Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Újra Aradon
  2007-10-05 23:30:09, péntek
 
  Újra Aradon


Az idő könyörtelen sodrában újra Aradra érkeztünk. Csendesek az utcák. Az aradi vár már beburkolódzott az októberi sötétségbe. Az őrök nyugtalanul tapossák a járdát, mintha félnének valamitől. Pedig halálos csend van, mint 158 évvel ezelőtt, amikor 13 főtisztünk/tábornokunk készült a megalázó elmúlásra. Ez volt az utolsó éjszakájuk. Virradóra már jött értük a porkoláb....bátran haltak meg. Tiszta lélekkel léptek a legnagyobb HADÚR szine elé, mint 56-os mártírjaink, akiket Kádár János - a magyar Haynau küldött a bitófára. Ma rájuk is emlékezünk. A Maros felöl enyhe szél fújdogál. A 301-es és a 298 -as parcellákban pörögnek a susugó, sárguló falevelek. Éppúgy, mint Aradon, avagy bárhol is nyugszanak: "Szellemük a sírok körül marad, tettekre intvén az utódokat"

Szarvas József.
London 2007 október 5.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Október 6.-a kapcsán egy idéze
  2007-10-05 23:23:02, péntek
 
 

Schweidel József( a 13 aradi vértanu egyike) utolsó szavai:
"A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot"

És - sajnos - milyen aktuális ez ma is!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány üvöltött, Zuschlag f
  2007-10-05 23:16:44, péntek
 
  Gyurcsány üvöltött, Zuschlag folytatta, Ujhelyi beszorult

* Nagy B. György - nagygy@mail.index..hu

| 2007. 10. 05., 11:56 | Frissítve: 9 órája

Hiába kezdeményezte Zuschlag-ügy kirobbanása után hetekkel a kiskunhalasi szervezet feloszlatását az MSZP elnöksége, semmi sem gátolja a tagságot, hogy újra megválasszák a lecserélendő tisztségviselőket. A területi elven működő szocialista párt országos központja ugyanis jelenleg tehetetlen a helyi erőkkel szemben, így hiába üvöltötte le sportminiszterként Zuschlag haját Gyurcsány, Ujhelyi István FIB elnöksége pedig ráment volna, ha megpróbálja megfegyelmezni alelnökét.

Súlyos tanulságokat érlelhet ki az MSZP-ben a hetek óta burjánzó Zuschlag-ügy. Az ifjúsági támogatások lenyúlása kapcsán a szocialisták kénytelenek szembesülniegy egy ellentmondásos helyzettel, nevezetesen azzal, hogy a párt legnagyobb erényének tartott területi demokrácia egyben a párt legnagyobb rákfenéje is lehet. A rendszerváltás után platformok és tagozatok tucatjaiból összekovácsolt MSZP-t a máig nem sikerült hierarchikus struktúrába szuszakolni.

Persze ahogy a többi politikai formációt, a baloldal vezető erejét is egy pártelnök és az országos elnökség kommandírozza, és itt is megvan a megyei elnököket tömörítő középmezőny. Ám a magas és kisebb rangú vezetők inkább csak kérhetnek, mint utasíthatnak. Nyilván az igényeknek illik megfelelni, de korántsem kötelező.
Gúzsba kötött elnökség

Emlékeztetőül: az országos központ még a választási kampány összezárásában sem tudta rákényszeríteni listaállítási elképzeléseit Békésre, a megyei elnököt, Veress Józsefet pusztán államtitkári pozíciójából lökhette ki Guyrcsány Ferenc, párttisztségében rendületlen tartották a helyi erők. Egy évig tehetetlenül nézte az országos elnökség a Vas megyei erőviszonyok megváltoztatásáért zajló fiktív szervezetek alapításával fűszerezett fibiszes (Fiatal Baloldal és az Ifjú Szocialisták Mozgalom egyesült szervezete) küzdelmet is, amiben egyébként Zuschlag János szintén hunyó volt. És hát a területi elv miatt kerekedhetett ilyen szaftossá a Zuschlag-ügy.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Hiába beszéltek a Jánosról

Mert ha a Bács-Kiskun megyében és Kiskunhalason Zuschlag nem állítja maga mögé a szervezetekben szavazó borzalmas tagságot, az országos nagyok időben megfegyelmezhették volna. Ugyanis információink szerint a Fibiszes vezetők egy része többször figyelmeztette az MSZP vezérkarának tagjait, hogy "állítsák le a Jánost". Az indok: Zuschlag túlterjeszkedik az utóbbi 10 évben bevett ifjúsági politikai szervezetek támogatásszerzési gyakorlatán. (2005-ben például a Magyar Nemzetben megjelent levél tanúsága szerint Zuschlag Halas polgármesterénél csatornaépítő cégekért lobbizott, koordinálni akarta a kistérségi megbízott munkáját, irodát követelt, és városi tanácsnokok ellen ágált.
A feloszlatottak is újrázhatnak

