Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/119 oldal   Bejegyzések száma: 1181 
Alternatív Gyurcsány(csomag)
  2008-03-31 21:58:27, hétfő
 
  Alternatív Gyurcsány(csomag)

Mottó :
"Kölcsönt ne végy, ne adj, mert a hitel elveszti önmagát, el a barátot. Viszont, adósság a gazdálkodás hegyét tompítja ..."
( Shakespeare )

Nem kell közgazdasági Nobel-díj ahhoz, hogy ne lett volna előre látható az úgynevezett konergencia-program teljes csődje. Már megalkotásakor teljesen világos volt, hogy tökéletesen alkalmatlan az ország úniós felzárkóztatására - sőt, előre kódolták benne az ország további leszakadását és újabb gazdasági, - és ennek következtében mindinkább elmélyülő társadalmi problémák generálódását. Sokan gondolják ( némileg joggal ), hogy mindezért kizárólag a bennünket kísérleti terepnek tekintő Európai Únió a felelős, de a kép ennél mégiscsak árnyaltabb. A nagy semmibe vezető idióta megszorításokat ugyanis nem Brüsszelben , hanem idehaza agyalták ki - egy kirívóan tehetségtelen és köztörvényes politikai "elit" aktív közreműködésével.
Bebizonyosodott, hogy az uniót csak a számszerűsíthető államháztartási "eredmények" érdeklik, és magasról tesznek a magyarok össznépi nyomorúságára. Rossz értelemben véve szuverén állam vagyunk az európai nemzetek közösségében : a brüsszeli hivatalnokok nem szállnak felesleges közgazdasági vitába egy hazudozó biológiatanárral, egy pályaelhagyó felcserrel vagy egy "trükkök százaival" operáló, piti ócskavaskereskedővel.

Amit ( sokadszor is ) látunk, az a "baloldali" gazdaságpolitika totális csődje. És erről még nem is kizárólag a szabolcsi tulok tehet, egyszerűen a "baloldal" vérében van a dilettáns rombolás. Hatvan éve "reformálják" az országot elbaltázott ötéves tervekkel, új gazdasági mechanizmussal és egyéb elmebeteg őrületekkel - de a vége minden esetben egy és ugyanaz : menetrendszerűen bekövetkező megszorítás és az életszinvonal brutális csökkentése. Így volt ez a nyolcvanas évek végén, a Bokros-csomag idejében és most is. Persze nem véletlen, hogy a társadalom kétvállra fektetése minden esetben az úgynevezett "baloldali" kormányok regnálása idején következik be : a kommunista ( és posztkommunista ) hatalmak sohasem értettek új érték teremtéséhez. A történelem során mindig csak elvenni tudtak, legfeljebb a mások által kínnal-keservvel megtermelt kicsinyke torta felszabdalásában jeleskedtek, miután pofátlanul odatolakodtak a közös asztalhoz. ( "A sikeresekre és a leszakadókra támaszkodik az MSZP" - by Szekeres Imre )

Ebbe a szarkaszemléletbe tökéletesen illeszkedik a mostani "gazdaságpolitika", amely a társadalom teljes kifosztására és az adóbevételek maximalizálására törekszik.
( "Sikerrel", Magyarország a világ második legjobban megadóztatott - vagy inkább túladóztatott országa )
Vám, Apeh és ki'tudja még milyen rendű-rangú ( rákosista-típusú ) kommandók tucatjai vegzálják és büntetik orrba-szájba a védtelen társadalmat, a magánszemélyeket éppúgy mint az értéket és munkahelyeket teremtő ( vajon meddig még ? ) agyonsarcolt vállalkozásokat. Ez lenne a haladó "baloldali progresszió" ?
Ugyan. Ez inkább intézményesített rablás ...

Elvtársaink mindig borzasztóan értettek ahhoz, hogy válságmenedzseljék az önmaguk által okozott gazdasági káoszt, amelyről persze mindig, mindenki más tehet - tehetett, csak éppen ők nem. Hol a "kedvezőtlen nemzetközi folyamatok begyűrűzése", mikor az aktuális ellenzék ( korábban belső ellenség ) miatt volt/van szükség "bátor reformokra", amelyek végrehajtására - természetesen és kizárólag - csak ők vannak "hitelesítve". Ilyenkor mindig Hofi Géza elhíresült mondása jut az eszembe, miszerint "a kapitalistáknak most rossz, nálunk meg azért nem jó ..." Kérdés, vajon meddig lehet még a vezetési alkalmatlanságot lelkes tűzoltással elkendőzni, mikor veszik észre az emberek végre, hogy az ismétlődő nadrágszíjmeghúzásokat valójában melyik társulatnak köszönhetik ?

