Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Asszony a szeretőjével tölti a napot, míg a férje dolgozik
  2016-07-25 22:44:47, hétfő
 
  Asszony a szeretőjével tölti a napot, míg a férje dolgozik. Nem tudja, hogy a 9 éves fia a szekrényben elrejtőzött. A férje váratlanul hazaér, mire az asszony a szeretőjét betuszkolja a szekrénybe a kisfiú mellé. A kis srác azt mondja:
- Sötét van itt.
- Igen, az van - válaszolja a férfi.
- Van egy baseball labdám.
- Az jó.
- Meg akarod venni?
- Nem, kösz.
- Apám odakint van
- Oké. Mennyibe kerül?
- 250 dollár.
A következő héten megint megtörténik, hogy a fiú és az anyukája szeretője egy szekrénybe kerülnek.
- Sötét van - kezdi a fiú.
- Igen, sötét.
- Van egy baseball kesztyűm.
A szerető emlékezve a múltkorira, azt kérdezi a fiútól:
- Mennyibe kerül?
- 750 dollár.
- Rendben - mondja a férfi.
Néhány nappal később az apa azt mondja a fiúnak:
- Fogd a kesztyűd. Menjünk ki és ütögessünk egy kicsit.
- Nem tehetem. Eladtam. - válaszolja a fiú.
- Mennyiért adtad el??? - kérdi az apja.
- 1000 dollárért.
- Ez szörnyű, hogy ennyiért adtad el a barátaidnak! Ez sokkal több mint amennyibe ezek ténylegesen kerülnek. Elviszlek a templomba, hogy meggyónj! - mondja az apja felháborodva.
Elmennek a templomba, és az apa beülteti a fiút a gyóntatószékbe, és rácsukja az ajtót.
- De sötét van itt. - mondja a fiú. Mire a pap:
- Ne kezdd megint!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud
  2016-07-25 22:26:39, hétfő
 
  amúgy meg milyen beteg már, hogy annyira impotens az ellenzék, hogy vizóktól meg simicskáktól várjuk a fidesz bedöntését miközben ők is pont olyanok mint a fidesz
azon megy a matek, hogy az energolos időkből pintér sanyi bácsiról milyen bizonyítéka van vagy lehet a csávónak. A többi fideszesnél nagyobb hal a Vizo, veszélyesebb is Sanyi bácsira nézve, úgyhogy ez azért meredek, mert kizárólag őt nem fogják beáldozni a Vizóért. Ha a Tóni börtönbe megy, cserébe Vizó is, és lefoglalhatnak mindent, az még üzlet a fidesznek. De úgy tűnik 4 év után, hogy Sanyi bácsiról is olyat tud, ami problémás, tehát nem lehet leültetni.


***


Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud

sarkadizs
ma 10:24

,,Ha Vizoviczkit ellökik az asztaltól,
nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja,
magával rántja az egész asztalterítőt is.""

Ez itt a Vizoviczki Lászlóról szóló cikksorozatunk harmadik része.

Az első cikkben arról írtunk, hogyan lett Vizoviczki 20 év alatt a budapesti éjszaka egyedüli ura.
A másodikban arról, hogy milyen fontos politikai kapcsolatai voltak az V. kerületben, és hogy ezeket a kapcsolatokat a nyomozás során valamiért senki nem firtatta.
Ez a cikk azt mutatja be, mi történt Vizoviczki birodalmával a Vezér letartóztatása után, és azt, hogy kik erősödtek meg azóta a vendéglátásban.

Pár perccel fél hét előtt kinyílt a II. kerületi Rend utca közepén álló, hatalmas, bekamerázott erődítménynek kinéző ház garázsának elektromos ajtaja, és egy fekete Mercedes GL terepjáró fordult ki az esős, szeles és hideg januári időbe.

Az autó a Mammut II. parkolóházába hajtott, ahol Vizoviczki László kiszállt a hátsó ülésről, a testőrével felliftezett a 3. emeletre, és bement a Bacardi Bárba.

Egy idős, ősz hajú, kopaszodó férfi várta az egyik asztalnál, szürke öltönyben. Vizoviczki azért hívta ide, mert ismerős terepen akart beszélni vele, és a Bacardi Bár az övé volt.

2012. január 5-én este hétkor Vizoviczki László tárgyalóasztalhoz ült Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokkal.

Horváthot néhány hónappal korábban bízta meg Pintér Sándor belügyminiszter, hogy folytasson titkos nyomozást Portik Tamás ellen.

Horváth egy kamu ürüggyel kért találkozót Vizoviczkitől, de mindketten tudták, mi az igazi oka annak, hogy ezen a hideg januári estén egy asztalhoz ültek.

Horváth Portik ellen nyomozott, és a fülébe jutott, hogy Vizoviczkinek érdekellentéte lehet az olajmaffiózóval. A tábornok szerette volna rávenni Vizoviczkit, hogy valljon Portik ellen, mert azzal egészen biztosan elkaphatta volna az energolost. A rendőrségen ekkor már évek óta tudták, hogy Vizoviczki a kilencvenes években segíthetett tisztára mosni Portik olajos milliárdjait. Horváth ezeket az információkat szerette volna kicsalogatni Vizoviczkiből.

Vizoviczki viszont nem akarta segíteni a Portik elleni nyomozást. Más miatt egyezett bele a találkozóba: számon akarta kérni Horváthot, valóban nyomoz-e ellene a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Vizoviczki lefizetett rendőrei ugyanis a találkozó előtt néhány nappal kihozták a Nemzeti Nyomozó Irodából Radnai László, a kecskeméti maffiaperben elítélt conti-caros keresztapa vallomását, amiben Portik és Vizoviczki 90-es évekbeli ügyei szerepelnek. A papíron a Nemzeti Védelmi Szolgálat, azaz az NVSZ pecsétje volt. Vizoviczki tudta, hogy Horváth az NVSZ segítségével nyomoz Portik után, ezért a találkozón meg akarta tudni, hogy tényleg ő is a célszemélyek között van-e.

De Radnai vallomása ekkor még államtitoknak minősült, így Vizoviczki nem szerezhette meg azt legálisan.

Horváth végig tagadott, azt mondta, nem tudja, Vizoviczki milyen vallomást emleget. (Pedig Radnai vallomását tényleg maga Horváth vette fel, az NVSZ pedig az infókért cserébe szabadságot ígért Radnainak.)

Vizoviczki egyre idegesebb lett, végül megvádolta Horváthot, hogy csak azért egyezkedett Radnaival, mert jóban van vele. Az olajozások idején valóban elterjedt, hogy a Pintér Sándor országos rendőrkapitány bizalmasának számító Horváth András legfőbb kapcsolata az olajosok között maga Radnai László.

Ezen a vádon viszont Horváth akadt ki. Azzal védekezett, hogy pár rendőr le akarja járatni őt, ezért terjesztik, hogy bizalmas kapcsolatot tart fenn Radnaival.

Így ért véget a találkozó,

sem Vizoviczki, sem Horváth nem kapta meg, amiért jött.

Haraggal váltak el.

Vizoviczki ugyan nem volt hajlandó együttműködni a Portik elleni nyomozásban, de Horváth legalább megtudta, hogy Vizoviczkinek nagyon magas beosztású emberei vannak a rendőrségen, hiszen csak főrendőrök hozhatták ki neki Radnai titkosított vallomását. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Vizoviczki ellen is titkos nyomozást indítson.

Vizoviczki óvatlanul leleplezte a rendőrségi kapcsolatait Horváth előtt, és ha ez nem lett volna elég, még meg is sértette a tábornokot. Így szinte biztosra vehette, hogy ha ellene még nem is nyomoznak, ezután majd fognak.

A találkozó után Vizoviczki mégis folytatta a szokásos csütörtöki programját: kivitette magát a Hajógyári-szigeten lévő irododájába, hogy személyesen felügyelje a csütörtöki bulikat és a készülődést a hétvégére.

Öt hónappal később, 2012. május 31-én is csütörtöki készülődés uralta a szigetet: az első nyári hétvége állt a diszkók előtt.

Délután azonban a Terrorelhárítási Központ csapatszállítói fordultak be a H-hídról a Hajógyárira. Keresőkutyákkal jöttek, és mindegyik diszkót átkutatták. Vizoviczki Lászlót bilincsben vezették el, de magukkal vitték Varga Istvánt, a cégcsoport biztonsági főnökét, és a sziget kiadásainak ellenőrzésével foglalkozó D. Luciát is.

Később kiszálltak Vizoviczkiék V. kerületi ingatlanjaihoz is, az Október 6. és a Mérleg utca sarkán lévő könyvelőirodában minden iratot lefoglaltak. Vizoviczki anyósa, N. Erika és barátnője, Ö. Istvánné így beszéltek telefonon a házkutatásról:

A félelmüknek volt is alapja, a rendőrség ugyanis eredetileg csak azért nyomozott Vizoviczki után, mert a gyanú szerint a cégcsoport magas rangú rendőröket vesztegetett meg. Viszont a 2012-es májusi házkutatások idején lefoglalt iratok alapján vádat emeltek bevételeltitkolás és adócsalás miatt is. Ebben az ügyben pedig már N. Erika és Ö. Istvánné is a vádlottak közé került, 30 társukkal együtt.
4 éve ítélet nélkül

Vizoviczki László ellen 2012 vége óta két eljárás folyik, de sem a vesztegetés, sem az adócsalás ügyében nem született még elsőfokú ítélet sem. Ehhez képest Portik Tamást már a Prisztás-gyilkosságban és az Aranykéz utcai robbantás szervezésében is bűnösnek mondták ki, pedig őt csak Vizoviczki után 2 héttel tartóztatták le.

A nyomozást ismerő rendőrök azt mondták a 444-nek, hogy

a Vizoviczki-ügy eleve nem volt úgy előkészítve, ahogyan a Portik elleni vádak.

Valószínűleg azért, mert a rendőrség eredeti célpontja egyedül Portik Tamás volt, Vizoviczki és társai ellen csak a rosszul sikerült januári találkozó után kezdték meg a tényleges adatgyűjtést Horváth András emberei.

Portik sarokbaszorítására tehát megvolt Pintérék terve, de Vizoviczkiéra nem. Ezért Vizoviczki ellen mindvégig félgőzzel ment a nyomozás: a rendőrség nem is nagyon próbálta meg felderíteni a vállalkozó politikai kapcsolatait, és még a latartóztatása után is alig kérdezték ezekről. Ezen kívül a rengeteg vallomás ellenére nem jártak utána annak sem, hogy Vizoviczkiéknek közül volt-e a szigeten folyó drogterjesztéshez.

Ugyanígy sikerült a Vizoviczki elleni vádemelés is, a gazdasági ügyben több vádpont is elég rozoga, és több vádlott azt állítja, hogy a debreceni ügyben sem olyan nehéz sarokba szorítani az ügyészséget, akik a teljes vádat lényegében egyetlen ember, Varga István, Vizoviczki biztonsági főnökének és rendőrségi kapcsolattartójának tanúvallomására alapozták. Az őrizetbevételeket sem gondolta túl a rendőrség: Vizoviczkit bevitték, de a birodalom legtöbb kulcsembere, köztük a több, bevételeltitkolással vádolt céget tulajdonló F. Noémi, Vizoviczki élettársa kinn maradt, és vádat sem emeltek ellene.

Vizoviczki volt beosztottjai közül többen is úgy gondolják, F. Noémit azért hagyták békén, hogy

,,legyen mivel fogni a főnököt",

és hogy Vizoviczki nehogy elkezdjen olyanokat mondani, amiket nem szabad".
Pintér bizalmasa ül minden bizonyítékon

A Vizoviczki és Portik ellen induló nyomozások több szempontból is sokat használtak a Fidesz vezető köreinek. Az eljárásokat ugyanis ürügyként használhatták arra is, hogy egy helyre gyűjtsék a 90-es évek legkomolyabb bűntényeiben keletkezett összes bizonyítékot és dokumentumot.

A nyomozások hátterében kivétel nélkül az újonnan létrehozott NVSZ és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) állt. Az NVSZ-t 2011 elején hozták létre, közvetlenül a belügyminiszter felügyelete alá rendelve, széles hatáskörrel rendelkező belbiztonsági titkosszolgálatként.

Az NVSZ főigazgatója a Pintér bizalmasának számító dr. Bolcsik Zoltán vezérőrnagy lett. Bolcsik egyébként korábban azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy ő irányította a móri mészárlás utáni nyomozást. Ez az a nyomozás, ami alapján vádat emeltek Kaiser Ede és Hajdú László ellen, és el is ítélték őket, később viszont meg kellett semmisíteni az ítéletet, mert kiderült, hogy nem ők voltak az elkövetők.
Bezárt diszkók a Hajógyárin

Kezdetben az NNI vezette a Portik elleni nyomozást, de már 2012-ben is mindenki úgy tudta a rendőrségen, hogy a háttérből az NNI munkáját is Horváth András és az NVSZ, méginkább a háttérből pedig Pintér Sándor belügyminiszter irányítja. Vizoviczki vesztegetési ügye után az NNI-t szép lassan le is építették, a ugyanis szervezet vezető beosztású rendőrei is érintettek voltak a korrupciós ügyben.

