Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A magyar légteret nem a magyar
  2007-02-18 21:33:54, vasárnap
 
  2007-02-16 08:23
A magyar légteret nem a magyar állam felügyeli

Költségvetési szervből gazdasági társasággá alakította a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium január elsejétől a magyar légiforgalmi szolgálatot.



A szolgálat szakszervezetének elnöke szerint az európai légiforgalmi szolgálatokat tömörítő szervezet egyértelműen kimondta, hogy a légiirányítás nem lehet profitorientált - írja a Magyar Hírlap.

A tárca szerint az átszervezésre azért volt szükség, mert a költségvetési szervek száma így eggyel csökken, ami megfelel a "takarékos állam" célkitűzéseinek, másrészt a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat zártkörűen működő részvénytársasággá alakítása megfelel az Európai Parlament koncepciójának.

Az érdekképviselet szerint azonban az átalakítás veszélyeztetheti a légi közlekedés és az utasok biztonságát. A HungaroControlnál működő négy reprezentatív szakszervezet választ szeretne kapni a gazdasági minisztertől arra, miért kellett egy kötelezően állami feladatot ellátó szervezetet úgy átalakítani, hogy az a szakszervezetek álláspontja szerint rejtett privatizációnak minősülhet. Emellett választ várnak arra is, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha a magyar légteret nem a magyar állam felügyeli.

FH

http://www.hirtv.hu/?tPath=/gazdasag/&article_hid=139620

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelet kínáltak a miniszterne
  2007-02-18 21:31:38, vasárnap
 
  Kötelet kínáltak a miniszternek Vásárhelyen



A kormányfő és a szakminiszter lemondását követelték a kórházi ágyszámcsökkentés ellen tiltakozók Vásárhelyen.


A Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen gyászzenétől zengett a Szent István tér vasárnap délelőtt, amikor több ezren tartottak a városközpont felé, hogy részt vegyenek a helyi kórház aktív ágyszámainak jelentős csökkentését előirányzó minisztériumi döntés visszavonását követelve. A téren több ezren - vásárhelyiek mellett a környező falvakból is érkeztek tüntetők - gyűltek össze, egyes becslések a demonstráción résztvevők számát 8-10 ezerre tették. A tüntetést a tömeg számos alkalommal ütemes skandálással törte meg, különösen az váltott ki indulatokat, amikor a beszédekben elhangzott valamelyik kormánytag neve.

A térre több tucat nemzeti színű zászló mellett számos transzparenst is vittek a tiltakozók, amelyeken személyeskedésektől sem mentes kijelentésekkel követelték Molnár Lajos miniszter és a kormányfő lemondását. ,,Kötelet Molnár nyakába", ,,Molnár Mengele Lajos temetkezési vállalkozó" - volt olvasható egyes transzparenseken.

Vizitdíjból utaznak tüntetni

Grezsa István, az önkormányzat egészségügyi bizottságának
elnöke nyitóbeszédében azt mondta: ,,a kormányzat által egészségügyi reformnak nevezett intézkedéscsomag a dilettantizmus tombolása." Hozzátette: azt követelik, hogy a szaktárca haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a szükséges ágylétszámokról annak érdekében, hogy a vásárhelyi kórház megmenekülhessen. Grezsa István kijelentette: amennyiben a tárgyalások nem vezetnek eredményre, Budapesten kell folytatódnia a helyiek tüntetésének. A gyakorló orvosként is dolgozó egészségpolitikus egy havi vizitdíját ajánlotta fel az utazási költségekre.


Kallai Árpád, a kórház-rendelőintézet főigazgatója arról beszélt: az intézményben évente 14 ezer fekvőbeteget gyógyítanak, 450 gyermek születik, a szakrendeléseken évente több százezer beteget látnak el, s évente 5 ezer műtétet végeznek. Az intézményvezető szerint az aktív ágyak kilátásba helyezett csökkentésével a kórház ellehetetlenül, s működésképtelenné válik.

- Azt követeljük, hogy Molnár Lajos hozzon olyan döntést, amely révén kórházunk valamennyi fekvőbeteg osztálya megmaradhat, s az intézmény működőképessége biztosítható - jelentette ki Kallai Árpád, majd azt mondta: Magyarország kormánya polgárok tízezreitől akarja megvonni a gyógyulás esélyét. - A vásárhelyieknek ugyanolyan joguk van a gyógyulásra, mint a fővárosiaknak vagy a megyeszékhelyeken élőknek. A kormány az intézkedéseivel azt üzeni, hogy a vásárhelyiek biztonsága és egészséghez való joga semmit sem számít. A vásárhelyi ember csak akkor számít, ha járulékot kell fizetni. Ha egészséget kér az államtól, akkor másodrendű állampolgárnak tekintik. Ha a kormány döntése valóra válik, az itt élőknek több mint 30 kilométert kell megtennie minden fontosabb orvosi beavatkozásért, az életveszélyes helyzetbe kerülő betegek túlélési esélyei pedig minden egyes megtett kilométerrel tovább romlanak - folytatta a főigazgató. - Az emberi életek kockáztatásával vádolom a felelős kormányt: a kormány az emberi élet értékét tagadja meg, ha nem vizsgálja felül az életesélyeinket veszélyeztető döntését - fogalmazott Kallai Árpád, majd felszólította a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak ahhoz az aláírásgyűjtési akcióhoz, amelynek célja a helyi kórházat érintő ágyszámleépítés felülvizsgálatának elérése.

