Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. évközi hét szombat 02.16
  2019-02-16 13:06:17, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A bűn elkövetése után Isten kiűzte ős szüleinket a Paradicsomkertből, és attól kezdve a maguk fáradozásából kellett élniük.
Az (első) ember és felesége, miután ettek a tiltott fa gyümölcséből, elrejtőztek a kert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, és féltem, mert mezítelen vagyok, ezért elrejtőztem."
De az Úristen így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, azért ettem."
Erre az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó rászedett, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te pedig a sarka után leselkedel."
Az asszonynak meg ezt mondta: ,,Megsokasítom anyaságod gyötrelmeit. Fájdalommal hozod világra gyermekeidet, vágyakozol férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad."
A férfinak pedig ezt mondta: ,,Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél: a föld is átkozott lesz miattad, és csak sok fáradsággal ehetsz terméséből életed minden napján. Tövist és bogáncsot terem az neked, és a mező füvét fogod enni. Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg vissza nem térsz a földbe, melyből vétettél. Mert por vagy, és visszatérsz a porba."
Ádám Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élők anyja. Majd az Úristen bőrből ruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket. Aztán így szólt az Úristen: ,,Íme, az ember olyan lett, mint egy miközülünk, ismer jót és rosszat. Nos tehát meg kell akadályozni, hogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról is, nehogy egyék, és örökké éljen."
Kiűzte tehát őt az Úristen az Éden kertjéből, hogy művelje azt a földet, amelyből megalkotta. Miután kiűzte az embert, az Édenkert keleti oldalára kerubokat és lobogó lángpallost állított, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-24

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus másodszor is megszaporítja a kenyeret.
...... .....


Egy alkalommal ismét nagy tömeg vette körül Jézust. Mivel nem volt mit enniük, odahívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Ha pedig étlen bocsátom haza őket, kimerülnek az úton, hiszen többen közülük messziről jöttek."
Tanítványai így feleltek: ,,Honnan vehetnénk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy mind jóllakjanak?"
Jézus ekkor megkérdezte tőlük: ,,Hány kenyeretek van?" Azt felelték: ,,Hét." Akkor meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Majd fogta a hét kenyeret, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, hogy osszák szét. Szét is osztották a nép között. Volt néhány kisebb haluk is. Azokat is megáldotta és meghagyta, hogy osszák szét.
Ettek, és jól is laktak. Aztán felszedték a maradékot: hét kosár telt meg vele. Mintegy négyezren voltak. Azután elbocsátotta őket. Maga pedig tanítványaival hajóba szállt, és Dalmanuta környékére ment.
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,1-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat, és fáradhatatlanul indulsz az eltévedt bárányok után, hogy visszavezesd őket a közösségbe. Ismered és nevén szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. Te vagy a Jó Pásztor, aki a kereszten életedet adtad juhaidért, az emberekért. Hívj fiatalokat a papságra, hogy téged követve egész életükkel megmutassák a világnak és nekünk szereteted! Segíts minket, hogy a papjaid által hirdetett evangéliumhoz méltóan éljünk!

