Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Isten gyógymódja a szorongó gondoskodásra
  2022-11-20 21:52:12, vasárnap
 
  Isten gyógymódja a szorongó gondoskodásra

,,Odáig jutottam, hogy már kétségbeestem minden szerzeményem miatt, amiért fáradoztam a nap alatt. Mert van olyan ember, aki bölcsességgel, tudással és rátermettséggel fáradozott, és olyan emberre kell hagynia vagyonát, aki nem dolgozott érte. Ez is hiábavalóság és nagyon rossz dolog. Mert mi jut az embernek mindabból, amit fáradsággal és teljes odaadással szerzett a nap alatt, hiszen mindennap fájdalom és bosszúság gyötri, és még éjjel sincs nyugta szívének?! Ez is hiábavalóság!"

A király kissé lehangoltnak hangzik a fenti versekben, nem igaz? Nem hibáztatom őt földhözragadt őszinteségéért. Semmi sem zsibbasztja jobban a szívet, mint amikor rádöbbensz, hogy a gyermekeid nem értékelik azt, amit értük tettél. Ahogy a Prédikátor világossá teszi, ebben az életben nincsenek garanciák - kivéve, hogy egy nap meghalunk. Minden szabad préda.

A hála alapja, hogy nincs semmi elvárás. Gyakran csalódásban élünk, mert többet várunk, mint amit az élet nyújtani tud. Sokan közülünk a tövisek miatt panaszkodnak, amikor a rózsákért kellene hálát adnunk. Ha kevesebbet várnánk, hálásabbak lennénk. Azért panaszkodunk, mert azt hisszük, hogy többet érdemlünk, mint amink van. Minél kevesebbet vársz az élettől, annál hálásabb lehetsz minden áldásért, amit kapsz.

Végül mindannyian sokkal többet kapunk, mint amennyit megérdemlünk. A keresztyén evangélium azt tanítja, hogy Isten megadja nekünk azt, amit nem érdemlünk meg (üdvösség), és visszatartja tőlünk azt, amit megérdemlünk (büntetés). Valahogy elfogadjuk ezt az igazságot, amikor az üdvösségről van szó, de szépen átsiklunk felette, amikor mindennapi életünket értékeljük.
Néhány barát Írországba költözött, hogy új szolgálatot kezdjen. Nem volt könnyű átmenet. A feleség egy levélben sajnálkozás nélkül írt arról, hogy mi minden hiányzik neki - különösen a kétéves unokaöccse születésnapi bulija. A szíve vágyik arra, hogy a nagycsaládjával lehessen, de nincsenek kétségei az út iránt, amelyet ő és a férje választott. "Megvan az a nyugodt bizonyosság, hogy ez az a hely, ahol lennünk kell (vagyis a legtöbb nap)". Nagyra értékelem a zárójeles megjegyzést és a mellé rajzolt kis mosolygós arcot. Ez nagyon valóságossá teszi.

Vajon megéri-e? tűnődik. Aztán elgondolkodik azon, hogy mit mondott Jézus arról, hogy elveszítjük az életünket az Ő kedvéért, és a végén elnyerjük azt. Íme a következtetése: "Ez arra késztet, hogy felismerjem az örömöt, hogy ott élek, ahol Ő akar engem - még azokon a napokon is, amikor nem érzem magam boldognak, hogy itt lehetek." Milyen csodálatos ez a kijelentés. Mivel ő ott van, ahol Isten akarja, még akkor is tud örülni, amikor nem különösebben örül, hogy ott van.

Ha tudod, hogy Isten szuverén, akkor elégedett lehetsz - és még örömöt is találhatsz - az ideálisnál kevésbé ideális körülmények közepette is.

Uram, nem könnyebb teherért imádkozom, hanem erősebb vállakért. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - November 22
  2022-11-20 21:12:43, vasárnap
 
  "A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. / Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát." 1Kir 19,12-13


Ahol sem a mennydörgés, sem a villámok sem érhették el az eredményt, ott azt Isten csendes és szelíd suttogása véghez vitte.

Mi gyakran azt képzeljük, hogy az Úr rettentése meggyőzheti és ráveheti az embereket arra, hogy Istenben higgyenek. Még mindig ragaszkodunk ahhoz az elgondoláshoz, hogy egy borzalmas erő külső hatása előmozdítaná Isten országát.

