Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A kapituláció napjára
  2011-05-09 22:55:01, hétfő
 
  A kapituláció napjára

A kapituláció napjára (1945. május 8.)

Az utolsó Wehrmacht-jelentés

A Wehrmacht főparancsnokságának tájékoztatója:

Kelet-Poroszországban német hadosztályok még a tegnapi nap folyamán a Visztula torkolatát és a Frische Nehrungot a végsőkig bátran védték. A harcokban a 7. gyalogos hadosztály különösen kitüntette magát. A főparancsnoknak, von Staucken páncélos tábornoknak katonái példás magatartásának elismeréseként a Vas Kereszt gyémántokkal és kardokkal díszített tölgyfalombos Lovagkeresztjét adományozzák.

Seregeink Hilpert vezérezredes megbízható főparancsnoksága alatt Kurlandban előretolt bástyaként hónapokon keresztül lekötötték a túlerőben lévő szovjet lövész- és páncéloskötelékeket és hat nagy csatában elévülhetetlen dicsőséget szereztek maguknak. Minden idő előtti területátadást elutasítottak. A sebesülteket és sokgyermekes édesapákat a legnagyobb rendben szállították el a még nyugat felé repülő repülőgépekkel. A törzsek és a tisztek a csapataiknál maradtak. Éjfélkor német oldalról az aláírt feltételeknek megfelelően a harcot és mindenfajta csapatmozgást beszüntettek.

Breslau védői, akik több mint két hónapig tartották magukat a szovjetek támadásaival szemben, hősies küzdelemben, az utolsó órában estek el az ellenség túlerejével szemben.

Fiumének Brünntől, Drezdától az Elbáig húzódó délkeleti- és a keleti frontjánál a felsőbb parancsnoki állások is tartották magukat a harcok beszüntetéséhez. Egy cseh felkelőmozgalom egész Cseh- és Morvaországban veszélyeztetheti a kapitulációs feltételek foganatosítását és a térség hírközlési vonalait. A Löhr, Rendulic és Schörner hacrcsoportok helyzetéről a Wehrmacht főparancsnokságán ebben az órában még nem állnak rendelkezésre jelentések. A szülőföldtől messze, az atlanti támasztpontok védői, Norvégiában állomásozó csapataink és az égei szigetek őrsége engedelmesen és fegyelmezetten őrködött a német katona fegyverbecsülete felett.

Éjfél óta minden fronton hallgatnak a fegyverek. A főtengernagy parancsára a Wehrmacht a kilátástalanná vált harcot beszüntette. Ezzel egy csaknem hat éven át vívott hősies küzdelem ér véget. Ez a hat év nagy győzelmeket, de súlyos vereségeket is hozott nekünk. A német Wehrmacht egy hatalmas túlerővel szemben végül becsületben maradt alul. A német katona, esküjéhez híven, a népéért folytatott legnagyobb erőkifejtéssel örök időkre fejeljthetetlent teljesített. A szülőföld a végsőkig minden erejével, a legsúlyosabb áldozatok árán segítette őt.

A front és a haza egyedülálló teljesítményét a történelem egy későbbi igazságos ítéletében fogják végérvényesen méltatni. A német katonáknak a szárazföldön, a tengereken és a levegőben véghezvitt teljesítménye előtt a tiszteletet az ellenség sem fogja megtagadni. Ezért minden katona egyenes gerinccel és büszkén teheti le kezéből a fegyverét és történelmünk legsúlyosabb óráiban bátran és bizakodóan foghat a munkához népünk örök életéért.

A Wehrmacht ebben a súlyos órában megemlékezik az ellenség előtt elesett bajtársaira.

A halottak feltétlen hűségre, engedelmességre és fegyelemre köteleznek a megszámlálhatatlan sebből vérző hazával szemben.

Forrás: Ex-K3-Berlin.de

Jövőnk.info kommentár: A Wehrmacht utolsó jelentése jól tükrözi azt a tiszta erkölcsiséget, mellyel a német katona, más európai népek fiaival, köztük a magyarokkal is, harcolt. A tisztaság egyik megnyilvánulása az is, ahogyan becsületes, harcoshoz illő magatartást tételez fel az ellenségéről is. Nem naivitás volt ez részükről (a háború poklában volt elég alkalom megtapasztalni az igazi ellenség valódi arcát), hanem annak az évtizedek távlatából is mindmáig érezhető lelki erőnek a megnyilvánulása, ami nélkül lehetetlen lett volna véghezvinni az emberfeletti teljesítményt.

Az elesett hősök életáldozata kötelez minket, igyekezzünk olyan életet élni, mellyel érdemessé válunk áldozatukra!

Németh Krisztián - Jövőnk.info
2011. május 09.

http://www.jovonk.info/2011/05/09/ex-k3-berlinde-kapitulacio-napjara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még két év és vége?
  2011-05-09 22:54:03, hétfő
 
  Még két év és vége?

Azt hiszem, nem kell közgazdásznak lennünk ahhoz, hogy észrevegyük milyen folyamatok játszódnak le manapság Európában az elmúlt évek gátlástalan és spekulatív gazdasági döntéseinek következményeként.

Naponta röppenek fel hírek az eurózóna nehézségeiről, az egyes országoknak nyújtandó segélycsomagok nagyságáról és szükségességéről, és persze a megoldásról, ami majd mindenkit kisegít a bajból. Mégis úgy érezhetjük, hogy igazából nem történik semmi sem. Semmi, ami a kilábalás felé mutatna abból a gödörből, amibe a telhetetlen globalisták taszították a világ ezen felét.

Azt, hogy mekkora a baj mi sem jelzi jobban, mint az a kezdetben titkolt, majd a kiszivárgott hírek miatt vasárnapra már elismert szűk körű luxemburgi találkozó, amelyen a német, francia, olasz, spanyol és görög pénzügyminiszterek mellett Jean-Claude Trichet az EKB elnöke, Olli Rehn unós gazdasági biztos és Jean-Claude Juncker az Eurogorup elnöke vett részt. A pénteki tárgyalásnak lényegében egyetlen témája volt: Görögország és ezzel együtt az euróövezet sorsa.

