Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Ismét együtt az MDF és Leiszti
  2007-10-24 23:45:08, szerda
 
  Ismét együtt az MDF és Leisztinger Tamás
2007.10.24. 15:26

A 2006-os parlamenti választások két fordulója között a Heti Válasz összejátszást gyanított az MDF és Leisztinger Tamás milliárdos üzleti körei között. Mára a bizonyíték is megszületett, méghozzá a Kopaszi-gát privatizációjával kapcsolatos feljelentés képében.

Nincs kizárva, hogy a Kopaszi-gát hasznosítására alakult Öböl XI. Kft. "a projekt továbbadásán és az ingatlanfejlesztés extraprofitjának lefölözésén mesterkedik" - két éve így nyilatkozott lapunknak Schneller Domonkos, aki a minap már különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést e témában (mire az ügyészség elrendelte a nyomozást). Az újbudai fideszes képviselő egykori vízióját csak erősítette, hogy a Leisztinger Tamás MSZP-közeli üzletember által dominált Öböl XI. Kft. önálló standdal mutatkozott be az ingatlanbefektetők cannes-i seregszemléjén. A cég vezetői 2005-ben még cáfolták a Heti Válasznak, hogy megválnának a lágymányosi projekttől, ám az idő a gyanakvókat igazolta. Idén májusban ugyanis portugál vállalkozásoknak származtatták tovább az Öböl XI.-ben a Leisztingertulajdonrészt megtestesítő Öböl Invest Kft. 75 százalékát - a HVG értesülése szerint legalább 25 milliárd forintért.

A Leisztinger-féle üzletpolitika ismerői már tavaly év végén megsejthették, hogy a milliárdos kiszállni készül a Kopaszi-tervből, ugyanis hirtelen egy ciprusi off-shore társaság égisze alatt "vonódott össze" a portugáloknak szánt üzletrész - nyilván adózási megfontolásokból. A nicosiai bejegyzésű Hartberg Investments Ltd. képviseletében pedig Sasinszki Ágnes, Leisztinger Arago nevű holdingcégének vezérigazgató-helyettese kezdett eljárni. A Hartberg időközben a Sampaio Kft. megvásárlásával további telkekhez jutott a Lágymányosi híd budai hídfőjénél (melyek később szintén a portugálokhoz kerültek).

ÜZLETI FILOZÓFIÁK

Az öbölprojektben tehát jóval több van, mint ami ma látszik belőle; a tetszetősen füvesített gátat lassanként körülöleli néhány "égig érő" lakó- és irodaház, a mélyebb rétegekben pedig garázskomplexumot alakíthatnak ki. Ma már világos, hogy a Kopaszi-beruházásban egyszerre érvényesült Leisztinger hagyományos üzleti filozófiája, illetve a budapesti ingatlanügyletek esetében szinte "kötelező" vagyonvesztés. Előbbit a Magyar Narancs egykor a "minimális részesedés megkaparintása a kiszemelt cégben, az önrész viharos növelése tőkeemelés útján, döntő befolyásszerzés, majd értékesítés jó időben, nagy haszonnal" folyamatábrával írta le. Utóbbi pedig annyit jelent, hogy bár az új városrész kialakításához szükséges döntések jelentős részét az önkormányzat hozza meg, a helyhatóság végül alig részesül az ingatlanfejlesztés jövőbeni extrahasznából.

Miként látni fogjuk, a baloldal mellett az MDF országos, fővárosi és helyi politikusai nyújtottak segítséget Leisztingernek a profitszerzésben - kvázi igazolva a szocialista-újkonzervatív összjátékról szóló gyanút (Heti Válasz, 2006. április 20.).

TELJES ÖNFELADÁS?

Az MSZP-SZDSZ-MDF-es irányítású újbudai önkormányzat azt kommunikálja, hogy a kerület egy szemet gyönyörködtető közparkot, illetve több százmillió forintot nyert az ügyleten (hiszen 1,57 milliárd forint értéken vitte be a Kopaszi-gát területét a Leisztingerrel közös projektcégbe, és végül 1,9 milliárddal szállt ki az üzletből). A Molnár Gyula polgármesterrel különháborút folytató Schneller Domonkos viszont úgy látja: noha a 27 milliárdos összértékű fejlesztéshez az ingatlanok négyötödét (44,5 hektárból 36-ot) az önkormányzat adta, alig 7 százalék erejéig - 1,9 milliárd forintig - részesült a jövőbeni hasznokból.

