Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
No comment
  2008-04-07 23:44:14, hétfő
 
  No comment

http://mf.index.hu/playere_ng.swf?file=/belfold/zsolna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden a régiben
  2008-04-07 23:18:39, hétfő
 
  Szavaztak: Gyurcsány Ferenccel folytatja az MSZP Jön a rendeleti kormányzás? - Bevinnék a magántőkét az egészségügybe
2008-04-07. 12:49:21

Minden a régiben

Változatlanul Gyurcsány Ferenccel, kisebbségi kabinetként folytatnák a kormányzást a szocialisták - derült ki a Képviselői Irodaházban befejezett, ötórás vasárnapi frakcióülés után. Kiderült: kevesebb törvényben és több rendeletben gondolkodnak. Biztonság és reform - e mottóval "ugranak a sötétbe", immár a tisztázatlan jogi helyzetû SZDSZ nélkül.

Szavazással döntött a szocialista frakció arról, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével folytassák a kormányzást - derült ki a vasárnap késő estig tartó frakcióülés után.

A távirati iroda úgy értesült, hogy a képviselőcsoport meghallgatta a miniszterelnök helyzetértékelését, majd ahhoz, több órán keresztül, több mint negyvenen szóltak hozzá. A frakció tudomásul vette a tisztázatlan jogi helyzetû SZDSZ álláspontját. Ismert: az SZDSZ a koalíció kilépése mellett foglalt állást. A szocialista képviselők többsége szerint ebben közös a felelőssége a koalíciós pártoknak - fogalmazott az egyik résztvevő.

Rendeleti úton

A vitában elhangzott az is, hogy bár a szocialista választók egy része örül annak, hogy az SZDSZ valószínûleg kilép a koalícióból, nehezebb lesz kormányozni, mint eddig. Ezért fegyelmezettebb munkára van szükség, kevesebb törvényben és több rendeletben gondolkodnak - nyilatkozta név nélkül az egyik frakciótag.

A miniszterelnök a vitában arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ azt mondja, az ő személye az akadálya a koalíció fennmaradásának, és esetleg távozna, akkor ezután egy újabb akadályt találna a liberális párt.

A távirati iroda úgy tudja, abban is megállapodtak, hogy április 30-ig új programot készít az MSZP, amelyben a legfontosabb feladatokat is rögzítik. Információ szerint Karsai József a frakcióülésen felvetette, hogy el kellene számoltatni a tisztázatlan jogi helyzetû SZDSZ-t, mire költötték el "azt a rengeteg pénzt".

Lendvai: felkészültek

Készek vagyunk az önálló kormányzásra - jelentette ki Lendvai Ildikó újságírók előtt. A szocialista frakcióvezető elmondta: "Biztonság és reform" mottóval, Gyurcsány Ferenc vezetésével alakítanának kisebbségi kabinetet.

Megint elkezdődik egy új szakasz

Az MSZP frakciója vasárnap este állásfoglalást adott ki a több mint öt órás ülésről. A képviselőcsoport kiadványában rögzítették, hogy új szakasz kezdődik a kormányzásban, de ezt is Gyurcsány Ferenccel szeretnék végigcsinálni.Az új kormányzás két jelszava azért a biztonság és a reform, azaz a párt az emberek véleményére adva, kiszámíthatóan kíván regnálni. A politikai garanciát a már meghirdetett új politika adja, de a tudás, az új tulajdonosi politika mellé felzárkózik az egészségügy is. Az MSZP szerint az egészségbiztosításban nem lesz magántőke, az egészségügy alsóbb szintjein azonban igen.

[Forrás: http://www.mno.hu/portal/553067]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vass István: VAKOK KÖZÖTT
  2008-04-07 23:17:04, hétfő
 
  Vass István: VAKOK KÖZÖTT FÉLSZEMŰ A KIRÁLY


2008.04.07.

A maszop kitart. Kapaszkodik fletóba reggel, éjjel, meg este. Ez a fletó már megint elkápráztatta őket egy sajátos szólással, amikor mély felindulásában azt találta mondani, hogy ,,jobb ma egy veréb, mint holnap.....semmi."
E mély bölcsesség láthatóan lenyűgözte a szocikat, mert most, magukra maradva, látszólag elhagyatva, ismét zárták a sorokat a király mögött, aki már meztelen ugyan, de fél szemével élesen figyel a homályos, félelmetes holnap irányába.

