Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Megszületett az előre borítéko
  2011-05-03 21:21:59, kedd
 
  Megszületett az előre borítékolható ítélet

2011. 05. 3. kedd. - 19:27
Vadász Viktor bíró kihirdette a "váratlan ítéletet": "dr. Efraim Zuroff vádlottat folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségének vádja alól a bíróság felmenti". A bíró az indoklásában többek között strasbourg-i bírósági ítéletekre hivatkozott, melyek szerint nem lehet korlátozni a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezek szerint már az is megsérti az egyezmény tizedik cikkét, tehát a véleménynyilvánítás jogát, ha a jog a megvádolt személyre hárítja annak bizonyítását, hogy az általa előadottak megfelelnek a valóságnak. Kétségünk ne legyen, fordított esetben ezen hivatkozás nem lenne jogszerű....

Zétényi Zsolt, dr. Képíró Sándor ügyvédje szerint azonban semmi nem indokolhatja, hogy háborús bűnösnek, tömeggyilkosnak nevezzenek egy most 98 éves idős bácsit, aki ellen semmilyen bizonyíték nincs!

"dr. Képíró Sándor soha nem vett részt senkinek a megölésében. Zsidó emberekkel pedig egyszer került kapcsolatba, amikor megmentett egy szerb zsidó családot." - mondta Zétényi Zsolt.

Rosta Márton, Efraim Zuroff ügyvédje természetesen elégedett a mostani ítélettel. Szerinte védence nem alaptalanul mondta, amit mondott, mert kezében volt egy korábbi elmarasztaló ítélet. Bár azóta a szóban forgó ítéletet végrehajthatatlannak minősítették, de akkor azt még nem tudhatta védence - magyarázta az ügyvéd. A bíróság természetesen elfogadta az indoklást.....

Sándor bácsi csütörtökön áll a bíróság elé, akkor ő lesz a vádlott. Az az eljárás fogja kideríteni, hogy elkövetett-e háborús bűnöket. Várjuk a "független bíróság igazságos ítéletét..."

(mr1 nyomán Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/megszuletett-az-elore-boritekolhato-itel et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öngólt rúgott a hülye fidesz
  2011-05-03 21:18:47, kedd
 
  2011-05-03. 17:37
Volner: A rendőrség ellen is feljelentést tehetnek a cigányok a Btk.-módosítás eredményeképpen

A Duna TV vendége volt a Jobbik frakcióvezető-helyettese:

http://www.youtube.com/watch?v=jKqlA6EaBPI&feature=player_embedded

Korábban írtuk: A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint erkölcsileg elfogadhatatlan és szakmailag kidolgozatlan a büntető törvénykönyv elfogadott módosítása. Volner János keddi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy hétfőn a Btk.-módosítás elfogadása kapcsán nagykoalíció alakult az Országgyűlésben, amelyben "lelkesen osztozott a Fidesz, az MSZP és a Richard Field által korábban támogatott LMP".
Az ellenzéki politikus szerint olyan jogszabályokat hoztak, amelyek becsületes, hazaszerető, a közrendért saját szabadidejükből, saját pénzükből áldozó embereket, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, büntetőszabályokkal rendeli büntetni, és megpróbál az államhatalom eszközével visszaélve üldözni. Azt mondta, hogy az egyesület tagjai országszerte tevékenykednek, és nagyon komoly eredményeket érnek el, rengeteg autófeltörőt, lakásbetörőt, színesfém-tolvajt fogtak már el, és adtak át a rendőrségnek. A politikus úgy véli, szakmailag több olyan bakit tartalmaz az elfogadott jogszabály, amit nem lett volna szabad beletenni.
Egyik példaként említette azt a passzust, amivel a kormány büntetné azt a tevékenységet, ami közrend fenntartására irányul, vagy annak látszatát kelti és alkalmas arra, hogy riadalmat okozzon másokban. Ez azért problémás - folytatta, - mert a karhatalmi kötelékben szolgálatokat teljesítőket már oktatásuk során arra kondicionálják, hogy amikor a megfelelő formát felveszik, akkor úgy mozogjanak és lépjenek fel az intézkedés alá vont tömeggel szemben, hogy kellő riadalmat keltsenek. Mivel a rendőrséget nem veszi ki ebből a körből, elképzelhetőnek tartotta, hogy a legközelebbi gyöngyöspataihoz hasonló cigánytámadás esetén, amikor rendőrség oszlató formát vesz fel és fellép jogsértő tömeggel szemben, akkor a cigányok tesznek büntető feljelentést a rendőrség ellen. Hozzátette: minden törvényes eszközzel támogatni kívánják az egyesületet a közbiztonságért folytatott harcában.
(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/2/78515/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen, de igaz: újabb "ká
  2011-05-03 21:16:58, kedd
 