Féltik a munkahelyeket

A vezérszónokok után mintegy húszan szólaltak fel: többek között orvosok, ápolónők, betegek, pedagógusok, gazdálkodók és nyugdíjasok tiltakoztak az egészségügyi kormányzat intézkedései ellen, s léptek fel az intézményben dolgozó mintegy hétszáz ember munkahelyének megőrzéséért. Többen azt kérdezték: ki lesz a felelős azoknak az embereknek a haláláért, akik amiatt vesztik életüket, mert nem jutottak el időben orvoshoz. Mások azokról a nehézségekről beszéltek, amit egy idegen városban történő gyógykezelés jelent.

Tímár László, a Magyar Orvosi Kamara vásárhelyi elnöke
ámokfutásnak nevezte a szakminiszter tevékenységét, majd azt mondta: ,,a kamara folyamatos kritikáját megelégelve döntött úgy a kormányzat, hogy retorziókat alkalmaz, s szétveri az orvosi szervezetet." Tímár László úgy folytatta: a kormányzat a területi kórházakat is szankcionálja, mivel olyan ágyszámkereteket határozott meg számukra, amelyekkel azok nem lesznek képesek ellátni a területükön élő betegeket. ,,Belekényszerítik a környékbeli betegeket, hogy Szegedre és Szentesre utazzanak a halálutakon, amelyeket szintén büntetésből nem építettek meg számukra" - fogalmazott Tímár László.

Az orvosigazgató népirtásról beszélt

Kovács László, a kórház orvosigazgatója, a MIÉP helyi elnöke
kijelentette: ,,ha ezt a törvényt Gyurcsány Ferenc, Molnár Lajos miniszter és Horváth Ágnes államtitkár nem vonja vissza, törvény előtt kell felelniük népirtás miatt. Ezért a népirtásért annyi börtön jár ezeknek a gazembereknek, hogy a műanyag bilincs is el fog rohadni a kezükön" - jelentette ki az orvosigazgató, mire a tömeg óriási ovációban tört ki.

Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, Vásárhely polgármestere felszólalásában azt mondta: a kormány el akarja venni a helybéliektől az egészséges élet lehetőségét. - Nem az élet boldogulását, hanem a halált kínálják nekünk. A kormány be akarja záratni a gyermekosztályt, a szülészet-nőgyógyászatot, a fül-orr-gégészetet, a szemészetet, a bőrgyógyászatot, az ideggyógyászatot, a vérellátót, a művese-állomást, a kakasszéki rehabilitációs intézetet, a laboratóriumot és a kórházi gyógyszertárat. Ami ránk vár: vérvétel Szentesen, CT-vizsgálat 5 hónap várakozási idő múltán Szegeden, mandulaműtét Kecskeméten, a szívinfarktusos beteg halála a 47-es főúton Vásárhely és Szeged között a mentőben - fogalmazott Lázár János, majd arra hivatkozva, hogy sem a kormányfő, sem a miniszter nem vett részt a demonstráción, a kabinetet a gyávaság kormányának nevezte.

- Ők elkúrták, s mi kifizetjük. Ők ellopták, s a mi kórházunkat
zárják be. Ők meggazdagodtak, bennünket kifosztottak. Ők hazudtak, s ezért mi szenvedünk - mondta Lázár János. A vásárhelyi polgármester kitért a szomszédos városok szocialista vezetőinek felelősségére is, hangsúlyozva: Botka László Szeged, Szirbik Imre Szentes és Buzás Péter Makó polgármestere országgyűlési képviselőként egyaránt megszavazták az egészségügyi törvényt.

A Szent István téri tüntetést követően a polgármester felhívására a tömeg egy jelentős része átvonult a kórházhoz, s ott folytatta a tiltakozást.



2007-02-18 16:14
Forrás: Weborvos B. Papp László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kicsit elsikkadt ...a népirtás
  2007-02-18 21:20:21, vasárnap
 
  Kicsit elsikkadt ...a népirtás másik oldala

Olvasói levél
****************************


Érthető okokból most az orvosi ellátás körüli pénzbehajtás foglal le mindannyiunkat.
Azonban megjelent egy másik alattomos jogszabály, mégpedig a nyugellátásokat módosító törvény.