Nem vagyunk olyan könnyen rávehetők, mint Mesterünk, aki lemondott a tizenkét légiónyi angyalról. Szívesen hagyatkozunk a testi erőre és az energiára. Akkor vagyunk bizakodók, ha lármát csapunk és nagy izgalmat, nyugtalanságot és felfordulást hozhatunk létre a környezetünkben. - Az új dolgok korában - úgy tűnik - a hívők felfedezték a szellemi erőt a réz- és ütőhangszerekben, és azt remélik, hogy ilyen és hasonló eszközök vonzani fogják a lelkeket. Lebecsülik az egyszerű, szerény igehirdetést, és szenzációs módszereket keresnek. Korunk törekvése a hatalom erejével kérkedni, mintha ez vihetné véghez azt, amit lelki eszközökkel nem tudunk elérni. - Mennyei Atyánk általában azt használja, ami szelíd, nyugodt, higgadt és békés. Az igazi megtérés munkájában - ami döntésre és az Isten iránti teljes engedelmességre vezet - a hívó szó gyakran olyan halk, hogy mások nem is érzékelik. A testi és lelki erő szerényen fejlődik, és mégis, inkább itt van a valódi hatalom, mint ott, ahol erőszakot alkalmaznak. - Itt tehát látjuk az erő gyengeségét, de tanulunk a gyengeség erejéről is, mert Isten ereje erőtlenségben jut el céljához. Isten gyakran azokat a dolgokat, amelyeknek - látszat szerint ítélve - kis ellenálló képességük van, ellenállhatatlanokká teszi.

A Sátán nyomást gyakorolhat a lelkekre félelem, kételkedés és rettegés által. Isten Lelke azonban gyöngéd szeretettel jön. Krisztusról kijelenti, hogy alázatos, és az Üdvözítő keresztjére irányítja a bűnös tekintetét. Békességet, bűnbocsánatot és üdvösséget ígér neki. - Testvérek, ez az, ami hiányzik nekünk, erre van égetően szükségünk: Isten Lelke megújító munkájára, a maga sajátosan egyedülálló, éltető és szeretetteljes módján.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - November 21
  2022-11-20 21:02:56, vasárnap
 
  "A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. / Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát." 1Kir 19,12-13


Figyeljétek meg, milyen alapos lelkigondozást végez Isten, milyen barátságosan foglalkozik elcsüggedt szolgájával. Tudta, hogy Illés teljes szívvel hűséges volt hozzá. Látta, hogy őszinte szeretettel ragaszkodott Istenéhez és legyőzhetetlen szenvedéllyel égett Ura dicsőségéért. Ezért nem taszítja el szolgáját haraggal, hanem úgy dönt, hogy ismét megeleveníti és helyreállítja.

Az Úr ezt a munkát azzal kezdte, hogy megerősítette a próféta testi erejét: mély álmot bocsátott rá, majd felüdíttette pirítóssal és egy korsó vízzel. Aztán megengedte, hogy ismét aludjon, mert szüksége volt rá. Nem mondhatjuk időveszteségnek azt, ha alvásra van szükségünk kimerültségünk miatt a megerőltető munka következtében. Isten a szolgáját második alvása után is megvendégelte; aki most már úgy megerősödött, hogy más színben látta a világot.

Miután Isten emberét a nagy orvos felfrissítette, a Hóreb hegyére irányította, ahol teljesen egyedül lehetett. Amikor ott a csend megnyugtatta elméjét, beszélni kezdett vele az Úr.

Alighogy a barlang nyílásához lépett a próféta, a térségen félelmetes orkán söpört végig olyan nagy erővel, hogy megszaggatta a hegyeket. A próféta egyáltalán nem ijedt meg. A vihar gyermeke volt, aki erősen buzgólkodott a törvényért. Alig szűnt meg ez a megrázkódtatás, amikor új jelenség támadt: a lángoló tűz fényessége. Most sem érzékelhető, hogy ez a prófétát a legkisebb mértékben is megfélemlítette volna.

Aztán elnémultak az elemek. Nincs még, ami olyan nagy hatást kelthetne, mint egy rettenetes vihar utáni mélységes csend. Akkor a próféta eltakarta az arcát, odament a barlang bejáratához és megállt, hogy hallgatózzon. Teljesen Isten Lelke lágy suttogására irányította a figyelmét.

Megtette, amit senki más nem tudott, és most készséges szívvel kívánta meghallgatni azt, amit mondani fog neki az Úr.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1568
  • e Hét: 35344
  • e Hónap: 64656
  • e Év: 252458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.