Mára már kiderült, hogy a görögök számára az egy éve összetákolt 110 milliárd eurós mentőprogram nem működik. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a görög kormány nem tudja teljesíteni adósságszolgálati kötelezettségeit és az ország a gazdasági összeomlás felé halad. Az athéni vezetés az egyre súlyosabb gondok nyomása alatt arra a belátásra jutott, hogy napirendre kell venni a valutaunió elhagyásának kérdését és meg kell kezdeni az adósság-átütemezésről szóló tárgyalásokat is.

Mind a görögök, mind egyre több független szakértő szerint Athén számára előnyösebb lenne az euróövezetből történő kilépés, még akkor is, ha ez is sok fájdalommal járna. Ebben az esetben a nemzeti valuta leértékelődésével a görög export versenyképessé válhatna. Amennyiben viszont az eurót megtartva, belső leértékeléssel próbálja versenyképességét megtartani az ország, úgy hogy eközben a kereseteket és az árakat is csökkentik, akkor ezzel a görög vezetés akár még egy polgárháború kitörését is kockáztatja.

De a további lépések mégsem ezektől, mégsem attól függnek, hogy mi lenne jó a görögöknek.

Ma már egyértelműen látszik, hogy Európa és az európai gazdaságok a globális piac játékszerévé váltak, amiben a domináns hatalom Németországé. A németeknek pedig nincs más célja, mint ennek a hatalomnak a fenntartása. És talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy mindenáron.

Ha megvizsgáljuk a zajló folyamatokat, akkor azt láthatjuk, hogy a német globalizáció rendkívül eredeti módon működik. A gazdaságuk egy részét Kelet-Európába telepítik, ahol jóval alacsonyabbak a bérek, mint náluk. Így mintegy beszállítóként alkalmazzák ezeket az államokat. Azt hiszem, erről nem nagyon kell meggyőzni itthon senkit sem, ezt mindenki látja, aki látni akar.

Továbbá az sem titok, hogy németek az eurónak köszönhetik a gazdasági erőfölényüket, hisz a közös pénz nem engedi a francia, az olasz, a spanyol gazdaságot hogy leértékeléssel védekezzen a leszorított német árak ellen. Ha lenne önálló frank, líra, pezeta, akkor azokat könnyen leértékelhetnék, és olyan magas árfolyama lenne a márkának, hogy már nem érné meg ezt a játékot játszani. Azonban ez a lehetőség most nincs meg, ezért aztán a németek hatalmas kiviteli többletet halmoznak fel a többi európai állammal szemben.

Németország gazdasági világhatalom, de az igazság az, hogy ezt úgy éri el, hogy a többi európai állam munkáján hízik.

Ezért nem tűnhet el az euró. Ezért nem bomolhat fel az euróövezet. Ha ez megtörténne, az a német gazdaság dominanciájának végét jelenthetné. Ezért találják meg a németek mindig a módját a bajba jutott országok megsegítésének. Ezért kap újabb és újabb kölcsönt Görögország. Egyszerűen életben kell tartani a rendszert, és persze az sem utolsó dolog, hogy a kiadott kölcsönök is további kamatpénzeket hoznak.

Így aztán nincs is semmi meglepő abban, hogy vasárnap Rainer Brüderle német gazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában határozottan elvetette Görögország kilépésének gondolatát az euróövezetből, mondván egy ilyen lépés csak gyengítené az uniót pont egy olyan időben, amikor erősítésére lenne szüksége.

Gondolom, sokakban felmerül a kérdés: vajon meddig lehet ezt csinálni? Meddig lehet mégha lélegeztetőgépen is, de életbe tartani egy halálán lévő rendszert?

A legdöbbenetesebb választ erre a hetvenes évek közepén a Szovjetunió felbomlását, a kilencvenes évek végén az Egyesült Államok gazdasági hanyatlását pontosan megjósoló Emmanule Todd adta meg nem is oly rég. Szerinte cirka 2 év van vissza addig, amíg megborul az EU.

Persze előfordulhat az is, hogy Todd most téved és nem két év, hanem valamennyivel több lesz az az idő, amíg sikerül kihúzni. De azt hiszem igazából a mi szempontunkból nem is ez a lényeg. Egy szakadék felé rohanó valamin ülünk, de mi magyarok ahelyett, hogy azt találgatnánk, hogy hogy tudnánk valahogy kiugrani, még mindig szolgai módon követjük a Brüsszelből, Berlinből jövő "jószándékú" utasításokat...

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/05/meg-ket-ev-es-vege.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a politikai irányza
  2011-05-09 22:26:54, hétfő
 
  Gondolatok a politikai irányzatokról, a középutasság lehetőségéről

Egy átlagos magyar állampolgár jobb esetben, nagykorúvá válása idejére képes kialakítani saját politikai nézetét, álláspontját. Fel tudja mérni a jelenlegi politikai irányzatokat, azok tevékenységét meg tudja ítélni. El tudja dönteni, hogy melyik jelenleg is működő párttal tud a legjobban azonosulni. Jobb esetben. De mi történik olyankor, ha egyik párttal sem tud azonosulni? Hiszen, ha valaki körbe néz, és nem vak, akkor azt látja, hogy a fiatalok igen nagy százaléka, teljesen elfordult a politikától. Részben ez érdektelenségnek tudható be, részben a média elbutító tevékenységének, részben pedig a kiábrándultságnak.

Jó magam, teljesen, egyetlen magyar párttal sem tudok azonosulni. Vegyük őket sorra:

