Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
kellett nekünk EU karám!!!
  2008-10-10 18:56:06, péntek
 
  kellett nekünk EU karám!!!


Az euro lélekharangja lehet a financiális krízis, sőt megszűntetheti az egész EU tákolmányt.





By Christopher Booker

08/10/08 "Daily Mail'



Abban a pillanatban amikor az egész európai bank szisztéma a tönk szélére került és az EU országok gazdasága megállíthatatlanul csúszik a szakadék felé, gondolta volna az ember hogy Brüsszel képes megmutatni hogy ténylegesen be tudja tölteni Európa kormányának szerepét. Evvel szemben mi volt az EU reakció ebben a soha nem tapasztalt nehéz időben?



Süket duma, üres gesztusok amit követett a megszokott teljes káosz. Az államfők szaladgáltak mint a fejetvesztett csirkék és természetesen csak saját országuk érdekeit tartották szem előtt. Az oly sokat emlegetett EU törvényeket és szabályokat nagyhirtelen elfelejtették és kizárólag saját bőrükre koncentráltak.



A bank krízis kimutatta az EU hipokrita ürességét és impotenciáját mint még semmi a nagy "szövetség" történetében.



A jelenlegi világégés az első próbája volt az eurónak és ezt a próbát tökéletesen megbukta. Mindössze az eredeti 13 tagország látott neki saját kis szemétdombjának egyedi rendezéséhez. Az "egységes fizetőeszköz" euro és 12 "egyenlő jogú" EU tagország egyaránt a feledés homályába merültek.



Bebizonyosodott hogy az EU képtelen bármilyen krízisre közös és egységes hangon válaszolni. Képtelen bármilyen központi határozatot hozni fontos esetekben.

Sarkozy megpróbátla ugyan felvetni ötletét egy harmatgyenge lekoppintásának a US mentőcsomagnak, de egységes akarat hiányában a javaslat szétfoszlott pillanatok alatt. Lett belőle egy újabb semmitmondó politikai gesztus ami még szemkitörlésre sem alkalmas.



Az EU "törvényeket" fumigálva elsőnek az írek cselekedtek saját országuk érdekében. 100%-os garanciát vállalt az ír kormány minden bankjaikba befektetett pénzre.

Igaz hogy ez homlokegyenest ellenkezik az EU szabályokkal, de az EU financiális commisszár az ír Charlie McCreevy, aki nem látott semmi kivetni valót a szabályok fumigálásában.



Múlt hétvégén összeröffent Sarkozy, Merkel, Berlusconi és Brown hogy megtárgyalják a financiális krízist. "Legfontosabb hogy Európa egy hangon reagáljon" jelentette ki Sarkozy ami a cikinus hipokrizmus magas iskolája.

Már magában a tény hogy a négyesfogat és a semmire sem jó Centrális Bank reprezentálta mindössze az EU-t, több mint elgondoldtatóan fura jelenség. Hová lettek vezetői a másik 23 EU országnak? Miért hagyták őket ki mindenestől mintha nem is léteznének?



A nagy megbeszélés természetesen semmi másra nem volt jó, mint sopánkodni az írek garanciáján aminek eredményeképpen eurók billiói vándoroltak Irországba más tagországokból, ahol nem ajánlottak fel semmiféle garanciát befektetőknek. A megbeszélés eredményeképpen nagyhangúan impotens határozat született arról, hogy "ők" semmiféle mentőcsomagot nem írnak alá. Punktum!



Ezután Merkel hazautazott ahol végre észrevette hogy a német bank szisztéma is teljes csődbe került. Eredmény: azonnal kiutalt euró biliókat saját bankjai megmentésére. Magyarán ismételten hátsófelet csinált szájából. Az EU "egység" felborításáról már nem is beszélve.



Fordította: É.M.

