Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Fellázadt a budapesti KDNP: ö
  2010-11-16 22:17:59, kedd
 
 
Fellázadt a budapesti KDNP: önállóság-párti jelölt ütötte ki Orbán államtitkárát

Dátum: 2010. November 13. Saturday, 11:41

Belföld
Egyre nagyobb az elégedetlenség a KDNP soraiban a javaslataikat rendszeresen elvető nagyobbik kormánypárttal szemben. A pártban feljövőben vannak az önállóság és a Fidesztől való eltávolódás hívei, legutóbb a budapesti tisztújításon egy olyan politikusuk győzőtt, aki nem híve a kettős párttagságnak. A helyzet pikantériája, hogy az újpesti önkormányzati képviselő a kormány államtitkárát, a pártelnökség által támogatott Rétvári Bencét győzte le.


Ismét erőre kaptak a kisebbik kormánypártban a Fidesztől való eltávolodás hívei: az október végén tartott budapesti tisztújításon egy újpesti, az országos politikában eddig ismeretlen, a párt önállósodását szorgalmazó kereszténydemokrata politikus lett a KDNP fővárosi elnöke. A helyzet pikantériája, hogy a IV. kerületi önkormányzatban tevékenykedő Szalma Botond Rétvári Bencét, az Orbán-kormány államtitkárát győzte le, akit a Hírszerző információ szerint a KDNP elnöke, a kabinet miniszterelnök-helyettese Semjén Zsolt ajánlott a fővárosi küldöttek figyelmébe.

Szalma a tisztújító választmányi ülés után azt nyilatkozta az MTI-nek, ,,jó és partneri viszonyra törekszik" a Fidesszel, ugyanakkor karakteresebben jelenítené meg a jövőben a kisebbik kormánypárt értékeit. Az őszi helyhatósági választásokon a IV. kerületi önkormányzatban egyéni mandátumot szerző Szalma a poszton Molnár Bélát, a KDNP korábbi parlamenti képviselőjét váltja.
Homokszem a gépezetben
,,Az országos pártvezetést meglepte az eredmény. Mindenki a Semjén által támogatott Rétvárit győzelmét várta, de végül a nagyobb önállóság hívei győztek" - mondta a párt egyik neve elhallgatását kérő országgyűlési képviselője. A 30 éves Rétvári ugyanis a párt nagy reménységének számít, aki maga mögött tudja a KDNP-s vezetők támogatását, többen biztosra vették, hogy az államtitkárnak nem fog gondot okozni a fővárosi pártszervezet bevétele.
A kereszténydemokrata prominensek mostanság nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalításra: Schmitt Pál fideszes képviselő köztársasági elnöké választása után elérték a nagyobbik kormánypártnál, hogy a megüresedő mandátumot Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke kapja meg.
Rétvári is gyors karriert futott be: 2006-ban bekerült a fővárosi közgyűlésbe, 2008-as újbudai időközi országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett, tavasszal pedig már az első fordulóban győzni tudott. Májusban a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára lett, ma ő a KDNP legtöbbet szereplő parlamenti politikusa.
Nem a kettős tagságra
Rétvárival összevetve Szalma nem nevezhető országosan ismert politikusnak. A budapesti pártszervezetben ugyan komoly hátországa van - ő vezeti az újpesti KDNP-s szervezetet, és 2006 óta tagja a fővárosi választmánynak is -, de kereszténydemokrata források szerint nincs olyan jó kapcsolata a pártvezetéssel, mint az államtitkárnak
,,Szalma jó érzékkel hozta fel a tisztújítás előtt a kettős tagság kérdését, jelezve, hogy ő nem híve a Fidesszel való túl szoros együttműködésnek, Rétvári viszont a nagyobbik kormánypártnak is tagja" - mondta egy neve elhallgatását kérő fővárosi KDNP-s politikus, milyen szempontok döntették el a választást. A forrás szerint Szalma jobb szervezőnek is bizonyult: a XII. kerületi pártszervezet mellett az újpesti KDNP-nek van a legtöbb tagja - tehát ők delegálták a legtöbb küldöttet a választmányba -, a VI. kerületi politikus pedig minkét szervezetben népszerű.
A név nélkül nyilatkozó fővárosi KDNP-s politikus a Hírszerzőnek azt mondta, az ellentét a budapestiek és az országos vezetés között nem új keletű. Szerinte a korábbi fővárosi elnök - a nagyobb önállóságot szorgalmazó -, Molnár Béla és Semjén viszonya sem volt kiegyensúlyozott, Szalmát pedig Molnár támogatottjának tartják a pártban. A Hírszerzőnek nyilatkozó politikus szerint a két KDNP-s tábor közötti ellentétek nemcsak Budapestre korlátozódnak, már országos jelenségről van szó.
Függetlenségi harcok
Az utóbbi hónapokban több jel is arra utalt, hogy a KDNP-ben harcok dúlnak az önállóság és a Fidesszel való szoros együttműködés hívei között. Az önkormányzati választáson több Pest megyei településen fellázadtak a helyi KDNP-sek, amiért a pártvezetés nem engedte őket elindulni a fideszes jelöltekkel szemben. Pártfegyelmi kockáztatva indult el a polgármesteri székért Lehel István Biatorbágyon, Vácott Fördős Attila, vagy Érden Horváth András. A KDNP vezetői végül Lehel és Fördős indulását lenyelték (az utóbbi győzni is tudott Vácott), Horváth támogatásától viszont elálltak.
A két kormánypárt között időnként a parlamentben is kiéleződtek a feszültségek. Napok óta dúl a háború a KDNP-s oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa és a parlament oktatási bizottságát vezető fideszes Pokorni Zoltán között. Pokorni azt kifogásolta, hogy az államtitkár nem egyeztetett vele a felső- és közoktatás reformjáról, ami a fideszes szakpolitikus szerint "a feje tetejére állítja" az intézményrendszert. Ám Hoffmann szerint nem igaz, hogy nem egyeztetett a Fidesszel, kétszer is elküldte a törvény koncepcióját Pokorninak, aki egyszer sem reagált.
A kereszténydemokraták több fideszes törvényjavaslathoz is módosítókat terjesztettek be, de ezeket a nagyobbik kormánypárt rendszerint leszavazta. A KDNP-s honatya, Pálffy István szerette volna belefoglalni az új médiatörvénybe a család és a házasság, illetve a hungarikumok védelmét, de egyetlen javaslata sem ment át. A Fidesz szinte az összes KDNP-s jelöltet is leszavazta: így nem került be a Médiatanácsba Tirts Tamás, illetve a kereszténydemokraták által a nyáron jelölt Dienes-Oehm Egon az Alkotmánybíróságra.