Ott az MSZP illetve Fidesz. Ez a két párt véleményem szerint egyforma. Ugyanazt a neoliberális programot képviselik. Mindkét párt manipulatív, korrupt, és abszolút elvtelen kozmopolita párt. Győzelmük reményében üres jelszavakat használnak, amikhez a valóságban semmi közük. Az MSZP úgy baloldali, mint a Fidesz jobboldali. Semennyire. Hazánk miközben szép lassan belefullad a liberalizmusba, az oly sokat dicsőített demokráciába, addig egy vékony oligarcha réteg szinte hihetetlen összegeket halmoz fel saját magának. Ez a vékony réteg irányít. Nem hisznek ők semmiben. Az egyik szélsőséges oldal zsidóknak, a másik burzsoáziának nevezi. A megnevezés mindegy is. A lényeg, hogy léteznek, és ők hozzák a döntéseket. Számukra a liberalizmus, mint eszme tökéletes. A "tolerancia", "megértés" álarca mögé bújva igyekszik elpuhítani, elbutítani, érdektelenné tenni az embereket. Azt szeretné, hogy az embereket ne érdekelje, mi zajlik körülöttük az aktuális leárazáson kívül. Fogyasztói társadalmat akar, amely nem kérdez. Ebben segít neki a média. A média lett ezen emberek legnagyobb fegyvere. Ezzel a fegyverrel minden korcsoportot célba lehet venni. Méghozzá sikeresen. A fiataloknak azt sugallja, hogy a politika uncsi, ciki vele foglalkozni. Legyen inkább emós, legyen inkább kozmopolita. Ciki legyen kokárdát kitűzni március 15-én stb. Nemzeti öntudat kilőve. Valljuk be, sikeres a taktika. Az idősek nézzék a török sorozatokat, talkshowkat. Ne gondolkodjanak. Ez a lényeg. Az MSZP a baloldaliság látszatát, a Fidesz a jobboldalság látszatát igyekszik kelteni. Az emberek hiszékenységét kihasználva, manipulálva nyerik meg a választásokat ciklusról ciklusra. Az emberek pedig az ciklusról ciklusra elfelejtik a két párt tevékenységét a választásokkor. Az agymosásnak köszönhetően ugyanúgy elmennek szavazni, természetesen ugyanarra, akire 4 évvel azelőtt. Nem kérek belőlük köszönöm.

LMP. Ők, csak egy vékony réteget tudnak megszólítani. Ők az ultra liberálisok. Pártolói azok a gazdag, valóságtól elszakadt emberek, akiknek a hétköznapi emberek problémáiról fogalma sincs. Szívesen kampányolnak a világbéke mellett gyertyagyújtással, vagy a könnyű drogok legalizálása, esetleg a melegek egyenjogúsága mellett. Esetleg a rasszizmus ellen. De ha már arról lenne szó, hogy tiltakozni kéne egy gyár bezárása ellen, vagy a kilakoltatások ellen, esetleg fel kellene lépni a magas munkanélküliség ellen, vagy a borzasztó közbiztonság ellen, akkor sehol nincsenek. Vagy teszem azt szolidaritástüntetés a szakszervezetek mellett. Esetleg a határon túli magyarok jogai mellett. Nem kérek belőlük köszönöm.

Jobbik. A nemzeti érzelemmel határtalanul tudok azonosulni. Mint minden hazaszerető, patrióta fiatal. De. Ne akarjunk minden létező rosszat megmagyarázni a zsidókkal, illetve a cigányokkal. A magyar vállalkozó éppúgy kisajtol belőlem mindent, mint a zsidó. Mindkettő ugyanúgy robotnak tekint, lenéz. A cigánybűnözés egy létező probléma, amit meg kell oldani. De nem magyarázható minden rossz ezzel. A megoldást a nyíltságban látnám. Sajnos úgy gondolom, hogy átestünk a ló túloldalára. Ma, ha valaki elkezd beszélni cigány problémáról, akkor az rasszista, náci, stb. Ez nem jó. Mint minden problémáról, erről is nyíltan kellene beszélni. A rendszer, ami 20 éve működik, és próbálja kezelni a cigányságot, valljuk be kudarcot vallott. 20 éve a cigányságot segélyen eltartó állam, teljesen elszoktatta azt a munkától. Már több cigány generáció nőtt fel úgy, hogy a munkát hírből sem ismeri. Nem látja maga előtt azt a példát, amit követni kellene. Emiatt nem hibáztatható. Hiszen ö csak azt teszi, amit a szüleitől látott. A szülök sem hibáztathatók végülis, hiszen a segélyből több folyik be, mintha elmenne dolgozni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a segély összege magas. Nem. A fizetés a kevés. A cigány közösségben kialakult továbbá számos olyan deviancia, amely, egy normál társadalomban elfogadhatatlan. Ilyen például a börtönhöz való viszony. Egy átlagos cigány férfi, ha volt már börtönben, akkor a közösség, ahol él, ezért tisztelettel jutalmazza. Neki a börtön nem büntetés. Ott van az édesapa, a testvér, az unokatestvérek, a barátok. Rendszeresen kap enni, nem kell dolgozni. Emellett gyúrhat, aminek következtében terminátorként jön ki. Vidéken az emberek rettegnek. A rendőröknek nincs tekintélyük, a kezük meg van kötve. Egy bűnözőnek több joga van, mint egy rendőrnek. A médiából ömlik a bűnözői életmód piedesztálra való emelése. Ez nem normális. Erre megoldást kell találni. Erről beszélni kell. Nyíltan, őszintén, tabuk nélkül. Hiszek abban, ha munkahelyek jönnek létre, ha több joga lenne egy rendőrnek, ha a börtönök önellátók lennének, ahol mindenki magánzárkában lenne, és kötelező lenne társadalmi munkát végezni,(útépítés, vasút építés, mezőgazdasági munka, stb.) akkor lényegesen jobb lenne a helyzet. Ha végre az állam kiállna a csendes többség mellett, akkor nem lenne szükség, és nem lenne kíváncsi senki a munkatáborok ötletére, a masírozó egyenruhásokra. Ha segély helyett munkát adna. És ha valaki AKKOR sem akarna dolgozni, na, akkor azzal határorzottabban lépne fel (közveszélyes munkakerülő). A másik vesszőparipa a zsidó téma. Itt megint csak az őszinteséget, a nyíltságot tartanám a legjobb módszernek. Rettenetes, borzasztó, ami a zsidósággal történt Európában a világháború során, illetve annak előtte közvetlenül. Viszont én úgy érzem, hogy a mai zsidó közösség ezen borzasztó esemény mögé bújva lényegében bármit megtehet világszerte. Gondolok itt a palesztinokkal való kapcsolatára, népirtásnak is beillő politikájára (tengeri blokád, gettónak beillő elzárása a palesztin népességnek, stb.). Gondolok itt még a külpolitikai tevékenységére Izraelnek. Az államfő azon kijelentése például, amikor hazánkat is említette az általuk felvásárolt országok közül. Jelenleg, ha valaki bírálja Izrael politikáját, az antiszemita. Hazánkban ezzel követik el a legnagyobb hibát. Hiszen, ha nyíltan lehetne beszélni a zsidó állam tevékenységéről, akkor a szélsőjobb egyik legnagyobb fegyverét vennénk ki a kezéből. Ha azt mondanánk, hogy igen: Izrael, amit tesz a közel keleten az elítélendő, illetve az agresszív gazdasági gyarmatosítás, amit folytat az helytelen, és éppen emiatt ezzel hazánk nem ért egyet, és szembe helyezkedik ezzel. Viszont ami a holokauszt során történt az elfogadhatatlan, és ügyelnünk kell rá, hogy még egyszer ne történhessen meg. Úgy gondolom, tudnunk kell elválasztani a kettőt egymástól. Ne bújhasson a múltban történt események mögé senki sem. Ha ez a két általam felvetett problémáról beszélhetnénk nyíltan, akkor úgy gondolom, hogy a két legfontosabb fegyvert kivennénk a szélsőjobb kezéből. Nem kérek belőlük köszönöm.

