Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Elakadt a hadsereg Szekerese
  2007-01-25 23:23:00, csütörtök
 
 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom fokozott aggodalommal figyeli Szekeres Imre
miniszter honvédelemmel kapcsolatos tevékenységét. Egy olyan helyzetben,
amikor már felmerült NATO-tagságunk felfüggesztése is, jogos a kérdés,
hogy miért nem szerepel a kormányzat céljai között - egyéb fontos
teendők mellett -a harcoló alakulatok szétrombolásának
megállítása, illetve azok fejlesztése.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig is a katonai semlegesség pártján
állt, így ellenezte hazánk NATO-tagságát. Most azonban egy kész helyzetben
azon kell elgondolkoznunk, hogy e tagság felfüggesztésének esetén hogyan
tudja az állam biztosítani az Alkotmányban leírt feladatát, mivel
garantálja a kormányzat hazánk területi szuverenitását, az állampolgárok
védelmét.

A puszta reményre, hogy Közép-Európai NATO által garantált békéje
örökké fennmarad, nem alapozhatjuk Magyarország védelmét.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom külső szakértők bevonásával
cselekvési tervet készít, amelynek célja, hogy hazánk védelmét ne e
reményre, hanem egy megfelelő méretű és hatékony hadsereg meglétére
alapozhassuk. Az elkészült munkát két hónapon belül eljuttatjuk az
illetékes minisztériumnak.

Varga Zoltán Péter
a Jobbik Honvédelmi Kabinetjének tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasutas tüntetők a Belvárosban
  2007-01-25 22:57:46, csütörtök
 
 
Vasutas tüntetők a Belvárosban: nem engedték őket a minisztérium elé
2007-01-25 14:48 hírTV

A rendőrség nem engedélyezte, hogy a vasutasok csütörtökön az Egészségügyi Minisztérium előtt tüntessenek. A rendőrség a szomszédos Akadémia utcát zárja le a demonstrálók számára - jelentette be Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

A tüntetők petíciójukat 15 óra után adták át a szaktárca képviselőjének. A tiltakozók a Budai MÁV Kórház bezárása, valamint a szolnoki és a Központi MÁV Kórház átalakítása ellen tiltakoznak.

A vasútegészségügyiek demonstrációjukat az Egészségügyi Minisztérium elé, a fővárosi Arany János utcába jelentették be, ám a hatóságok ezt nem engedélyezték. A tüntetők számára a szomszédos Akadémia utcát zárja le a rendőrség.

A vasutas szakszervezetekben és az egészségügyi átalakításokban érintett három MÁV-kórházban eközben sorra alakulnak a sztrájkbizottságok. A vasutasok elfogadhatatlannak tartják Molnár Lajos javaslatát, amely bezáratná a Budai MÁV Kórházat, a szolnoki intézményt ápolási központtá minősítené át, a Központi MÁV Kórházat pedig három másik intézménnyel vonná össze.

Az érintett szakszervezetek tárgyalni szeretnének a vasúti egészségügyi ellátás jövőjéről. Ha ezek a megbeszéléseknem járnak eredménnyel, több ezer kórházi dolgozó és vasutas szüntetheti be a munkát az országban. A lehetséges sztrájk időpontjáról, illetve formájáról egyelőre nincs döntés.

Független Hírügynökség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi lecke újra élve
  2007-01-25 20:43:16, csütörtök
 
  Történelmi lecke újra élve

Dátum: 2007. január 23. kedd, 12:48

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1402

Egy diáklány levele az MSZP-hez.

Uraim!
(Bár lehet, hogy ez a megszólítás Önökhöz egyáltalán nem illik!) 21 éves lány vagyok. Tanultam történelmet. Olvastam a diktatúrákról, azok veszélyeiről. Szüleim és nagyszüleim többször próbálták nekem elmagyarázni, hogy mi is az a bolsevizmus, mi is tulajdonképpen a diktatúra. Nem tudtak annak valóságos lényegéről, kézzelfogható veszélyéről meggyőzni.
Valahogy nem hittem nekik. Úgy véltem, egyszerűen eltúlozzák egykori sérelmeiket.

