Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hála hatása testre és lélekre
  2015-11-09 16:00:13, hétfő
 
  A hála hatása testre és lélekre





Tudjuk, hogy igazán boldogok akkor lehetünk, ha hálásak tudunk lenni azért, amink van. És nem, ez nem valami vallási bölcselet, sem egy random Coelho-idézet: ez tiszta, száraz tudomány. Ahogy az is, hogy a hála nemcsak az általános boldogságunknak, de a párkapcsolatunknak is jót tesz, különösen akkor, ha az érzést kifejezzük a másik felé. A hála tehát klassz dolog, nem véletlen, hogy az okosok olyan lelkesen tanulmányozták, és rá is jöttek, hogy a hála nemcsak boldogabbá, de egészségesebbé is tesz minket. A Huffington Post nyomán a divany.hu összeszedte, hogyan:


A hála megnyugtat

A hála megélése - más pozitív érzelmekkel együtt - 23 százalékkal képes csökkenteni a szervezetünk kortizol szintjét. A stressz-hormon csökkenése kihat a mindennapi életünkre is, egy vizsgálatban például alvási nehézségekkel küzdő embereknek kellett éjjelente listát írnia azokról a dolgokról, amikért hálásak lehettek. Hogy mi történt? Jobban aludtak.

A hála a szívre is hat

A megbecsülés érzésének felidézése és a háláért kiáltó dolgok listázása csökkenti a vérnyomást és a szívfrekvenciát, ami segít a szív egészségének megőrzésében.

A hálától lélegezni is könnyebb

Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy van miért hálásnak lenniük, ritkábban dohányoznak és könnyebben váltanak életmódot, könnyebben adják fel káros szokásaikat. Ezeken keresztül tehát a hála a tüdő egészségére és az életkilátásokra is pozitív hatással van.

A hála erősíti az immunrendszert

A hála és az optimizmus gyakran együtt járnak, az utóbbiról pedig tudjuk, hogy pozitív hatással van az immunrendszerre. Hogy mivel jár az erősebb, hatékonyabb immunrendszer? Egészségesebb emberrel, persze.

A hála fitten tart

Egy tanulmány szerint a hálás emberek 32 százalékkal többet edzenek hetente, és az átlagnál összességében is jobban odafigyelnek az egészségükre.

A hála a lelki egészségünknek is jól jön

A boldogságon túl a hála még számos olyan lelkiállapothoz járul hozzá, amelyek mind egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá tesznek minket. A hála megélése csökkenti például az olyan negatív érzéseket, mint az irigység, a megbánás vagy a neheztelés, segít túljutni a traumákon és nehéz időkben növeli a mentális ellenállóképességünket. Ha úgy érezzük, van miért hálásnak lennünk, akkor kisebb eséllyel leszünk depressziósak, nő az önértékelésünk, és negatív szituációkban képesek leszünk empatikusabban és kevésbé agresszívan viselkedni.

Forrás: http://divany.hu/ego/2015/04/05/ezt_teszi_a_hala_a_testevel/ ás
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Címkék: szívfrekvenciát, lelkiállapothoz, immunrendszerre, boldogságunknak, életkilátásokra, empatikusabban, tanulmányozták, önértékelésünk, egészségesebbé, egészségünknek, immunrendszert, nehézségekkel, egészségesebb, immunrendszer, szituációkban, összességében, depressziósak, szervezetünk, megőrzésében, vizsgálatban, egészségének, egészségükre, odafigyelnek, szokásaikat, százalékkal, dohányoznak, egészségére, összeszedte, megbecsülés, érzelmekkel, boldogságon, hatékonyabb, csökkenteni, agresszívan, felidézése, megnyugtat, hála hatása, random Coelho-idézet, hála nemcsak, általános boldogságunknak, érzést kifejezzük, másik felé, hála tehát, okosok olyan, hála megnyugtat, hála megélése, szervezetünk kortizol, stressz-hormon csökkenése, mindennapi életünkre, vizsgálatban például, megbecsülés érzésének, háláért kiáltó, Huffington Post,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Muratáj  Az Európai Unió is foglalkozik...  Vannak arcok  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Két tekintet van  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Mosolyogtál már ma?  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Jó éjt  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  próbáljuk ki az őszinteséget  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fodor Ákos költő,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Emlék  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban. 
Bejegyzés Címkék
hála hatása, random Coelho-idézet, hála nemcsak, általános boldogságunknak, érzést kifejezzük, másik felé, hála tehát, okosok olyan, hála megnyugtat, hála megélése, szervezetünk kortizol, stressz-hormon csökkenése, mindennapi életünkre, vizsgálatban például, megbecsülés érzésének, háláért kiáltó, szív egészségének, hálától lélegezni, tüdő egészségére, hála erősíti, optimizmus gyakran, utóbbiról pedig, hála fitten, tanulmány szerint, hálás emberek, átlagnál összességében, lelki egészségünknek, olyan negatív, megbánás vagy, szívfrekvenciát, lelkiállapothoz, immunrendszerre, boldogságunknak, életkilátásokra, empatikusabban, tanulmányozták, önértékelésünk, egészségesebbé, egészségünknek, immunrendszert, nehézségekkel, egészségesebb, immunrendszer, szituációkban, összességében, depressziósak, szervezetünk, megőrzésében, vizsgálatban, egészségének, egészségükre, odafigyelnek, szokásaikat, százalékkal, dohányoznak, egészségére, összeszedte, megbecsülés, érzelmekkel, boldogságon, hatékonyabb, csökkenteni, agresszívan, felidézése, megnyugtat, vérnyomást, neheztelés, boldogabbá, viselkedni, embereknek, könnyebben, mindennapi, csökkenése, kifejezzük, huffington, optimizmus, listázása, éjjelente, csökkenti, dolgokról, életmódot, életünkre, érzésének, keresztül, lélegezni, általános, bölcselet, ritkábban, utóbbiról, érzéseket, tanulmány, traumákon, különösen, megélése, véletlen, túljutni, könnyebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3214
  • e Hét: 18086
  • e Hónap: 31991
  • e Év: 161698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.