Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Onody Gyula: Nekünk Tilos!
  2007-10-20 18:06:38, szombat
 
  Onody Gyula: Nekünk Tilos!

Mások aratták/aratják le tudásunk és szorgalmunk gyümölcseit. Nekünk, magyaroknak tilos ismernünk ősi multunk valódi történetét-mert az a hétköznapokban erőt adna / "termelőerővé" válna, mint a sportolóknál a nemzeti zászlót lobogtató szurkolók látványa, bíztatása /-de még a magyar gazdaság egykori eredményeit is kevés fiatal ismeri. Mezőgazdaságunk, iparunk,egészségügyünk, honvédelmünk, kulturánk tönkresilányítva. Így valóban könnyen, fillérekért felvásárolnak. Egykor mi láttuk el országok sokaságát a legkiválóbb élelmiszerekkel. Ma rákkeltő adalékanyagokon tengődünk. Képesek voltunk személyautót, teherautót, traktort, mozdonyt, harci bombázót!! gyártani.

A magyar gazdaság lemaradását jelzi, hogy fordult a helyzet a munkaerőpiacon. Bekövetkezett az, amire még négy-öt éve gondolni sem mertünk: szlovák és román cégek keresnek hazánkban nagy számban munkaerőt.

Egy lakosra számítva a világon Szlovákia vezet az autógyártásban, az abszolút számokat tekintve pedig az ötödik autó-nagyhatalom, az Egyesült Államok, Japán, Kína és Németország után. A Volkswagen szlovákiai gyárában az idén 250 ezer Polo, Touareg, Audi Q7 és Porsche Cayenne készül el, míg a PSA Peugeot Citroen nagyszombati (Trnava) üzemében 180 ezer Peugeot 207-est, a dél koreai Kia zsolnai (Zilina) gyárában 150 ezer Sportage és C'eed modellt gyárt.

Az üzemek a következő években tovább növelik kapacitásaikat, így jövőre már mintegy 700 ezer, 2009-től több mint egymillió autót gyárthatnak Szlovákiában. Utóbbi szám ezer lakosra már közel 200 autót jelent.

Jelenleg már közel 70 ezren dolgoznak a szlovákiai autóiparban, és 2009-re - együtt a több mint 150 beszállító alkalmazottaival - mintegy 100 ezerre nő az autóipari dolgozók száma - jövendöli a szlovák autóipari szövetség. Jelenleg csak minden századik Szlovákiában gyártott autó marad "otthon", szinte a teljes termelés exportra megy.

Minden elismerésem a szlovák és a román vezetők érdekérvényesítő képességének-saját szempontjukból hasznosan cselekszenek,még ha ez nekünk olykor nem is tetszik. Ők szlovák, illetve román érdekűek.

Mikor lesznek nekünk magyarérdekű vezetőink? Jó kérdés-miközben bezárt bányáink mélyén ott szunnyad a valakik számára tartalékolt szénvagyon, mi téli estéken dideregve gondolkodhatunk vezetőinken, akik jól megvezettek bennünket.

A betegség, a hideg, az éhezés jó tanácsadó: lassan össze kéne fogni pártállást, világnézetet félretéve, Magyarok!

El lehet menniük.

Forrás: kcc MTI
Polgár Info / Onody Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pánikban a hatalom - hatástala
  2007-10-20 18:01:35, szombat
 
  Pánikban a hatalom - hatástalanított tankokat foglaltak le Budaörsön
2007/10/20 - 13:44 SzKR

A magánkézben lévő harckocsikat az egyik kereskedelmi televízióban mutatta be tulajdonosuk, még október közepén. Másnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a műsorban látottak alapján helyszíni szemlét tartottak a telephelyeken, ahová a Magyar Honvédség szakértőit is megukkal vitték. A szakemberek megállapították, hogy a tankokat nem a törvényi előírásoknak megfelelően hatástalanították, ezért a harci járműveket lefoglalták.

A renőrség közleménye szerint, visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős felhasználású termékkel bűntett gyanúja miatt indított eljárást, az egyik kereskedelmi televíziós csatornán 2007. október 11-én bemutatottakkal kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály II. Vagyonvédelmi Osztálya. A vagyonvédelmi osztály 2007. október 12-én halaszhatatlan nyomozati cselekményként helyszíni szemlét tartott a férfi két telephelyén, melynek során eseti szaktanácsadóként a Magyar Honvédség munkatársai is jelen voltak.