Ebbe a sorba szorosan illeszkedik a gyurcsányi reform-blabla, amely valójában nem reform, hanem kíméletlen pénzbehajtás, a hat éve tartó koncepciótlan kormányzás következtében előállt államcsőd kényszerű elhárítása. Fogalmazhatunk sarkosabban is : az ország most fizeti meg Gyurcsány Ferenc hatalomban maradásának az árát. De még ennél is súlyosabb következmény, hogy a hazugság kormánya nem csak a múltat és a jelent, de már a nemzet jövőjét is tönkretette a rövidtávú politikai túlélés érdekében. Eközben úgy eladósította az országot, mint előtte senki más : már a hitelek kamatainak a törlesztéséhez is újabb hitelekre van/lesz szükség. Miközben a népszavazás következtében "kieső" évi 40 milliárdról folyik a vita ( valójában ez nem kieső összeg, csak vissza kellene adni, amit korábban az oktatásból és az egészségügyből kivontak ), havonta újabb félmilliárd dollárral ( napi 2,8 milliárd Forint - cca. 280 Ft/fő/nap ) növekszik az ország adóssága.

Sajnos belátható időn belül sem lesz jobb, hiszen lassanként nem lesz már mit lerabolni. "Hála nekik", a jövedelem termelésére hivatott aktív gazdaság tragikusan lefagyott, amely logikus következménye a kizárólag megszorításokra épülő neoliberálisra hasonlító, valójában semmilyen gazdaságpolitikának. Pedig csak elvonásokra építve egyetlen országban sem volt még gazdasági fellendülés, eleve értelmetlen dolog ilyesmivel kísérletezni. Márpedig ha belátható időn belül nem lesznek új munkahelyek ( ezáltal kiszélesedő adófizetői tömeg ), menthetetlenűl összeroppan az inaktív társadalmi csoportokat eltartani képtelenné vált teherviselő réteg. A rövidtávú gondolkodás első "eredményei" már jól láthatóak : pedig a középosztály derékbatörése nem pusztán politikai hiba, hanem a nemzet ellen tudatosan, aljas szándékból elkövetett jóvátehetetlen bűn. Népírtás, indirekt eszközökkel.
Gyurcsány jövője másodlagos

A következmények már túlmutatnak Gyurcsány Ferenc személyén vagy privát sorsán. Az idő és lépéskényszerbe került szocialisták állítólag Simor Andrást szemelték ki a gyurcsányi romhalmaz eltakarítására - kérdés, hogy a nyíltan szocialista kötődésű Simor feladja-e kényelmes bankelnöki pozíciójat pusztán azért, hogy eleve bukásra ítélt ( átmeneti ) miniszterelnökként vigye el pártelnöke helyett a balhét. Simor nem buta ember, de kemény feltételei vannak - fájó, jövőbeli programja ránk ( adófizető állampolgárokra ) nézve semmi jóval nem kecsegtet.

Szerinte ugyanis az "elkúrt" gazdaságot csak úgy lehetne szanálni, ha a kiadásokat évi 2.000-2.500 milliárd forinttal csökkentené az állam. ( Ez havi 20 ezer Forintos többletelvonást jelentene személyenként és havonta, beleértve az aggastyánokat és csecsemőket is ... ) Szerinte "drágán termelünk, kevesen dolgozunk, alacsony a kutatás-fejlesztés és az innováció hatékonysága, túlméretezett és egyúttal kevéssé hatékonyan működő bürokrácia telepszik a gazdaságra, valamint egy álszent és erkölcstelen pártfinanszírozási rendszer és az ezzel párosuló virágzó korrupció drágítja a közbeszerzéseket és torzítja a gazdasági döntéseket". Ez a körmondat speciel igaz, de a java még csak ezután következik : a nyugdíjrendszer laza (?), a családtámogatási és közoktatási rendszer pedig európai mércével mérve is gáláns ... Szerinte nem lehet megoldás a minimálbér növelése ( régi szociálliberális eposz ), mert az egész iparágakat űzne el Magyarországról. ( Na persze, legyél csak rabszolga a saját országodban hülye magyar ... )
Összegzésként megállapítja : "a magyar lakosság jelentős része, idestova 18 évvel a rendszerváltás után sem érti, mitől lehet sikeres egy ország ( és ezen belül lakói is ) a globális piacgazdaságban. Nem érti vagy nem akarja elfogadni, hogy ez a mai világ a szabadságról, a felelősségvállalásról, a folyamatos változásokhoz való rugalmas alkalmazkodásról szól, nem pedig arról, hogy ha némi stiklizés után az adónkat esetleg befizettük, akkor az államnak kötelessége gondoskodni munkalehetőségünkről, jövedelmünkről és jólétünkről ..."

No persze. Miközben a jövedelmünk nem emelkedhet ( mert elriasztja innen a rablótőkét ), a körülményekhez rugalmasan alkalmazkodva ( korgó gyomorral ) építsünk ( természetesen nekik, kiváltságosaknak ) egy sikeres országot, amelyben az adókkal kiforgatott zsebeinkből még öngondoskodunk is magunkról, hiszen az állam ( a befizetett sarcokért cserébe ) semmit sem kíván biztosítani a számunkra.
( Legfeljebb gumilövedéket, paprikasprayt és kordont )
Simor nyilván büszke magára - lám, milyen okosakat szólt, többmilliós jövedelemmel a zsebében. De mielőtt elkezdené osztani az észt - javaslom konzultáljon azzal a 750.000 nyugdíjassal is ( történelmi szavazóbázis ), akik kevesebb mint havi ötvenezer forintból próbálják meg túlélni a gyurcsányi idiótizmust. ( Ők legalább megérték a nyugdíjat. Simor ugyanis a nyugdíjkorhatárt is szívesen megemelné - aki szerencsés, a munkahelyről egyenesen a temetőbe mehetne. Olcsóbb állam ... )