De a lényeg, hogy a rendőrség a nyomozások miatt begyűjthette az összes bizonyítékot és hivatalos iratot, ami az olajozások idején meg 90-es évek nagy maffialeszámolásaiban és a budapesti vendéglátós-háború ügyeiben keletkezett. Abban az időszakban, aminek nagyobb részében éppen Pintér Sándor volt az országos rendőrfőkapitány.

,,Nem lennék meglepve, ha majd egyszer jönne a hír, hogy beázott a bizonyítékraktárba, vagy hogy villám csapott az irattárba, és kigyulladt" - mondta egy magas beosztású ex-rendőr. ,,De persze nem is kell ilyesmit csinálni. Már önmagában az is hatalmas dolog, hogy minden cucc ott van, egy helyen a Bolcsikék keze ügyében.

És ugye, ki tudja, hogy mi van azokban a cuccokban? Bármi lehet."

Leleplezem a baloldali maffiát, csak engedjenek el

Hogy az ügyészség mégis inkább együttműködni szeretne Vizoviczkivel, nem pedig leszámolni vele, az abból is látszik, hogy miután egy évig tartották előzetesben, és 2013 májusában a vállalkozó beismerő vallomást tett, hazaengedték házi őrizetbe. Aztán hazaengedték egy hónapra 2015-ben is, majd idén is úgy döntött a bíróság, hogy a vállalkozó hazamehet, igaz, most 250 milliós óvadékért.

Vizoviczki tudta, hogy az irányítása nélkül elkezdett szétesni a birodalma, ezért a legfontosabb célja mindvégig az volt, ha hazamehessen az előzetesből, és visszavehesse - legalább informálisan - a cégei irányítását.

Egy év előzetes után már tényleg bármit hajlandó lett volna mondani, csak hogy kiengedjék: 2013-ban majd egy évnyi tagadás után részletes beismerő vallomásokat tett, és üzletelni kezdett az ügyészséggel.

2013 szeptemberében alkut ajánlott. Az erről szóló levelében azt írta, hogy segít lebuktatni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldali maffiát, és annak vezetőjét, aki polgármester és országgyűlési képviselő is volt ebben az időszakban. Az ajánlatban azonban fenyegetőzik is, jelzi, hogy

a 2010 és 2012 közötti időszakról még sokkal többet tud,

és rengeteg kapcsolata már a Fidesz-érából származik.

A politikai erőviszonyokat érezve azt írta, hogy ezekről a fideszes ügyekről nem, csak a 2010 előtti baloldali mutyikról szeretne beszélni, de ha nem fogadják el az ajánlatát, akkor kénytelen lesz felhozni az újabb, fideszes ügyeket is. A levelében többször utal arra is, hogy ő politikai irányultságát tekintve kifejezetten jobboldali.

A leveléből úgy tűnik, hogy korábban baloldali politikusokra nézve terhelő információkat adott át az ügyészségnek, de ha ez így is van, nem tudni, hogy az ügyészség mit kezdett ezekkel az adatokkal. Komoly eljárás eddig nem indult olyan baloldali politikus ellen, akire ráillik Vizoviczki leírása.

Vizoviczki alkuajánlatát hivatalosan nem fogadták el.

Az ügyészség mindenáron szerette volna elérni azt is, hogy Vizoviczki tanúskodjon a Portik Tamás ellen zajló perekben, és adjon át Portikra terhelő információkat. Tekintve, hogy valósuínűleg már Horváth András dandártábornok is ezzel kereste meg 2012 elején, Vizoviczki 4 teljes évig ellenállt a nyomásnak. Tudta, hogy

ha beszélni kezd Portikról, akkor Portik is beszélni kezd róla,

és az valószínűleg mindkettejük számára a legrosszabb forgatókönyv lett volna.

Vizoviczki végül 2016 márciusában megtört, és bevitette magát az Aranykéz utcai robbantás tárgyalására Portik ellen tanúskodni. Igaz, ez a vallomás sem teljesen az volt, amit az ügyészség hallani akart, Vizoviczki továbbra is tagadta, hogy valaha is Portik pénzét mosta volna, nem hozott fel semmilyen konkrétumot, csak pletykaszintű, erőtlen vádakat puffogtatott az olajmaffiózó ellen.

Később még a bíró is utalt arra, hogy a vallomástételkor kicsit kilógott a lóláb, hiszen Vizoviczki korábbi vallomásaiban folyamatosan tagadta, hogy bármi köze lenne Portik Tamáshoz, márciusban viszont, mikor már kisebb-nagyobb megszakításokkal 4 éve volt előzetesben, hirtelen rájött, hogy mégis ismeri Portikot, és tanúskodni is tud ellene. Minimum gyanús, hogy nem csak azért tett-e vallomást, mert ezért jutalmat, esetleg házi őrizetet remélt.

De bármi is volt az indítéka, három hónap múlva úgy döntött a bíróság, hogy 250 milliós óvadékért újra házi őrizetbe helyezhetik a vállalkozót.

De ekkorra már bejátszhatott a döntésbe egy másik indok is: Vizoviczki egyik korábbi üzletfele azt mondta, hogy azért jött pont most a házi őrizetről szóló döntés, hogy

,,nehogy a Lacinak is megjöjjön a kedve úgy betámadni a Rogánt, mint ahogyan a Portik Tomi csinálja".

Portik Tamás többször is beszélt arról bíróság előtt, hogy ismeri Rogán Antalt, és egy alkalommal még át is adott neki 10 millió forintnyi eurót, cserébe azért, mert segített áron alul ingatlanokat szerezni az V. kerületben.

Rogán tagadja, hogy köze lenne Portikhoz, és ennek a cikksorozatnak a 2. részében nem ismerte el azt sem, hogy kapcsolatban állt volna Vizoviczki Lászlóval, vagy az ő strómanjaival. Ez azért érdekes, mert Rogán 8 évig volt az V. kerület polgármestere, így ha tényleg nem ismeri Vizoviczkiékat, akkor a kerületében működő legnagyobb vendéglátó-hálózat tulajdonosait nem ismeri.

Bírósági forrásaink is érzékeltették, hogy Vizoviczki házi őrizetbe helyezése mögött volt politikai akarat. Sőt volt olyan is, aki azt mondta, hogy talán még óvadék nélkül is hazaengedték volna a vállalkozót.

Vizoviczki néhány nappal a házi őrizetről szóló döntés után igyekezett is meghálálni a jóindulatot, ügyvédjén keresztül közleményt juttatott el a Fidesz-frakció revolverújságjának, a Pesti Srácoknak arról, hogy Rogán még csak látásból se ismerheti őt, hisz sosem találkoztak.

A közlemény azt is jelzi, hogy megváltozott a viszony Vizoviczki és a Pesti Srácok között. A Vezér 2012-es letartóztatása után a Pesti Srácok - ügyészségi szivárogtatások alapján -rengeteg cikket közölt a nyomozásról. Bennfentes információikkal akkoriban egyedüliként formálták a nyomozás megítélését a nyilvánosságban. A narratívájuk megfelelt az ügyészségének: cikkeikből teljes egészében kihagyták, hogy Vizoviczki behálózta az V. kerületet is, és még Rogán vezetése alatt is rengeteg szálon kötődött az önkormányzathoz.
De akkor cinkos a hatóság vagy béna?

Erre a kérdésre sajnos nem lehet egészen konkrét választ adni, de az tény, hogy az elmúlt hónapok történései alapján minimum alapos gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy

a Vizoviczki elleni eljárást politikai érdekek is befolyásolják.

Időegyenes
2012. május 31. Vizoviczkit és két társát letartóztatják a Hajógyári-szigeten, és több rendőrt is.
2012. július 14. Portikot is letartóztatja a TEK.
2012. december 19. Egymilliárdos vagyont zárol a bíróság.
2013. tavasz Vizoviczki terhelő információkat ad át az ügyészségnek baloldali politikusokról.
2013. május 9-10. Vizoviczki részletes beismerő vallomást tesz.
2013. május 30. Házi őrizet
2013. június Sziget újrabrandelése Horváth Sándorral.
2013. július 15. Meghal Horváth Sándor.
2013. szeptember Vizoviczki azzal fenyegetőzik az alkuajánlatában, hogy jobboldali politikusokról is tud beszélni.
2013. december 3. Lakhelyelhagyási tilalom
2013. december 18. Házi őrizet
2014. május 24. Vissza az előzetesbe, mert felmerült a gyanú, hogy befolyásolja a tanúkat.
2014. augusztus 21. Vádemelés
2014. november 19. Kezdődik a nyilvános per Budapesten, ahol költségvetési csalás és bevételeltitkolás a vád.
2015. január 14. Kezdődik a titkosított per Debrecenben, itt a hatósági személyek lefizetése a vád.
2015. március 16. Házi őrizet
2015. április 16. Előzetes
2016. március 1. Vizoviczki Portik ellen tanúskodik az Ararnykéz utcai robbantás ügyében
2016. június 17. Portik: Vittem Rogánnak 10 millió forintnyi eurót
2016. július 6. A bíróság dönt arról, hogy 250 milliós óvadékért házi őrizetbe helyezik Vizoviczkit.
2016. július 14. Vizoviczki közleményt ad ki, ami szerint Rogán még látásból sem ismerheti őt.

Az eljárás időegyenesén látszik, hogy Vizoviczkit többször is mintha jutalmazták volna a házi őrizet elrendelésével. 2013-ban egy évnyi előzetes után pont azután engedték haza, miután végre megtört, az ügyészségnek is megfelelő beismerő vallomást tett, és terhelő információkat adott át baloldali politikusokról.

A mostani házi őrizet elrendelése pedig 2 hónappal a Portik elleni tanúvallomás után történt, pont azokban a hetekben, amikor a legerősebb volt Rogán Antalon a Portik Tamás vádjai miatti nyomás.

Vizoviczki egyik közeli ismerőse szerint a vállalkozó elleni eljárás olyan, mint egy ,,pávatánc".

A magyar állam hatóságai és Vizoviczki csak táncolnak egymás körül, mindkettőnek szüksége lenne a másikra, de nem bíznak egymásban. Mindkét fél tudja, hogy a másik komolyan ártani tudna neki, és ezt próbálják elkerülni.

,,Ez már diplomácia."

Viszont ez alapján nem világos, hogy ha az állam tényleg nem tudja, mit tegyen Vizoviczkival, akkor miért kellett ellene egyáltalán eljárást indítani. Erre a legtöbben azt mondták, hogy a Fidesznek, azon belül is főleg Pintér Sándornak mindenképp kellett egy nagy maffiaügy, amivel bebizonyíthatja, hogy rendet tud vágni az országban, és oda tud csapni a baloldali kapcsolatokkal rendelkező maffiának. (Az NVSZ megtornáztatása, és a maffiagyilkosságok bizonyítékainak központi összegyűjtése csak ráadás volt.)

És ebbe, az elsősorban Portik ellen indított nyomozásba keveredett bele Vizoviczki is.

,,De a Fidesz a Vizoviczkival elszámolta magát, mert ez az ember mindent, de mindent tud"

- mondta egy Vizoviczkit is ismerő exrendőr. ,,Portik Tamásról még el lehet hitetni, hogy MSZP-s bűnöző, mert ő 2010 után kicsit begubózott, és nem ápolta a kapcsolatait. De a Vizoviczkiről nem. Ő sokkal beágyazottabb, sokkal több kapcsolata van a jobboldalon. Meg eleve, az V. kerületben szinte minden az övé volt 15 évig. Nála szórakoztak a politikusok, és nemcsak bal-, hanem jobboldaliak is. Mondják azt is, hogy felvételei vannak. A Vizoviczkinek tényleg voltak jobboldali barátai, és ő, ha ellökik az asztaltól, nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja, magával rántja az egész asztalterítőt is."
Nézze, az én fiamat megmérgezték

Vizoviczki azért akart az eljárás elejétől fogva minél hamarabb szabadulni és visszavenni a cégei irányítását, mert a letartóztatása után kiéleződött az ellentét F. Noémi családja, és a cégbirodalom kiadásainak ellenőrzésével foglalkozó D. Lucia között, ez pedig a csoport működését is veszélyeztette.

Vizoviczki az első hónapokban többször üzent, hogy D. Lucia maradjon irányító szerepben és segítse a munkáját két testőr, akiket termetük miatt mindenki csak ,,szekrényeknek" nevezett. A vállalkozó azt szerette volna, ha D. Lucia tovább felügyeli a pénzügyeket.

F. Noémi családja viszont mindenképp el akarta távolítani D. Luciát, aki korábban többször megvádolta a családtagokat azzal, hogy lopják a főnök pénzét. D. Lucia ugyanilyen vádakat hozott fel a legtöbb üzletvezetővel szemben, és emiatt nem volt kedvelt ember a cégcsoport dolgozói közt. Az F. Noémi és az anyja körül szerveződő kör így néhány hónap alatt kiszorította.

A hatalmi harcok és a Vizoviczki letartóztatása utáni fejetlenség viszont jócskán megtépázta a cégbirodalmat.

A cégcsoport irányítását a telefonlehallgatások szerint D. Lucia kiszorítása után F. Noémi anyja, N. Erika ragadta magához.