Hátha mégiscsak van valahol még egy túzok, ott a március 9 után jövő holnapok sivár ködében. A vak sereg nem láthatja a sötét, riasztó szakadékot, de a félszemű-féleszű már látja. Látja, de nem hiszi. Talán csak a csalfa képzelet játszik vele. Igen, igen. És újra, mégegyszer nekiindulnak. Együtt, összekapaszkodva.

Remény csillan a vak szemekben, felderülnek az üres tekintetek. Hátha a hűtlen kóka, és a többi aljatestvér mégiscsak kifejezi háláját, ha sutyi-mutyi módon továbbra is maradhatnak a mindenféle igazgatótanácsokban, felügyelő-bizottságokban, zsíros állásokban, pozíciókban.
Ha fondorlatos agytekervényeik játékos parancsára ki is ugranak a kormányzás egyre, macerásabb, nyomasztó terhe alól, talán annyit megtesznek, szintén sutyi-mutyi módon, hogy a szavazásoknál diszkréten elhagyják az üléstermet. Nem nyomnak gombot, s így már valahogy elviselhetőbb lesz a kisebbségi lét. Talán akkor, nyomorúságosan, szégyentelen, szánalmas kétségbeeséssel, de még tovább lehet kapaszkodni fletó mai kis verebébe, ami azért aranytojást tojó veréb.

A mohóságtól elvakult szemek nem látják a veréb körül gyülekező viharfelhőket, a pengeéles indulatokat, a népharag sötét arcát. Nem veszik észre, hogy körbefogja őket a dühös elégedetlenség, a felháborodás gyilkos forgataga.
A félszemű-féleszű persze látja, de perverz, csökött agyával pont ezt élvezi. Csak forog, kereng a vészjósló forgatag közepén, mint megszállott kerengődervis, s skandálja vég nélkül: Igen, igen, igen. Elkúrtuk, elkúrtuk. Igen. Felgyújtott maszop irodák lángja, üstökösként repülő molotovkoktélok fénye süt a zavaros fél szemből, ami valójában kettő, de hát a csökkent látás, a csökkent értelem....

A kis csapat nem érti ugyan világosan, hogy mindebben mi a jó, de már kezdi élvezni a kisebbségi létet, s úgy érzik a Kolompárt, viszont már igazán kezdik érteni.

Villamos nem jár. Se metró, se busz. Üresek a pályaudvarok. Érdekes, szokatlan gyurcsányi hangulat. Csend, várakozás, feszültség, de valahol, valakik már készülnek. Készítik a holnapot. Azt a holnapot, amit még a félszemű-féleszű sem lát. Pedig jönni fog, mint a hazug éjszaka után a hazug este.

Vass István

http://fusz.hu/node/8273
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horn büszke, hogy padlón az SZ
  2008-04-07 23:15:29, hétfő
 
  Horn büszke, hogy padlón az SZDSZ
2008-04-07. 21:08:01

Horn Gábor szerint Magyarország az oka, hogy nem szerepelnek jobban a liberálisok. Kóka szerint viszont nincs legitimációs válság.

Jók ezek a videós villáminterjúk, melyeket egyre több hírportál tesz fel a hálóra. Akár magánemberek, akár politikusok nyilatkoznak, mindig érdekes, hogy a pillanat hevében milyen mondatok szaladnak ki a szájakon. Olyan kiretusálhatatlan különlegességekre akadhatunk így, amelyek ritkán olvashatók a sajtóosztályokon áteresztett, leírt változatokban.

Itt van például az SZDSZ hétvégi ülése. Persze értem én, hogy a politikusokat olyan pillanatban támadják le a sajtósok, amikor épp nem alkalmas nekik, máson jár az eszük, legszívesebben már szabadulnának a szurkálódó kérdezgetőktől. Mégis elgondolkodtató az, ami a "kicsi a bors" parlamenti párt vezetőinek száját el-elhagyja. Azért szomorúak ezek az önbizalomtól duzzadó nyilatkozatok, mert nem csak a valós helyzettel való szembenézés képtelenségéről árulkodnak, csak úgy, mint a kormányzati politikában elért eredményeik. Bizony, az önértékelési zavarok nyilvánvaló jeleit is magukon hordozzák ezek a megnyilvánulások.