Egy országból azt formálni, amit a vezetői szeretnének, a nép számára tragédia. A fentiekből is látszik, hogy a személycserék mit sem érnek, ha eközben a recept változatlan : reformok "baloldali" módra, tehát csöbörből-vödörbe. A Simor-nyilatkozat időzítése aligha lehet véletlen, ( szociálisan érzékeny és igazságos ) elvtársaink már javában tesztelik a népet - bizonyosan küszöbön az újabb gyurcsány-csomag. Kormányzás helyett ( tűzoltásként ) ez is valami, és 2010-ig lesz még ennél is lejjebb.

Pedig ami nem megy, azt kár erőltetni ...

Kép

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2329.jpg

http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányválság: zuhan a forint
  2008-03-31 21:52:04, hétfő
 
  Kormányválság: zuhan a forint
2008-03-31. 18:04:54

A kormányválság hírére zuhanni kezdett a forint. Egy óra alatt 4 forinttal emelkedett az árfolyam - nem sokkal dél után 261 forintot adtak egy euróért. A mostani árszint kéthetes mélypontot jelent.

Az MSZP és az SZDSZ 2002 óta tartó koalíciós együttműködésében eddig egyetlen válság, sem a D-209-es ügy, sem a Medgyessy Péter 2004-es bukása sem váltott ki ilyen hatást a forintpiacon. Gyengül a BUX is. A Budapesti Értéktőzsde indexe már 4 százalékot esett.

Der Standard: Gyurcsány menti a bőrét

A Der Standard című osztrák napilap szerint Gyurcsány Ferenc a saját bőrét menti azzal, hogy a visszalépett a magánbiztosítók bevonásától az egészségbiztosítási rendszerbe. Az MSZP-SZDSZ-koalíció pedig utolsó óráit éli.

A liberális lap elemzője szerint az MSZP-ben uralkodó pánik oka nem a népszavazáson elszenvedett vereség, hanem annak mértéke. A Neue Zürcher Zeitung szintén átfogó elemzést közölt a magyar kormányválságról. A svájci lap szerint egy új választás kiírása a Fidesz elsöprő győzelmét hozná.

[Forrás: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=207165&fr=nemzetihirhalo]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány kitálal: túl sokat a
  2008-03-31 21:46:54, hétfő
 
  Gyurcsány kitálal: túl sokat akart az SZDSZ!
2008. március 31. 21:01 | Forrás: STOP/ATV-Friderikusz most




Gyurcsány Ferenc az ATV szerkesztőségében; fotó: Népszava - Szalmás Péter

Gyurcsány továbbra sem gondolkodik kisebbségi kormányzásban, és mindent elkövet, hogy megállapodjanak az SZDSZ-el. Ugyanakkor nem érzi úgy, hogy megalázta volna a koalíciós partnert szombati bejelentésével.


Gyurcsány Ferenc a ma előállt koalíciós mélypont hátterét az ATV Friderikusz most című műsorának felvételén úgy magyarázta: meggyőződése, hogy elsősorban nem személyi kérdésről van szó.

Mint mondta, az utóbbi időben az SZDSZ-el folytatott tárgyalásokon a koalíciós partner egyre határozottabban azt a politikát igényelte, hogy a megszorításokat folytatni kell még a szociális kiadások tekintetében is. A szocialisták és maga a miniszterelnök is úgy értékelte, hogy az elmúlt két év után az ország nem lesz partner egy tervezett 2000 milliárd forintos megszorításban, ami éves szinten 600 ezer forintot venne ki minden magyar háztartásból.

Gyurcsány szerint ennek a társadalompolitikai következményei elviselhetetlenek lennének. Magyarország nem egy laboratórium - érvelt a miniszterelnök, így arra jutott, hogy egy megvalósuló mérsékelt reform az jobb, mint egy meg nem valósuló radikális változtatás. Kóka János ellenben ezt úgy éli meg, hogy az MSZP nem bátor. A miniszterelnök úgy vélte, politikailag egyszerűen nem racionális és elfogadható az, amit az SZDSZ akar. A kormányfő úgy látja: két nagyon fontos visszajelzés van, ami az új egészségügyi miniszter által korrekcióra szorul. A pénztárok kérdése és a vizitdíj.

Itt korrekciós politikát kell csinálni - mondta Gyurcsány, - mert amikor nagyon jelentős averziója van egy kérdésben a társadalomnak, akkor meg kell gondolni a teendőket, ugyanakkor sem dogmatikusként, sem bátortalanként nem szabad viselkedni.