Az anyós irányításával F. Noémi az V. kerületi könyvvizsgáló, Szebellédi István segítségével megpróbálta külföldre menekíteni a megmaradt Vizoviczki-vagyon egy részét, de N. Erika olyan pénzeket is biztonságba akart helyezni, amiket a család még Vizoviczki elől is titkolt. N. Erika és élettársa például úgy adott el egy badacsonytomaji nyaralót egy régi ismerősüknek, hogy az adásvétel előtt ők utalták át a vevőnek a nevetségesen alacsony vételárat, amit aztán a vevő hivatalosan kifizetett nekik. A házban N. Erikáék holmijai maradtak, és a vevő kulcsot sem kapott az ingatlanhoz. A nyomozók ráadásul rengeteg készpénzt is találtak ebben a nyaralóban.

N. Erika élettársa nem tudott reagálni a pénnzel kapcsolatos kérdésekre, mikor a nyomozók erről faggatták:

Viszont amíg a család a vagyon eltüntetésével volt elfoglalva, a diszkók és az éttermek küszködtek.

Megszaporodtak a rendőri razziák és a hatósági ellenőrzések is.Valószínűleg maradtak a cégcsoport fizetési listáján lévő rendőrök a budapesti rendőrségen, viszont az eljárás miatt nagyon rizikós lett volna tovább kivételezni Vizoviczki diszkóival, éttermeivel és bárjaival, így a hatóságok barátságára és a megmaradt beépített emberekre rendőrségen, a NAV-nál, az ÁNTSZ-nél, az önkormányzatoknál vagy a tűzoltóságnál már nem lehetett számítani.
A belvárosi éttermekben ez azt jelentette, hogy rizikósabbá vált lehúzni a külföldi vendégeket, a diszkókban pedig azt, hogy nem lehet többé háborítatlanul drogozni a szigeten, már bármikor beállíthatnak razziázni a rendőrök.

Mindenhol rohamosan estek a bevételek.

Közben a fegyelem is lazult, rengeteg pénz tűnt el, az alkalmazottak még berendezési tárgyakat is elvittek a diszkókból.

Nagyon fontos volt, hogy a család találjon egy embert, aki Vizoviczkihez hasonlóan képes fegyelmet tartani, van vendéglátási tapasztalata, és személyesen tudja vezetni diszkókat,

Ez az ember Horváth Sándor - becenevén Sanka - volt.

Horváth korábban dolgozott Vizoviczkinek, VIP-menedzser volt több diszkóban a szigeten. Akkori élettársa is Vizoviczkinek dolgozott, ezért vállalt ő is munkát a diszkókban, hogy többet lehessenek együtt. A kapcsolatnak azonban vége lett, és Sanka is elment még azelőtt, hogy Vizoviczkit letartóztatták volna. Egy ideig a saját éttermét vezette, és külföldön is dolgozott.

Horváth cége, a Leitzo Hungary hivatalosan 2013 elején vette át Vizoviczki családjától a Hajógyári-sziget diszkóinak bérleti jogát. Májusra nagyrészt hitelekből gatyába rázta a helyeket, majd nagy reklámkampánnyal harangozta be, hogy ,,a Vizoviczki-korszaknak mostantól vége", és új menedzsmenttel drogmentes szórakozás kezdődik a szigeten.

Sanka a telefonlehallgatások szerint viszont már korábban feltűnt a szigeten, és több dolgozó is azt mondta, hogy Vizoviczki letartóztatása után nem sokkal már ő vitte az ügyeket. Vizoviczki anyósa egy alkalommal úgy beszélt Horváthról a telefonban, hogy ,,hoztam egy srácot régről, aki próbál segíteni".

Az anyós és Horváth Sándor anyja pedig már 2012 júliusában (tehát Vizoviczki letartóztatása után másfél hónappal) arról beszélgettek telefonon, hogy Sanka felügyeli a pultosokat, és hogy Horváthot is behívták tanúskodni Vizoviczki-ügyében. Horváth anyja pedig a jegyzőkönyvek szerint arra kérte N. Erikát, hogy beszéljen a lányával, F. Noémivel, mert el kell dönteni, hogy Sanka meddig dolgozzon még a Hajógyárin.

Horváth anyja a jegyzőkönyv szerint azt mondja, hogy van valaki, aki a Fidesz miatt nem vállalhatja el az ügyvitelt, de nem mondja meg, ki az.

Kérdeztük erről Horváth M-et, de azt mondta, hogy ő ilyet soha nem mondott N. Erikának. Szerinte valaki meghamisította a felvételeket vagy a jegyzőkönyvet. Jelezte azt is, hogy őt soha nem hallgatták ki a Vizoviczki-ügyben tanúként sem, márpedig ha tényleg annyira benne lenne, amennyire a lehallgatások mutatják, akkor szerinte biztosan behívták volna.

Horváth Sándor igyekezett a magyar médiában tisztára mosni a sziget diszkót, de a vezetése alatt ugyanaz, a Vizoviczki által összállított csapat dolgozott, ami korábban is.

De a váltás így is sikeres volt, az új üzemeltető tiszta neve és a reklámkampány megnyugtatta az embereket, 2013 májusában és júniusában újra sorok kígyóztak a Hajógyári sziget bejáratánál. Sanka több lapnak is nyilatkozott az új éráról, mindenhol hangsúlyozta, hogy szakítani akar Vizoviczki örökségével.

,,Vizoviczki értse meg, hogy vége"

- virított akkoriban több újság címlapján is Horváth üzenete. A vállakozó arról is többször beszélt, hogy a híresztelések ellenére ő nem Vizoviczki strómanja, nem egyeztette le a Vezérrel, hogy átveszi a szórakozóhelyeit.

Ez az idill egészen 2013. július 15-ig tartott, amikor is

a 32 éves Sanka váratlanul meghalt.

A Bors azt írta, hogy a halála előtt Horváthnak négy napig komoly gyomorpanaszai voltak, hasmenéssel, hányással. A férfi a lap szerint orvoshoz is hiába ment, nem tudtak segíteni rajta. Halála napján anyjával épp a kórházba készültek, de már túl késő volt.

Horváth anyja a mai napig azt állítja, hogy a fiát megmérgezték, és hogy korábban nem voltak ilyen emésztési gondjai.

A HírTV Sanka halála után beszámolt arról, hogy a rendőrség szerint kizárt a mérgezés, az eset után 4 nappal pedig megírta a Magyar Nemzet, hogy a boncolás szerint a férfi halálát ,,rekeszizomsérv-kizáródás" okozta.

Horváth anyja szerint azonban a többi gyereke még Sanka halála után is kapott halálos fenyegetéseket, amik szerint, ha nem hagyják ott a Hajógyárit, ugyanaz történik velük, mint a testvérükkel.

Horváth anyja nem akart konkrétumokat mondani arról, hogy kit gyanúsít a mérgezéssel, csak azt ismételgette, hogy a fia ,,bűnözők közé keveredett" a Hajógyári szigeten.

Maga Vizoviczki nem volt jóban Horváth Sándorral, a cégcsoport régi alkalmazottai mindannyian azt mondták, hogy Horváthnak már akkor is voltak súrlódásai a főnökkel, mikor először dolgozott a Hajógyárin. Az viszont a telefonlehallgatások alapján látszik, hogy Horváth anyja, aki egy időben talán mindenkinél jobban rálátott a sziget ügyeire, közvetlen viszonyban volt Vizoviczki anyósával.

Horváth halála után Vizoviczki élettársa vette át Horváth cégének irányítását. F. Noémi hivatalosan 2013. június 13-án (tehát Horváth halála előtt egy hónappal) szerzett többségi tulajdont Horváth cégében, a Leitzo Kft.-ben, de a bíróságnak csak július 16-án,

azaz Horváth halálnak másnapján nyújtották be az egy hónappal azelőttre dátumozott tulajdonátruházási papírokat,

rajtuk Horváth aláírásával.

Furcsa az is, hogy a Horváth Sándor haláláról beszámoló cikkekben kivétel nélkül az szerepelt, hogy a cégeket Sanka anyja és nővére viszik tovább. F. Noémi tulajdonrészéről júliusban még nincs szó, annak ellenére, hogy a családnak ekkor már egy hónapja tudnia kellett volna róla, hogy F. Noémi tulajdonosként megjelent a Leitzo Kft.-ben.

Pont ezért több régi dolgozó és Horváth ismerősei is arról pletykáltak, hogy Sanka aláírását valaki odahamisította a tulajdonátruházásról szóló papírokra.
Belép az állam

Horváth halála után már csak két hónapig tartottak nyitva a sziget diszkói, aztán szeptember közepén egy nagy záróbulival örökre lehúzták a rolót. A sziget déli részét ugyanis nem sokkal ezután visszavásárolta az állam az izraeli beruházótól, akiktől korábban Vizoviczkiék is bérelték a diszkóépületeket.

A területekért majdnem 4 milliárd forintot fizettek az Álomsziget Kft.-nek, ami ilyen jó pénzért szívesen adta el az ingatlanokat, hiszen Horváth halálával nem lehettek biztosak abban, hogy a legnagyobb bérlőjük rendesen tud majd bérleti díjat fizetni nekik. Akkoriban ráadásul több ingatlanos szakértő is sokallotta a vételárat, főleg ahhoz képest, hogy az Álomsziget ennyire kiszolgáltatott helyzetben volt, (Nemcsak Horváth halála miatt, de ekkor már a szigetre tervezett kaszinó koncessziós díjai miatt is perben állt a beruházó az állammal.)

A kormány határozatban döntött a visszavásárlás mellett. Eszerint azért kellett államosítani a területet, hogy ,,a Hajógyári-szigeten széleskörű aktív és passzív rekreációt elősegítő - elsődlegesen kulturális és sportcélú - lakossági kikapcsolódás, szabadidős tevékenység eltöltésének lehetőségeit biztosító közösségi tér kerüljön létrehozásra". A sziget déli részén azóta sincs semmi, és nem látszik az sem, pontosan milyen tervei vannak a kormánynak a hasznosításra. Kisebb vállalkozások működnek itt, itt van például az a 2012 decemberében nyitott konditerem is, ahová Orbán Ráhel jár.

A fejlesztési tervekről kérdeztük a hasznosításért felelős Miniszterelnökséget is, de csak annyit mondtak, hogy

,,a Hajógyári szigettel kapcsolatos koncepció végleges verziója kidolgozás alatt van, a kormány még nem tárgyalta".

Többen arról pletykáltak, hogy a szigeten Andy Vajna fogna valamilyen beruházásba, de a Vajna kaszinós cégének feltett kérdéseinkre a kormánybiztos határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne a sziget jövőjéről szóló tervekhez.

2013 szeptemberében a cégcsoport egyik régi dolgozója, az azóta az adócsalási ügyben megvádolt V. Zoltán, becenevén Dexter egy sajtóközleményben búcsúzott el a sziget vendégeitől az egész cégcsoport nevében. Ebben arról is írt, hogy Vizoviczki igazából soha nem adta át a diszkókat senkinek, mert a helyeket mindvégig az általa összerakott csapat üzemeltette. ,,Legfeljebb PR-szempontok szerint volt kommunikálva, hogy tulajdonosváltozás volt."

Viszont ha igaz, amit Dexter írt, akkor Horváth Sándor elsősorban mégsem Vizoviczkinek állhatott útjában, hanem valaki másnak. Pont ezért a dolgozók között ekkoriban olyan elméletek keringtek, amik szerint a Vizoviczkit egyszerűen csak félreállította valaki, mert ennek a valakinek a Hajógyári-szigetre vagy Vizo éjszakai birodalmára fájt a foga, és ez az ember vagy érdekkör volt az is, aki megmérgezte Horváthot, már ha egyáltalán valóban megmérgezték.

Annyi biztos, hogy a Hajógyári-sziget a mostani állapotában nem sok bevételt termel. A legtöbb bérlőt még 2013-ban kidobták.
F. Noémi és a romok

A megszűnő rendőri védelem és a folyamatos razziák a Hajógyári-szigeten kívüli Vizoviczki-helyeket is tönkretették. Az V. kerületben mostanra mindegyik bár és étterem bezárt, pedig több, F. Noémi tulajdonában álló cégnek most is van hatályos vendéglátóengedélye. A belvárosban egyedül a Dolce Vita és a Carpe Diem nightclubok maradtak meg.

2014-es mérlege szerint a Dolce Vita 3 milliós nyereséget, a Carpe Diem viszont több mint 17,5 milliós veszteséget termelt.

A klubokon kívül egy diszkó maradt F. Noémi tulajdonában, a XI. kerületi Fehérvári úton lévő UP! The Club. Itt dolgozik több volt Vizoviczki-alkalmazott is, köztük több olyan, aki tanú vagy vádlott a most folyó perekben.

Megmaradt a Vizoviczki-birodalom programajánlója is, a Flyerz magazin, aminek kiadója a Médiahatóság nyilvántartása szerint továbbra is az F. Noémi és az anyja tulajdonában lévő Freee Impressum Kft. Az Átlátszónak azonban Vizoviczki egyik régi rendezvényszervező embere azt mondta, hogy a Flyerzt átvette a fönök egyik testőre, Hirsch Imre cége. A cikk szerint az új kiadó szeretne szakítani Vizoviczki örökségével.

Ennek ellenére a Flyerznél a mai napig dolgoznak korábbi Vizoviczki-emberek, és Hirsch Imre több cégben is üzlettársa F. Noéminek. A csoport ismerői szerint a főnök továbbra is F. Noémi, Hirsch ugyanis ,,nem az a cégvezető típus".

