Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Megszólalt a lengyel-miniszterelnök-helyettes
  2020-12-03 23:13:20, csütörtök
 
  Megszólalt a lengyel-miniszterelnök-helyettes a brüsszeli tárgyalásairól

Lengyelország kész elállni az Európai Unió következő hétéves költségvetésével és koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó pénzügyi alappal kapcsolatban kilátásba helyezett vétójától, ha az unió vezetői jóváhagynak egy magyarázó nyilatkozatot az uniós pénzügyi támogatások és a jogállamiság közötti kapcsolatra vonatkozóan - jelentette ki csütörtökön Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes Brüsszelben.

Gowin vezető uniós tisztségviselőkkel folytatott tanácskozása után újságírók előtt azt mondta, hogy Lengyelország belátja, hogy pénzügyi károkat okozna Lengyelországnak és más uniós tagállamoknak is, ha Varsó megvétózná a következő hétéves költségvetést és a helyreállítási alapot.
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy lengyel vagy magyar vétó esetében az uniónak ideiglenes költségvetése lenne, amely - ellentétben néhány lengyelországi véleménnyel - nem lenne előnyös Lengyelország számára, és nem lenne jó a másik 26 tagállamnak sem. Így hát mindenki érdeke, hogy kompromisszumot találjunk - mondta Gowin. Hozzátette: a kompromisszum akkor lehetséges, ha az EU vezetői elfogadnak egy kötelező erejű nyilatkozatot a jogállamisági feltétel magyarázatáról.

"Ezzel a magyarázó nyilatkozattal az Európai Tanács világossá tehetné, hogy a jogállamisági határozatot nem használnák fel arra, hogy ok nélkül nyomást gyakoroljanak egyes tagállamokra olyan témákban, amelyeknek nincs köze az uniós pénzek helyes felhasználásához" - fejtette ki a lengyel politikus.

Gowin beszámolt arról is, hogy az Európai Bizottság képviselői csütörtökön egyértelművé tették számára: ha Lengyelország és Magyarország továbbra is ragaszkodik a vétóhoz, akkor az EU kénytelen lesz megkerülni őket, és a 25 tagállam együttműködésével fogja elfogadni a helyreállítási alapot.

"A lengyel gazdaság nagyon jól teljesít, és a jövő évet túlélné azon források nélkül is, amelyektől egy esetleges ideiglenes költségvetés miatt elesne. Viszont még mindig van mozgástér a megegyezésre, és úgy gondolom, meg is fog születni ez a megegyezés" - mondta Jaroslaw Gowin.
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm hegedúd
  2020-12-03 19:53:28, csütörtök
 
 


Tóth Árpád
KÖSZÖNÖM HEGEDŰD...

Köszönöm hegedűd hangjait, zenész,
Barnák és búsak vannak köztük,
Mint őszi lomb, mint rozsdás venyigék,
És simák, édesek és hűvösek,
Mint női testek a fürdő után,
És könnyedek és fölényesek,
Mint a táncosok őrjítő mozdulatai,
Mint egy szőke főhercegnő mosolya,
Amelyről diákkoromban egy hétig álmodtam,
S feketék, mint a szénbányász köhögése,
Amely miatt diákkoromban egy hétig nem aludtam.

Most már higgadt vagyok...
 
 
0 komment , kategória:  Tóth Árpád  
Tiszteld azt a
  2020-12-03 19:34:48, csütörtök
 
 


Tiszteld azt a hatalmat, amely megérdemli a hűségedet, de bátran kérdőjelezd meg és nyíltan mondj ellent azoknak a hatalomgyakorlóknak, akik igazságtalanok! A legtöbb családban és az iskolákban nem tanítják meg a gyerekeknek, hogy felismerjék ezt a különbséget. Csak a hatalom tiszteletére nevelnek. Márpedig nem minden hatalom érdemli meg a tiszteletet.

Philip Zimbardo
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Mint a magányosan
  2020-12-03 19:23:44, csütörtök
 
 


Mint a magányosan elköltött ebédnek, a legkülönösebb felfedezésnek sincs igazi íze, ha társtalanul ér. Ezért nem hiszem el a belső felfedezések ősének, a költőnek se, ha azt állítja, hogy önmaga örömére ír. Arkhimédész is ordított a kádban, pedig egyedül volt.

Karinthy Frigyes


 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Az életünk olyan
  2020-12-03 19:03:04, csütörtök
 
 


Az életünk olyan, mint egy utazás, sík területen sokáig túlságosan is egyenletes, könnyű és unalmas, a meredek emelkedőkön nagyon nehéz és kínos, de aztán a hegytetőn nagyszerű látvány tárul elénk, elragadtatást érzünk, a szemünk boldog könnyel telik meg, énekelni akarunk és azt szeretnénk, ha szárnyaink lennének! Majd pedig, mivel az ember nem maradhat ott, hanem folytatnia kell útját, ereszkedni kezdünk lefelé a túlsó oldalon, s annyira elfoglal bennünket az, hogy megvessük a lábunkat, hogy el is felejtjük, milyen élményben volt részünk odafenn a csúcson.

Lloyd C. Douglas
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 9048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3109
  • e Hét: 10836
  • e Hónap: 19858
  • e Év: 87623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.