  2011-05-03. 19:28
Hihetetlen, de igaz: újabb "kárpótlásokat" követel Európától az izraeli holokamu-maffia

Hatvanhat évvel a II. világháború után még mindig él 208 ezer holokauszt-túlélő Izraelben, java részük 80 év felett jár - közölte a "népirtással" foglalkozó (nem a palesztinok ellen irányuló népirtásról van szó - a szerk.) egyik alapítvány a holokauszt-emléknap alkalmából.
Izrael állam alapítása után a "soá túlélői" a lakosság hozzávetőleg felét adták (de őket valamiért nem szokták levonni a holotörténészek az eltűnt zsidók számából - pontosabban beszámolják az "elgázosítottak" közé), mára négy százalékra csökkent az arányuk - ami nem rossz ahhoz képest, hogy hatvanhat évvel ezelőtt kiirtották őket...
Az úgynevezett holokauszt legutóbbi emléknapja okán (úgy tűnik, minden hétre jut néhány ilyen emléknap) a közel-keleti országban vasárnap bizottságot hoztak létre a zsidó áldozatok "odaveszett javainak visszaszerzésére" (tehát még mindig nem volt elég a sok milliárd eurós kárpótlásáradat). A The Holocaust Era Asset Restitution Tas Force (HEART) elnevezésű szervezet évtizedek óta az első hivatalos izraeli kezdeményezés, amely arra irányul, hogy "visszaszerezzék a nácik által meggyilkolt áldozatok javait". (Ugyanakkor a zsidóktól soha senki nem követelte vissza a kommunizmus során ellopott javakat, soha nem fizettettek velük semmiféle kárpótlást az évtizedekig tartó magyarellenes vérengzés miatt.)
Németország az 1950-es évek óta sok túlélőnek fizetett jóvátételt, de izraeli álláspont szerint "sok követelést nem teljesítettek". "A legtöbb kelet-európai országnak rendeznie kell a zsidóktól elvett javak és jogok sorsát" - mondta Lea Nessz miniszterhelyettes, a projekt kormányfelelőse. A bizottság listáján több mint félmillió (!) követelés szerepel, ezek már megtekinthetők a HEART honlapján.
A kezdeményezés iránt Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő is kifejezte támogatását. A miniszterelnök szerint a szervezet "versenyt fut az idővel", mert sok "áldozat" már nincs életben vagy nagyon idős. A cionista vezetésű európai államok pedig várhatóan tolongani fognak, hogy az adófizetők újabb milliárdjait utalják át az aljas zsidó szélhámosoknak...
(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/4/78536/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A választások feleslegességérő
  2011-05-03 21:07:34, kedd
 
  A választások feleslegességéről



(A Jövőnk.info-n megjelent: 2009.05.10.)

