Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Sarc: adókat vetnek ki a telep
  2011-03-23 19:50:31, szerda
 
  Sarc: adókat vetnek ki a települések!


Újabb vészharang kondult! Ezúttal a baloldali média veri félre, mondván, hogy a kormányzati elvonások miatt új adók kivetésére kényszerülnek az önkormányzatok.

"A magánszemélyek kommunális adója elnevezésű sarcot az önkormányzat saját hatáskörben kivetheti, sőt a kormányzat a forráspótló pályázatokban külön fel is hívja erre a figyelmet - mondja Dankó István, Jászladány független polgármestere a Klubrádióban. A Szolnok megyei településen ez az adó évi háromezer forint lesz és a céljait a lakosok is támogatják. A település így szerencsés helyzetben van, hiszen a kormányzati elvonások után is tartható a költségvetése. A polgármester szerint az új helyi adó megjelenése nem kuriózum, több önkormányzat is hasonló lépésre kényszerül. (A Klubrádiót a NOL.hu idézte)

Halkan kérdezem: Mikor tenyereltek le az önkormányzatok annyira, hogy kénytelenek voltak felélni az összes tartalék forintjaikat, a működési költségeiket csak hitelekből tudják finanszírozni, a lakosság elszegényedett, s emiatt a segélyezés elviszi még a maradék filléreiket is?


http://napizeje.blog.hu/2011/03/23/sarc_adokat_vetnek_ki_a_telepulesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós tényleg meghülyült
  2011-03-23 19:46:10, szerda
 
  Tarlós tényleg meghülyült

2011. március 23. szerda, 13:21


Megfigyelte más is azt a különös magyar szokást, hogy ha van egy óriási, méltóságteljes épület, és annak egy hozzá mérten tekintélyes főbejárata, akkor az mindig zárva van, és az épületbe csak mellette, egy kis ajtón lehet bemenni?

Biztos vagyok benne, hogy mindenki tud legalább egy ilyen épületet, és abban is, hogy senki sem tudja megmagyarázni, miért van így. Talán valamiféle turáni átok sújtja kishitű nemzetünk, valamiért kötelezőnek érezzük, hogy ha valami igazán figyelemreméltót építünk vagy cselekszünk, az utolsó pillanatban vissza kell hőkölni, és "szerényen" viszonyulni saját magunkhoz, szinte elnézést kérve a világtól a zavarásért, nem pedig a maga természetességében elfogadni saját érdemünket. Valami ilyesmi érhető tetten Tarlós István szoboráthelyezési-térátnevezési kampányában is.

Valóban épp ideje, hogy a Széchenyi tér újra Széchenyi tér legyen a magyaroknak semmit sem jelentő Roosevelt helyett. A Szabadság téri szovjet emlékmű eltakarítása is több, mint időszerű, a hazaárulásért elítélt, az államkincstár pénzével világgá szaladó Károlyi Mihály bronzalakjáról nem is beszélve. Igen ám, de mivel szolgált rá Roosevelt, hogy ezentúl az idestova kétszáz éve Szabadságnak nevezett tér viselje a nevét? S vajon Kéthly Anna mivel szolgált rá, hogy Károlyi helyére állítsák a szobrát, ahogyan azt most éppen a KDNP javasolja?

A hajmeresztő, az eredeti kezdeményezést csúffá tevő, ostoba ötletek mögött ugyanaz a reflex keresendő, mint a kiskapus esetekben. Tarlós nem mer igazán magyar lenni, nehogy valakit megbántson. De leginkább a baloldalt nehogy megbántsa. Nemcsak ezen a téren, hanem máshol is felfedezhető az a törekvése, hogy a "szélsőjobboldaliság" látszatát kínosan elkerülni vágyván pincsikutyaként lihegve próbál a balliberális oldal kedvére tenni. Így történhetett az is, hogy a világ minden kincséért sem mondott volna egy rossz szót a Budapestet liberális pöcegödörré züllesztő Demszkyre, sőt, egykori főtanácsadóit is tömegesen alkalmazza, azok "mérhetetlen szakértelmére" hivatkozva. Mert úristen, mi lesz, ha a történelem szemétdombjára került SZDSZ egyszer csak feltámad, netán legközelebb az MSZP szerez kétharmadot, és vádló ujjukat Tarlós Istvánra szegezik, feltéve a kérdést: Te mit tettél a demokráciáért?! S aki a baloldalt nem engedte a hatalom közelébe, feledve számos dátumot 1919-től 2006-ig, az ilyenkor roppant kínosan érezheti magát. Ez pedig nem hiányzik Tarlósnak.

