Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Mi vagy ki tartja hatalomban az Orbán-rezsimet?
  2016-05-09 18:44:13, hétfő
 
  2016.máj.09.
Írta: nickgrabowszki

Mi vagy ki tartja hatalomban az Orbán-rezsimet?


Visszatérő toposz, hogy amiért még a Fidesz és Orbán hatalomban lehet,

az a sajtó hibája, mert nem tárja fel az ügyeket,
az az impotens ellenzék hibája, mert nem tiltakozik elég hangosan a kifosztás ellen,
az a választók hibája, mert nem érdekli őket a korrupció, vagy meg sem értik a botrányokat.

De ennek a toposznak nincs igaza, mert a sajtó feltárja az ügyeket, az ellenzék meg tiltakozik. A választók valóban nem értik meg az ügyeket, de nem róható fel nekik, hogy nem világos minden árnyalat a jegybanki alapítványok nyereségével kapcsolatban; hogy be kellett-e azokat fizetni a költségvetésbe, meg el lehet-e Matolcsy remittendáját tüntetni, hogy közpénzből felvásárolják a könyveit.

Ennek átlátása ugyanis nem az ő feladatuk. Van ugyanis egy szervezet, amit azért fizetnek - a választók közpénzből -, hogy ezt a terhet levegye a vállukról, átlássa és ellássa a feladatot.

Julius Caesarnak és Dzsingisz kánnak hadserege volt, Leninnek, Hitlernek, meg Rákosinak már politikai rendőrsége. Ennyit változott a világ. Már nem lehetett büntetlenül leölni az ellenfeleket, fenn kellett tartani a törvényesség látszatát.
Mije van Orbán Viktornak? Ügyészsége.

Az ügyészség jelentőségét már Sztálin is felismerte, lásd Visinszkij szerepét a politikai ellenfelek (esetleg csak vélt, feltételezett vagy potenciális ellenfelek) megsemmisítésében. De az ügyészség másra is jó.
Elleplez és megtéveszt.

Csak néhány ügy az elmúlt hetekből. Tényleg csak találomra.

Elutasította az ügyészség a Nemzeti Bank alapítványai ellen tett feljelentést, mert az, hogy Matolcsy unokatestvére félmilliárd forintot kapott, nem valószínűsíti, hogy bűncselekmény történt. (Hiszen a legfőbb ügyész felesége rendszeresen kap pénzt az alapítványoktól, hogyan történhetett volna akkor bűncselekmény?)
A Quaestor-ügyben nem hallgatják ki Tarsoly titkárát, mert úgyse tud semmiről, meg nem is működött közre. (Egy titkár. Egy bizalmas. Amúgy Polt Péter leendő veje.)
Az ügyészség megpróbálta elsimítani a lúggal leöntött nő esetét, mert az nem ismerte fel a támadóját. (Ilyen alapon persze minden gyilkossági ügyben meg kellene szüntetni az eljárást, mert az áldozat nem ismeri fel a támadóját.)
Eszük ágában nincs vizsgálódni a Nemzeti Választási Irodánál történt bűncselekmény ügyében.

op4.jpgMindezt annak ellenére, hogy a Büntetőeljárási tv. szerint

6. § (1) A bíróságnak, az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelessége, hogy az e törvényben megállapított feltételek esetén a büntetőeljárást megindítsa, illetőleg az eljárást lefolytassa.

Az ügyészségi tv. meg így fogalmaz:

16. § (1) Az ügyész köteles biztosítani
a) minden, a hivatali tevékenysége során tudomására jutott bűncselekmény következetes üldözését;

De éppen az ügyészség nincs szankcionálva, ha nem tesz eleget a kötelezettségeinek. És mert megsértheti a törvényt, meg is sérti.
Polt és az ügyészsége tényleg fék, csak másként.

Föl nem merült például,

hogy eljárást indítsanak a levélszavazatos választási csalási ügyben,
hogy vizsgálják, a kamupártok hogyan juthattak a Fidesszel azonos ajánló aláírásokhoz,
hogy eljárást indítsanak az irányított közbeszerzések miatt,
hogy megtekintsék azok feltűnő értékaránytalanságát (túlárazását, különös tekintettel Orbán vejének már az uniós csalás elleni hivatal által is vizsgált munkáira),
hogy nyomozzanak az 1000 milliárdos áfacsalási ügyekben,
hogy vádat emeljenek V. kerületi ingatlan panamák ügyében,
vagy hogy vizsgálják a trafikmutyit, ahol pedig még hangfelvételük is, ha a józan ész nem lett volna elég.

Ezért bár alapos a gyanú, nem nevezhetjük a történteket bűncselekményeknek, mert nincs jogerős bírósági ítélet. Sőt, nincs vádemelés sem. Meg nyomozás vagy bármilyen eljárás az ügyben.

