Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A Matolcsy fiú után jöhet egy várbeli luxusapartman
  2016-07-20 23:30:31, szerda
 
 
A Matolcsy fiú után jöhet egy várbeli luxusapartman
2016. július 20. - 14:32


Nagyjából az MNB-s alapítványok, a jegybankelnök családja és az unokatestvér ingatlanberuházásai tartjanek el egy építési céget - írja a Népszabadság.

Budapest - Csónak u. 1. - VILLA - Forrás: rawdevelopment.hu

A cég, amely Matolcsy György fiának épít nyaralót Balatonfüreden, és méregdrága átalakítást végzett a River Loft Ház egyik 210 négyzetméteres lakásában, ahova Matolcsy Ádám egy éve beköltözött.

A cég honlapján "Balaton - gazdasági épület" szerepel a referenciakép alatt.

A Szemerey Tamáshoz kötődő Raw Development Kft. honlapja aranybánya, ha a Matolcsy-Szemerey érdekkör építkezéseiről tájékozódunk.

A cég a referenciamunkái között mutatta be a budai Várban található Ybl-Hatvany-villa, új nevén a Villa Budapest építkezését. Az egyik MNB-alapítvány, a PADA szinte rögtön a megalapítása után szerződtette a Raw Developmentet a többmilliárdos projekt menedzselésére. A Pallas Athéné-presztízsberuházás fel is került a kivitelezőcég honalapjára, ahol jó darabig a River Loft-beli átépítés dokumentációja szolgált nyitóképeként. A fotósorozatot a napokban tüntették el, amikor a Népszabadság érdeklődött, tényleg Matolcsy György kisebbik fia számára készült-e a luxuskategóriás lakás. Szintén a Raw Development alakította át a Szemerey Tamás tulajdonában álló Növekedési Hitel Bank gellérthegyi székházának belsőtereit, ezek a képek még most is fent vannak a rawdevelopment-hu-n.

A 444.hu szerint a referencialistáról legalább nyolc beruházás hozható összefüggésbe az MNB-s, matolcsys és szemereys vonallal.

Ezek közül az egyik legérdekesebb az "Ostrom utca - Ingatlanfejlesztés, apartman hotel és lakás" című projekt. A telek formájából ítélve a tervezett fejlesztés nem lehet máshol, mint a budai Várban, a Bécsi kapu, a Szabó Ilonka utca, a Hunfalvy utca és a Linzi lépcső közé ékelt telekről. Ez a műemléki és régészeti védettségű telek közvetlenül az Európa liget mellett van, és meglehetősen leharcolt állapotban töltötte az utóbbi évtizedeket - írja a 444.hu. A látványtervek szerint a telekre két nagyobb épületet terveznek.

A várbeli építkezésnél a kivitelező mellett a beruházó is Szemerey Tamáshoz kötődik. A telek tulajdonosa 2001 óta a Qut Ingatlanforgalmazó Kft. A céget Szemerey bankja finanszírozza, fél éve 469 millió forint hitelt kapott a Növekedési Hitel Banktól, központja pedig más Szemerey- cégekkel közös címen működik.

Szerző: Spirk József / nol.hu


http://civilhetes.net/a-matolcsy-fiu-utan-johet-egy-varbeli-luxusapartman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan előre felkészülhetett a tisztogatásokra és a megtorl
  2016-07-20 23:28:47, szerda
 
  2016. 07. 20. 13:40

Erdogan előre felkészülhetett a tisztogatásokra és a megtorlásokra

A július 15-i puccskísérlet óta sztálini léptékkel véghezvitt törökországi letartóztatások és tisztogatások kapcsán lehetetlen elképzelni, hogy Recep Tayyip Erdogan ne készült volna fel egy ilyen eseménysorozatra. Ez pedig több kérdést is felvet: a török államfő tudott-e a puccs előkészületeiről, vagy önpuccs volt, esetleg előrelátóan már korábban felkészült egy puccskísérlet lehetőségére, hová halad Törökország?

Ember Zoltán, az Iránytű Intézet kutatásvezetője és elemzője szerint elképzelhető, hogy a szervezés tényéről és a vélt erőviszonyokról tudhatott a kormányzat, így cselekvési forgatókönyvek, illetve az ellenséges személyeket taglaló listák is rendelkezésre állhattak. Ezen kívül készülhettek olyan listák is, melyeken a hatalomátvételi kísérletben részt nem vevő, de a megtorlás során elmozdítandó polgári személyek (például bírók) szerepeltek.

Ember Zoltán hozzátette: érdekes az a lehetséges összefüggés is, hogy Ankara nemrég jelezte Oroszország irányába békülési szándékát.

,,Képzeljünk el egy olyan szituációt, amikor az ellenséges orosz vezetés információkat ad át, politikai támogatást nyújt egy puccs szervezőinek. Ez azért sem lenne meglepő, mert májusban egy török szélsőbaloldali és kurd szövetség alakult, mely mögött megbújhat némi orosz támogatás is"

- hívta fel a figyelmet az Iránytű Intézet kutatásvezetője.

Ember Zoltán úgy véli: nem kizárt, hogy a török bocsánatkérés időzítése eme veszélyek megelőzését is szolgálhatták gazdasági, illetve más politikai érdekek szem előtt tartása mellett.

,,A jelentős külföldi szereplők a kormány mellett álltak ki, az egyetlen - utólag már politikai hibát elkövető vezetés - az egyiptomi, ám ott katonai vezetés birtokolja a végrehajtó hatalom egy részét, melyet az Erdogannal szövetséges Mursitól szerzett meg"

- mondta az elemző. Az Európai Unió esetében megjegyezte: a menekültválság és az Iszlám Állam kezeletlensége okán egy törökországi polgárháború, vagy egy gyenge török állam rendkívüli veszélyeket jelentene.

Ember Zoltán a puccs legnyilvánvalóbb következményének nevezte, hogy a török kormánypárt, az AKP vezetése igyekszik leszámolni minden olyan releváns politikai befolyással rendelkező szereplővel, akik hosszabb távon veszélyeztethetik a hatalmát. Katonai vezetőket, bírákat, ügyészeket, újságírókat minősítenek puccsistának, Fethullah Gülen muszlim hitszónok szervezeti hátterének felszámolása is végbe mehet.

Az Iránytű Intézet kutatásvezetője és elemzője szerint ebben a folyamatban sem az EU, sem az USA nem lesz partner, az amerikai külügyminiszter korábban jelezte, hogy Törökország akár a NATO-ból is kikerülhet, amennyiben megszűnik demokráciának lenni. Ugyanakkor Ember Zoltán úgy véli, ,,természetesen ez csak fenyegetés, azonban annak kifejezetten erős".

A kutatásvezető és elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt bő ötven év során a török hadsereg összesen négy sikeres beavatkozást, vagy puccsot hajtott végre, az utolsót 1997-ben; a mostani kísérletben haderejének csak 4-5%-a vett részt.

,,A bukással tíz esztendeig tartó folyamat tetőzhet be, melynek során a hadsereg megszűnik önálló hatalmi pólusnak és az atatürki örökség letéteményesének lenni"

- mondta az Alfahírnek Ember Zoltán. Szerinte a puccsisták célja az atatürki vívmányok megőrzése lehetett. A hadsereg vezetői által képviselt nézetek közé sorolható a török nacionalizmus eszmeisége, a szekuláris köztársasági berendezkedés védelme, az erős központi államhatalom megőrzése (etatizmus), tehát az atatürki reformok szavatolása.