Hírszerző

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4072

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nem mond igazat - Hoffmann
  2010-11-16 22:14:01, kedd
 
  Ki nem mond igazat - Hoffmann csörtéje Pokornival

Dátum: 2010. November 16. Tuesday, 11:04

Belföld
Újabb tussal folytatódott a Fidesz-KDNP házi harca: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár újra visszaszólt Pokorni Zoltánnak, aki korábban több alkalommal is nemtetszésének adott hangot az oktatási törvénnyel kapcsolatban. Mint fogalmazott, "nem volt egészen átgondolt" Pokorni Zoltán kritikája, ráadásul az egykori oktatási miniszternek egy hónappal korábban előre eljuttatták a felsőoktatási törvény koncepcióját, így meglepő volt a nyilvánosság előtt elhangzott véleménye.

--------------

Megjegyzés:

Pokorni Zoltánról tudvalevő, hogy a Fidesz neoliberális szárnyának vezéregyénisége. Politikai karrierje a Liga szakszervezetekben indult el még a 89-es évben, amikor az SZDSZ fiókszervezetének számított a Forgács Pál, Őry Csaba, Horn Gábor, és Pokorni Zoltán által vezetett konföderáció. Pokorni a maga simulékonyságával azt a látszatot kelti mintha a megfontolt szakmaiság késztetné kritikai észrevételei megtételére Hoffman Rózsa ígéretes tevékenységének a jobbítására. De ez közel sem így van! Pokornit a kozmopolitizmus, a nemzetietlen eszmék motiválják, a magyar nép elbutítása. Nem értem, hogy Orbán Viktor miért nem küldi ki Őry után Brüsszelbe, ha mára puszi-barátja ?


Takács András

----------



Pokorni Zoltán szeptember közepén fogalmazta meg első kritikáit a készülődő oktatási törvénnyel kapcsolatban. A fideszes politikus a közrádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy Hoffmann Rózsa KDNP-s államtitkár eddig jórészt az egyházi iskolákhoz közel álló szakemberekre alapozta a munkát, mert ezekben az intézményekben magas színvonalú munka folyik, de bízik abban, hogy a szakértőket széles körből választják ki. Pokorni Zoltán azt is megjegyezte, hogy a Fidesz szeptember közepéig nem vett részt az előkészítésben.


A Fidesz oktatáspolitikusa egyebek mellett azt is mondta, hogy nem tartja jónak a közoktatásban az elkülönítést, és a felzárkóztatást az óvodában kell elkezdeni.

Pokorni Zoltán kritikái november elején erősödtek fel: a Fidesz korábbi oktatási minisztere egy neveléstudományi konferencián közölte: reméli, hogy puszta bosszúvágyból nem teszik tönkre az elmúlt időszakban elért eredményeket a jelenlegi oktatáspolitikusok. A konferencián Pokorni több alkalommal is éreztette, hogy nem tud azonosulni a KDNP-s Hoffmann Rózsa képviselte oktatáspolitikai irányzattal. A konferencián egyébként az oktatási államtitkárság nem vett részt, Pokorni Zoltán - a jelenlegi oktatási bizottság elnöke - volt az egyedüli politikus a rendezvényen.

Pokorni hiába tagja a kormánypártnak és vezeti a szakbizottságot, nincs befolyással az oktatásügy alakulására - ezt lehetett kihallani a Fidesz-politikus beszédéből, aki egyben azt is hangsúlyozta: illúzió, hogy a '70-es években jól működött az oktatás, ahhoz nem érdemes visszatérni.

A fideszes politikus azt is kifogásolta, hogy szinte teljesen elmaradtak a két párt közötti egyeztetések. Hoffmann Rózsa ugyan elküldte nekem a tervezetet, de egyeztetésre nem került sor. Én jeleztem neki, hogy több ponton aggályaim vannak a tervezet kapcsán, és azt kértem, hogy addig ne hozza nyilvánosságra a koncepciót, amíg személyesen nem egyeztettünk a róla. Az anyag azonban napvilágra került, ezért innentől kezdve kénytelenek vagyunk a nyilvánosság előtt vitatkozni róla - mondta. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere leszögezte: a tervezet nem ad választ a felsőoktatás két legnagyobb problémájára, a hallgatók elvándorlására és az egyre kisebb létszámú korosztályok miatt kialakuló helyzetre.

Hoffmann visszaszólt

Az oktatásért felelős államtitkár Pokorni vádjaira reagálva a múlt héten kijelentette: kétszer is elküldte a felsőoktatási törvény koncepcióját Pokorni Zoltánnak, valamint időpontokat is javasolt az egyeztetésre, de Pokorni nem reagált, így valóban elmaradt az egyeztetés. Állítása szerint a tervezetről szóló konzultációkról viszont már egyeztettek Pokornival.