A szemle során a szakértők megállapították, hogy a harci eszközök lövésre alkalmatlanok, de több eszköz hatástalanítását nem a törvényi előírásoknak megfelelően végezték el. A nyomozók a kifogásolt harci járműveket helybenhagyással lefoglalták. A tulajdonos a lefoglalással szemben panasszal élt, melyet az eljáró hatóság 2007. október 16-án a Fővárosi Főügyészségre elbírálásra továbbított.

(police.hu nyomán, barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debrecenben már az akasztásra
  2007-10-20 18:00:56, szombat
 
  Debrecenben már az akasztásra várnak
2007-10-20 13:53 Barikád.hu

Ismét fenyegetés érte az egyik MSZP-s szervezetet. Debrecenben hurokra kötött kötelet akasztottak szombat reggelre az MSZP-székház kerítésére.

Hurokra kötött kötelet akasztottak szombat reggelre a debreceni MSZP-székház kerítésére - közölte az MTI-vel Zsíros Zsolt városi pártelnök. Elmondása szerint az akasztásokkor használatos kötélre emlékeztető csomózású kötéldarabot az egyik önkormányzati képviselőjük találta meg. Némi logikával sikerült megállapítani, hogy mindez egy folyamat része, ugyanis e héten a balmazújvárosi pártiroda falára írták fel, hogy "lógni fogtok". Debrecen egyike azon büszke városok sorában, ahol sikerült botrányba fojtani a kendermagos tüntetést, illetve beteges beállítottságukat mutogatni akaró homoszexuálisok se vonulhattak utcára. Zsíros Zsolt újabb támadásoktól fél, és minden felelősséget természetesen a Fideszre hárít.

A civis város harmadik legerősebb politikai erejévé emelkedett az idei időközi választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom, ezzel alapvetően átformálta a közéletet. A szervezet megkeresésünkre a következő választ adta: Az MSZP legfőbb stratégiai fogása az ellenzéket erőszakosnak, durvának és a "csendes többséget" kirekesztőnek való beállítása, ezért nem zárható ki, hogy a helyi szocialisták soraiból kerültek ki azok, akik a fenyegetést véghezvitték. Puszta politikai haszonszerzés érdekében sokak, nagyon gerinctelen eszközökhöz is folyamodnak. Jobbikosokat naponta inzultálnak, bélyegeznek nácinak, nyilasnak, holott akik ezt csinálják teljesen tudatában vannak a tényekkel, tudják, hogy hazudnak, de addig is tagságunk jó hírét rombolják a külső szemlélők szeme láttára.

(MTI - barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mitől duzzadt az MSZP taglétsz
  2007-10-20 18:00:14, szombat
 
  Mitől duzzadt az MSZP taglétszáma? Nyilatkozatok az iskolában?
2007-09-27 16:09:40 VGO

Az MSZP kiskunhalasi szervezeténél tartott tagrevízió utáni tisztújításon a tagok közel kilencven százaléka megjelent - értesült az MTI több szocialista forrásból is - közölte az MTV a távirati iroda hírét.

Az MSZP országos elnöksége 2005-ben rendelt el tagrevíziót, majd tisztújítást az elnökség egyik tagjának részvételével a Zuschlag Jánost is tagjai között tudó kiskunhalasi MSZP-nél.

A tisztújítás előtt lezárták a tagfelvételt, így a kiskunhalasi szervezetben csak azok szavazhattak a tisztségviselőkre, akik egy bizonyos határnap előtt az MSZP tagjai voltak.

Az MTI által megkérdezettek egybehangzóan azt állították, hogy a kiskunhalasi szervezet tisztújításán a tagok 80-90 százaléka megjelent, tehát nem voltak fiktív tagok. Az egyik forrás azonban megjegyezte, azt nem vizsgálhatták, hogyan jöttek, vagy hogyan hozták oda a tagokat.

Egy másik forrás jó szervezőnek nevezte Zuschlagot, szerinte ezért nőhetett meg a kiskunhalasi MSZP taglétszáma.

A Népszabadság csütörtöki számában írt arról, hogy Szabó Károly, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnökségének tagja, kiskunhalasi önkormányzati képviselő azt állítja, 2005-től tisztázni szerették volna Zuschlag János szerepét.

Szabó Károly szerint az egyik szakiskolában Zuschlag munkatársai aláírattak egy nyilatkozatot a diákokkal, amelynek alapján később MSZP-tagok lettek.

