Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/139 oldal   Bejegyzések száma: 1386 
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
  2018-08-13 23:41:54, hétfő
 
  Hideg őszibarackleves kávéhabbal

Hozzávalók:
80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
4 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl barackpálinka
3 evőkanál gesztenyeméz
1 csipetnyi fahéj
A habhoz:
0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó, lehet koffeinmentes is)
1,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor


Elkészítés: A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra 1-2 csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.





Megjegyzés

A nyári hőségben igazán jólesik ez a különleges barackleves. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde)
  2018-08-06 23:29:20, hétfő
 
  Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde)

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma (közepes)
4-5 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír
4 db krumpli (közepes)
2 db marhahúsleves kocka
1 db füstölt ízű kocka
1 db pörkölt ízesítő kocka
1 db közepes kelkáposzta
1 szál csípős füstölt kolbász
15 dkg kolozsvári szalonna

bors
őrölt piros paprika
majoránna
őrölt kömény
cayenne bors
1 mk szódabikarbóna


Elkészítés

A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymapréssel kinyomjuk és egy kanál zsíron megdinszteljük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és rövid ideig együtt pirítjuk a hagymával, fokhagymával. Amikor a hagyma már megfonnyadt, a krumplit is többször átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a krumplikat, majd beletesszük a háromféle leveskockát, és addig főzzük, amíg a krumpli szétfő benne.
A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a torzsáját és a nagy ereket. A leveleket hármasával-négyesével feltekerjük és fűszál vékonyságúra szeleteljük. A csípős füstölt kolbászt vékony karikákra, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk.
Amikor a krumpli már szétfőtt, levesszük a gázról és krumplitörővel a krumplikat összetörjük, majd botmixerrel, vagy elektromos habverővel pürésítjük. Ekkor ízlés szerint teszünk bele őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, morzsolt majoránnát, őrölt köményt és cayenne borsot. Beletesszük a vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, és egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy a zöld levél zöld maradjon, és feltesszük főzni.
Közben egy kanál zsírt hevítünk egy teflon serpenyőben, beletesszük a kolozsvári szalonna kockákat és a kolbászkarikákat. Jól megpirítjuk őket és amikor a leves majdnem kész, hozzáöntjük.





Megjegyzés

Az autentikus recept annyiban tér el, hogy nem zsírral, hanem olívaolajjal készül, nincs benne kolozsvári szalonna és csak só, bors és paprika van benne kockák nélkül. Elkészítettem már az eredetit is, de így sokkal jobban ízlik nekem.
pancho57

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Cukkinis-póréhagymás krémleves
  2018-08-02 00:27:19, csütörtök
 
  Cukkinis-póréhagymás krémleves

Hozzávalók

50 dkg krumpli
2 db zöldségleveskocka
1 kg cukkini
1/2 szál póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma
10 dkg cheddar sajt
szerecsendió

bors

Elkészítés

A krumplikat megmossuk, majd héjastul nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük őket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Belemorzsoljuk a leveskockákat, majd lefedjük, felforraljuk, és a forrástól számítva további 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit, visszatesszük és újabb 5 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, és még 5 percig forraljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal, valamint a frissen reszelt szerecsendióval.
Botmixerrel pürésítjük az egészet, közben pedig annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Karikára vágott póréhagymával és pirítóssal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hideg erdei gyümölcsleves
  2018-07-31 23:05:42, kedd
 
  Hideg erdei gyümölcsleves

Hozzávalók

40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
25 dkg meggy (lehet befőtt is)
2 dl főzőtejszín
1 tk fahéj
3 db szegfűszeg

Elkészítés

A magozott meggyet, a levével együtt egy nagy edénybe tesszük, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy egy liter legyen.
Beletesszük a fűszereket , majd ízlés szerint teszünk bele cukrot, és 10 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk az erdei gyümölcsöket. 2 perc forralás után beleöntjük a főzőtejszínt, és addig keverjük, még besűrűsödik.
A lábast hideg vízbe állítjuk, és amikor már langyos, fogyasztásig a hűtőbe tesszük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kacsaleves csomboros húsgombóccal
  2018-07-28 02:34:46, szombat
 