A jelenleg folyó nyomozás azt hivatott eldönteni, hogy a kerületi Fidesz vagy az MSZP olvasata érvényes-e - a tények viszont önmagukért beszélnek. Az Öböl XI. Kft.-t 2003-ban az önkormányzat hozta létre, majd Leisztinger beindította "részesedéskaparintásos, önrésznöveléses" akcióját. A XI. kerületi képviselő-testület 2004 májusában fogadta el az öböltérség szabályozási tervét - e pillanatban a kft.-be apportált földterületek értéke 80-100 százalékkal megnőtt, de ennek Újbuda helyhatósága nem látta hasznát. Korábban ugyanis az önkormányzat szerződésben vállalta, hogy a telkeit magában foglaló üzletrészeket a régi áron (pontosabban: az inflációval korrigált összegért) adogatja el Leisztingernek.

A képviselő-testület 2005 áprilisában arról is határozott, hogy támogatja magasházak építését a Lágymányosiöböl térségében, további értéknövelő hatást gyakorolva a területet birtokló Öböl XI. Kft. üzletrészeire. E módosítást a Fővárosi Közgyűlés is jóváhagyta - a baloldali koalíción kívül Hock Zoltán és Katona Kálmán MDF-es városatyák is igennel szavaztak. Tavaly decemberben aztán az újbudai önkormányzat - 1 százalék híján - a maradék Öböl-részesedését is értékesítette Leisztingernek (szintén a régi "apportáron"), vagyis a projekt fél évvel későbbi eladásának immár teljes hasznát az üzletemberre hagyományozta. Az "önfeladást" a kerületi MSZP- és SZDSZfrakción kívül Fodor Vince MDF-es alpolgármester is támogatta.

SAMPAIÓTÓL AZ MDF-IG

Miként jeleztük, az öbölberuházás - számos telek- és cégegyesítés után - mára túlnyúlik a Kopaszi-gát szűken vett területén. Schneller Domonkos ezért azt tervezi, hogy "egyéb telekügyletek" címen feljelentéskiegészítéssel fordul az ügyészséghez a már emlegetett Sampaio Kft. adásvétele miatt. E cég ügyvezetője tavaly tavaszig az a Rózsa István György volt, aki kis híján országgyűlési mandátumhoz jutott az MDF országos listájáról. Az ingatlanpiacon addig ismeretlen Sampaio 2005 szeptemberében potom 176 millió forintért jutott hozzá három, együttesen 3,3 hektáros területhez a Lágymányosi híd budai lábánál. A telkeket a Kincstári Vagyoni Igazgatóság adta el - melynek vagyonkezelési főosztályát akkoriban Vas János, a demokrata fórum mai parlamenti képviselője vezette.

A Sampaio eztán - a 176 millió forintos szerzemények ellenére - kétszer is hárommilliós névértéken cserélt gazdát. Majd a Leisztingerhez közel álló ciprusi Hartbergtől már 350 millióért vásárolta meg a céget a tavaly még önkormányzati részbefolyás alatt álló Öböl XI. Kft. Leisztinger Tamás tehát azzal az Öböl-társasággal vetette meg a "ciprusi énje" által birtokolt Sampaiót, amelyben napokkal korábban maga emelt tőkét - ez pedig akár a fiktív tőkeemelés gyanúját is felveti. Újbuda illetékeseitől próbáltuk megtudni, miért járult hozzá az önkormányzat az értékaránytalanságot mutató 350 milliós adásvételhez, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mellébeszélések a forradalom ü
  2007-10-24 23:38:48, szerda
 
  KICSORDULT A POHÁR! Mellébeszélések a forradalom ünnepén.


Szegény októberi forradalom! Amint az várható volt, lényegesebb kisebb társadalmi támogatottsággal (majd, hogy nem teljes közönnyel!) és leginkább üres politikai fecsegéssel ért véget megint az idei zajos, kampány ízű pártparádé. Meglepő módon talán Sólyom László államfő volt a legkritikusabb, aki végre ki merte mondani az aktuális politikai üzenetet, miszerint: -A rendőrség erőszakos, törvénysértő fellépése többet árt a jogállamnak, mint amikor maga a tüntető szegi meg a törvényeket.

Az államfő beszédében kijelentette azt is, hogy a rendőri barbarizmus nem maradhat törvényes következmények nélkül. Sólyom kemény szavaival szinte teljesen harmonizált Morvai Krisztina kijelentése. Szerinte vissza kell szereznünk a magyar rendőrséget! Azt a magyar érzelmű fegyveres testületet, amely nem bántja, hanem sokkal inkább megvédelmezi a lakosságot. Ugyancsak ez az államfői gondolat volt a kiüresedett orbáni beszéd leglényegesebb eleme is. A Civil Jogász Fórum kivételével egy teljes év kellett ahhoz, hogy a jobboldal vezető politikusai végre felismerjék, és számon kérjék (egyelőre még név nélkül) a tavaly ősszel történt gyalázatos karhatalmi események felelőseit.

