Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Töltött sült paradicsomok
  2018-08-29 00:54:42, szerda
 
  Töltött sült paradicsomok

Hozzávalók

12 db nagyobb paradicsom
4 ek olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g erdeigomba-keverék
2 ek frissen felaprított petrezselyem
120 g főtt rizs
2 ek reszelt parmezán

bors
2 ek vaj
60 g snidling


Elkészítés

A megmosott paradicsom ok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.

Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Töltsük a masszát a kivájt paradicsom okba, majd fedjük le mindegyiket a kalapjával. Locsoljuk meg a paradicsomokat a maradék olívaolajjal, és süssük készre a 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.

Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsom ok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

Még melegen, a snidlinges paradicsom mártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.





Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Ez a könnyű és ízletes húsmentes fogás a vegetáriánusok nagy kedvence lehet!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pudingos-mákos krémes
  2018-08-29 00:51:25, szerda
 
  Pudingos-mákos krémes

Hozzávalók

A lapokhoz:
50 dkg finomliszt
7 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 darab tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg mák (egész)
A krémhez:
3 cs pudingpor vaníliás
1 ek liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
15 dkg csokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj


Elkészítés

A laphoz összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a porcukrot, a mézet, a tojás sárgáját, a tejfölt, és a szódabikarbónát és a mákot. 4 lapot gyúrunk belőle, majd a lapokat egyesével készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
3 cs vaníliás pudinghoz hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, majd fokozatosan belekeverünk 1 liter tejet és krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
Megtöltjük a lapokat: a felső lapra vékony rétegben visszük fel.
A kétféle csokoládét külön-külön felolvasztjuk a vajjal és a süteményt bevonjuk a sötét csokival. A fehér csokoládét belehúzzuk a barna csokoládéba.





Megjegyzés

Nagyon finom, puha krémes. Húsvétra készítettem.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fésűs karaj
  2018-08-29 00:47:50, szerda
 
  Fésűs karaj

Hozzávalók

2 db karaj (kb. 15 cm)
száraz kolbász (kb. 10 cm)
2 mk házi fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma)
1 dl olaj
6 szelet füstölt szalonna (vékony)
1 tk só
1 mk bors


Elkészítés

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk rajta.
Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék páclével.
Néhány órát pihenni hagyjuk (az még jobb, ha előző este bepácoljuk). 220 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve hőlégkeveréssel 30 percet sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, közben néha meglocsoljuk az olajos lével. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd levágjuk róla a zsineget. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.





Megjegyzés

Hidegen és melegen is finom, dekoratív fogás.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes brokkolikrémleves
  2018-08-29 00:45:27, szerda
 
  Tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók

50 dkg brokkoli
25 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 csipet csilipor
1 l erőleves (kockából)
2 dl tejszín
1 ek ételkeményítő
mandula vagy fenyőmag a tálaláshoz


Elkészítés

A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük.
Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc).
Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk a tejszínnel együtt, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk.
A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és mandulával vagy fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.





Megjegyzés

Lajos Mari receptje.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Sok napsütés után gyenge front jön
  2018-08-29 00:42:18, szerda
 
  Sok napsütés után gyenge front jön




Pénteken gyenge hidegfront jön, addig száraz, napos időben lesz részünk a legtöbb helyen.

Szerdán nem jön változás, marad a napos, csapadékmentes idő mérsékelt széllel. A friss reggel után 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kissé erősebb lesz a nappali felmelegedés és a gomolyfelhő-képződés, de zápor, zivatar csak északnyugaton, nyugaton alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakul.

A napos, többségében száraz napok után

pénteken gyenge hidegfront érkezik.

Elsősorban a dunántúli és az északi megyékben várható elszórtan záporok, zivatarok kialakulása. Északnyugatira fordul és helyenként feltámad a szél, erős, viharos széllökés zivatar környezetében lehet. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható.




Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton főként az ország nyugati felén készülhetünk záporos, zivataros időre, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Délután viszont a keleti, tiszántúli tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon csupán 20 fok körül alakul nappal a hőmérséklet, de keleten még maradnak a 30 fok körüli maximumok.

Vasárnap az elszórt jellegű záporok, zivatarok mellett rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Északnyugaton, északkeleten zivatartól függetlenül erős, viharos lehet az északias szél. Mérsékelten melegre, 20-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Borítókép: Rippel Erik

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3421
  • e Hét: 12924
  • e Hónap: 26829
  • e Év: 156536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.