Horn Gábor például valóságos sikertörténetként prezentálta a HVG kérdésére az SZDSZ parlamenti küszöb alá zuhanását. Nem csak arra büszke, hogy állítása szerint Európában, őőő, Közép-Kelet-Európában az egyetlen rendszerváltó liberális párt, amelyik túlélte a rendszerváltást. Ebben a térségben ugyanis nem olyan divatos a liberális értékrend, mint Európában - nem 20-30 százalékosak a liberális pártok, hanem 5-6-7-8 százalék az általános.

A hallgató persze szívesen közbeszúrná, hogy miért, mikor voltak legutóbb 8 százalékon parlamenti választáson a honi szabad demokraták, de a riportalany már hadarja tovább a liberális krédót. Hollandiában persze két liberális párt van, de hát Hollandia különösen érdekes és nyitott és demokratikus és toleráns ország. Megint volna mit közbeszúrni (ugye, ott szavazták le az európai alkotmányt, és ott vált oly népszerűvé egy "idegenellenes" párt?), de megint folytatja, figyeljünk csak: a liberalizmusnak reálisan, itt, ebben az országban, Magyarországon ez az 5-10 százaléknyi szavazótábora van. Tetszenek érteni? Belőlünk csak ennyi telik. Nem vagyunk elég érdekesek és nyitottak és demokratikusak és toleránsak a több SZDSZ-hez képest.

De szerencsére - és velünk szemben --érdekes, nyitott, demokratikus és toleráns álláspontot képvisel a honi liberalizmus másik fundamentuma, a sikergyáros Kóka János. Sajtóértekezletén ugyanis odáig ment, hogy kijelentette: "A Magyar Nemzeten és a Hír TV-n kívül senki sem veti föl az SZDSZ-vezetés legitimációjának kérdését." Megint pontosan kell érteni a politikus mondandóját! Tehát a Magyar Nemzet és a Hír TV kérésére tartanak kétszeres küldöttgyűlést a honi liberálisok, hogy teljes vezérkarukat újraválasszák? Vagy mi szükség van az időközi és roppant kényelmetlen tisztújításra?

Nem a nyilvánvalóvá vált választási okirathamisítások és egyéb, a mai napig nem tisztázott csalások ügye kényszerítette rá Kóka elnök urat, aki korábban még hallani sem akart e procedúráról, a pártvezetői választások lebonyolítására? Ha pedig ilyen és hasonló umbuldák miatt kell egy szervezetben új elnökséget választani, akkor - tessék mondani - miként tekinthető legitimnek a regnáló elnökség?

Tegyük egymás mellé a két nyilatkozatot, s hű képet alkothatunk belőle a szabad demokraták önismeretéről és önkritikájáról.

[Forrás: http://www.hetivalasz.hu/cikk/0804/horn_buszke]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hollókoszt 2.0: kártérítés újr
  2008-04-07 23:14:11, hétfő
 
  Hollókoszt 2.0: kártérítés újratöltve Avagy hogyan lehet faji alapon újra és újra pénzeket kizsarolni
2008-04-07. 13:00:02

Larry Silverstein eddig 4,6 milliárd dollár kártérítést kapott World Trade Center ellen végrahajtott támadások után. Silverstein példája hûen mutatja, mi a zsidó vállalkozások sikerességének (egyik) titka. Az emlékezetes World Trade Center ellen végrahajtott támadásban ennek az úriembernek a tulajdonában voltak azok az épületek, amelyek megsemmisültek.




Larry Silverstein: A szegény, szerencsétlen
áldozat. Kíváncsi vagyok, azoknak a családja,
akik meghaltak akkor vajon együttesen
megkapták-e ennek a pénznek a negyedét?


Silverstein tehát áldozat és egy igazi áldozat... Bingó! Kártérítést követel. Silverstein nem esett kétségbe és nem kevesebb, mint 12 milliárd dollárt követel. Hogy kitől? Elsősorban repülőtársaságoktól, de még "érintett" logisztikai cégektkől is (nem, ez nem vicc). Szóval mindenkitől, akinek szerinte őt anyagilag segítenie kell. Ha valaki azt gondolná, hogy ennyire azért még az USA-ban sem hülyék az emberek, az téved. Silverstein már 4,6 milliárdot zsebre is tehetett. A beperelt cégek inkább fizettek a zsidónak, mert az antiszemitizmus vádja ugye nagy úr.