Az "igazságos" és "szolidáris" Gyurcsány(i) kormány az '50-es évektől született nőket gyakorlatilag megfosztja a nyugdijas évektől!

2008-tól már csak 59 évesen lehet előrehozott nyugdijba menni minimum 40 éves szolgálati idővel, 2012-től pedig 62 évesen!
Ez azt jelenti, hogy a nők nyugdijkorhatárát kb. 10 év alatt megemelték 55-ről 7 évvel, 62 éves korra!

De mi az összefüggés az aktiv kórházi ágyak csökkentése, gyakorlatilag az ELFEKVŐK számának drasztikus megnövelése és a női nyugdijkorhatár növelése között?

Az egyik lehetséges összefüggés, hogy szüleinket, nagyszüleinket nem lesz módunkban otthon ápolni, gondozni, ha lerokkannak.
Pontosabban, bennünket a gyerekeink egész biztosan már csak elfekvőkbe dughatnak be, hiszen az a nő (leány-gyermek), aki 62 éves koráig dolgozni kényszerül, munka mellett hogyan lássa el megöregedett szüleit?

Úgyhogy kedves 50-es barátnőim, barátaim ... Gyurcsányiék öregkorunkra nekünk megágyaztak a 10-20 ágyas ELFEKVŐKBE!
Persze azt is fizetősen!

Kérem ne vegye magára egyetlen jelenleg már nyugdijas barátunk a következő megállapításomat.
Nem személyeskedni akarok, pusztán a tényeket ismertetni:

Hogyan lehet a nyugdijazás rendszere OTT igazságos és szolidáris, ahol együtt élnek majd olyan nyugdijasok, akik alig dolgoztak 20-25 évet ... azokkal, akiknek minimum 40 év szolgálati idő kell ahhoz, hogy nyugdijba vonuljanak?

Ráadásul: a mi kis kommunistáink szándékosan itt felejtettek egy egészen sajátos jogi rendelkezést, amit 1988-ban azért vezettek be, hogy a kommunista rezsim fenntartói-kiszolgálói akár 30 valahány évesen is nyugdijba mehessenek. (Ők adják ma alig 50 évesen a biztonsági cégek tulajdonosainak többségét.) Nos, ezek az "állig. főiskolát, jogi egyemet" végzett (pontosabban diplomát postai úton szerző) belügyesek miatt szolgálati időnek számit a nappali egyetemen eltöltött időszak is.

Ez botrány, skandallum!

Akik munka mellett, a csekély szabad idejükből ... óriási erőfeszitésekkel végeztek el felsőoktatási intézményt, azoknek kettő a szeme alá, viszont a nappalisok, akiknek más dolga nem volt, mint tanulni ... azoknak ez 5, illetve 6 év szolgálati időt jelent.

Én szinte biztos vagyok abban, hogy 2013 környékére már drasztikusan csökkeni fog a nyugdijasok száma és népességen belüli aránya, hiszen egy nőnek 40 évi munka annyi ... minthogy irány a temető.
A férfiakról ehelyütt már minek beszéljek, hiszen ők évtizedek óta 60 körül szépen pusztulnak kifelé.
Egyértelmű: elég ennek a mocsadék bandának az özvegy asszonyokból IS!
Irány a temető!

Igy lesz teljesíthető a Világbank azon elvárása Magyarországgal szemben, hogy lélekszámunk közelitsen a cseh 6-7 milliós lélekszám felé.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbitális adóemelés!
  2007-02-18 20:29:06, vasárnap
 
 
Olvasói levél:
******
Orbitális adóemelés!


A Földhivatalok január 1-től (ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban)
önfenntartó államigazgatási szervként működnek.

Vagyis az állam egyetlen fillért sem ad a müködésükhöz.

Na már most évi sok százezer, adott esetben milliót is elérő ügyintézésekről
van szó.

Ezen eljárások illetékét (adóját) 150 %-kal emelték.

A társasházi alapitó okiratok bejegyzését, módosítását pl. jan. 1-től
albetétenként
10.000,-Ft-ért végzi a földhivatal!

Tavalyig az általános mértékű illetéket fizettük
(amely 2002-től megtette a maga szintén 100 %-os emelkedési ivét.)

Hogy illusztráljam a példát, amig eddig 1 albetét került 10,- Ft-ba
(attól függ ez az összeg, hogy hány lakás van a társasházban, értelemszerűen
minél több,
annál alacsonyabb az 1 lakásra jutó költség), most ez a lakás 10.000,-
Ft-ért kerül bejegyzésre,
vagy ha módosítani kell valamiért a társasház alapitó okiratát, ennyiért
teszik meg.

