Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Menni vagy nem menni
  2020-10-12 07:37:41, hétfő
 
  Menni vagy nem menni

,,Amikor pedig nem hagyta magát meggyőzni, megnyugodtunk, és azt mondtuk: Legyen meg az Úr akarata!" (ApCsel 21,14)

Pál apostol útban volt Jeruzsálem felé. Tudta, hogy szenvedés vár ott rá, ámbár nem tudta pontosan, hogy Isten mit tartogat számára. ,,És most, íme, én a Lélektől kényszerítve megyek Jeruzsálembe, és hogy mi ér ott engem, nem tudom, csak azt tudom, hogy a Szentlélek városról városra bizonyságot tesz, hogy fogság és nyomorúság vár rám." (ApCsel 20,22-23)
Pál barátai minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy lebeszéljék őt a jeruzsálemi útról, de nem lehetett meggyőzni, hogy megváltoztassa elhatározását. El kellett mennie, mert ez volt Isten akarata.
Végül barátai belenyugodtak, és ezt mondták: ,,Legyen meg az Úr akarata!"
Rezignáció volt ez? ,,Egy sóhajjal kimondott igen?"
Lehet, hogy az volt, már ami Pál barátait illeti. Beletörődtek a megmásíthatatlanba, és feladták a harcot, amikor Pál útja elkerülhetetlennek látszott.
Ami azonban Pált illeti, ő aktív módon elkötelezte magát Isten akaratának a cselekvésére. Jeruzsálemi útja - ,,a Lélektől kényszerítve" - erősen emlékeztet bennünket Pál Mesterére, Jézus Krisztusra. Jézus barátai is megpróbálták lebeszélni az Urat a jeruzsálemi útról. Jézus tudta, hogy mi vár rá: ,,Az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak, halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, kigúnyolják és leköpik, megkorbácsolják és megölik." (Mk 10,33-34) Jézus elment Jeruzsálembe, ugyanattól a Lélektől ,,kényszerítve", aki Pált kényszerítette. Barátai ellenállásának dacára Jézus ,,arcát eltökélten a Jeruzsálembe vezető út felé fordította." (Lk 9,51 a görög szöveg szó szerinti fordítása szerint. - A ford. megj.)
A tanítvány engedelmességet tanul a tanítótól. Pál Jézus nyomdokaiba lép. Meg kell tagadnia saját vágyait, és cselekednie kell Isten tökéletes akaratát.
Eljön a pillanat, amikor a szerető szívű barátoknak abba kell hagyniuk az erőfeszítést, hogy visszatartsák a felsőbb parancsra utazókat. Ez a pillanat akkor jön el, amikor nyilvánvaló, hogy az utazás az Istennek való engedelmességből fakad. Ilyenkor helyénvaló ezt mondani: ,,Legyen meg az Úr akarata."

Napi gondolat
Mit gondolsz: amikor kimondjuk, hogy ,,legyen meg a te akaratod", akkor ezt rezignált szívvel tesszük, vagy aktívan elkötelezzük magunkat Isten akarata cselekvésére?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten velünk jön a börtönbe
  2020-10-12 07:11:50, hétfő
 
  ,,Fogta Józsefet az ő ura, és a tömlöcbe vetette... De az Úr Józseffel volt..., és szerencséssé tett mindent, amit cselekedett" (1Móz 39,20-21.23).

Amikor Isten megengedi, hogy börtönbe kerüljünk az Őérte végzett szolgálat miatt, az csaknem a legáldottabb hely a világon, ami lehetséges, mert Ő velünk jön. Úgy tűnik, József ismerte ezt az igazságot. Nem duzzogott, nem bátortalanodott el, nem lett lázadóvá, sem nem merült el az önsajnálkozásban, azt gondolva, hogy ,,minden ellenem dolgozik". Ha így tett volna, a börtönőr sohasem bízott volna benne.
Tudhatjuk, hogy ha az önsajnálkozás lehetséges magatartás volna, akkor sohasem használna minket Isten ismét, amíg az teljesen meg nem szűnik. József egyszerűen örvendező bizalommal mindent Istenre hagyott, és ennek következtében a börtönőr mindent József gondaira bízott.
Úr Jézus, amikor a börtönajtó bezárul mögöttem, tarts meg a benned megnyert teljes bizalomban és túláradó örömben! Munkádnak adj általam nagy áldást és még a börtön is tegyen engem ,,valósággal szabad"-dá (Jn 8,36)!

Én kismadár vagyok,
A szabadból kizárt,
És kalitkámban dalolok,
Vidítva a gazdát.
Fogságomban is örvendek,
Mert így tetszett az Istennek.

Ketrecem körülzár,
Repülni sem tudok,
A szárnyam csukva legyen bár,
Lelkem fényben ragyog.
A börtönfal sem zárhat be,
Lélekben szállok a mennybe.

Megtanultam szeretni a szomorúság sötétségét, mert éppen ott láthatom Isten arcának ragyogását.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 791
  • e Hét: 1995
  • e Hónap: 12406
  • e Év: 131498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.