Ember Zoltán úgy látja, Törökországban az elnöki berendezkedés kialakítása, iszlamista alkotmánymódosítás és a Recep Tayyip Erdogan vezette, arab országokat idéző neopatrimoniális rendszer kialakítása van napirenden. Az Iránytű Intézet kutatásvezetője és elemzője szerint a probléma az, hogy ,,a török fejlődés ezen a modellen egyszer már továbblépett".

http://alfahir.hu/erdogan_elore_felkeszulhetett_a_tisztogatasokra_es_a_megtorlaso kra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem kívánságműsor, te közpénzből kitartott Orbán-csicska
  2016-07-20 22:56:21, szerda
 
 
Molnár Bálint 2016-07-20


Ez nem kívánságműsor, te közpénzből kitartott Orbán-csicska

Rogán, a sunnyogó propaganda (Fotó: HírTV-felvétel)

Szerda van, ez általában - mikor nincsen éppen foci Eb, vagy egyéb fontosabb esemény - a kormányülés napja. A mai soros (hehe) ülés szünetében sajtótájékoztatót tartott Rogán Antal, aki valamiért még mindig miniszterként vesz részt az állampárt és kormány ilyen típusú ülésein. Korábbi ígéretemnek eleget téve, nem hagyom mellékvágányra kerülni minden idők egyik legpenetránsabb korrupciós ügyét, ami a kormánnyal összefüggésbe hozható, úgyhogy beszéljünk Rogánról.

Lássuk be, hatalmas közfeladat hárul mostanság a propagandára és annak sötét, alvilági figurákkal összefüggésbe hozható fejére. Mint tudjuk, elkezdték dübörögtetni a féligazságokra és csúsztatásokra épülő, goebbels-i mélységű habonyizált gépezetet, amely az idegengyűlölettel próbálja hatalomba betonozni a gátlástalan lopás kormányát. Amit csak azért nem lehet lopásnak nevezni, mert Polt Péter a legfőbb ügyész, innentől kezdve pedig nincsenek narancssárga színű bűncselekmények sem.

Mint utaltunk már rá, tegnap Rogánovicsnak jelenése lett volna a Századvég(bél) belterjes rettegési konferenciáján, ahonnan - elég nagy valószínűséggel - a sajtó nyilvánosságától tartva sunnyogott el. Ja, nem azért, mindjárt kiderül, hogy miért. Bár nem gondoltam volna, hogy a Kósa Kupak-féle doorstep-sajtótájékoztató után (ahol csak olyan kérdéseket szabad feltenni, amelyeket fel szabad tenni és lehetőleg pozitív válaszokat lehet adni rájuk) lehet még újítani bármit is a polgárok tájékoztatásának kínos és fárasztó műfaján. És igen, igen, igen: lehetett.

A hvg.hu tudósítása szerint a miniszterelnöki kabinetet vezető még mindig miniszter a szerdai kormányülés szünetében úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy azt nyilvánosan meg sem hirdették (!!??!!) De mert némelyek így is megneszelték, hogy a kormány nem tud ellenállni a menekültekkel migánsokkal és illegális bevándorló-terroristákkal riogató propagandásított blöffnek, hát Antalunk (akinek nevéből igenis kirakható az angoltanár szó) szembetalálta magát a nem túl kényelmes kérdőjelekkel.

Mivel Rogán Antal migráns-, kényszerbetelepítés-, mind meghalunk és kivont szablyával kvótanépszavazás-ügyileg ugyanazt óbégatta, sopánkodta, mint két napja, három hete, vagy egy hónapja, amit ugyanezekkel a szavakkal sivalkodja bele a fülünkbe, égeti bele az agyunkba a rettegés kormánypártjának tetszőleges tagja, szerintem beszéljünk arról, ami az MTI-ből és a rezsimnyalonc sajtóból nagyvonalúan kifelejtődött.

Rogán egy bő hónapja sunnyog. Sem a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi per ama tárgyalására nem ment el, ahol Portik Tamás elítélt olajbűnözővel kellett volna szembenéznie, sem a tegnapi Századvég konferenciára, amely meghirdetett programjában benne volt. A bulvárlapok kedvence, aki mindig szívesen került a címlapokra kedves neje oldalán, mostanra oda jutott, hogy bujkál a sajtó elől.

A mai sajtótájékoztatón - legnagyobb pechére - a nem mikrofonállványként funkcionáló médiamunkások magasról leszarták uszító dumáit, inkább arra voltak kíváncsiak, hogyan kommentálja a Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőrének állítását, miszerint polgármesterként négymillió forint kenőpénzt kapott Vizoviczki Lászlótól. És Portikkal mi a helyzet? A még mindig miniszter azt mondta - megismételve főnöke korábbi, mélyről felbüfögött pálinka és kolbász ízű szavait Portik Tamás kapcsán -, hogy bűnözők vádjaival nem foglalkozik. Ez a hatóságok dolga meg az ügyvédei dolga.


http://coub.com/view/dmfp1

A hvg.hu újságírói e pofátlan válasz hallatán előálltak a B-kérdéssel. Ha Portik bűnöző, akkor miért foglalkoztak egy másik köztörvényes, a korábban elítélt Zuschlag János szavaival, aki a TV2-nek segédkezett lejáratni Pukli István iskolaigazgatót. Rogán azt mondta: erre már végképp nem kíván reagálni. Mint ahogy ellenzéki sajtótájékoztatók témájával sem kíván egyáltalán foglalkozni. A nagyon hülye Rogán viszont elfelejtette - és a hvg.hu munkatársa azonnal szembesítette is ezzel -, hogy Zuschlag vádjaival kapcsolatban éppen a Fidesz szervezett nagy dérrel-dúrral sajtótájékoztatót. Konkrétan (ezt már én teszem hozzá) a mindenre kapható, gondolkodás nélkül is bármikor bármit elszavaló Hollik István ekézte a pedagógustüntetések vezéralakját, mert akkor éppen az volt a kifizetődő az állampártnak, hogy egy korrupcióért elítélt szocialista tolja a szekerét.

Ekkor jött a hatalmas kommunikációs bravúr (jobb helyeken olcsó melléduma) a kenőpénzes zacskókról és gumiból készült, hőre táguló ingatlanokról elhíresült Rogántól: kormánytagként egyáltalán nem kíván pártok sajtótájékoztatójával foglalkozni. Vagyis a Fidesz nevű párt és Fidesz nevű kormánypárt már megint nem azonos, semmi közük egymáshoz. Rogán nem tagja a Fidesz nevű parlamenti pártnak, tehát a Fidesz-kormány minisztereként bármikor elhatárolódhat tőle. Értem.

Rogán Antal köztörvényes bűnözökkel hetyegő, az országot letelepedési kötvényenként kiárusító, a fővárosi ingatlanokat áron alul elkótyavetyélő propaganda-miniszter arra sem volt hajlandó válaszolni, miért más az egyik elítélt bűnöző hazugsága, mint a többié. Rogán Antal következésképpen minden egyes számára kínos kérdés elől kitért, az egyedüli, amit megválaszolt - komolyan venni sajnos nem tudom -, arra vonatkozott, hogy vajon miért nem jelent meg a Századvég - Schmidt Máriával felhabosított - agyroncsoló konferenciáján. Propaganda elvtárs kényszeredetten előadta az átlátszó és egyben végtelenül szomorú dumát: már tegnap is elmondták, hogy azért, mert a pocakos miniszterelnök hazaérkezett, és amikor szüksége van a miniszterre, akkor neki dolgozni kell. Egyébként meg több nyilvános rendezvényen is részt vett tegnap.