Ilyen módon a Földhivatal, mint államigazgatási szerv, szerintem elvette a
polgároktól azt a jogot,
hogy alapitó okirataikat módositsák.

Egyértelmű: képtelenek lesznek az emberek ilyen összeget fizetni, ráadásul
ha még nem is érdekeltek benne.

Egy példa:

A 126 lakásos panelben megveszi az egyik lakó 500 ezer Ft-ért a lakása
mellett babakocsi tárolót
1 millió Ft-ért a társasháztól.

Ilyenkor a tulajdoni arányok parányit, de megváltoznak, kikerül a közösből a
babakocsi tároló a magánba, stb.
módosítani KÖTELEZŐ az alapító okiratot.

Ugyebár csak az az 1 tulaj érintett benne, aki vásárolt.

A többi 126 nem fog a módosításért fizetni 10.000,- Ft-ot.

Egy, azaz egy lehetőség van:
aki megveszi a babakocsi tárolót fizet az összes helyett,
vagy nem vesz babakocsitárolót és nem növeli meg a parányi 34 m2-es lakását
mondjuk 6 m2-el!

De ezekhez a költségekhez nem adtam hozzá az aljadék bankokat,
akik a tulajdoni hányadok változása esetén, a jelzáloggal érintett
ingatlanok esetében
"hozzájáruló nyilatkozatot" kell, hogy kiadjnak.

Bankonként válogatja, de 5 és 10 ezer Ft-ért adják darabját, pontosabban
adnák,
ha az érintett képes lenne ezt megfizetni.

Zárszó:
a költségvetési törvénybe dugták el ezek a mocskok az ilyen és ehhez hasonló
adóemeléseket!











JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly naponta 5,31 milliárdda
  2007-02-18 20:19:32, vasárnap
 
  Tavaly naponta 5,31 milliárddal nőtt az állam tartozása
2007. február 17. 12:01

Majdnem kétezermilliárd forinttal nőtt tavaly az államadósság, ez mintegy
tízszerese az idei adóemelésekből befolyó összegnek. Minden magyarra immár
másfél millió forintos adósság jut.

Az eladósodás az idén és jövőre tovább nő.

Tavaly 1940 milliárd forinttal, naponta átlagosan 5,31 milliárd forinttal
nőtt hazánk államadóssága az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tegnap
közzétett adatai szerint.
A költségvetés adóssága 2006 végére 14 706 milliárd forintra emelkedett, ami
több mint 15 százalékos növekedést jelent.
A felgyorsuló eladósodás nyomán minden magyar állampolgárt csaknem másfél
millió forintos adósság terhel.
A tavalyi adósságnövekmény rekordnagyságú, az idei adóemelésekből befolyó
összeg mintegy tízszeresét teszi ki, a Pénzügyminisztérium legfrissebb
előrejelzése szerint ugyanis a bevételnövelő intézkedések ez évben a GDP 0,8
százalékát jelentik.
Ütemesen növekvő államadósságról számolt be tegnap a Magyar Nemzeti Bank is.

Az adatok szerint tavaly a GDP-hez mért államadósság 65,7 százalékra nőtt.

Visszaeső jövedelmek

A megszorítások miatt idén több mint 4 százalékkal esik vissza a lakosság
nettó reáljövedelme az OTP elemző központ tegnap közzétett előrejelzése
szerint.

A kutatók úgy látják, a bérbefagyasztás miatt a közszféra dolgozói járnak a
legrosszabbul,
a nettó reálbérek itt 6,5 százalékkal mérséklődnek.

Az ártámogatások csökkentése és a vállalati költségeket növelő adó- és
járulékemelések miatt az infláció várhatóan 8-9 százalék közötti szintre
gyorsul fel az elkövetkező hónapokban, a pénzromlás éves üteme így éves
átlagban 7 százalék körül alakul.

A magyar államadósság még 2005-ben lépte át az euróbevezetéshez szükséges
hatvanszázalékos
plafonértéket, és azóta is folyamatosan emelkedik.

A konvergenciaprogram értelmében hazánk eladósodása idén és jövőre tovább
folytatódik, azaz tovább távolodunk a közös uniós valuta átvételétől: ebben
az évben a GDP-arányos adósságmutató 70,1 százalékra, jövőre pedig 71,3
százalékra kúszik fel.

A növekvő államadósságot tükrözik a minden korábbinál magasabb kamatterhek.
A Pénzügyminisztérium az idei évre 1100 milliárd forintos kamatkiadással
számol, ami 117 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi kifizetést.