A diákok nem vettek részt alakuló gyűlésen, vezetőségválasztáson.

A napilap írása szerint a kiskunhalasi alapszervezet rövid idő alatt 120 főről csaknem 500 főre duzzadt, és döntő befolyást szerzett az MSZP megyei tisztségviselőinek megválasztásában.
MTI-MTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És mi mégis láncot hordunk
  2007-10-20 17:59:13, szombat
 
  Gyurcsány 900 millióval lett gazdagabb egy év alatt
2007. október 20., 13:43 fidesz.hu

Demján Sándor letaszította trónjáról Medget Rahimkulovot, míg Csányi Sándor bronzérmes maradt - egy év alatt így rendeződött át a magyarországi szupergazdagokról a Népszabadság által ma megjelentetett top 150-es kiadvány élbolya. Immár mindhárom dobogós azzal dicsekedhet, hogy dollárban számítva is milliárdos. Akad érdekesség a listán szereplő politikusok sorában is: Bajnai Gordon önkormányzati miniszter (5,1 milliárd) megelőzi Gyurcsány Ferenc kormányfőt, akinek vagyonát "csak" 4,9 milliárdra becsülik.

A Népszabadság idei top 150-es listájának élére az ingatlanokban utazó Demján Sándor került, aki hihetetlen ugrást hajtott végre: a tavalyi 80 milliárdról idénre 260 milliárdra növelte vagyonát. A tavalyi első, a régóta hazánkban élő orosz pénzügyi befektető, Medget Rahimkulov is 49 milliárddal "hízott", ez idén a második helyre volt elég 202 milliárddal. Az élelmiszeriparban és ingatlanokban is érdekelt Csányi Sándor OTP-vezér 145 milliárdos pluszt produkálva 200 milliárdra növelte vagyonát.

Demján a Trigránit céggel már 11 országban van jelen, Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Horvát-, Lengyel- és Oroszországban is megvetette a lábát. Az orosz piac különösen nagy üzletnek számít a Gasprominvesttel közösen dolgozó Demján-cég, az Euroinvest számára. Egyébként a szerdai szlovén-magyar kormányülés "sodorvonalán" Demján szerződést írt alá a szlovén főváros, Ljubljana óvárosának rekonstrukciójára. (Mellesleg a Trigránit operatív igazgatója, Nyúl Sándor 17. a listán 24 milliárddal, Balogh Ákos és Somfai Róbert, akik Demjánnal kezdtek a Skála-cégekben, 37-38. helyen állnak 8-8 milliárddal.)

A harmadik helyezett Csányinak OTP-részvényei mellett sokat hoznak értékpapírjai, részvényese a Trigránitnak is, valamint beindultak élelmiszer-ipari vállalkozásai (húsipar, borászat, bólyi mezőgazdasági cég).

A sajtómogulok közül a gyáriparos Széles Gábor (9. hely, 45 milliárd), Gyárfás Tamás (23. hely, 15,5 milliárd), Vitézy Tamás (114. hely, 4 milliárd) szerepel a listán. A közismerten tehetős Friderikusz Sándor viszont nincs a listán.

A tavalyi lista utolsó helyezettje, Schobert Norbert idén kimaradt: 2006-ban 1,3 milliárdja még elég volt a listára kerüléshez, idén viszont 3 milliárdra nőtt a top 150-be jutáshoz szükséges vagyon nagysága.

Bajnai vagyonosabb Gyurcsánynál

Az aktív politikusok közül a 61. a befektetésekben és energetikában érdekelt Kapolyi László országgyűlési képviselő 6 milliárddal. Bajnai Gordon önkormányzati miniszter (befektetések, pénzügyi tanácsadás) 5,1 milliárddal a 80., ő új szereplő, tavaly még nem volt reflektorfényben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly még 76. volt 4 milliárddal, idén a 88. helyen áll 4, 9 milliárddal. Kóka János miniszter (a 109. volt 3 milliárddal) idén a szerkesztési elveknek esett áldozatul: pénze nem csökkent, de új szereplők kiszorították a listáról. A vegyiparban, biotechnológiában érdekelt Nagy Imre most nem politizál, de ő volt a KISZ KB utolsó első titkára: 142. a listán 3 milliárddal.
(Blikk)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Horváth Ágnes: megszűnik a kór
  2007-10-20 17:58:19, szombat
 
  Horváth Ágnes: megszűnik a kórházi volumenkorlát
NOL - Népszabadság Online - 2007. október 20.

