Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü
  2016-12-10 23:51:16, szombat
 
   
  Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü

A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is megoldhatjuk. Receptek, tippek, trükkök összeállításunkban!

A karácsonyi időszakban költünk a legtöbbet, ételre, italra, ajándékra, dekorációra, csomagolásra... Pedig a karácsony nem a pénzről, sokkal inkább a családról, a szeretteinkről, az együttlétről szól. Természetes, hogy mindenki szeretne tökéletes ünnepet, meghitt csillogást, kényeztetni szeretteit, de sajnos előfordulhat, hogy szűkösek a keretek.

A jó háziasszony tud varázsolni, sok szeretettel és kreativitással különlegeset készíteni. Ajánlunk egy menüt és néhány desszert receptet, valamint tippeket, trükköket, hogy tökéletes legyen az ünnep!

ELŐÉTEL

A vendégvárók, előételek azért fontosak, mert már kicsit éhesek is vagyunk, de még annyi izgalom van az étkezésig. Újra találkozunk, mesélünk, jönnek az ajándékok, de már minden ünnepi, várakozunk, izgulunk, meghatódunk. Ilyenkor kell néhány falat, meg jó is összeülni, kóstolni, meghitten együtt lenni. A pogácsák és különféle pástétomok mellett ilyenkor nagyszerűek a mártogatósok, de a szokásos grissini és sárgarépa mellett az ilyenkor drágább uborka, szárzeller helyett isten finom és olcsó megoldás a sült gyökérzöldség. Egész más, mint levesben, nem hinnétek, de érdemes próbát tenni!

Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal

Hozzávalók:
1 nagyobb cékla
1 zellergumó
1 nagy sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb burgonya
15 dkg sütőtök
1 kis friss chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors
A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:
5 dkg juhtúró
2 dl tejföl
fél teáskanál fűszerpaprika
A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:
5 dkg egész mákszem
1 evőkanál méz
2 dl natúr joghurt





Szezonális gyökérzöldségek fűszeresen, kétféle mártogatóssal

Elkészítés: Egy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük.

A juhtúrós mártogatóshoz villával összetörjük a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával kikeverjük.

A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz. Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. Frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

Zúzott fokhagymával kikevert tejföllel vagy krémsajttal is kínálhatjuk a sült zöldségeket.





Pofonegyszerű mártogatósok, de ízlés szerint mást is készíthetünk a zöldségekhez

leves

Egy forró, selymes levessel indíthatjuk a karácsonyi menüt, amihez nem kellenek drága alapanyagok. A hagyományos halleves vagy borleves helyett egy jól fűszerezett sütőtökleves vagy sütőtökkrémleves is tökéletes, de különlegesebb és ünnepibb a látványra is izgalmas céklakrémleves.

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel

Hozzávalók:
3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez

bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz





Variálhatjuk fűszerekkel is - gyömbérrel, tormával, római köménnyel

Elkészítés: Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.
Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.

FŐÉTEL

Második fogásnak jöhetne a karácsonyi halétel, ami azért drágább, ha csak nincs horgász a családban, vagy ha éppen lazacra vágyunk. Vagy töltött káposzta, de ehhez is rendes mennyiségű darált hús kell. Vagy pulyka... de a csirke is tökéletes, ha ünnepi kiadásban készítjük.

Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipürével

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak

bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín

fehérbors





Csirkemellből is készülhet igazán ünnepi fogás

Elkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.

A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát. A diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról, és egy nagyobb keverőtálba szórjuk. Szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés konyakkal bolondítjuk meg. Majd mézet csurgatunk hozzá, legvégül pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük.

Az így elkészült tölteléket a csirkemellbe töltjük. A csirkemellet egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütjük.
A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára főzzük, vajjal és főzőtjszínnel pürésítjük, fehérborssal ízesítjük.
A töltött csirkemelleket szeletelve tálaljuk a frissen elkészült zellerpürével.

TIPP: Természetesen ezt az ételt is a családunk ízlésére szabhatjuk. A csirkemellet tölthetjük sajtkrémmel bazsalikomosan, vörösboros aszalt szilvával, de a püré is készülhet fehérrépával, brokkolival, sütőtökkel. Alakítsuk ízlésünk szerint, de a fenti recept mindent visz!

Vega főétel

Ha van vegetáriánus a családban, akkor kötelező villantanunk egy ünnepi húsmentes recepttel, de a tapasztalat szerint a húsevőket is lenyűgözi egy mutatós, izgalmas, vega fogás. A különféle lepények és sós torták mindig sikeresek, mi most a színek miatt sütőtökkel, spenóttal és krémsajttal készítettük, de lehet más tölteléket is beleapplikálni.

