Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa beszéde 07.26
  2020-07-27 08:24:20, hétfő
 
  Ferenc pápa: Csak akkor találunk rá az igazi kincsre, ha mindent felteszünk rá!
Július 26-án a földbe rejtett kincsről és az igazgyöngyért mindent eladó kereskedőről szóló jézusi példabeszédekről elmélkedett a Szentatya szokásos déli beszédében, majd arra kérte a fiatalokat, hogy ne hagyják magukra az időseket.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai, vasárnapi evangélium (vö. Mt 13,44-52) annak a fejezetnek az utolsó versei, amelyet Máté a mennyek országáról szóló példabeszédeknek szentel. Ez a szakasz három, igen vázlatos és nagyon rövid példabeszédből áll: az elrejtett kincsről, az igazgyöngyről és a tengerbe vetett hálóról szól.
Az első kettőnél fogok elidőzni, amelyekben Jézus a mennyek országát két különböző ,,értékes" valósághoz hasonlítja, nevezetesen a földbe rejtett kincshez és a nagy értékű gyöngyhöz. A gyöngyöt megtaláló és a kincset megtaláló ember reakciója gyakorlatilag ugyanaz: az ember és a kereskedő is mindent elad, hogy megvásárolja azt, ami most fontosabb neki. Ezzel a két hasonlattal Jézus a mennyek országának építésébe akar bevonni bennünket. Bemutatja a keresztény életnek, a mennyek országa életének egyik alapvető jellemzőjét:
azok fogadják be teljes mértékben a mennyek országát, akik hajlandóak mindent feltenni érte, akik bátrak.
A két példabeszéd szereplői ugyanis, mind az ember, mind a kereskedő, eladják mindenüket, amijük csak van, feladják anyagi biztonságukat. Ebből megértjük, hogy az ország építéséhez nemcsak Isten kegyelmére, hanem az ember tevékeny készségére is szükség van. Mindent a kegyelem tesz, mindent! A mi részünkről csak hajlandóság kell a befogadására, nem szabad ellenállni a kegyelemnek: a kegyelem mindent megtesz, de szükség van az én felelősségemre, az én készségemre!
Ez az ember és a kereskedő, aki keresésre indul, eladva javait, hogy valami értékesebbet vásároljon, döntő fontosságú dolgot tesz. Radikálisan cselekszik, mondhatnánk, hogy csak egyirányú, nem oda-vissza tettet hajt végre: csak egyirányú a tette. Sőt, örömmel hajtják azt végre, mert mindkettő megtalálta a kincset. Nekünk is magunkévá kell tennünk e két evangéliumi személy hozzáállását, és
nekünk is a mennyek országa egészségesen nyugtalan keresőivé kell válnunk. El kell hagynunk világi biztonságunk nehéz terhét, mely megakadályozza az ország keresését és építését:
el kell hagynunk a birtoklási vágyat, a haszonra és hatalomra törekvést, a csak önmagunkra gondolást.
Napjainkban, mindannyian tudjuk, egyesek élete középszerű és unalmas, mert valószínűleg nem indultak el valódi kincset keresni: megelégedtek vonzó, de múlékony dolgokkal, csillogó, de illuzórikus káprázattal, mert aztán ezek otthagynak a sötétben. Ezzel szemben
a mennyek országának fénye nem tűzijáték, hanem fény: a tűzijáték csak egy pillanatig tart, a mennyek országának fénye azonban egész életünkön végigkísér bennünket.
A mennyek országa ellentétes a világ által kínált felesleges dolgokkal, ellentétes a banális élettel: olyan kincs, amely mindennap megújítja és szélesebb perspektívák felé tágítja életünket.
Annak ugyanis, aki rátalált erre a kincsre, kreatív és kereső szíve van, mely nem ismétel, hanem feltalál, új utakat tervez és követ, melyek segítenek, hogy szeressük Istent, szeressük a többieket, és valóban szeressük önmagunkat.
A kreativitás, a mindig többre törekvés a jele azoknak, akik a mennyek országának ezen útján járnak.
A kreativitás az, hogy életet kapunk és életet adunk, és csak adunk, adunk, adunk... A kreativitás mindig azt kérdezi, hogyan tudna életet adni.
Jézus, hiszen ő az elrejtett kincs és a nagy értékű gyöngy, csak örömet ébreszthet, a világ minden örömét adja nekünk. Annak örömét, hogy felfedezzük életünk értelmét, annak örömét, hogy elkötelezetten vállaljuk az életszentségre törekvés kalandját.
A Szent Szűz segítsen nekünk, hogy naponta keressük a mennyek országának kincsét, hogy szavainkban és tetteinkben az a szeretet nyilvánuljon meg, amelyet Isten Jézus által adott nekünk!

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvérek!