Meg aztán, ez a Silverstein biztosan nagyon jó fej lehet, mondhatni egy született zseni, akit amúgy is hazafias kötelessége lenne ezért támogatni mindenkinek, per ide vagy oda. Persze a nyilvánosság előtt mélyen hallgatnak a dologról, mert azért nagyon is kilógna a lóláb. Silverstein példája mindenesetre újabb bizonyítéka annak, hogy nem kell félteni a Silversteinhoz hasonlókat. Bár a holokausztos biznisz még mindig elég jól megy, ha nagyon akarnak, találnak ők más bevételi forrást is, nem kell őket félteni az éhhaláltól. A gazdanép pedig szinte törvényszerûen fizet mindig, mint a katonatiszt.

(de.altermedia.info nyomán - Fehér Krisztián, Szent Korona Rádió)

[Forrás: http://www.szentkoronaradio.com/node/30838]

http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=32127
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-SZDSZ szövetség a magya
  2008-04-07 23:13:16, hétfő
 
  Fidesz-SZDSZ szövetség a magyarellenes jegyiroda mellett + képek
2008-04-07. 18:26

A Zsidesz valódi arca: összefogás a legszélsőségesebb cionrasszistákkal a magyarok ellen. Ez országosan is régóta működik, csak álcázzák. Több mint száz ember gyűlt össze a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában annak a jegyirodának a bejárata előtt, amelyre április 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak, mert pár nappal előtte nem szolgáltak ki magyarsága miatt egy fiatal lányt. A diszkrimináló Broadway iroda melletti tüntetést egy kerületi zsideszes képviselő szervezte. A rendőrök mozgósorfalat alkotva szorították ki mindkét csoportot a környékről.


A jegyirodára azok után dobtak Molotov-koktélt, hogy március 20-án az iroda alkalmazottja lemagyarozott egy vásárlót, mert az Hungarica koncertre kívánt jegyeket vásárolni. Az ügyet a Kuruc.info robbantotta ki, néhány napra rá szerkesztőségünkbe érkezett levélben vállalta magára az akciót a Magyarok Nyilai nevű hazafiakból álló szervezet.

Úgynevezett flashmob, vagyis villámcsődület keretében előbb a Jászai Mari téren gyülekeztek a szélsőséges zsidó jegyiroda ellen tiltakozók. A Fidesz nem a magyarsága miatt meghurcolt leány, hanem a cionista-cigányfajvédő jegyiroda mellé állt, összefogva az SZDSZ-Új Degenerációval és más szélsőséges zsidó szervezetekkel.

Tomcat és Blogin érkezik elöl


A magyarellenes demonstrációt Szabó György (és nem Győző, mint tévesen írtuk korábban), a XIII. kerületi önkormányzat fideszes, ám közismerten izraelita, magyarellenes képviselője szervezte. Kérdés, hogy mi ellen tiltakoztak, hisz Tomcaték pusztán Kárpátia jegyet akartak venni a boltban. Vagy mit gondoltak, hogy nyilvánosan felgyújtják az irodát?

Várjuk Szabó György telefonszámát és lakcímét a szerk@kuruc.info -ra!

Így majd olvasóink is megkérdezhetik, vajon miért nem emelte fel a hangját a fideszes politikus, amikor egy magyar lányt különböztettek meg hátrányosan, fasisztáztak és magyaroztak le, majd dobtak ki az üzletből? Ha egy zsidót vágtak volna ki azzal a körítéssel, hogy te büdös zsidó, nem szolgálunk ki, vedd meg a kóser dolgaidat a cionista barátaidnál, vajon akkor is hallgatnának-e? Inkább hason csúszva menne az egész Fidesz-vezérkar a Dohány utcai zsinagógába. Ez sem kettős mérce, mi? Elég megdöbbentő, hogy a mi hazánkban a magyarok jogaira tesznek magasról.

Lelkes antifasiszták - Fidesz hívószóra


Mint az MTI-nek elmondta, azzal a céllal, hogy ,,a fasiszta kisebbséggel szemben" megmutassák, hogy sokkal többen vannak. Többen is voltak, ugyanis cigányokat senki sem látott a környéken, így ki mertek merészkedni a nagy antifasiszták. A nagy létszámban kivonult rendőrök többször felszólították a tömeget, hogy tegyék szabaddá az utat, mivel az emberek teljesen megtöltötték a kereszteződést. A spontán akció abbahagyására a rendőrség többször felszólított, Szabó is arra kérte a magyarokra csődített baloldali, szocionista és fideszes csürhét, hogy térjenek haza.
Tomcaték felülről veszik - várjuk a felvételeket!