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj

bors
1 tojás a pite megkenéséhez





A szarvast a torta tetejét fedő tésztából vágtuk ki... Szép lett, ugye? :)

Elkészítés: A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük - célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót.
Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Desszert

Az ajándékozás és a vacsora már megvolt, mégis mindenki tele van még várakozással. Mert ilyenkor a desszert a lényeg. Jöhet a bejgli, a zserbó vagy a flódni, természetesen kibontódik néhány szaloncukor is, akár házi változatban is, de ez ,,csak" süti és kellék, kell még egy desszert is. Sok helyen ilyenkor kerül asztalra a fatörzs torta és a mákosguba, de a desszertek terén is tudunk látványos, új és izgalmas, ugyanakkor egyszerű és kiadós finomságokat ajánlani!

Például készíthetünk olyan zselés finomságot, ami szinte rímel a klasszikus zselés szaloncukorra, csak sokkal izgalmasabb és mutatósabb.

Mangó-hibiszkuszvirág zselé

Hozzávalók:
1 csomag zselatinlap
2 evőkanál kristálycukor
1 lime vagy citrom kifacsart leve
1 nagyobb mangó pürésítve
2 evőkanál hibiszkuszvirág (bioboltokban, teaszaküzletekben kapható, a legtöbb gyermektea is ettől szép piros)





A hibiszkusz olcsó, de mangót is beszerezhetünk baráti áron - de más gyümölccsel is készíthetjük

Elkészítés: A zselédesszerthez 2 különböző zselét készítünk, ezeket fogjuk rétegezni.
A zselatincsomag tartalmát megfelezzük, a lapokat 2 adagban hideg vízbe áztatjuk.
A hibiszkuszvirágot 3 dl forrásban lévő vízbe szórjuk, kb. 2 percig hagyjuk forrni, majd további 6-8 percig áztatjuk, majd leszűrjük. Az így kapott csodás, mélypiros-bordó teát 1 evőkanál cukorral édesítjük. A korábban hideg vízbe áztatott zselatinlapok felét kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg hibiszkuszteában.

Egy mangót meghámozunk, a magról lefejtjük a húst, és egy turmix segítségével lepürésítjük. Szükség esetén kevés cukorral édesítjük, és lime levet csurgatunk hozzá - ez utóbbi abban is segít, hogy a mangópüré ne barnuljon meg. A hideg vízbe áztatott második adag zselatint kinyomkodjuk, majd összekeverjük a mangópürével, enyhén összemelegítjük, de nem szabad forralni.

Tetszés szerint poharakba rétegezzük az így kapott zseléalapokat. Célszerű a mangót alulra önteni, mert sűrűbb, és kb. 1/4 órára hűtőbe tenni, hogy kicsit megszilárduljon, ekkor öntsük a tetejére a hibiszkuszzselé alapot, így biztosan nem fognak összekeveredni a rétegek.
Hűtőben kb. 2 óra dermedésre van szüksége. Frissítő, izgalmas, könnyen variálható desszert, ízesíthetjük, fűszerezhetjük, újév alkalmából esetleg tetszés szerinti alkoholos itallal bolondíthatjuk meg.

A tapasztalat szerint a sok adventi és karácsonyi süti, mézeskalács mellett jobb, ha az ünnepi desszert krémes, úgynevezett kanalas. :) Ha még citromos is, azért a gyomrunk lesz hálás a nagy, ünnepi trakta után.

Citromos álom pohárkrém

Hozzávalók:
8 db babapiskóta vagy 10-12 db vajas keksz összemorzsolva
A tejfölös krémhez:
4 dl sűrű tejföl
10 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)
8 dkg szelelt mandula
A citromkrémhez:
4 tojás
18 dkg vaj
20 dkg cukor
1,8 dl facsart citromlé
1 citrom reszelt héja





Óóóóó, Bambi mindmegette! De nem is csoda, mert fergeteges! :)

Elkészítés: A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.

Közben összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára keverjük.

Száraz serpenyőben megpirítunk a szeletelt mandulát, félretesszük.

Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.

A habcsók is igazán olcsó és karácsonyi, de érdemes egy kicsit variálni vele, hogy még ünnepibbé váljon. A habcsókos alapból készülő Pavlova már nem csak az angolszász országokban avanzsált karácsonyi tortává, nálunk is egyre népszerűbb. Ha van kimaradt tojásfehérjénk, érdemes ezt a desszertet választanunk!

Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal

Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál fehérborecet
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
10 dkg fehércsokoládé
2 tojásfehérje
4-6 evőkanál habtejszín (hűtött)
2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Valamint:
1 nagy rózsaszín húsú grapefruit





Pár maradék tojásfehérjével is varázsolhatunk!

Elkészítés: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk.
A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. Egy és negyed óra múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl.

Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük.