Tarlós úr! Kapjon már a fejéhez! A Szabadság tér mindig is Szabadság tér volt. Ezen a helyen állt ugyanis Táncsics Mihály börtöne. Tudja, akit a nép kiszabadított. Igaz, hogy protokommunista volt, de hát Istenem, jelképpé vált, akárcsak Petőfi. Nem is lehet szebb nevet elképzelni a helynek, ahol egykor az Ereklyés Országzászló állt. Ebben a névben benne van mindaz, amit Táncsics kiszabadítása - s nem Táncsics személye! - jelent a magyarságnak. Ezzel szemben Roosevelt mit is tett értünk? Milyen magyar vonatkozása van életének azon kívül, hogy éppen ő volt az elnök, amikor háborúba keveredtünk az Egyesült Államokkal? Ha már mindenáron amerikai elnökről akarunk teret elnevezni, miért nem lehet az John Fitzgerald Kennedy, aki valóban megérdemli a világ tiszteletét, s akinek halálakor Magyarország népe is egy perc néma csenddel adózott? Netán Ronald Reagan, akinek köszönhetően véget ért a hidegháború? (Ez esetben viszont pár év múlva Mihail Gorbacsov tér is kelleni fog.)

Az Egyesült Államokban egyébként még egy kis sikátor sincs elnevezve például Zágonyi Károlyról, a magyar honvédtisztről, akinek a polgárháborúban nem is akármilyen győzelmet köszönhetett az Unió. Kossuthról is csupán néhány mellékutca emlékezik meg, jelentéktelen településeken. Igaz, van szobra is Washingtonban.

S a szociáldemokrata Kéthly Anna vajon mivel szolgált rá, hogy szobrot kapjon a Parlament mellett? Tény, kétségkívül bátor, s ami ritka, őszinte politikus volt, aki komolyan gondolta a szociáldemokráciát, és nem kompromittálódott egyik XX. századi rémuralom idején sem, pedig abból jutott éppen elég. Az az ország azonban, amelyik már ezt is olyan kiemelkedő teljesítménynek tekinti, hogy egyenesen az ország háza mellé állít szobrot az illetőnek, erősen szánalomra méltó. Mit fognak a szobor talapzatra írni? "Nem tett semmi rosszat." Ennyi. Hirtelen egyetlen olyan történelmi személyiség jut eszembe, aki méltóbb lenne erre a helyre, mégpedig úgy, hogy az ájulásig tisztelt baloldal sem hőböröghetne miatta: Batthyány Lajos. Bár ha valóban nemzeti és jobboldali gondolkodású főpolgármesterünk lenne, fel sem merülhetne más, mint Horthy Miklós.


http://www.bombahir.hu/bombagyar/tarlos-tenyleg-meghulyult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnevezném a retyót
  2011-03-23 19:41:55, szerda
 
  Elnevezném a retyót



A Földrajzinév-bizottság helyett ezentúl a kormány dönt a hivatalos földrajzi nevekről, ha ehhez kiemelt közérdek fűződik, tartalmazza a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelet.
Magam is egyetértek, hiszen nem lehet, hogy néhány gondolkodó ember, tudós, extrém esetben filozófus (azokat úgyis kinyírja a fülkeforradalom) határozza meg egy-egy földrajzi hely nevét. Intézményekét meg pláne nem. Mert ez a botrány bizony a Lisztferihegyi repülőtér kapcsán pattant ki, ami nem egészen földrajzi hely. Persze tekinthetjük annak is, hiszen itt van a földön, és emberek húzták fel, mint annak idején a városokat: Sztálinvárost, Leninvárost. Legyen így, nevezzen el mostantól mindent a kormány.