A Flyerz előnye, hogy iszonyatosan nagy tömegeket képes megmozgatni, van egy félmilliós Facebook-oldaluk is. Ráadásul a Flyerz az a márkanév, amit talán a legkevésbé járattak le a Vizoviczki ellen indított eljárások. Vizoviczki maga is rengeteg energiát fektetett bele a programkiadvány felépítésébe, nem véletlen, hogy most úgy tűnik,

ez lett a csoport központi cége.

Az újság már nemcsak Vizoviczki-bulikat reklámoz, az UP! nem is tudná egyedül megtölteni a programajánlót. A Flyerz által meghirdetett eseményekből azonban az is látszik, hogy a régi csapat rendezvényszervezéssel is foglalkozik, hozzájuk kötődik például az idén nyárra is meghirdetett siófoki Coronita Tábor, ami még mindig a Hajógyári-sziget leghíresebb szórakozóhelyének nevét viseli.

A Flyerz a partiszervezésen túl már street fooddal is foglalkozik, a Balaton Soundon és az EFOTT-ton már nemcsak reklámkiadványként, hanem büféként is ott voltak.

F. Noémi a megmaradt vállalatok mellé 2014-ben alapított 3 új céget is, de az egyiket már tavaly el is adta egy Pajer Károly nevű vállalkozónak. Mérlegei alapján a három cég közül 2014-ben egyik sem végzett érdemi tevékenységet.
A demokratikus budapesti éjszaka

A Vizoviczki-csoport befolyása tehát nem tűnt el teljesen a főnök 2012-es letartóztatása után sem, de rengeteget gyengült. Vizoviczki eltűnésével hatalmi vákuum alakult ki a budapesti vendéglátás tetején.

A szakmában a legtöbben úgy gondolják, hogy az állam is okult Vizoviczki példájából, és már soha nem fogják engedni, hogy egyetlen személy, vagy egyetlen érdekcsoport ekkora hatalmat szerezzen a piacon.

,,Olyan, mint a Vizoviczki, itt már nem lesz. Ő 20 évig konkrétan azt csinált, amit akart, még a rendőrségnek sem felelt.

Most is ügyeskedhetsz, de az utolsó szót a nagy rendőrök meg a politikusok mondják ki. Ellenük nem mehetsz."

Vizoviczki letartóztatása óta több, kisebb érdekcsoport erősödött meg a budapesti vendéglátásban. Ezek viszonylag jól elkülönülnek, általában a célközönségük sem ugyanaz. Abban a menő étteremláncok tulajdonosaitól kezdve a legkisebb kocsmák csaposaiig mindenki egyetért, hogy Vizoviczki letartóztatása után szabadabb lett a piac, és sokat javult a színvonal is.

,,A Vizo a régi rendszer embere volt. Ez meg már az új rendszer. Nem értette, hogy anélkül is meg lehet gazdagodni, hogy 1 millióért adod a gulyást és 100 ezerért a pezsgőt, aztán megfenyegeted a vendéget, hogy megvered. Ebbe a mai világba a Vizoviczki már nem való."

A komoly vendéglátós csoportokat akármeddig lehetne sorolni, már csak a nagy számukból is látszik, hogy mennyit kedvezett a versenynek Vizoviczki meggyengülése. A piacon nagy névnek számít a már Vizoviczki idejében is vendéglátózó Leroy-csoportot összefogó Lefkovics György, idősebb Szini Béla és Medgyessy Péter veje, ifjabb Szini Béla, de vannak olyan, a semmiből előtörő és hamar sikeressé váló kocsmafranchise-ok is, mint a körúti 4-es 6-os kocsmákat üzemeltető Legjobbkocsma-hálózat, vagy a VII. kerület jól menő romkocsmái.

Ezek a vállalkozók már nem küldenek egymásra verőembereket, nem masíroztatnak kigyúrt kopaszokat a Váci után. Ha vannak is nézeteltéréseik, azokat maguk között, a nyilvánosságot kerülve rendezik le anélkül, hogy ezzel az egész budapesti vendéglátásnak ártanának. Az egyik, neve elhallgatását kérő vállalkozó így foglalta ezt össze:

,,Ez egy civilizált ország, éppen itt volt az ideje, hogy a vendéglátósok is elkezdjenek civilizáltan viselkedni.

Nem kell lehúzni senkit, nem kell fenyegetni senkit, dolgozni kell, aztán vagy bejön, vagy nem."

A megkérdezett vendéglátósok mindegyike azt mondta, hogy ma nagyon fontos, hogy a rendőrséggel jó viszonyban legyenek. Azt senki nem ismerte be, hogy neki magának lennének magas rangú rendőr támogatói, de szigorúan név nélküli nyilatkozataikban a riválisaikat gyakran vádolták azzal, hogy komoly rendőri kapcsolataik vannak.

Pont emiatt néhányan még olyanokat is mondtak, hogy Vizoviczki után ,,a rendőrök vették át az éjszakát".

Hasonló a helyzet a politikai kapcsolatokkal is: a rivális helyekről mindenki tudni véli, hogy ki áll mögöttük, de saját magáról természetesen mindenki azt állítja, hogy politikai pártfogók nélkül érte el a sikereit.

A legnagyobb V. kerületi vendéglátósok mögött azért felsejlenek politikai kapcsolatok. A Leroy-csoportot összefogó Lefkovics György a cégein keresztül több ingatlant is megszerzett az Október 6. Utca, a Zrínyi utca és a Bazlika körül. Szerzett tulajdonrészt a TG Italianóban, a Bobban, a Tokioban és az Ötkertben is, ahol még Orbán is tartott megbeszélést fidelitasosokkal. Lefkovicsnak volt köze a Laci!Pecsenye! nevű helyhez, és az egy időben Habony Árpád egyik kedvenc találkahelyénak tartott, igényes és drága borkínálatáról híres Innio-hoz is. A hozzá köthető éttermek és bárok többségében azonban nem ő végzi a napi teendőket, nem ő az üzemeltető, hanem valamelyik üzlettársa. Lefkovics általában az ingatlant biztosítja.

Több, Lefkovicshoz kötődő cég is bérlői kedvezménnyel vett ingatlanokat az V. kerületi önkormányzattól, a Figyelő pedig 2014-ben arról írt, hogy a vállalkozó az MSZP-s Steiner Pállal és Rogán Antallal is jó viszonyban volt, amikor a politikusok az V. kerület polgármesterei voltak.

Lefkovicsnak még egy világörökségi területet szabályellenesen megkárosító építkezést is elnézett a Rogán vezette önkormányzat.

A Leroy-csoport Vizoviczki letartóztatása előtt is aktív volt, de nem nagyon merészkedett Vizoviczki területeire, ahogyan Vizoviczki sem zavarta Lefkovicsék köreit. Igaz, Vizoviczki az egyik vallomásában megvádolta az Ötkert tulajdonosait azzal, hogy rendőrségi razziát próbáltak rendelni a Hajógyári szigetre. 2009-ben pedig a vallomások szerint Tanyi György Vizoviczki megbízására kormányzott bele egy gázolajos kannákkal megrakott, és gázolajjal lelocsolt Suzukit a MOM Leroy-ba. Igaz, ekkora már Lefkovics hivatalosan eladta a tulajdonrészét a bárt üzemeltető cégben.

Varga István, a Vizoviczki-ügy koronatanúja így meséli el az ügyet a vallomásában:

A Leroy-csoporthoz tartozó belvárosi éttermek és bárok sikere jórészt abban állt, hogy Lefkovics hamar felismerte ugyanazt, amit Vizoviczki is: hogy az V. kerületben eléggé olcsó szezonális teraszt nyitni. Az ehhez szükséges közterületet olcsón ki lehet bérelni az önkormányzattól. A terasznyitás így sokkal jobban megéri, mint egy-egy bár vagy étterem belsejének költséges felújítása.

Lefkovics az utóbbi években több vendéglátós érdekeltségét is eladta, de továbbra is jelentős erőt képvisel a szakmában.

Lefkovicsék, a két Szini Béla és a nyerőgépezés betiltása miatt a tönk szélére kerülő körúti bárokat felvásárló Legjobbkocsma-hálózat mellett több ezer közepes és kicsi vendéglátós cég vagy cégcsoport működik Budapesten, és Vizoviczki bukása után ez a paletta még színesebbé vált. Az összes csoportot ebben a cikkben lehetetlen felsorolni, az viszont beszédes, hogy már a régi Vizoviczki helyek körüli házak telekkönyveit böngészve is találtunk két olyan, nagyobb vendéglátóst,

akik mögött Habony Árpád és Rogán Antal befolyása sejlik fel.

Az egyik az ukrán Eduard Uszikov, aki az utóbbi években hatalmas élelmiszer-ipari cégbirodalmat épített fel Magyarországon, de a hírekbe leginkább azért került be, mert

ő Habony Árpád előző barátnőjének apja.

A vállalkozót korábban Rogán Antallal is hírbe hozták, de Rogán erre mindenkit beperelt, aki azt állította, hogy ismeri Uszikovot. A 444 is lehozta a helyreigazítást, miszerint Rogán nem ismeri az ukránt.

Uszikov kelet-magyarországi székhelyű élelmiszeripari cégeinek többsége már felszámolás alatt áll, most Budapesten nyomul, főleg az V. kerületben. Több ingatlant is megszerzett az Október 6. utca elején, a korábbi Vizoviczki-éttermek szomszédjában, de van egy 314 négyzetméteres ingatlana a Sas utcában is.

Uszikov nem közvetlenül a vendéglátásban utazik, az érdekeltségeit összefogó Giant Hungary egy ingatlankezelő cég. A vállalatnak iszonyatos, több mint 5 milliárd forintos ingatlanvagyona van, jórészt az V. kerületben. Ezeket a helyiségeket adják bérbe, többek közt éttermeknek is, és ezekből a bérleti díjakból komoly bevételeket szerez a cég.

A kerületi vendéglátósok közül többen ingatlanos cégektől bérlik a helyiségeiket. Vizoviczki bukása után, ahogyan felpezsdült a belvárosi vendéglátás, úgy ment egyre jobban az üzlethelyiségeket bérbeadó vállalkozásoknak is. Valószínűleg Uszikov is ezért szállt be a bizniszbe.

,,Könnyebb most minden. Bérelni is könnyebb, mert már tudjuk, hogy ki lehet termelni a bérleti díjat, és nem jönnek durva védelmi pénzekért a nyakunkra" - mondta egy helyi kocsmáros. ,,Persze bérelni is olyantól érdemes, akiről tudod, hogy be van kötve a megfelelő helyekre. Úgy egyszerűbb az élet."

A piac tisztulását mutatja az is, hogy több külföldi is belépett a helyi vendéglátásba, és még terjeszkedni is tudtak. Korábban nagyon kevés külföldi tulajdonú hely tudott megmaradni, mert a kerületet felosztó csoportok a helyismerettel és befolyásos pártfogókkal nem rendelkező külföldieket tudták a leghamarabb kicsinálni.

Az egyik külföldi csoport, ami Vizoviczki letartóztatása után megerősödött Budapesten, grúziai zsidó vállalkozókból áll. Ehhez a körhöz tartozik Lika Kriheli is. Ő és több rokona is ismerőse Rogán Cecíliának a Facebookon, tehát kapcsolatban állhatnak a Rogán-családdal, és ez a pletyka terjed róluk a piacon is.
Bezárt diszkók a Hajógyárin

Krihelire igazából teljesen véletlenül akadtunk, az hívta fel rá a figyelmet, hogy az egyik cége tavaly Perfetto Italian Kitchen néven olasz éttermet nyitott a Kecskeméti utca 8-ban, közvetlenül Vizoviczki egyik rég bezárt sörözője mellett. Az ingatlan Kriheli egyik rokonának tulajdona.

A Perfetto Italian Kitchen ugyan tavaly veszteséges volt, de a Facebookjukon azt írják, hogy hamarosan nyitnak egy éttermet a Bajcsy-Zsilinszky úton is.

Kriheliéknek ezen kívül van éttermük az V. kerületi Zrínyi utcában és a Gozsdu Udvarban is. A Zrínyi utcai 292 négyzetméteres helyiséget ugyanaz a rokoni tulajdonban álló ingatlankezelő birtokolja, ami Kecskeméti utcait is.

Kriheliék nemcsak a Kecskeméti utcában települtek régi Vizo-érdekeltség közelébe, hanem az Október 6. utcában is, Itt az egyik cégük 2012 tavaszán megszerzett a 4-es számú házban egy olyan helyiséget, ami közvetlenül a régi Vizoviczki-központ szomszédjában van.

A helyiség egy 217 négyzetméteres utcafronti üzlet (pincével), az a helyiség, ahol most a Pad Thai Wokbár működik. Ők Kriheliktől bérlik a helyet.

A ház másik oldalán működött a Vizoviczki-cégcsoport központja. Itt volt a könyvelőiroda és az őrző-védő cég is, ezen kívül több Vizoviczki-cég székhelye ide volt bejelentve. F. Noémi cége itt egy (pincével együtt) 670 négyzetméteres üzlethelyiséget bérelt Rogán önkormányzatától,

mindössze 128 ezer forint plusz áfa havidíjért.