A csokikrém helyett tökéletes az egyszerű tejszínhab is, a grapefruit helyett is használhatunk más gyümölcsöt, de jobb, ha savanykásabbat választunk, mert a habcsók-Pavlova édes, jólesik az ellenpontozás.

Kellemes készülődést, nagyon finom és nagyon meghitt karácsonyozást kívánunk mindenkinek!

A receptekért köszönet Péter Andrásnak és Filep Katának, a fotókért Tóth Andrásnak, a terítékért a Butlerts-nek!

Forrás: Mindmegette.hu - Karácsony
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: hibiszkuszteában, fűszerpaprikával, sütőtökkrémleves, zselédesszerthez, tojásfehérjéket, csokoládékrémet, összemelegítjük, megszilárduljon, hibiszkuszvirág, hibiszkuszzselé, mártogatósokkal, gyökérzöldségek, tojásfehérjével, csirkemelleket, céklakrémleves, kreativitással, bazsalikomosan, összemorzsolva, varázsolhatunk, fehércsokoládé, tojásfehérjénk, beleapplikálni, bolondíthatjuk, összedolgozzuk, krumplipürével, fűszerpaprikás, szeretteinkről, fűszerezhetjük, összekeveredni, csirkemellfilé, savanykásabbat, karácsonyozást, zselatincsomag, beszerezhetünk, petrezselymet, főzőtjszínnel, karácsony drága, menüt kiadósan, karácsonyi időszakban, együttlétről szól, szokásos grissini, ilyenkor drágább, sült gyökérzöldség, sütőtököt meghámozzuk, tepsiben rusztikusan, chilis-fokhagymás olajjal, juhtúrós mártogatóshoz, mézes-mákos mártogatóhoz, száraz serpenyőt, egész mákszemeket, ropogós mákszemeket, mártogatós krémeket, Péter Andrásnak, Filep Katának, Tóth Andrásnak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Erdőn  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Kerüld el az evangélium örömén...  Alvó cicák  Németh László tollából  Rátalálsz  Nem számIt  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 20  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fehér virág  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A sors  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png telefon  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Szívem  s immár én is felragyogva, ért...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Irgalom és ítélet  A kételkedés kezelése  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szívem  Mi lenne ha  Az engedelmesség miért nem vál...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png nő  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
karácsony drága, menüt kiadósan, karácsonyi időszakban, együttlétről szól, szokásos grissini, ilyenkor drágább, sült gyökérzöldség, sütőtököt meghámozzuk, tepsiben rusztikusan, chilis-fokhagymás olajjal, juhtúrós mártogatóshoz, mézes-mákos mártogatóhoz, száraz serpenyőt, egész mákszemeket, ropogós mákszemeket, mártogatós krémeket, sült zöldségeket, karácsonyi menüt, hagyományos halleves, lábasban kevés, felkarikázott újhagymát, cékla megpuhul, utolsót keverjünk, felaprított petrezselymet, levest tányérokba, petrezselymes tejföllel, felkockázott főtt, karácsonyi halétel, csirkemellet kétféleképpen, klopfoló segítségét, szeletek közepére, vágódeszkán felaprítjuk, aszalt vörös, diót durvára, száraz serpenyőben, kakukkfű leveleit, nagyobb keverőtálba, aprított diót, csirkemellbe töltjük, forró serpenyőben, megtisztított krumplit, töltött csirkemelleket, frissen elkészült, családunk ízlésére, csirkemellet tölthetjük, fenti recept, ünnepi húsmentes, tapasztalat szerint, különféle lepények, színek miatt, pite megkenéséhez, torta tetejét, leveles tészta, spenótot megtisztítjuk, elősütött tésztára, vékonyan szeletelt, fokhagymás spenót, maradék tésztát, zöldséges pitét, zserbó vagy, fatörzs torta, desszertek terén, klasszikus zselés, legtöbb gyermektea, hibiszkusz olcsó, zselatincsomag tartalmát, korábban hideg, meleg hibiszkuszteában, mangót meghámozunk, magról lefejtjük, turmix segítségével, hideg vízbe, mangót alulra, hibiszkuszzselé alapot, ünnepi desszert, gyomrunk lesz, tejfölös krémhez, citromkrémhez gőzfürdőn, tojást közepes, citromok levét, tűzről levéve, tejfölös krémet, magas zsírtartalmú, szeletelt mandulát, összemorzsolt piskóta, édes tejfölkrém, pirított mandula, kicsit variálni, habcsókos alapból, angolszász országokban, desszertet választanunk, sütőpapírral fedett, habcsókok szépen, mini Pavlovák, kockákra tört, tojásfehérjét habbá, csokoládéba óvatosan, tojásfehérjék kemény, tetejét filézett, csokikrém helyett, egyszerű tejszínhab, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 15342
  • e Hónap: 29247
  • e Év: 158954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.