Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Kaptuk, közzétesszük, mert ige
  2008-04-19 23:46:24, szombat
 
  Kaptuk, közzétesszük, mert igencsak elgondolkodtató!
2008. Április 19. 16:28

Olvasói, továbbított levél

"A hétvégén találkoztam az egyik régi jó ismerősömmel. 2002-ben gyakran találkoztunk, beszélgettünk. A beszélgetések már csak azért is érdekesek voltak, mert szoci, rátekintéssel a legmagasabb szintre. Vagyis nem mezei, olyan infókat tud, melyeket érdeklődéssel hallgattam, de azért mindent fenntartással kell kezelni." - kezdődik egy érdekes írás, amit egy olvasónk juttatott el hozzánk. Gondoltuk, megosztjuk önökkel is; hiszen ezektől minden kitellik, amit az írásban felvázolnak!

" Tőle tudom, hogy a szocilbek Bécsbe jártak ki a bujdosó Princz után. Mondott is pár nevet, ha kételkednétek, ne tegyétek, szóval sok mindent hallottam tőle. Tegnap ismét összefutottunk és persze a téma rögtön a koalíciós válság volt. Mert akkora a káosz, hogy hihetetlen. Olyakat hallottam tőle, hogy csak néztem,a lényeget szabadon mondatokba foglalva közzéteszem.


Az egész koalíciós színjáték Kóka és Gyurcsány forgatókönyve. Senki sem tudott róla, hogy hiteles legyen. Az ok pedig Orbán Viktor. Semmi gond nem lett volna a szavazás után. A 80%-os igen egyáltalán nem zavarta a szoclibeket. Főleg nem Gyurcsányt, aki megmondta, hogy nincs szándék kompenzálni, coki mindenkinek. A gond akkor jött elő, amikor elolvasták
a közvéleménykutatók felméréseit, de még ez sem lett volna akkora gond.

A gond Orbán Viktor előretörése (a legnépszerűbb pártpolitikus Magyarországon). Ugyanis Orbán Viktor áttört egy korlátot a szavazórétegek között és ettől pánikoltak be a szoclibek. Nem csak az MSZP, nem csak az SZDSZ, hanem az MSZP-SZDSZ. A két banda egy párt tulajdonképp. A szocik gondolatmenete a következő. Ha Orbán Viktort nem szigetelik körbe azonnal, akkor vége. Egyszerűen nincs mód a későbbiekben elhitetni, hogy egy sátán. Egyszerűen kiröhögnék az emberek gyurcsánykókáékat. Mit lehet tenni? A gondolat a következő volt. Az MDF képtelen eleget tenni küldetésének, hogy ellopja a Fidesz szavazóit.

Szerepe az lett volna, hogy a "valódi konzervatív" párt jelentős MSZP-SZDSZ segítséggel legalább annyit lehasítson a Fideszből, hogy ismét ne lehessen kormányváltás. Ezt a feladatát tökéletesen elvétette, köszönet az emberek tisztánlátásának.


Mit kell tenni? Az MDF-et le kell cserélni az SZDSZ-re! Na de hogyan? Hát kell egy műbalhé, hogy az SZDSZ-t átküldjék ellenzékbe! Ezt a műbalhét látjuk most. Az ellenzékben pedig ki kell fogni a szelet a Fidesz vitorlájából. A megoldást azért is találták zseniálisnak, mert így Gyurcsány eljátszhatja a védő szerepét. Az SZDSZ követelni fogja a megszorításokat, Gyurcsány pedig ellent áll és azt mondja, hogy semmiképp, csak a felét engedem ennek. Vagyis a szoclibek bevetik a régi kommunisták trükkjeit. Ők akarják megmondani, hogy ki legyen az ellenzék.


Sok mindent el kellett simítani, pl. a szerencsétlen Fodor Gábort is le kellett rendezni. Állítólag a hülyegyerek előtt sok mindent titokban kell tartani, mert nem "érzi át" a dolgok súlyát és egyáltalán nem alkalmas a hegemónia fenntartására. Ö az, akit tökéletesen ki kell hagyni mindenből. Képtelen felfogni, hogy a politikába bőven belefér több mint egy-két övön aluli ütés, Állítólag be kell biztosítani, hogy egy kicsit se zavarjon be a képbe.


Amikor azt kérdeztem, hogy nem merész megoldás ez az egész? Azt a választ kaptam, hogy Gyurcsány nem bukik meg 2010 előtt és ettől most sem kell félni. Az SZDSZ soha egy pillanatig sem fogja a szocikat cserbenhagyni. Jó konstruktív ellenzékiség szerint rögtön megtámogatja az MSZP-t, amikor kell. Állítólag rengeteg kutatást végeztetett az SZDSZ, hogy kiket tud megszerezni, hol a potenciális szavazók és ebben arra jutottak, hogy az SZDSZ szavazói a Fideszben vannak, így "melléjük" kell ülni.

Állítólag itt egy nagyon régóta készülő forgatókönyv van megvalósulóban, hatalmas költségvetéssel. Csak az időpont volt kérdéses. Ezt későbbre akarták datálni, de nem szabad várni Orbán népszerűségének növekedése végett. Ők is elismerik, hogy vannak a forgatókönyvnek kockázatai, melyek közé az egyik legnagyobbnak a "piac" fogadtatását tartják.

Épp ezért van szükség az egy hónapra. Nem más ok végett! Nem az végett, hogy a szocialisták reagáljanak a dolgokra, átgondolják! Egy másik ilyen kockázatnak az ellenzék találékonyságát tartják. Ugyanis egy hatásos stratégia a baloldal totális bukását okozhatja és a szocialista remegő hangok csak ez végett léteznek, mert az MSZP-SZDSZ saját magát nem fogja megbuktatni.



Úgy váltunk el, hogy a vállamra csapott barátian és mosolyogva elköszönt, de az volt az érzésem, hogy csupán tiszteletből, nem a buksimat vakargatta meg ezzel sugallva, hogy ne nézz olyan bambán, te kis naiv.



Hát kérem ez a gyurcsányi politika. Ezzel a forgatókönyvvel Gyurcsány bőven felülmúlja a 23 millió románt, meg a Laci köteles beszédét is. Ez egy hatalmas költségvetésű forgatókönyv. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a 120 millió kommunikációra az nem a kommunikációra kell! Csak érzékeltetőnek gondolkodjatok el mi pénz kell a bulihoz, hogy ellentételezzék az SZDSZ-es politikusok és a slepp lemondását!

Itt egy igazi, egy lenini szintű akció van kibontakozóban!

Csak úgy mellékesen, az MSZP-SZDSZ nem fog megegyezni és ezzel akarják kifényezni az arculatukat, elhitetni egy teljesen új irányt. Ma még csak április 8 van, de a szoci barátom elgondolása alapján hogy a koalíció szakad az már ma tuti, lehet, hogy hitelesség-növelés végett egy kis prollershow-t is előadnak. a forgatókönyv és az okok a fenti!

Figyeljétek jól, mert ez a újkori magyar demokrácia leggigantikusabb terve. Ekkora bulit szerintem már az életünkben nem fogunk többet látni.