Ma azonban történt velem valami. Megnéztem az ATV-n az Önök politikai nagygyűlését. És most megértettem a bolsevizmus lényegét, meggyőződtem a diktatúra napjainkban is meglévő valóságos veszélyéről. Mert hogy egy olyan ember állt ki a haza, a nemzet, az
ország, a köztársaság, a nyugdíjasok stb. védelmében, aki még soha nem mérette meg magát választásokon, aki a vagyonát mindnyájunk közös tulajdonának a lenyúlásával szerezte, aki az ország felét telepre zárná, aki az örgecskedő feleségeket lecserélné, és folytathatnám azoknak a megnyilvánulásainak a felsorolását, amelyek egy tisztességesen, demokratikusan gondolkodó, az országért és a nemzetért valóban felelőséget érző, becsületes embertől teljesen idegenek. És akkor a mindennapos bohóckodásairól még nem is beszéltem.

Most már teljesen világossá vált előttem, hogy amit Önök és pártjuk csinál, az nem más, mint a hazudozásnak, a félrevezetésnek, az emberek becsapásának, elvakításának olyan "magas szintű" technikája, amelyre - eddigi tanulmányaim és ismereteim szerint - nincs történelmi példa! Vagy mégis van? Igen, volt és van! Ez hát a bolsevizmus, így kell "megcsinálni" a diktatúrát! Önök már csak tudják! Hiszen megtanulták a KISZ-ben az MSZMP-s elődeiktől! Nemde?

Csak azt nem értem, hogy miért nem terjesztették már fel szenté avatásra a római pápához azt az "egy embert"!

Nagyapám már többször mondta, hogy ez az Önök vezére hazudozásban még Rákosin is túltesz! Most már elhiszem neki!

Az Önök nagygyűlése, lehet, hogy egyeseknek elnyerte a tetszését meg a szavazatát - nekik legyen mondva! - de az biztos, hogy engem a bolsevizmus elleni küzdelem örökös harcosává tett!

Most értettem meg azt is, hogy mi az a bizonyos ellenségcsinálás. Önök a köztársaságot védelmezik. Ki ellen? Ki akar itt mást? Ki akar itt - mondjuk - királyságot? Kivel hadakoznak Önök? Csak nem az angolokkal, a dánokkal, a svédekkel? Akiknél ugye az
államforma nem köztársaság, hanem királyság! De azért jól megvannak! Meg a demokrácia sem hiánycikk náluk. Vagy netán irigyelnek bennünket? Csak nem azért járt itt nálunk Tony Blair, hogy demokráciát meg köztársaságot tanuljon tőlünk? A repülőtér meg csak egy mellékes kis szuvenír volt?

És folytathatnám a töprengéseim leírását. De most ennyi elég!

Köszönöm a történelmi leckét, amelyet örökre megtanultam. És ígérem, utódaimnak is továbbadom!

Renáta, aki eddig még egyet-mást el is hitt Önöknek. Eddig!!!
2006. április 1.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél az Európai Unióhoz
  2007-01-25 14:48:24, csütörtök
 
  NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI UNIÓHOZ

Kérelem az Európai Unió vezetőihez a hivatalos állásfogalásra miszerint az Unió elfogadja vagy elutasítja Magyarországot a demokratikus Európai Unión belül kialakult új diktatúraként
Addendum a Peticióhoz:
Magyarország: egy új diktatúra a demokratikus Európai Unión belül

Tárgy:
1. Az Európai Unió külön felkérése Magyarország védelmére 2007 március 15-én.
2. Az Európai Unió felkérése hivatalos állásfoglalásra a magyar nép demokráciáért folytatott harca mellett, és Magyarország Európai Uniós tagságának fenntartása feltételeként kikötni a jelenlegi diktatórikus kormány azonnali lemondását.

Committee on Petitions
The Secretariat
Rue Wiertz
B-1047 Brussels
Belgium
Email: Petitions@europarl.europa.eu
Mélyen Tisztelt Európai Unió Képviselők,

E levélben sürgős aktualitással tudatjuk Önökkel - hogy a magyar kormány - a hivatkozott korábban benyújtott Petícióban leírt bűncselekményei folytatásaként - további bizonyítékként diktatórikus mivoltára, minden korábbi mértéket felülmúlóan a legszélsőségesebb rendőri brutalitással való fenyegetést helyezte kilátásba 2007. március 15-re, az 1848-as Magyar Forradalom és Szabadságharc ünnepi rendezvényéhez várhatóan kapcsolódó kormányellenes tüntetések leverésére.