Lelki szemeim előtt már meg is jelent a kiemelten közérdekű Orbánbánya, továbbá a legfontosabb borvidékünkön majdan elhelyezkedő Viktor-lejtő. Mi tagadás, Viktor, lejtő az van... Mégis, számomra kiemelten fontos, hogy elnevezzem azt a helyet, ahol reggeleim egy részét töltöm, ahol gyakorlatilag átgondolom egész napomat, ahol kitalálom, miként fogom megtermelni a GDP rám eső részét. Igen, az illemhelyre gondolok. Lehetne akár ez is a neve, vagy WC, vagy klotyó, netán budi, esetleg retyó. De ez nem fejezné ki eléggé e földrajzi hely fontosságát, amint fentebb taglaltam.

Rengeteget gondolkodtam, természetesen a helyszínen, végül a bevezetőben említett Magyar Közlöny használata során úgy döntöttem, a kormány segítségét fogom kérni. Nem kell ide Földrajzinév-bizottság, majd Orbán Viktor, Hende Csaba vagy Pintér Sándor személyesen mondja meg, mi legyen a hely neve, ahol reggeli meditációs gyakorlataimat végzem. Én mindenesetre javasolni fogom, hogy nevezzük el méltón, megemlékezve hazánk nagyszerű államférfiairól. Legyen tehát a neve Kormány. Úgyis olyan snasszul hangzik, hogy megyek a retyóra sz.rni... Így sokkal hangzatosabb, ráadásul tovább él az illúzió, hogy maradt valami kis jogom a véleménynyilvánításhoz is.

http://egyenlito.blog.hu/2011/03/22/elneveznem_a_retyot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik közleménye az Élet Me
  2011-03-23 19:39:02, szerda
 
  A Jobbik közleménye az Élet Menetéről
2011. március 23. - 13:29

A Jobbik semmiféle megemlékezés ellen nem emel kifogást, tartsa azt bárki, bármilyen céllal. Az ősökről, a régmúlt eseményeiről megemlékezni mindenkinek elvitathatatlan joga. Ezt azokra az esetekre is igaznak tartjuk, ha a megemlékezések céljával nem tudunk azonosulni.

Az Élet Menete Budapesten című rendezvény azonban egy aktuálpolitikai célokat közvetlenül szolgáló esemény, ahol szocialista, illetve liberális politikusok hivatásos médiarettegők gyűrűjében a magyarságot gyalázzák. Ez nem megemlékezés, ez aktuálpolitikai felvonulás, amit a Jobbik nem támogat.Erre kérjenek pénzt az MSZP-től, illetve annak bevallottan havi 10 millió forintot kereső, az országot romba döntő korábbi vezetőjétől: Gyurcsány Ferenctől. A Jobbik sem kér közpénzt a saját rendezvényeire, és más pártoktól is elvárja ugyanezt.

Ugyanakkor javasoljuk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben - amikor százezrek éheznek - az Élet Menetére szánt 5,5 millió forintból a Fővárosi Önkormányzat rendezze meg az Élelem Menetét, és az összeget alapvető élelmiszerek rászorulók közti szétosztására költsék.

Czeglédi János, a Fővárosi Közgyűlés jobbikos képviselője

jobbik.hu

http://szebbjovo.hu/node/7226
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
János, hol itt a hamisítás? Ír
  2011-03-23 19:35:23, szerda
 
 
János, hol itt a hamisítás?


http://egyenlito.blog.hu/2011/03/21/hol_itt_a_hamisitas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pártlapok: mérlegen a valóság
  2011-03-23 19:26:36, szerda
 
  Pártlapok: mérlegen a valóság


Sajátos ízt kapnak újabban a fővárosi kerületek sajtótermékei. Amíg a kirakatban híresemberek pityeregnek ballib médiafölényt emlegetve, a háttérben pénz beszél alapú jobbra át zajlik önként, vagy jól felfogott gazdasági érdekből. Csak az a fránya és sokat emlegetett kiegyensúlyozott tájékoztatás elveszik valahol a hónaljszagú igyekezetben.