A bérletet néhány héttel Vizoviczki letartóztatása előtt mondta fel az V. kerület, a cégcsoport vezetői el is kezdtek új irodákat keresni az ide bejegyzett cégeknek.

Most mát több korábbi Vizoviczki-alkalmazott is úgy gondolja, hogy ez a váratlan szerződésbontás azért jött, mert Rogán önkormányzatában ekkor sejtettek meg valamit a Vizoviczki elleni titkos nyomozás súlyosságáról.

De Kriheliék Október 6. utcai ingatlana más miatt is érdekes: az ingatlant birtokló céget egy Vadnai Gábor nevű vállalkozótól vették.

Vadnai is nagy játékos volt a kilencvenes évek végén: vádlott volt az Energol-perben, 1998-ban Ignácz István dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság akkori bűnügyi főigazgatója pedig név szerint is említette, mint olyan vállalkozót, akinek köze lehetett a kilencvenes évek végi robbantásos merényletekhez. Vallott Vadnai ellen az Aranykéz utcában felrobbantott Boros József Tamás is. Vadnai később tanú volt a kecskeméti maffiaperben, vallott a conti-car-os nehézfiúkra. A neve szerepelt a conti-car-osok halállistáján is, 2003-ban, a maffiaper ítélethirdetésének évében pedig valakik kézigránátokat dobtak Vadnai autókereskedésére.

2010-ben mégis kedvezménnyel vehette meg az Október 6. utcai ingatlant Rogán Antal önkormányzatától Vadnai cége, a Vadnai & Sons Kft.

Csak 45,7 millió forintot kellett fizetniük, az önkormányzat ugyanis adott nekik 19,5 millió forint bérlői engedményt, pedig előtte csak 4 hónapig bérelték a helyiséget.

Rendőrségi forrásaink szerint egyébként ,,majdnem teljesen biztos", hogy Vadnai ismerte Vizoviczkit, bár arra nem találtunk bizonyítékot, hogy kettejük között üzleti kapcsolat lett volna.

Kérdeztük az V. kerületi önkormányzatot, és Rogán minisztériumát is, hogy jó ötlet volt-e Vadnainak ekkora kedvezménnyel ingatlant eladni, de nem válaszoltak.
És Vizoviczkivel mi lesz?

Budapesten többen is rettegnek Vizoviczki visszatérésétől, de egyelőre nem tudni, hogy ez mikor jön el. Az látszik, hogy Vizoviczki mindkét tárgyalásán komoly mellényúlások és fekete lyukak vannak a vádiratban és a felderítésben is. Nem is csoda, hogy a tárgyalások indulása után mindkét vádirat elég hamar inogni kezdett.

Ráadásul Vizoviczki már majdnem 4 éve ül előzetesben, így ha a tárgyalásain nem ítélik el, vagy 4 évnél rövidebb büntetést kap, akkor még az is előfordulhat, hogy az államnak kell majd kárpótlást fizetnie.

Viszont ha Vizoviczkit kiengedik, az azt jelenti, hogy beérett a taktikája: mindig nagyon előzékeny volt az ügyészséggel és a vele hírbe hozott kormánypárti politikusokkal szemben. Portikkal ellentétben ő soha nem kezdett ugrálni, pedig már csak abból fakadóan is, hogy 20 éven át tevékenykedett Budapest kiemelten fontos kerülteiben, valószínűleg több magas rangú fideszes kapcsolata is van. Őket nemhogy nem leplezte le soha, de a 2013-as alkuajánlatát leszámítva még csak célzást sem tett a létezésükre.

És bár a saját nevével valószínűleg még hosszú évekig nem szerezheti vissza a korábbi pozícióit, Vizoviczki nem koldusként kel majd fel a vádlottak padjáról. F. Noémi és a köré szerveződő emberek most is egy rendesen működő cégbirodalmat visznek, és a Vizoviczki-család anyagi biztonságát sem tudta igazán megrengetni az eljárás. Ez látszik abból is, hogy mennyire nem okozott gondot a vállalkozónak a 250 milliós óvadék kifizetése.


http://tldr.444.hu/2016/07/25/most-mellenyult-a-fidesz-mert-a-vizoviczki-mindent- tud
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pártvezetés emailbotránya közepette kezdődik Clinton megko
  2016-07-25 22:05:56, hétfő
 
 
A pártvezetés emailbotránya közepette kezdődik Clinton megkoronázása

2016-07-25T1747


2016.07.25. 20:37

A demokrata pártvezetést megrengető új emailbotrány közepette, elégedetlen és tiltakozásokat ígérő Bernie Sanders-támogatókkal nyílik meg magyar idő szerint hétfőn éjjel az Együtt egységben szlogennel leírt első nappal a demokraták jelöltállító gyűlése a Philadelphia 76ers NBA-csapat csarnokában. A négy nap alatt Barack Obama elnökkel az élükön felszólalnak a legfontosabb demokrata politikusok, a végén pedig Hillary Clinton történelmet ír, hivatalosan is ő lesz az amerikai politikát meghatározó két nagy párt első női elnökjelöltje. Azonban nagyon nem mindegy, hogy addigra mennyire tudják véghezvinni a legfontosabb célt, vagyis egységbe kovácsolni a demokratákat.
Mi ez az egész?

Ahogy azt már a múlt heti republikánus konvenciót felvezető cikkünkben is leírtuk, a jelöltállító gyűlés hagyományosan rengeteg ingyen reklámot és főműsoridőt jelent a párt politikusainak, és jól használható az elnökjelölt, valamint a párt arculatának bemutatására. Az előválasztási időszakot végérvényesen lezáró jelöltállító konvencióknak hagyományosan a következő a céljuk:

az előválasztások során elnyert delegáltak szavaznak arról, ki legyen a párt hivatalos elnökjelöltje
szavaznak arról is, hogy ki legyen a hivatalos alelnökjelöltje
felsorakoznak a párt legbefolyásosabb hatású potentátjai, akik hangzatos beszédeket mondanak
jelzik, hogy milyen csapásirányok mentén akarnak nekifutni az őszi elnök- és kongresszusi választásoknak
és ideális esetben ezzel a végére egyértelmű és jól kommunikálható lesz a párt egysége.

Arról itt írtunk bővebben, hogy hogyan nézett ki a konvenciók hőskorszaka, amikor még rendszeresek voltak az izgalmak, és csak ezen a rendezvényen, nem pedig az előválasztások alatt dőlt el a későbbi jelölt személye. Negyven éve is volt még nyílt jelöltállító gyűlés, az 1924-es demokrata konvención pedig egyenesen annyira szoros volt az állás a jelöltek között, hogy több mint százszor szavaztak egymás után a delegáltak, míg 16 nap után végre eldőlt, ki képviseli a pártot az elnökválasztáson.
Utolsó simítások a Wells Fargo Centerben, ötvenezer embert várnak a helyszínre.
Utolsó simítások a Wells Fargo Centerben, ötvenezer embert várnak a helyszínre.
Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary
Clinton megnyerte, Sanders beállt mögé

A demokratáknál ugyan hivatalosan nem lépett vissza Bernie Sanders vermonti szenátor az utolsó előválasztás után sem, de valójában már hónapok óta behozhatatlan volt Hillary Clinton előnye az államokban elnyerhető delegáltak között. A gyűlés második napján jön majd a delegáltszavazás, amin hivatalosan is döntenek Clinton jelöltségéről. Összesen 4763 küldött van, egy jelöltnek 2382-re lesz szüksége a többséghez. Az AP számításai szerint Clinton 2814 delegálttal érkezett a konvencióra, míg Sanders mögött 1893-an állnak. Ebben benne vannak a pártvezetőkből, kongresszusi képviselőkből és szenátorokból álló szuperdelegáltak is, az egyes államokban 4051 delegáltat lehetett elnyerni.
Így néz ki a négy nap

A nyitónap szlogenje az Együtt egységben. Bernie Sanders mellett Michelle Obama first lady is beszédet mond majd.
A másodiknak az Egy életen át harcolni a gyerekekért és családokért nevet adták. Bill Clinton lesz a fő szónok.
Az Együtt dolgozni napon jön Joe Biden alelnök és Barack Obama elnök is.
Végül pedig az Együtt erősebbek vagyunk nevű negyedik napon Chelsea Clinton vezeti fel a jelöltséget hivatalosan is elfogadó Hillary Clintont.

Sanders június elején még futott egy utolsó, eredménytelen kört a nagy többséggel Clintont támogató szuperdelegáltaknál, akik bármikor megváltoztathatták volna álláspontjukat. Végül azonban sikerült megegyeznie Clinton kampánycsapatával. Az előválasztások alatt is politikai forradalmat hirdető vermonti szenátor számos ügyben balra tolta a demokrata pártot, ami majd a konvención a programpontok elfogadásánál is érződni fog. Emellett azt is elérték a Sanderst támogató delegáltak, hogy felállítsanak egy bizottságot, ami megvizsgálja majd a szuperdelegáltak szerepét a következő elnökválasztási kampányokra nézve.

Sanders azt már június végén kimondta egy interjúban, hogy Clintonra szavaz majd, és mindent megtesz, hogy ne Donald Trump nyerjen a november 8-i elnökválasztáson. Két hete pedig nyilvánosan is beállt Clinton mögé, és közös rendezvényen ígérte meg, hogy mindent megtesz, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke. A Pew felmérése akkor azt mutatta, hogy az egyébként megosztó előválasztás ellenére felgyorsulhat a pártegyesítés, amiben a kampányba bekapcsolódó Barack Obamánk is fontos szerepet szántak. A Pew szerint az előválasztások alatt Sanderst támogatók 85 százaléka mondta, hogy Clintonra is leszavazna.
Egy Bernie Sanders-támogató készül a konvencióra
Egy Bernie Sanders-támogató készül a konvencióra
Fotó: REUTERS/Adrees Latif
Kontrasztot akartak állítani

Viszont ettől függetlenül sokan maradtak elégedetlenek, miközben a RealClearPolitics szerint összességében Trumpnál (59,1 százalék nyilatkozik róla negatívan) ugyan jobb, de Clintonnak is kifejezetten magas, 55,9 százalékos az elutasítottsága országosan. Ugyan az FBI javaslata nyomán az igazságügyi minisztérium nem emelt vádat Clinton ellen a külügyminiszterként magánszerveren folytatott levelezése miatt, de az emailbotrány előtérbe kerülése is érződött a felmérésekben. Clinton kampánycsapata a jelöltállító gyűléssel akart új lapot nyitni, és a lehető legnagyobb egységbe kovácsolni a demokratákat a vártnál küzdelmesebben alakuló előválasztás után. Vasárnap ennek része lehetett az a megkezdett narratíva is, amiről Obama beszélt a CBS-nek: ugyan tisztában van Clinton hiányosságaival és gyengéivel, de szerinte nincs jobb elnökjelölt nála.

A demokraták másik célja az lenne, hogy éles kontrasztot állítsanak a múlt héten véget ért - egyébként a felmérésekben Trumpnak lökést hozó - republikánus konvencióval, ami rögtön a milliárdos feleségének Michelle Obamát plagizáló beszédével kezdődött, több fontos politikus, többek között az egész Bush-család el sem ment, Ted Cruz texasi szenátor pedig nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani a republikánus elnökjelöltet.

Ehhez képest a demokratáknál kapkodtak a szónoki helyekért a fontos politikusok is, és a legtöbb szenátor és kongresszusi képviselő ott lesz a helyszínen. Bill Clinton exelnök mellett beszédet mond Barack Obama, Joe Biden alelnök, Michelle Obama first lady, valamint a demokraták képviselőházi és szenátusi vezetői is. Clinton pénteken bejelentetett alelnökjelöltje, Tim Kaine várhatóan szerdán szólal fel. A politikusokon kívül az első napra jutott bevándorlásügyi aktivista, kedden pedig olyan szülők is felszólalnak majd, akiknek a gyerekei fegyveres erőszak miatt haltak meg. Azt lehet még tudni, hogy Snoop Dogg, Lady Gaga, Lenny Kravitz és Cyndi Lauper is szórakoztatja majd az 50 ezer embert a philadelphiai csarnokban.

Hiába terveztek azonban egy botrányoktól mentes, a republikánusokéra rálicitáló konvenciót a demokraták, meglehetősen feszült helyzetben, tüntetések közepette kezdődik meg hétfőn a jelöltállító gyűlés. A WikiLeaks ugyanis nyilvánosságra hozta a pártvezetésnek megfelelő Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) belső levelezésének egy részét, amikből az derült ki, hogy Clintonnak lejtett a pálya a pártvezetésen belül a Sanders elleni küzdelem alatt.
Clinton és Tim Kaine Miamiban
Clinton és Tim Kaine Miamiban
Fotó: Scott Audette
Belebukott a párt elnöke

A Demokrata Pártot formálisan a DNC vezeti, ennek feje tekinthető a párt kvázi elnökének, tagjainak pedig semlegesnek kellene maradniuk az előválasztások alatt. A DNC feladata a párt jelöltjeinek segítése a különböző szintű választásokon a helyhatóságiaktól az országosig, illetve a négyévenként tartandó jelölőkonvenció megszervezése is.