De menjünk sorjában, hiszen Gyurcsány Ferenc megint nem tagadta meg önmagát! Operaházi -cseppet sem ünnepi beszédében-, jó retorikai érzékkel, most egy nagy hazugság mellé, két igaz állítást rendelt. Miközben azt hazudta, hogy ma kizárólag a barikád baloldala demokratikus, kijelentette azt az alapigazságot is, hogy a köztársaság demokratikus rendjét nem párszáz hangoskodó fenyegeti -hanem ő és tettestársai-, és ebben az új rendben egy új nemzedék folytatja most apáik küzdelmét, utalva itt nyilván Kádár újdonsült Apró Dögeire! (Gyurcsány Új Magyarország elnevezésű állam-szocialista elképzelése egyébként a szabadság és rend kettősségén alapul, ellentétben a nemzetiszocialistákkal, akik vele szemben a szabadságot és jólétet/!/ hirdették meg legfontosabb tényezőként!) Az utódpárti bürokraták különben nem sokat tettek hozzá az ünnep méltóságához. Nyakó Istvánnak a Fidesz és Orbán anyázása, Lendvai Ildikónak pedig a fasiszta Magyar Gárda jutott csak az eszébe. A szocialisták két szatelit pártjának vezetői szintén nem remekeltek. Dávid Ibolya (MDF) szerint -miközben teljes erővel dübörög a posztkommunista oligarchák nyíltszíni térnyerése, maga a pártállami visszarendeződés-, ma nem forradalmi hőbörgésre és zajongásra van szükségünk, nem ,,fantomkommunisták"/?/ ellen kell harcolnunk, hanem a nemzeti egységet kell képviselnünk! A körbekerített Nemzeti Sírkertben a futottak még kategóriában, hasonlóan emelkedett hülyeség jellemezte az önmaga társaságában bátran felszólaló Kókát (SZDSZ) is, aki szerint október 23-án nem lehet mellébeszélni! Hmm. (Nem csoda, ha elbutul a nép, amikor ilyen intelligensek választott képviselői!)

Velük szemben -finoman fogalmazva-, az ellenoldal sem volt szellemi képességeinek teljében. Egyre csökkenő számú és elázott lelkületű szemlélődő előtt, a nyugat felé tekintő, modernkori államalapító Szt. Orbán, végtelenül unalmasan, megint csak önmagát plagizálta. Teljes hevülettel szidta a keletet (Nyilván szegény orosz népre gondolt, akik -Szolzsenyicin óta tudjuk-, szintén kegyetlenül megszenvedték, a rájuk kényszeríttet bolsevizmust!), és ajnározta a bennünket ezerszer átverő nyugatot. A békességre törekvő, ám szájkaratés (by Kuruc!), állandóan kettős kommunikációt alkalmazó szónoknak, ,,természetesen" megint nem jutott eszébe a kormánybuktató, ám békés jellegű országos kiterjedésű sztrájkok gondolata. Azt viszont mindenki előtt világossá tette, hogy nála, mint puritán embernél -a felcsúti kastélyvásárlás szüneteiben-, végleg betelt a pohár. (Megint megfigyelhető volt egyébként, hogy az egymással viaskodó hadvezéreknek -saját előkelő és szemellenzős udvartartásuk jóvoltából-, fogalmuk sincs a hétköznapi valóságról. Az elviselhetetlen adó és áremelkedések miatt a megsarcolt lakosságnak, már nem csak a pohárkészlete, hanem az összes fellelhető töke is tele van a jelenlegi rendszerrel!!!) Orbán népszavazási kampánybeszédét egyébként egyedül a debreceni Kósa tudta csak űberelni, aki előző napi harcias szónoklatát követően /Elsöpörheti az illegitim elitet a népharag!/, most teljes mellszélességgel felpuhult a nagykoalíció gondolata mellett. Azt találta mondani két véres utcai csata szünetében, hogy: -Nem tüntetésekkel, hablatyolással és lázongással kell a fennálló kormányt megbuktatni, hanem német példa alapján, nagykoalíciós összefogással! (Ezt akár Dávid Ibolya is elrebeghette volna!) 1956 kapcsán egyébként a technokrata Rogánnak a belvárosi autók mélygarázsba küldése, az iderángatott szerencsétlen Tőkésnek a megszépült temesvári emlékek, Tarlósnak pedig zsidó viccek jutottak eszébe. A nemzeti radikális szónoklatokról jót vagy semmit. Itt talán egyedül Wittner Mária: ,,A szocialista halálgyárakban a gyűlölet jegyében folyt a megtorlás." -képszerű megjelenítése volt a legszellemesebb.

