Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/115 oldal   Bejegyzések száma: 1146 
Csirkebecsinált leves
  2017-09-15 22:59:58, péntek
 
  Csirkebecsinált leves

Hozzávalók

1 db csirke
40 dkg zöldborsó
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb fej karalábé
1 kisebb fej zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 ek kacsazsír
1 ek liszt
2-3 ág lestyán
1 kis csokor petrezselyem aprítva
20 dkg tészta


Elkészítés

A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A kacsazsírt megolvasztjuk, és beletesszük csirkét. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa- és fehérrépa karikákat és a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel.
Beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát és a csirke máját, és fedő alatt további 15 percig főzzük. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, kiforraljuk, majd tálaljuk.





Lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gulyásleves egyszerűen
  2017-09-14 23:07:07, csütörtök
 
  Gulyásleves egyszerűen

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
2-3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zeller
3-4 db krumpli
1 db vöröshagyma
1 db t. v. paprika
1 db paradicsom
2 tk pirospaprika

5-6 szem egész bors
1 tk ételízesítő
köménymag (ízlés szerint)
2 db babérlevél
1 ek zsír


Elkészítés

A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megszórjuk a pirospaprikával és az ételízesítővel, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint felvágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, a t. v. paprikát és a paradicsomot, majd még egy kevés vízzel feöntjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, az egész borsot, és így főzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk kockára vágott krumplit, és teljesen készre főzzük a levest. Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is. Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk ízlés szerint kenyérszeleteket, esetleg lángost, vagy pogácsát.





Megjegyzés

A gulyáslevest szerintem minden magyar családban ismerik, sőt szeretik, és rendszeresen meg is főzik. Az ízesítése eltérő lehet, én például a receptben leírt módon készítem.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Őszi minestrone
  2017-09-13 22:53:45, szerda
 
  Őszi minestrone

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db szárzeller
2 db sárgarépa
1 db édesburgonya
1/4 fej kelkáposzta
8 ek olívaolaj
1 ek só
2 liter zöldségleves-alaplé
30 dkg hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
20 dkg fehér bab (konzerv)
20 dkg vörös bab (konzerv)
1 marék kagylótészta
3 db bazsalikomlevél
3 ek reszelt parmezán


Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát, az édesburgonyát, a kelkáposztát megmossuk és, ha szükséges, meghámozzuk.
Mindegyiket felkockázzuk, majd sorban a serpenyőben felhevített olívaolajra dobjuk. A végén megsózzuk, felöntjük az alaplével, és közepes lángon 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt, valamint a gondosan leszűrt fehér és vörös babot.
További 15 percig főzzük, és pár perccel a főzési idő vége előtt beleszórjuk a tésztát is. A finomra aprított bazsalikommal és a parmezánnal megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Borsóleves galuskával
  2017-09-12 23:39:24, kedd
 
  Borsóleves galuskával

Hozzávalók

2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 db burgonya
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
hagyma
olaj
ételízesítő
pirospaprika

1,5-2 liter víz
1 db tojás
10 dkg liszt


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
A burgonyát, a répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, és ízesítjük vegetával és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.





Megjegyzés

Zsenge borsóból a legfinomabb!
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Köménymagos tojásleves
  2017-09-11 23:04:43, hétfő
 
  Köménymagos tojásleves

Hozzávalók

2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk köménymag
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
6 db tojás
1 ek ecet


Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
Ezután lejjebb vesszük a lángot, és - folyamatos kevergetés mellett - 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Palócleves marhahússal
  2017-09-09 22:37:24, szombat
 
  Palócleves marhahússal

Hozzávalók

30 dkg marhafelsál
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szelet paprika
1-2 karika csípős paprika
5-6 szelet szárított vargánya
1 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál édes nemes pirospaprika
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál tönkölybúzaliszt
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma

friss petrezselyem
friss kapor


Elkészítés

A húst hideg vízzel leöblítjük, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát és paprikát felszeleteljük, megfonnyasztjuk a a zsiradékon, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és néhány percig pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát és a szárított vargányát. Fedő alatt, saját levében majdnem puhára pároljuk.
Közben külön lábasban feltesszük főni a krumplit és a zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz öntjük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük. Petrezselyemmel és kaporral meghintve tálaljuk.