A magyar fiatalok, akiknek száma megközelítette a százat, a Jászai Mari térről szintén a jegyiroda elé vonultak, ahol szóváltásba keveredtek a baloldalt védelmező fideszesekkel. A kivezényelt fideszes birkák +zsidógyerekek azt skandálták, hogy ,,nácik haza!, míg a magyar ifjak helyesen azt válaszolták: ,,itthon vagyunk!". A rendőrök sorfalat álltak a két csoport között, hogy megakadályozzák az atrocitást. Majd mozgósorfalat alkotva szorították ki a tömeget.
Kiszorították a tömeget
Kiszorították a tömeget

A hazafiak Kárpátia jegyet akartak venni - úgy látszik, már ezt is tilos


(MTI-s szenny korrigálva, Képek: HVG)

http://kuruc.info/r/2/23395/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Sz@rban a haza, Gyurcsány meg
  2008-04-07 21:19:48, hétfő
 
  Sz@rban a haza, Gyurcsány meg kedélyesen blogolgat
2008. Április 07. 17:43

Abcúg.hu

Sok meglepő nyilatkozatot hallok ezekben a napokban szabad demokrata politikusoktól. Tudom, sokaknak közülünk kedve támad jól odamondogatni. Én ezt nem tartanám helyesnek - írta blogjában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

"Ha valakivel együtt élünk több mint 10 éven keresztül - és ne feledjük, a koalíció egyfajta együttélés - akkor a kapcsolat értékeire, erényeire azután is vigyázni kell, ha a kapcsolatnak már vége. Olcsó dolognak tartanám hirtelenjében azt gondolni, mi vagyunk egymás legfőbb ellenfelei, és megpróbálni abból népszerűséget szerezni, hogy most jól odamondogatunk a másiknak."

A kormányfő szerint a felbomló házasságokat utólag maga a válás is minősíti, tehát az, hogy a felek miképpen képesek rendezni dolgaikat, ha vége egy kapcsolatnak. Most úgy látja, ez a kapcsolat - szocialisták és szabad demokraták közös kormányzása - minden bizonnyal egy időre véget ér. De nem gondolja azonban, hogy ennek tányércsörömpöléssel kellene bekövetkeznie.

"A Szabad Demokraták Szövetségének elege van a kompromisszumok politikájából, és menni akarnak. Nos, az ő dolguk ezt eldönteni, de azért érdemes tudni: nekünk ők szövetségeseink, barátaink voltak, személyesen talán maradnak is, és semmiképpen nem ők az első számú ellenfeleink a magyar politikában."

"Az a program, amit a Szabad Demokraták Szövetsége képvisel, még ha gazdaságpolitikailag helyes is lenne - tételezzük fel, bár ne feltétlenül értsünk egyet ezzel az állítással -, társadalompolitikailag kivitelezhetetlen. Az a pénz, amiről ők úgy gondolják, hogy el lehet venni a magyar jóléti rendszerből, az minden egyes háztartást - mind a négymilliót - legalább havi 10-15 ezer forinttal rövidítene meg. És miután ők sem gondolják, hogy ezt a terhet teríteni kell, ha a felső harmadra terheljük, akkor az havi 30-45 ezer forint veszteség azoknak a családoknak. Ez a mai magyar körülmények között egész egyszerűen nem megy! Függetlenül attól, hogy a gazdaságpolitika szempontjából mi a kívánatos. Nem bátorság vagy akarat kérdése ez, hanem társadalompolitikai realitás. Ami nem azt jelenti, hogy egy kormánynak - mint minden vezetésnek - nem dolga akár ambiciózus célokat kitűzni, kicsit feszíteni a teljesítményt, de nem szabad lehetetlent kívánni a társadalomtól" - írta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy véli: a másik oldalon pedig ott áll az illúziógyártó Fidesz. Akik azt mondják, hogy van itt pénz, kérem szépen, csak ellopják. Jutna itt mindenre, ha a kormány akarná. Van olyan gazdaságpolitika, amelyben egyszerre csökkennek az adók, növekszik a versenyképesség, javul a szociális jóléti biztonság, mindezért az állampolgároknak semmit nem kell tenni?

