Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
17. évközi hét szerda 07.29
  2020-07-29 09:28:34, szerda
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Megtérésre szólít fel az Úr, és szabadulást ígér.
A próféta panaszkodik a nehéz küldetés miatt: ,,Jaj, nekem, Uram! Anyám vajon azért szült engem, hogy az ellentmondás embere legyek az egész ország számára? Én nem adtam kölcsönt senkinek, nekem sem kölcsönzött senki, mégis mindenki engem átkoz.
Ha szavaid elém kerültek, befogadtam őket, kedvem telt igédben, szívemnek öröme lett, mert a te nevedet viselem Uram, Seregek Istene!
Nem tartottam dicsőségemnek, hogy a tréfálkozók közé üljek! Magamra maradtam, mert kezed rám nehezedett, bánattal töltöttél el engem. Miért nem szűnik meg fájdalmam, sebem miért nem akar meggyógyulni? Bizony, olyan lettél számomra, mint a csalóka nyári patak, amelynek vizére nem lehet számítani."
Erre így válaszolt az Úr: ,,Ha visszatérsz hozzám, engedlek visszatérni, és színem előtt állhatsz; és ha előhozod az értékest az értéktelenből, akkor mintegy az én szám leszel.
Nekik kell hozzád visszatérniük, te ne térj az ő útjukra semmiképp! Erős ércfallá teszlek ez előtt a nép előtt.
Harcolni fognak ellened, de nem győznek le, mert én veled vagyok, hogy megmentselek és megszabadítsalak, - mondja az Úr.
Kiszabadítalak a gonosztevők kezéből, és kimentelek a hatalmaskodók markából."
Ez az Isten igéje. Jer 15,10.16-21

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten országa többet ér minden földi kincsnél.
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak:
Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.
Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,44-46

...... ........... ........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tisztán látjuk, hogy korunkban milyen nagy szükség van evangéliumod jó magjára, amely termést hozhat az emberi szívekben. A te szeretetedet akarjuk viszonozni és sugározni embertársaink felé. Támogass és lelkesíts bennünket, hogy ne féljünk tanúságot tenni a te tanításodról és a te személyedről, hiszen benned mindenki felismerheti az Igazságot. Segítsd munkánkat és szolgálatunkat, hiszen minden növekedés egyedül neked köszönhető

Elmélkedés
Két hasonlatot olvasunk a mai evangéliumban az Isten országáról, amelyeket rövidségük miatt túlzás volna példabeszédnek nevezni. A két mondás üzenete tulajdonképpen ugyanaz. A szántóföldön dolgozó ember mindenét eladja, hogy meg tudja vásárolni a kincset rejtő földet, a kereskedő szintén mindenét pénzzé teszi, hogy meg tudja vásárolni az igazgyöngyöt.
Életünk értelme, hogy valami értékeset találjunk. Nem a birtoklás vágya vagy kapzsiság hajt bennünket, hanem az, hogy valami valóban értelmeset és értékeset hozzunk létre életünk folyamán. Keresésünk során fenyeget minket egy komoly veszély, amiről ha megfeledkezünk, akkor életünk végéig feleslegesen keresünk. Arra gondolok, hogy elmegyünk az igazi érték mellett úgy, hogy észre se vesszük vagy ha észrevesszük, akkor nem ismerjük fel, hogy tulajdonképpen ezt keressük. Fel kell ismernünk az értékeset! Talán az is lényeges lehet, hogy az értékelést ne bízzuk másra, mert másoknak az ítélete sokszor félrevezet minket. Mennyi dolog után szaladnak a tömegek, csupán azért, mert ez a divat, ez a felkapott, most mindenki ezt keresi. Az igazán értékes dolgokat, amelyek boldoggá teszik az életünket, úgy találhatjuk meg, ha kiállunk a tömegek sodrásából és a magunk útját járjuk.
Biztos, hogy nem az a legértékesebb, amit ingyen vagy leértékelve kínálnak. Az értékes dolgokért, főként a lelki kincsekért áldozatokat kell hoznunk, fáradoznunk kell értük.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszabadítsalak, tulajdonképpen, tanítványainak, kiszabadítalak, szolgálatunkat, megfeledkezünk, példabeszédnek, embertársaink, legértékesebb, evangéliumban, hatalmaskodók, visszatérniük, dicsőségemnek, példabeszédet, értéktelenből, igazgyöngyre, megvásárolja, igazgyöngyöt, ellentmondás, meggyógyulni, észrevesszük, feleslegesen, megmentselek, szeretetedet, szántóföldön, személyedről, tanításodról, evangéliumod, felismerheti, kölcsönzött, találhatjuk, áldozatokat, gonosztevők, fáradoznunk, panaszkodik, tréfálkozók, próféta panaszkodik, nehéz küldetés, ellentmondás embere, egész ország, tréfálkozók közé, csalóka nyári, gonosztevők kezéből, hatalmaskodók markából, mennyek országa, földbe rejtett, kereskedő emberhez, nagyon értékes, evangélium igéi, emberi szívekben, szántóföldön dolgozó, kincset rejtő, OLVASMÁNY Jeremiás, Seregek Istene, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Fehér virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Png lepke  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét  Mi lenne ha  A Megváltó szolgálatában  Tanuld meg ezt a versemet  Erdőn  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Png lepke  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Őrizkednünk kell...  Nem méltó hozzád  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png kislány  A boldog családok mind hasonló...  Fekete-erdő desszert  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A másik dolog,  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Elköszönt  Adakozás  Nagyon különös  Nagyon különös  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
próféta panaszkodik, nehéz küldetés, ellentmondás embere, egész ország, tréfálkozók közé, csalóka nyári, gonosztevők kezéből, hatalmaskodók markából, mennyek országa, földbe rejtett, kereskedő emberhez, nagyon értékes, evangélium igéi, emberi szívekben, szántóföldön dolgozó, kincset rejtő, kereskedő szintén, birtoklás vágya, komoly veszély, igazi érték, ítélete sokszor, igazán értékes, tömegek sodrásából, magunk útját, értékes dolgokért, lelki kincsekért, megszabadítsalak, tulajdonképpen, tanítványainak, kiszabadítalak, szolgálatunkat, megfeledkezünk, példabeszédnek, embertársaink, legértékesebb, evangéliumban, hatalmaskodók, visszatérniük, dicsőségemnek, példabeszédet, értéktelenből, igazgyöngyre, megvásárolja, igazgyöngyöt, ellentmondás, meggyógyulni, észrevesszük, feleslegesen, megmentselek, szeretetedet, szántóföldön, személyedről, tanításodról, evangéliumod, felismerheti, kölcsönzött, találhatjuk, áldozatokat, gonosztevők, fáradoznunk, panaszkodik, tréfálkozók, visszatérni, visszatérsz, szabadulást, leértékelve, megtérésre, értékelést, kimentelek, nehezedett, félrevezet, viszonozni, keresésünk, befogadtam, értelmeset, kincsekért, köszönhető, elmélkedés, evangélium, rövidségük, hasonlatot, országáról, sodrásából, megtalálja, munkánkat, igazságot, amelyeket, kereskedő, ismernünk, értékeset, sugározni, szívekben, elmegyünk, számítani, válaszolt, fájdalmam, vásárolni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.