Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária, Isten anyja 2019.01.01
  2019-01-01 17:35:40, kedd
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Megtalálták Máriát, Józsefet és a Kisdedet. Eltelt nyolc nap, és a Jézus nevet adták neki.
.....


A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik.
Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna. Lk 2,16-21

OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
Hívják le Izrael, fiaira a nevemet, és én megáldom őket.
Így szólt az Úr Mózeshez:
,,Mondd meg Áron főpapnak és fiainak, a papoknak: Így áldjátok meg Izrael fiait, ezekkel a szavakkal:
Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget!
Hívják le Izrael fiaira a nevemet, és én megáldom őket."
Ez az Isten igéje. Szám 6,22-27

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született.
Testvéreim!
Amikor elérkezett az idők teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született, alávetette magát a mózesi törvénynek, hogy felszabadítson minket a törvény szolgaságából, és a fogadott fiúságot elnyerjük.
Mivel pedig Isten fiai vagyunk, Isten szívünkbe elküldte Fiának Lelkét, aki ezt kiáltja: ,,Abba! Atyám!"
Nem vagy tehát többé szolga, hanem fiú, és ha fiú, akkor Isten kegyelméből örökös is.
Ez az Isten igéje. Gal 4,4-7

Könyörgés:
Szűz Mária Istenanyaságának ünnepére
Pap: Testvéreim! Az új esztendő első napján kérjük gondviselő mennyei Atyánkat, hogy az Istenanya közbenjárására áldjon meg bennünket az egész esztendőben!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Szűzanyánk közbenjárására eredményes legyen Szentséges Atyánknak, főpásztorainknak és papjainknak apostoli munkája!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy az emberiség felismerje a Boldogságos Szűz istenanyai méltóságát, és gyermeki bizalommal forduljon hozzá!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy akik az Istenanyában égi édesanyát kaptunk, szeretettel mutassuk meg, hogy gyermekei vagyunk!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, Urunk, hogy egyházközségünk minden tagja egész évben érezhesse a Szent Szűz anyai pártfogását!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, hogy lelki válsággal küzdő híveid a Szűzanya közbenjárására megtalálják a hozzád vezető utat!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Gondviselő Atyánk! A Boldogságos Istenanya személyében hatalmas pártfogót adtál gyermekeidnek. Add, kérünk, hogy akik Fiadnak hűséges hívei akarunk maradni, mindhalálig érezzük szűzi Anyjának hathatós segítségét. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Urunk, Megváltó Jézusunk! Örömmel köszöntjük a mai napon édesanyádat. Szemeinket most Máriára, Isten anyjára emeljük, akinek egykor a pásztorok lelkesen mesélték el, hogy az angyali jelenés indította őket útnak, az isteni hírnöktől tudták meg azt, hogy megszületett a világ Megváltója. Örömmel a szívünkben hallgatjuk ezt a hírt, és Máriához hasonlóan mi is jól a szívünkbe véssük mindazt, amit megtudunk rólad, Megváltónkról és Üdvözítőnkről. Édesanyád irántad tanúsított szeretete példa számunkra, hogy az előttünk álló esztendő minden napján kimutassuk szeretetünket irántad.
*
Isten Anyjának példája
Ma, a karácsony utáni nyolcadik napon Szűz Mária istenanyaságát ünnepli Egyházunk. A karácsonyi öröm, a Megváltó születése fölött érzett örömünk azzal teljesedik ki a mai napon, hogy a betlehemi gyermek, Jézus Krisztus édesanyja felé fordulunk tiszteletünkkel és szeretetünkkel. Szűz Mária személyében a megváltás titka már nem ígéret, hanem beteljesedés formájában jelenik meg. Ő hozza ugyanis világra Jézust, a Megváltót, a Messiást, akire a választott nép a mindenható Isten ígérete alapján évszázadokon át várakozott. Katolikus hitünk szerint Jézus valóságos Isten és valóságos ember, az ő személyében az isteni és az emberi természet egymástól elválaszthatatlan, és éppen emiatt állíthatjuk azt, hogy Mária nem csak az ember Jézusnak az édesanyja, hanem joggal nevezzük őt Isten Anyjának, de itt az Isten a második isteni személyre, a Fiúra vonatkozik, az Atyára és a Szentlélekre nem. Mária tehát az emberré lett Fiúistennek, a megtestesült Igének, Jézusnak az anyja.
Mária személyében rácsodálkozunk arra, hogyan tud az ember szabadságának és felelősségének tudatában dönteni. Jézus anyja azáltal éli meg szabadságát, hogy miután megismerte Isten vele kapcsolatos szándékát, önmagát egészen Istennek ajándékozta, és befogadta Isten ajándékát. Az Isten akaratába való beleegyezése pillanatától méhében őrzi, hordozza az emberré lett Fiúistent az ő születéséig, majd pedig ápolja és gondját viseli, szeretettel tanítja és neveli. Mindebben azt látjuk, hogy Mária feláldozza és odaajándékozza egész életét annak érdekében, hogy a megváltás művében Isten terve szerint meghatározott szolgálatát elvégezze. A názáreti leány annak az Istennek ajándékozza magát, aki Jézus személyében önmagát adja az emberiségnek. Már az angyali üdvözletkor átlátja személyes felelősségét, érzi, hogy milyen nagyszerű és egyedülálló feladatra hívja őt Isten, s ő örömmel mond erre igent.
