Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A Becsület Napja - Európa hős védőire emlékezünk
  2013-02-10 20:01:50, vasárnap
 
 
A Becsület Napja - Európa hős védőire emlékezünk




1945. február 11-én, 20 órakor 43 900 katona indult el a történelem egyik leghősiesebb vállalkozására.




Az idén is az NS Front szervezésében

A hónapok óta körülvett és ostromzár alatt tartott magyar főváros pesti részét ekkorra már elfoglalták a szovjet csapatok. A Budai Várba visszaszorult ? magyar részről Hindy Iván, német részről Karl Pfeffer-Wildenbruch által vezetett ? védősereg felélte élelmiszer-, és lőszertartalékait, utánpótlásvonalaikat már régen elvágták, a Budapest felmentésére tett német kísérletek kudarcba fulladtak. A védők választhattak: megadják magukat, vagy katonai esküjükhöz méltóan harcolva megpróbálnak eljutni a német vonalakig. Pfeffer-Wildenbruch ekkor szánja el magát a kitörésre. Szinte csak az utolsó pillanatban, február 11-én, 17 óra 50 perckor jelenti rádióján, az ostromzáron kívül állomásozó alakulatoknak a következőt: ?Élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltényünk csőre töltve. Budapest védői választhatunk a kapituláció, vagy a harc nélküli lemészárlás közt. Az utolsó harcképes német részekkel, honvédekkel és nyilaskeresztesekkel együtt offenzív módon új harci, és ellátási bázist keresek. Február 11-én a sötétedés beálltával kitörök. Kérek felvételt Szomor-Máriahalom térségében.?

Háromnegyed nyolckor Wildenbruch visszavonhatatlanul kiadta a parancsot a kitörésre. Az akció előkészítéseként egy német kommandó magyar segítséggel lefegyverezte a Széll Kálmán tér (mai Moszkva tér) orosz őrségét. 23 900 német katona (ebből 9 600 sebesült) és 20 000 magyar (2000 sebesült), szinte nehézfegyverek, és páncélosok nélkül indult meg a jelre. Egyes kutatók és túlélők szerint több jel arra utal, hogy a kitörés főbb irányait, és az első hullám időpontját elárulták, mert az első méterek után minden addigit felülmúló szovjet tüzérségi pergőt?z fogadta a Bécsi kapu téren a kitörőket. Itt és a Széll Kálmán téren óriási emberveszteségeket elszenvedve verekedték keresztül magukat, és a Budai hegyek irányába folytatták útjukat.

Budapest védelmében, és a kitörésben a magyar és a német hadseregen kívül résztvettek különböző önkéntes alakulatok is. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Vannay-riadózászlóalj. Vezetője Vannay László 1938-ban részt vett Felvidéken a Rongyos gárda létrehozásában, majd Kárpátalján vívott gerillaharcot a magyar területekért. Önkéntes zászlóaljába mintegy 680-an léptek be, rengeteg volt köztük a 15-18 éves fiatal. Vannay az ostrom alatt, decemberben képezte ki, majd december 24-én be is vetették őket. Januárban és februárban óriási veszteségeket szenvedtek a heves budai harcokban, a kitörésre már csak 120-an indultak el, és csak egy páran érték el a német vonalakat. Parancsnokuk Vannay László a Kútvölgyben halt hősi halált. Szintén a kitörés alatt esett el az egykori Rongyos gárda másik legendás vezetője, az ostrom idején már 70 éves Prónay Pál, Lajtabánság egyik kikiáltója, kinek Sopront köszönhetjük.

A kitörő védőseregből mindösszesen 280-an érték el a 20-25 km-re levő német vonalakat. A többiek hősi halált haltak, fogságba estek, vagy ? mint a magyarok közül néhányan ? civil ruhába öltözve menekültek meg. A szovjet kézre került Budapesten tobzódtak a győztesek. Tömegesen erőszakolták meg és fosztották ki az ostrom alatt elgyötört, védtelen lakosságot. A hadikórházakban hátrahagyott, járóképtelen sebesülteket brutális kegyetlenséggel gyilkolták le. Az alagútban berendezett hadikórház betegeit lángszóróval égették el, a Budavári Palotában lévő kórházat pedig felgyújtották. Itt 800 magyar és német sebesült katona pusztult el. Több feljegyzés maradt arról is, hogy egyes sebesülteket kivonszoltak az udvarra, és lánctalpasokkal taposták őket halálra. Mindezek tudatában, egyesek még ma is nyilvánosan felszabadulásként nevezhetik, és ünnepelhetik Budapest elestét.
A kitörés mára a sötétséggel szembeni harc, a meg nem alkuvás, és az önfeláldozás szimbóluma lett azoknak az embereknek a szemében, akik ma, ebben a kifordított világban még őriznek valamit a régebbi korok harcosainak szemléletéből. 52 évnek kellett eltelnie, hogy először nyilvánosan is megemlékezést szervezzenek a kitörés hőseinek. 1997 februárjában a Magyar Nemzeti Arcvonal rendezte meg a Becsület Napja nev? emlékmenetet. A Clark Ádám térről a Budai Várig vezető útvonalon, mintegy 150-en vonultak fel, ekkor még csak az MNA tagjai és szimpatizánsai. A szónokok egyenként felsorolták a Budapest védelmében, és a kitörésben rész vett alakulatokat és fegyveres csapatokat (Magyar Királyi Honvédség, Wermacht, Waffen SS, Magyar Királyi Csendőrség, különböző önkéntes riadózászlóaljak, hungarista harccsoportok, és fegyveres civilek). Györkös István, az MNA vezetője kiemelte, hogy a kitörők serege legyőzte a feltétlen élni akarás ösztönét és ez által legyőzte a halált, amikor a szinte biztos pusztulást választották, de nem adták meg a sátáni vörös hordáknak magukat. A rendezvény teljes rendben, fegyelemben zajlott, óriási rendőri készültség mellett. Természetesen a balliberális média mocskolódásai nem maradhattak el. A szokásos jelzőket (fasiszta, náci, stb.) aggatták a megemlékezőkre. A hírek tele voltak ferdítésekkel, csúsztatásokkal, hazugságokkal. A Becsület napját szinte mindenhol kizárólag az SS-ről való megemlékezésként tüntették fel. A következő évek megemlékezésein résztvevők létszáma rohamosan nőtt. Egyre többen ismerték fel, hogy amit ötven éven keresztül tanítottak az iskolákban Budapest védőiről és Magyarország II. Világháborús szerepéről, nagyrészt hazugság. Budapest védői legyenek németek vagy magyarok, példa érték? hősök voltak. 1999. február 11-én már mintegy 2000-en hajtottak fejet. Németországból is érkeztek fiatalok, hogy tisztelegjenek a hősök emléke előtt. Többük nagyapja a mi fővárosunkat védve halt hősi halált.