Lehet ezt Fodorra bízni?


Olvasd el újra Suchmann cikkét az utolsó szemléből. Némileg más a
forgatókönyve:

......."Kérdés, hogy a tényleges kisebbségi kormányzással most mire megyünk.
Ilyenre még nem volt példa nálunk, eddig csak "kvázi-kisebbségi" kormányaink voltak. Azt a kisebbségi kormányzást, amelyre most a miniszterelnök vállalkozik, csak átmeneti jellegűnek tartom.

Ahhoz, hogy működőképes legyen, ne bukjon meg néhány hónapon belül, valódi szerződésre van szükség az SZDSZ-szel, illetve helyre kell állítani a koalíciót. Gyurcsány nem elégedhet meg a liberálisok ígéretével, hogy "majd támogatlak, ha jónak látom". Ha nem sikerül az SZDSZ ennél konkrétabb elkötelezettségét biztosítania, nincs más lehetőség, le kell mondania. Amennyire ismerem, feltételezem róla, hogy ha ezzel a helyzettel szembesül, visszavonul, európai politikushoz méltóan viselkedik.


Suchmann tehát kimondta azt, ami a lényeg, és amit mi sokan, de nem mindannyian tudunk. A farok csóválja a kutyát! Az nem baj, hogy 1%-os ez a farok, de az "ország érdekében" erre van szükség!

Vajon miért? Logikus ez? Miért olyan fontos, hogy mit mond egy törpe párt?
Miért nem fontos, hogy mit mond a FIDESZ, aki mellett nem 1-2%, hanem 66-67% szavazna ma? Suchmann tudja a választ látható módon, mert meghal a koalíció visszaállításáért, de azért nem árulja el az indokait, nem érvel, csak sulykol!"


Vissza a jelenbe:

Ez azt jelenti, hogy Suchmann nincs benne a buliban? Hát - őszintén szólva - ennek örülnék!

De tök mindegy! Amit mond, az világos beszéd. Ma az országot az SZDSZ irányítja, és fogja is. Ha kiesik a Parlamentből, akkor is. 1%-al? Mindenképp! Legfeljebb egy-két figurát lecserélnek, ha már nagyon forró a talaj, és minden marad a régiben. ,,


http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=2296
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szokják a gondolatot
  2008-04-19 23:35:08, szombat
 
  Szokják a gondolatot



Publicisztika
Fegyelmezetlen frakcióval, igaz barátok nélkül nehéz lesz a kisebbségi kormányzás. Az MSZP teljes megsemmisülésén csak egy előrehozott választás segíthet, de ezt még kevesen fogták fel közülük.


1990 óta egyszer sem merült fel komoly formában, hogy előrehozott választásokat kellene tartani. Erre valójában 2004-ben lehetett volna erkölcsi igény: Gyurcsány Ferenc egy koalíción belüli puccsal szerezte meg a miniszterelnöki széket, s ehhez illett volna, legalább utólag a választók véleményét is megkérdezni. Erre csak 2006-ban került sor, s hogy a két év mivel telt el, arról csak az őszödi beszéd adott tájékoztatót. Ekkor kiderült: a választás megnyerése céljából eltitkolták az ország valós helyzetét, s két évig halogatták a szükséges vagy annak vélt lépéseket.

A csalárd módon kicsikart hatalom azonban mára porladozni kezd. Ebül szerzett jószág ebül vész, tartja a magyar, s megtörténhet, hogy Gyurcsánynak keserves lesz e mondás megtapasztalása. Most még azonban mentik a menthetőt.

Az MSZP-frakció vezetésének fáj a feje. Azt fontolgatják, hogy a jelenlegi frakciószabályzat megtartása mellett képes-e működni a kisebbségi kormányzás. Felmerült, hogy szigorítani kell a hiányzások, kiszavazások büntetési tételeit. Két dolog kellene a kisebbségi kormányzás sikeréhez: frakciófegyelem és jó viszony az SZDSZ-szel. Egyik sem adott.

A hétfői ombudsmanválasztáson derült fény: több képviselő fel sem vette a szavazólapot (ezt ugyanis csak aláírásra kapja meg, s akinek nincs ott az aláírása, az nem szavazhatott). Állítólag kötelező igen szavazást rendeltek el, s ha feltételezik, hogy az ellenzék mind nemmel szavazott, akkor is kellett még szocialista nemnek lennie. Ráadásul az ellenzék lelkiismereti szavazásáról ez a feltételezés méltatlan, s ekként tömeges nem szavazat jöhetett szocialista képviselőktől. Több vezető szocialista politikus szerint ez azt jelenti, hogy az MSZP-frakció jelentős része nem érti, mit is jelent majd a parlamentben a kisebbségi kormányzás. Rémisztő számukra, hogy a túl oldal is fegyelmez: ezentúl keményebb retorziókkal jár az igazolatlan hiányozás. Nem lehet a távol maradókra építeni a "jelenlévők felének" szavazatával való parlamenti munkát.

Hatékony működés nélkül nem lehet sikerre vinni és népszerűséget szerezni - mondták a Világgazdaságnak vezető szocialisták.

Lassan mindenki számára világossá válik, hogy az MSZP-nek a kisebbségi kormányzás és az előre hozott választás között kell választani. Gyurcsány Ferenc leváltása egyrészt nem old meg semmit, másrészt nincs is jelentkező. Ki akar csődgondnok lenni? Egye meg Gyurcsány, amit főzött - vélik többen a szocialisták között.

Rohadjon tovább a párt még két évig, vagy essenek túl az egészen? Meggyengült-e már az elnökük annyira, hogy leváltható? Alighanem e kérdésekre adott felelt szabja meg a következő választás időpontját. 2008? 2009? 2010? Ma még minden lehet.

Surján László

mkdsz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mucsi Miklós: Igaz történet eg
  2008-04-19 23:22:55, szombat
 
  Mucsi Miklós: Igaz történet egy délvidéki lányról


2008.04.18.