Összességében elmondható, hogy 1956 forradalma kapcsán senki sem méltatta az akkori eseményekben meghatározó jelleggel felbukkanó, minden idegen megszállást elutasító, független és önálló Magyarország gondolatát. Senki sem emlékezett meg a civil önszerveződések egyedülállóan szép és példamutató formájáról, a magyar munkástanácsokról. Hivatásos megélhetési politikusok közül senki nem volt méltó arra, hogy felidézze a harcoló Nemzetőrség hős cselekedeteit, az új földosztás felemelő pillanatait, a napok alatt megvalósuló szociális igazságosság és testvériség jeleit, vagy a nemzeti érzelmű értelmiség bátor tetteit. 2007-ben megint maradtak az egymással szembeni aktuális, pitiáner aljasságok. Hazugságokkal teli, gyáva és szánalmas ünnep lett ez. Olyan, amilyet megérdemeltünk!

Molnár Tamás

ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Munkásőrséget védi a csepeli
  2007-10-24 23:26:08, szerda
 
  A Munkásőrséget védi a csepeli MSZP-SZDSZ koalíció?
2007.10.24. 22:10

Egy nappal az 56'-os Forradalom és Szabadságharc évfordulója után a csepeli MSZP és SZDSZ megakadályozta, hogy a kádári erőszakszervezetről 2005-ben elnevezett Munkásőr utcát a Fidesz-KDNP frakció javaslatára átnevezzék. Az MSZP vezetői korábban félreértésekre hivatkoztak az utcanévvel kapcsolatban, most ezzel ellentétben azt állítják, hogy a nevezett út helyén semmi sincs, ezért nevet adni sem kell neki - számol be a csepel.info.

A Csepel Művek területén található utak elnevezéséről három évvel ezelőtt döntött a XXI. kerület képviselőtestülete. Akkor a Fidesz kérése az volt, hogy az egykori Hengerdombon elhelyezkedő rövid utcát Hengerdomb utcának nevezzék el. Az utca elnevezése végül elmaradt - habár Orosz Ferenc alpolgármester (MSZP) állítása szerint ő is ezt az utcanevet javasolta volna neki - írja a csepel.info.

2005-ben, részben közpénzből készült el az első térkép a Csepel Művekről, immáron a hivatalos utcanevekkel. A térképet kiadó kht. vezetője véletlenül ugyanaz a Takács József MSZP-s önkormányzati képviselő volt, aki társaival együtt elutasította a ,,névtelenül maradt" utcára tett javaslatot. Csakhogy a térképen már ehhez az utcához is került egy név: ez lett a Munkásőr utca. A kiadványt több cégnek is elküldte a kht., így 2006-ra gyakorlatilag az összes Budapest és Magyarország térképen, sőt a Google világtérképén is megjelent a Munkásőr utca elnevezés.

A Fidesz-KDNP frakciója a botrány kitörésekor megdöbbentőnek és megengedhetetlennek nevezte, hogy a rendszerváltás után Csepelen utcát lehetett elnevezni a Kádár-rendszer erőszakszervezetéről. ,,Bármennyire is az önkormányzati vezetésre jellemző, sunyi módon történt a névadás, mindent meg fogunk tenni, hogy Csepel ezen újabb szégyenét letöröljük a térképről" - jelentette ki akkor Németh Szilárd frakcióvezető - idézi összeállításában a csepel.info.

Több sajtóorgánumnak nyilatkozó csepeli önkormányzati vezetők szerint ugyanakkor a Munkásőr utca elnevezés véletlenül kerülhetett a térképekre, ebben pedig a szájhagyomány lehetett a bűnös. Állításuk szerint Orosz Ferenc csepeli alpolgármester már 2000-ben a Hengerdomb utcára szerette volna keresztelni az utcát, csak a javaslat ,,elkallódott". 180 fokos fordulat A Fidesz-KDNP csepeli frakciója október 24-én terjesztette be javaslatát, melyben három utcanév közül választhatott volna a csepeli képviselőtestület a Munkásőr utca elnevezés helyett. A csepeli MSZP-frakciónak azonban időközben gyökeresen megváltozott a véleménye, és most már azt állították, hogy a kérdéses helyen semmi sem található, és ezért az átnevezése is lehetetlen. Az MSZP képviselői mellett az SZDSZ jelen levő képviselője is nemmel szavazott mindhárom javaslatra.