Figyu, Rogán, kezdjük a végéről! Ha te több nyilvános rendezvényen részt vettél volna tegnap (gondolom ugyanúgy, ahogy hat mondatos, halaszthatatlan újságcikkek miatt távol tartottad magad a rossz bűnöző Portiktól és aztán egy nyomorék beszállókártyát lobogtattál bizonyítékként), akkor az egész kormánypárti közmédia és Habony-média rólad szólt volna. Hogy ott voltál, elmondtad, hangsúlyoztad, rámutattál, felavattál, elvágtál. Ehhez képest sehol semmi nyoma semminek, vagyis nem sikerült a valósággal köszönőviszonyban maradni.

Kettő: kib*szottul idegesítő, frusztráló, hogy miután az elmúlt hetekben komoly vádak hangzottak el a magyar kormány egyik alapemberével kapcsolatban, a fizetett média kussol, Rogán meg úgy válaszol a vádakra, hogy nem válaszol. Mert amiről nem veszünk tudomást, az nincs, nem? De. Hogy Orbán Viktor nemzetmentő félisten még egyáltalán igényt tart ennek a szarházinak a szolgálataira, az külön beszédes. Hogy ez Magyarországon a legmagasabb szinten a hozzáállás kétes-mocskos ügyekhez, külön fasza.

Továbbá: tudom, hogy nem meglepő ez az egész hányás szagú, szégyenteljes történet, mert hiszen a miniszterelnök elvtárs munkanélküli vitrinőr tanácsadója is bűnöző, akkor a propaganda minisztere miért ne lehetne az? Ha Farkas Flórián az összes diplomájába becsomagolt ellopott százmilliókkal bujdokol a nyilvánosság elől, akkor Rogán miért ne tehetné? Ha Matolcsy György még mindig szabadlábon van és a főmaffiózó töretlen bizalmát élvezi, miért pont Rogánnak lenne tartanivalója bármitől is?

Elmondom miért: mert ez nem egy normális ország. Csak ezért. Ez a kibaszott Balkán, ami soha nem lesz Európa! Mert az ilyen Rogán-féle haramiák ebben a pillanatban is miniszterek lehetnek. Olyan emberek, akik sötét alvilági figurákat irányítottak, akiket sötét, alvilági figurák irányíthattak. Portikok, Vizoviczkik, Tarsoly Csabák. Akik azt látják, hogy legfőbb uruk és parancsolójuk is lop, hogy munka nélkül is van élet, hogy a pénzért nem megdolgozni kell, hanem elég ügyeskedni. És azért, mert két millió birka tátott szájjal tapsol a Gucci óráknak, a Vuitton táskáknak, a kacsalábon forgó villáknak és a kibaszott stadionoknak.

Mert a birka hajrámagyarozik, sorosozik, migránsozik miközben ennek a gyanúnak a töredékéért el kellett volna már hajtania a büdös picsába ezeket a Rogán típusú emberszerűeket. Hogy ez se röhöghessen bele a pofánkba, hogy ő ezzel nem foglalkozik, nem kíván válaszolni, mert majd a hatóság. Milyen hatóság, Rogán? Polt Péter legfőbb gengszerre gondoltál? Vagy a bíróságokra, amiket még nem sikerült teljeskörűen leigázni?

Elmagyarázom: ez nem kívánságműsor, te közpénzből kitartott Orbán-csicska. Hogy amire van kedved válaszolsz, amire nem, nem. Büdösgyenge volt ez az alakítás, és mivel megtagadtad a választ, nekem ez felér egy beismeréssel. Mert ha nem így lenne, akkor arra az időre, amíg a hatóságok nyomoznak, visszavonultál volna, lemondtál volna és lett volna bátorságod nyilvánosság elé állni. Ha lenne igazságszolgáltatás, akkor kiderülhetne, hogy bűnös vagy és börtönben a helyed, vagy ártatlan vagy és nem kell börtönbe menned. Ehelyett várod, hogy az ügyvédeid Polttal elsikálják az elsikálhatatlant.

De van egy rossz hírem: a magabiztosságotok, amivel pofátlanul hülyének néztek, vissza fog ütni. Már nem megy sokáig, hogy amit cáfolni nem tudtok, az elutasítjátok és úgy tesztek, mintha nem is lenne. Egyre több birka fog rájönni, hogy átvertétek. Az elhárított válaszok annak az egyértelmű jelei, hogy nincsen cáfolat a kenőpénzek zsebre rakására. Tegnap sem volt, holnapután sem lesz. A gyűlöletkeltő plakátokkal már a terelés sem fog menni. Bár még mindig Polt a legfőbb ügyész, neked meg vannak számlálva a napjaid. Szégyene vagy az egész nemzeti kormánynak, amely még soha nem verte át a magyarokat. A birkáitok is eszmélni fognak, hogy ha bűnözők szavára nem lehet adni, akkor ők mi a frászért fizetnek adót ebben az országban. Minél tovább halogatod a hivatalos beismerést, annál keservesebb lesz, Rogán!


http://kolozsvaros.com/2016/07/20/ez-nem-kivansagmusor-te-kozpenzbol-kitartott-or ban-csicska/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van der Bellen a hegy felől?
  2016-07-20 16:17:00, szerda
 
 
Van der Bellen a hegy felől?


Beküldve - 2016. 07. 12.

Azért az arcátlanságnak is van határa, de úgy tűnik, ezt valahogy egyáltalán nem érzi az osztrák elnökválasztás második körének volt győztese, Alexander Van der Bellen. Korábbi cikkemben részleteztem, hogy mi is történt a nagy zöld-néppárti-szocdem összefogással, és a némi választási szabálytalansággal győztesnek mondott jelölt választási eredményeinek megsemmisítésével.

Az osztrák alkotmánybíróság kimondta, hogy olyan tömeges és olyan súlyos szabálytalanságok voltak mind az urnákba leadott, mind pedig a levélszavazatok megszámolása, összesítése során, hogy az AB-nek nincs más lehetősége, csak az, hogy megsemmisítse a második forduló végeredményét, és új választásokat írjanak ki. Az AB azt is hangsúlyozta döntésében, hogy az osztrák jogállamiság és alkotmányos rendbe vetett hit foroghat kockán, ha nem az újraválasztás kiírása mellett döntött volna. Merthogy Van der Bellen úgy nyert mindössze 31 ezer szavazattal a szabadságpárti Norbert Hofer előtt, hogy a levélszavazatokban szinte elképzelhetetlen mennyiségben szavaztak rá, olyan arányban, amit az urnaszavazók szavazati elosztása semmi szín alatt nem támaszt alá, ahogy a második fordulóban egyszer csak megjelenő új levélszavazók - összesen 211 ezer - is döntő többségben a balliberális jelöltre adták le a voksukat - véletlenül.

