Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Olimpiai Magyar Dicsőség tábla
  2016-08-16 10:33:29, kedd
 
  Képek Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Bronzérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat
  2016-08-16 10:28:32, kedd
 
  Bronzérmes a magyar férfi párbajtőrcsapat.
Csapat tagjai: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter alkotta kvartett
Nagyobb kép Link
...... .........


Bronzérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott vasárnap, a riói olimpia vívóversenyeinek utolsó napján.
A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető, címvédő franciáktól 45-40-re kikapott. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a vb-címvédő ukránokkal vívott és nyert 39-37-re.
Elsőként Rédli Dmitro Karjusenkóval, majd Imre Bogdan Nyikisinnel 0-0-t vívott, passzivitás miatt mindkét asszó egy perc után véget ért.
Ezután Boczkó helyén a tartalék Somfai kezdett, aki a harmadik párban először lépett pástra az olimpián, mivel egyéniben nem indult. Ebben a párharcban volt egy együttes találat, amit Somfai egylámpás tusa követett.
Imre következett Karjusenkóval, itt már aktívan vívott mindkét fél, de a magyar volt pontosabb. Elhúzott 8-4-re, amikor Karjusenko megállt és a csuklóját fájlalta.
Ápolás után a tartalék Makszim Hvoroszt állt a helyére, aki a maradék időben egy tust adott.
A folytatásban Rédli 1-0-ra verte Herejt, Somfai pedig 4-3-ra kikapott Nyikisintől, majd Imre 12-11-re egy mozgalmas asszóban Herejtől úgy, hogy menet közben öt tusra növelte a magyar csapat előnyét, a végén viszont ő kapott sorozatban találatokat.
Utolsó előttiként Somfai vívott Hvoroszttal, mégpedig eredményesen, szép tusokkal 6-3-ra verte ellenfelét, ezzel öt találatra hízott a különbség.
Kilencedikként Rédli és Nyikisin ment fel a pástra. Eleinte a magyar párbajtőröző védekezett hatékonyan, 34-25-re elhúzott, majd a vége felé az ukrán mindent egy lapra feltéve rohamozott és sorozatban adta a tusokat.
Hét másodperccel a vége előtt 37-36 volt az állás. Ekkor azonban Rédli váratlanul belépett Nyikisin támadásába és látványosan megszúrta őt, ezzel eldöntötte a mérkőzést.
A párbajtőrcsapat a magyar riói küldöttség 12. érmét - a negyedik bronzot - szerezte.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Hazaküldték a kézfogást megtagadó egyiptomi dzsúdóst
  2016-08-16 10:12:59, kedd
 
  Forrás: 24.hu
Hazaküldték a riói olimpiáról Iszlam el-Sehabi egyiptomi cselgáncsozót, aki nem volt hajlandó kezet fogni izraeli ellenfelével.
Az afrikai dzsúdós a +100 kilogrammos kategória első fordulójában ipponnal kikapott pénteken az izraeli Or Sassontól, majd nem fogadta el legyőzője kézfogását, hanem fejét rázva elfordult tőle. A 2-es Karióka Aréna közönsége füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését az esetet követően.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn döntött úgy, hogy el-Sehabi nem maradhat a faluban.
A 32 éves egyiptomi később úgy nyilatkozott, hogy csak a meghajlás kötelező a mérkőzések után, a kézfogás nem. Ez barátok között fordul elő, de ő nem a barátom.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A bírók tönkretették Lőrincz Viktort
  2016-08-16 10:05:05, kedd
 
  Forrás: 24.hu
Csalódottság és harag érződik abból a Facebook-posztból, amelyben a Magyar Birkózó Szövetség beszámol Lőrincz Viktor olimpiai ötödik helyezéséről. Mint ismert, a magyar versenyző kiváló teljesítménnyel jutott az elődöntőig, majd bronzmeccset vívott a német Denis Kudla ellen. A kiegyenlített küzdelembe a pontozóbíró a szőnyegbírót is felülbírálva beleszólt, így végül az intések száma miatt a német versenyzőt hozták ki győztesnek, amit még a német sajtóban is meglepetésnek tituláltak.
A Magyar Birkózó Szövetség Facebook-oldalán egyenesen azt írják: Ez egyszerűen hihetetlen.... Lőrincz Viktort tönkre tették a bírók Rióban!" Ilyen nem létezik... Lőrincz Viktort szó szerint megveretik a német Denis Kudlával a riói olimpia kötöttfogású 85 kilogrammos bronzmérkőzésén. Ez felfoghatatlan!
A 22 éves német szinte egy lépést nem tett előre a szőnyegen, ellenben Viktorral, aki hatalmas iramot diktált végig, még is őt küldték le térdelő helyzetbe elsőként. Remekül védekezett, a német nem tudta megemelni, a szőnyegbíró állást is rendelt el, ám ekkor a pontozóbíró
Ilyen nem létezik... Lőrincz Viktort szó szerint megveretik a német Denis Kudlával a riói olimpia kötöttfogású 85 kilogrammos bronzmérkőzésén. Ez felfoghatatlan!
A 22 éves német szinte egy lépést nem tett előre a szőnyegen, ellenben Viktorral, aki hatalmas iramot diktált végig, még is őt küldték le térdelő helyzetbe elsőként. Remekül védekezett, a német nem tudta megemelni, a szőnyegbíró állást is rendelt el, ám ekkor a pontozóbíró intést mutatott mondván, hogy Viktor szabálytalanul védekezett. Tanácskozás után 2-0-ra vezetett a német. Jött a második menet, Lőrincz brutálisan neki ugrott a németnek, és két pontért levitte, majd sikerült megintetnie, 3-2-re átvette a vezetést és nem áll meg!!! NEM ÁLLT MEG!
A bírók ezt semmibe vették, 5 perc 26 másodpercnél (!!!!!!!!!!!!) megintették Viktort, és 3-3-al a német győzött (mivel Lőrincz Viktornak volt egy szabálytalanságért kapott intése)
Magyar Birkózó Szövetség:
Még mindig nem hisszük el azt, amit tegnap este Lőrincz Viktorral tettek... Ezt a mérkőzést még nagyon sokáig fogjuk hallani!
De ma nem adhatjuk fel, hiszen Viktor testvére, Tamás, valamint a világbajnok Kiss Balázs 15 órától szőnyegen áll Rióban! Gyerünk srácok! Mutassátok meg!
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 234 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.