A megemlékezés után zártkör? koncertet szerveztek az angyalföldi Viking Klubban, ahol egészséges értékrendszer? hazai és külföldi zenekarok léptek fel. A felvonulás közben a rohamrendőrök megemlékezők felé címzett bekiabálásaiból (?Este megkapjátok, szét lesztek verve,? stb.) sejteni lehetett, hogy valami készül. Este tízkor az ajtóban álló rendezőket félreállítva húsz rohamrendőr tört be az épületbe, majd gumibotjaikat használva törtek utat maguknak, és minden különösebb ok nélkül ütötték, akit értek. A bent lévő, mintegy ötszáz fiatal az első döbbenet után védekezni kezdett és megfutamodásra kényszerítette támadóit. Pár perc múlva óriási létszámú rendőri egységek lepték el a termet, könnygázt és más kényszerítőeszközöket használva az udvarra szorították a bent lévőket, majd válogatás nélkül elvittek harmincnyolc résztvevőt. Közülük hetet a február végi tárgyalásig előzetes letartóztatásban tartottak.

A magyarországi balliberális réteg az első megemlékezéstől kezdve gy?lölettel nézte azokat, akik a liberális dogmákat semmibe véve bátran adóztak saját hőseik emléke előtt. Folyamatosan keresték az okokat, amik alapján be lehetne tiltani a rendezvényt, de mivel ilyet még az általuk használt ?alkotmány?-ban sem találtak, ezért kreálniuk kellett. A jelek arra utalnak, hogy a Viking Klubban előre kitervelt provokáció történt. A rohamrendőrök ok nélküli erőszakhasználatán kívül, a nagy létszámú rendőri erő (a tárgyaláson elhangzott, hogy több mint kétszázan vettek részt az akcióban, ennyi rendőrt lehetetlen pár percen belül a helyszínre rendelni), is ezt bizonyítja. Meg nem erősített információink alapján a rohamrendőrök rendezvény előtti eligazításán nemzetbiztonsági tisztek is részt vettek. Sajnálatos módon mindez Kövér László titkosszolgálati minisztersége idején történt. A balliberális média természetesen békésen igazoltatni szándékozó rendőröket megtámadó neonácikról, a Budai Várban trappoló SS csizmákról írt. A baloldali, kozmopolita szervezetek egymás után követelték a Becsület Napja betiltását, csak néhány jobboldali folyóirat írt tárgyilagosan az eseményről. A következő években, a Viking Klubban történtekre hivatkozva nem engedélyezték a Becsület Napja megtartását. Három év szünet után, 2003-tól a Vér és Becsület Kulturális Egyesület újra minden évben megrendezi a megemlékezést. A Budai Várban nem engedélyezték annak megtartását, így minden évben más helyszínt keresnek, aminek kilétét óvatosságból, csak pár nappal a rendezvény megtartása előtt hozzák nyilvánosságra. Ennek ellenére 2003-ban balliberális tüntetők csapata zavarta meg a méltóságteljes, fegyelmezett rendezvényt. Emlékezhetünk, hogy az önkényuralmi jelképeket is felmutató (vöröscsillag), csőcselék módjára viselkedő csoport (?Nácik haza!? és ?Hungaristák kifelé!?) állított ki szegénységi bizonyítványt magáról.
Budapest védői a tradicionális világ utolsó bástyáinak egyikét védték a mindenbe beleivódó sötétségtől, és megalkuvás nélkül álltak szemben a bolsevizmus képében értük jövő halállal.
Európa hőseire emlékezni nemcsak hogy állampolgári joga, hanem kötelessége is azoknak, akik magukat nemzetinek, jobboldalinak, konzervatívnak nevezik. Mi, akik így gondolunk magunkra, a hősök példájából merítünk erőt a szellemileg mélyponton lévő világ bolsevizmusa és liberalizmusa által kitenyésztett embertípusával vívott mindennapi harcban.