És lám, mit mondott ki az osztrák alkotmánybíróság? Többek közt azt, hogy 117 körzetből összesen 94-ben a levélszavazatok bontása és számlálása törvényellenesen történt. Vagyis a levélszavazatok 80 százalékának összesítésekor sem a titkosság, sem az érvényesség, sem a választó akarata nem tudott érvényesülni a törvényeknek megfelelően. Ám egy dolog világosan megmutatkozott: valahogy mindig, minden körzetben Van der Bellen szavazatainak száma növekedett és Hofer előnye csökkent egészen addig, amíg nem fordított a választási eredményen, s hozták ki Van der Bellent valahogy győztesnek. Országosan pedig összesen 573 ezer 225 szavazólap volt érintett a botrányban, vagyis a győzelmet jelentő 31 ezer szavazatnak a 18,5-szöröse.

És amint már írtam korábban, Brüsszel és a Merkel-brigád nem üvölt most diktatúrát, nem követeli a szocdem-néppárti koalíció azonnali lemondását, és nem követelik az osztrákok szabadságjogainak megvédését a galád, gonosz és immár az alkotmánybíróság által is kimondottan nyíltan törvénysértő kormánygépezettel szemben. Még egy ejnye-bejnyét sem mondott, sőt szép lassan készülnek a kampányra Van der Bellen mellett, s indul a riogató kórus Norbert Hofer ellen.

Nem a csalót és a törvénysértőt kérik számon, hanem azt, aki kiküzdötte és bizonyította igazát egy versenyben, amiben a nép akaratát nyílt törvénysértéssel változtatták meg. Ő az, aki a demokráciát veszélyezteti, ő az, aki nem európai, sőt Ausztriát ki akarja vezetni az EU-ból. Vagyis ahelyett, hogy meakulpázna és minimum sajnálatosnak mondaná a történteket, illetve világosan érezné a felelősségét Van der Bellen mindabban, ami történt, még ő áll a hegy felől, és még ő oktat ki megint mindenkit demokráciából. Az, aki aktív részese volt személye által Ausztria történetének legbotrányosabb és legtörvénysértőbb választásának, akire és kampánycsapatára a gyanú árnyéka úgy vetődik, hogy nincs hova bújjanak előle.

Ő áll a hegy felől, arcátlanul nyilatkozik Hoferről, és - micsoda balfácán - azt mondja, ha ő lett volna a második, akkor nem számoltatta volna meg az eredményeket újra, és nem vizsgáltatta volna ki a választásokat. Mert azzal nem derült volna ki, hogy csak kicsit csaltak? Vagy mert akkor nem csaltak volna? Vagy akkor már nem is kellett volna a botrány? Miért? Ha voltak súlyos törvényszegések, akkor függetlenül a helyezéstől, mindegyik jelöltnek az lenne az érdeke, hogy az kiderüljön. Kivéve annak, aki csinálta, szervezte... na, ennyit erről.

Amikor erre finoman figyelmeztette a Die Presse újságírója, miszerint: ,,Azt is lehetne mondani, hogy az FPÖ jó szolgálatot tett a demokráciának és jogállamiságnak, mert az eredmény megtámadásával kiderültek a választás körüli rendetlenségek és törvényszegések." Na, mi volt a válasz? Nem az, hogy hát igen, ez kétségtelen haszna volt a választási eljárás megvizsgálásának. Nem. Jött a nagy pofa megint: ,,Túl nagy dolog lenne azt kérni tőlem, hogy az FPÖ-t - éppen az FPÖ-t - a jogállamiság őrzőjeként jellemezzem. Túl jól emlékszem még arra, mikor Jörg Haider 2000-ben azt mondta: büntetőjogilag felelősségre kellene vonni azokat az ellenzéki képviselőket, akik külföldön kritizálják a kormányt..."

Majd ezek után a nagy klasszikus jön: legjobb védekezés a támadás! Amikor az újságíró azt kérdezi Van der Bellentől, hogy a hosszú kampány után az újabb fordulóban van-e még saját muníciója, van-e még saját mondandója a választóknak, mi volt a válasz erre? ,,Ezen mi is gondolkodunk, hogyan lehetne egy kicsit a fókuszt megváltoztatni. A Brexit-döntésnek köszönhetően az Európa-kérdés egészen új aktualitást nyer. Az EU- és külföldiellenesség mégiscsak évtizedek óta az FPÖ programjának a magja."

Vagyis megint nem saját magáról, saját elképzeléseiről beszél, hanem paranoiás módon az FPÖ-ről.

És persze megint hazudik. Merthogy pont a napokban tette tisztába Norbert Hofer a Brexit utáni FPÖ-álláspontot az Öxitről, vagyis az esetleges osztrák kilépésről. Eszerint: ,,Nem akarom, hogy Ausztria kilépjen az EU-ból. Napok óta mérgelődöm, hogy ezt feltételezik rólam. Ausztriának kétségtelenül kár lenne, ha kilépne az EU-ból. Az én álláspontom az volt, hogy extrém esetben, ha Törökország belép, vagy olyan szerződések lesznek, amelyek megfosztják a hatalmuktól a tagállamokat, egy központosított államot hoznak létre, amiben az egyhangúsági elv elbukik, azt támogatnám, hogy kérdezzük meg az osztrákokat, hogyan tovább..."

Kérem, ez nem azt jelenti, hogy Norbert Hofer azt akarja, hogy Ausztria kilépjen az EU-ból! ,,Az én utam az, hogy Ausztria mint nettó befizető az EU pozitív fejlődésében részes legyen. Egy szubszidiárius fejlődésben. Ahol az ember átgondolja: mely témákat kell erősebben európai szinten szabályozni, és melyeket nem" - nyilatkozta Hofer ugyancsak a Die Pressenek.

Világos beszéd Hoferé. Mi, magyarok pontosan értjük is ezt, ahogyan az eurokrata farizeus billogozást és himihumizást is azok részéről, akik már - ahogy szokták mondani: papírjuk van róla - nyíltan manipulálták az osztrák államfőválasztás eredményeit.

Hofer tisztázta az Öxit kapcsán a népszavazásról vallott álláspontját is, csakhogy Van der Bellen megint nehogy kitekerje ennek a magyarázatát is: ,,Abból indulok ki, hogy az unió egy éven belül meg fog változni. Ha a szerződéseket úgy alakítják át, hogy megfosztják a tagállamokat a hatalmuktól és elbukik az egyhangúsági elv, akkor meg kell kérdezni az osztrákokat. De nagyon remélem, hogy ezt senki nem tervezi. Azt sem hiszem, hogy Herr Juncker ne lenne képes a tanulásra. Jóllehet azt gondolom, hogy nem ő az optimális bizottsági elnök. Olyan uniót szeretnék, ami pozitív irányba fejlődik tovább, amiben Ausztria fontos szerepet játszik. Azt gondolom, hogy ebből a krízisből megerősödve tudunk kikerülni."

Nos, világos, tiszta beszéd!

És persze mit mond róla a nagy erkölcsbajnok, a makulátlan demokrata, akinek az eredményeit épp most semmisítette meg az alkotmánybíróság: ,,Az FPÖ évek óta kokettál az EU-ból és az eurózónából való kilépéssel és a határok újraemelésével. Hofer a Brexit-döntés után még újabb olajat is öntött a tűzre: teljesen hiteltelen, hogy most visszautasítja az Öxitet."