Amennyiben végképp kezelhetetlenné válik egy ügy, az országos elnökség egy dolgot tehet. Etikai vizsgálatot rendel el, aminek eredményeképpen feloszlatja a problémás szervezetet. Ez történt a Zuschlag-ügyben is, a vezérkar kezdeményezte a kiskunhalasi szervezet feloszlatását. Ám ha a procedúra végén szét is zavarják a jelenlegi halasi tisztségviselőket, az sem garancia semmire. Ugyanis az MSZP alapszabályában semmi sem tiltja, hogy a "feloszlatott" személyek újra rajtvonalhoz álljanak, és ha a tagság ismét pozícióba emeli őket, legitimitásukat semmi sem kérdőjelezheti meg.
Ifi struktúrák

A párt hatalmi és posztstruktúrája természetesen a csatolt ifjúsági szervezetekben is visszaköszön, például a FIB-ben. Ahol Zuschlag nem véletlenül lett alelnök. Történt ugyanis, hogy a két mozgalom 2002-ben egyesült, és a fúzió egyik kritériuma az volt, hogy az összevont FIB-ISZ elnökét a Fiatal Baloldal, alelnökét az Ifjú szocialisták adják. A két posztra értelemszerűen a FIB-et vezető Ujhelyi, és az ISZM-et irányító Zuschlag került.
Zuschlag jobbról előzött

Viszonyuk egyébként már akkor sem volt rózsás, hiszen az ISZM gyakorlatilag ellenlábasa volt a FIB-nek az ifjúsági piacon, hiszen előbbi a főként jobboldali szervezeteket tömörítő, a fideszes Deutsch Tamás sportminisztersége alatt kaszáló Országos Gyermek és Ifjúsági Parlamentben lobbizott céljaiért és támogatásért. Nem véletlen, hogy a FIB-esek epés megjegyzései szerint Zuschlag többet tárgyalt a Fidelitasszal és Sziijártó Péterrel, mint saját szervezetének vezérkarával. A FIB viszont a "baloldali többségű" Magyar Gyermek és Ifjúsági Tanács nevezetű ernyőszervezet tagja volt. Magyarán: ugyanazokat a pénzeket két oldalról próbálták becserkészni, pontosabban egymás elől elhalászni.
Ujhelyi, az epizodista

Mindenestre a két szervezet egyesülésekor két eltérő kultúrát kalapáltak össze. A felülről szervezett, kis létszámú, gyakorlatilag Zuschlagra kihegyezett ISZM erejét mutatja, hogy az egybeolvadáskor a kiterjedt vidéki bázissal és nyolcezres tagsággal rendelkező FIB-bel szemben komoly pozíciókat tudott kiharcolni. Például az említett gazdasági alelnökséget, ahol Zuschlag meglehetősen önjáróan működött. Ezt jelzi, hogy a köréhez tartozó ifjúsági szervezetek Ujhelyi elnöksége előtt és után is működtek, a FIB elnöke egyfajta epizodista volt tevékenységük során, hisz a majd tucatnyi társaságot összefogó Zuschlag háló 2000-től szívta le a GYISM támogatásait.
A bukás árnyéka

Hogy mennyire mellékszereplő, arra valószínűleg maga Ujhelyi is csak akkor döbbent rá, amikor 2003-ban Gyurcsány bevonult a gyermek- és ifjúsági minisztériumba, s a tárcánál keringő pletykák szerint leüvöltötte a FIB-ISZ vezetőinek haját, hogy miért gyakorolnak nyomást köztisztviselőkre, s a minisztérium éves 180 millió forintos ifjúsági támogatási keretének kétharmadát miért akarják saját szervezetiknek juttatni. (Információink szerint Gyurcsány azon nyomban változtatott is a rendszeren, s például tizedére kurtította a vágyott támogatást, a különböző civil társaságok pedig óvatosabban nyomultak ezután.) Ujhelyi ekkor szembesült azzal, hogy az autonóm Zuschlag az ő nevében házal és fenyeget. Ezután persze a normális reakció, hogy az elnök lapátra teszi a beosztottját, Ujhelyi azonban mégsem tett így. Egy párt ifjúsági szervezetében ugyanis nem működnek a versenyszféra cégmechanizmusai.
Harcos béke

Igaz, a FIB háza táján azért kemény botrány tört ki a gyurcsányi rapport után, de végül elült a csatazaj. Tucatnyi FIB-es ezt azzal magyarázza, hogyha Ujhelyi megpróbálta volna kiszorítani Zuschlagot, az alelnök kivitte volna alóla FIB-ISZ-t. Ezt igazolja, hogy Zuschlag a FIB-ISZ-en belül is hozott létre fiktív szervezeteket, ha érdekei úgy kívánták (lásd az említett Vas megyei ügyet). Márpedig ha Ujhelyi elnökként bukik, a pártban is gyengült volna, és többek között például vélhetően nem emelkedik az MSZP alelnökévé és nem kap kormányzai posztot. (Ujhelyi egyszer próbálhatott sikerrel revansot venni, amikor is a holokauszton viccelődő Zuschlagot felszólította, hogy mondjon le alelnöki posztjáról.)
Tiszta politika

