Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tetoválás - Jópofa divat helyett betegségforrás
  2014-06-28 22:41:05, szombat
 
   
  Tetoválás - Jópofa divat helyett betegségforrás

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző tetoválások, az orvosok azonban óvva intenek ezektől. Nemcsak azért, mert macerás és fájdalmas az eltávolításuk, ha az ember ráun egy idő után, hanem azért is, mert rendkívüli egészségügyi veszélyforrásokat rejtenek magukban.






Őskori trend a tetoválás

A tetoválást évezredek óta használják az emberek, és a különböző korokban eltérő jelentéseik és céljaik voltak a testdíszítés e formájának. A régészeti leletek szerint már az időszámításunk előtti időszakban is ismerték e módszert, és a hagyományok részeként, a törzsi hovatartozás jeleként, rangjelzésként viselték magukon az emberek.

Ma azonban már elsősorban az önkifejezés egyik módja. Felmérések szerint a 18-29 éves amerikai fiatalok felének van legalább egy tetoválása, de a 30-39 évesek körében is 28 százalékos ez az arány. Európában ugyan nem ennyire elterjedtek a tetoválások, de egyre inkább hódít e trend. Különleges, kreatív divatirányzatként tartják számon a modern világban, a veszélyeivel azonban a legtöbben nem számolnak.
Mérgező anyagok és halálos vírusok

Az elsődleges és talán legnagyobb probléma, hogy sem a tetoválást végzőket, sem a tetováláshoz szükséges alapanyagokat nem ellenőrzik megfelelően, és azok összetétele sem teljesen ismert, azaz nem tudni, mi kerül a bőrünkbe. Végeztek már arra vonatkozóan vizsgálatokat, hogy miket tartalmaznak ezek a festékek, és elrettentő eredmények születtek: találtak benne higanyt, grafitot, de még fagyállót is.

A tetoválás készítése azért sem veszélytelen, mert a tűszúrásokkal számtalan fertőzést is elkaphatunk, megbízhatatlan helyeken akár a HIV vagy Hepatitis vírussal is megfertőződhetünk. Amerikai kutatók megállapításai szerint a tetováló szalonokba betérők kilencszer nagyobb veszélynek vannak kitéve Hepatitis-C vírusfertőzéssel kapcsolatban, mint azok, akik nem tetováltatnak.

Európában végzett kutatások szerint a tetoválás feltetetése után a tetováltak egyharmadánál lép fel vérzés, viszketés, vagy bakteriális bőrfertőzés, de olyan esetek is előfordulnak, amelyek alkalmával szemölcsök jelennek meg és terjednek el a testen. Ha a tetováló ugyanis áthúzza a tűjét egy kis szemölcsön, azzal a szemölcsöket okozó humán papillóma vírust más területekre is átviheti.

A gyakran egyáltalán nem átgondolt testdíszítésnek egyéb súlyos következményei is lehetnek, hiszen a festék egész testre kiterjedő allergiát is okozhat, például fémallergiát, amelytől csak úgy szabadulhat meg az érintett, ha leszedeti a tetoválását.
Rák helyett válasszunk ideiglenes tetkót

Nemcsak a motívumok feltetetése, hanem azok eltávolítása is problémás lehet, hiszen ez veszélyes, fájdalmas, és akár több százezer forintba is kerülhet. A tetkók leszedetése során rákkeltő anyagok is felszabadulhatnak a szervezetben, amelynek halálos kimenetele lehet.

A lézeres kezelés ráadásul megsemmisítheti ugyan a már nem kívánatos festékanyagot, de gyakran marad vissza hegesedés. Emellett egyáltalán nem könnyű minden színt eltávolítani a bőrből: a vörös, a sárga és a zöld csak nagyon macerásan vonható ki belőle.

Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy aki tetováltatásra adja a fejét, válasszon ideiglenes megoldást, amellyel szintén kiélheti a kreativitását, de adott esetben gyorsan és veszélytelenül változtathat az adott motívumon, vagy pillanatok alatt meg is szabadulhat tőle.

Írta: Kármán Nikola


Forrás:http://www.almapatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: vírusfertőzéssel, testdíszítésnek, megsemmisítheti, megállapításai, megbízhatatlan, tetováltatásra, betegségforrás, veszélytelenül, következményei, népszerűségnek, időszámításunk, rangjelzésként, alapanyagokat, eltávolításuk, tetováltatnak, egyharmadánál, festékanyagot, tűszúrásokkal, vizsgálatokat, kreativitását, változtathat, fémallergiát, eltávolítása, szervezetben, kapcsolatban, veszélyeivel, hovatartozás, testdíszítés, egészségügyi, veszélytelen, szemölcsöket, tartalmaznak, eltávolítani, előfordulnak, tetováláshoz, jelentéseik, különböző tetoválások, orvosok azonban, ember ráun, tetoválást évezredek, különböző korokban, régészeti leletek, időszámításunk előtti, hagyományok részeként, törzsi hovatartozás, önkifejezés egyik, modern világban, veszélyeivel azonban, tetoválást végzőket, tetováláshoz szükséges, tetoválás készítése, tűszúrásokkal számtalan, Kármán Nikola,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 20  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mi lenne ha  Radikális szeretet  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Png csokor  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Hiányzik  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem tudhatod  Egy lelki imádság  Akik bántanak téged  Albert Einsteinről  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Adakozás  Hogy lehet megtartani  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem tiéd  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Minden harmadik...  Rátalálsz  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Fehér virág  A boldog családok mind hasonló...  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kaffka_Margit  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
különböző tetoválások, orvosok azonban, ember ráun, tetoválást évezredek, különböző korokban, régészeti leletek, időszámításunk előtti, hagyományok részeként, törzsi hovatartozás, önkifejezés egyik, modern világban, veszélyeivel azonban, tetoválást végzőket, tetováláshoz szükséges, tetoválás készítése, tűszúrásokkal számtalan, tetováló szalonokba, tetoválás feltetetése, tetováltak egyharmadánál, tetováló ugyanis, szemölcsöket okozó, gyakran egyáltalán, festék egész, motívumok feltetetése, tetkók leszedetése, lézeres kezelés, zöld csak, adott motívumon, vírusfertőzéssel, testdíszítésnek, megsemmisítheti, megállapításai, megbízhatatlan, tetováltatásra, betegségforrás, veszélytelenül, következményei, népszerűségnek, időszámításunk, rangjelzésként, alapanyagokat, eltávolításuk, tetováltatnak, egyharmadánál, festékanyagot, tűszúrásokkal, vizsgálatokat, kreativitását, változtathat, fémallergiát, eltávolítása, szervezetben, kapcsolatban, veszélyeivel, hovatartozás, testdíszítés, egészségügyi, veszélytelen, szemölcsöket, tartalmaznak, eltávolítani, előfordulnak, tetováláshoz, jelentéseik, tetoválását, elterjedtek, leszedetése, vonatkozóan, önkifejezés, elkaphatunk, bőrfertőzés, szabadulhat, tetoválások, bakteriális, szakemberek, hagyományok, területekre, megfelelően, feltetetése, összetétele, elsődleges, szemölcsök, elsősorban, szalonokba, kimenetele, legnagyobb, egyáltalán, alkalmával, elrettentő, tetoválást, kilencszer, szemölcsön, különleges, százalékos, ideiglenes, eredmények, veszélynek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 16038
  • e Hónap: 29943
  • e Év: 159650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.