Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szivárvány fluorit
  2021-05-23 19:00:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Fluorit és kvarc
  2021-05-23 18:59:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Az áfonya antioxidánsai egészséget biztosítanak
  2021-05-23 18:58:27, vasárnap
 
 



Az áfonya szupertápláléknak számít, hiszen nagyon gazdag antioxidáns vegyületekben, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nagy mennyiségben tartalmaz K1- és C-vitamint, mangánt, aminosavakat, lipideket, fehérjéket. Kevés kalória van benne, viszont magas a rosttartalma, ami támogatja a jó emésztést és az egészséges bélrendszert.

Az áfonya rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár együtt. Például meglehetősen gazdag antociánokban, olyan anyagokban, amelyek az áfonya sötét lilás színét biztosítják. Ezek a vegyületek elősegítik a szívünk és az érrendszerünk egészségét, de hatékonyak a rákos betegségek megelőzésében és az életkorral összefüggő kognitív hanyatlás csökkentésében is.

Az áfonya kulcsszerepet játszik az Alzheimer-kór és a demencia kockázatának csökkentésében is. Kutatások azt mutatják, hogy az antociánokban és a flavonoidokban gazdag étrend javítja a memóriát és csökkenti a kognitív funkciók csökkenésének kockázatát.

Az antociánban gazdag táplálékok, mint amilyen a fekete áfonya, segítenek megelőzni a súlygyarapodást. Ez azért előnyös, mivel már kisebb súlycsökkenés is jobb vérnyomást eredményez, azaz elmondhatjuk, hogy az áfonya ily módon is szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, még ha nem is közvetlenül.

Amennyiben a vérnyomásunk rendeződik, úgy a szívbetegségek kialakulásának kockázata is csökkenhet. Az áfonya ezen kívül az erek és az artériák állapotát is javíthatja, amivel mintegy 15 százalékkal csökkenhet a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

Gazdag forrása a C-vitaminnak, amely elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, és védelmet nyújt a sejtek számára a szabad gyökök okozta károsodásoktól.

Ezt a finom bogyós gyümölcsöt könnyedén beilleszthetjük az étrendünkbe. Legjobb megoldás, ha nyersen fogyasztjuk, hiszen ha süteménybe sütjük, elveszhet a vitamintartalma, viszont nagyszerű gyümölcssalátákat és ízletes turmixitalokat is készíthetünk a felhasználásával.

Amennyiben egy immunerősítő elixír turmixitalt szeretnénk áfonyából készíteni, akkor mellette citrusos gyümölcsöket is használjunk fel, hiszen jól passzol hozzá a citrom, a narancs, de még a grapefruit íze is. Fogyasszuk rendszeresen az áfonyát, hiszen nagyon sok egészségügyi előnnyel és pozitív hatással rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.