Zagyva Gy. Gyula

(Mária országa)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az amputált lábú asszonyt kizárták az egészségügyi ellátásr
  2013-02-10 19:30:39, vasárnap
 
 
Az amputált lábú asszonyt kizárták az egészségügyi ellátásra jogosultak köréből
Budapest, 2013. február 10. vasárnap MSZF SZK

Kizárták az egészségügyi ellátásra jogosultak köréből azt a mindkét lábára amputált asszonyt, akit László Tamás polgármester utasítására júliusban lakoltattak ki XV. kerületi önkormányzati lakásából. A Budapesti Kormányhivatal azzal indokolta döntését, hogy Nagy Lajosné (Emma néni) nem rendelkezik bejelentett lakóhellyel.

Emma néni szombaton átadta a Magyar Szociális Fórum szervezőjének az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak köréből történt kizárásáról szóló levelet, melyben többek között az áll, hogy "az egészségügyi szolgáltatásra jogosultság feltétele, hogy az érintett személy belföldinek minősüljön". Belföldinek az a személy minősül, aki bejelentett lakóhellyel rendelkezik - tűnik ki az érvelésből.

Mint ismeretes, kilakoltatása után az asszonyt a XV. kerületi Erdőkerülő utcai átmeneti gondozóban helyezték el, kis unokáját pedig, akit egy hetes kora óta gyámként nevelt, egy átmeneti gyermekgondozóba tették. László Tamás elutasította az asszony kérelmét, hogy elvett lakása helyett másikat kaphasson. Átmeneti gondozóról lévén szó, Nagy Lajosné nem tüntetheti fel állandó lakcímeként. Emma néni szívbeteg, infarktuson esett át, februártól mégsem élhet többé az ingyenes egészségügyi ellátás lehetőségével. A hivatal elutasította kérelmét, hogy ne fosszák meg jogosultságától az egészségügyi ellátásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Bolond magyar, vegyél Globus-t, mert magyar
  2013-02-10 19:12:53, vasárnap
 
  Bertha Szilvia: Bolond magyar, vegyél Globus-t, mert magyar!
2013. február 10. 18:28
Hunhír.info


Persze, akár hozzá is lehetnénk már szokva ahhoz, hogy egykori nagy, magyar márkáinknak immár közük sincs hazánkhoz, ha csak az nem, hogy egyfajta aljas fegyverként fordítják ellenünk, és szedik el vele pénzünket. Sokszor pusztán azzal, hogy azt hisszük, magyar terméket veszünk. Vagy, mert emlékszünk, hogy az megbízható minőség. Volt.

Nincs ez másként a Globus, egykor gyár, ma már csak márkanév esetén sem.
Vajon miként éri meg a Hamé-nak Csehországban gyártani és utána ideszállítani Globus név alatt a termékeket? De még nagyobb rejtély, hogy ha nekik még így is megéri, akkor miért kellett az itthoni, ezek szerint rendkívüli profit potenciállal rendelkező, egyébként patinás, világhírű és elismert terméket gyártó magyar céget bezárni, a márkanevet eladni?
Miért nem lehetett ugyanúgy megmenteni, mint a Gyulai kolbászt? Persze, a választ tudjuk: Gyurcsány, Bajnai...

A Globus Konzervgyár Nyrt. magyarországi gyáregységeit 2009. március 20-án bezárták, a márkanevet pedig a cseh Hamé vette meg - gyártja és forgalmazza a Globus név alatt saját termékeit a mai napig.

A márkanevet, illetve az ezzel járó piacokat 300 millió forintért herdálta el nekik a bezárást, felszámolást, kiárusítást végző, pedig Oroszországtól Ausztráliáig a konzerv szinonimájaként szerepel a Globus szó.

A Maglódi úti gyár bezárását követően nem csak az ott dolgozók kerültek utcára, hanem egy sor, termelő és kisipari vállalkozás is csőd közeli helyzetbe jutott, vagy csődbe is ment, mivel a Globus felvevő kapacitására alapoztak és fejlesztettek.
Nyolcvan év munkája, befektetése, a nemzeti vagyon jövedelmező része ment veszendőbe egyetlen hónap alatt.

Felvetődik a kérdés, kinek fűződött a legnagyobb érdeke a Globus megszűnéséhez?

Ez is része volt-e a magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar jól megszervezett tönkretételének, hiszen a megmaradt gépeket, - egy részét a privatizátor elvitte új üzemébe magának talán, - csak úgy lehetett, megrongálva, külsős részére eladni, hogy azok konzervgyártásra tovább ne legyenek alkalmasak? Vagy egyszerűen csak néhány ál-privatizátor és a menedzsment saját vagyongyarapodását szolgálta? Esetleg mindkettő?

Felvetődik a büntetőjogi felelősség kérdése is, melyet tovább vizsgálunk.

A Maglódi úti gyáregység gépeit, berendezéseit a volt termelési főmérnök értékesítette az utolsó csavarig. Érdekessége az egész történetnek, hogy a gyár bezárása előtt hat hónappal a volt vezérigazgató az imént említett termelési főmérnökkel, Kalocsán kialakított egy üzemet, ételízesítők gyártására. Amikor eldőlt a bezárás ténye, a Globus növényi üzemét egy hét alatt leszerelték és az összes gépet a fentebb említett két úr által nyitott kalocsai üzembe szállították, ahol egy hét alatt összeszerelték és a mai napig gyártanak a már meglévő piacokra.

Nem mellesleg, ennek a kalocsai üzemnek a tulajdonosa egyben a Szegedi Paprika tulajdonosa is, melynek egyik legfőbb konkurenciája nem más volt, mint a Globus konzervgyár...
Mi pedig vesszük továbbra is, mert természetesen pont a lakosságot nem tájékoztatta senki - hiszen ez az átverés a márkanév-üzlet lényege.