Az adósságot hazánk hitelfelvételből, devizakötvény-kibocsátásból és
forintban kibocsátott állampapírokból fedezi.
Az ÁKK kimutatása szerint tavaly hazánk finanszírozása tovább drágult: a
befektetők csak magasabb kamatok mellett voltak hajlandók finanszírozni az
EU-ban legmagasabbnak számító magyar államháztartási hiányt.

A magasabb kamatok mellett a befektetők az egy évvel korábbihoz képest
kisebb érdeklődést mutattak finanszírozásunk iránt.

Mindeközben a lakosság eladósodása is tovább folyt.
A legfrissebb jegybanki kimutatás értelmében tavaly decemberben a lakosság
már 6073 milliárd forinttal
tartozott a pénzintézeteknek, ez több mint ezermilliárd forintos
adósságnövekményt jelent egy év leforgása alatt. Az ingatlanhitelekből
felhalmozódott adósság eléri a 2714 milliárd forintot, míg a fogyasztási és
egyéb hitelek állománya 1097 milliárd forintra nőtt.
A jegybanki adatsor szerint tovább folyik a devizahitelek térnyerése, s az
új hitelek döntő többségét
már devizában veszi fel a lakosság.

Magyar Nemzet - fidesz.hu









JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csak az ellenségkép tartja öss
  2007-02-18 20:15:29, vasárnap
 
  Giró-Szász: csak az ellenségkép tartja össze a politikai táborokat

2007.02.18 11:03

Az új többség és az új arisztokrácia szembeállítása határozta meg Orbán Viktor
évértékelő beszédét - jelentette ki Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádió
Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány igazgatója kitért arra is, hogy a
választópolgárok többsége elégedetlen a politikai elittel, és szívesen szavazna egy
új pártra.




Orbán Viktor pénteki évértékelőjéről Giró-Szász András azt mondta: a beszéd
bizonyos szempontból beleilleszkedik az eddigi évértékelőkbe, a Fidesz elnöke
mindig viszonyítási pontokat határozott meg a saját és politikai ellenfele
politikájával kapcsolatban. Most ilyen viszonyítási pont az új többség és az új
arisztokrácia, amelyeket szembehelyez.

Új többség alatt érti mindazokat, akik a jelenlegi kormányzati politikával és a
kormányzat prominens személyiségeivel szembehelyezkednek; új arisztokráciaként
pedig azt az új hullámot definiálta, amely az elmúlt években hatalomra került a
szocialista vezetésben, és a kormányban - tette hozzá a politikai elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint ez a szembenállás volt a beszéd
vezérfonala; ami egy markánsan megfogalmazott kritika, ezen kívül a következmények
felsorolása is a beszéd lényeges eleme volt.

Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy a Fidesz és ő maga is csak akkor hajlandó
kompromisszumokra, megbeszélésekre, ha élesen lezárnak egy szakaszt - hangsúlyozta
a szakember.

Az "egy az ország egy a zászló" szlogenről azt Giró-Szász András mondta: az "egy a
tábor, egy a zászló" szlogen lecserélése egy tipikusan megtartva meghaladni lépés.

Anélkül, hogy kimondták volna a korábbi jelszó mögötti taktika választási
sikertelenségét, az új szlogennel érzékeltették, hogy felül kell ezen emelkedni. A
Fidesz elnöke ugyanakkor nem fejtette ki, mire gondol ezzel kapcsolatban - fűzte
hozzá az elemző.


A Századvég Alapítvány által készített egyik felméréssel kapcsolatban az alapítvány
igazgatója kiemelte: a megkérdezettek többsége, 61 százaléka azt gondolja, hogy egy
új politikai erő jelentené a megoldást az ország problémáira.

A szocialista szavazók 27, a fideszesek közel 40 százaléka gondolja azt, hogy egy
új politikai pártot sokan támogatnának ma Magyarországon. A válaszmegtagadók és
bizonytalanok pedig mintegy fele véli így - tette hozzá.

Giró-Szász András arra az eredményre is felhívta a figyelmet, hogy az emberek 61
százaléka szerint kockázatos az ország számára a két nagy párt dominanciája. Az
MSZP támogatóinak 56, a Fideszének 63 százaléka gondolja ezt.

A politikai elemző szerint a politikai táborokat az ellenségkép tartja össze, a
szavazók valamivel szemben definiálják magukat.

Ahogy a számok is mutatják, a táborok jelentős része mint a legkevésbé rossz
alternatívára adja le a voksát a jelenleg preferált politikai erejére -
hangsúlyozta a szakértő.

A Századvég Alapítvány igazgatója elmondta: ezek a számok nyilvánvalóan azt
mutatják, hogy sokan vannak olyanok, akik szívesen szavaznának egy új politikai
erőre, ezért egy alternatívát kínáló politikai erőnek jó esélye lenne a jelenlegi
körülmények között.


http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-105386
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmus bűneit is elítél
  2007-02-18 18:30:04, vasárnap
 
 
A kommunizmus bűneit is elítélnék
2007-02-17 10:55:55


A fasizmus rémtettei mellett a kommunizmus bűneit is elítélnék az EU
gyűlölet-ellenes törvényében.