A civilnek álcázott Szentimrevárosi polgárban kormánypárti önkormányzati képviselők publikálnak, és Rétvári Bence államtitkár úr zsebnaptárjával együtt dobják a postaládákba. Ne, ne hördüljetek fel, a kis figyelmesség nagyon is hasznos: emlékeztet, milyen időket élünk. Rétvári úr természetesen elhatárolódik, a laphoz se jogi se anyagi köze nincs - mondja - és kijelenti: az, hogy az őt segítő önkéntesek a kiadvány körül is feltűnnek, a véletlen műve. Mi más is lenne? Ilyen véletlen akad még a civil egyesület soraiban, például, hogy a Fideszes önkormányzati képviselők is tagjai a civil szervezetnek. A szigorúan civilek adományokból és pályázati pénzekből tartják fent a lapot, aminek nyomtatási és terjesztési költségeiről inkább nem beszélnének. A Hírszerző forrásai szerint ezzel még nem lenne baja kerületieknek, ha az önkormányzat lapja - Újbuda - nem volna hasolnó módon jobbra tolódva.

Azzal nekem sincs bajom, ha egy egyesület akár a lapjában felvállalja egyértelmű szimpátiáját. A civilnek álcázás is csak mulatságos. Amíg nem egyértelműen közpénzen finanszírozzák magukat, addig olyan tartalmat jelentethetnek meg, amilyet jól esik.

De mi van azokkal a lapokkal, amiket közpénzen finanszíroz az önkormányzat? Példának itt van mindjárt Papcsákisztán lapja, a Zuglói lapok. Az még rendben van, hogy a címlapról a főnök kedvence mosolyog ránk friss képviselőjelöltként, hiszen időközi választás lesz a kerületben Garaba Imre megüresedett helyéért.
Én még azt is megértem, hogy a belső oldalon a kis és nagyfőnök parolázik lelkesen a jelölt úrral, mellette hosszasan domborítva előnyös tulajdonságait, részletesen ismertetve programját.
Amit nem értek, hogy hol vannak az újságból a többiek? Mert a kedvenc úron kívül másik jelöltről egy árva betű nem szerepel a közpénzen finanszírozott lapban. Az pedig a valóság elég alternatív értékelése, hogy a választókörzetben kizárólag Tildy Balázsra lehet szavazni. Könnyen lehet, hogy a meg nem nevezett szerkesztőbizottság csak a Széles Birodalom hanyatlása, a Hírlap csökkenő példányszáma, az UPC csomagváltással a paripapéló előnytelenebbik oldalára kerülés felett érzett fájdalom miatti pityergés közben feledkezett meg a kiegyensúlyozottságról. Mert azt feltételezni sem szeretném, hogy a dolog szándékos, ahogy a kerületi LMP csoport gondolja.

Ilyenkor gondolom két eset lehetséges:

1: Papcsákisztán hivatalos lapjának szerkesztői rohanás közben fejükre hamut szórva igyekeznek bemutatni az időközi választás többi jelöltjét is,

2: Valamelyik prominensük idejön, és kommentben elküldi a picsába a sok hülye kérdéssel piszkálódó választópolgárt, mint alpolgármester úr tette legutóbb.


http://varanus.blog.hu/2011/03/23/partlapok_merlegen_a_valosag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárki: Harmadával visszaesett
  2011-03-23 19:23:29, szerda
 
 

Tárki: Harmadával visszaesett a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya
2011. március 23., szerda, 14:24


Decembertől márciusig egyharmadával csökkent a kormánypártok szimpatizánsainak száma a Tárki felmérése szerint. Az ellenzéki pártok támogatottsága nem emelkedett számottevően, így feltehetően a bizonytalanok közé kerültek a kormánypártokat korábban támogatók.


A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. márciusi pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is fölényesen vezet a többi politikai párt előtt, ugyanakkor előnye az előző év vége óta folyamatosan olvad: decembertől márciusig egyharmaddal csökkent a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak köre. Az ellenzéki pártok támogatottsága ennek ellenére változatlanul töredéke a kormánypártokénak, mivel egyik ellenzéki párt tábora sem nőtt érzékelhető mértékben, ugyanakkor a pártválasztásukban bizonytalanok vagy azt eltitkolók aránya nemcsak nőtt, hanem az elmúlt egy évben egyetlen hónapban sem volt olyan magas, mint márciusban, 45 százalékon állt.