Ezen a napon a magyar kormány várhatóan a legvéresebb formában próbál bosszút állni a magyar demokratikus erők által országszerte folytatott kormány-ellenes tüntetésekért. E kormányellenes tüntetések 2006 ősze óta folyamatosan zajlanak, amióta a magyar miniszterelnök diktatórikus háborút hirdetetett ki a magyar nép ellenében, azzal hogy eltörölte az Alkotmányt és a törvényt, nyíltan elismerve a csalás, megtévesztés és a fizikai erőszak alkalmazását mint az ország kormányzására általuk "alkotmányosnak" tartott elveket. A diktatórikus hatalmak alapvető ismérve a csalás, megtévesztés és fizikai erőszak alkalmazása, valamint általánosságban a törvénytelenség törvényesként való bevezetése.

A közelgő március 15-i ünnepségekre hivatkozva, amelyen a magyar nép "szabadságát és függetlenségét" lenne hivatott megünnepelni, s amelytől az újból kialakult kommunista diktatúra a magyar népet a közelmúltban megfosztotta, a kommunista-diktatórikus kormány bevallja és a széles nyilvánosság elé tárja, hogy szándékosan növeli a március 15-i ünnepi tömegek ellen bevetendő halálos tömegoszlató rendőri erejét, három millárd forintot költve az adófizetők pénzéből az ellenük bevetendő fegyverekre.

Mivel a kormány "hivatalos álláspontja" szerint Magyarországon csak egy "kis szűk lázadó csoportocska" követeli a kormány lemondását, nem pedig nagy tömegek, és a békés ünneplőkkel szemben az október 23-i ünnepekkor már bizonyítottan elkövették bűncselekményeik, ezekből következően a kormány ekkora mértékű fegyverkezése csakis egy békés nagy létszámú ünneplő tömeg elleni megtámadására való felkészülést jelentheti.

E kormányintézkedés célja a fenyegetés és félelemkeltés hatását, mint a diktatúrák leglényegesebb elemét továbbfokozni, folytatásképpen az 2006 augusztusi őszödi beszéd, a 2006 szeptemberi és októberi demonstrációk elleni rendőri támadások és az október 23-i Forradalom ünneplésének véres elfojtása után.

Ezzel a legújabb fenyegetéssel a magyar kormány de facto megfosztott attól a jogunktól hogy megemlékezzünk egyik legnagyobb történelmi-nemzeti ünnepünkről, és ezzel megerősítette a magyar nép ellen meghirdetett hadüzenetét. Azon polgárok védelmére, akik mégis részt vesznek majd az ünnepségeken, kérjük ezért osztatlan figyelmüket, védelmüket és küldött független megfigyelőik által a nyilvánosság biztosítását Magyarországon, 2007 március 15. napján. A kormány a brutális rendőri erőszak bevetése mellett várhatóan tervezi ennek okát mesterséges módon megteremteni azzal, hogy ismételten elhelyezi titkos provokatőr-ügynökeit az ünneplő tümegben. Mindezek következtében az ünnepen résztvevők ki lesznek téve olyan szintű életveszélynek, amely az ellenük 2006 október 23-i ünnepségeken bevetett halálos erejű "rendőri" arzenált is felülmúlja majd.

Végül, és legnagyobb fontosággal, kérjük az Európai Unió hatóságait és vezetőit hogy hivatalosan foglaljanak állást a következőkben:

1) Az Európai Unió hivatalosan ismerje el, hogy egy demokratikus ország vezetője által bevallottan csalással és megtévesztéssel megragadott politikai hatalom és annak brutális fizikai erőszak révén történő fenntartása megegyezik az Európai Unió és a demokrácia törvényességi elveivel, és ennek értelmében nem ütközik egy adott ország uniós tagságának feltételeivel.

2) Amennyiben az Európai Unió a fentieket nem deklarálja, az Unió hivatalosan ismerje el hogy a jelenlegi magyar kormány diktatórikus, s mint ilyen összeférhetetlen a demokratikus Európai Unió demokratikus törvényeivel és elveivel. Ennek értelmében az Európai Unió ki kell kösse a jelenlegi magyar kormány azonnali lemondását illetve lemondatását annak feltételeként, hogy Magyarország a demokratikus Európai Unión belüli tagságának jogát fenntarthassa.