Az észt, lengyel és szlovén kezdeményezés szerint ezentúl a kommunista
totalitárius rezsimek által elkövetett gyilkosságok tagadása is
szankcionálható bűn lenne.

Az EUobserver beszámolója szerint az egykori keleti blokk országai azonban
nem egységesek a kérdésben,
a szlovák igazságügyi miniszter, Stefan Harabin szerint a fasizmus és a
kommunizmus
nem helyezhető egy szintre.

A magyar hozzáállásról a cikk nem tesz említést.

(orientpress.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Imre, Lajos és Fletó
  2007-02-18 18:28:25, vasárnap
 
 

Imre, Lajos és Fletó


Imre, Lajos És Fletó, a három neves személyiség először a politikai
napilapok híroldalán találkozott.

Nem egyszerre és nem egy időben.
Bizonyos értelemben ismerősök ugyan, de nem jó barátok.

Imre és Lajos, ha tehetnék, alighanem lelőnék, illetve levágnák Fletót.

Fletó azonban kedveli és meg-megszólítgatja őket.

Imre, azaz Nagy Imre, az 1956-os forradalom és szabadságharc kivégzett
miniszterelnöke személyesen nem ismerhette Gyurcsány Ferencet - amint
szereti mondogatni magáról -, a Harmadik Birodalom...
akarom mondani, Harmadik Magyar Köztársaság miniszterelnökét,
ami bizonyos értelemben tagadhatatlanul veszteség,
mivel Nagy Imrét kérdezte volt egy jeles emléknapon a mái kolléga ott kint a
temetőben,
hogy "mondd, Imre, te mit tennél az én helyemben?".

Mint ismeretes a korabeli tudósításokból, az elhunyt mártír miniszterelnök
nem válaszolt a mi Fletónknak.

Őt azonban nem olyan fából faragták.

Egy újabb emléknapon ezúttal egy másik kollégája síremlékét kereste fel egy
kis kedélyes szakmai konzultációra.

Gróf Batthyány Lajost, az első felelős magyar kormány sajnálatos mód
ugyancsak kivégzett miniszterelnökét születésének kétszázadik évfordulóján
Gyurcsány Ferenc, a HMK miniszterelnöke barátian
tájékoztatta néhány - ha szabad így fogalmaznunk - miniszterelnöki
alapvetésről.

Fletó a fővárosi Fiumei úti sírkertben emígyen szólt kollégája, Batthyány
Lajos hamvaihoz:

"Az elsőknek a legnehezebb a dolguk (...)
Az elsők, a reformerek tapossák ki az ösvényt, ők mutatják az utat..."
(Feltehetően a jelentős korkülönbség miatt nem tette hozzá: "mondd, Lajos,
érted, mire célzok?")

Meg nem erősített hírek szerint ekkor történt a csoda, mert valahonnan
messziről és tompán,
de mégis jól hallhatóan egy hang ekképpen folytatta a mondatot:

"...mutatják az utat (...) bizony, a vesztőhelyhez..."

Abban megoszlanak a vélemények, hogy ez valóban gróf Batthyány Lajos
szellemének
vagy valamely más kivégzett magyar hősnek a hangja volt-e, avagy csak
egyformán képzelődtek
- esetleg amint egyes rosszmájúak terjesztik -, ábrándoztak egyes
jelenlévők.

A tekintetben azonban egyre kevésbé van vita, hogy a Fletónak nevezett
személy,
alias Gyurcsány Ferenc, a HMK miniszterelnöke lényegében véve meghibbant,
és valami olyan sajátos kórban szenved,
ami szakértők szerint a Huszein-féle önimádat,
a Sztálin-féle üldözési mánia,
a Hitler-féle paranoiás skizofrénia,
a Gyurcsány-féle amorália és a madárinfluenza egy szokatlanul veszélyes
mutációja lehet.

Ha így van, akkor Gyurcsány Ferenctől óvakodni kell.

Bár politikai okokból a posztkommunista médiában sokan kifogásolják, hogy a
parlamenti ellenzék azonnal elhagyja a padsorokat, amint a HMK
miniszterelnöke megjelenik az ülésteremben,
járványügyi szempontból azonban még nekik is üdvözölniük kellene a döntést,
hiszen ha példának okáért egyik-másik baloldali és liberális országgyűlési
képviselőre tekintenek,
maguk is elszörnyedve kell lássák a súlyos kór végzetes következményeit.