Hoffmann Rózsa ma a köztévé reggeli adásában kijelentette: "Nem volt egészen átgondolt" Pokorni Zoltán kritikája a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos elképzelésekről, ráadásul az egykori oktatási miniszternek egy hónappal korábban előre eljuttatták a felsőoktatási törvény koncepcióját, így meglepő volt a nyilvánosság előtt elhangzott véleménye. "Ez a mi kettőnk ügye" - tette hozzá.

Délután már békülékeny hangot ütöttek meg

Jó esélyt lát arra a fideszes Pokorni Zoltán és Hoffman Rózsa oktatási államtitkár is, hogy a következő napokban és hetekben egyetértés alakuljon ki a felsőoktatási és a közoktatási törvény kapcsán. A szakemberek hétfőn délelőtt másfél órán át egyeztettek a témával kapcsolatban. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban hétfőn reggel egyeztetett Réthelyi Miklós miniszter, Hoffman Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke. A megbeszélés tárgyát - a tárca közleménye szerint - a bizottsági elnök által a sajtóban kezdeményezett vita adta a felsőoktatási törvénytervezettel kapcsolatban.

Az egyeztetésen tisztázták, hogy az oktatásért felelős államtitkárság időben megküldte a felsőoktatási törvénytervezetet az illetékes bizottságnak, ám megbeszélés egészen eddig nem volt. A résztvevők abban állapodtak meg, hogy a következő napokban és hetekben törekedni fognak arra, hogy mind a felsőoktatási, mind a közoktatási törvényben a szakmai kérdésekben egyetértésre jussanak. Erre jó esélyt látnak, hiszen a célok ugyanazok - olvasható a közleményben.


nepszava.hu

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4078
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért fordult szembe a Nabucc
  2010-11-16 22:02:52, kedd
 
  A MÁIG MEGOLDATLAN GYURCSÁNY-REJTÉLY
2010. november 16. 02:55:04

Miért fordult szembe a Nabuccóval, Washingtonnal és az EU-val?

Intellektuálisan nem igazán megerőltető manapság Gyurcsány Ferenc köztudottan negatív tulajdonságait és tetteit ismételgetni, noha igény van rá.

Ennél érdekesebb feladat arra vállalkozni, hogy magyarázatot találjunk a 2004 augusztusától 2009 márciusáig az országot vezető miniszterelnök minden bizonnyal egyetlen egy olyan cselekedetének rugójára, amely sem jelleméből kiindulva, sem egyéni érdekei alapján nem fejthető meg. Sőt, lépése mindannak tagadását jelenti.

Márpedig e tette olyan súlyos volt, hogy az azonnal előrevetítette későbbi bukását, és egyben eljátszotta valamennyi hatalmas szövetségese iránta addig mutatott korlátlan jóindulatát.

Ha valaki alaposabban elemzi a félreállított miniszterelnök jellemét vagy annak hiányát, valamint az arra épülő politikai magatartását, abban meglehetős az egyetértés, hogy a 2007 februárja végétől az MSZP elnökévé is választott politikus nemcsak maradéktalanul, de szinte kéjjel hajtotta végre koalíciós partnerének, a balliberális, mára eltűnt SZDSZ-nek neoliberális politikáját.

Amit 2007. március 13-án váratlanul leköpött.

Ezen a napon az International Herald Tribune című globális terjesztésű amerikai lap, a New York Times ,,ikertestvére", címoldalán kezdődő és az ötödik oldalán folytatódó cikkben ,,rázta meg a világot" azzal, hogy - mint a hajtás fölötti címben állt, ,,Magyarország a Gazpromot választja az EU-val szemben". Az alcím az üzenetre ,,rátett még egy lapáttal": Budapest úgy dönt: a csővezeték meghosszabbítása többet ér a tömb álmánál. Judy Dempseynek, a New York Times berlini irodavezetőjének Gyurcsány Budapesten kerek-perc azt mondta, hogy mivel az Európai Unió Nabucco-földgázvezeték terve jelentős késedelmet szenvedett, az orosz terv, a Kék Áramlat a reálisabb. Gyurcsány hozzátette: ,,lakásokat nem lehet álmokkal fűteni, csak gázzal".

Aki figyelemmel követi az amerikai sajtó befeketítési technikáját, azonnal láthatta, hogy a volt miniszterelnök átvitt értelemben atombombát robbantott. A cikk - noha korábban Gyurcsány egykori kommunista funkcionáriusi posztját szinte soha nem emlegette - tüntetően emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány ,,a volt Kommunista Pártot vezette", noha csak KISZ-es volt. A lap ,,friss" felfedezése volt az is, hogy ,,szoros kapcsolatokat tartott fenn Putyin orosz elnökkel", amihez hozzá kell tenni: akkor nem volt amerikai lap, amelyik Putyinról írva hozzá nem tette az ,,egykori KGB-s" jelzőt.

Ha van terület, ahol Amerika nem ismer tréfát, az az energiáé. És mégis Gyurcsány Ferenc, aki pártjához és koalíciójához hasonlóan ugyanolyan maradéktalanul szolgálta ki Washingtont és másodsorban Brüsszelt túlteljesítve még az íratlan követelményeket is, úgy döntött, mindkét fővárosnak egyszerre megy neki. A Nabucco projekt ugyanis nem csak az Európai Unió saját tervezete, de Washingtonnak és az akkor az ottani politikában meghatározó szerepet játszó neokonzervatívoknak szent tehene volt, noha ahhoz semmi közük nem volt. És Brüsszelhez hasonlóan ugyanúgy fogalmuk sem volt arról, honnan kerül a Nabuccóba földgáz. Amiben Gyurcsánynak egyébként igaza volt. Washington szemében a Nabucco és a Kék Áramlat 2 (amely később a Déli Áramlatba simult) az összes Gazprom-vezetékkel együtt egymásnak esküdt ellensége volt. Nekik nem volt párhuzamosság, hanem élet-halál harc.