(csepel.info, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BRFK valódi közleménye!
  2007-10-24 23:11:46, szerda
 
 
Belpolitikai Napló
Íme a BRFK valódi közleménye! - FELLÉPNEK a blokád ellen
2007. október 24. 22:37


Korábban több internetes hírportál is közölt egy félrevezeto közleményt


A rendorség továbbra is határozottan fellép minden, a jövoben eloforduló
jogsértéssel szemben - közölte a Budapesti Rendor-fokapitányság szerdán késo
este az MTI-vel, miután több internetes oldalon is megjelent az az állítólag
a BRFK-tól származó hír, hogy a rendorség nem akar beavatkozni a Kurucinfó
által péntekre szervezett hídlezárásba.
Az internetes oldalakon szerdán kora este feltunt híradás szerint a BRFK nem
avatkozik be, ha a demonstrálók pénteken lezárják az Erzsébet hidat, mert a
híd lezárása olyan polgári engedetlenségi akció lesz, amibe a rendorség
szakmai döntése alapján nem lehet eroszakkal beavatkozni.
Az ál-közlemény szerint Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete alapján
jogszeru a be nem jelentett tüntetés is, ha megorzi békés jellegét.

A Budapesti Rendor-fokapitányság szerdán esti közleményében tudatta: a
hídfoglalással összefüggésben szervezett sajtótájékoztatóról a
szerkesztoségekhez eljuttatott e-mail és az abban foglaltak minden
valóságalapot nélkülöznek, a BRFK semmilyen sajtótájékoztatót nem szervez
csütörtökre.
"A BRFK kijelenti, hogy a rendorség minden, a jövoben eloforduló
jogsértéssel szemben határozottan, a jogszabályok alapján fel fog lépni" -
olvasható a közleményben.
Bencze József országos rendorfokapitány múlt héten az Országgyulés
Honvédelmi és rendészeti bizottsága elott emlékeztetett rá: a strasbourgi
Emberi Jogi Bíróság közelmúltban hozott ítélete szerint a gyülekezés
szabadságának aránytalan korlátozását jelenti, ha arra hivatkozva oszlatnak
fel egy demonstrációt, hogy az nem volt bejelentve.
A magyar törvény szerint azonban a rendorségnek fel kell oszlatnia a be nem
jelentett tüntetést - mondta, és egyértelmuvé tette: a rendorség
jogalkalmazó szerv, és a magyar törvényeket fogják betartani.

Küldje tovább
hirado.hu / MTI




JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük szépen Gyurcsány F
  2007-10-24 23:09:12, szerda
 
  Stumpf András, hetijegyzet@hetivalasz.hu 7. évfolyam 42. szám, 2007.10.18.

Köszönjük szépen Gyurcsány Ferenc!


Stumpf András: Köszönjük szépen Gyurcsány Ferenc! - Az idei ünnep mintha ugyanaz a darab lett volna, csak más, modern felfogásban. Tragikomédia. A főszereplő ugyanaz, ott van még mindig, ahol semmi keresnivalója. Ugyanaz az összetartozunk-beszéd a szájából. Az államfő szavai, hogy választani kell 56 és Kádár közül: akárcsak tavaly. Folyt.




No, ünnepnek vége. Istennek hála, kinyitott a kisbolt is, nem kell olyan messzire, az éjjelnappaliba menni tejért, mint tegnap. Nagyjából ennyi maradt meg, ha őszinte vagyok. Mennyivel jelentéktelenebb is volt ez az idei, mint a 2006-os! Amaz egy dráma, egy kőkemény, szívszorító, de katartikus tragédia utolsó nagyjelenete volt, amolyan görög tragédia-féle: hatalomért mindenre képes nagy királlyal, aki a közösségre hivatkozva veret, ártatlanokkal, akiknek, még ha folyt is ki éppen a szemük az erőspistás, különleges könnygáztól, a katarzis mégis megadatott nekik.

Ha nincs könnygáz, attól is könnyezhettek volna. A tehetetlenség, a kétségbeesés is képes megszülni a katarzist, ha az ember érzi, hogy az erkölcsi győzelem mégiscsak az övé, sőt annál inkább képes, minél inkább próbálják elhazudni a könnyeztetett igazát, indulatának jogosságát, minél inkább igyekeznek rásütni homlokára az ócska csőcselék feliratú billogot. Tavaly a körúton megértettem, milyen is lehetett 1956-ban. Egyszerű. Tisztesség és álnokság volt egymással szemben. Ahogy egy esztendeje is. Akkor őszinte volt minden indulat. Az autók felborogatása is, vagy a barikád építése az Erzsébet-hídnál. Oka volt neki. Gyurcsány Ferencnek hívták.