Gondolkodjatok el magyar testvéreim ezen a pár soron. A fokozódó politikai helyzet miatt várható (és kikerülhetetlen) a szervezetek rendeződése. Ez azt jelenti, hogy minden kicsi, pár tagot tömörítő szervezetnek, be KELL tagozódnia valahová. A nagyobbak pedig dac, érdek, vagy eszmei szövetségekbe fognak szerveződni. Ez a folyamat szemmel látható. Főleg az interneten jelen lévő különböző portálok, fórumok, híroldalak esetében, és ugyan ez vonatkozik a szervezetek világára is. Hogy ki milyen szempontok alapján választ, ez már lényegi kérdés. Az ,,igényesebb" emberek eszmei - ideológiai igény alapján sorolnak be egy -egy szervezet mögé. Esetünkben a hungarista ideológia szimpatikus számukra. Vannak akik a nyílt utcai ellenállást sürgetik, mert nem tudják befizetni a számlát, nem látják át a folyamatokat, vagy egyszerűen a (huligán jellem)rombolás készteti őket erre. Vannak, akik pedig ideológia, fellépés, erő, hiányában a demokratikus megoldást választják. Ők vannak a legtöbben, mégis ők a legvakabb, legszerencsétlenebb társaság. Azzal, hogy pártoskodnak kifejezik azt, hogy nincs bennünk elég felkészültség, tudás, következetesség, igény az igazi változásra. Nincsenek ideológiai alapok, sem tartás, hogy ellene mondjanak a kísértésnek, kivegyék a zacskóból a cukorkát (a csábító szavazgatás, nem más mint egy mézesmadzag, mivel semmit megoldani ezen az úton nem lehet). A gyengék viszont nem tudnak ellenállni, mert bele akarnak szólni, mondván, lehet hogy az én szavazatomon múlik.


De mi múlna rajta?

Megnyugtatunk mindenkit, semmi sem múlik rajta. Jelenleg úgy néz ki, az MSZP arra játszik, hogy még véletlenül se nyerje meg a következő választást. Ugyanis ők, bármilyen furcsa is gonoszak, de nem hülyék. Tisztában vannak a folyamatokkal. A cionista világ központjai (USA, Észak-Európa,) rendszerei össze fognak omlani. Nem azért mert össze akarnak, hanem képtelenek tovább ellenállni az Orosz - Kínai - India - Iráni tengely gazdasági nyomásának. Ehhez társul az etnikai nyomás, a közbűntényes országszétrablás, és a kilátástalanság. Ezt fogja megörökölni az-az idióta balek, aki a következő választást megnyeri. A teljes összeomlás ugyanis pont erre az időszakra várható. A népharag pedig mindig minden esetben az ellen fordul elsődlegesen, aki éppen a bársonyszékben csücsül. Tehát minden épelméjű magyarnak azon kellene törni a fejét, mi lesz azután, és nem azon, hogy melyik nyomoronc politikai szervezet jut be a parlamentbe. Nem tűnik fel senkinek, hogy egyre másra jelennek meg a ,,menj el szavazni" felhívások? Fidesz plakát, a Fidesz jelvényének háttérbe nyomásával egyszerűen arra hív fel, menj el szavazni! Mert a rendszerük ezen áll vagy bukik. Ha ki akarjátok fejezni, mennyire utáljátok ezt a fennálló semmitérő rendszert, ne menjetek el szavazni. Teljesen mindegy ki kerül be a zsidó EU parlamentbe, vagy ki nyeri meg a parlamenti választást. Az okosabb, rátermettebb, arra készül mi lesz akkor, amikor az egész disznóól összeborul.

Tehát gondolkodjatok rajta, mi a fontosabb! Szerepet játszani abban, hogy a zsidó játszótéren legyen még egy vagy két új csapat, vagy azon, hogy kitakarítjuk az egész játszóteret, amikor itt van az ideje. Akinek az utóbbi a szimpatikusabb, az-az elsővel ne is foglalkozzon, összpontosítson a másodikra. Az Egységes Magyarország Mozgalom keretein belül alakul egy új összefogás, melynek ez a célja, és ezt tekinti elsődleges feladatának. Hogy miért kérdés ki hova sorol be? Egyszerű. A pártok eljátszanak minden lehetőséget, a Fidesz és belőle kiszakadt kistestvére a Jobbik, menni fog a darálóba, amikor összedől a rendszer, és vele minden szervezet eljátssza a becsületét, aki velük egy követ fújt. A rendbontók, anarchisták mindig azok maradnak amik, teljesen mindegy milyen rendszer lesz. Sőt, akkor lesznek csak igazán bajban, mert az új rendszerben a huliganizmust, utcai és futball verekedéseket példamutató keménységgel fogja a törvénykezés büntetni. A jövőben a felemelkedésének lehetősége csak a szervezett, egységes mozgalmakban lehet, és erre a kevés, de jól szervezett, összetartó mozgalmak (például az Arcvonal) mutatnak példát, és irányt.