A következő kis históriát azért osztom meg az olvasóval, mert rendkívül tanulságos, és szomorú részleteket is elmond állapotainkról kicsiben arról, amely nemzetünkkel jelentősebb keretek között végbemegy. Igenis, minden elveszett lélek, amely az összetartó, hazájáért élő és cselekvő nemzettestből vész el, nagy veszteség. Erről (is) szól az alábbi írás. Lehet, sokaknak ismerős lesz a lenti eseménysor és annak következményei, s hasonlókat élnek át, gondolnak erről, mint jómagam.
Pár évvel ezelőtt történt, hogy munkahelyemen megjelent egy lány, akiről már ránézésre tudtam (megérzés), hogy hozzá hasonlóra nem a diszkók és éjszakai lokálok fülledt falai között lelhetünk. Odakísérték hozzám, bemutatkozott, és kedvesen, de kissé félszegen elmondta, hogy kolléganőm lesz. És Délvidékről jött. Nagyon őszintén örültem közlésének, és szinte azonnal beszélgetésbe elegyedtünk, úgy, mintha évek óta ismernénk egymást! Mi másról is tereferéltünk volna, mint politikáról és annak aljas képviselőiről, a hazátlan, jöttment bitangokról, akik romlásba, kilátástalanságba taszítják e Szent Országot. Ő pedig a gúnyhatár túloldalán élősködő, cselszövő, az ott élő magyarokat kisemmiző, eláruló politikusokról mesélt.
Alig vártam azokat a napokat, mikor együtt dolgoztunk, mert téma, megbeszélnivaló mindig akadt. Nem, nem szerelem volt ez - a félreértések elkerülése érdekében -, hanem az, amikor két testvér, egy gúnyhatárral, erőszakkal elválasztott két magyar testvér találkozik, és olyan érzések tombolnak mindkettejük lelkében, szívében, mintha évtizedes, elválaszthatatlan barátság köteléke fűzné össze őket. Így teltek a hónapok, megértésben, barátságban, testvériségben.
Aztán egyszer csak minden megváltozott.
A lány, aki addig szerény, csendes, de mégis közvetlen természet volt, a múlté vált. Két év, amit Csonkaországban töltött olyannyira hatott rá, magatartására, életvitelére, egyáltalán, a dolgokhoz való hozzáállására, hogy az számomra hihetetlen és elkeserítő volt. A Magyarországon sajnos sokszor tapasztalt nemtörődömség, hanyagság, lemondás lett úrrá lelkén, s ki kell mondanom: egy igénytelen ,,proli" egyénisége ragadt rá. Akinek minden mindegy. Bulikba járt, ami önmagában persze nem szentségtörés, viszont a képzeletet felülmúló események zajlottak egy-egy ilyen összejövetelen. Olyan emberekkel barátkozott, akiket előtte messzire került, s korábban nagyon elutasító volt velük szemben. ,,Megtanult" ugyanúgy káromkodni és viselkedni, mint amazok. Az a lány, akit addig mindenki - még vezetői is - tisztelt és szeretett, sokszor szexuális céltáblájukká vált. Utolsó kutyaként beszéltek vele, s ő is hasonlóképpen válaszolt. És megtörtént az is, ami számomra előtte akár csak pár hónappal lázálomnak tűnt volna.
Nem beszéltünk egymással. Helyesebben: nem beszélt velem. Pedig én ebben a nehéz időszakban sem hagytam magára, és elszántan kutattam számára a visszafelé vezető út nyomait. De nem engedett, s jéghideg maradt velem szemben.
Úgy éreztem, egy nagyobb szelet kihasadt a szívemből. A köszönésen kívül más beszélgetés nem zajlott köztünk. Hónapokon át visszahúzódva, messziről figyeltem egy délvidéki lány lezüllését, akit magával ragadott, elrabolt a mai csonkaországi, általánosságban létező állapotok gonosz sátánja. Aki odaadta kedvességét, szerénységét, megbízhatóságát, jóságát e gaz kutyának. Majd erőt vettem magamon, és beszélgetést kezdeményeztem. Megdöbbentő volt, hogy majd' öt éves ismeretségünk ellenére úgy éreztem magam, mintha akkor találkoznánk életünkben először, holott, ahogy fentebb már említettem, első találkozásunkat a kölcsönös azonosulás és a testvéri rokonszenv hatotta át. Hónapokig tartott, míg olyasféle - és nem olyan - kapcsolat alakult ki köztünk, mint barátságunk kezdetén. S míg ez a régi kötelék szilárdulni látszik, állandóan azon tűnődöm, hogy a csonkaországi tűrhetetlen, utálatos, sokszor mindenféle erkölcsiséget nélkülöző általános helyzet vajon hány és hány áttelepült nemzettestvérünket fertőzi meg, teszi rabjává?
Nem tudom, valamikor is vissza tudjuk-e csábítani körünkbe az elszökött testvéri érzéseinket, valamikori igaz barátságunkat. De egyet tudok: soha nem adom fel, és addig nincs nyugtom, míg vissza nem segítem régi önmagához. Azt már ő is többször tudatta velem, hogy neki is hiányzik az a régi, délvidéki lány.
Mert egy elveszett magyar lélek is nagy veszteség nemzetünknek.


http://www.fusz.hu/node/8331
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az a baj, Horvát Ági, hogy
  2008-04-19 23:17:11, szombat
 
  Nem az a baj, Horvát Ági, hogy valaki hülye, hanem az, ha aktív!
2008. Április 19. 14:27

Bár már csak két hét van hátra Horváth Ágnes miniszterségéből, tevékenysége, enyhén szólva is, továbbra is feszültséget okoz a koalíciós pártok között. Az MSZP szerint Horváth egyeztetés nélkül rukkol elő újabb és újabb ötlekkel, miközben már megkérték, hogy ne tegye ezt. Még SZDSZ-es politikusok is elismerik, hogy a miniszter a felmondási idejében sem képes nyugton ülni.

Az SZDSZ az után döntött a koalíció felbontásáról, hogy a kormányfő bejelentette: kezdeményezi Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését. Bár az SZDSZ tagadta, hogy a miniszter személye vezetett volna szakításhoz, Horváth tevékenysége továbbra is konfliktust okoz a koalíciós pártok között. A szocialisták és a szabad demokraták ugyanis eltérően ítélik meg azokat a javaslatokat, amelyekkel az utóbbi hetekben rukkolt elő a felmondási idejét töltő miniszter.

"Nem elegáns, amit csinál, megkértek rá, hogy ne hozzon hosszú távú döntéseket" - mondta az [origo]-nak Schvarcz Tibor, az MSZP egészségügyi kérdésekkel foglalkozó politikusa. Schvarcz arra utalt, hogy a kormányszóvivő április 2-án jelentette be: a kormányfő arra kérte a szabad demokrata minisztereket, hogy a következő egy hónapban már ne hozzanak olyan döntéseket, amelyeknek hosszú távú következményei vannak. A szocialista politikus szerint Horváth ezt nem tartja be, rendre előáll olyan javaslatokkal, amelyekről előzetesen nem egyeztet az MSZP-vel. "Nem fogjuk megszavazni ezeket" - tette hozzá a politikus.

Nem túlmozgásos

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint szó sincs arról, hogy a miniszter túlmozgásos lenne, csak olyan javaslatokat nyújt be, amelyeket a koalíció már korábban támogatott. "Horváth Ágnes teszi a dolgát, ezekben a kérdésekben az MSZP az, amely nem támogatja a kormányt" - fogalmazott Horn. Az ügyvivő szerint az SZDSZ arra kérte a minisztereit, hogy április 30-ig - amikor a párt a tervek szerint kilép a koalícióból - vigyék az ügyeket. Horn szerint ezt teszi Horváth.

A miniszter már a koalíció felrúgása utáni sajtótájékoztatóján is jelezte: április 30-áig keményen szeretne dolgozni. Három nappal később került fel a szaktárca honlapjára az a tervezet, amely több egészségügyi törvény módosítását javasolta.