Egy év viszont nagy idő. Az idei ünnep mintha ugyanaz a darab lett volna, csak más, modern felfogásban. Tragikomédia. A főszereplő ugyanaz, ott van még mindig, ahol semmi keresnivalója. Ugyanaz az összetartozunk-beszéd a szájából. Az államfő szavai, hogy választani kell 56 és Kádár közül: akárcsak tavaly. Akkor súlyos mondatok voltak. Most már inkább komikusak: egyértelmű, hogy a főszereplőnek esze ágában sincs választani. Használja ezt is, azt is, mikor hogy diktálja hatalmi érdeke. Mondhat az elnök, amit akar.

Még a helyszínek is megegyeznek a két darabban. Az ellenzék elsőszámú embere az Astoriánál beszél. Ugyanarról. Népszavazás. Egyesek rendőrökkel verekszenek. Kevesen, hiteltelen indulattal. A felháborodás nem tart ki egy évig. Ez már tényleg csőcselék. Minden ugyanaz, mint tavaly - csak kicsiben, torzban. Groteszk.

Míg a tavalyi október azt mutatta meg, milyen lehetett 56, az akkori és az idei közt elszaladt év azt, milyen lehetett Kádár alatt. Milyen lehetett elfogadni az elfogadhatatlant, beletörődni a megváltoztathatatlanba, viselni annak terhét, hogy valamiért mégsem hagyjuk itt a mocskot. Jó képet vágni, felejteni, mintha mi sem történt volna, és tűrni, hogy így részei leszünk a mocsoknak mi is. Az apró kompromisszumok országának, ahol a gerince senkinek sem lehet egyenes igazán. Az én nemzedékem Gyurcsány Ferencnek köszönheti, hogy nem a törikönyvekből kell kimazsoláznia, mi is volt a Kádár-rendszer lényege. Érezhetjük, mert itt vagyunk. Mert itt van.

Köszönjük szépen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rábólintott a kormány az egész
  2007-10-24 22:38:53, szerda
 
  Rábólintott a kormány az egészségbiztosítási rendszer átalakítására
[Egészségügy] 2007.10.24 18:46

Az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról döntött a kormány - a törvénytervezetet még ezen a héten be is nyújtja az Országgyűlésnek.

A kormányszóvivő kiemelte, hogy a javaslat részleteit csütörtökön ismerteti majd a szakminiszter, de nem sokat változtattak azon a tervezeten, amely már olvasható azakminisztérium honlapján - tudta meg a közszolgálati rádió. Amennyiben a Parlament elfogadja a javaslatot, akkor 2008-ban 22 biztosító alakulhat, amelyekben kisebbségi tulajdont szerezhetnek magántársaságok is.
[Forrás: OrientPress]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Doktorautomata
  2007-10-24 22:29:55, szerda
 
 
Egy nap John teniszkönyöke kiújult, ezért elment az orvoshoz. Amikor megérkezett a nővér az mondta, hogy 15 perc és fogadja a doktor úr, de előbb vizeletmintát kell adnia. John szerint ez abszurdum, ez abszurdum, de a végén belemegy.
15 perc múlva a nővér bekíséri a doktorhoz.
,,Szóval megint rakoncátlankodik az a teniszkönyök, mi?"
,,Biztos a nővér mondta le..."-mondta John gyanakodva.
,,Nem, a vizeletmintából állapítottam meg."- feleli az orvos, miközben elmeséli, hogy kapott egy új masinát, ami mindent kimutat a vizeletből. John egy szavát sem hiszi, de belemegy, hogy a következő alkalommal is hoz egy vizeletmintát az utóvizsgálatra.
Két nappal később, John a konyhában elmeséli ezt a nevetséges történetet a lányának és a feleségének. Aztán kitalálják, hogy megviccelik az orvost. Mindhárman adnak egy kis vizeletmintát, amit John összeönt. Később a garázsban még a kocsijából is belekever egy kis olajat, illetve a saját spermiumából is vegyit bele.
Elmegy a rendelésre, még utoljára összerázza az egyveleget és átadja a nővérkének. A vizsgálat most eltart egy fél óráig, de végül a doki fogadja és a következőket mondja: ,,Van pár rossz hírem okostojás: a lányod terhes, a feleségednek hólyaghurutja van, a kocsid nemsokára kirohad alólad, és ha nem hagyod abba a folyamatos maszturbálást, sosem múlik el a teniszkönyököd."
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tisztelt Szervezetek és Magáns
  2007-10-24 22:28:02, szerda
 