Ezt már megtanították az újgyarmatosítók...s kiszolgálóik!

Nem vagyok bolond, tudom, hogy a Globus már nem magyar, nem veszek, vannak valódi magyar termékek!

A szerző a Jobbik országgyűlési képviselője, szakpolitikusa.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61783
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levetetem a zászlódat öregem - mondta az oláh Orbánnak
  2013-02-10 19:11:28, vasárnap
 
  Levetetem a zászlódat öregem - mondta az oláh Orbánnak
2013. február 10. 17:49
Hunhír.info

Felelőtlenség a magyar-román vitát nacionalista hangulatkeltésre használni - Traian Basescu román államfő elmondása szerint erre a következtetésre jutottak Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben, amikor szóba került közöttük a székelyzászló-ügy.

A román elnököt arról kérdezték az újságírók, hogy miről beszélgetett a magyar kormányfővel Brüsszelben. Romániában ugyanis feltűnést keltett néhány, a csütörtök-pénteki EU-csúcson készült fotó, amelyen a két politikus derűsen beszélget egymással, miközben a román médiában a magyar-román zászlóvita gerjesztett indulatokat.

,,Valóban nevettem, de azt mondtam: csak óvatosan a zongorával a lépcsőházban, óvatosan a nacionalizmussal. Orbán Viktor nagyon pozitívan reagált, szerinte is önmérsékletre kell intenünk a feleket" - számolt be a beszélgetésről Basescu. Hozzátette: válság idején könnyű az embereket elégedetlenségét más irányba terelni, és úgy vélte, fennáll a veszélye, hogy elszabadulnak az indulatok. ,,Válságban azok a politikusok hozakodnak elő nacionalista szólamokkal, akiknek a felelősségtudata korlátozott" - mondta Basescu. Szerinte Románia valódi problémája sokkal inkább az, hogy nőnek az energiaárak, a helyi adók, bevezetik a kistermelőket sújtó átalányadót, a gazdák többletadóját. ,,Persze sosem fogom törvénytelen jelképek közintézményekre való kifüggesztését bátorítani" - jelentette ki Traian Basescu román államfő, a székely zászlóra utalva. Kifejtette: nem új keletű a probléma, de az ügyet nem ,,pátosszal és propagandával", hanem a törvényes keretek között kell kezelni.

,,Levetettem a zászlódat, öregem, kitűzheted az udvarodon, használhatod a hét végén, de nincs keresnivalója a közintézményeken" - érzékeltette az általa helyesnek vélt eljárást a román elnök. Mint mondta: sokkal higgadtabban lehetett volna kezelni az ügyet, anélkül, hogy válság idején a románok valós gondjairól olyan "gyúlékony" témára tereljék a közfigyelmet, mint amilyen a nacionalizmus.

Hunhír.info - mti


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61781
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korábbinál is mélyebbre süllyedhetett a gazdaság
  2013-02-10 12:24:35, vasárnap
 
 
A korábbinál is mélyebbre süllyedhetett a gazdaság



Az előző évinél 110 milliárddal rosszabbul indult az év a költségvetésben, mert kevesebb volt a bevétel, több a kiadás, mint tavaly. Az államháztartás legnagyobb szektora, a központi költségvetés veszteséggel zárta az első hónapot, amire 2008 óta csak egyszer, 2011-ben volt példa.
Nem csak a januárral van baj, hanem a teljes tavalyi évvel az lehet: az örökké növekedést vizionáló Matolcsy György beismerte, hogy 1,5 százalék lehetett a recesszió. Ha a végleges adatok is ezt igazolják, akkor az utolsó negyedévben a korábbinál is mélyebbre süllyedt a gazdaság. Egyelőre csak egyetlen ágazat teljesítményről tudjuk biztosan, hogy siralmas lett: decemberre padlóra került az ipar, ráadásul az év legrosszabb ipari termelési adata volt a tizenkettedik havi, írja az Index.

Ezek után felmerül a kérdés: Matolcsy blöff vagy komoly? - hiszen a nemzetgazdasági miniszter hamarosan akár jegybankelnök is lehet. Már barátkoztatják vele a befektetőket, londoni elemzők szerint nagyot nőtt jegybankelnöki kinevezésének esélye, igaz, az erről hétfőn tényként beszámoló Világgazdaság értesüléseit még cáfolták kormányzati körökből.

A hitelminősítők mindenesetre nem rajonganak a Matolcsy nevével fémjelzett gazdaságpolitikáért: a Moody's szerint Magyarország még mindig bóvli, és az is marad.

http://www.168ora.hu/buxa/korabbinal-is-melyebbre-sullyedhetett-gazdasag-110209.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelben budapesti lakóparkot hirdetnek – miközben Ma
  2013-02-10 12:20:45, vasárnap
 
  2013-02-10. 11:01
Izraelben budapesti lakóparkot hirdetnek - miközben Magyarországon egyre fokozódik az antiszemitizmus

A hazai zsidóság Washingtonba, Brüsszelbe és Jeruzsálembe járogat panaszkodni, nemzetközi parazitákat hívnak a nyakunkra a már elviselhetetlen magyarországi, főleg jobbikos antiszemitizmus miatt. Közben Izraelben serényen hirdetik megvételre az izraeliek építette budapesti lakóparkokat. Most éppen az angyalföldi Fóka-öböl mentén fölhúzott izraeli lakópark lakásait kínálják 350 ezer sekelért.