Ez többek között felvetette annak - az 1998-ben bevezetett, majd a vizitdíj miatt 2007. február 15-én eltörölt - kétezer forintos részleges térítési díjnak az ismételt bevezetését, amelyet akkor kéne fizetni a betegnek, ha beutaló nélkül akar igénybe venni olyan szakellátást, amihez kéne a beutaló. Az MSZP-frakció elutasította a javaslatot. Az egészségügyi tárca azzal érvelt, hogy a vizitdíj eltörléséről szóló jogszabályt addig módosítgatták, míg végül az elfogadott szabályok szerint a beutaló nélküli betegeknek ki kell fizetniük a beutalóköteles ellátás teljes költségét, amit egyik párt sem akar.

A miniszter ötletekkel állt elő azzal kapcsolatban is, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - amely korábban a vizitdíj eltörlése mellett kampányolt - a díj eltörlése után kompenzációt követelt. A tárca azt javasolta, hogy szétosztaná a háziorvosok között azt a pénzt, amit a gyerekorvosok kaptak a vizitdíj helyett, a gyerekorvosok ugyanis nem szedhettek vizitdíjat. Valamint bevezetnének egy teljesítményfinanszírozási rendszert, ez azt jelentené, hogy az a háziorvos kapna több pénzt, aki igazolni tudja, hogy a betegeit elküldte szűrővizsgálatra. A kamara szerint ez azonban csak a fele lenne az általuk követelt pénznek. A MOK ezért bejelentette: ha április 30-ig nem kezdődnek érdemi tárgyalások, a háziorvosok felbontják a szerződésüket az egészségbiztosítóval.

Megelégelte Gyurcsány

A kormányfő április közepén megnyirbálta Horváth hatáskörét: jogilag nem korlátozta ugyan a miniszter tevékenységét, de az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elnökét, Székely Tamást bízta meg azzal, hogy tárgyaljon a háziorvosokkal. Schvarcz Tibor szerint a kormányfő döntése mögött az áll, hogy Gyurcsány megelégelte a miniszter akcióit.

SZDSZ-es forrásunk szerint viszont a kormányfő úgy gondolta, hogy Horváth konfrontatív hozzáállása helyett eredményesebb lehet a kompromisszumkészebb OEP-vezér helyzetbe hozása. A hatáskör szűkítése ellenére Horváth megkerülhetetlen a kérdésben: egy parlamenti határozat szerint ugyanis a tárcának április 30-ig kell javaslatot készítenie az egészségügyi alapellátásban dolgozók finanszírozásának átalakításáról. Ennek pedig része a kieső vizitdíj kompenzációja is.

Az utolsó hetekben bejelentett lépések mögött inkább a tárca, nem pedig az SZDSZ áll. Erre utal, hogy több név nélkül nyilatkozó SZDSZ-politikus is azt mondta: Horváth Ágnes még a felmondási idejében se képes arra, hogy hátradőljön és ne csináljon semmit. Ráadásul Kóka János pártelnök az [origo]-nak adott interjúban azt mondta: az ország szempontjából az egészségügyi reform helyett inkább a gazdaságpolitikai fordulatot tartja fontosabbnak. Ennek ellenére a héten az SZDSZ-frakció tagjai - köztük Kóka és több a pártelnököt támogató képviselő - egészségügyi törvénytervezet nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Ez többek között a magánszolgáltatókat is bevonná az OEP-finanszírozásba. A javaslat értelmében, ha a beteg magánkórházban venne igénybe egy szolgáltatást, akkor az OEP a magánkórháznak kifizetné annak a pénznek a 70 százalékát, amit a közfinanszírozott kórháznak fizet. Ezzel növekedne a beteg választási lehetősége, ráadásul a minisztérium szerint nem jelentene többletköltséget az állam számára. Azzal viszont szigort vinne a rendszerbe a javaslat, hogy a betegnek ki kellene fizetnie az ellátás költségének 30 százalékát, ha nem azt az orvost választja, akit a kórház kijelöl a számára. Az SZDSZ a javaslatokkal azért állt elő, mert az MSZP az elfogadott pénztártörvény visszavonását tervezi, amely viszont rendezte ezeket a kérdéseket.

Forrás: origo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis futó hányinger pár évtized
  2008-04-19 23:14:45, szombat
 
  Fáy Árpád: Kis futó hányinger pár évtizede
2008. Április 19. 19:43

Fáy Árpád

Feleségem Teréz-anya idézeteket böngész és ajánl figyelmembe.1) Teréz Anya valóságos középkori lovag módjára küzdő, meglepő személyiség volt - nem tudtam róla. 2) nekem el vannak kopva az idegeim - így én nem tudom, hogy mikor leszek képes az úgynevezett nemzeti közgazdászok fantáziátlanságán és zárt körén magam túltenni. Mert egy SZDSZ-esnél tudom, hogy definiáltan aberrált, a posztkommunistánál pedig, hogy definiáltan foxi-maxi retardált. A nemzeti oldalúnak mondott pedig többségében sopánkodik csupán.

Így néz ki a langyos pocsolya, ahol az embernek légszomja van. Megfigyelik az embert mindenféle elemek, de segíteni, vitába elegyedni, érvet-ajánlást komolyan venni soha-semelyik-semmikor. Közben eltelik 10-20 év, és ők nyafogva előadást tartanak az ellenség embertelenségéről, meg hogy azok csak rámutatnak a Holdra az égen, és a Hold azóta nem vigyorog, mert a csúnyák megijesztették. A pocsolyában meg nem tenyészik az értelmes szó, de bárkinek örömmel-készséggel elnyisszanják torkát, szavát, gondolatát.

Sokáig vártam, hogy talán én nem értek valamit, ma már tudom, hogy lassan ébredők tömege vesz körül, akik közt nehéz levegőt kapni. Mint a lefulladt motorban, rosszak a szelepek. Ady idejében még legalább lehetett fütyörészni és csordát legeltetni, a füttyszót is elfeledtük már, maradt csak a semmi. A lelketlen rideg értelmetlen Wikipédiás szélhámos semmi látszat.

Na, ennél keserűbb bevezetést nem is tudnék talán. Öregedés közben állítólag kinek meglágyul a szíve, kinek az agya, de nem maradunk korábbi önmagunk.

A termelési tényezők mixe minden vállalkozás, minden tipikus vállalkozásból építkező ágazat számára alapvető kérdés. A szakosodás, munkamegosztás révén jutunk olyan helyzetbe, hogy nem mindenkinek külön-külön kell a megélhetéshez szükséges tökéletes termelési tényező összetételt kialakítania az életképesség feltételeként. A társadalom összesített termelési tényező igényét, és az egyes tényezők közötti működőképes arányt, összetételt nem minden egyes vállalkozásnak külön kell teljesítenie, mintegy lekopírozva valami égi tökéletességet, hanem összességükben, egymással együttműködve. Tehát valami nagy ökono-ökológiai együttes, rendszer részeként, elemeként kell minden egyes vállalkozásnak úgy meghatározni a működőképes termelési tényező összetételét, hogy egy képletes különálló tényezőnek kell tekinteni az összes többit, a vállalkozáson kívülálló társadalmi, piaci, kulturális mifene termelési tényező környezetet, amelyhez kapcsolódhatnak a vállalkozáson belüli termelési tényező elemek a maguk szerves egységében.