Elsősorban nem személyi kérdés

Az interjúban a miniszterelnök kitért arra, hogy Horváth Ágnes leváltásával nem akarta megalázni az SZDSZ-t. Mint mondta, jogában áll leváltani kormánya egyik miniszterét, és tettével nem az SZDSZ sorsáról döntött, hanem egy minisztere sorsáról. Ugyanakkor biztos volt abban, hogy nem lesz egyetértés az ügyben, ám szerinte az igazi vita a reformpolitika tartalmáról szól, nem pedig a személyi kérdésekről. Megjegyezte, Horváth Ágnes nagyon elegánsan vette, amikor ezt közölte vele.


Gyurcsány Ferenc a műsorvezetővel; fotó: Népszava - Szalmás Péter
A miniszterelnök elmondta: az MSZP is elviselte az eddigi bírálatokat az SZDSZ-től, többek közt akkor is, amikor egy kormánytag a népszavazás estéjén fogalmazott meg véleményt róla. Gyurcsány szerint meg fognak egyezni az SZDSZ-el április harmincadikáig, mert ez mindkettőjük érdeke. Friderikusz Sándor kérdésére válszlova Gyurcsány leszögezte, neki gondolni sem szabad a kisebbségi kormányra addig, amíg be nem csukják az ajtót valakik, és akkor is egy másik ajtót kell kinyitni.

Még nem tervezi bukását

Az MSZP-hez való viszonyáról Gyurcsány kifejtette: egy párt egy embert általában addig támogat, ameddig sikeres. Ha nem ért egyet vele, akkor eltávolodik tőle, és üzeneteket küld. Ugyanakkor Gyurcsány nem gondolja, hogy szándékait valaha a párt miatt fel kellett volna adnia. Az MSZP bizonyos esetekben figyelmeztetett, hogy mi a jó tempó, de sokszor ez is túl gyors volt. A kormányfő szerint tény ugyan, hogy előbb-utóbb a miniszterelnök mindig megbukik, de elhamarkodott gondolat, hogy ez a közeljövőben lesz. Gyurcsány szerint mind a koalíciónak, mind neki van jövője.

A miniszterelnök nem tervezi, hogy az MSZP-től megválna és új pártot alapítana, mint kifejtette: ez érzelmileg és politikai racionalitását tekintve is elképzelhetetlen számára, ugyanis az MSZP az a párt, amelyik az egyetlen adekvát választ adja a jobboldalról érkező nemzeti radikalizmusra és populizmusra.

Gyurcsány Ferenc arról a friss felmérésről, amely szerint a budapestiek többsége is inkább Orbán Viktor támogatja vele szemben, azt mondta: ez azért lehet, mert nem tudják, milyen az igazi Orbán Viktor, és csak az illúziót akarják látni. Ez egy veszélyes szirénhang és szerinte nekik feladatuk az is, hogy megmutassák mit takar ez az illúzió, még akkor is, ha ez egy hosszú folyamat lesz - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Friderikusz most című műsorában.


http://www.stop.hu/articles/article.php?id=300909&lstparts=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP-körlevél: "szavahihetőség
  2008-03-31 21:31:49, hétfő
 
 
MSZP-körlevél: "szavahihetőségünk nem mérhető"



A Magyar Nemzet birtokába jutott egy elektronikus levél, amelyet tegnap kora délután az MSZP békéscsabai szervezetének e-mail címéről Tóth Károly országgyűlési képviselő aláírásával küldtek el szocialista pártvezetőknek. Az egyik címzett által lapunknak eljuttatott dokumentumot a címzettlista tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek nem postázták.

A bekescsaba@mszp.hu címről érkezett levelet megkapták Juhász Ferenc és Szekeres Imre elnökhelyettesek, Kiss Péter, Hiller István és Ujhelyi István alelnökök, Lamperth Mónika, Mandur László, Mesterházy Attila, Veres János és Vadai Ágnes elnökségi tagok. A levelet elküldték még Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőnek, Baja Ferencnek, a szocialista platform elnökének, Steiner Pál fővárosi frakcióvezetőnek, Németh Erikának, a Baloldali Tömörülés platform ügyvivőjének és Veress József Békés megyei elnöknek.

A ,,Kiindulási helyzet - Tóth Károly levele" szerzője bevezetésként jelezte, hogy pénteki találkozásuk jól végiggondolt forgatókönyve alapján egyetlen lehetősége írásban megosztani a címzettekkel a véleményét. Felhívja a címzettek figyelmét, hogy ,,társadalmi támogatottságunk nagyon gyenge, szavahihetőségünk gyakorlatilag nem mérhető; az MSZP helyi szervezetei maguk alatt vannak, kicsi a mozgósító képességük, a gazdaság tovább gyengül, a kormányzat prognózisait »hetente« kell változtatni." A levél szerzője ebből következően úgy véli: ,,bizalom hiányában nem tudjuk a társadalom irányába a biztonságot garantálni; helyi, önkormányzati szinten a 2006-os »választási stratégiánk« miatt nem tudunk ellensúlyt képezni". Egyidejű súlyosbító és enyhítő körülménynek tartja ,,az SZDSZ állandósuló fenyegetését a koalíció felmondásáról", ugyanakkor a kisebbik kormánypárt belső és külső válságából adódóan most először elképzelhetőnek tartja, hogy a pénztártörvény apropóján ezt meg is teszik a szabad demokraták.

