|
2010-11-23 07:42:50, kedd
|
|
|
|
|
|
Füstöltsajt-krémleves
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 ek finomliszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1/2 mk szerecsendió
1/2 mk őrölt feketebors
4 db tojássárgája
4 szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
Címkék: levesescsészében, szerecsendióval, belemorzsoljuk, kenyérkockával, tojássárgáját, fölolvasztjuk, húsleveskocka, tojássárgája, fölforraljuk, szerecsendió, kétharmadát, füstöltsajt, lereszeljük, leveskockát, utánasózunk, fűszerezzük, habverővel, tejszínnel, kevergetve, megkeverve, elkészítés, megszórjuk, pirítóssal, finomliszt, hozzávalók, feketebors, világosra, krémleves, fölöntjük, készítünk, pirítjuk, dúsítjuk, keverünk, többször, kínáljuk, rámerjük, vajat lábasban, vízzel fölöntjük, leveskockát belemorzsoljuk, sajtot lereszeljük, levesbe szórjuk, tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval fűszerezzük, kenyérszeletekből pirítóst, négy levesescsészében, forró levest, maradék sajttal,
|
|
|
|
vajat lábasban, vízzel fölöntjük, leveskockát belemorzsoljuk, sajtot lereszeljük, levesbe szórjuk, tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval fűszerezzük, kenyérszeletekből pirítóst, négy levesescsészében, forró levest, maradék sajttal, levesescsészében, szerecsendióval, belemorzsoljuk, kenyérkockával, tojássárgáját, fölolvasztjuk, húsleveskocka, tojássárgája, fölforraljuk, szerecsendió, kétharmadát, füstöltsajt, lereszeljük, leveskockát, utánasózunk, fűszerezzük, habverővel, tejszínnel, kevergetve, megkeverve, elkészítés, megszórjuk, pirítóssal, finomliszt, hozzávalók, feketebors, világosra, krémleves, fölöntjük, készítünk, pirítjuk, dúsítjuk, keverünk, többször, kínáljuk, rámerjük, pirított, pirítóst, lábasban, szórjuk, teletál, levesbe, reszelt, maradék, sajttal, füstölt, tejszín, lisztet, levest, forrás, simára, főzzük, közben, kenyér, vízzel, szelet, lángon, sajtot, forró, alatt, vajat, őrölt, benne, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4818
- e Hét: 21485
- e Hónap: 52971
- e Év: 257672
|
|
|