor ,,közpénzből" újította fel horvátországi nyaralójának tetőszerkezetét - ezt állítja a Célpont birtokába került hangfelvételen a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) egyik vezető beosztású munkatársa.



A férfi kijelenti: a felújítást a fővárosi cég egyik alvállalkozója végezte, miután egyik munkájukat a közbeszerzési eljárást semmibe véve 30 millióval túlszámlázták. Állítólag a faanyagot is az FKF biztosította, Bielek Péter vezérigazgató szerint azonban nem történt ilyen.



A piaci ár másfélszereséért beszerzett kukásautók ügyében hűtlen kezelés gyanújával lassan egy éve folyik a nyomozás, a Fővárosi Közterület-fenntartónál azonban nem ez az egyetlen korrupciógyanús ügylet. Ezt a Célpont birtokába került hangfelvétel is alátámasztja. Ezen a vállalat egyik vezető beosztású munkatársa arról beszél, hogy az FKF 1992 óta ugyanattól a cégtől, az Octopus Kft.-től vásárolja a sót és szóróanyagot, amely a vezérigazgató-helyetteshez, illetve a feleségéhez, az FKF beszerzési igazgatójához köthető. A fővárosban a hóeltakarításnak is megvolt a ,,menetrendje".



,,Egyszer találkoztunk a VIP-lista problematikájával, amikor valaki, egy ügyes rádióamatőr a mi rádióforgalmazásunkat kitette az internetre, és akkor ott hirtelen mindenki nagyon megijedt. (...) És ráadásul itt nyílt kommunikáció folyt, tehát ez is hajmeresztő, nevekkel, címekkel mentek ezek a különböző feladatok, hogy te figyelj, most kanyarodjál már arra. Volt az ilyen kör, meg a Demszky-kör, Hagyó-kör" - hangzik el a felvételen.



A városvezetők egyéb ,,pluszjuttatásban" is részesültek. A férfi azt állítja, hogy az Ecseri úti főporta felújítását is túlszámlázta a PMG Kft. 30 millióval. Állítólag ennyibe került Demszky Gábor horvátországi nyaralójának teljes tetőszerkezetcseréje, ahol ugyancsak a fővárosi kft. emberei dolgoztak. A hangfelvételen az FKF munkatársa arról is beszél, Bielek Péter vezérigazgató utasítását hajtotta végre, amikor kiengedett 10 köbméternyi fát ellenőrzés nélkül a telepről. Ez is Demszky nyaralójához kellett.



,,Valamikor tavaly májusban, vagy június elején volt egy olyan kérés az irányomba, különösebb indoklás nélkül, de a kérő személyre hivatkozva, a Demszkyre hivatkozva, hogy lenne két utánfutó bent a telephelyünkön, amit ki kellene engedni az őrségnek. (...) A vezérigazgató úr ezt utasításba adja nekem, hogy itt van két, és én nem firtathatom, hogy mi van azon, azok most kimehetnek, akkor nekem ezt az utasítást végre kell hajtani. (...) Nagy mennyiségű feldolgozott faanyagok meg egyéb dolgok voltak, és volt is belőle probléma, mert mire az első utánfutó már nekilendült addigra még az őrhöz nem jutott el a parancs. Ő megállította a szállítmányt és majdnem, hogy ellenőrizni akarta, mire aztán nagy nehezen kiderült, hogy ez mégiscsak tovább mehet" - hallható a Célpont birtokába került hangfelvételen.



- Az elmúlt három és fél év alatt egyetlen egy alkalommal nem adtam konkrét utasítást, hogy melyik teherautó mikor honnan hova jöjjön, hova menjen - mondta el a hírTV megkeresésére Bielek Péter. Hát az lett volna nagyon feltűnő, ha én ezt megteszem - tette hozzá az FKF vezérigazgatója.



A közterület-fenntartó vezérigazgatója tagadja, hogy tudott volna a munkatársa által elmondottakról. Az adriai nyaraló ,,közpénzes felújításának" körülményeiről szerettük volna megkérdezni Demszky Gábor távozó főpolgármestert is, adásunkig azonban nem értük el.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=11370


Hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haláltánc
  2010-10-09 20:35:22, szombat
 
 