  Tisztelt Szervezetek és Magánszemélyek!
2007-10-24. 20:56:32

A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának szervezőjeként azzal a kéréssel
és felhívással fordulok Önhöz, Önökhöz, hogy önszervezéssel, társadalmi alapon azonnal fogjanak hozzá a vizitdíj- és a kórházi napidíj hatályon kívül helyezésére irányuló népszavazás kiíráshoz szükséges aláírások összegyűjtéséhez!

A vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése önmagában is segítene azoknak
a helyzetén, akik nem tudják megfizetni, mert a magas gyógyszer- és segédeszköz árakkal együtt meghaladja anyagi teherbírásukat, s ezért inkább nem fordulnak orvoshoz, pedig kellene.

Hivatalos kimutatás szerint a vizitdíj bevezetése óta 15-20 százalékkal
kevesebben keresték fel orvosaikat.
Véleményünk szerint az érintettek többsége anyagi okokból nem fordul
orvoshoz.
Ezzel nem megelőzi, hanem elhanyagolja betegségét - kényszerből - annak
minden következményével egészségi állapotára és életkilátásaira nézve.

Ahhoz, hogy több százezer honfitársunkat megvédjük a betegellátásból
való kirekesztődéstől, nemet kell mondanunk a Gyurcsány-kormány neoliberális egészségügyi politikájára!

Ennek fontos állomása a referendum.

Kérem Önt és Tisztelt Szervezetét, hogy vállaljon aktív szerepet az
aláírásgyűjtésben, és segítse elő az egészséges élethez fűződő emberi jog érvényre juttatását!

2007. október 19.

Dr. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője

[Forrás: polgári hírszemle]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország sajtóképe a nyuga
  2007-10-24 22:25:10, szerda
 
  FASISZTA TOMBOLÁS - ÖSSZECSAPÁSOK A RENDŐRSÉGGELSZTA TOMBOLÁS - ÖSSZECSAPÁSOK A RENDŐRSÉGGEL Magyarország sajtóképe a nyugati világban
2007-10-23. 21:05:59

Ismét a legjobbak, a britek bizonyultak egyedül tárgyilagosnak a budapesti ,,eseményekről" jelentő nyugati sajtóban.

A Reuters brit hírügynökség üdítő kivételt jelentett abban is, hogy nem tett úgy, mintha a tüntetők személyi igazolványából olvasta volna ki ,,szélsőjobboldali" azonosságukat: ,,Öt ember sérült meg hétfőn Budapesten, amikor több ezer kormányellenes tüntető csapott össze a rendőrséggel a szovjet uralom elleni 1956-os magyar felkelés évfordulója előtt", kezdődik a jelentés, amely emlékeztet arra is, hogy Gyurcsány Ferenc kiszivárgott hazugságbeszéde váltotta ki a múlt évi tiltakozásokat.

A Reuters kiemeli azt is, hogy Sólyom László elnök hangsúlyozta, a múlt évi rendőri erőszak elkövetői még mindig büntetlenek. A vezető francia lap, a Le Monde Budapestről a Magyar Gárda hatszáz új tagjának felavatásáról küldött jelentését azzal zárja, hogy ,,a szélsőjobb, amelyről azt hitték, hogy csaknem eltűnt a színről, amióta eltűnt a parlamentből a 2002-es választások után, megerősödve került ki a Magyarországon szünet nélkül folytatódó politikai csatározásokból".

Anne Rodier, a tudósító igaza aláhúzására idézi még Kiss Viktor politológust, aki emlékeztet arra, hogy a 2006-os ,,lázadások" idején a parlament előtti tüntetőknél ,,fegyvereket találtak". A francia AFP hírügynökség budapesti irodája - amely minden kormányellenes tiltakozásnál az ellenzéket és a szélsőjobboldalt együtt említi - több száz ,,szélsőjobboldali" tüntetőről ír, akik nem engedélyezett demonstrációjuk alkalmával Molotov-koktéllal dobálták a rendőröket.

Megemlíti a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom, a 64 Vármegye és a Jobbik engedélyezett tiltakozását is. Kiemeli, hogy a tüntetés alkalmával ezeket skandálták: ,,Az utca a miénk, a város a miénk; halál az izraeli vízágyukra!" és ,,Halál Gyurcsányra!" Az APF szerint a múlt évben az 1956-os megemlékezés alkalmával a ,,szélsőjobb" csapott össze a ,,rendfenntartó erőkkel".