Egy másik kérdés a termelési tényezők tulajdonlásának dolga. Régebbi tankönyvekben erről némi felvilágosítást adott például a többszektorú makroökonómiai modell (háztartásként jelölve meg minden jövedelem végső tulajdonosát). Most meglepetve látok olyan ábrákat, ahol a háztartás kizárólag munkajövedelmet kap. Hát ezt a szellemi eróziót nem hittem volna el. Biztos hogy oroszlánrésze van benne a gyáva közgazdászoknak (meg a magukat közgazdásznak eladó jogászoknak és szociológusoknak és egyéb tekintélyeknek), akik fennen hirdetik, hogy dolgozz a piacnak, és annak adjad el a másodfokú egyenlet megoldóképletét, aki fizet érte. Eladták ők a makroökonómiát is, ha már anyjuk helyett erre van piaci igény (biztos ennek az igénynek a parciális egyenleteit is fel tudják vázolni, csak fizessenek érte). Most a makroökonómia rövid magyarországi pályafutása után kijelenthetjük, hogy ezen az állattenyésztő telepen (azt ugye elve külföldieknek szánják) mindent ki tudunk herélni és herélni hagyni. Eszement közgazdászaink a szakmai tisztesség és életösztön minimumát sem teljesítve asszisztálnak az efféle gazemberségeknek. Diákként sosem tudtam elhinni, hogy a hóhér a szavakat is fel tudja kötni, nem csak az embert. Pedig csak ki kell nyitni egy makroökonómiai hablaty-gyűjteményt.

Az eredeti tőkefelhalmozás dezinformációs hazugsága helyett az eredeti (a megkerülhetetlen, természetjogi) tulajdonosi jogosultságok rendszerével kellett volna foglalkozni sok éven át a közbeszédben. De ezzel a munkásőr- fegyelmezte magyar értelmiség a vidám barakk vidámságában sem foglalkozott, nemhogy a barakkajtó kinyílása után. Kitámolyogtak a barakkajtó kinyílása után a napfényre, és torz vigyorként magukkal hozott akasztófahumor viccelődés képességét is elvesztve egyelőre kábultan nem tudnak magukkal mit kezdeni. Odáig sem jutottak, hogy nyílt, cinkeletlen vitát kezdeményezzenek, éltessenek. Felnőtt egy sor évfolyam a tegnapi gyerekekből, akik már távolról sem érzékelik, hogy a munkásőr géppisztolyokat az égben az angyalok közt ölelgetni kívánó kommunista alkalmazottak szellemi színvonalánál több is lehetséges. Sikerrel fullasztottak ki számtalan szellemi nekigyürkőzést. Kifullasztás után ki vagyunk fulladva, mint aki fuldoklik.

Az ország, a gondolkodásunk szándékos kiherélése napjainkban is tart.
Lassan nem a magam helyét fogom keresni, hanem azt vizslathatom, hogy ezen a szutyokhálón bárki is átjuthat-e helyben, avagy minimálisan "amerikába" kell szaladni annak, aki nem akar szellemileg helyben megfulladni. Elgondolkodtató, hogy a magyarországi szellemi infrastruktúra ahelyett, hogy inspirálná a gondolkodást, lehazudja a csillagot az égről, és betart tulajdonképpen mindenkinek, aki nem szalad elég messze (így persze logikus és "rendszerkonform" az iskolák bezárogatása). Végül is a hazai szellemi infrastruktúra, ha funkcióját teljesítené, akkor minden érdeklődő, komoly szándékú gondolatnak a feltétel rendszerét, termelési tényező környezetét igyekezne olyanná tenni, hogy életképessé válhasson. De hát most a fordítottja történik. Ahogyan korábban abortusz-nagyhatalommá válhattunk (a lakosság megfelezése mértékben), úgy most a szellemi létünk felezési folyamatát élhetjük meg. Egyszerűen nincsenek olyan közgazdászaink, akikkel szellemi képességeik vagy elszánt gyávaságuk miatt valami elméleti munkát lehetne kezdeni, vagy arról olvasni, ha már a párbeszédet nem vállalják.

Olyan ez, mint amiről Illyés Gyula írt, hogy otthon, a zárt szobában sem lehet ihletett szavakat mormolni, mert még a kedvesével való évődő szavak fényét is elveszik, elvonják a fegyvertelen saját állampolgárokra fogott puskacsövek, nemhogy az értelmes beszédét. Agyonverten, ihlet nélkül pedig nincsen értelmes gondolat, senki se számítson rá.

Jelenleg ugyanúgy üldözik az elemző gondolatot, mint 10-20-30-40-50-60 éve (akkor 1948 volt).

Nem lehet kitérni a hatás elől. Van bőven önrombolás, elfajult személyiség, de leginkább kába köd. A rádió feltalálása után kitalálták a rádióval való kínzást. Most folyik a gondolat ellopásának, illetve az elismerés megvonásának, illetve a gondolati képesség szétverésének kínzása, genocídiuma. Hát csak tessék.


http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=2300
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egri hazafiak védtek megy egy
  2008-04-19 22:36:41, szombat
 
  Egri hazafiak védtek megy egy falut a cigányoktól + hozzászólás
2008-04-19. 17:45

Eger környéki hazafiak riadóláncon értesítették egymást, és nagy számban (40-50-en) jelentek meg egy Mátra melléki kis faluban, Tarnaszentmárián, miután a szomszéd településen lakó cigányok próbálták terrorizálni annak lakóit.

A festői szépségű faluban eddig ismeretlen volt a cigánybűnözés, mivel a település szerencséjére nem rendelkezik cigány diaszpórával, mindössze egy félcigány lány lakik itt. Pár napja - mit ad Isten - pontosan vele volt gond a bűnözést és a rendbontást csak hírből ismerő falu kocsmájában. Miután a magáról teljesen megfeledkező, botrányosan viselkedő lányt nem lehetett szép szóval meggyőzni, hogy hagyja abba a vendégek molesztálását, egy-két falubeli egyszerűen kipenderítette a helyiségből.

Csakhogy rövid időn belül megjelentek a minősíthetetlenül viselkedő lány cigány rokonai és egyben futtatói a közeli Sirokból, majd súlyosan bántalmazták az egyik falubelit annak házában, illetve megfenyegették a kocsmavendégeket, hogy felgyújtják az épületet. Távoztukban, újabb fenyegetésként azt ígérték, hogy pénteken visszajönnek még többen, és letesztelik, kiszolgálnak-e cigányokat.

Erre már nem kerülhetett sor, mivel egri és környékbeli hazafiaknak is fülébe jutott a hír, és riadóláncukon megszervezték jelenlétüket a falu védelme érdekében. A 40-50 fős társaságban képviseltették magukat szinte az összes nemzeti szervezet tagjai és persze sok jóérzésű civil hazafi is. Érkezésüket a rendőrség nagy erőkkel fogadta, de a szokásos igazoltatás és vegzálás most elmaradt, nyugodtan várakoztak a szomszédos utcában.