Szent Joachimnak és Annának, Jézus ,,nagyszüleinek" emléknapján szeretném megkérni a fiatalokat, hogy fejezzék ki valamiképpen szeretetüket az idősek felé, különösen a legmagányosabbak felé, a lakóházakban és idősotthonokban, akik hónapok óta nem látják szeretteiket. Kedves fiatalok, ezek az idős emberek mind a ti nagyszüleitek! Ne hagyjátok őket magukra! Használjátok a szeretet leleményességét, hívátok fel őket telefonon, kezdeményezzetek videohívást, küldjetek nekik üzenetet, hallgassátok meg őket, és ha lehetséges, az egészségügyi előírásokat betartva, keressétek fel őket. Küldjetek nekik ölelést! Ők a ti gyökereitek. A gyökereitől megfosztott fa nem nő, nem hoz virágot és gyümölcsöt. Ezért fontos a gyökereitekkel való egység és kapcsolat. ,,A virágpompa, melyben a fa tündököl, abból születik, amit alatta rejt a föld" - mondja hazám egyik költője. Kérlek benneteket, köszöntsük nagy tapssal nagyszüleinket, mindegyiket!
Tudomásomra jutott, hogy Minszkben a háromoldalú kapcsolattartó csoport tagjai nemrégiben új tűzszünetről állapodtak meg a Donyec-medence térségét illetően. Miközben köszönetet mondok a jóindulat eme jeléért, melynek célja, hogy helyreállítsa az annyira vágyott békét abban a sokat szenvedett térségben, imádkozom, hogy ami a megállapodásban szerepel, végre a gyakorlatban is megvalósuljon, tényleges leszerelési és aknamentesítési folyamat révén. Csak így lehet újraépíteni a bizalmat és az alapokat megteremteni a nagyon szükséges és a lakosság által régóta várt megbékéléshez.
Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, rómaiak és más országokból érkezett zarándokok! Külön is köszöntöm a brazíliai Franca híveit - ott van a zászlajuk -, a Modena-Nonantola-i érsekség fiataljait, valamint a Római Szent Fabiano és Venanzio-plébániatemplom fiataljait. Milyen zajosak, tudják hallatni a hangjukat!
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: legmagányosabbak, kezdeményezzetek, példabeszédekről, példabeszédeknek, aknamentesítési, leleményességét, idősotthonokban, megállapodásban, plébániatemplom, példabeszédből, mindnyájatokat, felelősségemre, elkötelezetten, életszentségre, megakadályozza, nagyszüleinket, kapcsolattartó, gyökereitekkel, viszontlátásra, nagyszüleitek, nagyszüleinek, helyreállítsa, gyakorlatilag, megbékéléshez, feledkezzetek, megvalósuljon, igazgyöngyért, biztonságukat, igazgyöngyről, hozzáállását, lakóházakban, egészségesen, szeretteiket, hallgassátok, tűzszünetről, befogadására, igazi kincsre, földbe rejtett, igazgyöngyért mindent, utolsó versei, mennyek országáról, szakasz három, elrejtett kincsről, tengerbe vetett, első kettőnél, mennyek országát, nagy értékű, gyöngyöt megtaláló, kincset megtaláló, mennyek országának, keresztény életnek, mennyek országa, Szent Szűz, Isten Jézus, Szent Joachimnak, Római Szent Fabiano, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Facebookon kaptam  A sors  Elköszönt  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Png kutya  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png fotel  Png csokor  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Próbálj meg ...  Png kislány  Facebookon kaptam  Nevem  Julian Brass gondolata  Gonosz démon-álarc  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Elköszönt  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Lóhere  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sose bánj semmit  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
igazi kincsre, földbe rejtett, igazgyöngyért mindent, utolsó versei, mennyek országáról, szakasz három, elrejtett kincsről, tengerbe vetett, első kettőnél, mennyek országát, nagy értékű, gyöngyöt megtaláló, kincset megtaláló, mennyek országának, keresztény életnek, mennyek országa, ország építéséhez, ember tevékeny, kegyelem tesz, kegyelem mindent, ország keresését, birtoklási vágyat, csak önmagunkra, tűzijáték csak, pillanatig tart, világ által, banális élettel, mindig többre, jele azoknak, kreativitás mindig, elrejtett kincs, világ minden, életszentségre törekvés, idősek felé, legmagányosabbak felé, idős emberek, szeretet leleményességét, egészségügyi előírásokat, gyökereitől megfosztott, gyökereitekkel való, háromoldalú kapcsolattartó, annyira vágyott, sokat szenvedett, megállapodásban szerepel, alapokat megteremteni, nagyon szükséges, lakosság által, brazíliai Franca, zászlajuk &#8211, legmagányosabbak, kezdeményezzetek, példabeszédekről, példabeszédeknek, aknamentesítési, leleményességét, idősotthonokban, megállapodásban, plébániatemplom, példabeszédből, mindnyájatokat, felelősségemre, elkötelezetten, életszentségre, megakadályozza, nagyszüleinket, kapcsolattartó, gyökereitekkel, viszontlátásra, nagyszüleitek, nagyszüleinek, helyreállítsa, gyakorlatilag, megbékéléshez, feledkezzetek, megvalósuljon, igazgyöngyért, biztonságukat, igazgyöngyről, hozzáállását, lakóházakban, egészségesen, szeretteiket, hallgassátok, tűzszünetről, befogadására, értékesebbet, egészségügyi, biztonságunk, használjátok, szeretetüket, kereskedőről, nyilvánuljon, perspektívák, megteremteni, valószínűleg, megelégedtek, gyakorlatban, megvásárolja, valamiképpen, példabeszéd, szeretettel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.