"A Magyar Szocialista Párt a liberális fundamentalizmus és a szociális populizmus ellenében mérsékelt reformpolitikát kíván követni. Ha úgy tetszik, kétfrontos harcot folytatunk. Nem egyszerű, de nem látok más utat. A gazdasági egyensúly nem választható, hanem kötelező cél, ennek lassan a közelében vagyunk. Ettől a ponttól kezdve viszont választási lehetőségeink vannak. Sem a sokkterápiában, sem a semmittevő populizmusban nem hiszek. Az előbbi kibírhatatlan, az utóbbi felelőtlen. A kettő között kell maradni!" - írta mai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Forrás: STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetbiztonsági kockázatot je
  2008-04-07 21:09:31, hétfő
 
  Nemzetbiztonsági kockázatot jelent a Veres-Kabai kapcsolat
2008. Április 07. 09:09

Abcúg.hu

A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőinek keddi meghallgatásán is téma lehet az adócsalásért börtönbüntetésre ítélt Kabai Károly szocialista vállalkozó kapcsolata a honvédség vezetőivel - tudta meg a Magyar Nemzet. Szakpolitikusok szerint nemzetbiztonsági kockázata van, ha egy bűnözőt engednek a hadsereg közelébe.

Pártállástól függetlenül azt közölték a lappal a nemzetbiztonsággal foglalkozó szakpolitikusok, hogy nemzetbiztonsági kockázatai vannak annak a gyakorlatnak, ha Veres János adócsalásért börtönbe zárt egykori üzlettársa a rácsok mögül tartja a kapcsolatot magas rangú katonatisztekkel. Ezt annak kapcsán nyilatkozták a Magyar Nemzetnek az említett képviselők, hogy a Hír TV péntek esti műsorában olyan leveleket mutatott be, amelyeket a Honvédelmi Minisztérium (HM) által megbízott cégnek százmilliós lőszer-megsemmisítési megbízásokat teljesítő Nyír-Uncia Kft. projektmenedzsere írt Kabai Károlynak a börtönbe.

Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke abszurdnak nevezte a helyzetet. Szerinte súlyos nemzetbiztonsági kockázatai vannak, ha egy elítélt bűnöző ilyen kapcsolatokat ápol a honvédséggel. - Törvényesen még az olyan embereket sem szabad a honvédség környékére engedni, akik büntetett előéletűek - mutatott rá a képviselő.

Szerencsétlen helyzetnek nevezte a honvédségi vezetők és a Kabai család kapcsolatát Tóth Károly, a nemzetbiztonsági szakbizottság MSZP-s alelnöke is. Hozzátette: az ügy valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha az elítélt vállalkozóhoz tényleg jogosulatlanul kerültek információk.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kínos ügyről szó lesz az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. A testület következő, keddi zárt ülésén ugyanis meghallgatják a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok irányítóit, Stefán Gézát, a Katonai Biztonsági Hivatal és Madarász Károlyt, a Katonai Felderítő Hivatal vezetőjét.

Forrás: hírTv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: nincs azzal semmi b
  2008-04-07 20:40:49, hétfő
 
  Gyurcsány: nincs azzal semmi baj..., pedig van!
2008. Április 07. 17:53

A Máv Cargo - a miniszterelnök pénteki beszéde nyomán - megerősítette, a Motim Zrt. kap kedvezményt a társaságtól a vasúti szállításra, de szerződésben rögzítetten és éppen annyit, mint amennyit azok a cégek, amelyek hasonló nagyságrendben, feltételekkel, illetve távolságra szállíttatnak velük.

Gyurcsány Ferenc pénteken az érdekeltségébe tartozó Motim Zrt. áramvásárlásáról szóló kérdésre válaszolva azt mondta: nincs abban semmi szabálytalan, ha a Magyar Villamos Művek Zrt. üzletpolitikai megfontolásból a legnagyobb zsinórfogyasztóknak valamilyen egységes kedvezményt ad.

Hozzátette: azzal sincs semmi baj, ha a MÁV Zrt. ugyanennél a cégnél - minthogy több tízezer tonna árut fuvaroztat egy évben - más tarifát alkalmaz, mint annál, aki csak egy konténert ad fel, és közben ugyanezt a kedvezményt megadja bármely más társaságnak, ha ugyanilyen nagy mennyiségben szállíttat.