  Kacsaleves csomboros húsgombóccal

Hozzávalók

Leveshez :
1,5 kg kacsaaprólék (szárnytő, farhát, nyak, mellcsont)
1 db karalábé
1 db zellergumó
4 szál répa
3 db gyökér
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1/4 db kelkáposzta
1 db burgonya
1 csokor zellerzöld
1 db tv paprika (kisebb)
1 db paradicsom (kisebb)
egész bors

ételízesítő (vagy leveskocka)
víz
Húsgombóchoz :
35 dkg darált sertéshús
1 db vöröshagyma (kisebb)
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál csombor (szárított)
1 db tojás

fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta


Elkészítés

A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük és alaposan összekeverjük, majd a masszából apró golyókat formázunk. A leves főzési idejének vége előtt, kb. 20 perccel adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük készre.
A levest kifőtt csigatésztával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak akik húsleves imádók. Ünnepekre de akár hétköznapokra kiváló és laktató leves.
Baloghné Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Paradicsomos lencseleves
  2018-07-26 00:34:11, csütörtök
 
  Paradicsomos lencseleves

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
2 bögre főtt lencse (kb. 400-500 g)
1 db darabolt paradicsom-konzerv
1 l húslevesalaplé vagy zöldségleves alaplé
8 dkg bébispenót
1/2 tk köménymag

bors


Elkészítés

Egy fazékban olajat hevítünk, majd beletesszük az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát,és egy-két percig pároljuk.
Hozzáöntjük a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, összekeverjük, pár perecig dinszteljük, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, és hozzáadjuk a darabolt paradicsom -konzervet, és pár percig kavargatva forraljuk.
Hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett lencsekonzervet, majd a bébispenótot is, összeforraljuk, majd tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves
  2018-07-25 00:34:15, szerda
 
  Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók

1,5 dl tejszín
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
1 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 liter húslevesalaplé (lehet kockából is)

bors
szerecsendió

Elkészítés

1. A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

2. Felöntjük az alaplével, majd belekeverjük az áttört fokhagymát. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

3. Amikor megfőtt a zöldség, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Provence-i kertészleves
  2018-07-23 23:47:17, hétfő
 
  Provence-i kertészleves

Hozzávalók

Hozzávalók:
40 dkg fejtett bab
10 dkg zöldbab
10 dkg csigatészta
2 paradicsom
1 cukkini
2 burgonya
1 vöröshagyma
1 póréhagyma
2 evőkanál olaj
bors
A sajtmártáshoz:
1 csokor bazsalikom
4 gerezd foghagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés

Elkészítés: A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsom ot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.

Az összes zöldségfélét 2 evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot, és amikor felforrt, beledobjuk a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük.

Közben elkészítjük a fokhagymás sajt mártást. A fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat.

A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk, és erre szedjük a forró zöldséglevest, a másik felét kis tálkában külön tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egri húsleves gazdagon
  2018-07-22 00:57:52, vasárnap
 
  Egri húsleves gazdagon

Hozzávalók

1 kg csont
40 dkg marhacomb

2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk zeller
1 db paradicsom
1 db zöld paprika
1 cikk karalábé
1 csipet bors
10 dkg eperlevél tészta
3 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

Vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a csontokat és a húst. Megsózzuk, és feltesszük főni l l vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állni hagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálba merjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
Az eperlevél tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A levest a tésztával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Borsóleves galuskával
  2018-07-20 00:09:16, péntek
 
  Borsóleves galuskával

Hozzávalók

2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 db burgonya
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
hagyma
olaj
ételízesítő
pirospaprika

1,5-2 liter víz
1 db tojás
10 dkg liszt


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
A burgonyát, a répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, és ízesítjük vegetával és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.





Megjegyzés

Zsenge borsóból a legfinomabb!
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/139 oldal   Bejegyzések száma: 1386 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 2001 db bejegyzés
Összes: 32046 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3265
  • e Hét: 15992
  • e Hónap: 44599
  • e Év: 1119908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.