Tetszenek érteni? Van der Bellen beszél Hofer hiteltelenségéről. Az pofázik politikai hitelről és hitelességről, akinek maga az osztrák alkotmánybíróság vette ezt el, s akit azért nem engedtek felesküdni az államfői címre, mert választási győzelme súlyosan alkotmány- és törvénysértő volt. Az beszél politikai hiteltelenségről vetélytársával szemben, akinek javára befolyásolták a választások végeredményét. Az vádol ismét Európa-ellenességgel, aki minden európai demokratikus norma ellenére csikart ki győzelmet... o tempora, o mores!

Az áll még mindig a hegy felől, akinek fülét-farkát be kellene húznia, kizárólag a tiszta versenyt és a becsületes győzelmet kellene hirdetnie, akinek úgy kellene tennie, mintha semmi köze nem lett volna mindahhoz, ami a választásokon történt. De nem, maradt a gőgös liberális arrogancia, maradt a bölcsek kövének birtokosaként való viselkedés, a hegy felől állás és a gusztustalan nagy arc.

Van der Bellen gusztustalanságára Hofer röviden csak annyit mondott: ,,Csak azt mondhatom: mindig ugyanazt az álláspontot képviseltem. Az elnökválasztás első és második fordulója alatti hónapokban is. A kilépés az EU-ból csak az ultima ratio lenne, ha Törökország belép, vagy új, jobban központosított szerződések lesznek." Világos.

De mi Van der Bellen ultima ratiója? Tudjuk? De, ami még fontosabb, tudja az osztrák nép? Mit mond a nagy demokrata a török csatlakozásról, mit mond a betelepítési kvótákról, mit mond az EU centralizációs törekvéseiről, mit mond az európai szigorú határőrizetről? Tudjuk?

Nem, nem tudjuk? Pontosabban nagyon is tudjuk, csak most erről nem beszél Van der Bellen, mert álláspontjával biztosan veszítene ősszel. De annyit tudunk és annyit látunk, hogy lehet bármekkora botrány vele, velük kapcsolatban olyan vastag bőr van az arcukon, mint a cipőtalp, és akkora pofájuk van, ami csak az örökösen hegy felől lévő embert jellemez. Reméljük, ősszel e hangerőt letekerteti velük az osztrák nép...


http://demokrata.hu/velemeny/van-der-bellen-hegy-felol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra Argentína elnöke R
  2016-07-20 16:13:05, szerda
 
  A rohadékok attól félnek a legjobban ha a fiatalság megtalálja önmagát, mert akkor nincs kiken tovább uralkodni - irányítani, éhbéren dolgoztatni. Pont azért züllesztik le először a fiatalok, kezdik a történelmi múlt és egyebek megsemmisítésével, elhazudásával


*************************

A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra Argentína elnöke - rögtön rátámadtak a zsidók
2015-07-08 08:05


Cristina Kirchner argentin elnök William Shakespeare nevezetes művét, A velencei kalmárt ajánlotta olvasásra az ifjúságnak azért, hogy megértsék a kizsákmányolás lényegét. Az argentínai zsidó csúcsvezetés azonnal reagált az elnök szavaira, és "mélységes aggodalmának" adott hangot, amiért Kirchner a világirodalom egyik "mélységesen antiszemita mondanivalót hordozó" művét ajánlotta olvasásra a fiataloknak - írja a Sin Mordaza argentín hírportálra hivatkozva a CFCA izraeli hírportál.
Hírdetés

Cristina Kirchner

William Shakespeare A velencei kalmár című színműve már a múltban is komoly indulatokat váltott ki zsidókból és nem zsidókból egyaránt. A mű alaptörténete röviden az, hogy egy Shylock nevű lelketlen velencei zsidó uzsorás igen magas kamatra adott kölcsönökön hihetetlen módon meggazdagodik, ezért Shakespeare "antiszemitizmusán" évszázadok óta vitatkoznak. Tény az, hogy a színművet Dori Párnász lefordította héber nyelvre, tehát az izraeli fiatalok számára is elérhető.

Az argentínai zsidóság csúcsszervezete (DAIA) "mélységes aggodalmának" adott hangot, amiért az Argentin Köztársaság elnöke egy "mélységesen antiszemita mondanivalót hordozó" irodalmi alkotást ajánlott olvasásra az ifjúságnak. "A velencei kalmár olvasására tett ajánlat jogos nyugtalanságot és aggodalmat kelt az argentínai zsidó közösség körében", áll a zsidó csúcsvezetőség nyilatkozatában, kiemelvén azt, hogy Cristina Kirchner nemcsak olvasásra ajánlotta Shakespeare színművét, hanem az egyik közösségi portálon az elnök még hozzáfűzte: "Az uzsorakamatra adott kölcsön és a vérszopók jelensége már évszázadok óta ábrázolva van a világirodalom legkiválóbb alkotásaiban."

El-Kudszi - Kuruc.info




http://nemzeti.net/a-velencei-kalmart-ajanlotta-olvasasra-argentina-elnoke-rogton -ratamadtak-a-zsidok-3231547.html

*******

A velencei kalmár - Teljes film

https://www.youtube.com/watch?v=Gjv6I8mfmRU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2016-07-20 16:09:15, szerda
 
  A MIGRÁNCSOK ÉS A FRANCOK

A franciák nagyon sokat tettek és tesznek azért ami most velük történik és itt alább Trianon még ki is maradt.

ÍME:
Amikor Guinea miniszterelnöke 1958-ban úgy döntött, országa független lesz és kiválik a francia gyarmatbirodalomból, a párizsi elit annyira dühös lett, hogy elpusztíttatott mindent, amiről úgy vélte a francia gyarmatosításnak köszönhetően jöhetett létre az afrikai országban.

Háromezer francia hagyta el Guineát, és amit nem tudtak magukkal vinni, azt a földdel tették egyenlővé. Lerombolták az iskolákat, az óvodákat, a közigazgatási épületeket, tönkretették az autókat, a mezőgazdasági gépeket, a könyveket, az orvosságokat, a kutatási intézet eszközeit, megölték a háziállatokat és az áruházak ételeit felégették, vagy megmérgezték.

Ezzel minden gyarmat számára világossá vált, hogy a franciák elutasítása súlyos következményekkel járhat. Nem is mert senki Sékou Touré nyomába lépni. Egyedül a guineai miniszterelnök volt elég bátor, hogy véghezvigye, amit jelmondatában is hangoztatott “inkább választjuk a szabadságot szegénységben, mint a jólétet szolgaságban."

pizap.com14685729815832

Sylvanus Olympionak, a Togói Köztársaság első elnökének sikerült egy középutas megoldást találnia. Nem írta alá a gyarmatosítás folytatásáról szóló de Gaulle-paktumot, de minden évben törlesztett Franciaországnak a gyarmatosításból származó előnyei miatt. Ez volt az egyetlen módja, hogy a franciák ne rombolják le az országot, mielőtt távoznak Togóból. Az ún. “gyarmati adó" mértéke hatalmas volt, 1963-ban az ország költségvetésének 40 százalékát tette ki. Az állam pénzügyi helyzete rendkívül instabillá vált, ezért Olympio úgy döntött, az afrikai valutaközösségi frank (FCFA) helyett az ország saját pénznemét fogja használni. 1963. január 13-án, három nappal azután, hogy az új pénzek nyomtatását megkezdték, Olympiot meggyilkolták. Az elnökkel állítólag Etienne Gnassingbe, egy veterán francia idegenlégiós őrmester végzett 612 dollárnyi jutalomért.