A levél írója úgy tartja: ,,ugyanakkor a koalíció felmondása támogatottságunk azonnali 10-12%-os növekedésével járna". Rövid távú célként Tóth Károly a következőket jelöli meg: ,,legalább egy év nyugodt kormányzási szakasz biztosítása, hogy bemutathassuk, képesek vagyunk és tudunk kormányozni, ha ez sikerül, az európai parlamenti választások elvesztése után (de ekkor nem megalázó a vereség) a fejlesztési programok eredményeire támaszkodva megkezdhetjük a kilábalást; ehhez át kell alakítani a pályázati rendszert és a pályázati célokat (...)".

Ha az MSZP rövid távú céljai teljesülnek, akkor a szerző szerint kiderül: ,,képesek voltunk kormányozni, és nem csak a választási kampányban részt venni, akkor van esély olyan hosszú távú célokat kitűzni, amelyben az MSZP tartósan az ország meghatározó politikai ereje marad, ahol az MSZP nélkül érdemi döntéseket nem lehet hozni! A fideszes helyi önkormányzatokban lehetőségünk lesz a visszásságok bemutatására, mert megteremtődik annak a feltétele, hogy a helyi közösségek hitelesnek fogadják el kezdeményezésünket".

A levél írója rögzíti, hogy azonnali döntést kell hozni ,,a pénztártörvény módosításáról úgy, hogy 100% állami tulajdonnal a pénztárakat létre kell hozni, de ki kell mondani, 2010 októberében dönt a parlament a magántőke bevonásáról! Ezzel elkerülhető egy őszi, ismét vesztes népszavazás; akkor is meg kell hozni a döntést, ha ez az SZDSZ kivonulásával vagy a koalíció felmondásával való fenyegetéssel jár együtt, mert kisebbségi kormányzás még mindig lehetséges - az SZDSZ vagy részei és az MDF - külső támogatásával".

A szerző szerint ,,a fentiek azonban igazán csak akkor tudnak eredményesek lenni, ha két alapvető kérdéssel szembe merünk nézni, és képesek vagyunk jó döntést hozni: az MSZP és a miniszterelnök tekintélyét, szavahihetőségét egyidejűleg csak nagyon nagy munkával lehet helyreállítani". A ,,Tóth Károly békéscsabai országgyűlési képviselő" aláírással elküldött levél így végződik: ,,El kell ismerni: a Fidesz a parlamenti demokrácia mellett kötelezte el magát a népszavazás után, ezért »mától« jól kell kormányozni, annak érdekében, hogy 700-800 ezer ember támogatását visszaszerezzük azok közül, akik most igennel szavaztak a népszavazáson, és vissza kell szerezzük az elbizonytalanodott választóinkat."

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Unalmas fidesz
  2008-03-31 21:26:13, hétfő
 
  Unalmas fidesz

Milyen baromi unalmas lehet most fideszesnek lenni! Túl vannak egy kényelmesen megnyert csatán, és minden kimutatás szerint - igaz, félidőben - de nagyon nyerésre állnak. Orbán Viktor langyos beszéddel kívánja táborába toborozni a ''nemzeti, magyar szótól libabőrőzőket''.

Toborozza hát azt, akinek elég a langyos beszéd, a szürke szólamok tömege! Toborozza csak a hírtévé által manipulált ''jobboldalit'', akinek elég, ha Orbán Viktor elfingja magát és lóhalálában siet leszavazni a Fideszre! Toborozza csak a kádári nyugdíjast, aki mindig mozgósítható lesz 300 forintos kérdésekben, de mindig le fogja szavazni a határon túli, vagyis az összmagyarság ügyét. Toborozzon a Fidesz, toborozzon a new yorki zsinagógákban, ahol Orbán kuncsorog médiatámogatásért a főrabbinál és a már szerencsére csak ''tetemcafatként'' funkcionáló Tom Lantosnál. Toborozzon segédje által, Sólyommal Izraelben! Vagy álmodoztasson nagykoalícióról Kósával, Rogánnal, meg a többi, beképzelt nyálas, nagyképű Fidesz-góréval.

Pudingok Társasága ez.

Nem kell nekem ez a langyos közép.
Markáns politikát, szókimondó politikusokat akarok látni, viták harsány ütközését, értékek földcsuszamlását, lángtenger és nem hintapolitikát!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mór megtette...
  2008-03-31 21:16:25, hétfő
 
  A mór megtette...