Miután 2004 novemberében leketyegett Ujhelyi elnöksége, a Zuschlag-biznisz tovább pörgött, hisz a rendszerváltás óta nem sikerült átvágni a pártok ifjúsági társaságainak gordiuszi csomóját, miszerint nem civil szervezetek, de nem is tiszta politikai formációk, így bújtatott utakon próbálnak pénzükhöz jutni. Gyurcsány jelenlegi kezdeményezése - ezt saját múltjukból tanulva erősen szorgalmazták az ifjú szocialista politikusok -, hogy az ifi pártszerveket az állam finanszírozza normatív alapon, véget vethet ennek a felemás helyzetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végtelen történet
  2007-10-05 23:08:49, péntek
 
  Végtelen történet

Fussuk át gyorsan! Kabai Károlyt, Veres János pénzügyminiszter egykori kedves üzlettársát a Hír TV találja meg az amúgy bezárt Lipótmezőn, ugyanis Kabai súlyos klausztrofóbiájára hivatkozva hónapok óta nem vonul be a börtönbe, hogy megkezdje jogerős büntetését.

Lendvai Ildikó egykori kampányfőnökét szintúgy letöltendő börtönbüntetésre ítélik (zsarolás, befolyással való üzérkedés), ő most éppen harmadszor kér és kap halasztást.

Rácz Péter egykori főúttörő felfüggesztettet kap (csillebérci vadászházlopás); ő most kedves asszonykájával, Butor Klárával éppen az ifjúsági alapítványi pénzek körül foglalatoskodik. Kedves asszonykája amúgy az MSZP pártigazgatója.

Zuschlag János a Bács-Kiskun megyei főemeszpés kijelenti, hogy nincs Zuschlag-ügy; majd később bilincsben, rabláncon elvezetik - jelenleg harminc nap előzetesben. A Zuschlag-ügyben eddig vagy hét MSZP-s funkci van megvádolva.

Zuschlag-ügyben eddig kihallgattak tanúként vagy három államtitkárt és egy miniszterelnököt. Három államtitkár és egy miniszterelnök nem tud semmit. Egy volt helyettes államtitkár eközben eskü alatt vallja, hogy az ifjúsági alapítványi pénzek odaítélése Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szobájában "intéződött", heti informális találkozókon. "Egy gyáva ember menekülése" - reagál erre a miniszterelnök. Ugyanez a miniszterelnök a róla szóló könyvben hosszan értekezik arról, hogy miniszterként minden döntést magához vont.

A GYISM másik egykori helyettes államtitkára, Topolánszky Ákos elmondja, hogy ugyanez a miniszterelnök hogyan és miért távolította őt el állásából, és azt is, hogy bizonyos emberek hogyan és miképpen jutottak pályázati pénzekhez. Beszél arról is, hogy az MSZP kijáróemberei (például Mesterházy) miképpen közvetítették a párt elvárásait például ifjúsági alapítványi pénzek ügyében. Elmondja azt is, hogy egy Gy.T. monogramú médiacézár hogyan kapott végül négymilliót valami szánalmas pályázatára. (Minden érintett hevesen cáfol.) Megjegyzem, aki életében egyszer találkozott Topolánszky Ákossal, az tudja, hogy alkatilag képtelen a hazugságra.

Topolánszky amúgy még javában nyilatkozik, még forog a magnó, és a miniszterelnök éppen hevesen kikéri magának, hogy ebben az országban lopnák az uniós pénzeket, amikor nyilvánosságra kerül egy rejtettkamerás felvétel, amelyen a volt Bács-Kiskun megyei kistérségi megbízott, az MSZP helyi funkcionáriusa elmeséli egy vállalkozónak, hogy a megítélt uniós pályázati pénzből hogyan és mennyit kell visszacsorgatni a minisztériumnak, ahonnét amúgy ő (a kistérségi megbízott, MSZP) is megkapja majd a százalékát. Hozzáteszi még, hogy ő(a kistérségi megbízott, MSZP) csak 20-25 millióig kompetens, ezen összeg fölött már csak a "János tud segíteni". (És egészen biztos, hogy a János mindig segített...)

A volt kistérségi megbízott amúgy eltűnt. Itt tartunk most.

És most térjünk vissza egy mondat erejéig 2003-ba, amikor Zuschlagék a volt sportminiszter - Gyurcsány Ferenc - szobájában osztották a zsozsót.

Tudják mi történt eközben a nyilvánosságban? Emlékeznek még? Persze, hogy nem emlékeznek... Elmondom. Ez az az időszak, amikor testüregi motozásnak vetették alá Berkecz Máriát, éjszaka hurcoltak el lakásáról veszélyeztetett terhes kismamát, és minden szinten vegzálták, vádolták a Fidesz-kormány ilyen-olyan szintű döntéshozóit, funkcionáriusait.