Lakópark a Fóka-öbölben
A Duna Terasz Lakópark lakásait kínálják megvásárlásra izraeli héber nyelvű reklámfilmek az ottani sajtóban és más csatornákon. Megtudjuk belőlük azt is, hogy a több mint kétezer lakóegységből álló lakóparkot Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön húzta föl egy Jiszráél Ben Jákár nevű izraeli vállalkozó, akinek cége portfóliájába Magyarországon további hatezer lakóegység tartozik. A lakópark a dunai Fóka-öböl, az infrastruktúra-fejlesztés keretében kiépített Marina Part mentén van. A reklámfilm ajánlatai közben egy furcsa, fölismerhetetlen, meghatározhatatlan, orosz és héber dal keveréke szól zongorakísérettel.
A luxuslakásokhoz mélygarázs is tartozik, a teraszokról pompás a kilátás a Dunára, a közelben van a metróállomás és a Duna Plaza, 350 ezer sekeltől kezdődően (1 euró = kb. 5 sekel) megvásárolhatók. A vásárlás céljából Izraelből Budapestre látogató potenciális vevőket az eladó cég látja vendégül az Intercontinental szállóban, olvasható a csábító ajánlatok között.
Az izraeli sajtóban és másutt már évek óta hirdetik megvételre vagy befektetés céljából a különböző magyarországi lakóparkokat, pontosabban az ott kínált lakóegységeket. A tendencia azért is érdekes, mert a fölfokozott reklámtevékenységgel párhuzamosan a zsidók az elmúlt hetekben, hónapokban azzal kürtölik tele a világsajtót, hogy Magyarországon már szinte fokozhatatlan szintre jutott az antiszemitizmus. A lakóparkos hirdetéseket és egyéb jelenségeket figyelembe véve az emberben önkéntelenül is fölmerül a gyanú: gazdasági és politikai célzattal folyik itt a magyarországi antiszemita végveszélyről terjesztett hisztéria, vagy ha mégis igaz, akkor teljesen hatástalan például a Jobbik antiszemitizmusa.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/107839/#ixzz2KUhdssHN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munka nélkül Tündérországban - "Miniszter Úr! Ezért tanuljun
  2013-02-10 12:16:18, vasárnap
 
  Munka nélkül Tündérországban - "Miniszter Úr! Ezért tanuljunk?"
Ma | 07:03

Munka nélkül Tündérországban - "Miniszter Úr! Ezért tanuljunk?"
Az alábbi cikket nem újságíró írta, hanem egy átlagos fiatalember (nevezzük mondjuk Miklósnak), aki ráér gondolkodni, mert nem talál magának munkát. Pedig azzal hitegették, hogy tanuljon, mert megéri. Most úgy érzi, hogy becsapták. A mai kormányzat ugyanis "mindent megtesz azért", hogy a fiatalok elmeneküljenek innen. Íme Miklós STOPnak írt levele, amelyet szerkesztettünk ugyan, de tartalmilag nem módosítottunk.

Szeretek tanulni. Legalábbis nagyjából. De azt mindenképpen tudomásul vettem, hogy kell, és kész. 2012-ben fejeztem be az iskolát, mester lettem. Pontosabban mester diplomás. Ha kőművessé értem volna tavaly tavasszal, vélhetően már lenne munkám. Így nincs. Nagyon idegesít, hogy vagy túlképzett vagyok valahová, és azért nem vesznek fel. Vagy azért, mert a képzettségem ugyan megfelelő, csak éppen gyakorlatom nincs az adott munkakörhöz. Kérdezem én: hogy a csodába legyen gyakorlatom, ha most jöttem az iskolából?
Gondoltam már, hogy az emberierőforrás-miniszternek is írok egy levelet, és megkérdezem, hogy hogyan is gondolták ezt a röghöz kötést? Mert az még oké is lenne, hogy ha az állam pénzén tanulok, akkor az állam kér valamit cserébe érte. Praktikusan engem. Na de az hogy van, hogy én aláírom, hogy nem megyek külföldre, állam bácsi viszont olyan politikát "csinál", hogy itthon csak munkanélküli lehetek. (Mint az látszik.) Ahelyett, hogy feltételeket szabnának, akár gondolkodhatnának egy kicsit. Követelőzni persze sokkal könnyebb, mint hosszabb távon gondolkodni.

Munkára várva: ide vezet a röghöz kötés?

Igazából én is azért tanultam, hogy, ha felnövök, akkor ne bánkódjak, hogy miért nem tanultam és hogy elmondhassam azt, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem. Azért tanultam, hogy talán majd keressek annyit, hogy legyen pénzem élni, meg családra, ha lesz. Most viszont azt látom, hogy azért tanultam, hogy legyen jogom a nyomorgáshoz, a megaláztatáshoz, a munkáltatóról-munkáltatóra járáshoz. És persze azért, hogy utcaseprőnek se mehessek el, mert túlképzett vagyok.

Pedig a kedvenc idézetem szerint a tudásba befektetni a legkifizetődőbb dolog - "An investment in knowledge always pays the best interest" (Benjamin Franklin). Sajnos most azt látom, hogy egy nagy túróst...De most komolyan: mit kellene tennem, hogy lássam a jövőmet? Pontosabban, hogy ne úgy lássam a jövőmet, ahogyan most látom.


http://www.stop.hu/belfold/munka-nelkul-tunderorszagban-miniszter-ur-ezert-tanulj unk/1121587/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: arrogancia mindhalálig?
  2013-02-10 10:18:32, vasárnap
 
  Fidesz: arrogancia mindhalálig?