A Legteljesebb Tisztelettel:
A kapcsolódó bizottságok, egyesülések és egyének nevei és aláírásai
Kelt:
Kérjük továbbitásra: Franco Frattini úr és az Európa Parlament minden tagja számára Másolatban: Amnesty International, ENSZ, NATO és a világsajtó fő képviselői részére
FÚSZ INFÓ
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
RET - Molnár Lajos: 7:0
  2007-01-25 13:58:29, csütörtök
 
  RET - Molnár Lajos: 7:0
2007-01-24 15:08 Jobbik.Net

Észak-Magyarország is kikosarazta a Molnár-listát! Az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tagjai szerdán elutasították Molnár Lajos egészségügyi miniszter regionális ágyszámcsökkentésre tett javaslatát.

A szavazáson Miskolc képviselői tartózkodtak, Nógrád és Borsod megye elutasította a miniszter javaslatát, míg Heves megye, illetve Borsodból Ózd és Kazincbarcika támogatta azt, de mindez együtt nem volt elegendő a többségi támogatáshoz - közölte Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke.

Trencsényi Erzsébet az Észak-Magyarországi RET elnöke korábban az MTI-nek arról számolt be, hogy a térségben a javaslat értelmében 22 kórház 1790 "ágyát kell megmozdítani", ebből 1090 esetében "krónikussá alakításról" van szó, 700 ágyat pedig meg kell szüntetni.

(gondola.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alapellátás összeroppantásá
  2007-01-25 11:21:44, csütörtök
 
 
Az alapellátás összeroppantásával állunk szemben - nagygyűlés lesz a Nemzeti
Sportcsarnokban
Webdoki 2007. január 25. 08:34, csütörtök - Dr. Hanyecz Vince

Nehezül az orvoshoz jutás, mert az újabb és újabb rendelkezésekkel meg
akarják akadályozni,
hogy a betegek eljussanak az ellátórendszerhez - mondta Éger István kamarai
elnök mai sajtótájékoztatóján.

A kamara elnöke bevezetőjében elmondta, hogy egyre nagyobb jelentősége van,
hogy mi, és mennyi tud megjelenni a híradásokban arról, ami elhangzik az
ilyen, és ehhez hasonló sajtótájékoztatókon.

Kérte a média munkatársainak együttműködését, mindjárt példával
alátámasztva,
hogyan hallgatódnak el egyes események, történések.

Az év kórházának tegnapi díjátadó ünnepségén Éger István, mint az egyik díj
átadója közölte a sajtó munkatársaival, hogy Székesfehérváron nagy a baj:
a fül-orr-gégészeti osztályon már az év elején elfogyott a HBCS pont, ebből
következően súlyos ellátási problémák adódnak majd.

A hír sehol sem jelent meg.

Nem hír az sem, hogy a Legfelsőbb bíróság újabb kollégánk esetében döntött
tárgyalás nélküli
peres eljárásban ügyeleti ügyben.

Az is tény, hogy az átalakuló kórház jogutód gazdasági társasága is köteles
állni az ügyeletért járó
különbözet kifizetését.

Megszorítások és megtévesztő információk az alapellátásban

Az alapellátás -
amelybe bele kell érteni a háziorvost, házi gyermekorvost és a fogorvost is
segítő munkatársaikkal együtt
- lassan a lehetetlenséget súroló helyzetben dolgozik a folyamatos
megszorítások következtében.

Mindeközben tényként előadva, számtalan téves információ jelenik meg a
legkülönfélébb és
tegyük hozzá sokszor elképesztő minisztériumi ötlethalmazról,
mely a kollégákat teljes bizonytalanságban tartja.

Ilyen téves adat, hogy büntethető lenne az orvos, ha nem a legolcsóbb
gyógyszert írja fel.
Ilyen rendelet - egyenlőre - nincs.
Remélhetőleg nem is lesz, mert betarthatatlan.
Csak egy példa:
hetente, vagy havonta fog változni a legolcsóbb gyógyszer,
s változásokat senki nem lesz képes megfelelően követni.

Téves a kommunikáció a gyógyszerek egyenértékűsége tekintetében is.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet ugyan kiállítja az egyenértékűségi
tanúsítványt,
a gyakorlat azonban azt bizonyítja, hogy ez nem minden esetben van így.
Igaz, hogy minden ember egyforma, de az egyik ilyen, a másik meg olyan.

Ezért az egyes gyógyszerek másként hatnak az egyiknél, és másként a
másiknál.