Minden vád hamis volt.

De sok embert tettek tönkre! Ha másként nem, hát idegileg, lelkileg.

Mialatt a csöndes szobában elkezdett épülni egy új birodalom. Így szép ez a történet. Így együtt. És még nincs vége.

(Magyar Nemzet Képeslap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lezárult a nyomozás a brutális
  2007-10-05 22:23:02, péntek
 
  Lezárult a nyomozás a brutális olaszliszkai gyilkosság ügyében + fáklyás megemlékezés

2007-10-05 10:44 Barikád.hu


A rendőrség lezárta az olaszliszkai brutális gyilkosság ügyében, fokozott ügyészi felügyelet mellett végzett nyomozását, és a több ezer oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal küldte tovább a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészségnek.

Az elmúlt hónapokban a kiemelt ügyként kezelt eljárás folyamatosan haladt előre. A nyomozók több mint száz személyt hallgattak ki, sokukat többször is, aprólékos munkával jártak el annak érdekében, hogy teljes biztonsággal zárják le az ügy egy-egy mozzanatát - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitányság kommunikációs irodája.

A büntetőeljárás során a rendőrség nyolcféle (pld. műszaki, hemogenetikus, vegyész stb) szakértőt rendelt ki.

A beszerzett adatok, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében, a terhükre rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján 8 személyt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: megérkeztek az iratok, a jövő héten kezdik ezek áttanulmányozását.

2006. október 25-én Szögi Lajos 44 éves tiszavasvári tanár Olaszliszkán áthaladva véletlenül elsodorta autójával az út szélén játszó cigány kislányt. Megállt, hogy megnézze, nem lett-e komoly baja a gyermeknek, de ő csak kisebb zúzódásokat szenvedett, és besietett a házba. Szögi Lajos ezután indult volna tovább, de a kislány rokonai, akik állításuk szerint azt hitték, a lány meghalt (hogy ehhez képest még egész jól tudott sétálni, az valószínűleg senkinek nem tűnt fel... a szerk.), összesereglettek, kirángatták a kocsiból, és mire a mentők és a rendőrök megérkeztek, 14 és 5 éves lányai szeme láttára egészen egyszerűen agyonverték.

Szögi Lajos halálának egy éves évfordulója alkalmából a Jobbik fáklyás megemlékezést tart. A párt szervezési igazgatója Szilvási Péter elmondta, hogy a rendezvényre október 15-én, hétfőn 18 órától a Markó utcai bíróság előtt kerül sor. Az eseményen többek között felszólal Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke és Nyisztor Ferenc nyírmihálydi polgármestere.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hepatitis
  2007-10-05 22:10:10, péntek
 
  Hepatitis: cigánypestis! (videó)


http://barikad.hu/node/8253
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terrorcselekmény Gyulán? - nyo
  2007-10-05 22:04:35, péntek
 
  Terrorcselekmény Gyulán? - nyomulnak az izraeli befektetők

2007-10-05 08:31 Barikád.hu



Terrorcselekménynek nevezte Fried Péter, a W-Go Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, hogy az önkormányzat építési hatósága a jogerősen megadott építési engedély után a tervek megváltoztatása miatt újabb vizsgálatba kezdett. A második engedélyt tavaly ősszel kapták meg, és az építést megelőzően régészeti feltárást is kell végezni a területen. Így várhatóan október helyett csak jövő ősszel nyithat meg az új gyulai pláza, mely a "Perla" névre hallgat majd - adja hírül a Békés Megyei Hírlap mai száma.

Fried Péter elmondta, hogy a gyulai beruházás 2,1 milliárd forint értékű. A W-GO Csoport tulajdonosa két izraeli cég, a világ 15 országában tevékenykednek. "Perla" bevásárlóközpontokat hoznak létre Szlovákiában, Magyarországon, és Romániában. Magyarországon most nyitják meg második üzletüket.

Fried Péter kisvárdán magyaráz: (kép: Kisvárda Online)Fried Péter kisvárdán magyaráz: (kép: Kisvárda Online)A cég ügyvezetője Kisvárdán is megütközött a hatóságokkal, de a választott tisztségviselőkkel is, hiszen az ott tervezett bevásárlóközpont építési engedélye kapcsán fellebbezés után a megyei hivatal járt el. A helyiek pedig a parkolóhelyek miatt fejezték ki aggodalmukat. Egyes önkormányzati képviselők kijelentették, hogy mindenképpen megakadályozzák a beruházás megvalósulását - számol be a Kisvárda Online.

Néhány nappal korábban David Admon, Izrael korrupciós ügyekbe keveredett korábbi magyarországi nagykövete ígért befektetőket a városnak, melyet Perjési Klára, az MSZP-SZDSZ polgármestere örömmel fogadott.