Ha Gyurcsány Ferencet úgy ismerjük meg, mint aki igaza megvédéséért vagy a nemzeti érdekek érvényesítéséért (a növekvő földgázigény kielégítése alapvető nemzeti érdek) akár karrierjét is feláldozza, akkor óvatlan nyilatkozatát és törekvését megértenénk. Csakhogy nála az ellenkezője az igaz.

Jóval az említett cikk után az orosz Kommerszant próbálkozott egy magyarázattal: azzal, hogy a magyar kormányfő Schröder volt német kancellárhoz hasonlóan majd zsíros Gazprom-állást kap. Ez a magyarázat azonban kacsa volt.

Gyurcsány nyilatkozatának katasztrofális voltát saját sajtója nem ismerte fel. Ha felismerte, a felismerést magának tartotta. Vazallusai pedig kisebbíteni igyekezték az amerikai sajtótámadások súlyát azzal, hogy Dempsey ,,netán" a Nabucco mögött álló amerikai gazdasági érdekeket öntötte formába, mintha az Egyesült Államokat a Bulgargaz, a román Transgaz, a török Botaz, a MOL vagy a projekt többi részvevőjének részvényei izgatták volna.

Lapunk felismerte az öngyilkos lépést. Két héttel az amerikai lap cikkét követően Gyurcsány végének kezdete című írását ezzel zárta: ,,Aki csak kicsit is ismeri a lélektan rejtelmeit, tudja, egy megroggyant autokrata esetében nincs visszaút a tekintélyhez (...) Pártja még nem tudja, de már keresheti utódját."

A nyilatkozat után valóban Gyurcsányra szakadt a nemzetközi plafon. A csatát az eredeti Gyurcsány nyilatkozatot hozó Herald és testvérlapja kezdte meg. Hirtelen felfedezték - és véleményüknek napokon belül többször hangot is adtak -, hogy az addig agyondédelgetett magyar kormányfő demokráciagyakorlata súlyosan hibádzik, és a magyar gazdaság igen rossz állapotban van.

A legnevesebb európai lapok Gyurcsány elleni fellépésükben még ki is csavarták az igazságot: azt állították, az Európai Unió is vagy-vagy álláspontot foglal el a Nabucco és a rivális Gazprom-vezeték ügyében, holott - mint lapunknak annak idején Andris Piebalgs, az akkori energiaügyi biztos nem is egyszer megerősítette - az Európai Bizottságnak, miközben sajátjának tekintette a Nabucco-projektet, semmilyen kifogása nincs az alternatív vezetékek ellen.

A moldvai-amerikai Vladimir Socor - akinek hosszú neokon futására mindig számítani lehet - az Eurasia Daily Monitorban azt írta, hogy a tervezett, 3300 kilométer hosszú, Törökországtól Ausztriáig haladó Nabucco gázvezeték ,,megfúrása" ügyében ,,a budapesti kormány és a MOL Moszkvát támogatja", ami az EU törekvésével ellentétes. Socor hozzátette, a Gyurcsány-kormány lehetővé tette Magyarországnak azt is, hogy a Gazprom gyanús kapcsolatai az EuralTransGas és a RosUkrEnergó bázisává váljon.

A külföldi lapok tucatjai mentek neki Gyurcsánynak, őt hirtelen ,,populistának" nevezve, ami náluk azt jelenti, hogy az így jellemzett politikus a neoliberális rend ősellensége. A volt miniszterelnök megrettent.

2007. május 21-én Brüsszelben az Európai Politikai Központ Intézetében uniós tisztségviselők társaságában tartott sajtókonferenciáján Gyurcsány Ferenc lapunknak arra a kérdésére, hogy nem változott-e a kormány álláspontja a Nabucco vezeték ügyében, a miniszterelnök csaknem 10 percig tartó válaszában fejtegette, hogy őt mindenki félreértette, beleértve elsősorban az amerikai lapot. Akkor már azt mondta, ,,szemernyi kétely sincs az iránt, hogy Magyarország a Nabuccót választaná abban az esetben, ha a két projekt egymást kizárná", majd így folytatta: ,,Ha engem 2012-ben valaki felelősségre vonna miniszterelnökként - és remélem, akkor is miniszterelnök leszek -, hogy nem tudja fűteni lakását, akkor nekem kell számot adnom arról, hogy miként tárgyaltam a gázvezeték ügyében".

Két hónappal a miniszterelnök lemondása előtt Budapesten rendezték meg a nemzetközi Nabucco-konferenciát, amely Gyurcsány megaláztatásának végső állomása volt. Előtte az MTI-nek így nyilatkozott: ,,Nekünk, akik a Nabucco csővezetők megépítését fontosabbnak tekintjük, többet kell tennünk megvalósítása biztosításáért".

Gyurcsány Nabucco-rejtélye talán örökre megoldatlan marad. Mindent összevetve az is lehet, hogy a legmeglepőbb és legkevésbé drámai magyarázat áll mögötte: egyszerűen átgondolatlanul hibázott, vesztére.

Lovas István
Brüsszel



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tufa cigány celeb erősebb az
  2010-11-16 21:55:35, kedd
 
  A tufa cigány celeb erősebb az APEH-nál

2010. november 16. 08:39


A kisemebereket pár ezer forintért meghurcolják, a cigány megatahó viszonyt annyira nem hülye, hogy "lelki rokon" szakértők hadának segítségével nyíltan szembe köphesse az adóhatóságot.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem tudja megfogni az APEH Gáspár Győzikét (36). Hiába él nagylábon a durung, hiába büszkélkedhet házzal Salgótarjánban, Nógrádmegyeren és Hajdúszoboszlón is.

