|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2012-04-09 20:54:04, hétfő
|
|
|
Sonkás rétes
Hozzávalók 6 személyre:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
10 dkg póréhagyma
8 dkg vaj
6 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 dl tej
30 dkg füstölt főtt sonka
2 főtt tojás
1 tojás a kenéséhez
Elkészítés:
A tésztát hagyjuk kiengedni. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.
A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, s amikor habzik, beleszórjuk a pórét. Jól elkeverjük, beleöntjük a tejet, habverővel simára keverjük, és 1-2 percig forraljuk. Sűrű masszát kapunk. Amikor kiforrt, félretesszük hűlni. A sonkát és a főtt tojásokat nem túl finomra összevágjuk, és az időközben kihűlt masszához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastag téglalapra, a széleit megkenjük felvert tojással. A tölteléket egy sávban helyezzük a tésztára, és úgy tekerjük fel, hogy a tészta hajtása alul legyen. Vigyázni kell, hogy a tészta a hajtásnál csak 2-3 cm-es sávban fedje egymást. Tepsire tesszük, végeit lenyomkodjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással. A sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, pár percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adagmártással: 630 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:50:57, hétfő
|
|
|
Sonkás-gombócos leves
Hozzávalók 4 személyre:
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis karalábé
1/2 fej zeller
5 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
15 dkg zöldborsó (konzerv)
1 evőkanál liszt
1 l sonkafőző-lé (ha nincs húsleves kockából)
Sonkás gombóchoz:
1,5 szikkadt zsemle
6 dkg sonka
1 tojás
1 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 dl tejföl
Elkészítés:
A gombóchoz a zsemlét apró kockára vágjuk. Finomra aprítjuk a sonkát, és összekeverjük a zsemlével. A tojást összekeverjük a felolvasztott vajjal, a zsemlemorzsával, a tejföllel, sóval és borssal ízesítjük. A sonkás keveréket hozzáadjuk, jól összekeverjük, és fél óráig duzzasztjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és apróra vágjuk.
Fazékban felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a zöldségeket, beleöntjük a fagyott borsót, és keveregetve néhány percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a sonkalével, megszórjuk csipetnyi borssal, és a forrástól számított kb. 10 percig lassú tűzön lefedve főzzük. A sonkás masszából apró gombócokat formázunk, a levesbe tesszük, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 286 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:47:35, hétfő
|
|
|
Sonkás-kukoricás muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
3 dl joghurt (lehet tejszín vagy kefír is, ízlés szerint)
2 teáskanál só
ételízesítő
bors
kakukkfű
kb. 0,8 dl Vénusz olaj vagy vaj
10 dkg sonka kockára vágva
10 dkg kukorica (konzervből)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőformát vajjal kikenjük, majd hűtőbe rakjuk. A lecsöpögtetett kukoricát, a sonkát, elvegyítjük a sütőporos lisztben. A tojást, az olajat vagy vajat, joghurtot, a sót és a fűszereket alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a lisztes dolgokat is. Nem kell simára keverni!
A tésztát beletöltjük a formákba kb. 1/2-3/4-ig. Sütőbe tesszük. 20-25 perc elteltével, ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Végülis a hozzávalók aránya teljesen ízlés szerint történik. Mindenki szabad kezet kap, még a jól bevált saját muffin alaprecept bővítése is megteszi. Jó étvágyat!
A receptet Kata007, a fotót Sweettooth küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:43:33, hétfő
|
|
|
Gombás sonkapárnák
Hozzávalók 4 személyre:
1 zsemle
1/2 dl tej
20 dkg gomba
10 dkg póréhagyma
3 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 tojás
24 vékony szelet füstölt sonka (kb. 15 cm hosszú)
A körethez:
50 dkg burgonya
30 dkg cukkini
4 újhagyma
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál oregánó
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Levágjuk a zsemle héját, a belsejét a tejben kicsit megáztatjuk, majd kinyomjuk. A gombát, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát megfuttatjuk benne. Rátesszük a gombát, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és alaposan összeforgatjuk. A tűzről levéve - kanál hátával - enyhén kinyomkodjuk. A levet visszatesszük, hozzáadjuk a zsemlét is, és folyton keverve sűrűre összefőzzük. Amikor szép sima levesszük, belekeverjük a gombát, a tojást, és ha kell, fűszerezzük még. Leteszünk egy szelet sonkát, és arra keresztbe a másikat. A közepére teszünk a gombás töltelékből, majd a kilógó szeleteket az órajárással egyezően ráhajtogatjuk. Amikor kész, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük. A körethez a burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A cukkinit, az újhagymát megtisztítjuk, a burgonyához hasonlóan felkarikázzuk. Serpenyőbe öntjük az olajat, és megpirítjuk benne a burgonyát, a cukkinit, a hagymát. Sózzuk, megszórjuk az oregánóval. Mielőtt kész lenne, rátesszük a sonkapárnákat, hogy összemelegedjenek, majd tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 640 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:40:18, hétfő
|
|
|
Gyümölcsökkel sült sonkaszeletek
Hozzávalók 4 személyre:
2 alma
2 körte
50 dkg sonka
1 evőkanál Vénusz olaj
2 evőkanál magos mustár
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük, és kivágjuk a magjukat.