Forrás: http://www.informationclearinghouse.info/article20973.htm



Fordító megjegyzése: Ha eddig még nem tudtuk volna, most napnál világosabban bebizonyosodott hogy a "négyek" exclusive tulajdonuknak tartják az EU karámot, ahol a "többiek" mindössze a piac gyarmat szerepét tölthetik be. Beleszólási lehetőségük a nagyok határozataiba nulla. Mindössze engedelmeskedhetnek minden olyan EU szabálynak ami CSAK rájuk vonatkozik de nem a "nagyokra". Példának lásd a libamájat. Persze a lélegzetvételtől kezdve hosszú lenne leírni összes példáját a brüsszeli bürokrácia folytogató hatásának a lenézett "keletiekre".



Vajon miért kellett nekünk nyakat törve bemenni a karámba? Mire volt jó az elolvasatlan EU alkotmány (sic) lihegve történő aláírása? Mi hasznunk volt vagy lesz valaha is ötödrendű EU tagságunkból??
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A független képviselőknél kili
  2008-10-10 18:30:35, péntek
 
  2008-10-10 17:23
A független képviselőknél kilincselt az MDF

Valamennyi olyan független képviselőt megkereste az MDF, akik a Házszabály alapján beléphetnének az ellenzéki párt parlamenti frakciójába - tudta meg a Független Hírügynökség. Lengyel Zoltán és Tóth András visszautasította a felkérést. Almássy Kornél, az MDF volt alelnöke, a frakció egykori tagja sem kíván visszatérni a képviselőcsoportba. Állítólag Gyenesei Istvánt is megkereste az ellenzéki párt, a politikus egyelőre nem sikerült elérnünk.

Vas János az őt delegáló Tisztelet Társaság felkérésére pénteken lépett ki az MDF parlamenti frakciójából, amelynek így létszáma 9 főre csökkent. Ez egyben azt is jelenti, hogy a képviselőcsoport megszűnhet, mivel a létszáma nem éri el a minimális 10 főt.

Lengyel Zoltán a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: továbbra is függetlenként a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot képviseli a parlamentben és biztosan nem csatlakozik az MDF frakciójához.

A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy az MDF-től megkeresték Gyenesei Istvánt is, aki független képviselőként került be az Országgyűlésbe a 2006-os választások után, de a legutóbbi kormányátalakításkor Gyurcsány Ferenc őt kérte fel az önálló önkormányzati tárca vezetésére. Úgy tudni, Gyenesei István elutasította az MDF megkeresését. A Független Hírügynökség kereste az ügyben pénteken Gyenesei István, de nem érte el.

Az Országgyűlés független képviselői közül Almássy Kornél most jogilag még tagja az MDF-nek. A párt nyilvántartásából való törlésről az MDF Országos Választmánya hoz határozatot, várhatóan a testület szombati ülésén. Almássy Kornél a Független Hírügynökségnek pénteken azt mondta: nem tervezi, hogy visszalépne a parlament MDF-frakciójába, és nem is keresték meg onnan ilyen szándékkal. A szombati választmányi ülésen egyébként ott lesz - tette hozzá a képviselő, akit nemrég zártak ki az MDF-frakcióból, és azóta független országgyűlési képviselő.

FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halandóság
  2008-10-10 18:23:11, péntek
 
  Halandóság

"Európai Unió régi és új tagállamai között egyes betegségek előfordulási gyakoriságában olyan nagy a különbség, hogy "egészségügyi vasfüggönyről" beszélhetünk - olvasható az Európai Parlament (EP) által csütörtökön Brüsszelben elfogadott jelentésben.

A dokumentum lényegében az Európai Bizottság által tavaly készített, "Együtt az egészségért: Stratégiai megközelítés az EU számára 2008-2013" című fehér könyvnek az EP-értékelését tartalmazza. A témafelelős - a szlovén néppárti Alojz Peterle - sajnálatának adott hangot, hogy a fehér könyv nem tűz ki konkrét, számszerűsíthető és mérhető célokat, amelyek megvalósítása révén kézzelfogható eredmények születhetnének.