Emiatt nem mondhatjuk, hogy az ügyészség bűncselekményekhez asszisztál, legfeljebb annak a véleményünknek adhatunk hangot, hogy
a magyar állam bűnszervezetben történő szisztematikus kifosztása zajlik, de ez nem bűncselekmény.

Ez az Fidesz politikájának legfőbb eleme. Megpróbálnak ugyan törvényesíteni dolgokat, de mindent nem sikerült. Mert ha mindent megengednének, amit kormányon vagy kormányközelben megtesznek, akkor azt más is megtehetné. De mégse lehet, hogy mindenkinek nőjön a lakása, családi összefogásra hivatkozzon, más nevén lévő 150 milliós ranchon lakjon, amiért az a más még fizet is.

Lenne dolga az ügyészségnek, csak nem teszi.

Pedig az ügyészség Magyarországon független. Jogilag jóval függetlenebb, mint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban vagy Ausztriában. A nevezett országokban a legfőbb ügyész egyszerű kormányhivatalnokként működik, igazságügyminiszterként vagy annak alárendeltségében.

Magyarországon pedig ugyan a törvényhozás választja, de kilenc évre, és utána az sem számoltathatja el. 2010 óta még interpellálni se lehet, csak kérdezni tőle, amire bármilyen jogi vagy politikai következmény nélkül válaszol.

A fékek és ellensúlyok rendszere nem működik kifogástalanul: a törvényhozó és a végrehajtó hatalom régóta személyekben is összefonódott; az igazságszolgáltatás néha még tud elfogulatlan és elkötelezetlen lenni.

A bírók, de nem az ügyészek. Hivatalosan függetlenek, de semmi, semmi jel nem mutat arra, hogy elkötelezetlenek lennének.

op2.jpgAz ügyészségi szervezet teljes mértékeben a legfőbb ügyésztől függ, korlátlan utasítási joga van, mint egy katonai szervezetben, ami
Orbán és Polt kiváló kapcsolatainak ismeretében nem valami megnyugtató.

Azonban a fent említett országokban a legfőbb ügyész nem országos cimborája, hanem szimplán beosztottja a miniszterelnöknek, mégsem történik olyasmi, hogy
sorozatban és a főszabályként mellőzik a kötelességüket, és hagynak megúszni kormánypárti bűncselekményeket.

Az a kisebbik probléma, hogy az ügyészég egyszersmind a kormánypártok politikai rendőrségeként működik.

Rogán ellen nem indult eljárás, Juhász Péter ellen rágalmazásért igen.
Vádat emeltek Dopeman ellen, mert belerúgott egy letört hungarocelldarabba.
Facebook-lájkolókat rabosítottak, akik meg merték osztani a volt siófoki fideszes polgármester ingatlankezeléséről szóló posztot.
Vádat emeltek egy kommentelő ellen, aki Lázár János halálát tartotta kívánatosnak.
Hazug fordítást nyújtanak be bizonyítékként a kormány aktuális ellenségei ellen; tkp. hamis tanút állítottak.
Hagyótól Molnár Gyulán át Juhász Ferencig, Szilvásyig és Hunvaldig egész sor volt vagy jelenlegi szocialista politikus ellen emeltek vádat.

Az érintetteket ez ugyan nem vigasztalja, de az ország szempontjából még mindig ez a kisebbik baj. Az ügyészség ugyanis ítéletet nem hozhat, a bíróságok meg - eddig és jellemzően - sorban visszadobálták a megalapozatlan, bizonyítatlan vagy egyenesen légbőlkapott ügyeket.
Ha az ügyészség vádat emel, akkor nem ő mondja ki az utolsó szót. Ha viszont nem emel, akkor igen.

Ezt még egy 2003-as alkotmánybírósági állásfoglalás tette lehetővé, amelyik az ügyészséget nevezte meg, mint a közvádas ügyek kizárólagos képviselőjét.

Akkor Keller államtitkár magánváddal próbálta bíróság elé vinni a Kaya Ibrahim, Joszip Tot, Schlett Csaba-féle ügyeket, amelyek Fidesz-közeli cégeken keresztül kimentett pártpénzekből megalapozták az Orbán-család vagyonát.
Emellett vádat emeltek volna az Országimázs Központ, az Ezüsthajó és Happy End Kft-k miatt is, amelyeken keresztül közpénzből finanszírozták a Fidesz kampánycégeit, azaz a kampányát.

Akkor ez még ügy volt, ma teljesen bevett szokás. De bírósági ügy már akkor sem lett belőle, mert Polt ezekben nem látott semmi kivetnivalót.

op1.jpgPolt már eleve úgy került a jelenlegi helyére egykori Fidesz-képviselőjelöltként, elődje, Györgyi Kálmán egy Áder házelnökkel történt találkozó után viharos gyorsasággal lemondott. Nehéz ebben az esetben nem feltételezni a zsarolást, különösen, ha tudjuk, hogy a Fidesz-pártpénzek ügyében azonnal megfeneklett a nyomozás. (Nem találták meg például Schlett Csabát, aki benne volt a telefonkönyvben.)