Saját állítása szerint hiába áll több csodajárgány is a garázsában, egy fillért sem tud behajtani róla az állam, noha jó ideje szerepel trampli cigány feleségével a több mint 10 millió forinttal tartozók APEH-listáján.

Tegnap címlapon számoltunk be arról, hogy Porsche Cayenne szuperkocsiját több mint 20 millió forintért árulja, vagyis Győzinek éppen lenne miből befizetnie a tartozását, ám szemmel láthatóan ehhez semmi kedve. Igaz, hivatalosan az autó egy cég nevén van, ám állítása szerint ő a tulajdonos, ezért árulja ő - a hirdetés egyébként már le is került a használt autókat kínáló honlapról. Vagyis 20 milliós bevétele lenne a seggfejnek, ám ez rejtve marad az APEH előtt, hiszen hivatalosan semmi sincs a több mint 10 milliós tartozást felhalmozó Gáspár Győzike nevén. Sem a házak - a salgótarjáni a kisebbik lánya, Virág nevén van -, sem pedig az autók.

Utánanéztünk, hogy vállalati szinten milyen jogkövető Győzike - akit tegnap nem sikerült utolérnünk -, s bizony ott is találunk hiányosságokat. Jelenleg egyetlen cégben érdekelt, ő az NG Produkciós Menedzser Közvetítő Iroda Kft. ügyvezetője. A cég papírjaiból kiderül, hogy 2010 augusztusában az APEH végrehajtási osztálya a társaság tagjainak vagyoni részesedését lefoglalta.

Persze ez nem jelenti azt, hogy lekerült volna az adósok listájáról. Hogyan lehet az, hogy a showman luxusban él, mégsem tudják behajtani rajta a tartozásokat? A válasz egyszerű: ügyesen taktikázik.

- Ha az ő nevén lenne az autó, akkor már le kellett volna foglalni a kocsit, és a forgalmijában is szerepelne a lefoglalás ténye. Bizonyára semmi nincs a nevén, sem a ház, sem az autó, mert ha így lenne, akkor már az adóhatóság lefoglalta volna. Nyilvánvaló, hogy minden lépése tudatos, amiben feltehetőleg szakértő vagy könyvelő segíti - mondta egy neve elhallgatását kérő adószakértő.

Blikk

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=35138
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miről egyeztet Orbán a CIA-val
  2010-11-16 21:53:12, kedd
 
  Miről egyeztet Orbán a CIA-val?

FN.hu, MTI 2010. november 16. 14:36

Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Leon E. Panettát, a CIA igazgatóját.

A tárgyalópartnerek áttekintették a terrorizmus-ellenes küzdelem aktuális állását, és aláhúzták az együttműködés fontosságát a terrorizmus jelentette kihívások leküzdése területén - tájékoztatta az MTI-t a találkozón történtekről a kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter közleményében rögzítette, hogy Magyarország is kiveszi részét a terrorizmusellenes küzdelemből, ennek jegyében hozta létre a kormány a Terrorelhárítási Központot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
119 éve született a "Sivatagi
  2010-11-16 21:19:50, kedd
 
  119 éve született a "Sivatagi Róka"

2010. 11. 15. hétfő. - 21:07

Fiatalon 1910-ben lépett be a hadseregbe, ahol bátorságának, tehetségének köszönhetően a Nagy Háború kitörésekor már főhadnagyi rangot viselt. 1914 szeptemberében megsebesült a lábán, amikor lőszer híján bajonettel rohamozott meg három franciát. A bátor tettéért megkapta a II. osztályú Vaskeresztet. 1915 januárjában újabb vakmerő rajtaütést vitt véghez a francia egységek ellen, amit I. osztályú Vaskereszttel jutalmaztak. A caporetto-i csatában Rommel ezer fős egysége több, mint húszezer olasz katonát ejtett fogságba, amiért előléptetésben részesült, ráadásul megkapta a lehető legmagasabb német katonai kitüntetést, a Pour le Merite érdemrendet. Ezután még nyugatra vezényelték, vezérkari tiszt lett egykori würtenbergi ezredénél, ám a háború hamarosan véget ért. A kapituláció után is a hadsereg tagja maradt.

A II. Világszabadságharc kitörésekor, a lengyelországi hadjárat idején Rommel Hitler testőrségének parancsnoka volt. Ekkor nyílt igazán lehetősége megfigyelni a páncélos hadosztályok sikereinek titkát és a legújabb villámháborús hadviselést. Hitler ezután megadta lehetőséget Rommelnek, hogy egy páncéloshadosztály élére kerüljön, és ő nem habozott élni az alkalommal. 1940. február 15-én Erwin Rommel vezérőrnagy a 7. páncéloshadosztály parancsnoka lett, noha eddig nem volt gyakorlati tapasztalata a páncélos hadviselés terén.

A Franciaország elleni támadáskor Rommel hadosztálya a Hoth tábornok vezette XV. páncéloshadtest alárendeltségébe tartozott. A hadjárat során Erwin Rommel 7. páncéloshadosztálya a "szellemhadosztály" nevet kapta. A villámgyors előrenyomulásuk miatt ragadt rájuk ez a név, mások szerint az őrült rohamban legtöbbször még a főhadiszállás sem tudta, hol tartózkodik pontosan Rommel a páncélosaival. A vezérőrnagynak amúgy is szokása volt, hogy a frontvonalból irányítsa az ütközetet, amivel katonái részéről a legmélyebb csodálatot és tiszteletet is kivívta. Feleségének azt írta, hogy a francia hadjárat egy "villámtúra volt Franciaországban".

Rommel-t a sikeres hadjáratért kitüntették a Lovagkereszttel, majd 1941 elején altábornaggyá léptették elő.