Nem szeretnénk itt neveket mondani, de
Lendvai Ildikó kétségbeesett kísérlete a kór látható jeleinek leplezésére,
avagy
Kuncze Gábor egyre értelmetlenebb dörmögése,
Kóka János kissé már eszelősnek tetsző kacaja sok mindent elárul.

Ha pedig a parlamenti ellenzék soraiban ideiglenesen tartózkodó Magyar
Demokrata Fórum képviselőire pillantanak, akkor bizony már a zombisodás
előrehaladott jeleit is látniuk kell.

A táncos léptű miniszterelnök most látványos fordulattal a jövőbe vetette
tekintetét,
és mint a reformok embere, vagy ahogy ő fogalmazott magáról lenyűgöző
szerénytelenséggel,
az "első", akinek a "legnehezebb a dolga", miután barátságosan kibeszélgette
magát kivégzett elődeivel,
a minap előadta az ország házában elképzeléseit eszelős reformjait illetően.

Egy kicsi robbantás itt, egy kis sortűz ott, egy kis vér, némi könny, egy
kevés gyötrelem...
Nem kell félni.
Fájni fog, de aki belehal, annak nem tart soká.

Súlyos hiba volna Gyurcsány Ferencet lebecsülni.

Kormányában az önjáró gonoszságnak és az intelligens őrületnek olyan
veszedelmes gyúelegye jött létre,
amelyik bármelyik pillanatban fölrobbanhat.

A múlt év őszén két alkalommal is megmutatták, hogy mire képesek.

Természetes, hogy hasonlóra készülnek most is, hiszen vagy bűnözők, vagy
őrültek szinte mind.

A különbség az, hogy a normális többség kezdi felfogni a veszély súlyát.

A történelem tanítása szerint egyébként minden diktátor csúnyán végezte.
Mind.
Kivétel nélkül.

Bencsik András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pert vesztett a Pénzügyminiszt
  2007-02-18 18:26:40, vasárnap
 
  Pert vesztett a Pénzügyminisztérium
2007.02.16

Jogerősen pert nyert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet a Pénzügyminisztériummal (PM) szemben; így a tárcának közölnie kell, hogy a tavalyi költségvetés féléves adataiban mi növelte 100 milliárd forinttal a hiányt.

A TASZ csütörtöki közleményében felidézi: 2006 szeptemberében azért perelték be a Pénzügyminisztériumot, mert az megtagadta annak a ténynek a nyilvánosságra hozatalát, hogy a 2006-os költségvetés féléves adataiban milyen tétel növeli 100 milliárd forinttal a hiányt.

A Fővárosi Bíróság tavaly októberben a TASZ-nak adott igazat az ügyben, és első fokon a kért adatok közérdekű volta mellett döntött. A TASZ közlése szerint a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Mint írják, a bíróság szerint a 2006 júliusában megtartott pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón elhangzott, 100 milliárd forintos egyszeri, a költségvetés hiányát növelő tétel tartalma, mibenléte és pontos részletei közérdekű adatnak számítanak, és a PM köteles azokat a nyilvánosságra hozni, azaz a felperes TASZ-szal közölni.

A közleményben hozzáteszik: a TASZ az ítéletet az információszabadság sikerének tartja. Mint írják, az Ítélőtábla csütörtöki ítéletével újfent megerősítette, hogy az adatvédelmi törvény adatokról szóló definíciója felöleli a becslések, prognózisok alapjait képező adatokat is.

mkdsz.hu - kdnp.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A JUSTITIA Bizottság közlemény
  2007-02-18 18:26:00, vasárnap
 
 
A JUSTITIA BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

I.

SZÜKSÉG LENNE A MASZKOS LÖVÖLDÖZŐK FANTOMKÉPÉRE.

KÉRJÜK AZ ILLETÉKESEKET, HOGY SZÍVESKEDJENEK ELKÉSZÍTTETNI ÉS AZ INTERNETEN KÖZREADNI, FELDERÍTÉSÜK MEGKÖNNYÍTÉSE CÉLJÁBÓL.

II.

NE KELTSEN PÁNIKOT AZ ORSZÁGBAN A HAZUG KORMÁNY FŐHAZUGJA! ATTÓL A (GYÁVA ÉS OSTOBA) TERRORISTÁTÓL NEM KELL TARTANI, AKI "IDŐNEK ELŐTTE" FELHÍVJA MAGÁRA A FIGYELMET, AKI CSAK SÖTÉTBEN ÉS SÍMASZKBAN "BÁTORKODIK" ÜRES EMELETI HELYISÉGEKRE "LŐDÖZGETNI".

III.