Az un. vivőanyagok igenis jelenthetnek különbségeket, még ha a hatóanyagok
ugyanazok is,
mint az eredeti szeré.

A gyógyítás azért hivatás, mert nem uniformizált, számítógép irányította
rendszerfolyamatból áll,
hanem gondolkodáson, tapasztalaton, intuíción alapszik.

Végtére is az ember nem gép, a gazdaságosság pedig csak egy szempont!

Közeledik a vizitdíj - automata vásárlásra buzdítanak

Felmerül a kérdés, kinek az érdekében ekkora a tolongás az automata vizitdíj
beszedő gépek körül.
Hogyan képzelhető el, hogy február 15-éig tudjon élni egy intézmény a
milliókba kerülő gépezetek vásárlási árkedvezményével?
Hogyan érinti ez a közbeszerzést?
Egyáltalán mi lenne a forrása - sorolta a kétségeket az elnök.

Szakmaiság? - ugyan!

Egy újságírói kérdés kapcsán Éger István kifejtette: néhány évvel ezelőtt az
akkori jogalkotókat még szakmai szempontok vezérelték akkor, amikor a
korábban korlátlan mennyiségben felírható
gyógyszereket 1 havi adagra korlátozták.
Oka a prevenciós elv kiterjesztése, a háziorvos kapuőr szerepének
megerősítése volt.

A gondozásra szoruló emberek a saját érdekükben igenis kerüljenek gyakrabban
az orvos szeme elé!

Most megint arról szólnak a hírek, hogy 3 hónapra kiterjesztik az egy
alkalommal felírható mennyiséget, mondván, hogy így is lehet spórolni a
vizitdíjjal.

Azzal a vizitdíjjal, amelyről a mentességek egyre szélesedő köre miatt már
most biztosan elmondható,
hogy messze nem fogja kompenzálni az elvonásokat.

De ez is egy újabb kis lépés a sok közül a genocídium felé!

Nagygyűlés február 6-án

A felsoroltak miatt a tagságban felmerült az igény, hogy módosítsák az
egészségbiztosítási szerződésüket, méghozzá egységesen, a MOK
kanalizálásában.

Amint azt korábban már hírül adtuk, a Magyar Orvosi Kamara egységesen kíván
fellépni az alapellátókat ért súlyos anyagi és adminisztratív hátrányok
miatt.

Egységes fellépésünk kifejezésére hívjuk és várjuk valamennyi alapellátó
orvost
(háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos) és munkatársait a Magyar
Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával karöltve rendezendő, "Szakmapolitikai
Továbbképzés" címet viselő nagygyűlésünkre,
amelyre 2007. február 6-án, kedden 10.30. kezdettel Budapesten, a Nemzeti
Sportcsarnokban kerül sor.

Meghívott előadók, felkért hozzászólók
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke,
az egészségügyi miniszter,
az OEP főigazgató,
az országos tisztifőorvos,
társkamaráink, valamint a
HGyE, a
FAKOOSZ,
fogorvosi tagozat képviselői.

A téma a praxisok eltartó képességének megőrzéséért megteendő biztosítói
szerződésmódosítás
és minden anyagi, illetve adminisztratív problémának a felvetése a felkért
döntéshozók jelenlétében.

(mok)

Forrás: MOK honlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A viperademokrácia köznapjai
  2007-01-25 11:14:07, csütörtök
 
 
A viperademokrácia köznapjai
Molnár Géza Pál 2007. január 25. 00:00


,,Ismeretlen tettes rabolta ki hétfőn világos nappal egy közép-európai belvárosban az Állami Posta
30 éves kézbesítőjét; a tettes hozzávetőleg egymilliós summát zsákmányolt.
A sértett arról számolt be, hogy valaki hátulról elektromos sokkolót nyomott a derekához."

Másik köznapi hír a térségből:

,,Megtámadta egy fiatalokból álló csapat az egyik miniszter nagyobbik fiát és annak egy barátját.
A galeri a mobiltelefonjukat és a pénzüket akarta elvenni.
A miniszter fia segítségért szaladt, barátjának azonban elvették értékeit."