A Führer 1941. február 12-én Erwin Rommelt bízta meg az olaszok megsegítésére küldendő Deutsches Afrika Korps (Német Afrika Hadtest, DAK) vezetésével. Ezekben a harcokban tett szert Erwin Rommel legendás hírnevére, valamint a "Sivatagi Róka" becenévre. Legnagyobb sikerét Tobruk bevétele jelentette 1942. június 21-én. Ez meghozta neki tábornagyi rangot (49 évesen ő lett Németország legfiatalabb tábornagya). Sajnos az utánpótlás hiánya, a túlerő miatt El-Alameinnél megállították a britek. Kénytelen volt visszavonulni. 2500 km-es visszavonulást Tuniszig azonban mesteri módon hajtotta végre, hadserege maradékával állandóan kisiklott a Montgomery szorításából, végül egyesülhet az időközben megérkezett von Arnim vezérezredes 5. páncélos hadseregével Tunéziában 1943 elején. Itt még Rommel részt vett élete utolsó afrikai páncéloscsatájában a Kasserine-hágónál, felavatta az európai háborúban újonnan résztvevő amerikaiakat, majd visszatért Európába, ahol Hitlert kérlelte, engedje vissza Afrikába, hogy osztozhasson serege sorsában. A Führer azonban március 11-én a gyémántok ékítményt adományozta Rommel Lovagkeresztjéhez, és regenerálódni küldte.

1943. december 31-én Franciaországba helyezték át a normandiai B hadseregcsoport élére. Július 17-én Rommel gépkocsiját brit vadászrepülők támadták meg, a tábornagy pedig súlyosan megsebesült.

A Stauffenberg-féle merénylet nyomozása során felmerült Rommel neve is. Ekkor Ő még mindig az ország leghíresebb és legmegbecsültebb tábornoka volt. Nem lehetett csak úgy, minden feltűnés nélkül elfogni és kivégeztetni. Hitler úgy érezte, tartozik annyival a hős katonának, hogy felajánlja neki a lehetőséget, kövessen el öngyilkosságot, ez esetben a neve titokban marad a szervezkedéssel kapcsolatban, és a családját is megkímélik. Rommel méreggel vetett véget életének. A hivatalos közlemény szerint a III. Birodalom hős katonája abba a fejsérülésbe halt bele, amit a júliusi repülőtámadás során szerzett. A Führer betartotta az ígéretét, a háború végéig titokban maradt, hogy Rommelnek köze lehetett a merénylethez.

Bátorságát, lovagiasságát, remek taktikai érzékét ellenfelei is elismerték, méltán tartják az egyik valaha élt legnagyobb katonának.

(internet alapján)
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/119-eve-szuletett-sivatagi-roka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Abszurdisztánban megveszett az
  2010-11-16 21:07:41, kedd
 
  Abszurdisztánban megveszett az egészségügy
2010. november 16. - 12:55

- Halló, anya? Azért hívlak, mert megharapott egy kóbor kutya. Nem, ne aggódj, semmi komoly baj, csak kicsi a seb. De most mit csináljak?

- Nincs gazdája?

- Úgy tűnik, nincs. Páran látták már ezelőtt itt a parkban, de senki nem tudja, hová tartozik. Az emberekhez barátságos volt.

- Szerintem menj el a rendelőbe, ott van a harmadik utcában, nincs messze. Hátha éppen a te háziorvosod rendel. Úgy tudom, az ilyesmit sürgősen el kell intézni.

- Jó napot kívánok! Kutyaharapás? Nincs gazdája? Mutassa a sebet! Igen, hát ez tényleg nem nagy, de mindenképpen kell tetanusz elleni injekció. A seb most már rendben van, a receptet váltsa ki itt a szomszédban, aztán rögtön jöjjön vissza, és beadom.

- Tartsa a karját! Rendben, meg is vagyunk. Holnap délután rendel a háziorvosa, menjen el hozzá a veszettség elleni oltást megbeszélni. Viszontlátásra!

- Jó napot! Veszettség elleni oltást kér? Tetanuszt kapott? Rendben. Nos, nálam nincsen oltóanyag. Tulajdonképpen a Tisztorvosi Szolgálattól kellene kérni, de így, péntek délután? ... Hát, nem is tudom, talán menjen el a kerületi rendelőintézetbe.

- Veszettség elleni oltás? Nálunk nincs, menjen el a Fejér Lipót utcába, az ÁNTSZ-től kapja majd meg. Ott van ügyelet.

- Halló, drágám, meg tudod nézni az interneten, hogy van-e a Fejér Lipót utcában ügyelet? Nincs odaírva? Mindegy, csak pár percre vagyunk tőle, odamegyünk. Addig menj el az iskola elé Ágicáért, ott vár rám, azt hiszi, én megyek érte. Köszi, puszi!

- Ez úgy tűnik, zárva. Igen, itt áll: pénteken 12-ig. Keressünk rajta valami csengőt. Semmi. Nincsen ügyelet, vagy csak valami titkos bejáraton lehet bejutni? Most mit csináljunk?... - Elnézést, nem tudja, van itt valami ügyelet?

- Aranyoskám, én nem tudok itt ügyeletről, mindig zárva szokott lenni ilyenkor, de én nem szoktam ide járni, én csak itt sétáltatom a kutyusomat... Próbálja meg itt a szomszédban a Szent Imre kórházban.

- Hát én nem is tudom, van-e itt oltóanyag, próbálja meg a Traumatológián. A tükör mögött balra, aztán a folyosó jobbra.

- Sajnos nálunk nincs oltóanyag. A sebet ellátták? Tetanuszt kapott? Akkor mi itt nem tudunk semmit tenni, látja, milyen bolondokháza van itt, ez itt a Traumatológia. De hol is laknak? Budatétényben? Akkor Önök a Merényibe tartoznak. Mindjárt felhívom. Sajnos foglalt. Nem, nem tudjuk megadni a telefonszámukat.