A WikiLeaksen nyilvánosságra hozott emaileket folyamatosan nézik át újságírók, és könnyen lehet, hogy a Philadelphiában tartott gyűlés négy napja alatt is derülnek még ki új részletek. A levelek nagyobbik része már akkor született, amikor a delegáltak között behozhatatlan volt Clinton előnye, és ugyan a Vox szerint az nem tűnt ki belőlük, hogy a pártvezetés erőforrásait kifejezetten a volt first lady mellett használták volna fel, de az egyértelműnek tűnik, hogy kit szerettek volna győztesként látni. Egyelőre többek között ezek voltak a legfontosabb megállapítások a DNC-ről:

Elgondolkoztak azon, hogyan lehetne az előválasztáson voksolók vallási nézeteire hatva rontani a magát demokratikus szocialistának valló, ateizmusáról beszélő, de zsidó vallású vermonti szenátor esélyeit.
Debbie Wasserman Schultz, a DNC elnöke ,,átkozott hazudozónak" nevezte Sanders kampányfőnökét, miután a nevadai helyi delegáltválasztó konvención kitört balhé után megvédte a vermonti szenátor támogatóit.
Clinton egyik ügyvédje adott tanácsot egy esetben a DNC-nek, hogyan reagáljanak Sandersre.
Egymás között már nagyon azt akarták, hogy a behozhatatlan hátrányba került Sanders lépjen vissza, és nyilváníthassák Clintont a várható elnökjelöltnek.
Egyes támogatókat kinevettek, bohócnak nevezték őket egymás között elküldött levelekben. Az is kiderült, hogy nem kezelték túl nagy elővigyázatossággal a pénzügyi támogatók adatait, például bankkártyaszámok is kikerültek a levelekkel.

Az emailekből kiderült részrehajlás nem érte meglepetésként Sanderst és a híveit, hiszen már az előválasztások alatt is követelték Wasserman Schultz lemondását, azonban a korábbi sejtéseik beigazolódása felkorbácsolta az indulatokat. Ennek eredményeként először az derült ki nagyon gyorsan, hogy Wasserman Schultz nem fog nagy beszédet mondani a konvención, de aztán azt is bejelentette, hogy a gyűlés után lemond a DNC vezetéséről.
Sanders Trump ellen hív harcba

Az emaileket a DNC szervereit feltörve szerezhették meg hekkerek még egy hónappal ezelőtt, az FBI megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben. Clintonék az orosz titkosszolgálatot gyanítják a történtek mögött, azt sejtetve, hogy az akcióval valójában a republikánusok jelöltjét, Donald Trumpot akarta segíteni a Kreml. Ezt Trump kampánystábja visszautasította.

A szintén megszólaló Obama mellett viszont Sanders is próbálta enyhíteni a feszültséget. Habár a republikánusok ebben reménykedtek, de Sanders nem volt hajlandó Clintonhoz kötni a DNC-leveleket.

A legfontosabb most az, hogy nem választhatnak meg egy olyan katasztrofális jelöltet, mint Donald Trump

- mondta Sanders. Hozzátette, hogy a másik üzenete az támogatói felé az, hogy folytatni kell a politikai forradalmat, és egy olyan kormányzatért kell küzdeni, ami minél több javaslatukat képviseli majd.
Bernie Sanders Philadelphiában
Bernie Sanders Philadelphiában
Fotó: AFP

Sanders a Washington Post szerint azt is megüzente, hogy nem ő lesz a demokraták Ted Cruza, aki többek között elvonta a figyelmet a republikánusok alelnökjelöltjéről, az országosan ott bemutatkozó Mike Pence indianai kormányzóról. Tanácsadói szerint Sanders alapvetően arra szólítja majd fel a demokratákat hétfő este, hogy álljanak össze Clinton mögött, emellett pedig a beszédét arra használná fel, hogy kihangsúlyozza annak a politikai forradalomnak a fontosságát, amit az előválasztások alatt is próbált képviselni.

Sanders nem lelkesedett túlságosan Clinton pénteken bejelentett alelnökjelöltjéért, Tim Kaine virginiai szenátorért, akit a vermonti szenátor szavazóit adó progresszív szárny túlságosan centristának tart. Viszont azt mondta, hogy Kaine ugyan konzervatívabb szemléletű, mint ő, de így is ,,100-szor jobb, mint Trump". Sanders mellett ehhez hasonló üzenetet fogalmazhatnak meg a pártegyesítést célozva más progresszív demokraták is, akik szintén felszólalnak majd az első napon, köztük Elizabeth Warren massachusetts-i szenátor is, akit a sandersisták szívesen vettek volna alelnökjelöltként.
Tiltakozásokat ígérnek

A legnagyobb kérdés viszont az, hogyan reagálnak Sanders delegáltjai, akik közül többen már a DNC emailbotránya előtt is jelezték, hogy tiltakozni fognak a konvenciónak helyet adó csarnokban, amennyiben Clinton Tim Kaine-t választja maga mellé. Most azt is bedobták, hogy esetleg megfuttathatnak egy másik nevet is alelnökjelöltként a gyűlésen, amire már 300 delegált támogatásával lehetőségük lehet. Mások csak azt tervezik, hogy valamelyik harmadik párti jelöltet, a libertárius Gary Johnsont, vagy a zöldpárti Jill Steint támogatják majd.

Az biztos, hogy Clinton 2100 delegáltja mellé Sanders képviseletében is 1900-an érkeznek Philadelphiába, vagyis ha tömegesen akarják, akkor sokkal látványosabban hallathatják a hangjukat, mint az előző héten a Trump támogatását megtagadó néhány száz republikánus küldött. Más kérdés, hogy Sanders delegáltjai közül is nagyjából csak 200-an lennének hajlandóak egyenesen a csarnokban tiltakozni valamilyen módon, és a többségük egyetértett a vermonti szenátorral, hogy a legfontosabb végső soron Trump legyőzése lesz.

A csarnokon kívül sem kevés ember demonstrál majd, de az elégedetlen Sanders-szavazók mellett a fegyvertartás szigorításáért küzdő csoportok, vagy éppen Trump helyi támogatói is köztük lesznek. A philadelphiai hatóságok 35-50 ezer tüntetőre számítanak naponta, de aktivisták szerint akár 100 ezren is lehetnek majd összesen a különböző rendezvényeken és meneteken. Ezek egyébként vasárnap már el is kezdődtek, a rendőrség szerint békésen zajlottak le. Emellé egyébként még kifejezetten meleg is fogadta a demokrata konvencióra érkezőket, hétfőn 37-40 fokot is mértek Philadelphia egyes részein, ezért önkéntesek osztanak vizet a tüntetőknek.
Bernie Sanders támogatói a philadelphiai városháza előtt, 2016. július 25-én
Bernie Sanders támogatói a philadelphiai városháza előtt, 2016. július 25-én
Fotó: AFP
Trump ráment Sanders szavazóira

Az biztos, hogy Hillary Clinton az egész végén, csütörtökön történelmet ír majd, amikor hivatalosan is az egyik nagy párt első női elnökjelöltjévé válik. Azonban nagyon nem mindegy, hogy mekkora egységet tudnak felmutatni, amíg eljutnak odáig, noha novemberben várhatóan Sanders most vonakodó szavazóinak nagyobbik része is Trump ellen dönt majd. A demokraták közül többen is aggódnak, hogy a gyűlés előtt kirobbant, DNC körüli botrány Trumpnak segíthet, és lökést adhat a kongresszusi képviselői és szenátori helyekért küzdő republikánusoknak is.

Trump egyik legfontosabb érve eddig is pont az volt, hogy az egész rendszer csalásra épül, Sanders támogatóit pedig már a múlt csütörtökön a republikánus konvenciót záró beszédében külön is megpróbálta megszólítani. A Twitterre is kiírta, hogy szerinte Clintonnak mindenről tudnia kellett, amit ,,a szolgája csinált a DNC-nél, egész egyszerűen csak lebuktak! Nevettek Bernie-n"- szólt oda megint a vermonti szenátor híveinek.

A republikánus jelölt egyébként szerdán, Obama és Biden napján pont Pennsylvaniában, azon belül is Scrantonban, az alelnök szülővárosában kampányol majd, emellett pedig gondosan aznapra időzített online fogadóórát is tart a Redditen.
Clintonnak még hátravan a lökés

A jelöltállító gyűlés alatt minden figyelem az adott pártra irányul, Trumpnak pedig már meg is hozta az ilyenkor szokásos lökést a felmérésekben a múlt heti republikánus konvenció. A CNN mérése szerint Trump már több százalékkal átvette a vezetést - ráadásul főként a függetlenek között sikerült erősödnie -, de a RealClearPolitics összesítésében is minimális előnybe került. Viszont most a demokrata jelöltállító gyűlés Clintonnak hozhat hasonló erősödést, ezért arra kell majd igazán figyelni, hogy a következő héten hogyan néznek ki a pontos esélyek

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/25/a_partvezetes_emailbotranya_koze pette_kezdodik_clinton_megkoronazasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Határon túlról a halottak is szavazhatnak
  2016-07-25 22:02:40, hétfő
 
  Határon túlról a halottak is szavazhatnak

2015. október 15., csütörtök 22:10


Visszaélésre ad módot a határon túli magyarok levélszavazása - ismerte el a Választási Iroda vezetője és a Fidesz szakpolitikusai is egy szakmai konferencián. A külhoni magyarok névjegyzékét csak tízévente frissítik, a Választási Iroda pedig nem tudja ellenőrizni, ha időközben egy szavazó meghal.

A határon túli magyarok névjegyzéke ad módot választási visszaélésre - mondta a Political Capital elemzője az általuk szervezett konferencián. A jelenlegi szabályok szerint a listát tízévente frissítik, addig automatikusan elküldik a szavazólapot a névjegyzékben szereplőknek, akkor is, ha az illető időközben meghalt. Ha az elhunyt nevében más szavaz, szinte lehetetlen leleplezni a csalást - mondja az elemző, amit a kormánypártok szakpolitikusa sem vitat.

Határon túlról a halottak is szavazhatnak

,,A magyar állampolgárok tekintetében arról meg kell tudni győződni, hogy ők valóban választásra jogosultak, életben vannak és a választásokon való részvételük ilyen formán a regisztráció útján biztosított" - fogalmazott Gulyás Gergely.

A politikus szerint a Nemzeti Választási Irodának kell technikai megoldást találnia a határon túliak névjegyzékének ellenőrzésére. Az iroda vezetője elismerte, hogy indokolt a választási eljárási törvény felülvizsgálata.

,,Elképzelhető, hogy valamilyen módosítást kitalálunk, illetve javasolunk a törvényalkotónak. Például azt, hogy eddig tízévenként volt az, ha valaki tíz éven keresztül nem szavaz és nem jelentkezik, akkor automatikusan törlődik a névjegyzékből. Elképzelhető, hogy ciklusonként kellene ezt megismételni" - fejtette ki Pálffy Ilona.

A törvény kimondja, hogy két választókerület lakosságszáma között nem lehet 20 százaléknál nagyobb különbség. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke úgy látja: ahogy a korábbiban, úgy az új választási rendszerben is sérül a lakosságarányos kerületi felosztás. Bárándy Gergely szerint a Fidesz a kerületek határait a saját politikai érdekei alapján rajzolta újra a 2014-es parlamenti választás előtt.

,,Pár mandátumot is jelenthet ez a fajta felosztás a jobboldalnak. Az is érdekes, hogy néhol vannak ilyen furcsa súlyzószerű választókörzetek, ahol a kettő közti kapcsolatot egy vékony mezsgye biztosítja. És hát rossz nyelvek szóltak arról is, hogy ezeknek a kijelölése bizonyos listák alapján történt meg" - mondta el Bárándy Gergely.

A választási eljárási törvényt az Alkotmánybíróság vizsgálja, a jogszabályt módosítani csak akkor lehet, ha az alkotmánybírósági eljárás lezárult.


http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hataron-tul-a-halottak-is-szavazhatnak-1309370
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tündérország sikertörténet lenne, ha a gaz külföld nem szívn
  2016-07-25 21:34:41, hétfő
 
 
Tamás Róbert 2016-07-25


Tündérország sikertörténet lenne, ha a gaz külföld nem szívná el az agyunkat


Érdekes cikk jelent meg a mai Magyar Hírlapban az elvándorlásról. A leginkább érdekes az volt benne, hogy tényszerűen írtak a problémáról, egy Gyurcsánybajnai sem volt benne. Az olvasói kommentekről ezt már nem lehet elmondani, de ne legyünk telhetetlenek.

Az elvándorlás valós probléma és távolról sem csak Magyarországot érinti. A baj az, hogy mi a tápláléklánc legalján helyezkedünk el. Létezik elvándorlás (időleges, vagy végleges) más országokban is, Nagy-Britanniából, Németországból, Ausztriából is elmennek máshová a munkavállalók. Még Új-Zéland is küzd ezzel a problémával, mert a közeli Ausztrália elszippantja a dolgozókat a jóval magasabb fizetésekkel. Tehát nem mi és nem most találtuk ezt fel. Csakhogy.

Németországba, Ausztriába, Nagy-Britanniába, de még Új-Zélandra is özönlik a munkaerő más országokból. Ezzel szemben Magyarországra nem annyira özönlik, mert nincsen rá semmi ok, hiszen néhányszáz kilométerrel távolabb már kétszeres, akár háromszoros fizetést lehet elérni. Aki más országból érkezik, annak ez elég is, hogy ne is lassítson nálunk.