A jelentésben található adatok szerint a születéskor várható élettartam a nőknél átlagosan 9, a férfiaknál pedig 13 évvel alacsonyabb az új tagállamokban, mint a régiekben. A csecsemőhalandóságnál hatszoros a gyakorisági különbség. Ehhez hasonlóan a rák túlélési esélyei is jóval nagyobbak a régi tagállamokban."

MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
iiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjj
  2008-10-10 17:48:10, péntek
 
  iiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjha!

Nyakó az ATV-n nyilatkozik a válságtanácskozásról: a politikai elit saját jól felfogott érdekében kell hogy egyezségre jusson:(((

Fodor János szerkesztő kijavítja: ...talán az ország érdekében....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prohászka Ottokár emléke előtt
  2008-10-10 16:59:57, péntek
 
  Prohászka Ottokár emléke előtt tiszteleg a Jobbik

Prohászka OttokárSzületésének százötvenedik évfordulóján Prohászka Ottokár püspökre, a magyar nemzet lelkipásztorára kíván emlékezni a Jobbik. Romokban heverő, csonka országunk hitének visszanyeréséhez nemcsak papként, hanem a politikában vállalt, példaértékű áldozathozatalával is hozzájárult.

Az 1920-as évek elején a trianoni trauma a maihoz hasonló gazdasági, mentális és erkölcsi válságba juttatta hazánkat. Egyértelműen szükség volt az egyház erőteljes közéleti szerepére nemcsak a templomokban, hanem a közélet színterén is. Az ő képviselőik közül is kiemelkedik Prohászka, aki példamutató egyházi tevékenysége mellett aktívan szerepet vállalt a trianoni békediktátum okozta fájdalom feldolgozásában és az ország morális újjáépítésében. Elhivatottságára talán mégis halála a legjellemzőbb: 1927-ben az Egyetemi Templom szószékén, a nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszéd közben érte a végzetesnek bizonyult agyvérzés.

Keresztény és szociális tanait a Jobbik máig példaértékűnek tekinti, és azokat ápolni és követni kívánja. Ahogy Prohászka Ottokár fogalmazott: "A szociális bajok gyökerei a kereszténységet vesztett emberiségből sarjadnak. A szociális kérdést csak úgy oldhatjuk meg, ha a vezérlő köröket éppúgy, mint a néptömegeket teoretikus és praktikus keresztényekké tesszük. Minden egyéb csak a felületen tapad, s a kérdés magvát nem érinti."

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke

október 10., 12:16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki mit mond a nászéjszakáján?
  2008-10-10 16:58:24, péntek
 
  Ki mit mond a nászéjszakáján?

1. orvos: kérem a következőt!
2. varrónő: jól fog állni!
3. kalauznő: beljebb, a közepe még üres!
4. cipész: kicsit szűk, de ki fog tágulni!
5. esernyős: jól fog esni!
6. fogorvos: csak kicsit fog fájni!
7. órás: ezt már babrálták


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
O.V. a Tarka Magyar-ról.
  2008-10-10 16:48:58, péntek
 
 
O.V. a Tarka Magyar-ról.

http://orbanviktor.hu/ov_tv.php

Érdekesebb a végénél (-4 perc körül) felvetett 2/3-os parlamenti többség kérdése a felelősségre vonásról...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rabbi, mi az a liberalizmus?
  2008-10-10 16:40:16, péntek
 
  Nem jogos az antiszemitizmus. Hisz tudjuk, a kis zsidó kérdezi az öreg rabbit:
-Rabbi, mi az a liberalizmus?
-Az az, kisfiam, mikor mi jól megalázzuk, átverjük, becsapjuk a gojokat, és ők még tapsolnak is hozzá.
-Na de ha nem hagyják?
-Na, az az antiszemitizmus...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az izraeli nyomás ellenére aka
  2008-10-10 16:36:29, péntek
 
  Az izraeli nyomás ellenére akadozik a Képíró Sándor elleni nyomozás

A zsidó Efraim Zuroff gyorsítaná az ügyet, de bizonyítékok hiányában sem a szerb, sem a magyar hatóságok nem sietnek.
Gubicza Eszter, cs, 2008/10/09 - 21:05


Igazságot!Igazságot!