Az 1000 fő megkérdezésén alapuló, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatás alapján a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a februári 37 százalékról 30 százalékra csökkent, a szocialista párté azonban nem változott, mindkét hónapban 11 százalék volt. A bizonytalanok és nem válaszolók aránya is számottevő mértékben változott, hiszen e két csoport együttesen 38 százalékot tett ki februárban, márciusban viszont már 45 százalékot. Szintén figyelemre méltó elmozdulás történt a pártválasztók körében: a Fidesz-KDNP támogatottsága ugyanis a februári 61 százalékról márciusra 55 százalékra csökkent, miközben az MSZP-é 18 százalékról 21 százalékra változott. Ha azonban a 2010 decembere óta tartó időszak változásait összegezzük, akkor azt találjuk, hogy a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes népességen belül (43-ról 30 százalékra), a pártválasztókon belül pedig (68-ról 55 százalékra) egyaránt 13 százalékponttal csökkent. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében lényegében nem változott december óta (10 százalék körül mozog), a pártválasztók körében pedig (17-ről 21 százalékra) 4 százalékponttal nőtt. Mindez azt is jelenti a teljes népességre vetített adatok alapján, hogy míg decemberben egy MSZP-szavazóra négy Fidesz-KDNP szavazó jutott, addig márciusra egy szocialista szimpatizánsra már csak három kormánypárti szavazó jut.

A másik két parlamenti párt támogatottsága továbbra sem változott számottevően az elmúlt egy hónapban, hiszen a teljes népességen belül a Jobbikra a választók 7 százaléka helyett 8, az LMP-re pedig mindkét hónapban 5 százalék szavazna, míg a pártválasztók körében a Jobbik tábora 12-ről 14 százalékra nőtt, az LMP-é pedig változatlanul 8 százalék.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://www.origo.hu/itthon/20110323-tarki-egyharmadaval-csokkent-a-fideszkdnp-tab ora-december-ota.html

*****

Kormányszóvivői értékelés:
Az új alaptörvény jövőbe mutató eszmeisége és a Széll Kálmán terv történelem formáló, országmegújító dinaqmizmusa, valamint az EU elnökségi feladataink országimázsunbk jelentős javítását eredményező sikeres teljesítése egyértelműen visszaigazolják a választópolgárok akaratának eltökélt megvalósítását a nemzeti kormány részéről.
A közvéleménykutatási eredmények is ezt támasztják alá. Nem kevés és nagyon határozott intézkedésre van szükség a nemzeti kormány részéről, hogy a múlt fájdalmas és hibás politikai és gazdasági bűneit elfeledtessük, a magyar nemzet vérző lelkére a legjobb szentistváni hagyományoknak megfelelően szerényen, de határozottan és felemelt fővel folytatott becsületes munkával találjuk meg mielőbb közösen a gyógyírt.
Köszönöm figyelmüket!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A statuálás a lényeg
  2011-03-23 19:18:59, szerda
 
  A statuálás a lényeg

2011.03.21. 16:24

A magyar politika jelenlegi szupremációjának alapja, hogy nem szabad hagyni, hogy a fontos kérdésekben ne a kormány akarata érvényesüljön. És most, amikor a társadalom átalakításának harcos napjait éljük, lényegtelen kérdés nem létezik. Mert ha hagyjuk, hogy az ellenség határozza meg a határvonalat a fontos és a mellékes között, akkor az a határvonal gyorsan elkezd csúszni a húsba vágó kérdések irányába, ami megengedhetetlen. Vegyük például a nagymarosi vízlépcső ügyét. Ami most speciel nincsen terítéken, de ha akarjuk, hát odakerülhet. És ha a kormány oda dönt, hogy legyen vízlépcső ott, akkor elképzelhetetlen, hogy egyes önmagukat szakértőnek képzelő testületek keresztbe tegyenek a haladásnak. Pláne olyan testületek, amelyek tagjai konkrétan a kormánytól kapják a fizetésüket!