2013.02.09. 23:44 timargabor

A KARD értesülése szerint az eheti gyulai Fidesz-frakcióülésen szóba került a párt választási stratégiája, amelyben a kormányzati "sikertörténetek" sulykolása mellett figyelmet fordítanának a stílusra is: kevesebb arc, kevesebb arrogancia jobban állna nekik, ezt ők is tudják. De hiába tudják, ha egyszer nem megy. Nem és nem. Vagy a megszokás nagy úr, vagy a kísértés túl nagy.

Mert az Alkotmánybíróságot azért be kell fenyíteni a regisztráció elkaszálásáért. Ez nem maradhat megtorlatlan, még ha újra kell faragcsálni az ércnél maradandóbbnak szánt, mára azonban gyűrűskönyvvé silányított alaptörvényt. Ultima ratio-ként kétharmaddal kell kimondani, hogy akinek nincs hol laknia, hát közterületen se tehesse, felsőoktatási egyeztetés közben kell maflással elküldeni a tárgyalópartner HÖOK-ot: márpedig lesz hallgatói röghöz kötés, és amúgy is, az Alkotmánybíróság se szólhasson bele mindenbe. És bár hümmögve bólogattak, hogy tényleg, az arrogancia veszélyes, csak aláírta majd' minden frakciótag az indítványt.

Fogjuk ezt a lendületre, kitalálták ezt már a frakcióülés előtt, és holmi kommunikációs megfontolásokból mégsem adhatják fel az "itt én vagyok a macsó, öcsém" üzenetet, hisz láthatóan abból ért az ország.

Ámde mit kezdjek Lázár Jánossal, és az ő interjújával, amelyben azt találja mondani Sólyom Lászlóról:

Nem először mondom, hogy Sólyom köztársasági elnök úrnak több minőségében is súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében. (...) Sértett ember. Személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz.

Ezt már Kövér Lászlónál sem értettük, és másfél hónapja le is írtuk:

Ez azért érdekes, mert az említett periódus (Kövér nyilatkozata esetén az 1990-98 közti AB-elnökség, Lázárnál az 1990-es rendszerváltás - TG) jóval megelőzte 2005-öt, amikor Sólyom Lászlót épp a Fidesz - a mostani köztársasági elnök által vitt nyerő taktikával, az akkori baloldali-liberális parlamenti többség ellenében - választotta meg köztársasági elnöknek. Akkor mintha mindaz, amit ma Kövér úr Sólyom szemére vet, nem lett volna probléma. 2005-ben lelkesen, a jogállam győzelmeként ünnepelték Sólyom megválasztását, most pedig bírálják azt megelőző tevékenységét?

Leírtuk akkor, de most nem elsősorban magamat akarom ismételni: hogy 2005-ben jó volt a Fidesznek Sólyom, most meg olyanokért kritizálják, ami korábban volt. Értem persze, hogy ellenzékben jó jelölt volt ő, aztán amikor kétharmaduk lesz, már túl önálló elnöknek, de hogy még a szellemét is kritizálják visszamenőleg? Logikai bukfenc, persze, de érdekesebb, amire utal: a Fidesz berögzült panelekkel operál, ez nyilván az ő közösségükben már nem magyarázandó axióma. De bármi is az indok: így nem illik beszélni egy, a hivatalát tisztességben kitöltő volt köztársasági elnökről - pláne, ha anno a Fidesz választotta meg annak.

A gondolati paneleket a legnehezebb letenni. Márpedig az arrogancia egyik fő forrása ez: vagy tényleg így gondolják, és nem érzik ennek a veszélyét, vagy nincs más mondanivalójuk. A szokás nagy úr, és már megszokták az arrogáns stílust - ami legalább akkora, ha nem nagyobb veszély számukra mint Bajnai, vagy pillanatnyilag bárki.


http://kard.blog.hu/2013/02/09/fidesz_arrogancia_mindhalalig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kényszermunka „táborok” az Alföldön?!
  2013-02-10 08:57:12, vasárnap
 
  Kényszermunka ,,táborok" az Alföldön?!