A Magyar Kórházszövetség javaslatára megszűnik a teljesítmény volumenkorlát - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a Liberális Egészségügyi Tanács pénteki budapesti megbeszélését követő sajtótájékoztatón.

Az átalakítás kapcsán a tárcavezető kiemelte: eddig nem tudták figyelembe venni a betegeknek az ellátó minőségéről alkotott véleményét. Horváth Ágnes szerint egy merev rendszer szűnik meg. Mint mondta, a teljesítmény volumenkorlát nem bukott meg, de szükség van egy olyan korlátozásra, ami a szolgáltatót is ösztönzi, hogy jobb minőséget biztosítson.

Az elérési szabályokat úgy határozzák meg, hogy a pénztáraknak adott távolságokon belül szerződniük kell az ellátó intézményekkel - hangsúlyozta az egészségügyi miniszter. Ez azt jelenti, hogy a biztosított lakóhelyének közelében mindig kell lennie egy szolgáltatónak, függetlenül attól, hogy ő kivel kötött szerződést. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A turulszobor a helyén marad
  2007-10-20 17:57:41, szombat
 
  A turulszobor a helyén marad

A Jobbik a riogatásokkal szemben egyértelműsíti: a XII. kerületi turulszobor már október 25-én megkaphatja fővárosi támogatást - hacsak ismételten nem maradnak távol a szavazástól fideszes politikusok -, de ellenkező esetben is még akár évekig nem nyúlhatnak hozzá a hatóságok, míg jogerős bírósági döntés nem születik. Legrosszabb esetben pedig akkor majd a Jobbik Akciócsoportjába jelentkezett már közel ezer fő akár polgári engedetlenséggel, élőlánccal védi meg az emlékművet.

Budapestről már kitiltották Teleki Pál és Wass Albert szobrát, miközben a szovjet megszállóknak hatalmas obeliszkje állhat a főváros szívében (három és fél éve rendőrkordon mögött), önkényuralmi jelképpel provokálva a népet. Most a turulszobrot akarja kitelepíteni az MDF Szolnokra. Azzal riogatnak, hogy a Fővárosi Közigazgatási Hivatal 30 napos határidőre szigorította a bontást, holott ez több mint egy éves hír.

A hegyvidéki önkormányzat ugyanis a Fővárosi Bíróságon támadta meg a - Grespik László vezetésének idején szebb napokat is megélt - hivatal korábban többször az MTI által is tévesen jogerősnek nevezett közigazgatási határozatát; a lépésnek az akkor hatályos törvény szerint még automatikusan halasztó hatálya van. Bár a bírósági eljárás csak egyfokú, erre a jogerős döntésre is várhatunk még akár évekig, a fővárosi koalíció leváltásáig. Az első tárgyaláson, idén június 13-án halasztást rendelt el a bíróság egy másik, párhuzamosan folyó eljárás miatt, de az önkormányzat tarsolyában vannak más trükkök is, pl. változtatási tilalmat rendeltek el a területre.

2007. május 31-én már az új polgármester, Pokorni Zoltán kérte a Fővárosi Közgyűléstől a szobor fennmaradásának támogatását. Talán liberális kapcsolatainak köszönhető, hogy csak a Fidesz két nem szavazó képviselőjén múlt, hogy nem szavazták meg a javaslatot. (Tarlós István frakcióvezető a késő estébe nyúlt ülés idejére elígérkezett egy tévéműsorba, míg Földesi Gyula távolmaradásának okáról nincs információnk.)

Október 25-én ismét a Fővárosi Közgyűlés elé kerül az ügy. A kerületi képviselőtestület már elfogadta Pokorninak azt a javaslatát, hogy a turulszobrot ezentúl katonainak "definiálják", a világháború polgári áldozatainak pedig az Alkotás u.-Csörsz u.-Győri út által határolt, forgalmasabb területen egy külön emlékművet állítanak, s ha egy leszármazott kéri, az áldozat nevét levésik a turulszobor talapzatáról. A Jobbik támogatja a szintén fővárosi hozzájárulást igénylő javaslatot; mivel alapvetően a zsidóságnak volt fenntartása, hogy áldozataikra egy turullal emlékeztessenek, hát távolítsuk el az ő neveiket nemzeti jelképünk helyett! Meg kell jegyezni, hogy a hazafias szobor felállítása előtt egy héttel épült meg néhány utcányira egy újabb holokauszt-emlékmű (Igazak Fala), szintén engedély nélkül. Érdekes módon azt nem akarta senki se lebontani, sőt utólag a Fővárosi Közgyűlés is hozzájárult fennmaradásához.