A beígért cigánylátogatás viszont nem maradt el, csakhogy a kocsma előtt álló hazafiak látványára még az autóikból sem mertek kiszállni, tovább hajtottak. A nagylétszámú egység még megmutatta magát a randalírozó cigány háza előtt - csak úgy miheztartás végett -, majd átvonult Sirokba, a terrorizáló cigányok törzskocsmájához. Itt a látogatás hírére 5 cigány gengszter jött ki az ajtón, egyikük baseballütőt szorongatva, de a túlerőt látva szépen visszasomfordáltak a szutykos kocsmába.

(SZKR)

Ezüst Sajó találó és igaz hozzászólása a zsIndex cigánytopicból:

"Itt kérem a mandínerből való közbiztonságvédés esete tényállásának a fennforgását tapasztalhattuk. :-)

A halmozottan hátrányos helyzetű - amúgy természetesen antifasiszta, antirassiszta stb... - bajkeverőkből álló társaság előre bejelentett flashmobot kíván tartani Tarnaszentmária kocsmahivatalában, revans végrehajtása céljából. Ebben nincs semmi különös, így megy ez mindig, a kultúrájuk része, falusi folklór, stb... A rendőrséget ezért nem is érdekli. Meg amúgy is a flashmob - főleg ha antifasiszták csinálják - az törvényes.

Azonban váratlan fordulat történik, a titkoszolgálat egyik tagja, Kovács "007" István főtörzsőrmester, körzeti megbízott megneszeli, hogy a fasiszták antiflashmobot szerveznek, hogy megakadályozzák az antifasiszták falshmobját. Helybéli lakosok is észlelik, hogy feketeruhás alakok ólálkodnak a templom körül. Rémület költözik a szívükbe, aztán megnyugszanak, mert eszükbe jut, hogy a múlthéten az antifasiszta, halmozottan hátrányos helyzetűek már biztonságba helyezték a templom értékeit. A harangok félreverésére már csak azért sincs szükség, mert a fasiszta fenyegetés elhárítása miatt riadóztatott rendőrségi erők beérkeznek a faluba, meg hát ugye már nem is lenne mit félreverni.

Az antifasiszta flashmobozók látják a helyszínre vonuló rendőrségi erőket, ezért már nem látják értelmét, hogy megtartsák az antifasiszta flashmobot az antifasiszta flashmob ellen készülő fasiszta antiflashmob ellen. A buli elmarad. A rendőrség aznap - a helybéli lakosok nagy örömére - megtette, ami a kötelessége, megakadályozta az összecsapást.

Az ember fejében érdekes kérdések fogalmazódnak meg.

1. Vajon a rendőrség kivonult volna, ha nem kap arról hírt, hogy megjelentek a gárda tagjai?

2. Ha nem, akkor mondhatjuk azt, hogy a gárda tagjai, indirekt módon védték a közbiztonságot, mert miattuk megjelentek a rendőrök és a verekedés elmaradt?

3. Ha közbiztonság megfelelő lenne a falvakban, akkor lenne támogatottsága a gárdának?

4. Tarnaszentmária lakói fasisztának tartják a gárda tagjait, amiért kivonult miattuk a rendőrség és a verekedés elmaradt?

Béláim! Gondolkodjunk! :-)"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányt meneszteni kell
  2008-04-19 21:52:54, szombat
 
 
Gyurcsányt meneszteni kell

Schmidt Mária kiadja a jelszót: Gyurcsánynak mennie kell!
Schmidt Mária , itthon@hetivalasz.hu
8. évfolyam 16. szám, 2008.04.17

Belefulladunk a hazugságba, a színvonaltalanságba, vezetőink gazemberségébe, alkalmatlanságába, a mértéktelen korrupcióba. Az ország élén álló politikusaink jelentős része hazug, tehetségtelen, gyáva, arrogáns alak.


Oldalakat lehetne megtölteni legkirívóbb ügyeik felsorolásával. Olyan ügyekkel, amelyek bármelyike elegendő volna ahhoz, hogy a világ bármely, magát demokráciának nevező országában - Romániától Ausztráliáig - tíz percen belül megbukjon az illető. Itt minél korruptabb és ügyeskedőbb valaki, annál arrogánsabban vonja meg a vállát, fenyegetőzik és röhög a képünkbe. Mindezt abban a reményben teheti, hogy a politikai elit és a sok esetben függésbe kényszerített média kéz kezet mos politikájának védőőrizetében nem esik baja.

Gyurcsány Ferencről írni minden közíró gyönyörűsége. Ilyenkor a bőség zavara okoz fejtörést: hogy mit csipegessen ki az ember a temérdek ügyből. Mondjuk azt, hogy a Fortus Rt. vezetőjeként nem tűnt fel neki: valakik (?) több mint 2,5 milliárd forint értékben számláztak a vállalata nevében. Ahogy az sem, hogy amikor ugyanez a cég meg akarta szerezni az anyósa által diszponált gáztárolókat, a közvagyon milliárdos károkat szenvedett volna el. Ez az "üzlet" az Állami Számvevőszék elnökének közbelépése miatt meghiúsult. De voltak más üzletek, amelyeket nyélbe ütöttek. Magyarország miniszterelnöke sorozatban kötött az állam számára káros üzleteket (Balatonőszöd, Szalay utca, Motim). Éveken át manipulált cégeinek adószámával, és offshore vállalkozásokkal kerülte meg adófizetési kötelezettségét. Csalt, amikor lakásának felújításakor jogtalanul igényelte vissza az áfát, lízingelte vissza uszodáját, öntözőberendezését és csillárját. Azt is elintézte, de legalábbis szemet hunyt afelett, hogy cége, a Motim jelentős árengedménnyel kapjon az állami MVM-től villanyáramot. Nem akarok igazságtalan lenni, ezért hozzáteszem: Gyurcsány esetében ez eredmény. Eddig jóformán ingyen szerezte meg javait az államtól (Balatonőszöd, Szalay utca, Motim), most pedig, átérezvén miniszterelnöki felelősségét, hajlandó volt fizetni. Jó, nem annyit, amenynyit más, de mégis.

PIACI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT éhen halt volna Gyurcsány, hiszen - mint a fenti interjúidézetből is kiviláglik - nem tud különbséget tenni jövedelem, illetve reáljövedelem között. A bruttó és a nettó között. Nem tudta megítélni, hogy dübörög-e a gazdaság vagy pang, és azt sem, mekkora lesz a 2006-os költségvetés hiánya: 4,5 százalék vagy több mint a kétszerese. "A költségvetés, köszöni szépen, jól van" - mondta, amikor már mindenki tudta, nagy baj van. Az MNB elnöke többször figyelmeztetett, a jegybank elemzői 10 százalék közeli hiányt vetítettek előre, és nekik lett igazuk. Ilyenkor két eset van. Miniszterelnökünk vagy annyira ostoba, hogy nem látja át a költségvetés helyzetét, és akkor alkalmatlan, vagy gazember, aki tudta, milyen nagy a baj, ám ezt elhazudta. Gyurcsány Ferenc esetében mind a kettő igaz. Amikor a 2006-os választás előtt ötéves adócsökkentési programot fogadtatott el a parlamenttel, és öt százalékpontos áfacsökkentést rendeltetett el, amiből csak a multik húztak hasznot, ezt azzal a szándékkal tette, hogy megtévessze az országot és a nemzetközi üzleti életet. Mindez kimeríti a felelőtlen gazdálkodás összes feltételét.