Szélsőbaloldaliak. Azért ezt a kifejezést használom pártnevek helyett, mivel ami itt van az finoman fogalmazva is anarchisztikus, kaotikus. Több kis párt küzd néhány szavazatért, egymást, és önmagukat is felőrölve a belharcokban. Képtelen a hazai baloldal kompromisszumokra jutni még a legapróbb dolgokban is. Képtelenek a legkisebb dolgokban is konszenzusra jutni. A saját pártörténetük megítélése is konfliktusokat szül. A kiöregedett aggastyán kommunisták képtelenek belátni, hogy ahogy görcsösen ragaszkodnak ahhoz az ici-pici megmaradt hatalmukhoz, azzal milyen sokat ártanak. Pedig a legtöbben nem akarnak rosszat. Sőt. Alapvetően szimpatikus és én személy szerint azonosulni tudok a szociális programjukkal. Messzemenően támogatom azt, ahogyan viszonyulnak a kisemberhez. Egyetértek az államosítással, a hazai régi nagy vállalatok újra élesztésével, a szociális háló újonnan létrehozásával, a másokból meggazdagodott oligarchák (ha jobban tetszik burzsoák) felelősségre vonásából, az első munkához első lakáshoz való joggal, és mindennel, amivel a tágan értelmezett "nép" életkörülménye javulhat. De. De sosem szavaznék rájuk. Mert nem tetszik a nemzetietlenég, amit képvisel. Használják ugyan a "magyar nép" és ehhez hasonló lózungot, de ezek mögött nincs semmiféle mély érzelem, gondolat. Hiányolom belőlük a nemzeti érzelmet, a múltunkra büszke, hazafiságot. Helytelenítem az internacionalizmust. Helytelenítem, ahogyan magukra hagyják a határon túli magyarságot, mivel az szerintük nem a mi dolgunk. Félre értés ne essék, elítélem a sovinizmust is, de úgy gondolom, hogy haza szeretet minden magyar gyermekbe bele kell nevelni. Egy közös MI tudatot. Aki büszke Szent Istvánra, a Szent Koronára, Dózsa Györgyre, Teleki Pálra, IV. Bélára, Deák Ferencre, és minden olyan személyre, aki pozitív irányba befolyásolta, vagy próbálta befolyásolni a magyarságot. A szélső baloldalra nem, nem szavazok, mert az MSZP-nek sem adnék új esélyt (habár jómagam nem szavaztam rájuk sosem). Mert nem hiszem, hogy a kommunisták, akik közül a legtöbben Sztálint még mindig nagy embernek tartják azok meg tudnának javulni, újulni. Egy olyan eszmét képviselnek, amelyben sok jó dolog van, de amely megbukott, kudarcot vallott, és amely felett eljárt már az idő. Nem kérek belőlük köszönöm.

A politikai irányzat, amivel azonosulni tudnék, és összefoglaló névvel kellene illetni, az a nemzeti szocializmus lenne. Sajnos ez a név már foglalt. Méghozzá elég sok negatív esemény köthető hozzá. Pedig talán ez lenne a legjobb szó, amivel le tudnám írni azt, amivel azonosulni tudnék. Egy szociálisan érzékeny, de nemzeti érzelmű állam. Talán egyszer elérjük azt, hogy már nem fog élni egy kiöregedett kommunista sem, illetve egy kiöregedett szélsőjobbos sem, és rá fognak jönni, hogy talán megérne egyszer, csak egy próbát az, hogy a szélsőjobb, illetve a szélsőbal elkezdjen egy párbeszédet. Elsőre elképesztőnek tűnik az ötlet, de talán nem volna őrültség. Talán sikerülne összeilleszteni a két álláspontot. Felismerni a múltbéli hibákat, és azokon túllépni. Szerintem nem olyan elképzelhetetlen egy szociálisan érzékeny állam ahol a nemzet érzelem kiemelkedő szerepet játszik. Egy állam ahol a múltra, jelenre büszke állampolgárok élnek. Nincs zsidózás, cigányozás. Nincs Sztálinozás, Leninezés. Magyarság van, és mindenki ennek a kis népnek szeretne jót. Nem lenne rossz. Szerintem.

kommunista.net

Jövőnk.info megjegyzés: A demokratikus rendszerből való kiábrándulásra adott reakcióként megkezdődött a változás valamennyi ideológiai vonalon. Egy gondolkodó és tisztességes magyar ember, ha közösségi ember, akár hungarista, akár kommunista, ugyanarra a végkövetkeztetésre jut, ezért az ilyen és ehhez hasonló cikkek, állásfoglalások egyre jellemzőbbek lesznek az elkövetkezendő időkben. Sorra kapjuk a kiábrándult, felénk forduló Jobbikos leveleket, de a fent idézett írásból látható, hogy a kommunista vonal is változásokon kezd átmenni. Igazából valamennyi vonalnál ez tapasztalható. Jellemző példaként tesszük ki oldalunkra, hogy bemutassuk, a változás már zajlik. Tudjuk jól, hogy ott sem mindenki osztja ezt a véleményt, ahogyan azt is, hogy a nemzeti kommunista vonal, amely sokfelé kezd kialakulni, önmagában nem vezet eredményre, de mindenképpen elindulás egy úton, ami az egységben való gondolkodás kialakulásának kezdetét jelenti.