Jézus csodás módon megszaporítja a kenyeret és jóllakatja a pusztában az embereket. Az első Jézus vízen járása előtt történik (vö. Mk 6,35-44), a másodikat pedig a mai napon olvassuk. A mostani elbeszélés kiindulópontja az, hogy Jézus észreveszi a szükséghelyzetet és rögtön jelzi tanítványai felé, hogy megoldást kellene keresni. Ezen a ponton elválik egymástól Jézus gondolkodása és a tanítványok elképzelése, hiszen ez utóbbiak csak a nehézséget látják és megoldhatatlannak látják a helyzetet. Ezért kérdezik Mesterüktől: ,,Honnan vehetnénk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy mind jóllakjanak?" A kérdés úgy hangzik, mintha nem is lettek volna jelen az első kenyérszaporítás alkalmával és nem volna tudomásuk arról, hogy hasonló helyzetben Jézus már tudott segíteni az éhező tömegen. Értetlenkedő kérdésük ellenére Jézus mégis az ő segítségüket, közreműködésüket kéri ahhoz, hogy a megszaporodó kenyerekből mindenki kapjon.
A történetben érdemes odafigyelnünk arra, hogy amikor Jézus kezébe vette a kenyereket, ,,hálát adott." Ez a hálaadás a mennyei Atyának szól, akitől minden jó származik és aki gondoskodó szeretettel fordul az emberek felé. És ez a hálaadás utalás az utolsó vacsora eseményére, amikor az Úr szintén hálaadást követően nyújtja a kenyeret az apostoloknak.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szükséghelyzetet, kenyérszaporítás, közreműködésüket, fáradhatatlanul, megparancsoltam, kiindulópontja, tanítványaival, tanítványainak, evangéliumhoz, megszaporítja, odafigyelnünk, felöltöztette, fáradozásából, visszavezesd, gondolkodása, összegyűjtöd, gyümölcséből, megtiltottam, megszaporodó, megsokasítom, apostoloknak, tanítványait, gyermekeidet, elbocsátotta, segítségüket, verejtékével, értetlenkedő, harmadnapja, szeretettel, jóllakjanak, tanítványok, megkérdezte, tanítványai, elképzelése, fájdalommal, mesterüktől, maguk fáradozásából, kígyó rászedett, mező minden, föld porát, asszony közé, sarka után, férfinak pedig, mező füvét, ember olyan, élet fájáról, élet fájához, alkalommal ismét, pusztában annyi, evangélium igéi, eltévedt bárányok, kereszten életedet, OLVASMÁNY Mózes, Ádám Évának, EVANGÉLIUM Szent Márk, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Akarat  Png kutya  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kislány  Nem méltó hozzád  Hiányzik  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy hatékony szolga  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png cica  Szívem  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Jó éjszakát  Jó éjszakát  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Bounty krémes  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Kerüld el az evangélium örömén...  Esti kép  A kételkedés kezelése  Alvó cicák  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Hogy lehet megtartani  Jónás Tamás – Végtelen b...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Ágai Ágnes – Csendélet  Png ház  Akarat  Akarat  Szép estét  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
maguk fáradozásából, kígyó rászedett, mező minden, föld porát, asszony közé, sarka után, férfinak pedig, mező füvét, ember olyan, élet fájáról, élet fájához, alkalommal ismét, pusztában annyi, evangélium igéi, eltévedt bárányok, kereszten életedet, papjaid által, első Jézus, másodikat pedig, mostani elbeszélés, ponton elválik, tanítványok elképzelése, nehézséget látják, első kenyérszaporítás, éhező tömegen, megszaporodó kenyerekből, történetben érdemes, mennyei Atyának, emberek felé, hálaadás utalás, utolsó vacsora, szükséghelyzetet, kenyérszaporítás, közreműködésüket, fáradhatatlanul, megparancsoltam, kiindulópontja, tanítványaival, tanítványainak, evangéliumhoz, megszaporítja, odafigyelnünk, felöltöztette, fáradozásából, visszavezesd, gondolkodása, összegyűjtöd, gyümölcséből, megtiltottam, megszaporodó, megsokasítom, apostoloknak, tanítványait, gyermekeidet, elbocsátotta, segítségüket, verejtékével, értetlenkedő, harmadnapja, szeretettel, jóllakjanak, tanítványok, megkérdezte, tanítványai, elképzelése, fájdalommal, mesterüktől, kenyerekből, megmutassák, visszatérsz, elrejtőztem, feleségének, akadályozni, elrejtőztek, gyötrelmeit, lángpallost, történetben, széttiporja, fáradsággal, ellenkezést, megalkotta, miközülünk, emberekért, kenyereket, fiatalokat, terméséből, nehézséget, evangélium, alkalmával, vágyakozol, jóllakatja, eseményére, hallgattál, telepedjék, asszonynak, megáldotta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9085
  • e Hét: 32145
  • e Hónap: 65299
  • e Év: 299046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.