A sonkát az olajon nagyon lassan elkezdjük sütni. Amikor megsült, kivesszük, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon megsütjük a gyümölcsöket. Amikor megsültek a gyümölcsök is, a serpenyőbe beletesszük a mustárt, kicsit lepirítjuk, majd 1 dl vizet öntünk rá, és összeforraljuk. Tálalásnál egymásra rétegezzük a sonkát és a sült gyümölcsöket, a megmaradt gyümölcsöket mellé tesszük, és a mártással meglocsoljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 498 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:29:12, hétfő
|
|
|
Sonkás-mogyorós saláta
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 színes paprika
1/2 kígyóuborka
3 retek
2 kis paradicsom
1/2 fej saláta
5 dkg konzerv gyöngyhagyma
3 evőkanál olívaolaj
15 dkg füstölt sonka, vékonyra szeletelve
1 dl natúr joghurt
5 dkg pörkölt mogyoró
Elkészítés:
A zöldségeket, a salátát megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A paprikákat, az uborkát, a retket vékony szeletekre, csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a gyöngyhagymával, esetleg pici levét is hozzáadjuk. Beletépkedjük a salátaleveleket, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Óvatosan összeforgatjuk, tányérra tesszük. Rátesszük a sonkaszeleteket, meglocsoljuk a kikevert joghurttal, és megszórjuk a mogyoróval.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 15 perc múlva
1 adag: 382 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:24:49, hétfő
|
|
|
Tejszínes sonkás tészta
Hozzávalók 3-4 személyre:
Elkészítési ideje: 35-40 perc
1 tasak KNORR Tejszínes sonkás tészta Rafinéria
25 dkg sonka
2 dl tejszín
8 dl víz
15 dkg reszelt sajt
25 dkg száraztészta
Elkészítés:
A tésztát a sonkával szárazon egy hőálló tálban összekeverjük. A tasak tartalmát a főzőtejszín és hideg víz keverékével habverővel elkeverjük, majd 1 percig forraljuk. A tésztára öntjük, reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2012-04-09 20:19:27, hétfő
|
|
|
Húsvéti sonkasaláta
Hozzávalók:
30 dkg főtt füstölt sonka
5-6 karika házikolbász
4-5 főtt tojás
2 dl tejföl
3-4 szem hónapos retek
1 közepes fej lilahagyma
só
bors
pici piros arany
Elkészítés:
A sonkát, a kolbászt, a retket és a lilahagymát apró kockákra vágjuk. A tojások sárgáját kiszedjük, külön tálba tesszük. A fehérjét összekockázzuk, hozzáadjuk a sonkához. A sárgáját szétnyomkodjuk, a tejföllel simára keverjük, fűszerezzük, majd a sonkás keverékre öntjük. Hűtőben picit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés:
Kitűnő recept a megmaradt húsvéti sonka és tojás felhasználására - vagy csak feldobni a húsvéti kínálatot. Ha más unod az egyszerű sonka tojással húsvéti menüt... :)
A receptet és a fotót 19791223 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2012-04-09 19:20:49, hétfő
|
|
|
Sajtos-sonkás pogácsa
Hozzávalók:
1 kg rétesliszt
25 dkg Rama margarin
2 csomag instant élesztő
2 dl tej
20 dkg sajt
1 egész tojás
2 tojás sárgája (sütés előtti megkenéshez)
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
2 szelet sonka felkockázva
Elkészítés:
1. A 2 csomag élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzákeverjük a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt és a sajtot.
3. Szükség esetén még adunk hozzá lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
4. Félretesszük kb. 1-1,5 órára meleg helyre kelni.
5. Gyúródeszkán a megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd kinyujtjuk kb. 1-2 ujjnyi vastagra.
6. Egy pohár szélét bevizezzük, majd lisztbe forgatjuk, és ezzel kiszaggatjuk a pogácsákat a tésztából (így nem ragad a pohár a tésztához). A hagyományos pogácsa forma mellett lehet kifliket is csinálni. (ld. kép)
7. A kiszaggatott pogácsák tetejét késsel enyhén bevagdaljuk (rácsozzuk), majd megkenjük őket a 2 tojás sárgájával.
8. A megkent pogácsák tetejére tesszük a sonkadarabkákat. Enyhén belenyomkodjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal.