A hírhedt Simon Wiesenthal Center még hírhedtebb vezetője, Efraim Zuroff 2007 márciusa óta dolgozik a Gyurcsány-féle magyarországi bábkormány "igazságügyi" szerveivel azon, hogy valamilyen módon letartóztathassák Képíró Sándort.

Lesz-e újabb justismord Magyarországon?

A kétszínű zsidó embervadászok azt állítják, hogy Képíró 1942 elején Újvidéken 1200 zsidó és szerb meggyilkolásában vett részt.

Az izraeli érdekeket/kéréseket/utasításokat mindig és minden körülmények között a lehető legalázatosabb formában kiszolgáló jelenlegi magyarországi kormány "igazságügyi" szerveit azonban igen nehéz helyzet elé állította az izraeli parancs: ugyanis Képíró-ügyben gyakorlatilag semmilyen terhelő anyag nem áll a vád rendelkezésére.

"A Magyarországon lefolytatott nyomozás eredményei alapján lehetetlen Képíró Sándor ellen vádat emelni (...) nincsenek a birtokunkban olyan konkrét tények, ami miatt bárkit is meggyanúsíthatnánk bűncselekmény elkövetésével" - ismerte el Skoda Gabriella, a budapesti nyomozóhivatal szóvivője.

Skoda szerint még az sem dőlt el, hogy hivatalos formában kikérjék a szerbektől a Képíróra vonatkozó iratokat, vagy pedig a budapesti nyomozók utazhatnak Szerbiába kutakodni a levéltárakban. Déli szomszédainknak azonban már csak azért sem sietős az engedély kiadása, mert tartanak attól, hogy a kiváncsi magyar és izraeli nyomozók más, még élő, vagy már elhunyt szerb állampolgárok esetében találnak valamit, ami újabb muníciót adhat egy friss Zuroff-féle támadásnak - ezúttal az utóbbi években többször is padlóra küldött és megalázott Szerbia ellen.

A 94 éves volt csendőrtiszt többször és nyilvánosan elismerte, hogy a kérdéses időszakban egységével együtt Újvidéken tartózkodott, felettesei törvényes utasításait betartva, tiszt- és csendőrtársaival egyetemben az érvényben lévő törvényeknek megfelelően a deportálásra kijelölt személyek összegyűjtésében részt vett, de a gyilkosságok idején messze volt annak helyszínétől.

"Még a Duna közelében sem voltam abban az időben (...) én az életemben soha semmilyen akcióban nem vettem részt zsidók ellen" - jelentette ki az Argentínából tiszta és nyugodt lelkiismerettel 1996-ban Magyarországra hazatért Képíró Sándor.

Képírót először 1944-ben hűtlenségért 10 év börtönre ítélték, később egy újabb tárgyaláson ezt az ítéletet megsemmisítették és visszakapta a büntetelen előéletét igazoló papírjait is. Zsidó nyomásra a jelenlegi magyarországi bábkormány budapesti nyomozóhivatala 2007-ben ismét eljárást indított ellene, amit több hónapos pénzpocsékoló irattologatás után azzal az óriási felismeréssel zártak le, hogy az 1944-es ítélet végrehajthatatlan és érvényét vesztette, mivel a későbbi tárgyaláson bebizonyosodott a vádlott ártatlansága.