A régió sajátossága, hogy ,,rablóbanda" szót ,,fiatalokból álló csapat" kifejezéssel helyettesítik,
valamint mivel egy miniszter gyermekéről adtak hírt, az ,,elszaladt", ,,elmenekült" helyett a ,,segítségért szaladt" változattal élnek.
A ,,kirabolták" ige is bántaná a hír olvasóit, ezért a hírügynökség az ,,elvették értékeit" mellett dönt...

Talán a bornírt nyelvhasználat is hozzájárul ahhoz, hogy Közép-Európában az emberek bandafenyegetéses kirablása, csoportos agyonverése köznapi gyakorlattá lett.

Ám nemcsak az alvilág fenyegeti a közép-európaiakat, hanem az állam is.
Néhány hónappal ezelőtt egyenruhát viselő, máig azonosítatlan fegyveresek verték, rugdosták
az alapvető emberi jogaikkal, a gyülekezési, a véleménynyilvánítási joggal élő európaiakat.
Fejmagasságban kilőtt gumilövedékekkel okoztak maradandó sérüléseket,
emellett a XXI. század demokráciáját jellemző kézifegyverrel, a viperával rendszabályozták azokat,
akik azt hitték magukról: az Európai Unió polgárai.

És jönnek, jönnek a viperademokrácia köznapjairól szóló hírek:

,,Felnőtt bűnözőket meghazudtoló bűnlajstrommal rendelkezik az a tízéves gyerek, akit legutóbb azért fogtak el a rendőrök, mert megtámadott és kirabolt egy idős asszonyt az iparvárosban.
A fiú ellen fiatal kora ellenére hetente indul bűnügyi eljárás, a hatályos jogszabályok szerint azonban a hatóságok tehetetlenek vele szemben."

Aggasztó társadalmi tünet, de valószínű, hogy az adófizetők pénzén fenntartott hatóságok megvédik a törvénytisztelőket a terror ellen.

Erről is szólnak a híradások:
,,A legnagyobb titokban megkezdődött a hatósági központban alakult csapaterős rendőri századok kiképzése.
Az egyenruhásokból verbuvált alakulat a hegyi lőtéren a vadászpuskával és a könnygázgránát-vetővel ismerkedik."

Minek épp vadászpuska és könnygázgránát a rablók ellen? - akad el a hír olvasója.

Ám további meghökkentő részletekre bukkan:

,,A rendőrség nem csak kiképzéssel, de a harci készletek feltöltésével is készül a demonstrálók által beharangozott tavaszi tüntetésekre.
A szokásos évi mennyiség kétszeresét rendelték meg gumilövedékből és könnygázgránátból is,
melyeket már le is szállított a gyártó."

Eszerint a rendőrség mégsem az alvilág elleni küzdelemre gyakorlatozik?

Hanem az alapvető emberi jogaikkal élni akaró európaiak elleni harcra?

Hol is élünk? - vesz elő térképet a polgár.

Európában - állapítja meg tétován...
És ezen a helyen mit is mond a rendőrségi törvény 2. paragrafusának (1) bekezdése?

,,A Rendőrség védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető
vagy sértő cselekménnyel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulónak.
A Rendőrség tiszteletben tartja és védelmezi az emberi méltóságot, óvja az ember jogait."

Bizony, a fejmagasságban kilőtt gumilövedékkel, a fejtetőre sújtó viperával nem lehet a testi épséget megvédeni. A földre leszorított, megbilincselt ember összerugdosásával pedig aligha lehet
,,tiszteletben tartani és védelmezni az emberi méltóságot."

A rendőrség mindenesetre lázasan készül.
Valamire.

S közben jönnek a hírek a viperademokrácia köznapjairól:

,,A bányaváros mellett a sípálya melegedőjének lebetonozott vaskapuját bontották ki,
valamint horganylemezt feszítettek le a strand öltözőjének tetejéről az ebből élők.
A közeli tárnatelepen pedig villanyoszlopot vágtak ki a rajta lévő vezetékekért."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőri önkény
  2007-01-25 09:41:10, csütörtök
 
  Rendőri önkény
Kulcsár Anna 2007. január 25. 0:01
MNO


Töretlenül haladunk a szocialista törvényesség érvényesítésének útján.

Nagyjából ezzel a hajdani május 1-jei jelmondatnak is beillő megállapítással
foglalható össze az elmúlt napok-hetek közjogi, közéleti eseményeinek
lényege.

Mindezek summázataként a budapesti főkapitány tegnap nyilvánosságra hozta
intézkedéseit,
amelyekből kiderül, miért műveleti terület a Kossuth tér.