2011. május 04.


http://www.jovonk.info/2011/05/04/gondolatok-politikai-iranyzatokrol-kozeputassag -lehetosegerol

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz elájult saját magától
  2011-05-09 21:25:25, hétfő
 
  A Fidesz elájult saját magától

Fidesz.hu. Érdemes néha olvasgatni, a vicclapok helyett kiváló. A most megjelent "essünk hanyatt magunktól" írás tartogat még egy plusz nevetnivalót.

Amellett, hogy követendő példának nevezi Magyarországot, arra enged következtetni, hogy a nyilatkozó eddig kómában lehetett. A magyar gazdaság, nyugodtan mondjuk ki, megszűnt létezni. Vannak ilyen-olyan cégek, amelyek 99 százalékban nem magyarok, vagy zsidó, vagy más külföldi cég. A mezőgazdaság haldoklik, a maradék magyar cégeket folyamatosan nyírják, ellehetetlenítik.

A húsz év egy kísértettörténethez hasonlít inkább, mint dicsőséges időszakhoz. Ha valaki rémmesét akar, az persze nyugodtan forduljon ide, vagy ha esetleg példát akar, hogyan nem szabad, az valóban példálózzon csak velünk. Egyébként meg teljes badarság a "Követendő minta lehet a magyar modell"... Mit tudnak felmutatni? Milyen területen? Ja, a holokauszt nap bevezetését ünnepnappá, azt igen.

A nyilatkozó pedig: MRÁZ Á. SÁMUEL! Nem zsidó, egy kicsit sem, még egészen véletlenül sem.

Ébresztő Fidesz-fanok!

Kun András - Jövőnk.info
2011. május 09.


http://jovonk.info/2011/05/09/fidesz-elajult-sajat-magatol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki egyenlő, kivéve
  2011-05-09 20:37:12, hétfő
 
  Mindenki egyenlő, kivéve
Szerző: zero
- 2011.05.09. 11:31

Az Alkotmánybíróság pénteken megint elmeszelte a végkielégítésekre kivetett különadót. (A határozat teljes szövege itt.)

Ezt rendesen elkúrta a Fidesz, mivel a törvényük nem csak a "pofátlan" "Szalainés" 90 millió végkielégítésekre vonatkozott, hanem minden végkielégítésre 2 millió forintos határ felett, ráadásul visszamenőleges hatállyal 2005-től 2010-ig. És ebbe már beletartoztak azok a "nem pofátlan" köztisztviselők, akiknek a hatályos törvények alapján, 20-25-30 év munkaviszony után a végkielégítésük meghaladta a 2 millió forintot.

A "pofátlan" végkielégítések azonban "pofátlan" menedzseri szerződéseken alapulnak, és ezek ellen rendőrségi nyomozások és/vagy bírósági tárgyalások vannak folyamatban.

AZ AB döntése teljesen korrekt, ezzel ezzel ez erővel akár visszamenőleges hatállyal ki lehet vetni különadót mondjuk az állami szférában kifizetett a 13. havi bérekre, a 100 ezer forint feletti részekre, 2005-től. Vagy 2006-tól. Vagy 2004-től.... hogy miért pont 2005-től gondolta a Fidesz, nem is értem.

Mellesleg az az egész cirkusz kb. 450 embert érint, ennyien fizettek be a NAV-nak 1,08 milliárd forint különadót eddig.

Pénteken Lázár és Harrach is reagált, Harrach nyerte versenyt:

"Az aránytalanul magas végkielégítések okkal sértették a társadalom igazságérzetét, és a parlamenti törvényalkotással ezt a szempontot kívánták érvényesíteni. Az Ab viszont jogi szempontok alapján hozza döntéseit, amelyek nem mindig esnek egybe a társadalmi igazságosság követelményeivel. A parlament nem tehet mást, mint újragondolja a problémát."

Aztakurva, az AB jogi szempontok alapján hoz döntést, és nem mondjuk a horoszkóp alapján, teljesen el-ké-pesz-tő, Harrach úr!

Mivel az adóbevallás határideje május 20, így a 2010-es évre még lehet különadót kivetni, így Lázár ma reggel be is nyújtotta a friss változatot (Különadó 3.0):

"A 98 százalékos különadó a 2010. január 1-jén vagy azt követően a jogszabályban meghatározott jogcímen (végkielégítés, titoktartási pénz, illetve vezetők esetében szabadságmegváltás) megszerzett jövedelmeket sújtja. A 2005 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan korábban befizetett különadó összegét az állami adóhatóság visszatéríti a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül"

Lázár beletett egy új bekezdést is, miszerint most már az országgyűlési és európai parlamenti képviselőket, polgármestereket és alpolgármestereket, illetve megyei közgyűlési elnököket és alelnököket is érinti a 98 százalékos különadó.

Az indoklás:
"A különadóval kapcsolatos rendelkezések végrehajtása során felmerült olyan értelmezés, hogy" a törvény nem vonatkozik a politikai elit képviselőire. A társadalom igazságérzete megköveteli, hogy ők is fizessenek."

De ...

De nekik azonban nem a 2010-es, még aktuális adóévben, hanem csak a 2011. január 1-jét követően megszerzett jövedelmek után kell különadót fizetniük.

Hány országgyűlési képviselő, európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester és megyei közgyűlési elnökök vagy alelnökök kapott végkielégítést 2010-ben? Mivel országgyűlési és önkormányzati választások voltak elég nagy "mozgással", elég sokan.

Közülük hányan fognak kapni végkielégítést 2011-ben? Senki sem? Talán majd 2014-ben és 2015-ben.

Gratulálok, szép munka!

Friss:
Rogán délután módosító törvényjavaslatot nyújtott be a Lázár reggeli törvényjavaslatához, hogy mégis 2010. január 1-től különadózzanak a politikusok is.

http://vastagbor.blog.hu/2011/05/09/mindenki_egyenlo_kiveve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köztársasági narancsosok egy
  2011-05-09 20:33:18, hétfő
 
  A köztársasági narancsosok egymást is megfigyeltetik
Mon, 2011/05/09 - 19:28

Varga Mihály utasítására a nemzetbiztonsági szolgálat azt vizsgálja, hogy fogyaszt-e illetve mennyi alkoholt fogyaszt Balsai István, Budai Gyula, Selmeczi Gabriella és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő is. Azt is vizsgálják, hogy kivel és milyen szokások szerint folytatnak nemi életet.