Egységbe magyarok!


Gyártó István - Jövőnk.info
2011. május 03.

http://jovonk.info/2009/05/10/valasztasok-feleslegessegerol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lehetne elítélni a gyar
  2011-05-03 20:59:00, kedd
 
  Hogyan lehetne elítélni a gyarmaton egy zsidó embervadászt?
2011. május 03. 19:38
Hunhír.info

Felmentette a rágalmazás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden Efraim Zuroffot, a Simon Wiesenthal (embervadász zsidó) Központ vezetőjét, akit Képíró Sándor, a zsidók által háborús bűnökkel vádolt egykori csendőr százados jelentett fel. Az ítélet nem jogerős.
HunHír (Szolgai-pólók)

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon felmentette a rágalmazás vétsége alól Efraim Zuroffot. Az indoklás szerint egy 1944-es ítélet birtokában Zuroff, akinek jogi érdeke fűződött a közlés megtételéhez, megalapozottan és egyébként jóhiszeműen eljárva állította azt a volt csendőr századosról, hogy háborús bűnös. Az ítélet nem jogerős - derül ki a Fővárosi Bíróság keddi közleményéből.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=40569

****************************

Zuroff elfti miért is nem Morel és egyéb cion-tömeggyilkosok kiadatásával foglalkozik?
Esetleg a gázai kisgyerekek gyilkosaival is foglalkozhatna, ez a hülye zsidó!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Assange: A Facebook egy kémgép
  2011-05-03 20:51:55, kedd
 
  Assange: A Facebook egy kémgép

* Index

2011. május 3., kedd 11:20

,,A Facebook a valaha feltalált legelképesztőbb kémgépezet. Ott van a világ legteljesebb adatbázisa, amiben benne vannak az emberek, a kapcsolataik, a címük, tartózkodási helyük, levelezésük, és a rokonaiké is - az Egyesült Államokon belül, úgy, hogy mindehhez hozzáfér az amerikai hírszerzés" - mondta Julian Assange, a Wikileaks szivárogtató szájt alapítója egy a Russia Todaynek adott interjúban [1] május 2-án.

,,A Facebook, a Google és a Yahoo, az összes nagy amerikai szervezet beépített kezelőfelületet hozott létre az amerikai hírszerzésnek. Nincs szó arról, hogy bírósági határozat kellene [a kutakodáshoz]. Van egy olyan felületük, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy az amerikai hírszerzés használhassa" - mondta Assange.

A Wikileaks első embere szerint ugyanakkor nem igaz, hogy a Facebookot a titkosszolgálatok üzemeltetnék. ,,Egyszerűen arról van szó, hogy az amerikai hírszerzés képes jogi és politikai nyomást gyakorolni rájuk. És mivel költséges lenne egyenként kiadni az adatokat, automatizálták a folyamatot. Mindenkinek tudatában kell lennie annak, hogy amikor bejelöli ismerőseit a Facebookon, ingyen munkát végez az Egyesült Államok hírszerzésének azzal, hogy felépíti neki ezt az adatbázist."

Assange szervezete az elmúlt években számos olyan dokumentumot tett közzé, amely kellemetlen helyzetbe hozott magánembereket [2], cégeket [3], amerikai diplomatákat [4] és a fegyveres erőket [5]. Tavaly augusztusban a svéd rendőrség nyomozást indított ellene, mert két nő is azzal vádolta, hogy molesztálta [6] őket. Assange egy ideig Angliában bujkált [7], majd a svédek által kiadott európai elfogatóparancs [8] alapján letartóztatták és bíróság elé állították. Februárban egy angol bíróság úgy döntött [9], hogy ki kell adni Svédországnak, de Assange fellebbezett, így most óvadék ellenében szabadlábon várja a július 15-re kitűzött következő tárgyalást.


http://index.hu/tech/2011/05/03/assange_a_facebook_egy_kemgep/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy patrióta miniszterelnök ki
  2011-05-03 20:50:16, kedd
 
  Egy patrióta miniszterelnök kifakadása

Dátum: 2011. May 02. Monday, 23:16 Szerző: akac

Belföld "A BEVÁNDORLÓKNAK KELL ALKALMAZKODNIUK, NEM A HAZAIAKNAK!