David Admon kijelentette, hogy befektetőt hoz a "világfürdő" megvalósításához, s az egész Gyulai Termálpark elképzelése iránt érdeklődött. David Admon szerint a békéscsabai repülőtér fejlesztésre szorul, tudnia kellene fogadni közepes gépeket is. Emellett az idevezető autósztrádát is hiányolta.

David Admon, korrupciós- és ingatlanügyek állandó főszereplőjeDavid Admon, korrupciós- és ingatlanügyek állandó főszereplőjeA volt izraeli nagykövet más ingatlan-beruházási ügyekben is részt vett. A Magyar Jelen korábbi tényfeltáró cikkéből kiderül, hogy Admon a budapesti Hajógyári-sziget eladásában is közreműködött. Személyesen találkozott Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel, de a találkozóra elvitte Uri Shefrit, Jeruzsálem főépítészét, és az izraeli befektetőcsoport vezetőjét, Mordechai Zissert. A szórakoztató és pihenőközpont felépítését az SZDSZ-MSZP által vezetett Fővárosi Közgyűlés is támogatta azzal, hogy a területet értékesítette a befektetőknek.

Nem csak Békés megyében érdektelenek az izraeli befektetők a régészeti feltárások iránt, hiszen a Hajógyári-szigeten egy római kori helytartói palota romjai állnak. A Fővárosi Közgyűlés azonban figyelmen kívül hagyta a kulturális örökség védelméről szóló törvényt, amely kimondja: az ilyen területeknek állami tulajdonban kell maradniuk.

barikád.hu összeállítás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Takács Albert Igazságügyi
  2007-10-05 22:00:25, péntek
 
 
Dr. Takács Albert
Igazságügyi és Rendészeti Miniszter Úr
részére

Tisztelt Miniszter Úr!

Különböző nyilatkozataiból arra következtetek, hogy Ön rendszeres olvasója a Kuruc.Info nevű hírportálnak. Az is érzékelhető, hogy nagyon szeretné közelebbről megismerni, sőt bezáratni a hírportál szerverét, de úgy tűnik, hogy a kommunista Kína cenzúrázási módszerei azért még meghaladják az Ön képességeit. Kérem a Kuruc.Info szerkesztőségét, tegyék lehetővé, hogy a hírportálon keresztül néhány kérdést intézhessek Önhöz. Nagyon megtisztelne Miniszter Úr (gondolom a Kuruc.Info-t is), ha a feltett kérdéseinkre ugyanitt válaszolna.

1. Legyen szíves, mutasson nekem egyetlen egy olyan törvényhelyet, jogszabályi paragrafust, amely megengedő a tekintetben, hogy a választáson induló pártok 386 millió forintnál többet költhetnek választási kampányra!
A rendelkezésünkre álló adatok szerint az Országgyűlésben helyet foglaló pártok egyike sem tartotta be az általam említett 386 millió forintos, törvény által előírt határt, hanem ennek akár a tíz- húsz- harmincszorosát is elköltötték a különböző hazugságok terjesztésére a választók megtévesztésére, vagy a szavazatok felvásárlására. A Tocsik- és Zuschlag - ügy óta sejthető, hogy a pártkasszákat kik, milyen bűnös módon töltik (és töltötték) fel. Önök nagyon együgyűnek nézik a magyart, ha azt próbálják elhitetni velünk, hogy az a felfoghatatlan mennyiségű pénz nem szürke és fekete úton került a pártokhoz és ne legyen kétsége, mi azt is tudjuk, hogy ez kimeríti a választási csalás fogalmát. Ezért is tartjuk teljesen törvénytelennek a magyar kormány és az Országgyűlés működését. Tervez-e tehát Miniszter Úr a fentiek miatt átfogó vizsgálatot, avagy Ön szívesen elfogadja ezt a törvénytelen állapotot?

2. A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy Szabadi Béla volt FVM-es volt politikai államtitkár az egyik televízió stúdióban azt állította ügyvédje jelenlétében, hogy a vele kapcsolatos bűntetőeljárás során bírósági szakban az ügyészség két hamis tanút is állított. Szabadi Úr azt is állította, hogy erre a tényállítására hat pártatlan ügyvéd tanúja is van. Ismereteink szerint a hatóság részéről történő hamis tanú állítás a kommunista diktatúra jól bevált módszere volt annak érdekében, hogy koncepciós perekben futószalagon tudják elítélni a rendszer számára nem kívánatos személyeket. Ön szerint hogyan egyeztethető össze az Önök által demokratikus berendezkedésű országnak nevezett Magyarországon az a tény, hogy a magyar hatóság Berija és Rákosi által jól bevált, de nem törvényes eszközökhöz nyúl a "független" bírósági tárgyalásokon? Ezt nem kellene vizsgálnia hivatalból Miniszter Úr?