Aki magyarként Magyarország elhagyására szánja el magát, önmagában a magasabb fizetés talán nem jelentene akkora vonzerőt, hogy nekiinduljon. Meggyőződésem, hogy a mostani elvándorlók töredéke menne csak el akkor, ha egyébként itthon meg lehetne élni a fizetésekből. Ha lenne perspektíva. Ha lennének lehetőségek. Ha valóban rajta múlna az, hogy gyári melós lesz, vagy dúsgazdag vállalkozó. Nem mennének el ennyien, ha egyébként ez egy élhető ország lenne. Politikailag és társadalmilag is élhető.

Itt van az ideje, hogy az idézett cikk egyik kommentjét előhozzam, mert nagyon sok mindenre rávilágít az elvándorlás okait illetően. Szerintem.

,, Nem más ez, mint a szegényebb országok munkaerejének legordenárébb kizsákmányolása a gazdagabb országok által és ehhez kell a liberrált ideológia, amelynek köze nincs a szabadsághoz.
A legördögibb dolog az agylopás: a gazdagabb országok pofátlanul lenyúlják a szegényebb országok pénzén képzett szakembereket, ezzel esélyt sem adva arra, hogy a szegényebb országok valaha is behozzák lemaradásukat.
És a liberráltak szerint nekünk ehhez még tapsolnunk is kellene..."

Szerintem ez az egyik nagy baj. Úgy általában egyébként. Az állandó mártírkodás, a valósággal szembenézni képtelen önsajnálat. A problémák megoldása helyett a bűnbakkeresés és bűnbakgyártás. A szegény, kifosztott, kihasznált, ám mindenkinél jobb, szebb és okosabb népről szóló önbecsapás. Bónuszként pedig a tulajdon, még az országban élő honfitársaink gyalázása. Az talán már csak apró bibircsók az egyébként is ragyavert gondolkodáson, hogy mindezt egy külhoni magyar írta le.

Ideje lenne befejezni ezt, ameddig még van munkaképes, jól kvalifikált szakember az országban. Ameddig el nem üldöztük azokat is, akik maradnának, de nem bírják ezt a fojtogató légkört és nem akarják, hogy a gyerekeik egy gyűlölködő, háborúzó, irigy, rosszindulatú és gonosz közegben nőjenek fel.

Nincs agyelszívás. Illetve van, de az azért nem vonatkozik mindenkire, aki csak kőművesként, esztergályosként, fodrászként, agysebészként, szakácsként, segédmunkásként elhagyja az országot. Munkaerőt ilyen mértékben elszívni onnan lehet, ahol nincs a gazdaságnak és a társadalomnak megtartóereje. Az a fiatal, vagy nem annyira fiatal, aki Magyarországon szerezte meg a tudását, képesítését, többnyire úgy tervezte, hogy itt is fogja azt hasznosítani. De amikor újra és újra azzal szembesül, hogy nincs szükség a tudására, vagy szükség van rá, de embertelen körülmények között, napi 10-14 órányi kemény munkával annyit sem tud megkeresni, amennyiből nyugodtan megél, családot alapítani, gyermeket eltartani, nevelni pedig esélytelen, el fog menni.

Ezen az sem segít, ha esetleg vállalkozóként szeretné kipróbálni önmagát, de azzal szembesül, hogy már a legelején ezer bürokratikus csapda, rengeteg (egyébként szükségtelen) engedély, költség várja és amennyiben túl is jutott ezen, ott a mindenkit bűnözőként és ellenségként kezelő adóhatóság, a bevétel hiányában is fizetendő terhek, az elképesztően magas elvonások, közterhek és a kiszámíthatatlan jogi környezet. Arról nem beszélve, hogy a központilag irányított gazdaság és a leosztott piacok nem sok mozgásteret hagynak.

Egyszóval a magyar gazdaság nem működik. Nem működik ezért a munkaerőpiac sem, az ipar döglődik, a bérek gyalázatosan alacsonyak, a közterhek világcsúcstartók, az egész rendszer korrupt és úgy szar, ahogy van.

Márpedig az ember - fiatal és nem annyira fiatal, segédmunkás és agysebész - nem azért tanult és nem is azért dolgozik, hogy élete végéig éhbérért robotoljon, miközben a politikai elithez tartozók röhögve kifosztják őt is, körülötte az országot is.

Ennyire egyszerű ez.

Pici ország vagyunk, viszonylag egyszerűen és gyorsan helyre lehetne hozni a dolgokat, de legalább irányba állítani az országot. Csak börtönbe kellene csukni a tolvajokat - mindet, kivétel és párthovatartozás nélkül -, össze kellene állítani egy szakértői kormányt, vissza kellene állítani a demokratikus alapjogokat, meg kellene tisztítani a piacot, visszaszorítani a korrupciót, mérsékelni a nagyon magas közterheket, csak a szükséges bürokráciát meghagyni. A fejlesztési forrásokat fejlesztésre fordítani, a főváros mellett a vidéket is egyenrangú partnernek tekinteni és engedni, hogy kialakuljon egy polgári réteg, ami fizetőképes keresletet tud generálni. Mert ez most nincs. Kevés nagyon gazdag, néhány jólétben, biztonságban élő és rengeteg reménytelen szegénységben tengődő van.

Tehát nem köpködni kell a gazdagabb országokat, hanem eltanulni, amit ők jobban csinálnak, mint mi. És talán az sem árthat meg, ha mindenki önmagában kezdi először keresni a hibát, nem pedig a másikat ócsárolja.

Esetleg.


http://kolozsvaros.com/2016/07/25/tunderorszag-sikertortenet-lenne-ha-a-gaz-kulfo ld-nem-szivna-el-az-agyunkat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segget nyalni, kussban remélni
  2016-07-25 21:32:00, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-07-25

Segget nyalni, kussban remélni


Fotó: Quimby/Facebook Fotó: Quimby/Facebook

Mielőtt a széplelkek újra megbotránkoznának, hogy miként lehet ilyen borzalmas stílusban megnyilvánulni, jelezni szeretném, hogy ezek nem az én szavaim, hanem az általam nagyrabecsült és igen kedvelt Quimby-zenekar viszonylag új dalának utolsó sora, amelynek címe: Forradalom.

,,Ez a dal a nyers eleven energia. Az elnyomottak és a hatalom feszültsége. Az egyes ember harca éppúgy benne van, mint a világjobbító szándék. Közben történetet mesél. (...) Persze kicsit ironikus a hangvétel, mert ismert út, hogy az egykori forradalmárokból sokszor idővel diktátorok lesznek, vagy a lakájokból királyok. Szóval csak óvatosan. Ők elvesztették az amúgy is törékeny igazságot és az igazságosság lehetőségét. Ne váljatok ilyenné és emlékezzetek arra, amikor még tudtátok hogy mi a jó! Forradalom, irányított anarchia. De azt is tudnotok kell, ha elpusztítotok egy rendszert, mi a lófaszt raktok majd a helyére" - nyilatkozta a dallal kapcsolatban még májusban Kiss Tibor énekes.

Mi a francnak beszélek én erről itt és most azon kívül, hogy idén ünnepli fennállása 25. évfordulóját a Quimby és ez tök jó? Leginkább ezért:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/v/t34.0-12/13817072_124316 1269049631_1467414669_n.png?oh=1ad06e0a0a3e36e01bad41cc57bdd81f&oe=57988028&a mp;__gda__=1469581286_337ae766745b26722aa892f3fd1a09f5


A zenekar időközben eltávolította a bejegyzésben az Orbán Viktor és Fidesz társaságában megjelölést

Ez így gyomorszájon vágott. Ahogyan gyomorszájon vágta a Quimby-rajongók egy részét is: mit keresett a zenekar a Fidesz nemzeti alapon kirekesztő-megbélyegző dzsemboriján? És nem elég, hogy keresett ott valamit, közösségi oldalukra is büszkén írták ki, hogy Orbán Viktor és a Fidesz társaságában. Ha nem tudnám fejből a Quimby dalok 80%-át és ha a Forradalom lenne az egyetlen, amit ismernék tőlük, ha Kiss Tibitől nem olvastam volna ilyeneket egy évvel ezelőtt a Kivándorló blues és sok minden más kapcsán, hogy...

Szoptatós anyák alszanak a kórház kövén a gyerekük mellett, a rendőrök meg közben plakátokat őriznek. Vajon lesz-e majd az a langyos eső, amely lemossa arcunkról a szégyent?



Nem örülnék, ha új vasfüggönyök, szögesdrótok és falanszterek világát alakítanánk ki attól tartva, hogy máskülönben ránk emelik a bunkójukat a szegényebb, szerencsétlenebb rétegek. A menekültstátusz egyébként alapvető emberi jog. A kérdést nem lehet ilyen bután és demagóg módon kezelni.



Viccből kiszámoltam, hány kórházi szobát lehetne rendbe tenni csak a plakátkampány 300 milliójából. Úgy, hogy egy picit méltóbbak legyenek az anyákhoz, a gyerekekhez. (...) Kábé húszezret. Ehelyett itt van ez a probléma, ezzel a nagyon rossz üzenettel. Nekem úgy tűnik, leginkább arról szól, hogy a Fidesz visszakanalazzon a Jobbiktól némi emberanyagot.



Van ugye először a remény, a bizalom, utána a belassulás. Ezt követi a csalódottság, az apátia, a nihil. Hogy a fene fog ezzel foglalkozni. Belül viszont végig rágott valami apró fájdalom. Az érzés, hogy basszus, mégse lehet szó nélkül hagyni mindent, semlegesnek maradni, kivonulni. A folyamat viszont, amelynek ez a dal lett az eredménye, jóval hosszabb, mint hogy aktuálpolitikainak lehessen nevezni. A mindenkori szűk réteg a köz java ellen érvényesíti az érdekeit, nekünk meg annyi jut, hogy négyévente elmegyünk valamelyikre ikszelgetni,



... akkor is nehéz lenne most szó nélkül hagyni, fejet elfordítani. Hát hogy van ez, Tibi? Mit higgyek el neked ezek után? Mit érezzek most? Csalódást, dühöt, felháborodást? Vagy legyintsek, hogy nincs ennek jelentősége, mert csak a zene számít? Meg kit érdekel, hogy hol léptetek fel, amikor annyian szeretnek titeket határon innen és túl? Mondjam azt, hogy leszarom, hogy pár méterrel a színpadtól ellentmondást nem tűrően betegnek nyilvánítják a homoszexuálisokat, megalázó kijelentéseket tesznek a nőkre, ki tudja hányadszor gyalázzák frontálisan az Európai Uniót, nyíltan kiálltak egy rasszista, gyűlölködő, elmebeteg f*sz mellett, mert a zene szeretete mindent felülír és nem számítanak ezek a dolgok? Lehet buzizással, kommunistázással, egy átverésen alapuló gyűlöletkeltő népszavazásra buzdítással legitimált nemzeti önkielégítésnek kinéző politikai rendezvényen elismert zenészként nem állást foglalni?

És ha - a fenti ábra szerint - lehet, akkor Kiss Tibor véleményformáló szavaiból mit szabad elhinnem ahhoz, hogy ne érezzem úgy: átvert, megvezetett? Aki nem akar szögesdrótok, vasfüggyönyök és falanszterek világában élni, az miért muzsikál a vasfüggönyépítő, néhai forradalmárból diktátorrá avanzsált személyiségzavaros házibuliján? És ha már egyik évről a másikra emígyen változnak az évszakok, akkor miből fakad a büszkeség, amivel ország-világ csodálatára kitesszük, hogy igen, ott voltunk, vele, velük voltunk ott? Ezt így hogy, Tibi?

Igazán jó hely lenne ez az ország, ha nekünk, Quimby és nem Quimby-rajongóknak, Fidesz és nem Fidesz-rajongóknak egyáltalán se kellene foglalkoznunk a politikával, mert az nem folyik bele az életünkbe és nem teszi tönkre azt. Istentelenül jó hely lenne ez az ország, ha egy alapvetően politikai rendezvény nem az árokásásról, a mocskolódásról, a másként gondolkodók sárral dobálásáról és a népbutító propagandáról szólna, ha nem lenne ilyen kétségbeejtően kettéhasadva ez a nemzet, ha nem lennének ilyen súlyosan aggasztóak fölöttünk a gátlástalan rezsim által oda projektált fekete fellegek. Mert akkor egy ilyen rendezvényen bárki felléphetne és semmi jelentősége nem lenne.

De ez nem egy ilyen jó hely, itt a kultúra, a művészet, a zene, az irodalom, a színház függőségi, alárendeltségi viszonyt ápol a politikával. Itt az elismerések, állami támogatások, kitüntetések a politikai lojalitás függvényei és következményei. Itt simán ki lehet tüntetni rasszista nézetek valló közéleti szereplőket és meg lehet feledkezni az egyik legnagyobb magyar író haláláról is, amennyiben az illető nem a fennálló rezsim szája íze szerint élt és alkotott. Itt Pataky Attilával mérik a zenét, de Bródy Jánosnak vagy Koncz Zsuzsának is csak legfeljebb félszájjal jár az elismerés. Itt nem az számít, hogy Alföldi Róbert sikeres színházat csinál, ha meleg és bírálja a rendszert, akkor jön a pártkatona és csak azért is nemzeti lesz az a színház. Itt Kerényi Imrével és Fekete Györggyel mérik a kultúrát, de Esterházy Péternek még halálában sem jár a nyilvános, állami méltatás. Itt az egyetemes értékeket az ideológiai lövészárkok, a folyamatos kultúrharc, és a politikai mocsoknak való alárendeltség festi át.