Mária példát ad nekünk arra, hogyan kell Isten üzenetét fogadnunk. Lehet, hogy nem értett meg mindent abból, amit a megtestesüléskor az angyal közölt vele, de nem felejtett el belőle semmit. És nem felejtett el semmit abból sem, amit az Úr születésekor a pásztoroktól hallott. Sajnáljuk, hogy nem maradtak meg az utókor számára a pásztorok szavai, akik Betlehembe érkeztek a Megváltót köszönteni, de azt Lukács evangélista leírásából tudjuk, hogy ,,Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk." Mert nem emberi okoskodás szólt a pásztorokból, hanem Mária az ő egyszerű szavaikban is felismerte Isten üzenetét. Lehet, hogy ők nem beszéltek olyan magasztos szavakkal, mint Gábor angyal, de belőlük is Istent szólt. Mária példája legyen számunkra is útmutatás, hogy a jó szándékú emberek közeledésében felismerjük Istent! A legegyszerűbb emberek szavában is meghalljuk a hozzánk szóló Istent!
Isten Anyjának példája tanúságtételre hív minket. Mária Jézus fogantatásától és születésétől fogva a megváltás titkának tanúja. Annak a titoknak, amely Isten Fiának e világba lépésével kezdődött el és a kereszten teljesedett be, amely alatt ott állt Mária. Ő tehát mindvégig ott van Jézus mellett, ezért tekinthetünk rá, mint az események hiteles tanújára. Legyünk mi is mindig az Úr mellett, hogy tanúságot tudjunk tenni róla mindazoknak, akik meg szeretnék ismerni az üdvözítő Istent!
C. Horváth István Sándor
*
Szűz Mária, Jézus Szent anyja Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: istenanyaságának, megtestesüléskor, főpásztorainknak, egyházközségünk, tiszteletünkkel, tanúságtételre, szeretetünkkel, istenanyaságát, fogantatásától, közbenjárására, odaajándékozza, elgondolkodott, felszabadítson, felelősségének, rácsodálkozunk, közeledésében, gyermekeidnek, megváltónkról, szabadságának, körülmetélték, meghatározott, szolgaságából, üdvözítőnkről, legegyszerűbb, szeretetünket, évszázadokon, beleegyezése, pillanatától, csodálkozott, születésétől, tekinthetünk, pásztoroktól, megszületett, szentlélekre, magasztalták, megtestesült, pásztorok sietve, jászolban fekvő, pásztorok elbeszélésén, pásztorok ezután, idők teljessége, mózesi törvénynek, törvény szolgaságából, fogadott fiúságot, egész esztendőben, emberiség felismerje, hozzád vezető, pásztorok lelkesen, angyali jelenés, isteni hírnöktől, világ Megváltója, szívünkben hallgatjuk, Szűz Mária, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Megtalálták Máriát, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, Fiának Lelkét, Szűz Mária Istenanyaságának, Szentséges Atyánknak, Boldogságos Szűz, Szent Szűz, Gondviselő Atyánk, Boldogságos Istenanya, Megváltó Jézusunk, Isten Anyjának, Jézus Krisztus, Mária Jézus, Isten Fiának, Horváth István Sándor, Jézus Szent,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdőn  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Németh László tollából  Szívem tiéd  A sors  Png csokor  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Még csak most kezdődik a nap  Még csak most kezdődik a nap  Miért kiabálunk amikor dühösek...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy lelki imádság  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png nő  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Alázat  Albert Einsteinről  Örülök, hogy látlak!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Erdőn  Akarat  Hogy lehet megtartani  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akarat  Png ház  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
pásztorok sietve, jászolban fekvő, pásztorok elbeszélésén, pásztorok ezután, idők teljessége, mózesi törvénynek, törvény szolgaságából, fogadott fiúságot, egész esztendőben, emberiség felismerje, hozzád vezető, pásztorok lelkesen, angyali jelenés, isteni hírnöktől, világ Megváltója, szívünkben hallgatjuk, szívünkbe véssük, előttünk álló, karácsony utáni, karácsonyi öröm, betlehemi gyermek, megváltás titka, mindenható Isten, emberi természet, ember Jézusnak, második isteni, emberré lett, megtestesült Igének, ember szabadságának, megváltás művében, názáreti leány, angyali üdvözletkor, angyal közölt, pásztoroktól hallott, utókor számára, pásztorok szavai, legegyszerűbb emberek, hozzánk szóló, megváltás titkának, kereszten teljesedett, események hiteles, üdvözítő Istent, istenanyaságának, megtestesüléskor, főpásztorainknak, egyházközségünk, tiszteletünkkel, tanúságtételre, szeretetünkkel, istenanyaságát, fogantatásától, közbenjárására, odaajándékozza, elgondolkodott, felszabadítson, felelősségének, rácsodálkozunk, közeledésében, gyermekeidnek, megváltónkról, szabadságának, körülmetélték, meghatározott, szolgaságából, üdvözítőnkről, legegyszerűbb, szeretetünket, évszázadokon, beleegyezése, pillanatától, csodálkozott, születésétől, tekinthetünk, pásztoroktól, megszületett, szentlélekre, magasztalták, megtestesült, pásztorokból, elbeszélésén, istenanyában, emberiségnek, beteljesedés, felelősségét, születésekor, kegyelméből, személyében, egyedülálló, teljesedett, oltalmazzon, megtalálták, ragyogtassa, mindhalálig, fiúistennek, szabadságát, születéséig, ajándékozza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.