Modiba Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is meg szeretett volna szabadulni a gyarmati valutától. 1968. november 19-én, Olympiohoz hasonlóan ő is egy ex-hadnagy áldozatává vált.

A függetlenségi törekvések viharos időszakában a franciák számos alkalommal vetették be az idegenlégiósaikat, hogy eltávolítsák pozíciójukból a kellemetlenséget okozó afrikai vezetőket.

1966 január elsején Jean-Bédel Bokassa követett el puccsot David Dackot, a Közép-Afrikai Köztársaság első elnöke ellen. Január 3-án Felső-Volta, a jelenlegi Burkina Faso elnökét, Maurice Yaméogot mozdította el a helyéről Aboubacar Sangoulé Lamizana. Benin elnökét, Hubert Magát saját testőre hallgattatta el 1972. október 26-án. Mathieu Kérékou francia katonai iskolákban tanult 1968 és1970 között.

Az elmúlt 50 évben összesen 67 puccs történt 26 afrikai országban. Ezekből 16 állam volt francia gyarmat. Ahogy a számok is tükrözik, Franciaország kétségbeesetten és igen aktívan törekedett arra, hogy megtartsa kolóniáit.

Afrika nélkül nem megy

2008 márciusában a volt francia elnök, Jacques Chirac elismerte: “Afrika nélkül Franciaország a harmadik (világ) hatalom helyére csúszna a rangsorban." De Chirac elődje, François Mitterand is megjövendölte már 1957-ben: “Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században."

Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved.

Az afrikai vezetőket gyakran vádolják korrupcióval és azzal, hogy a nyugati hatalmak érdekei szerint cselekednek, de jó okuk van az ilyen hozzáállásra. A saját embereikkel foglalkoznának, ha nem zaklatnák, és nem terrorizálnák őket folyton a gyarmatosító országok.

Gyarmati Paktum

Franciaország csak papíron ismerte el gyarmatai függetlenségét. “Együttműködési megállapodást" íratott alá velük, melyben részletezte kapcsolatuk természetét, biztosította a frank, és a francia oktatási rendszer pozícióját az országokban, és meghatározta a katonai és a kereskedelmi preferenciáikat. Ez az 1950-es évek óta érvényben lévő gyarmati paktum 11 főbb összetevőből áll.

1.Gyarmati adó fizetése Franciaország számára

Az újdonsült “független" államoknak fizetniük kell a francia infrastruktúráért, melyhez a gyarmatosítás ideje alatt juthattak hozzá.

2.A nemzeti tartalékok elkobzása

Az afrikai országok csakis a francia központi bankba helyezhetik letétbe monetáris tartalékaikat. Franciaország már 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik 1961 óta. Kezeli Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Niger, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Kongó-Brazzaville, Egyenlítői-Guinea és Gabon pénzét.

Évről évre mintegy 500 milliárd dollár gazdagítja ily módon a francia kincstárat. Az afrikai országok évente a pénzük 15 százalékához férhetnek hozzá. Ezen felül jogosultak kölcsön felvételére a kereskedelmi átlagkamatlábon alapuló kamattal. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt szeretne felvenni - a saját pénzéből - Franciaország megvétózhatja.

“Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik"- nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.

3.Elővásárlási jog bármilyen nyersanyagra vagy természeti erőforrásra

Bármilyen új erőforrásra lelnek a volt gyarmatok területén, Franciaországnak jogában áll azt elsőként felvásárolni. Az országok csak akkor kereshetnek más vevőt, ha a franciák rábólintottak.

4.A francia érdekek és vállalatok preferálása a közbeszerzéseknél

A kormányzati megbízások esetében francia cégeket kell előnyben részesíteni, nem számít, ha más jobb ár-érték aránnyal szolgálna. Ebből kifolyólag a legtöbb ex-gyarmat gazdasági létesítményei francia emigránsok kezében vannak. Elefántcsontparton például francia vállalatok tulajdonában van az összes közmű - a víz, az elektromosság, a telefon, a közlekedés, a kikötők és a nagyobb bankok is. Ugyanígy a kereskedelemben, az építőiparban és a mezőgazdaságban is. Végül az afrikaiak majd odáig jutnak, hogy az európaiak tulajdonában lévő kontinensen fognak élni.

5.Kizárólagosság a katonai felszerelésre és a katonatisztek képzésére

A gyarmati paktumhoz kapcsolódó védelmi megállapodások értelmében a Franciaországba küldött magas rangú katonai tisztviselők ösztöndíjakban és támogatásokban részesülhetnek a képzéseik során.

A helyzet igazából az, hogy a franciák több ezer árulót képeznek az intézményeikben, akik szükség esetén bevethetők, ha puccsot kellene végrehajtani az afrikai országokban.

6.Csapatok vezényléséhez és katonai közbeavatkozáshoz való jog

A védelmi megállapodások lehetővé teszik, hogy Franciaország katonailag fellépjen az ex-gyarmatai ellen, és francia vezetésű csapatait állomásoztassa az országok katonai bázisain.

Amikor Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke véget szeretett volna vetni a francia kizsákmányolásnak, puccs áldozatává vált. Gbagbo elmozdítása során Franciaország tankokat, harci helikoptereket és a különleges erőket is bevetette, akik a civileket sem kímélték. A francia hadsereg 2006-ban 56 fegyvertelen civilt mészárolt le és további 1200-at megsebesített. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új kormányt.

7.A hivatalos nyelv a francia és az oktatás is francia nyelven kell, hogy folyjon

A francia külügyminiszter felügyelete alatt álló “Frankofónia" nevű szervezet számos kapcsolódó létesítményéve együtt azért jött létre, hogy terjessze a francia nyelvet és a kultúrát az afrikai ex-gyarmatoknál is.

8.A gyarmati valuta, az FCFA kötelező használata

A valutaközösségi franknak köszönhetően Franciaország könnyedén megcsapolhatja az afrikai országok kasszáit. Már az Európai Unió is elítélte ezt a rendszert, de a franciák nem hajlandóak megszabadulni gyarmati rendszerüktől, mely 500 milliárd dollárral gazdagítja a kincstárukat.

9.Az éves egyenleg megküldése Franciaországnak

Az afrikai országok a jelentés elküldése nélkül nem juthatnak hozzá a pénzükhöz.

10.Katonai szövetségesek korlátozása

Az afrikai országok közül kevés rendelkezik regionális katonai szövetségessel, egyedül a volt gyarmatosítójukkal működnek együtt. Ex-gyarmatai számára Franciaország meg is tiltja, hogy mással lépjenek szövetségre.

11.Kötelező Franciaországgal szövetkezni háború vagy válság idején

A második világháború során kb. egymillió afrikai katona harcolt a nácizmus és a fasizmus ellen, úgy, hogy sokszor nem kérték a beleegyezésüket sem. Franciaország tudja, hogy az afrikai katonai erők igen hasznosak lehetnek, hiszen a franciák 1940-ben mindössze 6 hétig tudták magukat tartani a németekkel szemben.