Az MDF javaslata azért is komolytalan, mert bár Szolnoknak fideszes városvezetése van, mégis épp az ő nyomásukra tiltották ki művelődési házukból elsőként az országban a Magyar Gárda bemutatkozó fórumát, tehát a hazafias missziókra nem éppen fogékonyak mostanában a Tisza-parti városban, amelynek elöljárói mellesleg akkor még nem riogattak fasiszta veszéllyel, amikor nemzeti radikális párttársaimmal 2000-ben szervezetten gátat építettünk nekik.

Ha a legrosszabb esetben egyszer a bíróság elutasítaná a hegyvidéki önkormányzat keresetét, és a jogerősen bontásra kötelezett, illetékes I. kerületi jegyző ezt végre is kívánná hajtani, a Jobbik Magyarországért Mozgalom készen áll, hogy a turulszobor megvédésére toborzott akciócsoportját számítógépes SMS-küldő rendszerével bármikor mozgósítsa. Már közel ezren jelentkeztek mobilszámuk megadásával, hogy akár a polgári engedetlenség következményeit is vállalva, élőlánccal védjük meg nemzeti jelképünket. A csütörtökön szavazó fővárosi képviselőknek a viszonylagos köznyugalom megőrzése érdekében a fentieket javasolja megfontolásra a Jobbik.

Novák Előd,
a Jobbik Akciócsoport vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrség csak törvénysértés
  2007-10-20 13:54:07, szombat
 
  A rendőrség csak törvénysértés esetén avatkozik be
2007. október 20. 09:07 | Forrás: STOP/HavariaPress

Habár a rendőrség békés megemlékezésre készül, vannak arra utaló jelek, hogy mégiscsak be kell avatkozniuk az október 23-ához köthető események némelyikébe.

Takács Albert azonban azt ígéri: ha valóban szükség lenne "csapaterős akcióra", azt mindenképpen dokumentálják - írja a Népszabadság. Arra a kérdésre, hogy melyek a legkockázatosabb események, Takács Albert hangsúlyozta: a Fidesz rendezvényén csak az okozhat gondot, ha rendzavarók csapódnak a résztvevőkhöz.

Úgy véli, az október 22-i Szabadság téri - koncerttel egybekötött - megemlékezés nagyobb veszélyt rejt magában. Ott ugyanis számítani lehet szélsőségek megjelenésére is, a miniszter mindazonáltal bizonyos benne, hogy a rendőrség a helyzetnek megfelelően intézkedik. Takács egyébként ezzel az eseménnyel magyarázza, hogy az Operába 22-én estére szervezett díszelőadást szokatlanul szigorú biztonsági intézkedések kísérik majd. Mindenképpen meg kell akadályozni - hangsúlyozta -, hogy az ünnepi megemlékezésre érkező közjogi méltóságokat megzavarják.

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tokaj nem menekül: épül az erő
  2007-10-20 13:51:50, szombat
 
  Tokaj nem menekül: épül az erőmű
2007-10-20 10:35:39 VGO

Elkezdődött a szerencsi szalmaerőmű építése, amely ellen nemcsak a tokaji borászok, hanem a köztársasági elnök is szót emelt. Sólyom László szerint a beruházás sok kérdést vet fel, amelyek szabályozási hézagokra utalnak.

Megkezdődött Szerencsen a szalmatüzelésű biomassza erőmű kivitelezése; a beruházás várhatóan 2009. októberének végére fejeződik be - jelentette be tegnap Berecz János, a beruházó BHD Hőerőmű Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. A csaknem negyven milliárd forintos beruházás ellen a tokaji borászok, Májer János, Tokaj polgármestere és Sólyom László köztársasági elnök is felemelte a szavát. Az ellenzők attól félnek, hogy jelentősen megnövekedik a Tokajon átmenő kamionforgalom, s veszélybe kerülhet a borvidék sajátos mikroklímája is.