9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Adrienne83 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2012-04-09 19:17:34, hétfő
|
|
|
Hidegtál gazdagon húsvét hétfőre
Hozzávalók:
A kolbászos töltött tojáshoz:
2 db főtt tojás
4 szelet paraszt kolbász
4 karika lilahagyma
A gombás töltött tojáshoz:
2 db főtt tojás
2-3 kisebb szem gomba
só
bors
1 evőkanál tejföl
A garnélás töltött tojáshoz:
2 db főtt tojás
garnélarák vagy paszta
1 evőkanál tejföl
só
bors
A sonkás töltött tojáshoz:
2 db főtt tojás
3 szelet jobb sonka
1-2 szál petrezselyemzöld
só
bors
1 kávéskanál ketchup
2 kávéskanál vaj
A krémsajtos töltött tojáshoz:
1 tömlós krémsajt
2 db főtt tojás
5-6 szál metélőhagyma vagy 1 szál újhagyma
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál paradicsompüré
A sonkakrémhez:
jó fajta házi majonéz (1 tojássárgájához 2 dl olaj óvatosan hozzácsurgatva, közben folyamatosan keverve, só, fehérbors, 1 kávéskanál tejföl, fél evőkanál mustár)
1 fej lilahagyma
1 szál újhagyma
darált sonka
só
bors (de ha jól befűszerezzük a majonézt, akkor ezt el lehet hagyni)
A barátfüléhez (derelye):
50 dkg túró
1 csokor kapor
5 dl tejföl
4 tojás (+ 1 fehérje a kenéshez) + 3 a tésztába
25 dkg liszt (+1 evőkanál liszt a masszába)
1 csipet só a tésztába
Valamint:
1 db karaj vagy sonka (kötözött)
Elkészítés:
A kolbászos töltött tojásokhoz a tojásokat megpucoljuk és kettévágjuk. Mindegyikre 1-1 szelet kolbászt és lilahagymát teszünk, fogpiszkálókkal rögzítjük.
A gombás töltött tojáshoz a tojásokat megpucoljuk és kettévágjuk. A gombát nagyon apró kockára vágjuk, majd zsiradékon megpirítjuk. Ha kihűlt, egy tálba borítjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát és újhagymát, a majonézt, a tojások összetört sárgáját, alaposan összekeverjük. Habzsák és csillagcső segítségével megtöltjük a tojásokat.
A garnélás töltött tojáshoz a megfőtt tojásokat kettévágjuk, majd a sárgájukat egy edénybe rakjuk. Ehhez keverjük a többi anyagot. Szintén zsák segítségével visszatöltjük és díszítjük.
A sonkás töltött tojáshoz a sonkát nagyon apróra vágjuk. A tojások sárgáját kivesszük, majd az egészet összekeverjük. Habzsák segítségével visszatöltjük és díszítjük.
A krémsajtos töltött tojáshoz a tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba rakjuk. A hagymát finomra daraboljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét. Habzsák segítségével visszatöltjük, majd díszítjük.
A sonkakrémhez az alapanyagokat keverjük jól össze, a masszát habzsákba tölve díszítsük a tálunkat és esetleg 1-2 formázott pirítóst bele is szúrhatunk, vagy mellé kínálhatunk.
A barátfüléhez (derelye) a lisztből és a 3 tojásból egy csipet sóval gyúrt tésztát készítünk. Ezt pihentetés után kinyújtjuk annyira, hogy szinte átlássunk rajta. Ezután bekenjük a tojásfehérjével a felét. Kb. 5 cm-es távolságban a túrós masszából kis kupacokat halmozunk rá, a másik felét ráhajtjuk, majd lelapogatjuk. Elővesszük a derelyeszaggatónkat, és a távolságok közepén átszaggatjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd zsiradékon megpirítjuk. Túróval hintve tálaljuk. (A töltelék lehet lekváros is, ha valaki édességre vágyik.)
A sonkát vagy a karajt abáló lével vagy vízzel töltjük fel, hogy ellepje. Kilónként 1 órát főzzük gyöngyöző főzés mellett, majd 1 órát pihentetjük a lében, s utána vesszük ki lehűlni, majd leszedjük a hálót, és felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés:
Mivel ez előétel, nem ezzel kell jóllakni, és amúgy is a hétfő csak csipegetős nap... a recept nem sok vendégvárós (ha valaki sok vendégre számít, szorozza a mennyiségeket).
A receptet és a fotót Robull küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2012. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
118 db bejegyzés |
e év: |
1342 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 495
- e Hét: 9998
- e Hónap: 23903
- e Év: 153610
|
|
|