A magyarok kedvenc Zuroffja azt állítja, hogy ezeken a tárgyalásokon kívül Képírót - távollétében - 1946-ban is elítélték. A szavahihető zsidó úriember kijelentésének az az egyetlen apró hibája, hogy az állítólagos 1946-os budapesti tárgyalásnak a sok-sok hónapos megfeszített keresés ellenére sincsen sehol sem nyoma: sem az izraeli, sem a magyar, sem a szerb bírósági archívumok nem tartalmaznak anyagokat egy állítólagos 1946-os Képíró-perről. A sok más jogi lehetetlenség mellett a legszebb az egészben az, hogy Efraim barátunk a 94 éves emberre erre az 1946-os fantomperre hivatkozva követeli a már régen megsemmisített 1944-es perben kiszabott 10 éves börtönbüntetés letöltését.

Zétényi Zsolt, Képíró ügyvédje nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy védence annak ellenére került ilyen helyzetbe, hogy a II. világháború óta - még tavaly sem - nevesítették meg mint gyanúsítottat. Az eljárások mindig célzottan Képíró Sándor személye ellen indultak, de a hivatalos papírokon "ismeretlen tettes" szerepel. A kiváló szakmai tudását már több ügyben bizonyított ügyvéd szerint a törvénytelen herce-hurca az idős ügyfelének egészségét nagyon megviselte. "Az egészségromlás fő oka a a hamis vádak tömkelege" - fejezte ki magát tömören Zétényi.

Zétényi ügyvéd egyébként Képíró Sándor nevében megkereste az volt szocialista országok EU-s csatlakozása óta egyre több megkérdőjelezhető ítéletet hozott Strasbourg-i emberjogi bíróságot is, ahol a védence elleni eljárás azonnali befejezését követeli.

A budapesti és izraeli nyomozók minden második hónap végén összegző értekezleten nézik át a Képíró-ügyet, ahol az elkövetkező hónapok teendőit is körvonalazzák. Képíró Sándor ügyében a következő "áttekintés" 2008 október végén lesz.

Akik a Képíró Sándor ügyében - vagy bármilyen más üggyel összefüggésben - észrevételeiket vagy javaslataikat szeretnék kifejezni, vagy csak kapcsolatba szeretnének lépni az izraeli Simon Wiesenthal Centerrel, vagy Efraim Zuroff vadászati ügyekben felelős menedzserrel, azok magyar vagy bármely más nyelven az alábbi nyilvános elérhetőségeken megtehetik:

Herr Efraim Zuroff

1 Mendele Street,

Jerusalem, 92147

Israel

Tel: 011-972-2-5631-273 /5

Fax: 011-972-2-5631-276

Email: swcjerus@netvision.net.il

(A Simon Wiesenthal Center vezetősége kéri, hogy az utca nevet pontosan írják a borítékra, mert az izraeli posta a Mengele Street-re címzett leveleket nem továbbítja.)

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)

A zsidó kétszínűség és a világra erőltetett kettős mérce iskolapéldája:

Solomon bosszúja

A II. világháború után Lengyelországban több mint 200 ezer német származású embert gyűjtöttek össze. A haláltáborok vezetőit az addig üldözött zsidók közül válogatták, akik a kínzásokkal 80 ezer német származású civilnek oltották ki az életét. A legkegyetlenebb táborparancsnok a ma Izraelben élő Shlomo Morel volt.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze. Sztálin írásos parancsára a haláltáborok vezetőit szándékosan az addig üldözött zsidók közül válogatták, akik éheztetéssel, kínzásokkal és szadista kegyetlenkedésekkel 80 ezer német származású civilnek, többségében nőknek és gyerekeknek az életét oltották ki. A legkegyetlenebb táborparancsnok a ma Izraelben élő Shlomo Morel volt.

Sztálin marsall, a Szovjetunió kommunista pártjának főtitkára és a Vörös Hadsereg főparancsnoka 1945 novemberében a Közép- és Kelet- Európát megszálló szovjet csapatok egyik első és legfontosabb feladatának azt jelölte meg, hogy népnevelési és ,,nácítlanítási" célból gyűjtsék össze és deportálják Németországba a megszállt területeken élő német származású polgári lakosságot.