- A Traumatológián nem tudtak segíteni? Na, mindjárt kikeresem a Merényi számát. Sajnos, nekünk nem szabad innen a portáról felhívni őket, de tessék, itt egy szám. ... Ez meg nem létező szám lenne? Furcsa. Várjon, hívok valakit. A János kórházat kell keresni. ... Halló? Nálatok sincs? Nem tudod hova kell akkor menni? Itt egy hölgy, és ide-oda küldözgetik. Hát, igen, tudom, de az ilyesmit sürgősen kell intézni. Azt mondod ÁNTSZ? Jó. ... Tessék, itt van egy telefonszám, ezt próbálják meg.

- Halló? ÁNTSZ Biztonsági szolgálata. Nincs már félfogadás, már csak mi vagyunk itt. Már három órája próbálják? Hát rögtön ide kellett volna jönniük. Persze, itt van. Adok egy telefonszámot. Ez az ÁNTSZ száma, a Markó utcai mentőállomásnál van, az állatharapásos esetekkel ott foglalkoznak.

- Hát ezt nem veszik fel. Most mit csináljunk? Jó, gyere, akkor menjünk el a Markó utcába. Hát, igen, már ránk esteledett. De hát ez fontos, nem?

A mentőállomás mellett áll két férfi, mentősruhában.
- Jó estét! A lányomat megharapta egy kóbor kutya, ide küldtek veszettség elleni oltásért, nem tudják, hova kell menni?

- A baleseti sebészetre menjen, a Fiumei útra!

- Halló? Szia, apu, nem tudok veletek menni a Kutatók éjszakájára, mert veszettség elleni oltás után kutatunk...

- Jó estét! Veszettség elleni oltásra lenne szükségünk. Van önöknél oltóanyag?

- Én azt nem tudom megmondani, majd a doktor úr megmondja. Ezt a jegyzőkönyvet töltse ki, amíg várnak. Hát igen sokan vannak, de én nem tehetek róla. Majd a doktor úr megmondja.

- Ki volt az a barom, aki magukat ideküldte? Látják, azt hiszik, mi vagyunk az adu ász, mindenkit ide küldenek. És ezért vártak itt két órát? Hát ezt nem hiszem el! Ajjaj, szépen lassan összeomlik a magyar egészségügy! ... Nos, felhívtam a Markó utcai ÁNTSZ-t, ott voltak az ajtó előtt, csak nem látták. Igen, már várják magukat. Egyébként meg tessék, itt van a Központi Ágynyilvántartó száma, ha legközelebb bárkinek a családból baja van, beütötte a fejét, hasa fáj, bármi, ezt hívják fel, nekik tudniuk kell minden kórházról, mikor ki hol mit lát el, hol van szabad ágy, mindent. Ne kelljen ezt a tortúrát végigjárniuk. És adják tovább!

- Jó estét! Ennyit küldözgették magukat? De hát csak az ÁNTSZ adhatja ki a vakcinát, ezt minden orvosnak tudnia kéne. Tessék, itt az oltóanyag, minél hamarabb adassák be. Hát, igen, a nulladik napon kellett volna megkapnia. Nos, éjjel 11 órakor a lakóhely szerinti ügyeletre lehet menni, ott adassák be.

Tartsa a karját, nem fog fájni...

Kiss Ágnes - Praxis blog


http://szebbjovo.hu/node/5535
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Már elévült": Budai ügyvédi i
  2010-11-16 21:04:09, kedd
 
  2010-11-16. 17:28
"Már elévült": Budai ügyvédi irodájának közreműködésével rövidítettek meg időseket

A Pest Megyei Főügyészség döntése értelmében nem lehet újra elővenni Budai Gyula elszámoltatási biztos ügyvédi irodájának magánokirat-hamisítási ügyét, pedig hét év után újabb sértettek kerültek elő. 2005-ben indult nyomozás egy elhunyt földtulajdonos csereügyletével kapcsolatban, most azonban újabb családok jelentkeztek, hogy átverték őket - a színlelt szerződéseket Budai ellenjegyezte. Az ügy azonban már elévült, az idős pár hiába fut a pénze után.
Pesuth Ambrust és feleségét, Tomin Mátyást és Varsányi Lajost is csúnyát átverték 2000-2001-ben. A földtulajdonosok Pesuth Ambrus rokonának felhívására cserélték el tököli földjeiket, papíron fillérekért, a gyakorlatban ingyen. A szerződéseket sajtóértesülések szerint Budai Gyula elszámoltatási biztos és ügyvédi irodája ellenjegyezte.
A sértettek először az ATV-nek mesélték el kálváriájukat, kiderült: évek óta hiába várják a pénzüket, de még egy - a papíron járó - étkészletet, bútort sem kaptak. A Hírszerző kérdésére Pesuth Ambrus részletesen elmesélte a történteket.