Berecz János leszögezte: a szerencsi üzem Magyarország legmodernebb biomassza erőműve lesz, és nem veszélyezteti sem a borvidéket, sem a világörökségi címet. Az erőművi épületet háromszor terveztették át a környezetvédelmi és világörökségi igényeknek megfelelően. A létesítmény egy részét belesüllyesztik a földbe, magas földsánccal veszik körbe, amit befásítanak, így az útról alig lehet majd látni - mondta tegnap Berecz János. Véleménye szerint a forgalom sem növekszik majd meg olyan mértékben, ami zavarná a helybelieket.

A szerencsi önkormányzat támogatja a várhatóan 133 munkahelyt teremtő erőmű megépítését. Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere elmondta: október 18-án a városi képviselőtestület nyilatkozatot fogadott el, amelyben leszögezi, hogy az erőmű építéséről szóló döntéseket körültekintően, felelősséggel hozta meg, és visszautasít minden olyan, nem a tényeken alapuló feltételezést és megnyilvánulást, amely a helyhatóság jogszerű és demokratikus döntését megkérdőjelezi. Utóbbiak közé tartozik Sólyom László köztársasági elnök október 9-én Sárospatakon tett kijelentése is - jegyezte meg a polgármester. A köztársasági elnök a múlt héten ugyanis azt mondta, a hogy beruházás sok olyan kérdést vet fel, amelyek szabályozási hézagokat mutatnak. Sólyom szerint veszélybe kerül Tokaj világörökségi címe, ha a térségbe erőműveket építenek.

Ettől tartanak a borászok is. A Tokaj Reneszánsz Egyesület a párizsi székhelyű UNESCO Világörökség Központhoz fordult. A Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság titkárságán érdeklődésünkre nem akartak találgatásokba bocsátkozni arról, van-e reális esélye annak, hogy elveszik a címet Tokajtól. Azt azonban elmondták, hogy a Világörökség Egyezményt aláíró országok vállalják, hogy a területükön lévő világörökség részét képező természeti és építészeti értékeket abban az állapotban őrzik meg, amelyben elnyerték a címet. Ellenkező esetben törölhetik a helyszínt a listáról. Eddig az egyezmény 1972-es elfogadása óta egy helyszínt, az Omán területén található oryx-antilop vadvédelmi területét törölték a listáról idén nyáron.

Szlovákia felől újabb veszély leselkedik Tokajra

Újabb, a tokaji történelmi borvidéket fenyegető környezetszennyező beruházást próbál megvalósítani egy társaság Szlovákiában. Tokajtól karnyújtásnyira ezúttal perlitgyártáshoz szükséges riolitot akarnak felszíni bányászással kitermelni. A perlitet a szlovák cég Kisbáriban (Bara) bányászná, s erre a kassai körzeti bányahivatal már ki is adta az engedélyt. Ez ellen fellebbezett Kisbári polgármestere, s tiltakozik Kassa megyei önkormányzata is. Eközben annak sem hárult el a veszélye, hogy a szlovák környezetvédelmi tárca rábólint a tőketerebesi (Trebisov) hőerőmű megépítésére, ami szintén kedvezőtlen hatású lehet a tokaji borvidékre.

AS Network - Tóth Marcella
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karsai: Tudatos falurombolás z
  2007-10-20 13:51:05, szombat
 
  Karsai: Tudatos falurombolás zajlik
2007-10-19 21:29 hírTV

Országgyűlési képviselők és polgármesterek tiltakoztak Mazőhegyesen a vasúti szárnyvonalbezárások ellen. Karsai József szocialista képviselő szerint előre eltervezett falurombolás zajlik.

Országgyűlési képviselők és polgármesterek tiltakoztak a tervezett vasúti szárnyvonalbezárások ellen a Békés megyei Mezőhegyesen. Ez a környék a leépítések legnagyobb kárvallottja, hiszen a gazdasági minisztériumban megszüntetésre ítélt vonalak közel harmada itt található.

A dél-magyarországi térségben mindeddig nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy a vasúti vonalak révén szorosabbra vonhatják a kapcsolatot a szomszédos romániai régiókkal. De ennek lehetőségét, így elvágva látják.

Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselő szerint a szárnyvonalak bezárása előre eltervezett falurombolás, amely városokat is tönkre tesz. Battonya polgármestere úgy fogalmazott: ezzel arra kényszerítik az embereket, hogy költözzenek nagyobb településekre.

A bizonytalansághoz hozzájárul, hogy a megszüntetendő szárnyvonalak végső, hivatalos listáját csak december elején, pár nappal a jövő évi menetrend életbe lépése előtt teszi közzé a minisztérium.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.