Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Túl rövidek ahhoz, hogy Istennel bokszolj
  2023-01-09 20:40:14, hétfő
 
  Túl rövidek ahhoz, hogy Istennel bokszolj

,,Többet ér az, amit lát a szem, mint ami után sóvárog a lélek. Ez is hiábavalóság és hasztalan erőlködés. Régtől fogva megvan a neve annak, ami létezik, és tudott dolog a sorsa. Ezért nem szállhat perbe az ember azzal, aki fölötte áll." (Prédikátor 6,9-10)

Salamon emlékeztet minket arra, hogy Isten szuverén, és senki sem vitatkozhat vele. Vagy ahogy James Weldon Johnson emlékeztet minket: "Túl rövidek a karjaid ahhoz, hogy Istennel bokszolj."
Az eredeti héberben a szuverén szó egyszerre főnév és ige. Igeként azt jelenti, hogy "uralkodni", főnévként pedig "király", "úr" vagy "abszolút uralkodó". Isten szuverenitása azt jelenti, hogy mindig Ő irányítja az egész világegyetemet. A szuverenitás arra emlékeztet minket, hogy Isten Isten, mi pedig nem vagyunk azok. Amikor azt gondoljuk, hogy készen állunk arra, hogy tanácsot adjunk Istennek, hogyan irányítsa a világegyetemet, Ő csak ránk néz, és azt mondja: "Hány vonal van az ujjadon?".
Olyan ez, mintha valaki meglátogatna a házamban, és elkezdene kritizálni dolgokat. Nem tetszik neki a tapéta színe, nem tetszik neki a dekoráció, nem tetszik neki a kép, ami a konyhaasztal fölött lóg. Miután befejezte a kritikáját, csak egy megjegyzést illik tenni. "Uram, kinek a neve szerepel ennek a háznak a tulajdoni lapján? Ha itt elkezdi fizetni a számlákat, akkor szavazhat a dekorációról. Addig is nyugodtan ne szóljon semmit." Ha elismerjük az Uralkodó jogait, akkor nem mondhatunk semmit arról, hogy Isten hogyan irányítja az univerzumot.
Nabukodonozor, egy pogány király, a nehezebb úton tanulta meg az igazságot Isten szuverenitásáról. Miközben a királyi palota tetején sétált, a király így kezdett beszélni: "Ez az a nagy Babilon, amelyet én építettem királyi székhellyé hatalmam teljében, fenségem dicsőítésére!" (Dániel 4:27). Abban a pillanatban Isten lesújtott a föld leghatalmasabb emberére. A nagy király elvesztette az eszét, és elkezdett futni Babilon utcáin, ruháit levetve, ahogy ment, és bömbölve, mint egy tehén. Utat tört magának a szabadba, és a marhák között kezdett élni. A haja hosszúra nőtt, és a körmei olyanok voltak, mint a madár karmai. Hét év múlva tért magához (31-34. vers).
Aztán a király elmondja a történet tanulságát: "A föld minden lakóját semminek tekinti, tetszése szerint bánik az ég seregével és a föld lakóival. Senki sem foghatja le a kezét, és senki sem mondhatja neki: Mit csinálsz?" (v. 32). A Biblia mind a hatvanhat könyvét áttanulmányozhatod, és nem találsz ennél jobb kijelentést arról, hogy mit is jelent valójában Isten szuverenitása.
Vegyünk leckét egy pogány királytól. Isten minden útja igazságos. És azokat, akik büszkeségben járnak, Ő képes megalázni.

Szuverén Uram, tégy meg mindent, hogy megalázz engem, hogy megtapasztalhassam a Te hatalmadat az életemben. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr a te gyógyítód
  2023-01-09 18:52:09, hétfő
 
  Az Úr a te gyógyítód

,,Ezt mondta: Ha engedelmesen hallgatsz Istenednek, az ÚRnak szavára, és azt teszed, amit ő helyesnek lát, figyelsz parancsolataira, és megtartod minden rendelkezését, akkor nem bocsátok rád egyet sem azok közül a bajok közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam. Mert én, az ÚR vagyok a te gyógyítód." (2Mózes 15,26)

Egyes szentek nagy fizikai fájdalmak elviselésére vannak hivatva. Nekik gyakorlati tapasztalatból ajánlom az Istenbe vetett hit erejét az akut gyötrelem idején. Ez a legédesebb támasz a közelgő műtét előtt. Milyen komornak tűnnek azok a sebész szikék. Ismertem egyszer egy beteget - még mindig ismerem -, aki miután a szikét használták rajta, rózsákkal töltötte meg az orvos műszeres táskáját! Egyedül Isten segíthet abban, hogy rózsákkal töltsd meg a veszély és a szenvedés zord emlékét. Milyen édes érzés, hogy ha Isten betegségeket küldött az otthonodba, akkor azokat olyan szekérré tette, amelyen áldásokat hozott neked.
Ne a borhoz fordulj vigasztalásért a depresszió órájában. Mindenekelőtt rettegjetek a mámorító pohártól annak minden formájában. Még a barátokhoz sem kell vigasztalásért folyamodni. Mit tudnak ők a belső bánatodról? Vannak a szenvedésnek olyan tengerei, amelyeken a szenvedőnek egyedül kell hajóznia. Nincs más vitorla a láthatáron. Pásztázza a horizontot, és semmi mást nem lát, csak hullámot hullám után. Most van itt az ideje, hogy higgy a nagy Úrban, aki még a magányos tengereket is a kezében tartja (Ézs 40:12). Ő ismeri szegény testedet, és megengedi, hogy törékeny legyen. Megengedi, hogy szíved remegjen, mert Ő megdicsőíti magát a gyengeséged iránti gyengédségében. Erőssé fog tenni téged.
JEHOVAH ROPHI az Ő neve: "Az Úr, a te gyógyítód." Add át magad Neki, és még énekelni fogsz az Ő szeretetéről és gyengéd irgalmáról.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9081
  • e Hét: 31725
  • e Hónap: 61037
  • e Év: 248839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.