Vegyék tudomásul, vagy hagyják el az országot.

Elegem van abból, hogy a mi nemzetünknek kell folyton óvakodnia, nehogy bizonyos egyének vagy nemzetük megsértődjék.
Kultúránk évszázadok alatt fejlődött ki, amely olyan nők és férfiak harcára, bátorságára és győzelmeire épül, akik valamennyien a békét keresték és akarták.



Legtöbbünk anyanyelve angol, nem pedig más nyelv. Ezért, ha a mi társadalmunkhoz akartok tartozni, ... tanuljátok meg a nyelvünket!

A legtöbb ausztrál istenhivő. Nem csupán néhány keresztény, nem a szélsőjobb, nem politikai kényszer, nem - puszta tény, hiszen nemzetünket keresztény meggyőződésű férfiak és nők alapították, és ez egyértelműen dokumentált.

És ezért nem elvitatható, hogy ezt iskoláink falain kifejezésre is juttassuk.
Ha Isten megbotránkoztat benneteket, akkor azt tanácsolom nektek, válasszátok hazátokul a világ valamely más táját, mert Isten a MI KULTÚRÁNKNAK alapja.
El fogjuk fogadni a ti hiteteket, nem fogjuk megkérdőjelez
ni. Csupán annyit kívánunk, hogy a mi hitünket is fogadjátok el, és éljetek velünk harmóniában, békében és örömben.
Ez itt A MI NEMZETÜNK, A MI FÖLDÜNK és a MI ÉLETVITELÜNK, és minden lehetőséget megadunk nektek, hogy javainkból részt kapjatok és velünk együtt élvezhessétek.

De ha állandón panaszkodtok, sajnálatot hajhásztok, történelmi zászlónkat égetitek, hitünket becsmérlitek, keresztény értékeinket semmibe veszitek, életvitelünket elítélitek, akkor arra biztatlak benneteket, éljetek demokráciánk és társadalmunk egy további előnyével: AZZAL A JOGGAL, HOGY ELHAGYJÁTOK AZ ORSZÁGOT!
Ha nálunk nem vagytok boldogok, akkor MENJETEK EL! Nem kényszerítettünk benneteket, hogy ide jöjjetek. Ti akartatok hozzánk jönni. Hát fogadjátok el azt az országot, amely titeket is elfogad."

John Howard
Ausztrália miniszterelnöke
1995-2007

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4330
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati divatdiktátum
  2011-05-03 14:38:49, kedd
 
  Kormányzati divatdiktátum

- 2011.05.03. 11:50

Találós kérdés: Kinek mi jut eszébe a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumról (KIM)? Mivel foglalkozik vajon?

Közigazgatás és igazságügy ami így elsőre beugrik, nem?

Ezen belül pedig .........rengeteg dolog.

Hihetetlen, de mivel ők az "országmárka alakításáért felelős tárca", még öltözéktervezési pályázat is van a repertoárjukban.

Februárban hirdették meg a a Design Terminál Nonprofit Kft.-vel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen, "Gombold újra - Divat a magyar" néven.


"A pályázat célja a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékek és hagyományok modern szemléletű feldolgozása, beemelése a hazai és nemzetközi divatszakmába. Valamint a figyelem ráirányítására a fiatal magyar tervezőkre.

A versenyzőknek ruházati és kiegészítő kollekciókat kell készíteniük tradicionális öltözködési formák, ruhadarabok és kiegészítők, alapanyagok, színvilág, díszítések és motívumok, technikák felhasználásával. Mindezt olyan formában, hogy az a mai kortárs divatba illeszthető és értelmezhető legyen.