Rácz Gábor, a MÁV Cargo Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, a Motim Zrt. - amellyel négy éve van szerződésük - egyike a társaság közepes nagyságú partnereinek. A Motim Zrt. évente 20-30 ezer tonna árut, főleg timföldet és műkorundot szállíttat - mondta.

Megjegyezte, az igazán nagy 22 megrendelő 100 ezer és 6,5 millió tonna között szállíttat egy évben. Ezek adták Máv Cargo Zrt. tavalyi áruforgalmának nagyjából kétharmadát - közölte. Az üzletfeleiknek adható kedvezményekről úgy nyilatkozott: az erre vonatkozó adatokat az "Árképzési Utasítás" rögzíti, amely üzleti titok. Az ilyen döntést az igazgatóság és a felügyelőbizottság hagyja jóvá, és betartását a belső ellenőrzés folyamatosan ellenőrzi - tette hozzá.

Rácz Gábor hangsúlyozta: a Gazdasági Versenyhivatal is szigorúan ellenőrzi, hogy ne tegyenek önköltség alatti árajánlatot.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kedvezmény mértéke több tényezőtől függ. Példaként említette a szállított mennyiséget, a használt vagon típusát, illetve hogy milyen hosszú távra szóló szerződésük van az adott partnerrel.

Ha bárki ugyanarra a relációra, ugyanarra a mennyiségre kérne árajánlatot, pontosan ugyanakkora kedvezményt kapna - amennyiben szerződést kötött a vállalattal -, mint a Motim Zrt, ugyanis a kedvezményt nem a megrendelő, hanem a szállítandó mennyiség, a reláció, a felhasznált kocsiféle, az üzleti stabilitást jelentő hosszú távú szerződések alapján nyújtjuk - szögezte le a kommunikációs igazgató.

Forrás: privátbankár.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokros elvtárs kirohanást inté
  2008-04-07 20:30:49, hétfő
 
 

Ha hallgattad ma a rádiót, akkor az általunk oly rettentően nagyrabecsült és igen alaposan tisztelt Bokros Lajos elvtárs kirohanást és üzenetet intézett alattvalóihoz. kifejtette, hogy Magyarország államcsőd-közeli állapotban van. (Ezt tudtuk, tudjuk.) Meg kell adóztatni a minimálbéreket. Fel kell függeszteni a nyugdíj kifizetéseket. Csökkenteni kell az állami kiadásokat és az állam működési költségeit. Leépíteni a szociális hálót nullára. Olyan megszorításokat kell tenni, melyhez képest az eddigiek gyenge játékszerek voltak csupán - és így tovább. (Amit ettől a derék hazafitól általában megszokhattunk....)
Ergo: a lakossággal kell megfizettetni az alapvetően és alapjaiban (szándékosan) elhibázott gazdaságpolitikát, melynek végeredménye a teljes, feltételek nélküli gyarmati sorba döntés/juttatás, és Dél-amerikai szintű elszegényítés. Az általános recept a szokásos - melyet az IMF bármely adósának előír, aminek bevezetése után fű nem terem (tehát "professzor" urunk az IMF és jól ismert köreinek ultimátumát szajkózta nagy élvezettel).
Szó nem esett azonban multik mesés nyereségének megnyírbálásáról és megadóztatásuk mégcsak esetleges lehetőségéről sem - ami már egy-két multi esetében azt az eredményt hozná mint pl. a minimálbér megadóztatása (ami nem kell mondjak, milyen következményeket von maga után). Nem esett szó egyetlen gazdaság-élénkítő intézkedésről sem pedig a GDP 1% körüli értéke (mely valószínűleg trükkök százaival lett 1% és nem negatív) azt mutatja, hogy a gazdaság gyakorlatilag teljesen leállt.
Aztán - természetesen - ha hozzátennénk az ellopott milliárdokat a "rendszerváltás" hajnalától kezdve a bécsi OTP síbolástól a jelenkori metróig és pályázati pénz-lenyúlásokig bezárólag, akkor valószínűleg komoly aktívum jönne ki.
Miért kell a bukott vezetőknek pár milliócska? Mert a komcsik minden körülmények közt gondoskodnak az övéikről! Ezért az a ~10% körüli mindenkor tántoríthatatlan mag.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.