Varga Mihály Miniszterelnökséget irányító államtitkár utasítására a nemzetbiztonsági szolgálat ellenőrzi Orbán Viktor hivatalában dolgozókat. A miniszterekhez és fontos posztot betöltő személyeknek mindig is a legszigorúbb C-típusú ellenőrzésen kellett átesniük: a Miniszterelnökségen kérdőív alapján ellenőrzik a miniszterelnöki biztosokat, megbízottakat, illetve a kormányfő tanácsadóit és főtanácsadóit.

Alkoholfogyasztási szokásaikról, szexuális orientációikról is kérdezik Balsai Istvánt, Budai Gyulát, Selmeczi Gabriellát, és életvitelének ellenőrzésére számíthat Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő is. Nem kizáró ok, ha valaki homoszexuális vagy házasságon kívüli kapcsolata is van, de csak akkor nem számít, ha ezt nyilvánosan felvállalja, mert így nem válhat zsarolhatóvá, ellenben ha titkolja, nagy a rizikó.

Ugyancsak C-típusú ellenőrzésre számíthatnak az imént felsorolt kör munkatársai, a kommunikációs stáb tagjai, a programszervezők, az elemzők és a levelezést kezelő munkatársak is. Mindössze a kitüntetési főosztály, illetve a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság titkársága munkatársainak kell A-típusú kérdőívet kitölteniük.

Az 1995. évi CXXV. törvény szerint a nemzetbiztonsági ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azokat a személyeket, akik nemzetbiztonsági szempontból veszélyesek, vagyis alkalmatlanok arra, hogy bizalmas munkakört töltsenek be.

(Stop)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_05_09_a-koztarsasagi-narancsosok-egymast -is-megfigyeltetik?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Fee d%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon Peresz üdvözlete a világ
  2011-05-09 20:29:46, hétfő
 
  Erkölcsi kódex és a rettenetes valóság - Simon Peresz üdvözlete a világ cionistáinak
2011. május 09. 19:08
Falusy Márton - Hunhír.info

A cionista terrorállam führere, Simon Peresz üzenetet küldött a diaszpórában élő hitsorsosainak - köztük a magyarhoni cionista csőcseléknek is - abból az alkalomból, hogy 63 évvel ezelőtt elfoglalták Palesztina földjét, az őslakosok egy részét lemészárolták, többségüket pedig elüldözték. A cionisták a ,,Függetlenség Napjáról" beszélnek. Mi ,,nakbá"-t, azaz ,,Katasztrófa Napjá"-t mondunk, mert ez fejezi ki a történelmi igazságot.

Az alábbiakban szó szerint közöljük a különböző országok felvásárlásában jártas Simon Peresz üzenetét. A szöveg lelőhelye a Síp utcai különítmény honlapja.

,,A 63 éve fennálló államiság ünnepén visszatekinthetünk a nemzet - Izrael Állam - születésének történelmi csodájára, és méltán emlékezhetünk meg egyik legnagyobb vezetőnkről, David Ben-Gurionról, amiért 1948 májusának azon az emlékezetes napján kikiáltotta egy Zsidó állam - a haza - függetlenségét. Rögtön e nap után megtámadtak bennünket - erőfölénnyel mind az emberek, mind a fegyverek számát illetően.

A Függetlenségi Háború után maradt romok nyomában állt föl a világ legjobb és legerkölcsösebb hadserege. A sivatagból megszületett egy mindenki által csodált minta-mezőgazdaság. Izrael a csúcstechnológia, a tudomány, a technika és az orvostudomány terén elért fejlődésének köszönhetően ezen iparágakban mára már a világ vezető országai közé tartozik.

Izrael Állam kikiáltásának napján kihirdették, hogy Izrael prófétáinak jövendölése szerint ez az újonnan alakult nemzet a szabadságon, igazságon és békén fog alapulni. Mi kitartunk a bennünket átható zsidó erkölcsi kódex mellett.

A mai napig tartanunk kell magunkat a különösképpen Iránból eredő gonosz erőkkel szemben. Erre a kihívásra, amelynek hátterében az egész világra veszélyt jelentő rendszer áll, a nemzetközi közösség határozott mozgósításával kell felelni. Támogatóinkkal együtt - éljenek bár a világ bármely pontján - eltökélten harcolunk az antiszemitizmus és a delegitimizáció ellen.

Izrael Állama fájdalmas árat fizetve is kész hozzájárulni a szomszédaival való béke megteremtésében. Örömünkre szolgál, hogy a régiónkat érintő változások szele mindenki számára a béke, a biztonság és a haladás új lehetőségeit fogja magával hozni.

Mindannyian reméljük, hogy Gilad Shalit a lehető leghamarabb visszatérhet a családjához. Rendkívül fontosak számunkra azok az összetartást éltető hidak, amelyek összeköttetést teremtenek a Zsidó állam és a világ bármely pontján élő zsidó közösségek között. Sikerünkben Önök is teljes értékű partnerek.

A múltat tekintve sok mindenre büszkék lehetünk. A jövőre nézve pedig még mindig sok cél áll előttünk. Együtt bármit és mindent el tudunk érni. Együtt győzedelmeskedhetünk. És azt kívánom, hogy a jövőben még sok függetlenségi napot ünnepeljünk együtt."

Csippentsünk ki két megállapítást a cionista pofátlanságok fenti lerakatából. A cionista terrorgépezet neve: ,,a világ legjobb és legerkölcsösebb hadserege". (Vajon mit szól majd ehhez Obama papa? Az USA hadserege talán nem a legerkölcsösebb?) A cionista terroristák iránytűje: ,,a bennünket átható zsidó erkölcsi kódex".