ÖRVENDETES, HOGY AZ MSZP EDDIGI - EREDMÉNYTELEN (BALOLDALI) - REFORMJÁNAK IRÁNYVÁLTÁSÁT SÜRGETI SZILI KATALIN, FELTÉVE, HA TISZTÁBAN VAN AZZAL, HOGY A MÁSIK IRÁNYT JOBBOLDALINAK NEVEZIK!

IV.

CSÍNJÁN KELLENE BÁNNI AZ ORSZÁGOS PSZICHIÁTRIAI INTÉZET MEGSZÜNTETÉSÉVEL, MERT - VAJON -, HOL FOGJÁK KEZELNI MOLNÁR LAJOST, HA RÁTESZIK A KÉNYSZERZUBBONYT ÉS GYÓGYKEZELÉSRE LESZ SZÜKSÉGE?

V.

SZÁMÍTÁSAINK SZERINT, A VIZITDÍJ-BEHABZSOLÓ AUTOMATÁK BESZERZÉSI ÁRA, SZERVIZELÉSI, JAVÍTÁSI, VALAMINT AZ ELLENŐRZÉSEKKEL JÁRÓ ADMINISZTRÁCIÓS KÖLTSÉGEI "POTOM" 50 ÉVEN BELÜL TÉRÜLNÉNEK MEG, HA AKKOR MÉG LENNE ANNYI VIZITELŐ BETEG, MINT JELENLEG. AZ AUTOMATÁKAT GYÁRTÓK, ÉRTÉKESÍTŐK ÉS ÜZEMELTETŐK VISZONT: "MEGFOGTÁK AZ ISTEN LÁBÁT"!

VI.

A KÓRHÁZI ÁGYAK RADIKÁLIS CSÖKKENTÉSE TELJESEN JOGOS INTÉZKEDÉSNEK TŰNIK, MIVEL A GYÓGYSZEREK DRASZTIKUS ÁREMELÉSÉVEL,- FOLYAMATOSAN CSÖKKEN A BETEGEK SZÁMA.

VII.

A ROHAMRENDŐRSÉG TECHNIKAI ELLÁTÁSÁNAK KORSZERŰSÍTÉSÉT SZOLGÁLNÁ AUTOMATIKUSAN MŰKÖDŐ GUMIBOTOK ÉS VIPERÁK RENDSZERESÍTÉSE.

EZEK KIEGÉSZÍTÉSEKÉNT,- CÉLSZERŰ LENNE DEMONSTRÁLÁSI VIZITDÍJ BEVEZETÉSE IS (AUTOMATÁKKAL ÉS ELLENŐRZŐ KAPUKKAL), GERGÉNYIÉK HONORÁLÁSÁNAK BIZTOSÍTÁSÁRA.

VIII.

"DEMSZKY DÍJAT" KELLENE ALAPÍTANI, A GUMIBOTOZÁSBAN, ZÁSZLÓTAPOSÁSBAN ÉS SZEMKILÖVÉSBEN ÉLENJÁRÓ RENDŐRÖK SZÁMÁRA! AZ ÉREM EGYIK OLDALÁN LEHETNE EGY "SZOLGÁLUNK ÉS VERÜNK" FELIRAT, A MÁSIK OLDALÁN PEDIG DEMSZKYNEK, A VILLAMOS ALATT FEKVŐ EMBER TERMÉSZETELLENES MOSOLYÁT TÜKÖZÖ KÉPE.

IX.

ŐSZINTE SAJNÁLATTAL KELL BEJELENTENÜNK, HOGY NEM ÉRTÜNK EGYET NAVRACSICS ÚR GYURCSÁNY LEVÁLTHATÓSÁGÁRA UTALÓ PESSZIMISTA KIJELENTÉSÉVEL. EZT AKKOR SEM LENNE CÉLSZERŰ A FIDESZ EGYIK KULCSEMBERÉNEK HANGOZTATNI, HA IGAZNAK TŰNNE, HÁT MÉG EBBEN A HELYZETBEN, AMIKOR AZ ORSZÁG HÁROMNEGYED RÉSZE GYURCSÁNY TÁVOZÁSÁT KÖVETELI.

X.

INDOKOLT LENNE BÉRLETI DÍJAT KIVETNI A RENDŐRSÉGRE A "MŰVELETI TERÜLET" HASZNÁLATÁÉRT! ÖSZTÖNÖZNI KELLENE ŐKET, HOGY A MŰVELETI TERÜLETEN TEGYENEK KÍSÉRLETET A BAMBUSZ TERMESZTÉSÉRE, ÉS LEGYENEK ÖNELLÁTÓK A GUMIBOTOT ÉS/VAGY VIPERÁT HELYETTESÍTŐ ÜTŐ-VERŐ ESZKÖZÖK ALAPANYAGÁNAK ELŐÁLLÍTÁSÁBAN.

Összeállította: Prof. Dr. Bokor Imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.