Gyurcsány Ferenc megbukott mint miniszterelnök, mint reformer, mint politikus. Minden nap, amit még a székéhez enyvezve tölt, tovább mélyíti a válságot. Gyurcsány ma az ország legtöbb bajának eredője és magyarázata. Ebben az egy névben sűrűsödik össze mindaz, ami a magyar polgárok számára elviselhetetlen. A hazudozás, a biztonság hiánya, a kormányzati arrogancia, a rendőri brutalitások, a közbiztonság hiánya. A politika hitelvesztése, a demokratikus intézményekbe vetett bizalom megrendülése.

GYURCSÁNY AZT HAZUDTA 2006-ban, hogy készen áll a reformokra. Másfél méter magas doss ziéhalomra támaszkodva állította, hogy újabb megbízatása esetén kidolgozott elképzelésekkel lát neki a kormányzásnak. Őszödön aztán beismerte, hogy nemhogy kész reformelképzelései nincsenek, de hozzá sem kezdett a kidolgozásukhoz. Ami azóta történt, a magyar demokrácia szégyenlapjaira tartozik. Átgondolatlan kórházösszevonások és -bezárások. Utcára lökött elmebetegek, a koraszülött-ellátás ellehetetlenítése, a betegszállítás és a mentők szétzilálása. Vizitdíj, kórházi napidíj, teljesítménykorlátozás. Újabban pedig a több-biztosítós modell erőltetése vagy ejtése. Széfek kötelezővé tétele, illetve mégsem, de azonnal, illetve később.

Ez volna a sürgető egészségügyi reform? És a kormányfő arcpirító érvelése arról, hogy nincs "ingyenebéd"? Hogy is írták zavaros tájékoztatójukban? "Az egészségügy ingyenessége megmarad." Milyen ingyenebéd? Milyen ingyenes egészségügy? Miközben az 54 százalékunkkal mi fizetjük Európában a legtöbb járulékot? Miközben fizetjük a tb-t és a négyszázalékos szolidaritási adót! (Utóbbit azért, mert a szoclib kormány 2002 és 2006 között padlóra vitte a gazdaságot.) Megengedem: lehet, hogy mindez nem elég, mert akkora a baj. De akkor nem lehetett volna a tb-járulék csökkentésével ellentételezni az újabb befizetéseket? Persze csak azt követően, hogy a reform célját és elemeit elfogadtatták a szakmával, a politikával, a társadalommal. Ezt az egyeztetési folyamatot hívják demokratikus politikának. Ami most megy, az gyurcsányizmus.

VAN EGY REFORM, amit senki sem támogat, a miniszterelnök sem, van egy új törvény, amit csak azért nyomott le kétszer a kormánypárti képviselők és a mi torkunkon, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Most meg, hetekkel később, éppen nem tűnik annak. Hogy van ez? Ha a kormány az egészségügyi reformnak nevezett valami egyetlen eleméért sem áll ki, ha abban minden mindennel kicserélhető, vígan elműködik minden tegnap még fontosnak hazudott része nélkül is, akkor minek a reform? Ha nincs jelentősége annak, hogy a rendszer egy- vagy több-biztosítós, egy-, hét- vagy 22 pénztáros, hogy van-e benne magántőke vagy nincs, kell-e hozzá vizitdíj, kórházi napidíj vagy sem, akkor nem kellene leállni ezzel az egész cirkusszal?

Pedig szükség lenne rá, hogy újragondoljuk, hogyan is állunk. Nem arról van szó, hogy a magyarok reformellenesek, vagy nem képesek belátni, milyen áldozatokat kell hozniuk, ha muszáj, hiszen számtalanszor bizonyították: türelmesek, belátóak, és képesek áldozatot vállalni, de ebből az ámokfutásból elegük van. Értelmes párbeszédre vágynak, elegük van a trükközésből, a félrebeszélésből és az improvizálásból. Mert felelősek magukért, családjukért, közösségükért, hazájukért.

Tisztességes közéletet akarunk. Sikeres és eredményes gazdaságpolitikát. Hiteles kormányt. Szavahihető minisztereket, közalkalmazottakat. Működő igazságszolgáltatást. A korrupció megfékezését. Működő rendőrséget. Kordon nélküli nemzeti ünnepeket. Vissza akarjuk kapni a hazánkat. Otthon akarjuk érezni magunkat benne.

A kormány teljesítménye értékelhetetlen. Az írásbeliség szintjére még nem jutottak el, a levelekre nem válaszolnak, semmilyen szabályt nem tartanak be. A köztisztviselők bizonytalanok, döntésképtelenné váltak. Az ország gazdasága tetszhalott állapotba került. Körülöttünk mindenhol dübörög a gazdaság, és nem minket irigyel Európa, ahogy Gyurcsány hazudta, hanem mi irigyeljük a 14 százalékos növekedést produkáló Szlovákiát, ahol hónapokon belül euróval fizetnek majd. De irigyelhetjük Romániát, Bulgáriát és a térség többi országát is. Mindez látszólag hidegen hagyja a szocialista politikusokat, akikben már az életösztön sem működik. Sorsukat hozzáláncolták Gyurcsányéhoz, aki egy Dugovics Titusz vakmerőségével rántja őket a megsemmisülésbe.

Az, hogy Gyurcsány az MSZP március 29-i pártértekezletét is arra használta fel, hogy szétteregesse felelősségét párttársaira, a sajtóra, az értelmiségiekre, nem lepett meg senkit. Senki nem remélte, hogy levonja a következtetéseket és félreáll. Ezt a szívességet nem teszi meg pártjának, mert semmibe veszi őket, az ország érdeke pedig egy pillanatra sem érdekelte.

"Nem arra készülök, hogy elmenjek, ez arról szól, hogy kard ki kard, de nem személyi, hanem tartalmi a kérdés" - mondta. OK. Ha tartalmi a kérdés, akkor nézzük a tartalmat. Tartalmilag 2004 és 2008 között Gyurcsány Ferenc adósságcsapdába zárta az országot, a gazdaság növekedése megszűnt, az ország a térség legrosszabbul teljesítő államává vált. "Az egészségügyi reform esetében a szokásosnál sokkal több hiba volt, mert nem volt kellően megtervezett és kidolgozott a változások sorozata, mert az odafigyelést reformblablával és reformgőggel takarták el" - jelentette ki a miniszterelnök. Majd hozzátette: "Nem csoda, hogy az ország nem hajlandó elfogadni a 300 forintos vizitdíjat attól az MSZP-től, amely korábban 70 százalékkal megemelte a köztisztviselők bérét, és bevezette a 13. havi nyugdíjat." Meg lettek tehát nevezve a felelősök. A sikertelen egészségügyi reformért az SZDSZ és Horváth Ágnes, a gazdaság tönkretételéért az MSZP, mert egyrészt osztogatott, másrészt fosztogatni próbált. Tiszta sor.