A nagybani országfelvásárló azt is üzente a terrorállamon kívül élő cionistáknak, hogy együtt ,,mindent el tudunk érni", hogy ,,együtt győzedelmeskedhetünk". Hát ettől félünk mi, szegény magyarok, mert már eddig is sok mindent elértek ezek a rasszista metéltek a magyarok földjén.
Ezért nem ártana, ha mi is üzennénk Peresznek és társainak. Mert bízvást lehetünk optimisták. A Hamasz-Fatah megállapodást, a palesztin egység megteremtését minden jóérzésű ember örömmel fogadta, mert ez az összefogás a vég kezdete - a cionista megszállókra nézve. S ehhez tegyük hozzá a magunk ünnepi jókívánságait is.

Ígérjük, hogy ,,eltökélten harcolunk" a magyarok földjét is veszélyeztető cionista hódítás ellen. Ígérjük, hogy a cionista terrorállamból ,,eredő gonosz erőkkel szemben" nem lesz alku, erre a kihívásra, amelynek ,,hátterében az egész világra veszélyt jelentő rendszer áll", egészen addig határozottan fellépünk, ameddig el nem tűnik a föld színéről. Ígérjük, mostantól nap mint nap imádkozunk azért, hogy a jövőben soha ne ünnepelje meg a gonosz birodalma az ún. ,,Függetlenség Napját" (magyarul a ,,Katasztrófa Napját"), aminek feltétele: Palesztina felszabadítása és a cionista bűnözők bíróság elé állítása.

A Peresz nevű zugkereskedő által emlegetett ,,legerkölcsösebb hadsereg" tetteire, a cionista terroristákat átható ,,zsidó erkölcsi kódex" következményeire az alábbi összeállítással emlékezünk. Íme a rettenetes valóság - képekben.


http://www.youtube.com/watch?v=aiww8T5aTEI&feature=player_embedded

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=40763
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy bajban, a cionisták mután
  2011-05-09 20:28:26, hétfő
 
  Pro Hungaria
Nagy bajban, a cionisták mutáns kutyája, az Európai Unió! - Azonnal szálljunk le a vonatról!

Küldő: Pro Hungaria; dátum: Május 9, 2011; idő: 2:00pm


2011. május 9.
Még két év és vége?


Azt hiszem, nem kell közgazdásznak lennünk ahhoz, hogy észrevegyük milyen folyamatok játszódnak le manapság Európában az elmúlt évek gátlástalan és spekulatív gazdasági döntéseinek következményeként.

Naponta röppenek fel hírek az eurózóna nehézségeiről, az egyes országoknak nyújtandó segélycsomagok nagyságáról és szükségességéről, és persze a megoldásról, ami majd mindenkit kisegít a bajból. Mégis úgy érezhetjük, hogy igazából nem történik semmi sem. Semmi, ami a kilábalás felé mutatna abból a gödörből, amibe a telhetetlen globalisták taszították a világ ezen felét.

Azt, hogy mekkora a baj mi sem jelzi jobban, mint az a kezdetben titkolt, majd a kiszivárgott hírek miatt vasárnapra már elismert szűk körű luxemburgi találkozó, amelyen a német, francia, olasz, spanyol és görög pénzügyminiszterek mellett Jean-Claude Trichet az EKB elnöke, Olli Rehn unós gazdasági biztos és Jean-Claude Juncker az Eurogorup elnöke vett részt. A pénteki tárgyalásnak lényegében egyetlen témája volt: Görögország és ezzel együtt az euróövezet sorsa.

Mára már kiderült, hogy a görögök számára az egy éve összetákolt 110 milliárd eurós mentőprogram nem működik. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a görög kormány nem tudja teljesíteni adósságszolgálati kötelezettségeit és az ország a gazdasági összeomlás felé halad. Az athéni vezetés az egyre súlyosabb gondok nyomása alatt arra a belátásra jutott, hogy napirendre kell venni a valutaunió elhagyásának kérdését és meg kell kezdeni az adósság-átütemezésről szóló tárgyalásokat is.

Mind a görögök, mind egyre több független szakértő szerint Athén számára előnyösebb lenne az euróövezetből történő kilépés, még akkor is, ha ez is sok fájdalommal járna. Ebben az esetben a nemzeti valuta leértékelődésével a görög export versenyképessé válhatna. Amennyiben viszont az eurót megtartva, belső leértékeléssel próbálja versenyképességét megtartani az ország, úgy hogy eközben a kereseteket és az árakat is csökkentik, akkor ezzel a görög vezetés akár még egy polgárháború kitörését is kockáztatja.

De a további lépések mégsem ezektől, mégsem attól függnek, hogy mi lenne jó a görögöknek.

Ma már egyértelműen látszik, hogy Európa és az európai gazdaságok a globális piac játékszerévé váltak, amiben a domináns hatalom Németországé. A németeknek pedig nincs más célja, mint ennek a hatalomnak a fenntartása. És talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy mindenáron.

Ha megvizsgáljuk a zajló folyamatokat, akkor azt láthatjuk, hogy a német globalizáció rendkívül eredeti módon működik. A gazdaságuk egy részét Kelet-Európába telepítik, ahol jóval alacsonyabbak a bérek, mint náluk. Így mintegy beszállítóként alkalmazzák ezeket az államokat. Azt hiszem, erről nem nagyon kell meggyőzni itthon senkit sem, ezt mindenki látja, aki látni akar.

Továbbá az sem titok, hogy németek az eurónak köszönhetik a gazdasági erőfölényüket, hisz a közös pénz nem engedi a francia, az olasz, a spanyol gazdaságot hogy leértékeléssel védekezzen a leszorított német árak ellen. Ha lenne önálló frank, líra, pezeta, akkor azokat könnyen leértékelhetnék, és olyan magas árfolyama lenne a márkának, hogy már nem érné meg ezt a játékot játszani. Azonban ez a lehetőség most nincs meg, ezért aztán a németek hatalmas kiviteli többletet halmoznak fel a többi európai állammal szemben.

Németország gazdasági világhatalom, de az igazság az, hogy ezt úgy éri el, hogy a többi európai állam munkáján hízik.

Ezért nem tűnhet el az euró. Ezért nem bomolhat fel az euróövezet. Ha ez megtörténne, az a német gazdaság dominanciájának végét jelenthetné. Ezért találják meg a németek mindig a módját a bajba jutott országok megsegítésének. Ezért kap újabb és újabb kölcsönt Görögország. Egyszerűen életben kell tartani a rendszert, és persze az sem utolsó dolog, hogy a kiadott kölcsönök is további kamatpénzeket hoznak.