A Magyar Nemzetben (21., 24. o.) Karátson Gábor Haláltánc címmel reagál Tolnay Lajosnak, a Mal Zrt. vezérigazgatójának nyilatkozatára, amelyben megrögzötten hangoztatta: cégének vezetői semmiben nem hibáztathatók az iszapkatasztrófa bekövetkezte miatt. A cikkíró kiemeli: ,,Tolnay Lajos természetesen egy típus, Gergényi Péter ugyanígy beszélt, ehhez a stílushoz szokva vagyunk, csakhogy a természet- és környezetrombolás gyökérzete mélyebb és mérgezettebb rommezőkbe nyúlik, mint a puszta rendőri brutalitásé." Karátson a teremtett világ rendjére figyelmeztet, s kifejti: ,,Mintha bizony Isten különálló fizikai tárgyakat teremtett volna, és nekünk módunkban állna őket tetszésünk szerint csoportosítani és átcsoportosítani. Rétekből, szántóföldekből, dombhajlatokból, anyaföldből például zagytározókat csinálni. Valamennyi példa azt mutatja, hogy ez nem így van." A szerző idézi Jézust: ,,Amit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza." Karátson hozzáteszi: ,,Ez a mondás nemcsak a házasságra áll. Nemcsak a férfit és a nőt szerkesztette egybe az Isten, hanem a rétet és a fűszálakat is, az eget és a madarakat, a hegyet és az erdőt, az erdőt és a vaddisznókat, őzeket, szarvasokat, a talajt és a gilisztát, a patakokat és a tisztaságot. Sok idejébe került ez az egybeszerkesztés, mint egyfajta jogharmonizáció, ezt nevezzük evolúciónak. Az egyes részek, a szem és a karmok, a torok és a lábak, a gleccser és a sivatag, a tenger és az erdő egymással fel nem cserélhetők. Ám túlságosan is régóta folyik már az evolúció elleni támadás azok részéről, akik nem haboztak a teremtés értelmére törni soha, egyetlen pillanatig sem: romhalmazzá, szemétteleppé változtatni a földet." A cikkíró Jézus egy másik mondását is idézi: ,,Képmutatók, azt, hogy milyen idő lesz holnap, meg tudjátok ítélni, a nagy idők értelmét megítélni képtelenek vagytok?" Karátson Gábor hozzáteszi: ,,Minden hét új szörnyűségeket hoz, az élet elleni általános támadás mostanára haláltánccá fajult. A cégek egy része ma már nyíltan háborút visel ellenünk, belföldi háborút, bevallatlanul, de annál hatékonyabban. Ha továbbra is hagyjuk magunkat, elpusztítanak. A nagy idők megkövetelik, hogy az élet oldalára álljon az ember; mikor ébred már fel az ország?"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az ajkai iszaptározó már hónap
  2010-10-09 14:24:27, szombat
 
  WWF: az ajkai iszaptározó már hónapok óta rossz állapotban volt
2010. október 9. 13:25

A Magyarországi mérgezőiszap-baleset már régóta készülődött, és megelőzhető lett volna - állítja a Természetvédelmi Világalap (WWF) szombaton kiadott sajtóközleményében. Eszerint egy júniusban készült légi fotón jól látható, hogy az iszaptározó falai már három hónappal a környezeti katasztrófa bekövetkezte előtt is rossz állapotban voltak és szivárogtak. "A mérgezőiszap-katasztrófát és annak nyomán a környező folyók - köztük a Duna - szennyezését meg lehetett volna akadályozni" - idézi a német hírügynökség a WWF közleményét.

MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar oligarcha prototípus
  2010-10-09 13:25:07, szombat
 
  2010-10-09. 13:18
Berliner Zeitung: A magyar oligarcha prototípusa az iszaptározó vezetője


A magyar oligarcha címmel közölt cikket első oldalán a Magyar Alumínium Zrt. tulajdonosáról a Berliner Zeitung szombati száma.
A szerző, Peter Steinke a magyar oligarchák prototípusának nevezi Tolnay Lajost, aki - a Bakonyi családdal együtt - a Magyar Alumínium Zrt. részvényeinek többségi tulajdonosa. A hétfői katasztrófa bekövetkezése után alkalmazott kommunikációs stratégiája a kedélyek lecsillapítása volt: "a rozsdavörös massza nem mérgező", a céget nem terheli semmilyen felelősség. Ráadásul cinikusan 110 ezer eurónak megfelelő nevetséges kárpótlást ajánlott fel a katasztrófa által sújtott 400 családnak.
A Mal Zrt. tulajdonosai éveken át jó pénzeket kerestek - emlékeztet Steinke. 1995-ben kedvező feltételekkel vásárolták meg a korábban állami tulajdonban lévő ajkai gyárat. A magyarországi és szomszédos államokbeli nyersanyagágazatban végrehajtott terjeszkedés révén Magyarország 30 leggazdagabb vállalkozói közé törtek fel: vagyonukat 145 millió euróra becsülik. A politikához - legyen az bármilyen színezetű - fűződő jó kapcsolatok bizonyára segítségükre voltak ebben a fölemelkedésben. A kommunizmusból a kapitalizmusba történt rendszerváltásnak van azonban egy folyamatos tényezője: a környezet iránti gondatlanság.
Tavaly még rossz üzletmenetre panaszkodott Tolnay, ám idén már jó volt a gyár kihasználtsága, a zagytároló - amelyben nátronlúggal keveredett a nehézfémeket tartalmazó vörösiszap - megtelt. Alkalmasint az engedélyezett mértéknél is jobban. Hogy a katasztrófa okozóit valóban felelősségre vonják-e, az más lapra tartozik. A kohómérnök végzettségű Tolnay csütörtökön még a kormányt is megfenyegette: ha az időközben leállított üzemben a hétvégén nem indulhat be a termelés, akkor csőd fenyeget, és 3000 munkahely kerülhet veszélybe.