SEMMILYEN FELELŐSSÉG NEM TERHELI a miniszterelnököt. Az egyes szám első személy nála ilyenkor nem játszik, de nem használja a kádárista többes szám első személyt sem, már csak a felelősségelhárító többes szám harmadikban beszél. Az SZDSZ és a mindenhez segédkező MSZP tehet mindenről, ő, a magányos reformlovag mossa kezeit és marad. Jól teszi. Ha a szocialista párttal ezt is meg lehet tenni, akkor valóban ők felelnek mindenért. Mert a történelem nem lesz elnéző azokkal, akik Gyurcsányt rászabadították az országra, és képtelenek voltak időben megszabadítani tőle.

Magyarország érdeke azt kívánja, hogy a szocialisták azonnali hatállyal váltsák le Gyurcsányt és lúzer csapatát. Ez a kormány elvesztette a választópolgárok bizalmát, döntés- és cselekvésképtelenné vált. Minden óra, amit az ország élén töltenek, tovább mélyíti az ország válságát. Kérem tehát az országgyűlés kormánypárti politikusait, érezzék át felelősségüket, szánják el magukat, és mentsék meg hazánkat Gyurcsány Ferenctől és a gyurcsányizmus koloncától. Hogy véget érhessen végre ez az ámokfutás, és elkezdődhessen a kibontakozás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utolsó pillanataiban is
  2008-04-19 21:42:12, szombat
 
  Utolsó pillanataiban is törvénytelenségekre vetemedik Lomnicionista, a kirúgott főbíró
2008-04-19. 07:00

Mint ahogy a Kuruc.info olvasói megszokták már, folytatjuk a cionista, disznó Lomnici főbíró gyalázatos tetteinek rémregénybe illő, tényszerű ismertetését. Mint ahogy a lap alján lévő dokumentumokból is láthatják, a kirúgott "közjogi méltóság" utolsó pillanatait is arra használja fel, hogy az ülepét nyaldosó, korrupt és gerinctelen haverjait, lakájait újabb öt évre bebetonozza magas beosztású bírókként.






A senkiházi maffiózó úgy írt ki 72 státusz betöltésére pályázatot, hogy azt a törvényes előírás megkerülésével csak egy igazságszolgáltatási belső honlapon tette közzé, szokása szerint figyelmen kívül hagyva az állásoknak a megyei és országos lapokban vagy a bírósági közlönyben való megjelentetési kötelezettségét. Ilyet még Mengelica, a szőke koca sem mert megtenni, pedig ő is igyekszik minden utolsó percét a népirtásnak és alkotmánysértésnek szentelni.

A zsidóbérenc, maffiózó Lomnici még regnálása alatt kíván dönteni a fontos állásokban, mintegy biztosítani saját magát, hogy elnöki státuszának elvesztése után méltányosan bírálják el azt a megszámlálhatatlan bűncselekményt, törvénysértést, korrupciós ügyet, felszámolási maffiás szoros kapcsolatait, részegeskedését, nemi eltévelyedéseit, és az adófizetők pénzén történt luxusutazásait, általa bezáratott szállodákban folytatott dőzsöléseit.

Draskovics "úr"! Mint az OIT tagja, hogy engedheti meg a bukott, még a gengsztertestvér Sólyom által sem jelölt legfőbb bíró arcátlanságát???

Ne a Magyar Gárdával foglalkozzon, hanem azonnal akadályozza meg ennek a köztörvényes bűnözőnek a további garázdálkodását,törvénytelen cselekedeteit! Ne engedje, hogy az új főbíró kényszerpályára kerüljön, és Lomnici bebetonozott csicskásaival kelljen minden változtatás nélkül ledolgoznia a következő öt esztendőt. Ha ennek a sunyi szemétnek sikerül kiviteleznie az újabb törvénytelenségét, esély sincs arra, hogy a bíróságokon bármi változás bekövetkezzen!

Az igazságügyminiszternek ilyenkor kötelessége beavatkozni és a szabálytalan pályáztatást törvényen kívül helyezni. Az Országgyűlésben a nyilvánosság előtt hívja fel Lomnicionista figyelmét arra, hogy elég volt a Legfelsőbb Bíróság elnökeként elkövetett gaztetteiből, azonnal takarodjon korkedvezménnyel nyugdíjba, és várja meg otthon az ávósok érkezését, akik reményeink szerint tisztességes bírói eljárásban részesítik, és kiszabják rá a méltán megérdemelt 25-30 éves kényszermunkáról szóló ítéletét.

A Kuruc.info olvasói által megszokott módon, portálunk hitelességének bizonyítására, kérjük olvassák el a mellékelt dokumentumokat!

Dr. Lendvai Margit

http://kuruc.info/r/1/23790/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Csalás"? - Valami bűzlik az ő
  2008-04-19 21:39:46, szombat
 
  "Csalás"? - Valami bűzlik az őszi népszavazás körül

MTI/Magyar Hírlap
2008-04-18 08:40

Az őszi népszavazás hitelesítéséről szóló OVB-határozat felülvizsgálatát kérte két magánszemély a Legfelsőbb Bíróságtól; a beadványtévők szerint törvénysértő és csalásra is lehetőséget ad a hatóság eljárása - írta a pénteki Magyar Hírlap.


Törvénysértő volt, hogy a népszavazási aláírások hitelesítésének feladatát az Országos Választási Bizottság átadta az Országos Választási Irodának. A népszavazásról és a választási eljárásról szóló törvények ezt nem teszik lehetővé.
Az OVB legfeljebb segítséget kérhet az OVI-tól a feladat elvégzéséhez - állapította meg a Legfelsőbb Bírósághoz eljuttatott felülvizsgálati kérelmében két magánszemély.

A jogi végzettségű Fogarasi József és Galambos Károly ezért az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozását célzó népszavazási aláírások hitelesítését elrendelő OVB-határozat megváltoztatását kérte a tegnapi meghallgatáson.

A másik kifogás, hogy az aláírások átvételekor készült dokumentumból nem derül ki, mikor és ki gyűjtötte azokat és hány íven, továbbá, hogy minden íven szerepel-e húsz aláírás. A hírek szerint mintegy 31 ezer ívről volt szó.

Igen. A csalás lehetősége mindig fennáll. De ne feledkezzünk meg róla, hogy a kékcédulás választási csalás óta, minden egyes szervezett csalás ugyanahhoz a körhöz köthető. A kommunistákhoz. Ők ezt a leninizmussal szívták magukba, ugyanúgy, mint a ragaszkodásukat a kasszához. Tehát most miről beszélünk?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófgyelő
  2008-04-19 21:03:51, szombat
 
  Lovas István - Sajtófgyelő
2008-04-16. 18:02:09

FINANCIAL TIMES ft.com

A jobboldal felemelkedése szétmorzsolta a kommunistákat, jelenti a pénzügyi körök londoni lapja Rómából, Berlusconi választási győzelméről. A kommunisták és a zöldek egyetlen helyet se szereztek maguknak a parlamentben. Fausto Bertinotti, a veterán szakszervezeti vezető lemondott a baloldali Szivárvány szövetség vezetéséről. Berlusconi hívei azzal ünnepelték a választási eredményt, hogy ,,a berlini fal végleg leomlott Itáliában". Az építési és autópályafenntartási cégek részvényei emelkedtek az olasz tőzsdén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.