2013-12-05T133529Z_485142140_GM1E9C51NPO01_RTRMADP_3_CENTRALAFRICA-CRISIS

A mai napig tart

Van valami hátborzongató Afrika és Franciaország viszonyában. Először is, hogy Franciaország súlyosan függ az Afrika kizsákmányolásától, már a rabszolgaság kora óta. Továbbá ijesztő, hogy a francia elitben nincs annyi a kreativitás, hogy túllépjen a régi időkön és a hagyományokon. Végül pedig, Franciaország két, olyan a múltban ragadt, paranoiákkal küzdő intézménnyel rendelkezik, melyek apokalipszist sejtenek a változások mögött és ideológia szempontból nem jutottak tovább a 19. századi romanticizmusnál. Ennél fogva a Francia Pénzügyi és Költségvetési, valamint a Külügyminisztérium nem csak Afrikára, de magukra a franciákra is fenyegetést jelent.

Afrikának is lépnie kell azonban, ha fel szeretné szabadítani magát. Érthetetlen például, hogy hogyan bírja 450 francia katonai irányítani Elefántcsontpart 20 millió fős népességét.

Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teszt liberáncsoknak!
  2016-07-20 15:58:28, szerda
 
  Teszt liberáncsoknak!


Kvíz! Találd ki, hogy nő vagy férfi ez a modell!


http://www.nlcafe.hu/oltozkodjunk/20160720/no-vagy-ferfi-modell-kviz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a kormány nem jobboldali, szimplán ócska kis tolvajok gyü
  2016-07-20 15:14:43, szerda
 
 
Swan Edgar 2016-07-20

Ez a kormány nem jobboldali, szimplán ócska kis tolvajok gyülekezete


Lehetséges, hogy öregszem. Más okot nem látok arra, miért viselem egyre rosszabbul, ha hülyének néznek. Ha ez konkrétan kormányzati módszer is, mint ahogy kis hazánkban egyértelműen az, akkor még az emésztésemet is megfekszi a dolog, ráadásul sík ideg leszek tőle. Képtelen vagyok átlépni rajta és azt mondani: ez ilyen. A politika ilyen.

Nem, nem ilyen. Nálunk ilyen, de az nem is nevezhető politikának, amit a kormánypártnak becézett bűnszervezet visz véghez. Önmagában a polgárok hülyének nézése is vérlázító, de az, hogy ennyi - talán valaha normálisnak tűnő - felnőtt, ivarérett kormánytag képes beleállni ebbe a mocsokba, azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt óbégatta ma, hogy a baloldal dögöljön is meg, mert nem a magyar embereket támogatja, hanem a migránsokat. Cibakháza híres szülötte eredetileg matematikus. Ebből számomra elég valószínűnek tűnik, hogy nem egy Kósa Lajos szellemi kapacitásával van felvértezve, ezért még szörnyűbbnek találom, amit művel. Feltételezésem szerint pontosan tudja, hogy hazudik. Ha tudja, akkor azért geciség amit művel, ha nem tudja, akkor meg azért.

A hazug kormány hazug frakciójának szóvivője olyasmit követel a baloldaltól, amit a kormány maga nem tesz meg. Mivel mostanában mindenki baloldalinak minősül, aki nem hörgi el naponta háromszor hogy csak a Fidesz, ide tartozik az ország bő kétharmad része. Az ország bő kétharmad része szinte észrevétlenül veszi át az államtól azokat a feladatokat, amelyeket biztosan nem a társadalomnak és nem is a civil közösségeknek kellene végezniük.

Szülők adják össze az óvoda, iskola számára szükséges felszerelést. Szülők újítják fel, javítják meg az iskolapadokat, táblákat, nyílászárókat. Szülők festik ki a kórházi szobákat. Civilek egyenként és közösségben adakoznak a gyermekotthonoknak, idősotthonoknak. Tudom, mert magam is csinálom. Önkormányzati fenntartású idősotthon úgy tesz szert ágyneműre, ágyneműhuzatra, bútorokra, könyvekre, szőnyegekre, függönyökre, hogy összeadjuk. Munkahelyeken - még a határon túl is - szervezik meg civilek a gyűjtéseket, hogy legyen annak is, aki egyedül maradt idős korára és senki nincs, aki gondoskodjon róla.

Civelek hozták létre és tartják fenn a mai napig az ország két gyermek-hospice intézményét. Halász Jánosnak üzenem, hátha nem tudja mi az: gyógyíthatatlan kisgyermekeken és családjaikon segítenek ezekben az intézményekben.

Civilek működtetnek ingyenkonyhákat. Nem csak civilek, a Krisnások is, Iványi egyháza is. De végső soron civilek ők is, amennyiben nem állami forrásból segítenek a rászorultakon. Márpedig nem. Ahogy az Igazgyöngy Alapítvány sem állami pénzből működik. Civilek adakoznak, amikor bajban lévő embertársainknak nincs már hová fordulniuk. Civilek gyűjtenek adományt, pénzt, tüzelőt, ruhát. Többnyire olyan civilek, akik maguk sem dúskálnak az anyagi javakban.

Civilek tartják életben az Átlátszót és egyéb olyan portálokat (igen, a Szalonnát is), amelyek nem a kormány seggét nyalják napi 24 órában. Civilek gyűjtenek pénzt és vásárolnak matracokat a kórházakba, hogy a beteg kisgyermeke mellett éjszakázó szülőnek ne a földön kelljen feküdnie.

Civilek tartják fenn az állatmenhelyeket, adják össze a pénzt a kidobott, sok esetben megnyomrított kutyusok, cicák, hódok, lovak kezelésére, ellátására.

Civilek állnak össze, hogy egy mozgássérült embernek legyen kerekesszéke, hogy a rákbeteg ne kerüljön utcára, hogy ne éhezzenek azok a kisgyermekek sem, akik nem a kormánytagok családjába születtek.

Civilek. Tök mindegy, hogy milyen oldaliak, de a kormányhoz képest szinte biztosan baloldaliak. Olyan feladatokat vállalnak magukra és teljesítenek erőn felül, ami állami feladat lenne. A kormány dolga lenne. Ezért fizetjük az adókat, a járulékokat és egyéb sarcokat. Hogy amikor bajba kerülünk, számíthassunk az államra. De nem számíthatunk. Semmiben. Csak egymásra számíthatunk évek óta.

A kormánynak, a Fidesz-kormánynak van pofája azt a pénzt - amit a szociális ellátásokra, a társadalmi szolidaritásra szántunk - ellopni, a pereputtyot pénzelni belőle és Orbán Viktor hobbijaira költeni. Ez a kormány nem jobboldali, szimplán ócska kis tolvajok gyülekezete. Nem politikusok, hanem gerinctelen senkik, akik a társadalom nyakán élősködnek és nagypofájú, mocskos kijelentésekkel igyekeznek egymás ellen hergelni az ország lakóit azért, hogy lehetőleg örökre hatalomban maradhassanak.

A társadalomnak - benne a baloldali érzelmű embereknek - nincs miért szégyenkeznie. Halász Jánosnak van.

http://kolozsvaros.com/2016/07/20/ez-a-kormany-nem-jobboldali-szimplan-ocska-kis- tolvajok-gyulekezete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá, srácok! Védjétek meg az idiótaságotokat
  2016-07-20 15:07:44, szerda
 
 
Forgács Erzsébet 2016-07-20

Hajrá, srácok! Védjétek meg az idiótaságotokat


Rossz hír hozója Deutsch Tamás és Tuzson Bence. Az előbbi miniszterelnöki biztosi, míg az utóbbi a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkári minőségében markolászta a szónoklatra használt pulpitus szélét és bőgték bele a magyar fülekbe a drámai hírt:

Brüsszel megtámadta Magyarország áfacsökkentési szándékát az internet-előfizetések tekintetében.