Polt elsődleges feladata már az indulásakor, 2000-ben az volt, hogy blokkolja a Fidesz számára kellemetlen ügyeket. És ez csak felerősödött 2002 után, amikor az új kormány a bíróságra bízta volna ezek jogszerűségének megítélését.

De miért teheti meg Polt és ügyészsége, hogy elmulasztja a kötelezettségeit, és miért nem teszik meg azokban az országokban, ahol a legfőbb ügyész egyszerű kormányhivatalnok? A válasz egyszerű: nem tehetik meg, mert nem kizárólagos képviselői a közvádas ügyeknek, míg Magyarországon Polték igen.
Magyarországon az ügyészségnek van egyedül eljáráskezdeményezési joga közvádas ügyekben,

míg máshol ezt bárki megteheti, majd a bíróság eldönti, igazat ad-e neki.

Ha nálunk az ügyészség nem emel vádat, akkor senki másnak nincs ehhez joga. Így Polt tetszése - vagy Orbán instrukciói - szerint eldöntheti, indít-e eljárást. Ha a Orbánnak és a Fidesznek kellemetlen, büntetőjogi relevanciákkal is járó esetről van szól, akkor nem indít.

Annyira biztosra akartak menni, hogy 2011-ben ezt beleírták az alaptörvénybe is:

29. cikk
(1)85 A legfőbb ügyész és az ügyészség független, az igazságszolgáltatás közreműködőjeként mint közvádló az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője.

Az addig oké, hogy az ügyészség a kormány büntetőpolitikáját képviseli. De képviseli az ország érdekeit, ha a kormány büntetőpolitikája nem?

Ha Magyarországon is lehetne magánvádat emelni korrupciós ügyekben például, hiszen az közpénz, mindannyian érintettek vagyunk, akkor az ügyészség nem merné elmulasztani a kötelességét. Hiszen ha már úgyis bíróság elé kerül az ügy (mert ha ők nem emelnek vádat, akkor megteszi helyettük más), akkor már jobb saját kézben tartani a dolgokat.

De ha bíróság elé kerülne a Fidesz legfőbb politikája... Abba jobb nem is belegondolni. Talán akadna bíró, aki nem értené meg a korszellemet, és esetleg
korrupciónak nevezné a nemzeti tőkefelhalmozást.

És akkor a választók már nem azt látnák, hogy a kormány mond, tesz vagy ellop valamit, az ellenzék meg tiltakozik. Egy állítás, egy tagadás.

Hanem lenne egy független hatóság vagy hivatal, amelyik a választók segítségére (meg a közpénz és egyúttal a közerkölcs védelmében, ti. ne lopj!) állást foglal, akkor lehet, hogy jobban értenék a dolgokat.

A bíróság nem csak a törvényt védené, hanem a politikát is értelmezné. Lopás vagy legfőbb politika. De ez az, ami nem történik meg. Nem jutnak addig az ügyek. Milyen ügyek? Zuschlag-ügy se volt, Matolcsy-ügy sincs.
Ez az egyetlen dolog, ami Orbánt hatalmon tartja: az ügyészség eljáráskezdeményezési joga a közvádas ügyekben.

Az elkövetők elkövetnek,
a Fidesz legfőbb politikája megvalósul,
a sajtó feltár,
az ellenzék tiltakozik,
a bíróság szétteszi a kezét, hozzájuk el se jutott az ügy,
a választó meg 3 nap (vagy néhány hét) alatt el is felejti, hogy már megint meglopták.

Hiszen Orbán is megmondta:

a fékek és ellensúlyok rendszere amerikai találmány, amit Európa intellektuális renyhesége miatt elfogadott.

Hát ők már nem ilyen intellektuálisan renyhék. Ők megoldották a problémát, és megosztották a hatalmat a Cinege utca és a hatvanpusztai major között.

Ha egyszer autokraták akarnánk lenni, valaki ne felejtsen el figyelmeztetni, hogy gondoskodjunk magunknak egy megfelelően lojális legfőbb ügyészről. Az eljáráskezdeményezési jog már megvan, minden további már jön magától.

Ha a legfőbb ügyész a miénk, bármit megtehetünk. És bármit meg is teszünk.

http://b1.blog.hu/2016/05/09/mi_vagy_ki_tartja_hatalomban_az_orban-rezsimet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németeknél és a franciáknál is erősödnek a nemzeti erők
  2016-05-09 18:21:31, hétfő
 
  2016. 05. 9. 12:44

A németeknél és a franciáknál is erősödnek a nemzeti erők

Németországban és Franciaországban is a radikális pártok folyamatos erősödését mérték a közvélemény-kutatók. Az iszlamizálódástól és a bevándorlástól való félelem mellett a hagyományos rendszerpártok gyengülése is nagyban hozzájárul a jobboldali ellenzék megerősödéséhez.
Az AfD tovább menetel a siker útján

A Telegraph szerint az Alternatíva Németországnak (AfD) soha nem élvezett még akkora támogatottságot a német lakosság körében, népszerűségük pedig továbbra is töretlenül ível felfelé.