Már több hónapja, éve, kapom a neten keresztül az állás ajánlatokat, és folyamatosan figyelemmel, hogy hová és milyen szakmákban keresnek dolgozókat a munkáltatók. Megállapíthatom, hogy Magyarország kettészakadt e tekintetben is. Az ország nyugati, Dunántúli részén a munkáltatók szinte folyamatosan keresnek dolgozókat különböző beosztásokban és szakterületeken, de a Tiszántúlon mintha minden meghalt volna, szinte semmi. Így az is érthető, hogy a meglévő Tiszántúli munkáltatók - a talpon maradók - monopol, egyeduralmi helyzetbe kerültek, és az erős érdekvédelmük és érdekérvényesítésük következtében (VOSZ) már szinte diktátumok révén irányítanak mindent és mindenkit. A Tiszántúli dolgozók többsége a munkahely hiány és az erős érdekvédelem hiányából eredően teljesen kiszolgáltatottak és védtelenek lettek. Ezt a kiszolgáltatottságot és védtelenséget használják ki a munkáltatók egy bizonyos gonoszabb, pénz és vagyon éhes része, de nagyon durván és alattomosan. A képzett dolgozókat is minimálbéren vagy az alatt foglalkoztatják. Többször, több éven keresztül határozott időre szóló munkaszerződés diktátumokat íratnak alá a megélhetési kényszerben lévő dolgozókkal, soha sem vagy nagy ritkán a minimálbér emelésével változó afrikai, ázsiai órabérrel párosítva. Segédmunkásnak veszik fel a felsőfokú képesítéssel, akár diplomával rendelkező embereket is, de néha szakmunkát vagy annál nagyobb képesítést igénylő munkát végeztetnek el vele minimálbérért. A Munkatörvénykönyv által garantált heti két nap pihenőnapra (2012.évi Mtv.103.§), vagy a megszakítás nélküli heti 48 órára (2012. évi Mtv.106.§) munkanapot szerveznek szóban, és aki nem megy be egy nap szabadsága bánja. A 30 perces munkaközi szünetet is ,,összegyűjtik" és ledolgoztatják egyben, például szombaton, a hétfői, a keddi, a szerdai, a csütörtöki, a pénteki munkanapok után, mert másképpen ,,nem tudják megoldani" a három és négy műszakos munkarend miatt. Ezen ,,munkanapok" kifizetése hétköznapi béren történik. A dolgozók a minimál éhbér és a munkahely hiány következtében olyan kényszerhelyzetbe kerülnek, amiből szinte lehetetlen kiszabadulni. Elköltözni képtelenek, mert erre nincsen pénzük, a házukat vagy a lakásukat erősen nyomott áron adhatnák el, ha eltudnák, és ahol munkát találnának, illetve van, ott jóval drágábban adják a lakásokat is, így a lehetőség és a kör bezárul számukra. A Tiszántúlon többségében már csak ,,zártrendszerű" munkáltatók vannak és léteznek, akik a béreket és a foglalkoztatottak számát is összehangolták egymás között, erre enged következtetni a bérek relatív egyformasága és a dolgozók számának stagnálása vagy kismértékű ingadozása az egész régióban. A Tiszántúli emberek vagyontalan többsége, az egyszerű dolgozók többsége, így olyan kényszerhelyzetbe került, amit önmagától képtelen feloldani és megoldani. Ha van munkahelye és munkája, akkor onnan képtelen szabadulni, mert a bére nem teszi lehetővé számára a változtatás lehetőségét, illetve nincsen számára a környéken jobb lehetőséget és bért kínáló másik munkahely és munkáltató. Így az alföldi vagyontalan (házán, lakásán kívül nincsen más vagyon tárgya, jövedelem forrása) többség számára, az egyszerű dolgozók többsége számára megvalósult a röghöz-kötöttség, a kényszermunkahely, és a kényszermunka, amit már nem szeretetből, hanem kényszerből végez. Ezért a Tiszántúli-, az alföldi monopolhelyzetben lévő munkáltatók többsége: kényszermunka"táborokká" vált a valóságban is. Nem kínálnak a dolgozók többségének a képességeiknek és a tudásuknak megfelelő munkát és munkahelyet, és nem kínálnak ,,versenyképes" bért sem, hiszen a nagy multi cégek, a magyar munkáltatók és az illetékesek a segéd-, a bérmunkát hozták ide Magyarországra, amit a magyar vállalkozók-, nagy tulajdonosok alvállalkozóként végeznek és végeztetnek a magyarok többségével lefölözve a hasznot. A másik probléma, hogy a rendszerváltás, a magántulajdon és a nagy pénz olyan összefonódásokat hozott létre a munkáltatók-, a nagy tulajdonosok körében, ami nem szolgálja az ország, de a magyar nemzet közös érdekét sem, csak és kimondottan az önös érdeküket.
- Mindezekből pedig az következik, hogy a magyar Parlamentnek a jogi háttér megteremtésével, a magyar Kormánynak célirányos intézkedéseivel ezeket a kényszermunkatáborokat fel kell számolni, államosítani kell, és új megélhetési lehetőségeket kell biztosítani az Alföldön élő emberek számára!
- Magyarország, agrár-ország, ezt kell elsősorban szem előtt tartani, előtérbe helyezni: az oktatással, a kutatással és a fejlesztéssel együtt, de állami és nemzeti tulajdonformában megoldva mindezeket.
- Állami-, nemzeti vállalatokat és állami-, nemzeti termelőszövetkezeteket, kutató és fejlesztő bázisokat kell létrehozni, a közösség által választott és a közösség által visszahívható tisztességes, becsületes, a közösség és a haza érdekét szemelőt tartó képzett, okos és bölcs vezetőkkel vezetetten. Magyarország számára és a magyar nemzet számára csak ez vezethet a tényleges minőségi fejlődéshez, a kardinális társadalmi-, gazdasági és természeti problémák megoldáshoz, más nem.

- Társadalmi és gazdasági paradigmaválás kell, társadalmi és gazdasági rendszer-és elitváltással együtt (!)

- Új társadalmi gazdasági modell kell Magyarországnak és a világnak is (!)

Elég volt ebből: az erkölcstelen, az igazságtalan, a tisztességtelen, a vérlázító fertőből, az ember -, a természetet megrontó és tönkretevő kapitalizmusból, a magántulajdon és a pénz mindenhatóságából (!)

K.A.

2013.02.09.

Mit keres egy segédmunkás nagy raktáros, a raktárosi munka és két termelő szalag általa történő fizikai anyagellátásával együtt a Tiszántúlon 2013-ban?!

,,Bérpapír":
Ledolgozott nap: 20 nap 157.30 óra
Rendes szabadság: 2 nap 15.00 óra
Fizetett ünnep: 1 nap 8.00 óra

Jövedelem elszámolás: 564 / órabér
Besorolási bér: 585 /órabér

Időbér: 92 138 Ft.
Szabadság bére: 8 775 Ft.
Munkaszüneti bér: 4 680 Ft.
Munkabér összesen: 105 593 Ft.