(MTI)

http://kuruc.info/r/8/67627/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti antifák
  2010-10-09 12:20:52, szombat
 
  Nemzeti antifák

A jobbközépre sorolt emberek is pont ugyanannyira azonosulnak a tömegtájékoztatás és a rendszer által sulykolt fő tanokkal, mint a liberálisok és az úgynevezett baloldaliak. Ezeket az ócska gondolatokat jól ismerjük már: fél lábon sem állnak meg, felületesek, tele vannak tévedésekkel és félelemmel, voltaképpen egy nem létező ellenséggel szemben. Holokauszt hívő, faji megkülönböztetés ellenes, és nemzetiszocializmus ellenes beállítottsággal megtömött emberekről beszélünk - akik tolják az áldemokrácia szekerét. Ezek az emberek a nemzeti radikálisokat, szalonnacionalistákat is többnyire szélsőségesnek, "nácinak" tartják. Hát még a valódi "nácikat", de azokról sokkal kevesebbet hallanak. Ebben eddig nem sok meglepő van számunkra. De mi a helyzet a "szélsőségesekkel"?

A radikális jobboldalon a legtöbbje ál-dokumentumfilmekből és sikerhajhász könyvekből származó marhaságokat kever össze némileg hitelesebb adatokkal - így összességében a tömeghez hasonlóan hamis képük van a történelemről és a nemzetiszocializmusról, hungarizmusról. Köszönhetjük ezt a tömegtájékoztatás agymosásának, másrészt egyre inkább a radikálisok közé befészkelődött antifasiszta szellemiségű hangadóknak, előadóknak. Ismerjük a Horthy-rendszer újra előkotort "érvrendszerét" ami a Hungaristákat lekommunistázza, csőcselékezi. Ebben az elképzelésükben sajnos csak megerősíti őket az a tény, hogy néhány alul-művelt fiatal ijesztős öltözékben folyamatosan odacsapódik hozzájuk nácisosdit játszani.

Nemrégiben ellátogattam egy nemzetieknek tartott előadásra, ahol egy számomra teljesen unszimpatikus, egoista alak a II. Világháború hátterével kapcsolatban hordott össze valamit. Az most mellékes hogy milyen pocsék és alpári volt az előadásmódja, és magának az előadásnak az anyaga sem volt túlzottan összeszedett. A lényeg nem itt van, hiszen tudjuk hogy sajnos korántsem mindegyik gyakorló előadó, és "szakértő" alkalmas a feladatára.

Duplacsavarral támadta hátba Hitlert és birodalmát. Bizonyos elhallgatott vagy elhazudott igazságokra felhívta a figyelmet, de csak azért tette hogy a saját hazugságait hihetőbbé tegye. Egy kis dicséret, egy kis zsidózás, aztán jöhet a gyűlölködés. Feketemágusozzuk, vagy szabadkőművesezzük Hitlert, összeollózunk valami történelmi ismertetőt annak bizonygatására hogy direkt vesztették el a háborút. Bemutathatunk "hiteles fényképet" arról, hogy Hitler éppen egy ufonautával folytat eszmecserét. Az antarktiszi titkos bázisról (ahol a föld alatt mediterrán éghajlat van) a hold túlsó felére menekültek a hanebunak hívott csészealjakkal a háború után. De aki ezeket nem hiszi, azt azért elhiheti hogy Hitler zsidó ügynök, Szálasi meg örmény volt és ő is elmebeteg.

"Ha már úgymond a zsidók legnagyobb ellenségében sem bízhatunk meg, akkor van értelme bárminek?" Mélyebb zavarkeltés a cél az emberekben, mert a puszta tagadás és zsidó-sajnáltatás már egyre kevésbé elég! Egyre kevesebben veszik be a zsidó történelemmagyarázatokat, viszont a "szélsőjobboldaliak" egy jelentős része eleve fogékony az összeesküvés-elméletekre. Ami mint tudjuk minél cifrább, annál érdekesebb és elragadóbb. Így hát nem kell nagy ész a kavaráshoz, össze kell ollózni valamit a világhálóról, fel kell venni egy zakót - és tátott szájjal fognak hallgatni a nemzetiek.

Eközben nem ismerik fel saját soraikban a zsidót. De ha felismerik is, elfogadják.

Sokan vannak akik felismerték a helyzetet, de gyengék totálisan szembeszegülni a rendszer elvárásaival, hazugságaival. Igen vannak, akik a lelkük mélyén tudják, hogy nem Horthy, hanem Szálasi hozzáállása volt a jobb. Ezt nyugodtan vonatkoztathatjuk napjainkra is. Mégsem teszik meg a logikusan elvárható lépéseket, és szabadulnak meg a zsidó-bérenceiktől. Így maradnak továbbra is lefasisztázott antifasiszták.


Vésztői Gyula - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.