Ugyanakkor a véleményező testületek léteznek és létezniük is kell. Mert az intézményi kritika fontos. Tehát a saját jól felfogott érdekünkben fenn kell tartanunk azokat az intézményeket, amelyek nagyító alá veszik a kormány egyes elképzeléseit, és higgadt, megfontolt elemzéssel alátámasztják annak helyességét. Hiszen lassacskán eljutunk oda, hogy a törvényhozási munka visszatér a régi kerékvágásba, ahol a kodifikációs munkában a hivatali, szakmai és érdekvédelmi szervezetek is hallathatják a hangjukat. Sőt, minden kommunikációs megfontolás arra mutat, hogy az egyes javaslatoknak, törvényeknek kifejezetten jót tesz, ha néhány tekintélyes testület is felszólal mellettük.

Igen ám, de az elmúlt hónapokban megmutattuk, hogy törvénykezni nem csak félévekig tartó pöcsmörgések után lehet, hanem gyorsan, hatékonyan is. Ebből nem szeretnénk engedni akkor se, ha az egyes tervezeteknek meg kell majd járniuk mindezeket a fórumokat, mielőtt megszavazzuk őket. De hát hogyan csökkenthetnénk radikálisan ezeknek a szervezeteknek a reakcióidejét? Valami egyszerű, közérthető, jól kommunikálható szabályrendszert kell lefektetni — olyat, amit ez a nagyképűsködő értelmiségi réteg is azonnal felfog. Már ha tud hárommal osztani. Mert ugye az átlag magyar értelmiséginek összesen 3 hónapra való tartaléka van. Ha az elfogy, akkor a gyerek nem megy moziba, az asszony se a közértbe.

Kell tehát az üzenet. Orson Scott Card zseniális regényében, a Végjátékban a hatéves Ender agyonveri az őt állandóan zaklató iskolatársát. Nem azért, mintha Ender vérszomjas figura lenne. Abból indul ki, hogy nem elegendő annyi erőszak, amennyi az adott esetben megfékezi a zaklatót: olyan csapást kell mérni rá, hogy az mindenkinek mindörökre elvegye a kedvét attól, hogy belekössön Enderbe.

A Földrajzinév-bizottság lemészárlása enderi léptékű üzenet volt; vö.: a lányomnak mondom, hogy a menyem is értse.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/03/21/a_statualas_a_lenyeg#c12998511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Autónepperek tekerik vissza az
  2011-03-23 19:05:09, szerda
 
  Autónepperek tekerik vissza az államadósságot

2011. március 22., kedd

A kormány elengedi azok büntetését, akik a legtöbb nullát tudják visszatekerni.

A hétvégi összehangolt külföldi autónepper-razzia után a kormány megnyugtatta a hazai autókereskedőket: nekik nem kell tartaniuk hasonló razziától, azonban a kormány keresi a legügyesebb kilométeróra-visszatekerő hackert, aki segítsége fejében mindenféle felelősségre vonás alól mentesülhet.

A feladat az, hogy minél jobban visszatekerjék az államadósságot, és esetleg értékesítsék is valami baleknak, aki még örülni is fog, hogy hozzájutott.

Eddig ketten jelentkeztek a feladatra: egyikük, egy szabolcsi illetőségű, 32 éves férfi azt mondta, hogy nem tudja visszatekerni, de el tudja cserélni Németországéval; egy másik, 45 éves Baranya megyei kereskedő pedig azt ígérte, hogy két nullával visszatekeri, és leszedi róla az ÁFA-t.

Ha ön tud a környezetében olyan autónepperről, aki segíthetne a mindannyiunk vállát nyomó teher enyhítésén, kérjük, írjon a szerkesztőségünkbe. Ugyanott eladó egy 2001-es Citroen Berlingo. Az irányárról és a futott kilométerről megegyezünk.


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/22/autonepperek_tekerik_vissza_az_allamadossagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lázári Kaszt
  2011-03-23 19:01:37, szerda
 
  A Lázári Kaszt
2011. március 23. 07:12:47

A Lázári Kaszt?

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/Dombrovnadvorna.jpg


A Fidesz frakcióvezetője nagyot mondott. Nagyot, s azt őszintén. Politikust ritkán hallani így megnyilatkozni és még ritkábban kapja az ember nyilvános fórumon, hogy ily kendőzetlenül mutassa meg saját jellemét, álcák- és fölvett politikusi szerepek nélkül. Lázár János ezt tette 2008-ban a hódmezővásárhelyi közgyűlésen, amelynek felvételei tegnap kerültek nyilvánosságra.