A tervezők három kategóriában nevezhetnek: látványruha, hordható/hétköznapi ruházat, kiegészítők. A részletes pályázati kiírásban olvasható az is, hogy különösen támogatott, ha a tervező kisebbségi motívumokat, hagyományokat jelenít meg vagy az esélyegyenlőségi szempontokat is figyelembe veszi. Netán tradicionális technológiákat használ fel.

A zsűri öt kategóriában hirdet győztest, amelyeket 200 ezertől 450 ezer forintig jutalmaznak. A pályázat lezárásaként egy nagyszabású divat show-n kerülnek bemutatásra a kollekciók május 8-án az Európa Nap programjának keretében. A kreációk leadási határideje március 17.

A pályázati anyagokat a Kiíró által felkért neves szakértők és közéleti személyiségekből álló zsűri értékeli."



Van honlap és Facebook-oldal is, ahol követhetjük az eseményeket. Bár engem nem túlzottan érdekel, mert egyrészt a barátnőm különb táskákat varr, mint a tisztelt tervezők, másrészt meg nagyon unom már ezt a hagyományőrzésbe csomagolt szavazótáborszélesítést/altatást, majdnemvármegyéstől, kúriástól, reptérátnevezéssel, hangzatos jelszavakkal együtt. Ne akarják rámtukmálni az ízlésüket, ne legyen kötelezően elvárt, és cukormázzal bevont a múltbanézés, és pláne ne a KIM szervezzen divatpályázatot, mert ez valami óriási mélypont... Mi lesz a következő, darutollröptető verseny Matolcsy szervezésében, élő tévéközvetítéssel?


(fotó: Hornyák Dániel)

Az egészben egyébként Nagy Anna a legdurvább, valami nagyon erős anyagot tolhat a szövegírója. Április 28.:


"Nagy Anna kormányszóvivő a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pályázattal a komoly gazdasági és innovatív tartalékokkal rendelkező iparágra, és annak a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai művelőire kívánják felhívni a figyelmet. ,,Amikor a magyar termékek, a magyar vállalkozások támogatásának és életképességének fontosságáról beszélünk, akkor soha ne feledjük, hogy köztük több száz magyar fiatal tehetséges vállalkozóról beszélünk. Köztük például hazai divattervezőkről, akik startra készen, állnak, hogy a magyar emberek számára elérhető áron, kreatív, szép, hordható magyar ruhákat tervezzenek. Ez nemcsak gazdaságilag jó, hanem, valljuk be jó érzés is lehet. Ez csak rajtunk fogyasztókon múlik" - fogalmazott a szóvivő."



Múltkor Orbán a fogászati turizmust emlegette, mint a gazdaság egyik húzóerejét.
Pontosan hét nappal később Nagy a fiatal divattervezőket.
Most csütörtökön vajon kit hoznak fel példaként?


http://vastagbor.blog.hu/2011/05/03/kormanyzati_divatdiktatum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár: polgárháború - külföldi
  2011-05-03 14:32:11, kedd
 
  2011-05-03. 11:09
Bogár: polgárháború - külföldi megrendelésre?

A Magyar Hírlap mai száma lehozott egy kitűnő Bogár László-véleménycikket arról, hogy egyes külföldi erők (lásd pl. Richard Field-et, aki teljesen ugyanazt csinálja, mint az amerikai polgárháború után a carpetbaggerek), ill. a kezükben levő kormány kifejezetten a polgárháborúra játszik.

Nem is gondolná az ember, hogy abban a (fideszes) pártlapban ilyen 100%-ig korrekt cikkek is megjelenhetnek, amely ma például még Lázár Jánosnál (videó ITT, 2:15-től figyeljük a mocskot) is sokkal bicskanyitogatóbb stílusban kommentálta a véderősök meglincselését a ,,Vége a masírozásnak, módosították a Btk.-t" cikkében: ,,Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Jobbik nyíltan megvédett egy neonáci egyesületet, amelynek tagjait egyébként senki nem hívta Gyöngyöspatára, majd miután a helyiek jól elverték őket, a rendőrségtől vártak igazságtételt." (kiemelés tőlünk). Vajon ha mondjuk cigányokat (vagy zsidókat) lincselnek meg magyarok, tízszeres túlerőben, felfegyverkezve, akkor is azt a kifejezést használja majd a Fidesz-pártszócső, hogy ,,jól elverték", vagy beáll a vejmározók, fasizmusról rettegők kórusába? Igen: nekik (akárcsak kenyéradó gazdájuknak, a Fidesznek, és annak a Lézer Janijának) a magyarok meglincselése csupán csak ,,jól elverték"...