Megjegyzés

A palócleves a magyaros ízvilág jeles képviselője. Egy igazi klasszikus, amelyet szinte mindenki szeret. Olvastam, hogy Gundel Mikszáth születésnapjára készített palóclevest sűrű húsból. Én is szoktam bárányhúsból készíteni, de a mai ajánlatom marhahússal készült.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fűszeres répakrémleves répa tócsnival
  2017-09-08 23:36:35, péntek
 
  Fűszeres répakrémleves répa tócsnival

Hozzávalók

75 dkg sárgarépa
1,5 l zöldségalaplé
2 ek olívaolaj
2 fej hagyma
1 diónyi gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kurkuma
1 tk őrölt római kömény
1 tk fahéj
1 tk barna cukor
1 ek lime-lé

A répa tócsnihoz:
25 dkg sárgarépa reszelve
2 ek liszt
1 db tojás
1/2 tk kurkuma
1/2 tk curry

bors
olaj


Elkészítés

Egy edényben olajat, megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított gyömbért, valamint az őrölt fűszereket, és az egészet összepirítjuk.





Ha már illatos, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott répát, és alaposan összeforgatjuk.





Ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.





A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. Sóval, barna cukorral és a lime levével ízesítjük ízlés szerint.





A répát lereszeljük a reszelő nagy lyukú felén.





Majd összekeverjük kevés fűszeres liszttel (előzetesen alaposan összekeverjük kurkumával, curryvel, sóval, borssal) és a felvert tojással.





Kezünkkel kisméretű lapos pogácsákat formázunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük.





A levest a tócsnikkal, valamint zöld fűszeres joghurttal tálaljuk.





Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Túrós őszibarackleves
  2017-09-07 22:52:50, csütörtök
 
  Túrós őszibarackleves

Hozzávalók

1 kg őszibarack
1 ek citromlé
25 dkg túró
2-3 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4-5 dl tej (vagy kevesebb)


Elkészítés

A barackot meghámozzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel egy botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd beleturmixoljuk a barack 2/3-át. Hűtőbe tesszük néhány órára, és a maradék barackkal tálaljuk.





Megjegyzés

Ha inkább desszertként ennénk, kevesebb tejet használjunk, úgy sűrűbb lesz, és pohárkrémként tálalható. A gyerekeim desszertként is imádják. És a legjobb benne, hogy pillanatok alatt kész! Behűtve igazi nyári frissítő.
MME

Forás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gyors bableves
  2017-09-06 22:23:55, szerda
 
  Gyors bableves

Hozzávalók

45 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
2 db fehérbabkonzerv (250 g)
40 dkg daraboltparadicsom-konzerv
25 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
2 db húsleveskocka
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
őrölt csili

Elkészítés

A leveskockákat feloldjuk 8 dl forró vízben. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és együtt pirítjuk további néhány percig. Ezután hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett babot, a darabolt paradicsomot, a levével együtt, majd felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Közepes lángon főzzük 6 percig.
A babos keverékbe forgatjuk a felkarikázott virslit, és forralunk rajta egyet, végül egy kevés sóval, borssal és őrölt csilivel ízesítjük. A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Almás szilvaleves
  2017-09-05 21:58:56, kedd
 
  Almás szilvaleves

Hozzávalók

50 dkg szilva
3 db alma
3 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1,5 l víz
2 kk fahéj
4 csapott ek cukor
2 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a szilvát kimagozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk mindkettőt.
Az gyümölcsöket egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
A tejet kikeverjük a pudingporokkal, és a végén besűrűsítjük vele a levest.





Megjegyzés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető és pillanatok alatt elkészül.
Scsilluka

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/115 oldal   Bejegyzések száma: 1146 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 4337
  • e Hónap: 94218
  • e Év: 1080350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.