Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szív erényei
  2018-01-14 00:32:33, vasárnap
 
   
  A szív erényei


Szavaim időtlenek, márványlapra vésve élnek tovább. Hallgasd meg tanácsom:
1. Ha már tudod, mi végre születtél, megtudtad magadról a legfontosabbat.
2. Bár bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, vágyaidat ne tekintsd hiábavalónak: ami mára megvalósult, tegnap még képzelet volt.
3. Ember számára nem létezik nehéz helyzet, csupán helyzetek vannak. A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlennek tűnőhöz valamivel több.
4. Boldog életre vágyik minden ember. Ha élni akarsz, hagyj másokat is élni. Boldogságodat soha ne tedd függővé másoktól, így nem állod útját sem mások, sem a magad boldogságának.
5. Tudd, hogy szavadat félreérthetik. Olykor tetteidet is. A félreértés épp úgy hozzátartozik az emberhez, mint fához a levél, tengerhez a víz, törzshöz a kar, fejhez a gondolat. A félreértés oly természetesen jár-kel a világban, mintha együtt született volna a megértéssel. Ne magyarázkodjunk, ne szépítsük a történetet. Az igazság aranyból van és kiállja az idő próbáját.
6. A hallgatás tudománya: az istenek tudománya.
7. Állj az igazság pártján, de ne védd mindenáron a magad igazát. Semmi sem oltalmaz jobban a tévedéstől a nyitott szemnél, az értő fülnél, a mások iránti figyelemnél.
8., Hallgassunk meg másokat is, mert aki hallgatni tud, azt esetleg mások is meghallgatják.
9. A jót nehéz felismerni, ha nincs mihez viszonyítanunk. Az élet tanít meg erre a tudományra: kezedben a választás lehetősége jó és rossz között.
10. Az öröm képessége: az életrevalóság nagy képessége.
11. A jobb mindig a jó ellensége marad. Ne törekedj elsőségre, a dicsőség önelégültté, pökhendivé, lenézővé tesz. Akiket az élet mások fölé emelt, nagy árat fizettek érte. Légy kiváló hétköznapi életedben, és légy kiváló a szív erényeiben. A tülekedés meghasonlottá teszi a lelket: nem szép elsőség az, amelyet mások vére árán szereztünk meg.
12. Amikor a sors a szerencse trónusára ültet, akkor váltál a legszerencsétlenebbé... Fortuna kegyeltjének lenni múlandó királyság.
13. Vigyük végbe saját jótetteinket, ne várjunk rá, hogy mások tegyék meg helyettünk. A legkisebb jótett is elnyeri jutalmát.
14. Vegyük a dolgokat könnyedén, de mégse vegyük túl könnyen őket. Ami fontos és komoly dolog, az megfontolt döntést igényel. Az élet balgaságain, pedig tudjunk nevetni...
15. Mindennek adjuk meg, ami neki jár. A szemnek a látványt, a fülnek a muzsikát, a gondolatoknak a szárnyalást, a testnek a felüdülést, az igazságnak az elismerést, barátnak a barátot, az embernek a megbecsülést.
16. A nagy lélek megtisztul mások szeretete által és szeretetével másokat a fénybe emel. Élj a nagyság, e mindenki számára hozzáférhető formájával.
17. Nincs csodálatra méltóbb az embernél. Bánj vele ezen érdeme szerint.
(Tatiosz)

Fordította: Vágó Gy. Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Címkék: magyarázkodjunk, legfontosabbat, viszonyítanunk, boldogságodat, gondolatoknak, életrevalóság, félreérthetik, lehetetlennek, boldogságának, meghallgatják, meghasonlottá, hozzátartozik, természetesen, szeretetével, jótetteinket, leküzdéséhez, hiábavalónak, kegyeltjének, megbecsülést, márványlapra, hozzáférhető, megértéssel, megvalósult, önelégültté, figyelemnél, hallgassunk, balgaságain, szárnyalást, fordította, félreértés, megfontolt, hétköznapi, szereztünk, felüdülést, igazságnak, elismerést, szív erényei, szívnek távoli, nehézség leküzdéséhez, lehetetlennek tűnőhöz, magad boldogságának, igazság aranyból, hallgatás tudománya, istenek tudománya, igazság pártján, magad igazát, nyitott szemnél, értő fülnél, mások iránti, élet tanít, választás lehetősége, öröm képessége, Vágó Gy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Garai Gábor - Takarítás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  A sors  Png cica  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép álmokat!  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Adakozás  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Egy lelki imádság  Sokan azt tartják  Nevem  Nem méltó hozzád  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy hatékony szolga  Fekete-erdő desszert  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes délutánt kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Esti kép  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png férfi  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png telefon  Nevem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
szív erényei, szívnek távoli, nehézség leküzdéséhez, lehetetlennek tűnőhöz, magad boldogságának, igazság aranyból, hallgatás tudománya, istenek tudománya, igazság pártján, magad igazát, nyitott szemnél, értő fülnél, mások iránti, élet tanít, választás lehetősége, öröm képessége, életrevalóság nagy, jobb mindig, dicsőség önelégültté, élet mások, szív erényeiben, tülekedés meghasonlottá, szerencse trónusára, legkisebb jótett, dolgokat könnyedén, megfontolt döntést, élet balgaságain, nagy lélek, fénybe emel, magyarázkodjunk, legfontosabbat, viszonyítanunk, boldogságodat, gondolatoknak, életrevalóság, félreérthetik, lehetetlennek, boldogságának, meghallgatják, meghasonlottá, hozzátartozik, természetesen, szeretetével, jótetteinket, leküzdéséhez, hiábavalónak, kegyeltjének, megbecsülést, márványlapra, hozzáférhető, megértéssel, megvalósult, önelégültté, figyelemnél, hallgassunk, balgaságain, szárnyalást, fordította, félreértés, megfontolt, hétköznapi, szereztünk, felüdülést, igazságnak, elismerést, pökhendivé, felismerni, tévedéstől, megtisztul, csodálatra, erényeiben, mindenáron, történetet, formájával, tudományra, lehetősége, helyettünk, tudománya, szerencse, szépítsük, tetteidet, királyság, szeretete, valamivel, hallgatás, trónusára, legkisebb, megtudtad, születtél, könnyedén, képessége, tülekedés, ellensége, zsuzsanna, mindennek, időtlenek, elsőségre, vágyaidat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3916
  • e Hét: 13419
  • e Hónap: 27324
  • e Év: 157031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.