Bogár cikke:

Az utóbbi hetek során kiéleződő gyöngyöspatai konfliktusok a globális média tálalásában már-már a lokális polgárháború képzetét keltették.

Mi tagadás, már ennek az első mondatnak a megfogalmazásánál is érezzük, hogy valóban nem egyszerű pontosan megnevezni a történteket, mert akármilyen kifejezéssel is illetjük azokat, az valamilyen további magyarázatot igényel. Akár etnikai konfliktusként írjuk le, akár szociális problémaként, akár komplex belpolitikai játszmák részeként, akár globálisan gerjesztett lokális polgárháborúként, akár ezek valamilyen kombinációjaként, joggal érezzük azt, hogy a megfogalmazás folyamata kicsúszik a kezünkből: akármilyen megnevezést is találunk, a dolog lényege a közös kudarc. A magyar társadalom újra elemi szinten bizonyul képtelennek arra, hogy elbeszélje a helyzetét, és megbeszélje a teendőit, márpedig amelyik emberi közösség képtelennek bizonyul e két művelet véghezvitelére, az cselekvésképtelen, és egy cselekvésképtelen emberi közösség közvetlen életveszélyben van.

Kezdjük el talán a helyzet értelmezését a miniszterelnök kijelentése felől: ,,Kár, hogy nem mindenki ért a szép szóból." Milyen megrendítően pontos nyelvünk is van! Szelíden, türelemmel, alázattal, egyszóval szeretettel próbálnánk meggyőzni másokat. Valaha az emberi társadalmak szakrális mélyszerkezetéből adódóan ez volt az emberiség természet adta beszédmódja. Ma már nem az! A lepusztulási lejtőn való lecsúszásunk oka és következménye is egyben a ,,szép szó" gyorsuló ütemben zajló kipusztulása.

Már az archaikus görög civilizáció is felismerte, hogy egy emberi közösség hanyatlásának, szétesésének, majd a semmibe hullásának három fő stációja van: az anómia, az anarchia és a káosz. Az anómia a lélek belső békéjének elroncsolódását jelenti - elpusztul a ,,szép szó", és innen már csak az erő, pontosabban az erőszak nyelve diktálhat. És persze e ponttól kezdve már csak idő kérdése, hogy ez az erőszak mikor jelenik meg a maga nyílt brutalitásában, ahol már csak az egyre keményebb ,,rendészeti szigor" tarthatja fenn a rendet. Pontosabban csupán a rend látszatát! Mert amint tömegessé válik a lélek belső békéjének felbomlása, mindenféle rend csupán látszat.

Ez az állapot már akkor is a második, anarchia stációt jelzi, ha az uralmi rendszer egy darabig még görcsösen ragaszkodik ahhoz a végzetes tévképzethez, hogy ő a rendészeti eszközökkel igenis a ,,rendet" állította helyre. (Ilyen helyzetben elképesztő gyorsasággal növekedni kezdenek az egységnyi ,,rendészeti (látszat) rend" helyreállításának fajlagos költségei. Egyszerűen azért, mert a fokozódó erőszak még nagyobb erőszakhullámot indít el, így a folyamat öngerjesztővé válik, ami a költségeket a kvázivégtelen felé löki.) Az a gyermeteg és végzetesen elhibázott vita, hogy az állam erőszak-monopóliumát hogyan lehetne visszaállítani, egyértelműen jelzi, hogy a magyar társadalom már milyen mélyen benn jár a lepusztulás anarchia nevű második stációjában. Ugyanis, ha ez a kérdés egyáltalán felmerülhet, a lényeg már elveszett. Mert az a rend, amelyet akármilyen legitimnek vélt állami erőszak visszaszerzésével kell helyreállítani, az már nem rend a szó lételméleti értelmében. És ha ez nyíltan kétségbe vonható, akkor ugyan hatalmi szóval elhallgattathatók a kétségbevonó törekvések, de ettől még léteznek, és erősödni is fognak. Újra igazolódik Bibó István Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című dolgozatában leírt híres mondatának mély igazsága: ,,Ha egy emberi közösség a hazugságok olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül elvezet a közösség általános értelmi és erkölcsi lezülléséhez."