Így aztán nincs is semmi meglepő abban, hogy vasárnap Rainer Brüderle német gazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában határozottan elvetette Görögország kilépésének gondolatát az euróövezetből, mondván egy ilyen lépés csak gyengítené az uniót pont egy olyan időben, amikor erősítésére lenne szüksége.

Gondolom, sokakban felmerül a kérdés: vajon meddig lehet ezt csinálni? Meddig lehet mégha lélegeztetőgépen is, de életbe tartani egy halálán lévő rendszert?

A legdöbbenetesebb választ erre a hetvenes évek közepén a Szovjetunió felbomlását, a kilencvenes évek végén az Egyesült Államok gazdasági hanyatlását pontosan megjósoló Emmanule Todd adta meg nem is oly rég. Szerinte cirka 2 év van vissza addig, amíg megborul az EU.

Persze előfordulhat az is, hogy Todd most téved és nem két év, hanem valamennyivel több lesz az az idő, amíg sikerül kihúzni. De azt hiszem igazából a mi szempontunkból nem is ez a lényeg.

Egy szakadék felé rohanó valamin ülünk, de mi magyarok ahelyett, hogy azt találgatnánk, hogy hogy tudnánk valahogy kiugrani, még mindig szolgai módon követjük a Brüsszelből, Berlinből jövő "jószándékú" utasításokat...


http://prohungaria.ning.com/profiles/blogs/nagy-bajban-a-cionistak-mutans?xg_sour ce=facebookshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számvetés a Horthy-korszakról
  2011-05-09 09:56:56, hétfő
 
  Számvetés a Horthy-korszakról
barikad.hu

2011, május 8 - 21:47


Horthy MiklósTizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült. Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma. 2628 km. elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!

Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel. Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását. Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvő számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult. Politikai téren önállóságra törekedtünk. Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évről szólnak ezek az adatok, hanem egy másik időszakról. Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot - vagyis a 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról szól az írás. Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz "Horthy-fasiszta érát" dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet.

Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is. Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője -275 pengő nyugdíjra volt jogosult. Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak. Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítónő) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. No, jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.

Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A hazáról. Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna "vesztesek"! Hisz az egész Magyarország vesztes volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különböző dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettőt. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset: az valóban náci típusú rendszer volt. Később, és idegen hatalom katonai megszállása alatt. (Csupán zárójelben, dőlt betűkkel fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a nemzetellenes szocializmus). Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd erőszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot. Csupán az értékeket tisztelő, azokat megőrző s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélő a neve: értékkonzervatív.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínűleg mind a kettő! Mai politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsőséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett. Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat. Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Czikó Árpád


http://barikad.hu/sz%C3%A1mvet%C3%A9s_horthy-korszakr%C3%B3l-20110508

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lassít az infláció
  2011-05-09 09:36:39, hétfő
 
  Nem lassít az infláció
barikad.hu

2011, május 9 - 09:20

http://barikad.hu/nem_lass%C3%ADt_az_infl%C3%A1ci%C3%B3-20110509

Picivel ismét magasabb lehetett az infláció áprilisban, a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint a fogyasztói árak éves ütemű növekedése 4,6 százalék lehetett. Szomorú viszont, hogy miközben időben előrehaladunk egyre bizonyosabbnak tűnik, decemberre sem csökken az infláció 4 százalék alá. Az áprilisi inflációs adatokat szerdán közli a KSH.


Lesz még 5% fölött

A márciusi 4,5%-ot követően tovább emelkedhetett az infláció éves mértéke áprilisban. Az ezt követő hónapokban azonban néhány hónapig alacsonyabb inflációs számokkal találkozhatunk. Nyár végén, ősz elején viszont lehet egy újabb inflációs "csúcs" - írja inflációs előrejelzésében Árokszállási Zoltán, az Erste elemzője.

Horváth István, UniCredit elemzője szerint az évben még két "csúcs" lesz, vagyis az év során két hónapban várhatjuk az árindex felfutását az 5% körüli szintekre: áprilisban és augusztusban. Az áprilisi első "púp" többek között az energiahordozók és az élelmiszerek ill. kisebb részben a gyógyszerek árának alakulása, míg az augusztusi második csúcs (5% körül) inkább már a tavalyi alacsony bázis hatása miatt alakulhat ki. Ezt követően indulhat újra dezinfláció.

Kellemetlen meglepetést okozhatnak a gyógyszerárak

A gyógyszerkasszát érintő kiigazítások megnyomhatják a gyógyszerárakat, bár az inflációban kulcstényező természetesen továbbra is az élelmiszerárak maradnak - véli Ambrus Gábor, a 4Cast szófiai elemzője, különösen fontos a feldolgozott élelmiszerek kategóriája lesz, amelyeknél a cukor árának durva emelkedése utóhatást fejt ki .

Év végéig 4% fölött

Ahogy haladunk előre az évben, úgy emelkedik az év végi inflációval szembeni várakozás, ebben a hónapban pedig egyenesen 4% fölé lendült a decemberi konszenzus, és alig néhányan jelöltek meg ez alatti várt fogyasztóiár-növekedési ütemet.

Év végéig sem számíthatunk arra, hogy az infláció 4% alá csökkenjen erősíti meg Jobbágy Sándor, a CIB elemzője.

Nagyban meghatározza a magasabb év végi várakozásokat, hogy az élelmiszerárak húsz százalékos emelkedésével kalkulálhatunk ebben az évben - mondta Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő elemzője. A másik fontos komponens az energiaár, ezzel viszont a befagyasztás miatt nehéz számolni, bár látszik, hogy van feszültség a gáz- és távhő árakban, nem tudni mikor lesz emelés. Ugyanakkor jelentős gázáremelés nélkül is inkább emelkedni fog az infláció, minthogy csökkenni tudjon.



Az ársokkok másodkörös hatásainak veszélyét továbbra is tompítja, hogy a bérnövekedés üteme meglehetősen korlátozott, és mivel a munkapiacon jelentős, gyors ütemű javulásra nem lehet egyelőre számítani, ez a tendencia tartósabban fenn is maradhat - véli Árokszállási Zoltán, az Erste elemzője.

portfolio.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.