Menesztik Hordágy Ágnest. Dr. Mengelicát.
A rövid idő alatt magát sikeresen meggyűlöltető tenyeres-talpas némbert lapátra tették immáron. A magam részéről jobb szerettem volna, ha anno még Afganisztánban jártában-keltében a tálibok verik ki a kezéből a rózsaszín retikült. Mondjuk egy páncéltörő rakétával. Micsoda célpont volt!
De nem. Most leváltották, régi jó komcsi szokás szerint. Levezényeltetjük valami hülyével a terveinket, aztán dobjuk. Természetesen érdemei elismerése mellett. A nép gyűlöli, de ezzel egy kicsit megtisztultnak hazudják magukat a bolsik. Mi kérem elzavartuk, mert tehetségtelen. Vagy tisztességtelen. Akármiért. Csak egy kicsikét piszkos a kezünk. Egy embert tesznek jelképévé az egészségügy lerombolásának, aki magába szippantja a nép unszimpátiáját és utálatát... Aztán kinyomjuk a mérges pattanást. Semmi nem változik, csak ideig-óráig megint tisztábbnak látszunk. Az istenadta balga nép pedig egy kis elégedettséget él végre át. Mintha bármi is változna. Mintha egyedül ő tervelte volna ki az egészet. Mintha nem bábú lett volna, egy beszélő mozgó bábú, aki utasításokat hajt végre.
Jön helyette más, aki majd folytatja.
Pszeudo-minőségjavítás.
A hülye Medgyessy helyett jött Gyurcsány. Valóban minőségjavulás ez?
És most jobb? Horváth Ágnes pedig milliárdosként fogja boldogan leélni az életét. És senki nem veszi elő őt sem. Mindenki jól járt.
Csak már megint a kiszolgáltatott magyar nép az, aki ráfizet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mszp-Szdsz diktatúrából koalíc
  2008-03-31 21:15:24, hétfő
 
  Mszp-Szdsz diktatúrából koalíciós bukta-túra

Borul-e a kormánykoalíció, vagy nem, ez borzolta ma az idegeket a munkahelyeken. Ilyenkor izgalmas ám a politika! Az állóvíz rohanó vízeséssé változik, és senki sem tudja, ki töri össze magát a szakadékon túl.

Nos, a koalíció tutajának eresztéke kínosan, és hangosan recseg-ropog. Én pedig izgatottan hallgatom a jó híreket. Vasárnap már mámoros áhítattal hallgattam Gyurcsány hadüzenetét, éreztem, ebből még kikerekedik valami. Ma reggel 20 perc alatt menesztette a saját túlélésének érdekében a pufók arcú egészségügyi hóhérasszonyt. Ő sem fog már miniszterként szülni. Otthon. (Dícséretes, dícséretes.) De az Szdsz sem habozott a válasszal: ''Gyurcsány mentálisan alkalmatlan a kormányzásra''. Most vettétek észre, hapsikáim? Akkor mégiscsak igaza volt annak a fránya jobbnak? (Már megint...) És a koalíciós tutaj ezzel szép lassan, egyre gyorsuló ''hógolyó'' ütemben, meglódult a politikai Niagara felé.

Az Szdsz visszahívta a koalíciós minisztereit és államtitkárait és azt mondta, Gyurcsány felrúgta a koalíciós szerződést. Gyurcsány visszavágott, hogy a kirúgást megteheti.

És közben ment a nagy parlamenti furkálás és kutakodás: ki a megvehető az Szdsz-ből és az Mdf-ből, mit szól a külföld (mint mindig: retteg a válságtól, ha-ha) és főleg: kit támogatnak a főrabbik, a zsidó Gyurcsányt vagy a zsidó Szdszt (végre egy igazi dilemma!), mit csinál a Fidesz (ha okos, akkor hallgat: hadd marják egymást agyon a vörös-kék patkányok) és mit, az Szdsz.

És az események izgalmas, már már erotikusan bizsergető fordulatokat vettek.

Gyurcsány ma délután már Kóka szemébe röhögött, gúnyosan. Ezt maga a Nagy Index jelentette ki. (A kezdet vége, vagy a vég kezdete?) Hol van már a ''Ugye, mi jóbarátok vagyunk?'' A barátok vérző szájjal köpködik egymásra a cimkéket, mentálisan alkalmatlan (=hülye), akaratgyenge, míg a másik részről az Mszp padsoraiból megtapsolták, amikor Kóka bejelentette, hogy visszahívják a minisztereiket...

Sosem reméltem, hogy ezeket a gyönyörű pillanatokat megélem. Ezek után a jelzők után már nagyon nehéz lesz együtt kormányozni, egyrészt a tapsok és a gúnyos szemberöhögés miatt, másrészt a mentálisan gyenge jelző végett. Hiszen, aki egy mentálisan gyenge emberrel együtt kormányozza a hajóját, az maga sem teljesen normális.

Az Szdsz-nek vége van, ez az egy bizonyos.
És ennél nagyobb örömhírt már nagyon nagyon régen hallottam.

Ha előrehozott választás lesz, azért lesz bukta, ha ezek után kitartanak a koalíció mellett, azért lesz bukta, ha 2010-ben maguk indulnának azért lesz bukta, ha az Mszp-vel, azért, ha Kóka marad, azért, ha Fodor jön, azért.

Bonthatjuk a pezsgőket: a legkártékonyabb alakulat hamarosan már csak turista jeggyel fogja látni legszebb középületünket.

Addig pedig: gyönyörködjünk a kilátásban. Mi, mentálisan alkalmasak.
Mert a Niagara egy nagyon szép vízesés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagytakarítás
  2008-03-31 21:06:35, hétfő
 
  NAGYTAKARÍTÁS

Ha van valami, amiben mélységesen egyetértek Gyurcsány Ferenccel, az az, hogy az Egészségügyi Minisztériumban folyó állandósult fejetlen (?) zsinatolást meg kell szüntetni.