3. Miniszter Úr! Ön hivatalból tagja az OIT-nak. Hogyan értékelte "ez a nagy tekintélyű szervezet" Morvai Krisztina egyetemi tanár által rendszeresen felemlített 80-90%-os tévedést, amit 2006. október 23-a után az összefogdosott és megkínzott, ártatlan magyar állampolgárok ügyében produkált az első fokon eljáró bíróság? Nem gondolja, hogy ez egy olyan kirívó, demokratikus berendezkedésű országunkban szokatlan és szégyenteljes ítéletsorozat volt, ami miatt Önnek, vagy elődjének azonnal hathatós intézkedéseket kellett volna foganatosítania? Talán mégis igaz lehet az az OIT által még tavaly megrendelt közvélemény-kutatási eredmény, miszerint a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint a politikai élet befolyást gyakorol az ítélkezésre?

4. Tisztelt Miniszter Úr! A rendőrség belső vizsgálatait, a Köztársasági Elnök Úr országgyűlési megszólalása, - egyáltalán a televízióban többször lejátszott jelenetek - azzal támasztják alá, hogy 2006. október 23-án az Ön által annyira védett rendőrségi állomány háborúba illő közelharcot viselt saját népe ellen. Ön annak ellenére nem tulajdonított még ombudsmanként jelentőséget a 2006. októberi vérengzéseknek, hogy azóta már ország-világ előtt bebizonyosodott, hogy törvénytelen volt a rendőri fellépés, sőt még a rendszerbe nem állított fegyvereket is törvénysértően használták. Ön ezt a rendőri fellépést tartotta jogosnak Miniszter Úr! Milyen igazságügyi és rendvédelmi miniszter az, aki a törvénysértést pártolja a törvényes rend védelme helyett? Néhány napja a REBISZ-es bűnbanda Nyíregyházán is kitett magáért a debreceni futballszurkolók teljesen törvénytelen szétveréskor. Legyen szíves nyilatkozni arról, hogy 2006. október 23-án kik voltak azok a gazemberek, akiket mindenféle azonosító nélkül rendőrruhába öltöztettek?

Mikor nevezik meg azokat a parancsnokokat, akik utasítást adtak a soha el nem évülő népellenes bűncselekmények végrehajtására? Mikor jelenti fel Ön Gergényi Pétert és társait a katonai ügyészségen nép- és nemzetellenes bűncselekmény elkövetéséért? Milyen utasításokat ad Ön a rendőrségnek, ha egy évvel a budapesti tömegvérengzések után a REBISZ-es rendőrbűnözők és kollégáik lovakkal tapostatják válogatás nélkül a debreceni állampolgárokat? Nem szégyelli magát amiatt, hogy a kámzsás, csuklyás gazembereket, bűnözőket, terroristákat egyszerűen nem tudják bíróság elé állítani?

5. Mint említettük, a magyar kormány (beleértve Önt is) és a teljes magyar Országgyűlést illegitimnek, teljesen törvénytelenül működő csoportosulásnak tartjuk. Bizonyára értesült róla, hogy van három olyan nagy tudású, kiválóan képzett alkotmánybíró, aki hasonló véleményen van velünk. Álláspontjukat több hírcsatornán kifejtették, sőt könyv formájában is megjelentették. Belegondolt Miniszter Úr abba, hogy mi lesz, ha a következő hazafias érzelmű kormány megsemmisít minden olyan nemzetközi szerződést és a magyar nép kárára hozott törvényt, amit ez az illegitim kormány és Országgyűlés próbál ránk erőltetni? Érdekli-e Önöket egyáltalán a hozzáértő szakemberek véleménye? Esetleg arra gondolnak, hogy a miniszteri beosztás együtt jár a megvilágosodással és a hozzáértéssel? Tudják Önök ott a kormányban, hogy micsoda botránysorozatot indíthat el az a hazugság, csalás és korrupció, amit Önök az ország lejáratására indítottak? Mit ér Önöknek az az eskü, amit a magyar Országgyűlésben az Árpád-házi királyok zászlai előtt tettek?

6. Miniszter Úr! Bizonyára emlékszik rá, hogy a Magyar Nemzeti Szövetség nevében, az Európai Uniós választásokkal kapcsolatos anomáliák miatt Önhöz fordultam. Mint ombudsmant arra kértem, hogy vizsgálja ki azokat a választási csalásokat, amiket az ORTT és a különböző rádiós és televíziós csatornák elkövettek. Ön akkor a Magyar Nemzeti Szövetség beadványát indokoltnak tartotta, megállapította a csalások tényét, a mulasztásos törvénysértést és írásban arról tájékoztatott, hogy a hasonló esetek kiszűrése érdekében soron kívül intézkedni fog. Kérdezem, hogy nagy igyekezetében mire jutott, mire számíthatnak azok a pártok, akik nem tudnak milliárdokat lopni, a különböző médiumok felvásárlására, de egy valódi rendszerváltoztatás reményében szeretnének elindulni a következő választásokon?