Kisemmizett rokonok és ismerősök
Pesuth közeli rokona (P.A.) őt, feleségét, egy másik rokont (Pesuth Lászlót) és több környékbeli földtulajdonost - Tomin Mátyást és Varsányi Lajost - is azzal kereste meg 2000-ben, hogy adják el Tököl külterületén lévő földterületüket, egy hatósági engedély miatt viszont nem sikerült az adásvétel. P.A. ezután egy ismerősével állt elő, és azt kérte, írassák az ő nevére az ingatlanokat, de végül ez a művelet sem jött össze.
"Az elővásárlási jog miatt többen is jelentkeztek, hogy megvásárolnák a földeket" - mesélte a Hírszerzőnek Pesuth Ambrus, aki hozzátette: ezután egy hölgyet, egy bizonyos Csákné Baráth Zsuzsannát emlegetett neki rokona, és azt tanácsolta, hogy csereszerződések segítségével játsszák át a nő kezére a földeket. Papíron Pesuth Ambursné egy hektáros földjét egy előszobafalért és egy cipőtartó szekrényért, Tomin Mátyás több mint 8600 négyzetméteres földjét egy étkészletre cserélte el.
A Hírszerző kérdésére, miért írt alá Pesuth olyan szerződést, melyben a kizárólagos tulajdonában álló, több mint négy hektáros földet egy százéves antik órára cserélte, az idős úr azt mondta: bízott rokonában. "Azt ígérte, 130 millió forintot kapunk" - tette hozzá Pesuth Ambrus, aki akkor még nem tudta, kinek adta oda földjét és ki intézte a papírokat.
"Sem az ügyvéd, sem Csákné nem volt ott, mikor aláírtuk a szerződést, azt sem tudtuk korábban, hogy kik ők" - mondta Pesuth Ambrus, aki hozzátette: évek óta hiába keresik P.A-t. "Letagadja magát telefonon, levelet is írtam neki, hasztalanul" - mesélte a csalódott férfi.
Hasonló cipőben jár Ambrus egyik ismerőse, Varsányi Lajos is, ám ott a helyzetet az is bonyolítja, hogy Varsányi a 2003-as szerződéskötés után egy hónappal, júliusban elhunyt. A férfi egy 57 ezer forintot érő étkészletért cserélte el 1,5 hektáros, tököli szántóját, a földhivatal azonban ügyvédi hibák miatt nem jegyezte be a tulajdonosváltást, 2005-ig ez senkit nem zavart.

Hamisított aláírás
Az ügy pikantériája, hogy az ATV birtokába jutott szerződéseket és a tulajdonváltozással kapcsolatos fellebbezési jogukról szóló lemondó nyilatkozatot Budai Gyula jelenlegi elszámoltatási biztos ellenjegyezte. Varsányi ügyében például a HVG értesülései szerint Budai ügyvédjelöltje, Kovács Róbert készítette el 2005-ben, Varsányi halála után a szerződéseket, amelyeket az elhunyt is aláírt. Az ügyvédi irodában ugyanis felbukkant egy Varsányiként bemutatkozó férfi, aki Budai kollégájának jelenlétében aláírta a megállapodást, később pedig egy, a fellebbezési jogáról való lemondó nyilatkozatot is aláírt az ismeretlen.
A Pest Megyei Főügyészség szóvivője a Hírszerzőnek azt mondta, 2005-ben magánokirat-hamisítás vétsége miatt folyt eljárás Budai Gyula és ügyvédi irodája ellen, a Ráckevei Városi Ügyészség azonban 2006 novemberében megszüntette a nyomozást, mondván: nem a gyanúsított követte el a bűncselekményt.
A már elévült ügy azután került újra napirendre, hogy augusztusban felröppent a hír, hogy a Legfelsőbb Ügyészség leporolhatja a régi aktákat, miután Kovács Tamás legfőbb ügyész a "szükséges intézkedések megtételére szólította fel a Pest megyei főügyészt". Ám mint kiderült, az akták végleg megdöglöttek. "Nem lehet elővenni és vizsgálódni az ügyben még akkor sem, ha további sértettek állnak elő, az elévülés ugyanis 3 év az ilyen esetekben. Ha a 2005-ös szerződéseket vesszük alapul, már akkor is jócskán túlszaladt a 3 éven az ügy" - mondta Csecserics, a Pest Megyei Főügyészség illetékese a Varsányi és a Pesuth csereügylettel kapcsolatban. Hasonlóan fogalmazott a kétségbeesett sértett is.
Elmondása szerint többször fordultak az ügyészséghez, mindannyiszor elküldték őket az elévülési határidőre hivatkozva. Arra a kérdésre, miért nem jelezte a hatóságoknak előbb aggályát, azt mondta: nem szerette volna rokonát kellemetlen helyzetbe hozni, bízott benne, mivel "többször megígérte, hogy megkapják a pénzt".
A Hírszerző hiába kereste Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztost és az ügyvédi irodát, nem reagáltak hívásaikra.

(Hírszerző nyomán)

http://kuruc.info/r/2/69579/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horthy bevonulása Budapestre I
  2010-11-16 20:58:07, kedd
 
  Horthy bevonulása Budapestre I. - tetemre hívás

http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5322
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hosszú zsidó kések hete - Zo
  2010-11-16 20:56:56, kedd
 
  A hosszú zsidó kések hete - Zoltai is kilőhető

2010. november 16. 08:58
Hunhír.info

zsinagoga.jpg,,El kéne sikálni!"- ezzel a mondattal kérte Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz elnökét Hunvald György, hogy járjon közbe az ellene folyó nyomozásban - írta meg a Magyar Nemzet. Ezzel a mondattal mindenki előtt nyilvánvalóvá lett: Magyarországon egy zsidó "vallási vezetőnek" akkora a hatalma (volt) hogy a törvényeken felül élve, cselekedve utasíthatott kormányokat, illetve azok intézményeit. Magyarországot akkor nem szerezték meg, Perez mondása csak tréfa volt, ugye?

Hogy a volt munkásőr zsidó, Zoltai Zukker neve egy maffia-ügy kapcsán a címlapokra került, az azt jelenti, hogy főnökei kiadták a rá vonatkozó levadászási engedélyt. Nem Zukker a jéghegy csúcsa, ő csak egy bóher, aki már valamiért kellemetlen a hazánkat uraló titkos körök számára.

A most (biztosan nem véletlenül) nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Zoltai nem utasította el a kérést, sőt ígéretet tett arra, hogy utánanéz a dolognak. A Blikk megtudta a Központi Nyomozó Főügyészségtől: több ismert közéleti személyiséget megkeresett az előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s politikus. Volt olyan lehallgatott telefonbeszélgetés, amelyiken beismerte a terhére rótt bűncselekményeket Erzsébetváros volt polgármestere.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=35139
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.