A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint a párt 15 százalékkal a harmadik legnagyobb politikai erő Németországban, ami 2 százalékos erősödést jelent a legutóbbi kongresszusuk előtt mért támogatottsághoz képest, és azt jelzi, hogy tartósan maguk mögé tudták utasítani a Zöldeket. Ezzel már csupán 5 százaléknyira vannak a kormánykoalíció kisebbik tagjától, Németország Szociáldemokrata Pártjától (SPD).

Frauke Petry

Rövidtávon a jelenleg 20 százalékon álló, hagyományosan a német politika meghatározó erejét jelentő szocdemek lehetnek az AfD növekedésének legnagyobb vesztesei. Az Angela Merkellel koalícióban kormányzó, mainstream baloldali formációt láthatóan megviselte, hogy a fiatal radikális párt két tartományi választáson is maga mögé tudta utasítani őket.

Ennek kivetülése lehet a legújabb politikai fiaskójuk is, tegnap ugyanis az a hír kapott szárnyra, hogy Sigmar Gabriel alkancellár lemond a párt vezetéséről, és helyette Olaf Scholz, Hamburg polgármestere veszi át a tisztséget. Bár az SPD hivatalosan cáfolta az értesüléseket, egyelőre nem tudni, melyik jelölt vezetheti majd a szociáldemokraták listáját a jövőre esedékes német választásokon, csak tovább erősíti a párt belső viszonyaival kapcsolatban szárnyra kapott pletykákat.

A találgatásoknak valószínűleg az sem vet egyhamar véget, hogy Gabriel nemrég megerősítette: kancellári ambíciókat dédelget, és komolyan készül Németország vezetésére, ami akár a Merkel vezette CDU/CSU jobboldali pártszövetséggel való koalíció felmondását, vagy újragondolását is elővetítheti.
A francia ifjúság már a Nemzeti Frontban látja a jövőt

Eközben Franciaországban is fokozatosan erősödik a radikális ellenzék. A Nemzeti Front a legújabb felmérések szerint az összes korcsoportban sikeresen tudta növelni népszerűségét, a 18-30 közötti korosztályban pedig 31 százalékos támogatottsággal magabiztosan az élre tört.

Az Ifop által készített kutatásból kiderül, hogy a francia fiatalok többsége már szinte teljesen elfordult Francois Hollande, szocialista elnök személyétől és politikájától. A válaszok alapján az államfő a megkérdezettek által fontosnak tartott témák - munkanélküliség, nemzetbiztonság, bevándorlás - egyikében sem tűnt hitelesnek, vagy szimpatikusnak, míg Marine Le Pent mindhárom kérdéskörben reális alternatívaként értékelték a válaszadók.

Marine Le Pen

Népszerűség alapján a Nicolas Sarkozy által újrafazonírozott jobboldali republikánusok közül is egyedül csupán Alain Juppénak, Bordeaux polgármesterének lenne esélye legyőzni Le Pent egy elnökválasztási döntőben.

Az elemzők azonban nem tulajdonítanak túlzott jelentőséget a fejleménynek, mivel a Nemzeti Front első fordulóban való jó szereplése általában aktivizálja az ellenérdekelt szavazókat, ahogy ezt a legutóbbi helyhatósági választások alkalmával is megfigyelhettük. A radikálisok pedig egyelőre nem rendelkeznek olyan társadalmi tartalékokkal, ami elegendő lenne a mainstream formációk kombinált szavazóbázisának letöréséhez.




http://alfahir.hu/a_nemeteknel_es_a_franciaknal_is_erosodnek_a_nemzeti_erok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszavazták a Fideszt Lakiteleken
  2016-05-09 18:16:14, hétfő
 
 
2016. május. 09. 07:03
Leszavazták a Fideszt Lakiteleken
szerző:
MTI


A független Zobokiné Kiss Anitát választották a Bács-Kiskun megyei város polgármesterének - a korábbi Fidesz-többségű önkormányzatba is csak függetleneket választottak.

Pethő Anada Zsuzsa, a nagyközség jegyzője az MTI-nek elmondta, a 3784 választásra jogosult lakos közül 2320-an adták le szavazatukat a vasárnapi időközi önkormányzati választáson - a hétvégén Lakitelek mellett még 8 településen tartottak időközi választást.

A települést 2014 óta vezető, és a polgármesterségért az időközi választáson újra induló Zobokiné Kiss Anitára 1377-en szavaztak. A Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjeként induló Madari Andor 827, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Zoltán Péter 52, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Bencsik Mihály 7, míg a szintén független Kalócz Gábor 6 voksot kapott.