Nos, e lezüllési folyamatunk zavartalanul zajlik, mert a dolgokat változatlanul nem lehet a nevükön nevezni. Pedig nem látszik olyan nagyon bonyolultnak ez a néven nevezés. Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen. A globális SZDSZ lokális terrorosztagai lassan harminc éve zajló ultraliberális diktatúrájukkal először minden elképzelhetőnél mélyebb lelki, erkölcsi, szellemi, fizikai és anyagi nyomorúságba lökték a magyarság jelentős részét és a cigányság egészét. Majd az így előálló, spontán polgárháborús gyúanyaghoz most elkezdik adagolni a szikrákat. Végtelen cinizmusukkal mindeközben még arra is ügyelnek, hogy önmagukat - ,,jogvédőknek" álcázva - úgy tüntessék fel, hogy éppen ők azok, akik a helyzet rendezésére egyedül képesek.

Természetesen az is nyilvánvaló, hogy győzhet itt akár száz százalékkal is egy politikai erő, a forgatókönyveket egyelőre akkor is ez a pusztító erő írja. És ez egészen addig lesz így, amíg hagyjuk.
Bogár László



http://kuruc.info/r/2/78506/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pajeszos-kaftános "befektetőkn
  2011-05-03 14:30:18, kedd
 
  2011-05-03. 13:41
Pajeszos-kaftános "befektetőknek" adja el a bonyhádi iskolát a fideszes polgármester

Az iskola- és az óvodabezárások megakadályozására törvénycsomagot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik. A párt az önkormányzati és a közoktatási törvények módosítását kezdeményezi.

Ez lesz itt is?

Hegedűs Lorántné és Ferenczi Gábor képviselők keddi parlamenti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy határozati javaslatban szólítják fel a kormányt az önkormányzati és a közoktatási törvények módosítására. Az önkormányzati törvény módosításával azt szeretnék elérni, hogy a települések számára kötelező önkormányzati feladatellátást területi hatályhoz kössék, illetve a feladatok ellátásához szükséges vagyontárgyakat forgalomképtelen törzsvagyonná nyilvánítsák. A közoktatási törvény módosítása szintén a kötelező közoktatási feladatok ellátását biztosító vagyontárgyak forgalomképtelenségét biztosítaná.
Ferenczi Gábor hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minden lehetséges eszközzel gátat lehessen szabni újabb közoktatási intézmények bezárásának. Hegedűs Lorántné kiemelte, hogy sokszor gazdagabb önkormányzatok döntenek oktatási intézmények bezárásáról. Példaként említette Bonyhádot, ahol, mint mondta, a testület döntött arról, hogy minden közoktatási intézményt fenn kíván tartani a következő tanévben is, majd külföldi befektetők érkeztek a polgármesterhez.
"Az, hogy külföldi befektetőkről volt szó, elég nyilvánvaló volt, mert hosszú kaftánszerű ruhát" és pajeszt viseltek - fogalmazott a politikus. Elmondta, hogy ezt követően a polgármester arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy "sajnos az önkormányzat a legújabb számítások szerint mégsem tudja fenntartani az intézményeit", összevonás és megszüntetés szükséges, és el is kell adni egy iskolát. A Jobbik az egész folyamat ellen tiltakozik - húzta alá a képviselő. Hangsúlyozta: a Jobbik szerint ezek az intézmények a magyar állam és a magyar nemzet tulajdonai, és azokat az önkormányzatok elidegeníthetetlen törzsvagyonaiként kell kezelni.
(MTI)

http://kuruc.info/r/2/78518/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.