Az Országgyűlés alakuló ülésén (2010. május 14.) már kiszúrtam elképesztően cinikus viselkedését, noha ez nem az én érdemem, mert egyáltalán nem volt nehéz. Tehetséges, ügyes és ravasz. Ezekhez a megállapításokhoz kétség sem férhet és nem véletlenül kapta Orbán Viktortól a bizalmat, hogy a legnagyobb párt frakciójának vezetője legyen. Azonban hiába a pozitív jelzők egész garmadája is, ha párosul melléjük a gőg, a cinizmus és a nagyképűség. Így ugyanis azonnal oda egy tehetséges politikus tiszta jelleme. Mert ha valakinek a második Orbán-kormány időszakának bármelyik napján volt alkalma megfigyelni Lázárt testközelből, akkor tudja, hogy miről beszélek. És tegnap már közvetett úton bárki megtapasztalhatta. ,,Akinek nincs semmije, az annyit is ér". Ezt nem kell semmilyen kontextusból kiragadni, ezt nem kell manipulálni és pláne nem kell megmagyarázni, megvédeni, mert nem lehet. Egyenes és őszinte vélemény. Jobban illene ugyan egy ,,tőzsdecápa" szájába, mint egy önmagát polgári - konzervatív - keresztény politikusnak valló személy ajkára, de ez van. És képzeljük el, hogy a kormányzat médiagépezete mit művelt volna, ha ezek a szavak, mondjuk Vona Gábor szájából hangzottak volna el... bele sem merek gondolni! De az élet úgy adta, hogy történetesen a Fidesz frakcióvezetője mondotta volt.

,,...az ember kaparjon, gyűjtsön..." Így már érthető, hogy miért vett fel négy év alatt számla nélkül 18 millió forintot és miért volt szüksége Audi S8-as luxusautóra havi 600 ezer forintnyi közpénzből.

Mert kapart és gyűjtött. Mert ma is gyűjt és kapar, és nem érti az Istenadta, hogy mi ezzel a baj. Igazából semmi. Mindenki úgy gyűjt, és úgy kapar, ahogy akar, de akkor számoljon azzal, hogy ha a jelenlegi gazdasági körülmények közepette ilyeneket talál mondani, hiteltelen lesz az átlag magyar ember előtt. Ezek után nem lesz túl meggyőző, ha olyanokat fogalmaz meg, hogy ,,nem hagyunk senkit az út szélén", s hogy ,,a Nemzeti Ügyek Kormánya ötödével csökkenti a szegények számát" stb.

Szerintem az sem vigasztal meg senkit, hogy Lázár János Boldizsár majd jó parti lesz 20 év múlva a lányos anyukák számára, mert az apuka ügyesen spekulált a fölhalmozott valutáival... Anno Kóka János is ugyanolyan büszke volt elért eredményeire és most minden bizonnyal ö is megirigyli Lázár mondatait. A volt liberális elnök is azt mondotta egykor, hogy ,,a békákat sem kérdezik meg a mocsár lecsapolása előtt..." Nem lehet nem észrevenni, hogy lényege mennyire egybecseng Lázár szavaival... Hiába, az elitisták bármily színekben legyenek, bárhol politizáljanak is, nem adhatnak mást, csak mi lényegük! A gőgöt, a nagyképűséget, a cinizmust. Ma is van belőlük jócskán és már ott is, ahol nem is számítana rá a választópolgár. Ők a magyar hierarchia csúcsa! És új vezetőjük támadt, aki szinonimájává is válhat még az elitek elitjének. Mi csak tippelhetünk. Mert továbbra is nyitott marad a kérdés, hogy mindezek után alkalmas-e Lázár János arra, hogy "Kókai magaslatokból" a kisemberek érdekeit képviselje a továbbiakban. Valószínűleg okoznak még meglepetéseket a jövőben, ezért jó ha ki-ki megjegyzi magának ezt az új társadalmi réteget: a Lázári Kasztot...

Mirkóczki Ádám

(A szerző a Jobbik szóvivője.)

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.