A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáztak. A testület tagja lett: Szentirmay Tamás (független) 1280, Dakóné Harkai Csilla (független) 1267, Csikós Mihály (független) 1243, Bende László (független) 1203, Mihalik Tibor (független) 1182 és Dékány Zoltánné (független) 1149 szavazattal.

Az időközi választást azért kellett megtartani, mert alpolgármesteri kezdeményezésre január 26-án a képviselő-testület feloszlatta magát.


http://hvg.hu/itthon/20160509_Leszavaztak_a_Fideszt_Lakiteleken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feketelistára tette a kormány a céget, mégis sorra nyeri a t
  2016-05-09 18:12:27, hétfő
 
  2016. 05. 9. 15:04
Szilágyi György

Feketelistára tette a kormány a céget, mégis sorra nyeri a támogatásokat

Szilágyi György, a Jobbik képviselője a Parlament hétfői ülésnapján kormányokon átívelő offshore-lovagokról beszélt interpellációjában.


Emlékeztetett: a Miniszterelnökség 2014 áprilisában közzétette az átláthatatlan, mégis EU-támogatásból részesülő cégek listáját. Ezen cégek működése és támogatása is törvénytelen, mégis több olyan vállalkozás van, ami a lista közzététele óta is sorozatban nyer el állami és önkormányzati közbeszerzéseket akár több milliárd forint értékben is.

Szilágyi elmondta: az elmúlt időszakban több ilyen esetet is jelzett a kormánypárt felé,

vizsgálatok nem indultak és érdemi válasz sem érkezett.

A Jobbik politikusa most egy újabb átláthatatlan hátterű cégre hívta fel a figyelmet: a Pentamen Kft. a Gyurcsány-Bajnai kormányok után a Fidesz hatalomra jutását követően is sorra nyeri a közbeszerzéseket és vissza nem térítendő EU-s támogatásokat annak ellenére, hogy szerepelnek a miniszterelnökség feketelistáján. Az EMMI-hez tartozó Markot Ferenc Oktató Kórházzal például hirdetmény nélküli, megbízásos szerződést kötöttek, épp 50 ezer forinttal a 25 millió forintos értékhatár alatt, hogy ne kelljen nyílt pályázatot kiírni.

Szilágyi elfogadhatatlannak neveztek, hogy egyes költségvetési szervek továbbra is offshore cégek zsebét tömik.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában azt mondta, a szocialisták kormányzása alatt valóban katasztrofális volt a helyzet, a Fidesz első teendője azonban az volt, hogy rendet tegyen ezen a téren is. A konkrét témát teljesen megkerülve a politikus a Jobbikot azzal vádolta, hogy együttműködik az MSZP-vel, ezért attól tart, hogy nem fogják segíteni a kormányt az offshore-lovagok visszaszorításában.

Szilágyi nem fogadta el az államtitkári választ, mint mondta,


"az MSZP és a Fidesz mindketten nyakig vannak a posványban, közösen alakították ki a korrupciós maffiahálózatot".

http://alfahir.hu/feketelistara_tette_a_kormany_a_ceget_megis_sorra_nyeri_a_tamog atasokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden második európai népszavazást akar az EU-tagságról
  2016-05-09 17:55:09, hétfő
 
  hidfo.ru 2016.05.09. 11:38


Minden második európai népszavazást akar az EU-tagságról
EU kilépés kampány hidfo.ru

Egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérés eredményei szerint minden második európai állampolgár újra népszavazást akar tartani arról, hogy országa fenntartsa-e az uniós tagságot.

Az Ipsos-Mori felméréséből kiderült; az európaiak 45%-a akarja, hogy országa népszavazást tartson arról, továbbra is tagja maradjon-e az Európai Uniónak. A kutatást Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Belgium, Magyarország és Svédország választóiból összeállított reprezentatív mintán végezték. A Financial Times beszámolója szerint nem csak, hogy minden második európai népszavazást akar tartani az EU-tagságról, de az emberek 33%-a egyértelműen azt mondta, hogy a kilépésre szavazna.

A referendum támogatottsága Olaszországban a legmagasabb, ahol a választók 58%-a akarna demokratikus módon dönteni, függetlenül attól, hogy egy várható referendum milyen eredménnyel zárulna. A lengyelek vannak leginkább megelégedve az Európai Unióval - náluk alig 22%-os a népszavazás támogatottsága.

A megkérdezést amiatt végezték, mert alig több mint egy hónap múlva a britek népszavazást tartanak az uniós tagságról, és a szakértők várakozásai szerint ez Európa-szerte növeli majd a népszavazásra mutatkozó igényt. A megkérdezettek 84%-a egyetértett abban, hogy a britek kilépése dominó-effektust indítana el, és idővel más országok is - népszavazást követően - kilépnének az Európai Unióból.

http://www.hidfo.ru/2016/05/minden-masodik-europai-nepszavazast-akar-az-eu-tagsag rol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan az új osztrák kancellár
  2016-05-09 17:51:07, hétfő
 
  Megvan az új osztrák kancellár

2016. május 09. 17:03
Hunhír.info

Reinhold Mitterlehner alkancellár, a kisebbik kormánypárt (ÖVP) elnöke veszi át átmenetileg a kormányfői tisztséget Ausztriában, miután Heinz Fischer államfő aláírja Werner Faymann lemondását.


