Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A sejtek stressz szintjének minimalizálása gránátalmával
  2021-05-28 20:56:25, péntek
 
 



A gránátalma nagyon sok egészségügyi előnnyel bír, így jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk. Az egyik előnyös tulajdonsága nem más, mint az emésztés javítása, hiszen nagyon sok rostot tartalmaz.

A gyümölcs értékes tápanyagokban is bővelkedik, mint például K- és C-vitamin, illetve folsav. A fogyókúránkat is aktívan támogathatja ez a gyümölcs, hiszen a rosttartalma ugyan magas, de a kalóriatartalma alacsony.

A gránátalma antioxidáns vegyületekben is nagyon gazdag, melyeket élethosszabbítóknak is nevezhetünk. A vörösbor és a zöld tea is bővelkedik antioxidánsokban, de a gránátalma háromszor annyit tartalmaz, így valóban felturbózzuk az immunrendszerünket amennyiben beillesztjük az étrendünkbe ezt a csodás táplálékot.

Vizsgálatokat is végeztek a gránátalmával kapcsolatban. Megállapították, hogy ez a gyümölcs jelentősen csökkentheti a szervezetben a gyulladás szintjét. Ez azért is nagyon lényeges, mivel a szervezetben kialakuló gyulladás okozza az oxidatív stresszt, amely sok krónikus betegség okozója is lehet. Nem véletlen, hiszen sejtkárosító hatással bír, a gránátalma azonban sejtszinten képes csökkenteni a stresszt, így valóban nagyon sok betegségtől megóvhat bennünket.

Mivel a gránátalma gyulladást is csökkent és sok rostot is tartalmaz, így rendszeres fogyasztásával az emésztésünket is karban tarthatjuk.

A kutatók úgy vélik, hogy még daganatos betegségek esetén is hatásos lehet a gránátalma, ugyanis bebizonyosodott, hogy prosztatarák esetén segíthet a rákos sejtek elpusztításában, de más típusú rák megelőzésében is sokat segíthet ez a vörös gyümölcs.

Mivel valóban nagyon magas az antioxidáns-tartalma, így nagyon hatásos lehet a memória-csökkenés elleni védelemben és az Alzheimer-kór kialakulása ellen.

Mivel a gyümölcs blokkolja a szervezetben a gyulladást, így hozzájárulhat az ízületi gyulladás megelőzéséhez és a már kialakult betegség tüneteinek csökkentéséhez.

A gyümölcs másik fantasztikus tulajdonsága, hogy védi a szívet és az artériákat. A belőle kinyert lé fokozza a vér áramlását és megakadályozza, hogy az artériák megvastagodjanak és merevvé váljanak. Ez jelentősen lecsökkenti a plakkok képződését és a koleszterinszint emelkedését, ami pedig segítségünkre lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A gránátalma nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns C- és E-vitamint. Ezeknek is köszönhető, hogy a gyümölcsnek kiemelkedő a vírus- és baktériumellenes hatása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kávé nem veszélyes, ha mértékkel fogyasztjuk
  2021-05-28 20:51:46, péntek
 
  A kávéval kapcsolatban egy időben azt a tévhitet terjesztették, hogy nagyon ártalmas az egészségre. Mára azonban bebizonyosodott, hogy mértékkel fogyasztva nincs káros hatása, sőt nagyon sok egészségügyi előnyt hordoz magában ez a fekete ital. Cikkünkben a kávé néhány pozitívumát mutatjuk be a teljesség igénye nélkül.

A hangsúly a mértékletességen van, mint ahogyan mindennel kapcsolatban. Attól, hogy néhanapján megeszünk egy-egy szelet szalonnát vagy egy évben 3-4 alkalommal elfogyasztunk egy gyorséttermi menüt, nem lesz semmi bajunk, ha egyébként odafigyelünk az egészséges táplálkozásra, sokat mozgunk, nem rendszeresen és nem nagy mennyiségben fogyasztunk alkoholt, nem szedünk minden apró fájdalomra gyógyszert és nem dohányzunk.

Napi 2-3 csésze kávétól még nem lesz bajunk. Azok, akik magas vérnyomásban vagy más olyan betegségben szenvednek, ami nem fér össze a koffeinbevitellel, mindenképpen konzultáljanak kezelőorvosukkal a kávéfogyasztással kapcsolatban.

Számos kutatás világított arra rá, hogy a kávé előnyös az asztmás betegekre nézve. A kávéban koffein található, ami hasonló hatással van az asztmás betegekre, mint a teofillin. A teofillin csökkenti a légutakban a gyulladást, emellett hörgőtágító hatással is rendelkezik. Kutatások igazolják, hogy a kávé asztmás betegek esetében csökkentette a betegség néhány tünetét, mint például a zihálást, a légszomjat vagy a köhögést.

A kávé nagyon hatékony a fogyás során is, hiszen felpörgeti az anyagcserét és jó zsírégető hatású is egyben. A diabétesz lassan vezető ok lesz világszerte, nagyon sokan szenvednek a világban 2-es típusú cukorbetegségben. Számos tanulmány számolt be arról, hogy azon személyek körében, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, mintegy 30-40 százalékkal kisebb a cukorbetegség kialakulásának esélye, mint a kávét nem fogyasztók esetében.

A koffein a neurodegeneratív betegségek kockázatát is csökkentheti, legalábbis számos publikáció számolt be arról, hogy például az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata mintegy 65 százalékkal csökken, ha valaki rendszeresen fogyasztja ezt a koffeines italt. A Parkinson-kór esélye is legalább 50-60 százalékkal csökken, ha valaki kávézik.

A rendszeres koffeinbevitel bizonyos esetben rákellenes hatású is lehet, hiszen kutatások azt mutatják, hogy a kávéfogyasztók esetében kisebb az esélye a májcirrózis, a májrák és a vastagbélrák kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.