Az osztrák APA hírügynökség ,,2000 ellenzéki és jobboldali radikális" engedélyezett tüntetéséről jelent, akiket vízágyúkkal és könnygázzal oszlattak szét. A tüntetők ,,antiszemita szövegeket" kiabáltak, amelyeket a bécsi hírvállalat nem részletezett. A szélsőjobboldal összecsap Budapesten a rendőrségen címmel megjelent tudósításában a kommunista

Lovas István Brüsszel

[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy hete jogerős: a spontán tü
  2007-10-24 22:23:48, szerda
 
  Egy hete jogerős: a spontán tüntetések nem oszlathatók fel
2007-10-24. 21:06:26

Csatolva küldöm a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletének teljes szövegét nemhivatalos magyar fordításban. A szöveg szabadon terjeszthető mint jogtudományi ismeretterjesztés, azzal, hogy nemhivatalos magyar fordítás angolról.

Az ítélet és benne az általam már 2002-ben megalkotott békés "spontán tüntetés" fogalma beépült a teljes európai jogrendszerbe, melynek része Magyarország is, a benne foglaltakat az Unió tagállamaiban be kell tartani ezentúl mind a jogalkalmazásban, mind a jogalkotásban, mind a hétköznapi életben. Az ítélet megtámadásáról nincs tudomásom, tudtommal október 17-én jogerőssé vált. (Ha meg is támadta volna a Magyar Kormány, akkor sem volna esélye szerintem megváltoztattatni, mert az ítélet az európai uniós jogértelmezési iránnyal azonos, vagyis a gyülekezési és véleménynyilvánítási "sziámi iker"-jog kiterjesztő értelmezése irányába hat.)

Az ítélet szűk értelmezése: a spontán tüntetés, ha megtartja békés jellegét, akkor jogszerű, tehát nem feloszlatható, még akkor sem, ha előre vagy menet közben be nem jelentett. Az ítélet tág értelmezése: minden békés tüntetés jogszerű, tehát feloszlathatatlan, bejelentetlensége ellenére. Mert nem az előre bejelentettség, hanem a békés jelleg az európai jogrendszer számára a lényeges, elsődleges.

Mindkét értelmezés nagyon jelentős a gyülekezések gyakorlatára nézvést. Utóbbi értelmezést - bár külön kértem - az ítélet nem tartalmazza kifejezetten, de levezethető a szövegből. Ezért fontos a békés jelleg (= személy vagy dolog elleni jogtalan közvetlen fenyegetés, erőszak alkalmazásának hiánya, kivéve pl. a saját vagyontárgy mást aránytalanul nem károsító, nyilvános, véleménynyilvánító célú megsemmisítését: pl. zászló- vagy bábuégetés) megtartása jogi szempontból. A szóbeli radikalitás nem erőszakos cselekmény, az mindig békésnek minősül, de rágalmazást, becsületsértést jogszerűen nem tartalmazhat, csak politikai véleményt, lehetőleg észérvekkel, indokokkal ellátva.

Ezért fontos a tüntetésszervezőknek és békés tüntetőknek, hogy kiszúrják és leszereljék a provokátorokat és a felesleges hőzöngőket, hogy azokra ne lehessen hivatkozni úgy ott a helyszínen, hogy oszlathatóvá vált a gyülekezés azok miatt, azokra hivatkozással. Néhány nem kellően békés résztvevő miatt nem válhat az egész gyülekezés és annak minden résztvevője oszlathatóvá (ez az én ún. "Gauss-görbe elméletem": a tüntető többség békéssége megalapozza a feloszlathatatlanságot, az elenyésző kisebbség nem teremt jogalapot az oszlatásra - sem számaránya, jelentősége, sem gyakorlatilag provokációs veszélyessége miatt). Az volna a legdurvább hatalommal való visszaélés, ha maga a rendőrség alkalmazna provokátorokat a békés jelleg megszüntetésére ürügyet, jogcímet teremteni, törekedve a oszlathatóságra. Felhívom a figyelmet, hogy a bűncselekményre rábírni igyekvő, "szándékkiváltó" provokáló ügynök büntetőjogilag felbujtónak minősül.

Dr. Grespik László
ügyvéd

Innen letöltheti a fent tárgyalt ítéletet

http://www.kuruc.info/galeriaN/hir/Strasbourg20070717Grespik.doc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.