Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Új magyar találmány
  2008-05-14 09:22:45, szerda
 
  Új liberális magyar találmány! - Ellenzéki kormánypárt

Gratulálunk a magyar parlamentáris demokráciának! Jó érzés egy olyan országban élni, ahol immáron nyílvánosan is semmibe veszik az alapvető parlamentáris szabályokat: pl. ellenzék nem működik kormánypártként. Illetve mi az hogy, nagyonis! Az SZDSZ megszavazta a kormányátalakítást, nem először. Ma ismét támogatta az mszp-t. Ilyen egy vérbeli ellenzéki SZDSZ! A Fidesz meg tátott szájjal bámul, várva, hátha ölébe hullik a hatalom! Jelentem nem fog!

Skodacsek András, NHH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelmetlen ellenzék miatt...
  2008-05-14 09:19:54, szerda
 
  Minden átment a fegyelmezetlen ellenzék miatt
2008-05-13 Magyar Hírlap

Bár elvileg kisebbségben van az MSZP a parlamentben, az ellenzék fegyelmezetlensége miatt így is el tudták tegnap fogadni az interpellációkra adott miniszteri és államtitkári válaszokat. Pedig két esetben az SZDSZ is egy állásponton volt az ellenzékkel.

Úgy tűnik, az MSZP frakciója sokkal inkább megértette, hogy az egypárti kormányzás alatt az interpellációs szavazásokon is fegyelmezetten kell jelen lennie. Tegnap teljesítette is azt az elvárást, hogy mindig igennel szavazzon minisztereinek és államtitkárainak válaszaira. Az ellenzék nem jutott el idáig, pedig az SZDSZ-szel kétszer is ugyanazon a véleményen voltak. A fideszes Nógrádi Zoltán arról beszélt, hogy a Magyarországot korrupció szempontjából elítélő nemzetközi szervezetek jelentéseit figyelmen kívül hagyva Gyurcsány Ferenc - hatalmának megerősítése érdekében - harminc MSZP-s képviselőt bízott meg az uniós források ellenőrzésével. Úgy vélte, semmiféle hatáskört nem tisztáztak, de a politikai befolyás, így a korrupció veszélye ezzel erősödik.

Nem értette azt sem, milyen szempontok alapján választották ki a képviselőket, más pártokból, például az SZDSZ-ből miért nem kaptak erre felkérést. Ujhelyi István önkormányzati államtitkár azzal védekezett, szó sincs politikai kinevezésekről, és nem a projektek pályáztatásában vesznek részt e képviselők, hanem az elfogadott tervek megvalósításának felgyorsításában. Kijelentette azt is, hogy az MSZP-s politikusok juttatás nélkül dolgoznak a választókerületük érdekében. Ujhelyi válaszát az SZDSZ sem fogadta el, de az MSZP egyként felsorakozott mögötte. A Fideszből azonban tizenketten, az MDF-ből négyen, az SZDSZ-ből pedig egy képviselő igazolatlanul távol volt a szavazáskor. Így az MSZP és a "független" Gyenesei István 181 igen szavazata győzött a 174 nemmel szemben.

Ezután Gusztos Péter (SZDSZ) nem fogadta el Veres János pénzügyminiszter interpellációjára adott válaszát. Gusztos azt szorgalmazta, hogy az egyházak és a civilszervezetek legyenek függetlenebbek az állami pénzektől. Ezzel kapcsolatban azt látná helyesnek, hogy a bevételeik nagyobb részét az állampolgárok biztosítsák. Így az szja-ból felajánlható keret három százalékra növekedjen.

Veres János elmondta, a mai egy százalékokból a civilek 8,4 milliárd forintot kaptak, míg az egyházak 4,3 milliárdot. "Az állam már csak azért sem szállhat ki teljesen a hitéleti támogatásból, mert a nyugdíjasoknak, gyerekeknek nincs egy százalékuk, amit felajánlhatnának." Az országgyűlési MSZP-kisebbség azonban most is többségbe került: a Fideszből kilencen, a KDNP-ből hárman, az MDF-ből négyen nem voltak jelen a voksoláson. Az MDF-ből ketten, Boross Péter és Herényi Károly a kormánypártokkal szavazott. Így 187:172 arányban győzött az MSZP.

A többi négy interpelláció szavazásán az SZDSZ kormánypártként viselkedett és az MSZP-vel szavazott. Azt viszont nem lehet tudni, hogy mi lett volna Demeter Ervin (Fidesz) felszólalásakor, hiszen Szili Katalin házelnök letiltotta interpellációjának elhangzását. Demeter Keller László egykori közpénzügyi államtitkár Orbán Viktor, Simicska Lajos és Kalmár István magánnyomozói megfigyelésében betöltött szerepéről faggatta volna Kiss Péter kancelláriaminisztert. Egyébként az ügy kipattanásakor ő kezdeményezett vizsgálatot a Miniszterelnöki Hivatalban. Kiss viszont most azért kérte az interpelláció elutasítását, mert szerinte nem illetékes.

Pindroch Tamás
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1895
  • e Hét: 5423
  • e Hónap: 14027
  • e Év: 49968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.