Reinhold Mitterlehner alkancellár, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke veszi át átmeneti időre a kormányfői tisztséget Ausztriában, miután Werner Faymann kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke hétfőn bejelentette lemondását. Az államfő még ma hivatalosan megbízza Mitterlehner alkancellárt.

Egynapos személycserék
Az osztrák kancellár hétfőn nyújtotta be a lemondását Heinz Fischer államfőnek. Faymann az SPÖ vezetéséről is lemondott.Az osztrák szocialista párt vezetésével Michael Häuplt, Bécs szocialista polgármesterét bízták meg.

Faymann az SPÖ hétfő délutánra összehívott országos elnökségi ülése előtt néhány órával jelentette be a lemondását. Az elnökségi ülést a Faymann személyét és a szélsőjobboldallal való együttműködés kérdését, valamint a menekültválság kapcsán az általa követett irányvonalat ért párton belüli bírálatok hatására hívták össze.

mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93887
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Statisztika és valóság=ég és föld!
  2016-05-09 17:43:42, hétfő
 
  Statisztika és valóság=ég és föld!


Posted on 2016-05-09 by Admin

Közvélemény-kutatás kontra időközi választások: Nyílik az olló!


Többször értekeztünk már a parlamenti és önkormányzati ciklusok közben tartott választások fontosságáról. Sok elemző kételkedik abban, hogy komoly jelentőséggel bírhat, ha egy kisvárosban vagy országgyűlési egyéni körzetben valamelyik politikai erő látványos győzelmet arat a másik felett. Abban nyilván igazuk van, hogy az alacsony részvétel és a kisebb tét olykor súlytalanná tesz egy ilyen vetélkedést, ám a tendenciákra érdemes odafigyelni. Márpedig a tendenciák azt jelzik, hogy a felmérések elmélete és a választások gyakorlata messze nincs összhangban.

olló
Ez a tendencia elég hosszan és élesen kezd kirajzolódni. Amíg a közvélemény-kutatók alig hullámzó fideszes dominanciát mutatnak ki évek óta, addig az időközi választásokon (néhány egészen komoly téttel bírón is) rendre büntetik a szavazók a kormányzó pártot. A mostani hétvégén kilenc időközi választást tartottak, melyek közül négynek volt komolyabb tétje. A kormánypárt részéről már az nagy dolog, hogy Abádszalókon Balogh Gyulát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek, és Pakson meg tudták szerezni azt a mandátumot, melyet 2014-ben elbuktak, igaz nem az MSZP ellenében. Rossz hír viszont a Fidesz számára, hogy a szocialisták nagyon megerősödtek a körzetben, legutóbb ugyanis 6,8 százalékot szereztek, most 37-et, és a Jobbikot is jócskán megelőzték.
Nyilván fontos minden egyes mandátum még a legkisebb településeken is, ám a kormányzópárt számára deklaráltan a legfontosabb téttel a lakiteleki polgármester-választás bírt. Lezsák Sándor szűkebb pátriárkájában ugyanis 2014-ben meglepetésre a független Zobokiné Kiss Anita diadalmaskodott. A képviselő-testületben azonban többségbe kerültek a kormánypárti képviselők, és ez a helyzet végül a testület feloszlatásához vezetett. A Fidesz hazardírozott, és vesztett, és a bukta nagyobb lett a vártnál is. Zobokiné másfél éve mindössze 72 szavazattal diadalmaskodott, most ezt a különbséget felturbózta 550-re. A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáztak, és a ebből is rosszul jött ki a Fidesz, ugyanis csupa függetlent választottak meg képviselőnek. Röviden összefoglalva Lakitelek elveszett a Fidesz számára, amit eddig a testületen és Lezsák Sándoron keresztül eddig uralt.
A történeti hűség kedvéért említsük meg, hogy a Jobbik is örülhetett egy nagy sikernek a hétvégén, hiszen jelöltjük, Földi István nyerte a kocsordi időközi polgármester-választást. Itt azonban nem volt sem fideszes, sem baloldali jelölt, a Jobbik függetleneket tudott legyűrni ezen a településen.
A pártok számára olyan hétvége volt a mostani, hogy mindenki fel tud mutatni valami kis pozitívumot a választásokon. A Fidesz megszerzett egy önkormányzati posztot, ami egy közvélemény-kutatásokban toronymagasan vezető kormánypárttól egy igen kis lépésnek számít, ám nagy lépés ez annak fényében, hogy az utóbbi két évben rendre kikaptak a kisebb téttel bíró voksolásokon is. A szocialisták ünnepelhetik, hogy megerősödtek Pakson, és lassan egyértelművé teszik, hogy a Jobbikot megelőzve a második legerősebb politikai erővé váltak annak ellenére, hogy átütő személyiségekkel és politikai programmal továbbra sem rendelkeznek.
Végül örülhet a jobbik is, mert fontos győzelmet arattak Kocsordon, ami azt bizonyítja, hogy nem pártoltak el tömegesen tőlük a hívek párt belső villongásai hatására.