Ennek természetesen szükséges, de nem elégséges feltétele Horváth Ágnes föld körüli pályára állítása.

Bármennyire furcsának tűnik is, véleményem szerint az egyértelmű közutálatnak örvendő jelenlegi miniszterasszony valójában csak egy guminő, abban az értelemben, hogy rugalmasan visszapattan róla minden támadás, lehet szidni, pofozni, belerúgni, ő sértetlenül halad tovább. Amíg a dugót ki nem húzzák belőle.

Azonban ha lecserélik, és csak őt, a kirakatban, attól még az üzlet háttérszemélyzete nem változik. És az igazi szarkeverő az Arany János utcában természetesen nem ő.

Úgyhogy nem lesz elég a bútorokat letörölgetni, és a szemetet összeszedni. Egy alapos rovar-, és rágcsálóirtás is ráférne a jobb napokat már régen látott intézményre.

Nagy érdeklődéssel várjuk a fejleményeket. A főgonoszt kell kipucolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány maga helyett Horváth
  2008-03-31 20:46:51, hétfő
 
  Gyurcsány maga helyett Horváth Ágnest rúgta ki
Hírklub

Hétfőn már korán reggel elterjedt az a sajtóértesülés, miszerint a kormányfő ma reggel fél nyolcra magához rendelte az egészségügyi minisztert. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök negyed nyolckor fogadta dolgozószobájában Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. Húsz-huszonöt perces beszélgetés után búcsút intettek egymásnak, örökre.

Nem kellett sokáig várni a hivatalos közleményre sem és Daróczi Dávid kormányszóvivő bejelentette, hogy Horváth Ágnest április 30-ával felmenti egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök. Egyben felhívta a miniszterelnök a kormánypártoktól figyelmét arra, hogy április 30-ig állapodjanak meg az új miniszter személyéről. Úgy tudni, hogy Gyurcsány Ferenc előzetesen sem személyesen, sem telefonon nem tárgyalt Kóka Jánossal, és a kormánypártok koalíciós egyeztetést sem tartottak. Egyes értesülések szerint az SZDSZ komolyan mérlegeli a koalíciós szerződés fölmondását.

Az SZDSZ-ben olyannyira demokrácia- és koalíciósellenesnek tartják Horváth Ágnes menesztését, hogy ezek után nehezen tudják elképzelni az együttműködést Gyurcsány Ferenccel.

A Gyurcsány-stáb legkésőbb pénteken, Kóka János és maga Horváth Ágnes pedig szombat reggel értesült a várható fejleményekről. Gyurcsány bejelentése az SZDSZ-t az első pillanatokban látszólag rég látott egységbe forrasztotta. A párt lakonikus közleményben közölte, hogy a számára nem fogadható el Horváth Ágnes bejelentett leváltása, Horn Gábor ügyvivő pedig a miniszterelnök koalíciós szerződés módosítására vonatkozó elképzeléseit várta első nyilatkozatában. A liberálisok egységesen minősíthetetlen húzásnak tartják Horváth kirúgása bejelentésének módját, de más-más tervei vannak a jövővel kapcsolatban a kókistáknak és fodoristáknak is. Kóka a koalícióból való kilépésre készül, Fodorék folytatnák a koalíciós "munkát" csak épp más miniszterelnökkel.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell, a cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak és növekedjen a biztonság. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a reformoknak nyugalommal és párbeszéddel kell párosulniuk. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.
A bejelentést követően az SZDSZ is közleményt adott ki: Gyurcsány Ferenc döntése, mellyel egyoldalúan, koalíciós egyeztetés nélkül meneszti a kormányprogramot végrehajtó Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, az SZDSZ számára elfogadhatatlan.

Horváth Ágnes egy éve, 2007. április 4. óta látta el Molnár Lajos miniszter utódjaként az egészségügyi tárca vezetői szerepét. A miniszteri posztra a minisztérium államtitkári székéből került, előtte a Misszió Egészségügyi Központ Kht. ügyvezető igazgatója volt, de dolgozott az OEP-nél is.

A Gyurcsány Ferenc vezette kormány egyik legnépszerűtlenebb politikusaként nevéhez fűződik az egészségügyi reform végrehajtásának megkezdése, a vizitdíj és kórházi napidíj kudarcba fulladt bevezetésével együtt.
Hétfőn az MSZP parlamenti frakciója, valamint az SZDSZ képviselőcsoportja és ügyvivői testülete is ülésezik, de koalíciós egyeztetést csak akkor tartanak, ha azt a liberális párt kezdeményezi.

Fidesz: a miniszterelnök túlélési áldozata Horváth

Nincs vége az ámokfutásnak az egészségügyben Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztésével - mondta az üggyel kapcsolatban Mikola István. A kormányfő a tárcavezető menesztésével előremenekül, és saját egzisztenciája megőrzése érdekében hoz áldozatokat - kommentálta Mikola István Gyurcsány Ferenc hétfői döntését. A Fidesz egészségpolitikusa szerint a népegészségügyi adatokra alapozott egészségpolitikát kellene kialakítani, mert az európai gyakorlat is ezt támasztja alá.