A háborút Moszkvában átvészelt, és a szovjet fővárosból hazaküldött lengyel kommunisták Varsóban is nekiláttak a parancs végrehajtásának. Haladéktalanul felállították az Állambiztonsági Hivatalt (Office of State Security) aminek az élére - Sztálin külön utasítására - a zsidó származású Jacob Bermant nevezték ki. Berman a hivatalhoz tartozó alosztályok, börtönök és koncentrációs táborok élére olyan zsidókat állított, akiknek rokonait a nácik elpusztították, és a szovjetek biztosak lehettek abban, hogy megvan bennük a feladat végrehajtásához szükséges bosszúállási vágy.

Jacob Berman

A szovjetek által megkövetelt, és teljes mértékben támogatott bosszúhadjárat azonnal beindult: a Jacob Berman vezette ÁBH emberei a Lambinowice (német neve Lambsdorf) melletti átnevelő táborból fiatal német nőket és lányokat mezítláb hajtottak ki a városka határában levő szántóföldre, ahol korábban több mint 500, a háború alatt kivégzett lengyelt temettek el. A nőket arra kényszerítették, hogy a mész nélkül sebtében elhantolt holttesteket kiássák, melléjük feküdjenek, csókolgassák és közösüljenek a már régen oszlásnak indult hullákkal. A táborba visszahurcolt lányok és asszonyok közül hatvannégyen meghaltak a pár nap múlva kitört tífuszjárványban.

Lambinowice-i koncentrációs tábor

Jacob Berman a Swietochlowice nevű felső-sziléziai kisváros (német neve Schwientochlowitz) mellett létrehozott kommunista koncentrációs tábor parancsnokának egy 26 éves zsidó származású volt partizánt, Shlomo Morelt nevezte ki. Morel szüleit és minden rokonát a német fasiszták Auschwitzban meggyilkolták, csak ő és az egyik unokaöccse élte túl a náci gázkamrákat. A swietochlowice-i táborba az első, német származású polgári személyekkel teli vasúti vagonok érkezése után este 10 óra körül Morel besétált az egyik barakkba és pálcájával a csizmás lábát verve közölte a rabokkal: ,,engem Morelnek hívnak és zsidó vagyok. Az egész családomat kiirtottátok Auschwitzban. Ott megesküdtem, ha élve kikerülök, mindent visszaadok nektek (....) A a mai naptól kezdődően megfizettek azért, amit csináltatok".

A lambsdorfi történet és a fenti idézet egy zsidó származású amerikai történész professzor több európai országban végzett hétévi kutatómunkájával és kétszáz túlélő szóban és írásban tett vallomásának felhasználásával készült könyvéből való. A már elhunyt John Sack sok nehézség után 1993-ban tudta megjelentetni a Szemet szemért: elhallgatott történetek a zsidók által a németek ellen 1945-ben elkövetett bosszúhadjáratról című könyvét.

A könyv Wrath of Solomon (Solomon bosszúja) nevű fejezete hosszan részletezi a túlélők visszaemlékezéseit Shlomo Morel kegyetlenkedéseire: ,,az őrök kisméretű kutyaházakba kényszerítettek a nőket és a gyerekeket és megparancsolták nekik, hogy ugassanak, és aki nem ugatott elég hangosan, vagy engedély nélkül abbahagyta, azt ott helyben eszméletlenre vagy agyonverték (....) megparancsolták az embereknek, hogy a földön hason fekvő társaiknak a gerincére ugorjanak (....) az egymás elleni bokszmeccseken addig kellett két németnek egymás véres orrát verni, amíg az őrök megunták, és az is előfordult, hogy a sok ütéstől az egyik fogolynak kiesett az üvegszeme (....) . Rendszeresen a többi női fogoly szeme láttára tucatjával erőszakolták meg a német nőket, a zsidó őrök előtte hosszú sorba állva vártak a sorukra (....) egy 14 éves fiúnak a szőke haját benzinnel leöntötték és meggyújtották, a fiú életben maradt, de megőrült a fájdalomtól, és utána az egész életét egy zárt intézetben élte le (....). Az őrök arra idomították a kutyákat, hogy a kikötözött öregembereknek és kisfiúknak rohanva széttépjék a nemi szervüket." Ezeken az eseményeken Shlomo Morel személyesen vett részt, és vezette a tábor foglyainak kínzását. Az irányítása alatt állt koncentrációs tábor lakóinak több mint 80 százaléka nem élte túl a szadista embertelenségeket.