ori
Azért gyanítjuk, hogy nem pukkantottak pezsgőt egyik budapesti pártszékházban sem, mivel az időközi választásoknak egyelőre csak jelzésértékük van. Ahogy közeledik a 2018-as országgyűlési választás, egyre jobban oda kell figyelni a felmérések és az időközi voksolások eredményei közti ellentmondásokra. A Fidesz tudja, hogy az elmélet mellette szól, a gyakorlat viszont ellene, így várhatóan minden eszközt meg fog ragadni annak érdekében, hogy minden mellette szóljon. Ahogy egy dakota közmondás tartja: ,, A legjobb bútorszállítók a szálkás, sovány sziúk, a legrosszabbak pedig a kopasz, kigyúrt sápadtarcúak."
(szeka)
Bal-Rad komm: “...A pártok számára olyan hétvége volt a mostani, hogy mindenki fel tud mutatni valami kis pozitívumot a választásokon..."
-CSAK A PÁRTOK! Szólnak is a diadalharsonák rendesen-a pórnép pedig rezignáltan legyint. EZEK CSAK PITI HELYI VÁLASZTÁSOK VOLTAK!
Igazuk van!
A döbrögista horda-azzal együtt is hogy a végtelenségig uralja az országot!-A HATÁRON TÚLI LEVÉLSZAVAZATOK HIÁNYÁBAN SORRA BUKIK! A közvéleménykutatási eredmények dacára. (Ha Abádszalókon is vesztettek volna-KÉT MINISZTERREL ERŐSÍTETT TERÜLETEN-az lett volna csak az igazi! De hát azt behúzták.)
Van viszont két tény, amit figyelembe kell venni! A döbrögisták NEM HÜLYEGYEREKEK!
Tanulnak! Tudják, hogy egy ORSZÁGGYŰLÉSI “VÁLASZTÁSI" VERESÉG számukra életveszélyt jelent! Hatalmat, pénzt, szabadságot veszítenek!
Éppen ezért jár az agyuk a megoldáson! Ki fogják találni! És itt jön a második figyelemre érdemes tény. A levélszavazatok ügye! Lesz az egymillió! A hatalomban maradáshoz éppen elegendő!
Szóval örömködhetnénk a narancsos pofonláda tartalma láttán, de a legnagyobb veszély most jelentkezik! A rendszerváltás óta eltelt időszak leggátlástalanabb hordája ki fogja fundálni a saját “választási" győzelmének garanciáit.
CSAK EGYETLEN DOLOG ÁLLÍTHATJA MEG ŐKET! A NÉP! AMELYNEK ŐK ESKÜDT ELLENSÉGEI! Amely nép pedig magára hallgat, nem a manipulatív közvéleménykutatásokra!



http://www.balrad.com/2016/05/09/statisztika-es-valosageg-es-fold/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épül az Új Úri Magyarország
  2016-05-09 17:28:52, hétfő
 
  Épül az Új Úri Magyarország


Posted on 2016-05-09 by Admin

Orbánnak 20 milliárd jut, 3 családnak 700 ezer forintra van szüksége

Orbán budai Várba költözése lényegesen több pénzbe kerül, mint a három család otthona.