Az Alkotmánybíróság (AB) pedig, ugyancsak az előző napon, úgy döntött:
alkotmányellenes
a rendőrségi törvénynek és a büntetőeljárási jogszabálynak az a
rendelkezése,
amely korlátlan, parttalan, határtalan lehetőséggel ruházta fel a
rendőrséget titkos adatgyűjtésre, rejtett nyomozásra.

A pártállam s az úgynevezett szocialista törvényesség két főpilléren
nyugodott:
a közérdekű információk eltitkolásán, titokban tartásán és
a magánszféra durva megsértésén, titkainak kifürkészésén.

A közhatalom, a párt, az állam - a pártállam - azt tehetett, amit akart,
tevékenységébe a köz nem szólhatott bele, azt voltaképpen meg sem
ismerhette.

Ennek szinte egyenes folytatása volt mind ez idáig Gergényi Péter
intézkedése:
a Kossuth tér műveleti területté nyilvánítása és az erről szóló határozat
eltitkolása.

A budapesti főkapitány, aki az őszi rendzavarások óta tanúsított
magatartásából ítélve a kormány ökle, erős embere, úgy gondolhatta, tetszés
szerint dönthet.

Kitilthatja az Országház környékéről az állam polgárait csak azért, mert van
bátorságuk Gyurcsány Ferencet a hazugságaira emlékeztetni.

Van merszük felhívni a figyelmet arra, hogy a hatalom megszerzése
manipuláción, a választók félrevezetésén nyugodott.

Gyurcsány nem teljesítette a polgári demokráciában a közszereplőre érvényes
normát:
nem számolt el az előző ciklus végén, az új választások előtt korábbi
tevékenységével.
Nem adott számot az államháztartás helyzetéről, a kormányzati semmittevés
várható katasztrofális következményeiről.

Bizonyos, hogy a főkapitány, aki csak lapunk szorgalmazására és az
adatvédelmi biztos nyomatékos felhívására tette közzé határozatát,
jogsértően járt el.

Az Országház környéke a jelenlegi feltételek közt nem zárható el a köz elől,
azt nem övezheti rács és rendőrkordon.

Egyértelmű ugyanakkor az is: a rendőrség nem kutakodhat a 2003-as, immár
alkotmánysértőnek nyilvánított jogszabályok alapján a civil szféra titkai
között.

Az AB szerint ugyanis a rendőrségi törvényt és a büntetőeljárási jogszabályt
2003-ban, a Medgyessy-kormány idején úgy módosították, hogy az önkényes
rendőri beavatkozásra ad lehetőséget.

Szinte bárkinek bármikor lehallgathatják a telefonját, elolvashatják a
leveleit, megfigyelhetik a mozgását, távollétében átkutathatják a lakását.

A titkos adatszerzést, a rejtett nyomozást engedélyező bíró semmiféle jogi
támpontot nem kapott ahhoz, hogy a felhatalmazást kérő rendőrség indítványát
ellenőrizze.

Az Alkotmánybíróság emiatt az év végéig új rendelkezések meghozatalára
szólította fel az Országgyűlést.

Mi következhet mindebből?

Főként az: az MSZP-SZDSZ-koalíció hatalomra kerülése óta a jogállam normáit
a törvényhozók és a politikai eszközként használt rendőrség szinte naponta
sértik, sérthetik meg.

De mit is várhatnánk olyan közszereplőktől, akik hajdan maguk is titkos
ügynökök vagy az ügynökvilágot irányító funkcionáriusok voltak?

Maga az igazságügy-miniszter, aki korábban "csupán" a tudományos
szocializmus tanára volt, ma pedig alkotmányjogásznak tekinti magát, a
rendzavarások ügyeiben azt kérte nem egészen alkotmányos módon a Legfelsőbb
Bíróság elnökétől, hogy a bírák a hét végi szünnapokon is folyamatosan
bírálják el a rendőrség titkos adatgyűjtést kérő indítványait.

A Medgyessy-féle, megsemmisített paragrafus alapján.

Kérdés, ezek után mit hoz a tavasz.

Remélhetőleg nem a rácsok és a rendőrkordon további fenntartását a Kossuth
téren.

S nem újabb titkos információk gyorsított, erőltetett beszerzését a
politikai ellenfél híveinek táborában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.