--------------------------------------------------------------------------------


Kommentár - Gyilkos Ágnes megbukott
A sértődött nemzetvesztő a kamerák elől bújkálva távozott

Eljött ez a nap is! Április 30-ig Gyilkos Ágnesnek vissza kell adnia miniszteri posztját. A romboló, nemzetgyilkos miniszterasszony megszégyenülve távozik. Végre!
Ágnes asszony: hol van most az a nagy arca? Hol van az a bátor kiállása az egészségügy szétrombolása érdekében?
Vajon Ágnes asszony mikor kerül bíróság elé az 1 évig tartó ámokfutása után?

s.a., Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iszlám előretörése a katoli
  2008-03-31 20:45:40, hétfő
 
  Az iszlám előretörése a katolikus főpapság gyengesége

Nemrégiben értesültünk róla, hogy a muszlim hívők lélekszáma a világon meghaladja a római katolikusokét. Ezen a statisztikai adaton kívül nem csak nekünk, hanem a Szentszék és a hazai római katolikus egyház vezetőségének is el kell gondolkodnia. Például azon, hogy mi vezetett az iszlám előretörésére, hívei lélekszámának rohamos növekedésére, így a keresztény Európában is?

A válasz a fenti kérdésre elég kézenfekvő még akkor is, ha ez a római katolikus egyház egyes vezetőinek, irányítóinak talán nem nagyon tetszik. Az iszlám vallási vezetői általában közelebb állnak a közösségükhöz, az adott nemzetükhöz, mint állandóan az egyetemességre hivatkozó, s a fellegekben járó római katolikus egyház főpapjai.

S itt külön hangsúlyoznánk a nemzetben való gondolkodást, amely az áldott emlékű Márton Áron és Mindszenty József után sem Erdélyben, sem a csonka országban nem tartozik a római katolikus egyház legfelső vezetőinek erényei közé. Csak egy példát említenénk: Budapest utcáin 2006 őszén csahos kutyaként a saját népére uszított rendőrcsürhe ütötte-vágta, lőtte, rugdosta a jelenlegi magyargyűlölő kormány gazdasági és kulturális megszállása ellen tiltakozó magyarokat.

Az egész világon elképedtek a hatósági terror képeinek láttán, s a római Szent Péter téren a vasárnapi szentmise keretében XVI. Benedek pápa is megemlítette a Budapesten történteket, de Erdő Péter, Magyarország bíborosa még mindig hallgatott, mintha nem is a Regnum Marianumban zajló tragikus eseményekről lenne szó. Persze nem nagyon csodálkoztunk a viselkedésén, hiszen nem sokkal korábban a Szent István király-plébániatemplom árkádjai alatt hátat fordított a téren a Székely himnuszt éneklő magyaroknak, majd sietve eltűnt a Bazilika félhomályában.

A muszlim világban - beleértve az iszlám összes irányzatát - nincs olyan vallási közösség, amelynek elöljárósága szavát ne emelné föl a közösség tagjai, ha úgy tetszik, a hívek ellen elkövetett hatósági terror ellen, mint amilyennek Budapesten 2006 őszén tanúi lehettünk. De szólhatnánk itt a hazai vezető római katolikus papság tekintélyes részének - tisztelet a szép számú kivételnek - titkosszolgálati múltjáról is, illetve arról, hogy például a lengyelekkel ellentétben mennyire nem hajlandók ezzel a múlttal szembenézni.

Nagyszombaton XVI. Benedek pápa saját kezűleg keresztelte meg a római Szent Péter bazilikában a világ tévékameráinak kereszttüzében Mágdi 'Allám egyiptomi arab, muszlim újságírót. A tévénézők többsége talán nem is vette észre, hogy őszentsége ezzel a megkereszteléssel provokálta a muszlim világot, mert Mágdi 'Allám személyében egy valódi cionista ügynöknek, az arab népek és az iszlám hírhedt ellenségének a fejére szórta a keresztvizet.

Mágdi 'Allám 1952-ben született Egyiptomban, s 1991-ben még az édesanyjával együtt igazhívőként zarándokolt el Mekkába. 'Allám kivándorolt Olaszországba, ahol újságírói pályafutását az Il Manifesto kommunista újságnál kezdte, a közép balos La Republicánál folytatta, s jelenleg a cionista fészekként is ismert Corriere della Sera főmunkatársa.

A pápa által megkeresztelt ámokfutó Mágdi 'Allám Olaszországban került kapcsolatba a cionistákkal, s ekkortól sorra jelentette meg a palesztin-, arab- és iszlámellenes, illetve az izraeli agressziót igazolni szándékozó könyveit, így például a Viva Israele (Éljen Izrael) címűt (2007). 'Allámi ellátogatott Izraelbe, ahol a cionisták kitüntették a Dan David-díjjal.

Hering József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/119 oldal   Bejegyzések száma: 1181 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.