A Város Mindenkié csoport azon munkálkodik, hogy a hajléktalanoknak ne kunyhókban kelljen tengődniük, hanem rendes lakáshoz juthassanak. A Kunyhóból Lakásba! programjukat még 2013-ban indították el, most három család leendő otthonának felújítására gyűjtenek pénzt. Míg a csoportnak ehhez kevesebb, mint 1 millió forintra van szüksége, addig Orbánék átköltözése a budai Várba 20 milliárdba kerül. Ez közpénz, azt gyűjtik.
A Kunyhóból Lakásba! programról
A használaton kívüli önkormányzati lakásokat az Utcáról Lakásba! egyesület újítja fel a leendő lakók, valamint önkéntesek bevonásával. A három család megsegítéséhez 700 ezer forintot szeretnének összegyűjteni, amit az építőanyagokra, illetve a szakmunkákra fordítanának. Ha szeretnél te is adományozni, itt tudhatsz meg többet a kezdeményezésről!
A budai Várba költözés költségei
A kormány még 2014 júniusában jelentette be, hogy a Miniszterelnökség átköltözik a budai Várba. A tervek szerint áthelyeződik a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium is.
Orbán Viktor új munkahelye a Karmelita-kolostor lesz, és bár az épület műemlék, erkélyt is építenek rá a miniszterelnöknek. Az épület átalakítása 20 milliárd forintba kerül, és az Index cikke szerint csak a műtárgyak vásárlására 1 milliárd forintot szánnak. 20 milliárd vs 700 ezer.
(femina)
Bal-Rad komm: “20 milliárd?! Hát az bizony CSAK töredéke Döbrögi várba vágyásának! De kerül amibe kerül?-KINYÖGTETIK VELÜNK!
Gőzerővel épül az Új Úri Magyarország! Az Uralkodói Család és a Főrendi réteg már kialakult.
Becsülhetően mintegy öt-hatezer (!) milliárd forintból az utóbbi hat esztendőben. És az őket dicsőítő látványosságok! Amik kb. háromszor annyi pénzt emésztettek föl! Igaz, ezek többnyire a júdáspénzből valósultak meg, AMIT MAGYARORSZÁGÉRT CSERÉBE csöpögtet vissza az EU, és egyéb kifosztóink.
A látványos-szemkápráztató csillogással akarják elfedni az Uradalmi központokat övező hatalmas sötét foltokat.
Ne feledjük: Kunyhóból-lakásba! Értelmezhetetlen, amikor a qrmányzati törekvés a LAKÁSBÓL KI AZ ÉG ALÁ!
Márpedig az utóbbi program “sikeréhez" kétség sem férhet!

http://www.balrad.com/2016/05/09/56992/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Faymannt megbuktatták a migránsok
  2016-05-09 17:27:56, hétfő
 
 
Faymannt megbuktatták a migránsok

Posted on 2016-05-09 by Admin

Lemondott az osztrák kancellár


Lemondott összes tisztségéről Werner Faymann osztrák kancellár. A következő pártkongresszusig Michael Häupl Bécs szocialista polgármestere veszi át a párt vezetését. Heinz Fischer órákon belül megnevezi a leköszönt osztrák kancellár útódját. Az osztrák köztársasági elnök a vonaton értesült Faymann távozásáról.
Faymann a hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kancellári posztról és a szociáldemokrata párt vezetéséről is lemond. Heinz Fischer köztársasági elnök fogja megnevezni az új osztrák kancellárt. Faymann távozásával bizonytalanságot hagyott a háta mögött.
Kifaroltak a kancellár mögül
,,Ausztriának olyan kancellárra van szüksége, aki mögött ott áll a pártja, a kormánynak pedig újrakezdésre" - idézte a szavait a The Local.

lem
Faymann távozása egyébként nem volt váratlan: pártja május 1-jei bécsi gyűlésén kifütyülték és lemondásra buzdították az elnökválasztás első fordulójában elszenvedett kínos vereség miatt. A nagyobbik kormánypárt jelöltje, a szocialista Rudolf Hundstorfer a szavazatok mindössze 11 százalékát szerezte meg az április 22-i osztrák államfőválasztás első fordulóján.
Norbert Hofer, a Szabadságpárt jelöltje a azonban voksok 35,1 százalékát kapta meg, így a május 22-i második fordulón jó eséllye van a győzelemre. Ausztriának ő lenne az első szélsőjobboldali államfője a második világháború óta.
Válaszút előtt
A következő pártkongresszusig Michael Häupl Bécs szocialista polgármestere veszi át a párt vezetését - írja a Kurier osztrák lap. A párton belül egyre nő a feszültség, ahol teljes átalakulást sürgetnek a párttagok.
El szeretnék kerülni a szélsőjobb tovább erősödését Ausztriában.
Werner Faymann 2008 augusztusa óta volt az Osztrák Szocialista Párt (SPÖ) vezetője, és még ugyanabban az évben beiktatták a szövetségi kancellári tisztségébe. A 2013-as osztrák parlamenti választásokkor pártja a voksok 26,8 százalékát szerezte meg. Az SPÖ a szavazatok 24 százalékát megszerző Osztrák Néppárttal (ÖVP) lépett koalícióra. Faymann Ausztria 12. szövetségi kancellárja volt.
Az 56 éves politikus kancellársága előtt az infrastruktúráért felelős miniszteri posztot töltötte be.
(origo)
Bal-Rad komm: Kétség nem lehet afelől, hogy a muszlim migránsok buktatták meg a labanckancellárt, aki a Germániai Ribanc egyik leghűségesebb csatlósa. Emiatt már ugyancsak nehezteltek a jódlizók! De persze némi gondok már jelentkeznek más egyéb területeken is.
A kiapasztott gyarmatok már kevésbé tejelnek, az orosz embargó is alaposan betett az osztrák kufáriának! Úgyhogy sógorék kezdenek elégedetlenkedni!
Ha pedig most Oroszország döntene úgy, hogy EMBARGÓ TOVÁBB!-Helsinkitől Lisszabonig dőlne az Európai Unió!


http://www.balrad.com/2016/05/09/faymannt-megbuktattak-a-migransok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.