Egy ilyen fojtogató légkörben, ahol köpködni és ellehetetleníteni szokás a nem elég nemzetit, a nem elég melldöngetőt, ahol csirkefarhátra lehet váltani a demokráciát, Kiss Tibor minden egyes megszólalásával, fellépésével szükségszerűen állást foglalt. A mucsaröcsögei falunapon is és a tusványosi illiberális fészekben is. A muzsikán túl, annak a fellépésnek üzenete van, és számomra innnentől kezdve hiteltelenné lett ez a mondanivaló. Ezt nem lehet a közönség szeretetével megmagyarázni, vagy azzal, hogy annak a közönségnek a zömét pont nem érdekelte, hogy mi hangzik el az ott felsorakozott politikai elit szájából. Hogy kit gyaláznak, kibe rúgnak, kit bélyegeznek meg, ki ellen uszítanak. Hogy mindenki berúgni és bulizni megy oda, egyébként semmi jelentősége az egésznek, hogy a Quimby-nek (akárcsak a Vad Fruttik, Kiscsillag - további csalódás) fogalma nem volt, hova megy.

Aki művészként, elismert zenészként tudja, mi folyik ebben az országban, hogyan fogy napról napra a levegő, aki érti, hogy mit jelent a kórházi ágy-stadion dilemma, akit kiráz a hideg a szögesdróttól és a demagógiától, az pontosan tudta, hogy hova megy és pontosan kell, hogy értse ezt a felháborodást. Ha én Kiss Tibor lennék, és naponta látnám, hogy miféle feudális maffiaállam épül körém, ha ráadásul a korábbi állásfoglalásaimban és dalaimban ebbéli felháborodásomnak hangot is adtam, akkor az a minimum, hogy nem adom a nevemet, eddigi hitelességemet, népszerűségemet ahhoz a rendezvényhez, ahol ezt a rendszert, ezt a borzalmat dicsőítik. Mert nem akarnám, hogy bármilyen módon közöm legyen ezekhez az emberekhez. Ahogy Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa nem volt hajlandó fellépni Orbán Viktor felcsúti templomában, a Pancho Arénában, mert pontosan tudta, annak a fellépésnek mögöttes tartalma lenne, úgy a Quimby-nek is lett volna lehetősége nemet mondani. Mert az, ami ma történik ebben az országban, az nincs rendben. Aki pedig a zenéjét, az életművét, a munkáját adja egy mindenféle értelemben vállalhatatlan rezsimhez, az legitimálja is azt.

Ez nagyon mellément, fiúk! A csalódásom őszinte, a felháborodásom leplezhetetlen, az értetlenségem maximális. Afölött, hogy értékes, értékteremtő zenészekből miként válik állami pénzen hízlalt, megélhetési kultúrember. Ahogy Klaus Mann színész főhőséből a ,,hatalom majma“, ,,gyilkosokat szórakoztató bohóc“ lett, úgy váltotta aprópénzre a becsületét az én szememben Kiss Tibi és zenekara. Mert ezek szerint segget nyalni, kussban remélni mégiscsak jobban megéri. Vajon lesz-e majd az a langyos eső, amely lemossa arcotokról a szégyent?

http://kolozsvaros.com/2016/07/25/segget-nyalni-kussban-remelni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rablóbanda elszemtelenedett, de nagyon…
  2016-07-25 21:30:32, hétfő
 
  A fidesz lopta a legtöbbet a korrupciós harcban! Ezt a csatát tutira megnyerték!

******


A rablóbanda elszemtelenedett, de nagyon...


Szórakoztatónak mondanám, ha nem volna fölháborítóan cinikus - hogy a Fidesz-frakció kifejezéseit használjam - az a pofátlanság, ahogy a szervezett rablóbanda időnként rendőrért kiált...


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Gusztos Istvan | 2016. július 25.


Merő propaganda, persze, hiszen ha valóban akarnának valamit, elég volna csendben szólni a megfelelő embereiknek. Tudjuk: semmi sem kell ahhoz, hogy rendőrök rohanjanak le civil szervezeteket, számítógépeket foglaljanak le - miközben a fideszes szervezet bármit megtehet: elveheti, el is veszi közpénzek közpénz jellegét; akár listázhat is, intézkedés nincs se...

Szórakoztatónak mondanám, ha nem kerülne sok közpénzbe az a sajátos viszony is, amely a szervezet és szennymédiája között alakult ki. És persze polgári demokráciában ilyen viszony nincs is: egyetlen pártnak sincs médiabirodalma, ráadásul olyan, amelyet közpénzből hizlalhat föl. És ráadásul milyen ocsmány ...

Régi szép időkre emlékeztet - azokra, amikor Orbánia mai vezetői a párt és a KISZ kebelében vagy környezetükben húzták az igát -, ahogy hol az egyik, hol a másik szennylap (van választék, rendesen) közöl valami hatalmas leleplezést az ellenzékről; természetesen kiterjedt, de fölöttébb egyirányú oknyomozó munkásságuk eredményeképpen; még véletlenül sem fölkérésre, netán utasításra...

A Fidesz friss és gyors: alighogy megjelent a ,,leleplező írás", máris vizsgálatot követel! Holnap tán, vagy még az éjjel tényleg rendőrök mennek az MSZP-hez; s valamit kezdenek majd a megszűnt SZDSZ-szel is...

Emlékszem én: annak idején távolról sem tartottam kifogástalannak, ahogy a szoclib koalíció bánt a közpénzekkel, például tájékoztatásnak mondott reklámokra költve azokat. E tekintetben bizony folytatta - ha visszafogottabban is - az első Fidesz-kormány gyakorlatát.

Na de hogy az országot fideszesítő, elzabráló, kisajátító bűnszervezet óbégasson rendőrért... Rejtő Jenő-könyvekben ez kedves, szórakoztató - de a valóságban...

Az embernek kedve volna összeállítani most egy mondjuk 1000 oldalas válogatást a mai önkényuralom viselt dolgairól, illetve azok egy kis részéről - különösen ami a közpénzek magánpénzzé konvertálását illeti. De hányinger fog el már attól, ha rájuk gondolok. Mindegy is: aki kicsit figyel, még a mai borzalmas médiaviszonyok között is rengeteg dologról tudhat - aki meg nem, vagy csak az ellenzék vélt vagy valós viselt dolgai iránt érdeklődik, annak minden szó hiába.

Azért egy tanács, ingyen: induljunk ki abból, hogy a Fidesz mindig hazudik - avagy tud valaki példát arra, hogy nem..?

A fene tudja, mit hogyan számol - az ellenzék, ha akarja, utánaszámolhat. Én csak megjegyzem: egyedül a magánosított, elzabrált (fideszesített) ,,közmédiára" 400 milliárdnál több közpénzt költött a ,,NÜK", azaz a nemzeti ügyek kormánya... 2010 óta - amióta Kósa szerint a Fidesz-kormány tette a legtöbbet a korrupcióért vívott harcban. Ejnye, nem eltévesztettem? - a korrupció ellen... Semmi baj: Kósa is szokott téveszteni...

Mit mondjak még? Annak, aki nem köp a Fidesz-dumára, hiába minden. De egyet mégis: az EU illetékesei szerint Orbániában lopják el a legtöbb EU-s pénzt - még azt is, amit a korrupció elleni küzdelemre szántak (elismerésem..!) S egyáltalán nem ritka a hatalmas, akár 300 százalékos túlárazás sem...

Tulajdonképpen megértem, ha másokra mutogatva rendőrért óbégatnak.

De nem lesz ennek jó vége, fijjug...


http://gepnarancs.hu/2016/07/a-rablobanda-elszemtelenedett-de-nagyon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamis zászló leng Ansbach felett
  2016-07-25 21:20:15, hétfő
 
  Hamis zászló leng Ansbach felett

2016. július 25. 14:54
Kincses Albin - Hunhír.info



A világsajtó azon méltatlankodik, hogy Németországban immár a negyedik merényletet hajtották végre az utóbbi napokban bevándorló hátterű emberek, és vannak olyan hangok, amelyek az ellenőrizhetetlen és korlátozatlan bevándorlást teszik felelőssé. A fősodor igyekszik elbagatellizálni a tényt, szinte minden migráns terroristánál előhozza az elfogadhatatlan hátteret, a személyes problémákat, a pszichiátriai kezeléseket, mintegy ezzel is mentve a nagy tömeget, hogy a közülük való tettes csak egy orvosi eset. Aztán a híradásokból azt is halljuk, hogy nő a feszültség az őslakosok és a bevándorlók között a bűncselekmények miatt. Egyik oldalon a kritika nélküli Allah akbározás, másik oldalon az Idegenek kifelé! jelszó gyakorlatba ültetése iránti igény.
Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Nézzük az elmúlt napok történéseit.

Robbantás történt a németországi Ansbach városában vasárnap éjjel. A merénylő meghalt, többen megsérültek. A bajor belügyminiszter szerint iszlamista öngyilkos merénylet történt. Az elkövető egy fesztiválra akart bejutni, de nem sikerült neki.

Szintén vasárnap egy embert megölt és kettőt megsebesített egy szír menekült Reutlingenben egy utcai késes támadásban.

Péntek este lövöldözés volt München északi részén. A támadásban kilencen vesztették életüket, itt egy iráni fiatal mészárolt.

A würzburgi baltás ámokfutó kedden csapott le, az általa korábban felvett videóban az Iszlám Állam zászlaját rajzolta fel kezével, róla később kiderült, hogy hazánkban regisztrált.

A fősodor ezzel letudottnak tartja a problémát, de az alternatív médiumok ennél messzebbre tekintenek. Ian Greenhalgh a Veterans Today kolumnistája ennél jóval tovább elmegy, és egy olyan megközelítést tár elénk, amely minden embert gondolkodásra kényszeríthet. Vajon nem az iszlám elkötelezettségű, vallású, vagy bármilyennek mondhatjuk, arab bevándorlók és az őshonos németek közötti összeütközések kiprovokálásáról, faji háborújáról szól a történet? Greenhalgh mindenesetre úgy véli, hogy ez nem véletlen és itt a háttérben a kontinensre zúdított migrációs áramlat a világhatalom érdekeit szolgálja, és ezáltal még gyengébb és erőtlenebb lesz az a földrész, amelynek meghódítása a háttérhatalom első számú feladata.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=96035
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
München margójára:
  2016-07-25 20:56:17, hétfő
 
  München margójára:

Néztem tegnap is és ma is a ZDF-en a rendőrség sajtótájékoztatóját. Hát kis túlzással minden második mondatuk az volt, hogy ez aztán nem volt terrorizmus. Lehet, hogy tényleg nem volt az. De a harmadik meg az volt, hogy ez a gyilkos német volt. Többször is bejátszottak egy amatőr videót, ahol a gyilkos egy másik emberrel ordítva beszélget és azt üvölti, hogy én német vagyok. Hát bizonyára az lehetett. Csak az apja, meg az anyja voltak irániak, ezt még a rendőrségi szóvivő is belátta. De azért ez még német volt, mondta a hivatal. Hát ez már csak így van. Apám anyám iráni, én meg német vagyok. Így születik két skótjuhász frigyéből lipicai! Az anyátok picsája! Az lehet, hogy német állampolgár volt, de attól még iráni volt! És persze azt is siettek elmesélni, hogy ennek semmi köze a menekülthullámhoz, mert a szülők a 90-es években jöttek Németországba. Arról persze, hogy minek jöttek, hogy a 90-es években miféle háború volt Iránban, ami elől sietve menekültek és németföldig meg sem álltak, és hogy ha nem jöttek volna, akkor ez nem fordul elő, bezzeg nem beszéltek. Mivel a szülők irániak voltak és a gyilkos is az volt, nálam ez menekültkérdés és az és kész!

Péter Vass
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A minap történt a PÁRT Központi Bizottságának az ebédlőjében
  2016-07-25 18:22:31, hétfő
 
  Elvtársak!



A minap történt a PÁRT Központi Bizottságának az ebédlőjében.





Az egész délelőtti fárasztó PÁRTmunka után beül az ebédlőbe Párttitkár Elvtárs többedmagával és rendel egy forró babgulyást. Kisvártatva hozza is ki a pincér Elvtárs. Látja ám a Párttitkár Elvtárs, hogy a pincér hüvelykujja jó vastagon belelóg a levesbe, Fel is hördül:



-- Hát mit képzel?! Az ujja belelóg a levesembe!



-- Bocsánat, kedves Párttitkár Elvtárs, kérem, legyen megértő, egy kifakadóban levő fekete, gennyes furunkulus van az ujjamon, és az orvos azt mondta, jót tesz neki egy kis meleg.



-- Micsoda??!! Miért nem dugja inkább a szakácsnő picsájába seggébe??!!



-- Mit gondol, Párttitkár Elvtárs, hol volt az előbb?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.