7. Miniszter Úr! Ön jegyzett már ellen olyan köztársasági elnöki kegyelmet, amely szabadlábra helyezi az olajszőkítésben érintett bűnözőt, rablógyilkost, pedofilt, és más köztörvényes bűnök miatt
elítélt személyt?

8. Szeretném Öntől megkérdezni, mikor ér véget a magyar nép butítása? Mikor hozzák végre nyilvánosságra német, cseh, lengyel, román, bolgár mintára a kommunista diktatúra leggyalázatosabb kiszolgálóinak a magyar nemzet elvesztőinek a különböző konspirációk rendszeres szervezőinek, az ügynökök és tartótisztek, valamint a besúgók adatait felhasználó vérkommunista politikusok névsorát? Kérem, ne mondja azt, hogy ez már senkit nem érdekel. Minket nagyon is érdekel, mert szeretnénk tudni, hogy kik voltak azok, akik egész életünket tönkretették, a magyar népet leigázták, és a teljes nemzeti vagyont elrabolták. Ezek jelenleg is ott üldögélnek a kormányban, az Országgyűlésben, a közhivatalokban és ma is büntetlenül, gátlástalanul teljesítik megszokott feladataikat.

9. Végezetül kíváncsi lennék rá, hogy látva az MSZP-s bűnbanda törvénysértő, és az egész jogállamiságot megrendítő garázdálkodását, miért nem állt még fel a kormányból, és miért nem indítványozta Gyurcsány Ferenc bíróság elé állítását?

Őszinte válaszait várva mérsékelt tisztelettel:

Balogh Gyula
MNSZ elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány a nyugdíjasoké, Orbá
  2007-10-05 21:55:49, péntek
 
  Gyurcsány a nyugdíjasoké, Orbán a vidéké
2007. október 5. FigyelőNet

Gyurcsány inkább újító szellemű, határozottabb, magabiztosabb, Orbán viszont tisztességesebb, hitelesebb, megbízhatóbb, érthetőbb, őszintébb - tizenöt pozitív személyiségjegyből öt inkább a kormányfőre, míg tíz a Fidesz elnökére igaz.

A Századvég és a Forsense a két potenciális miniszterelnök-jelölt imázsprofiljáról készített telefonos közvélemény-kutatást 2007. szeptember 18. és 27. között.

A 2006-os hasonló felmérésben a válaszadók egyértelműen inkább Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban érezték jellemzőbbnek a vizsgált tulajdonságokat. Idén februárra már jóval kiegyenlítettebbé vált a kép: nyolc tulajdonság tekintetében Orbán Viktor, hét esetében pedig Gyurcsány Ferenc megítélése volt a kedvezőbb, két esetben pedig nem volt szignifikáns a különbség.

10:5 Orbánnak

A szeptember közepén készített felmérésben a vizsgált tizenhét tulajdonság közül a válaszadók tizet tartottak inkább jellemzőnek Orbán Viktorra, és öt tulajdonságot éreztek inkább Gyurcsány Ferenchez közelebb. Ugyanakkor két tulajdonság esetében - felkészültség, közös megoldások keresése - nem mutatkozott releváns különbség. Gyurcsány Ferenc a különbség mértéke szerint csökkenő sorrendben inkább újító szellemű, hosszabb távon gondolkodó, határozottabb, magabiztosabb, és szélesebb látókörű.

Orbán Viktor viszont az emberek problémáira odafigyelő, tisztességesebb, hitelesebb, megbízhatóbb, érthetőbb, őszintébb, tapasztaltabb, rugalmasabb, megfontoltabb, és jobb megjelenésű. Különösen az "emberek problémáira odafigyelés" esetében jelentős a volt miniszterelnök 21 százalékpontos előnye a jelenlegivel szemben.

Orbán falun a legerősebb

Egyértelműen kevesebben gondolják ma felkészültebbnek, valamint határozottabbnak Gyurcsány Ferencet, mint 7 hónappal ezelőtt, míg emelkedés csak a korábban legkevésbé jellemzőnek tartott tisztességesség esetében mutatkozott. Ezzel szemben Orbán Viktornál több tulajdonság esetében is az arányok határozott emelkedést mutatnak, különösen igaz ez a magabiztosságra, a határozottságra, az érthetőségre és az újító szellemre.

Gyurcsány Ferenc esetében minden tulajdonságot nagyobb mértékben találnak jellemzőbbnek a település méretének növekedésével párhuzamosan, míg Orbán Viktor esetében ez pont fordítva van. A legnagyobb eltérést a falvak esetében tapasztalni. A falun élők szemében romlott a legtöbbet a miniszterelnök megítélése, s ezzel fordított arányban javult Orbán Viktoré.