Shlomo Morel

A II. világháború után a zsidó nép kárpótlásáról folyó, és soha véget nem érő tárgyalások során a nyugatnémet kormány készíttetett egy felmérést az 1945 májusi kapituláció után a német polgári lakosság ellen elkövetett atrocitásokról. A kormány elé terjesztett, és sokáig titokban tartott dokumentum szerint a német nép kollektív megbüntetése nevében a szovjet megszállás alá került országokban 200-250 ezer német származású polgári személyt hurcoltak koncentrációs táborokba, ahol mintegy 70-80 ezer ártatlan polgári lakos pusztult el.

Európában az 1940-es évek közepétől zajlott le az emberiség történelmének legnagyobb etnikai tisztogatása: Lengyelországból, Csehszlovákiából, Romániából és Jugoszlávia területéről tizenhat millió német származású polgári lakost telepítettek ki. (A forrás nem említi Magyarországot) Lengyelországból főleg a sziléziai területekről ötmillió embernek kellett távozni úgy, hogy a fejenként egy bőrönd bepakolására sok helyen még öt percet sem hagytak.

Shlomo Morel a háború után a kommunisták vezette Lengyel Népköztársaságban maradt, ahonnan 1994-ben a biztos menedéket nyújtó Izraelbe távozott. A jelenleg 86 éves tömeggyilkos álnéven él Tel Avivban jó anyagi körülmények között, a nyugdíját a zsidó államtól kapja, és a Moszad (izraeli titkosszolgálat) 24 órás védelme alatt áll.

1998 decemberében a katowicei állami ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, és kérte Izraelt, hogy 1600 rendbeli gyilkosságban való részvétel miatt adják ki Lengyelországnak. Az izraeli hatóságok elévülésre hivatkozva megtagadták a kérést. Az Interpol értesítette a zsidó állam kormányát, hogy ha Morel kilép Izrael állam területéről, akkor a lengyel kérésre elrendelt nemzetközi elfogatóparancs értelmében letartóztatják és átadják a varsói kormánynak.

A tavalyi év végén Eva Kok, a katowicei ügyészség vezetője újabb tanúvallomásokat és bizonyítékokat csatolt a meglévő Shlomo Morel kiadatását követelő iratokhoz. Most már a gyilkosságok mellett a nemzetközileg elfogadott törvények értelmében elévülhetetlen (Izrael is aláírta és életbe léptette) ,,emberiség elleni bűntettekkel" is kiegészítette a kiadatási kérelmét, amit a lengyel külügyminisztérium diplomáciai úton ismét eljuttatott Izraelbe. Az izraeli hatóságok és az izraeli igazságügyi minisztérium még nem hozta nyilvánosságra a döntését a második lengyel kérelem ügyében.

,,Morel már a háború utáni békeidőben elkövetett bűncselekményeit nem engedhetjük a szőnyeg alá söpörni (...) az izraeliek nagyon erélyesek és célratörőek a hasonló bűnök elkövetőivel szemben, és ha tetszik ha nem, el kell fogadniuk azt, hogy más nemzetek is ilyen módon akarnak érvényt szerezni a nemzetközi és országuk törvényeinek" - nyilatkozta Kok az angol lapoknak.