Pénzbeli eg. bizt. jár.: 3,0 % 3 168 Ft.
Term. beni eg. bizt. jár.: 4,0 % 4 224 Ft.
Munkaerő-piaci jár.: 1,5 % 1 584 Ft.
Nyugdíjjárulék : 10,0 % 10 559 Ft.
Szja előleg : 16 895 Ft.

Levonások összesen: 36 430 Ft.
Lakossági folyószámlára átutalás: 69 163 Ft. (!!!!!!!!!)

- Ebből kell megélni kerek egy hónapig egy Tiszántúli ,,segédmunkásnak" és a családjának (!) /Az illetékeseknek is ennyi fizetést adnék a magyar valóság megtapasztalásához !/
/Ja, és arról nem is írtam, hogy egyes magán vállalkozók még ennyit sem fizetnek a dolgozóiknak, a munkanélküliekről, a segélyből élőkről és a hajléktalanokról nem is beszélve! - Szégyen ez a magyar vezetés részéről, nem pedig siker!/
Ebből hogyan lesz erős és fejlődő Magyarország?! Sehogyan se!

Alexander Kun
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Eddig bírta a stabil 2013-as költségvetés
  2013-02-10 08:52:48, vasárnap
 
 
Eddig bírta a stabil 2013-as költségvetés

Index

2013. február 8., péntek 14:11 |


Hétfőn kezdődik a parlament első idei ülésszaka, és a hétfő-keddi napirendi előterjesztés szerint (pdf) máris változtathatnak a képviselők az idei költségvetésen. A büdzsét módosító törvényt még nem nyújtották be - ez várhatóan péntek délután kerül fel a parlament honlapjára -, így nem tudni, mennyire csak technikai jellegű vagy mennyire súlyos, érdemi változtatásokat terveznek.

A napirend szerint a kormány kivételes sürgős tárgyalásba vételt szeretne, ami inkább arra utal, hogy érdemi beavatkozás lesz, és erre utal, hogy kedden már zárószavazást is tartana az idei költségvetés első átírásáról. Mindez azt jelentheti, hogy az idei költségvetési törvény 42 napot él meg változtatás nélkül.

Mindez részben meglepő, részben nem. Emberemlékezet óta nem fordult még elő, hogy egy költségvetést lényegében a parlament első ülésnapján módosítani kelljen. Ráadásul a büdzsét - amit tavaly júniusban már-már elfogadtak, majd decemberben teljesen átírták - nem egészen két hete még stabilnak nevezte Giró-Szász András. A kormányszóvivő részben a bedőlt e-útdíj-pályázat kapcsán beszélt a 2013-as büdzséről - az e-útdíj bevezetésétől 75 milliárd forint bevételt vártak erre az évre, 150 milliárdot 2014-re -, de kitért arra is, hogy a szakmai aggályok ellenére a pénztárgépek NAV-hoz kötése ,,szintén megtörténik, így ezek a bevételek is időben fognak beérkezni a büdzsébe".

Orbán Viktor két nappal korábban szintén azt mondta, hogy a költségvetés meg fog állni a lábán, ,,és meg fogja hozni a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a kívánt pénzügyi eredményeket".

A magyar költségvetésnek, úgy tűnik, nem tesz jót, ha stabilnak, kiszámíthatónak nevezik kormánykörökben. Matolcsy György 2011 őszén mondta azt a 2012-es költségvetésről, hogy stabil és kiszámítható - a törvényt végül a múlt év végéig rekordot jelentő mennyiségben, kilencszer módosították. A kiszámíthatóság az idei költségvetés kapcsán is előjött, Matolcsy György decemberi számvevőszéki bizottsági meghallgatásán azt mondta: ,,a mi gazdaságpolitikánk nem kiszámíthatatlan, csak nem mindenkinek tetszik".

A gazdasági miniszter még a napokban is bizakodóan látta az idei költségvetés, két napja egy MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: a 2013. évi költségvetést jelentős tartalékokkal fogadta el a parlament, amelyek biztosítják az uniós módszertan szerinti GDP-arányos 2,7 százalékos hiánycél elérését. Ugyanakkor a héten publikált január államháztartási adatok nem voltak túl kedvezőek. A tavaly januárihoz képest nagyjából 110 milliárd forinttal romlott az egyenleg, a központi költségvetés bevételei 117 milliárddal csökkentek a tavaly januárihoz képest, míg a kiadások 59 milliárddal nőttek. Így januárban deficites volt az államháztartás, ami 2008 óta csak egyszer, 2011-ben fordult elő.

A költségvetés kockázatairól az elmúlt hetekben számos cikk és elemzés született, az Index is felhívta a figyelmet arra, hogy a kiadási és a bevételi oldalon is súlyos kockázatok vannak. A már felsorolt bevételi aggályok mellett a 13. havi nyugdíj és a pedagógusok bérének rendezése lehet a kiadási oldalon két olyan nagy tétel, ami a választások közeledtével teret enged a költségvetési lazításnak (a nyugdíjasoknak év végére szánt választási ajándék mintegy 280 milliárd forintba kerülne, míg 50-70 milliárdot vinne el, ha a beígért pedagógus-béremelést megvalósítanák).


http://index.hu/gazdasag/2013/02/08/eddig_tartott_a_stabil_2013-as_koltsegvetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.