Gyurcsányt a nyugdíjasok értékelik

A korcsoport szerinti bontás alapján Gyurcsány Ferenc profilja esetében a 60 felettiek pozitív értékelései a meghatározók, gyakorlatilag minden tulajdonságot nagyobb arányban gondolnak jellemzőbbnek a kormányfőre, mint a fiatalabb korosztályok képviselői.

Orbán Viktor imázsprofilja kevésbé válik szét korcsoportok szerint, az érthetőség és a problémákra figyelés esetében mutatkozik egyedül jelentősebb eltérés. Itt a legfiatalabbak mondták a legnagyobb arányban a volt miniszterelnök nevét. Míg a 60 év alattiak esetében Orbán imázsprofilja a kedvezőbb, addig az ennél idősebbek szinte minden szempont alapján Gyurcsányt preferálják nagyobb arányban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: hazugságokkal nem l
  2007-10-05 21:54:49, péntek
 
  Gyurcsány: hazugságokkal nem lehet fejlődni, de ő becsületes

2007.10.04 21:23

Tolcsvai L. László - MNO

Eljött az ideje annak, hogy ebben az országban ne maradjon szegény, aki szegénynek született. Azért lettem politikus, mert annak idején azt gondoltam, eljött az ideje a változásoknak, a reformokat pedig végrehajtjuk. A tisztességes baloldali gondolkodás híve vagyok, s hiszek a mostani kormány sikerében - hangoztatta nagymonológjában ma délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azon a kazincbarcikai fórumon, amelynek címe "A Nagy Párbeszéd, Magyarország kérdez, mi válaszolunk."

Magyarország kérdez, mi válaszolunk a szlogenje annak a propagandaakciónak, amit az MSZP szervez, a szocialista politikusok pedig mától kezdve járják az országot. A Nagy Párbeszéd első állomásán ma Gyurcsány Ferenc szólította meg a kazincbarcikai nyugdíjasokat, ugyanis a miniszterelnök délutáni fellépésére leginkább a hatvan év felettiek juthattak be. Nem is csalódott a hallgatóság, másfél órás beszédet hallhatott, a mondanivaló lényege pedig az ellenzék furcsa viselkedése, illetve a kormánypártok tehetségének elemzése volt.

- Hiszek Magyarországban, hiszek a reform sikerében, engem a nemzet sorsa iránti elkötelezettség éltet - hangoztatta Gyurcsány Ferenc, s bízik önmagában. Ráadásul úgy véli, tettei bizonyítják, miszerint felelős miniszterelnöke az országnak. A baloldali kormányzás sikeres, 2010-ben pedig újra megnyerik a választásokat. Nem egy nap a lényeg, hanem a végeredmény, s a közvélemény-kutatási adatok gyorsan változnak. Eltökélt szándéka végigvinni a reformfolyamatot, s nem adja fel a miniszterelnöki széket még akkor sem, ha az ellenzék ezt szeretné. Mint hangoztatta, az MSZP egy rendkívül sikeres párt, a kormány tagjai pedig jól dolgoznak. Bajnai Gordont hozta példaként, s Gyurcsány azt mondta, ő az a miniszter, aki becsületes munkájával, szorgalmával bizonyítja, "meg lehet csinálni" a reformot.

- Mi, a magyar baloldalon megértettük - fogalmazott -, hogy miről szól Magyarország. Azt tudom mondani, időnként nagy kihívásoknak kell megfelelnünk, én pedig az a miniszterelnök vagyok, akit a legtöbbször támadtak a rendszerváltás óta. Nem fogják megállítani, sem az országot, sem a kormányt sem engem, eltökélt vagyok a reformok folytatását illetően. Köszönöm az aggódást, de engem nem kell félteni, értem a dolgomat, s ez a baloldal kiviszi az országot a gödörből. Megnyerjük a 2010-es választást is és felvirágoztatjuk Magyarországot. Felhívta a figyelmet, tegnap Osloban volt, s megnézte az ottani egészségügyet. Számára egyértelművé vált, hogy jó úton jár kormánya, hiszen a norvég egészségügy sem a kórházi ágyszám növelésére, helyette inkább a minőségi gyógyításra koncentrál.

Gyurcsány nem hagyta szó nélkül a parlamenti munkát sem, szerinte az ellenzék mellébeszél, s olyan dolgokat állít, amiket nem lehet megvalósítani. A miniszterelnök azt mondja, adócsökkentéssel, szociális támogatások növelésével nem lehet előrevinni a hazát, márpedig a Fidesz olyan ígéretekkel bombázta a választókat, amiket nem tudott volna teljesíteni kormányra jutása esetén. Hazugságokkal nem lehet fejlődni - tette hozzá -, s a szocialisták bizonyították, hogy tisztességesek és megtesznek mindent a közös sikerért. Van akarat, a baloldali politikusok pedig következetesen, hitelesen dolgoznak. A miniszterelnök nem fél, még akkor sem, ha folyamatosan támadják, ha az ellenzék tiltakozik tettei ellen. A végén azt üzente Horn Gyulának: jobbuljon meg!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.