Tovább kell küzdeni! - hangzik a kormányzati trombitaszó. Végre, valami jó kis harc, csata, háború és megvédés. Ez kell nekünk, nem a gazdaság kimozdítása a bányából.

Adott tehát egy város, Brüsszel. Ez nem más, mint Belgium fővárosa és mint ilyen, egyáltalán nem tud semmit megtámadni. Ez persze egyetlen pillantig sem tántorítja el a magyar kormányt, valamint Deutsch Tamást és Tuzson Bencét (hol lehet Németh Szilárd ezekben a nehéz órákban?), hogy hadba induljanak.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kijelentette: Magyarország nem ért egyet az Európai Bizottság álláspontjával, és megvédjük a

kormány előterjesztése alapján született parlamenti döntést.

Amúgy az a helyzet, hogy a jogászokkal pukkadásig tömött kormány olyan módon akarja az internet adóját csökkenteni, hogy az ütközik az uniós előírásokkal. Miután még nem tartunk ott, hogy személyesen Orbán Viktor, az ő betegsége esetén pedig Szájer József írhatja az uniós előírásokat és jogszabályokat, ezért az van, hogy Magyarországnak kell alkalmazkodnia az egységes, minden országra kötelező érvényű közös szabályokhoz és nem megfordítva.

Feltételezésem szerint húsz más mód is lett volna az internet költségeinek csökkentésére, amiből húsz gond nélkül kivitelezhető lett volna. De a magyar kormány nem azért magyar kormány, hogy hajlandó legyen alkalmazkodni a közös irányelvekhez. Majd mit nem? Akkor mi lenne a jó kis harcolással?

Emlékezzünk csak vissza az akác-csatára! Amikor is szeretett kormányunk tiszta erőből megvédte az őshonos magyar akácot az azt kiirtani akaró aljas Uniótól! Holott az a valóság, hogy az akác egyrészt nem őshonos, hanem behurcolt és agresszíven terjeszkedő fafajta. Az Unió arra hívta fel a tagországok figyelmét, hogy az akác terjedését szorítsák keretek közé, mert egyébként kiszorítja az őshonos növényeket. Normálisék ezt megértették, mi csatába indultunk. Nem csak indultunk, meg is nyertük! Ebben mondjuk nagy szerepe volt annak, hogy az Unió eleve sem óhajtotta kiirtani a magyar akácot.

A másik ilyen emlékezetes és rendkívüli fontosságú ügy volt a pálinka-szabadságharc. Mert a magyar kisember adómentesen főz majd pálinkát, mivel ez ősi jussa őneki. Az Unió szerint meg nem. Ezen elháborúztunk egy darabig, aztán a kormány mély kussban visszavonult a harcmezőről, mi meg itt állunk házipálesz nélkül.

Most az interneten a sor. Igaz ugyan, hogy nem oly régen az Orbán-kormány még meg akarta adóztatni az internetet - úgy értem, a mostani 27 százalékos adón fölül is -, de mivel igen sokan az utcára zúdultak ebben az ügyben és elhangzott némi Orbán, takarodj, először azt mondta a kormánykommunikációs ügyeletes, hogy ők nem is akarták megadóztatni és amúgy is ez a bukott baloldal, valamint Soros György által generált ballib hiszti, valamint egészen szánalmasak azok a tízezrek, akik a drága okostelefonjukat felvillantva tüntetnek, mert akinek ilyen készülékre telik, az nehogymár ne tudja befizetni azt a kis plusz adót. Aztán ez az okostelós kormányhazugság átszállt a menekültekre, mert miért is menekül valaki, akinek telik okostelefonra?

Tehát innen indult az internet-harc. Orbán Viktor (lánykori nevén: Habony Árpád) kitalálta, hogy amennyiben ez az általa alig ismert vívmány, az internet ilyen fontos az egyszerű magyar kisembernek, nosza, lovagoljuk meg! Kinevezte Deutsch Tamás barátját (egyéb érdemeit most nem méltatnám), hogy konzultáljon velünk, akarunk-e kevesebbet fizetni az internetért. Ez tipikusan az a kérdés, amire a 103 éves nagyapám is igennel válaszolna, aki azt sem tudja, eszik, vagy isszák az internetet. Tehát akartunk kevesebbet fizetni, de ha történetesen nem akartunk volna, a kormány arra is ívesen tenne.

Nagy lelkesen bejelentették hát, hogy csökkentik az internet ÁFA tartalmát 27 százalékról 18 százalékra. Ez mondjuk szerintem pár forint havonta, de nem baj, tudunk örülni a kicsinek is. Azt sajnos a nagyon okos kormány elfelejtette ellenőrizni, hogy ütközik-e valamilyen uniós jogszabályba a dolog. A másik verzió: pontosan tudták, hogy az Unió vissza fogja dobni, éppen ezért alakították így, hogy háborúzni lehessen megint és harcba indulni a magyar emberek érdekeiért, aztán pedig dicsőségesen megvédeni. Jól jön ez a választásokra, a rezsicsökkentés is hogy bejött!

Egyszóval vihar van a biliben, az ágyúknál jelenleg Deutsch Tamás és Tuzson Bence. Én momentán nem érek rá háborúzni húsz forintért, úgyhogy csak annyit tudok mondani: hajrá, srácok! Védjétek meg az idiótaságotokat!

http://kolozsvaros.com/2016/07/20/hajra-sracok-vedjetek-meg-az-idiotasagotokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Rogánt sarokba szorítják, akkor a Fidesz sem érdekli
  2016-07-20 14:21:28, szerda
 
  Amikor Rogánt sarokba szorítják, akkor a Fidesz sem érdekli

Azok után, hogy Rogán Antal már kedden is lemondott egy nyilvános szereplést, a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter a szerdai kormányülés szünetében úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy azt nyilvánosan meg sem hirdették.

Rogán Antal ugyanazokat a menekültellenes szövegeket készült elmondani, mint amik a kormány propagandaplakátjain szerepelnek, illetve amiket a kedden helyette beugró Tuzson Bence kommunikációs államtitkár elmondott a Századvég-konferencián.

A jelen lévő újságírók azonban inkább a Vizoviczki-Portik-ügyről kérdezték Rogánt, vagyis arról, hogy hogyan kommentálja Portik Tamás elítélt olajbűnöző szavait, aki azt állította, hogy milliós kenőpénzt adott Rogánnak. A miniszter azt mondta, hogy bűnözők vádjaival nem foglalkozik.

Úgyhogy kénytelenek voltunk megkérdezni, hogy akkor miért foglalkoztak korábban egy elítélt bűnöző, Zuschlag János szavaival, aki a kormány egyik politikai elllenlábasát, Pukli István iskolaigazgatót vádolta. Azt mondta, hogy erre már végképp nem kíván reagálni.

Aztán azt mondta, hogy ellenzéki sajtótájékoztatók témájával egyáltalán nem kívánt foglalkozni, ezért munkatársunk közölte Rogánnal, hogy a Zuschlag-vádakra éppen a Fidesz szervezett sajtótájékoztatót. Erre Rogán azt találta mondani, hogy kormánytagként egyáltalán nem kíván pártok sajtótájékoztatójával foglalkozni.

Még feltettük a kérdést, hogy az egyik elítélt bűnöző hazugsága más-e, mint a többié, amire nem reagált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.