Dr. Lubomyr Luciuk, a legnagyobb kanadai ukrán polgárjogi szövetség elnöke szónoki kérdést tett fel a Morel-ügyről véleményét kérdező ukrán nyelvű kanadai újság riporterének: ,,az egész világ tudja, hogy a nácik hatmillió ártatlan zsidót szörnyű módon semmisítettek meg, tehát itt nem arról van szó, hogy egyenlőségjelet tegyünk hatmillió zsidó és nyolcvanezer német emberi élet közé (....) inkább arról az elfogadhatatlan kettős mércéről kell beszélnünk, hogy a nácivadász Simon Wiesenthal Központ, a B'Nai Brith, a Zsidó Világkongresszus és a többi zsidó érdekvédő szervezet remekül együtt tud működni a náci bűnöket elkövetők kézre kerítésében, de most Shlomo Morel ügyében nem szólnak és nem tesznek semmit (....) és ha ők nem is, de a zsidó állam egyszerű és becsületes polgárai hogyan tudnak elszámolni a saját lelkiismeretük előtt ezzel az elképesztő kétszínűséggel?"

(Jack Corn - Magyar Nemzet Online, 2005. február 7.)

U.i.:
Shlomo Morel 2007 február 14.-én, Tel Avivban, sok-sok millió ember örömére, senkitől és semmitől sem zavartatva, puha párnák között kimúlva végre visszaadta ártatlan emberek vérétől átázott, elátkozott és piszkos lelkét az ő teremtőjének. (Jack Corn)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP tagsága hitet tesz Gyu
  2008-10-10 16:33:31, péntek
 
  Az MSZP tagsága hitet tesz Gyurcsány Führer mellett, mint a nácipárt 1945 tavaszán
2008-10-10 14:49 barikád.hu

Érdemi döntés nélkül, pusztán a csőd felé száguldó ország kormányzatát ünnepelve fogja tölteni kongresszusát az MSZP, ha a pártvezetés tervei szerint alakulnak a dolgok. Október 11-én estére az MSZP teljes tagsága nyilvánvalóan osztozni fog Magyarország válságba taszításának történelmi felelősségében.

Gyurcsány FührerGyurcsány FührerA sajtónak kiadott előzetes anyagokból kirajzolódik az ámokfutás folytatódásának szükségszerű iránya: Gyurcsány és brigádja az MSZP tagságára hárítja a felelősséget a következő válságért.

Semmilyen érdemi kérdésben sem fognak dönteni az MSZP hétvégi kongresszusán, tudta meg a sajtó. Nem lesz napirenden sem az előre hozott választás, sem egy esetleges új kormányfő és kormány. Amiről beszélni fognak, az a Megegyezés programja, melyet azonban szavazásra sem tartotta érdemesnek az MSZP, a keddi vitanapon eltrécseltek róla, minden érdemi eredmény és haszon nélkül. A Megegyezés című ,,esszében" még csak a jövő évi költségvetés kialakításához használható gondolatok sincsenek.

Felelős politikai erőnek, pláne kormánypártnak a mai helyzetben két dologról kellene kongresszusolnia: 1. új kormányról, 2. a jövő évi költségvetésről, illetve ennek kapcsán valódi reformokról.

Az MSZP vezetése nem készül érdemben kikérni a tagság véleményét az országos problémákról. Ezek helyett Gyurcsány ünneplése lesz a téma.

És még valami: a Fidesz szidalmazása. Az MSZP készül leszögezni, hogy minden rossz oka a Fidesz, az veszélyezteti a magyar demokráciát.

Távlat gyanánt pedig azt az üres "jövőképet" ígéri, hogy "a reálbérek értéke 2020-ra bő egyharmaddal haladhatja meg a jelenlegit". Ezzel az erővel azt is megígérhetnék, hogy mindenkinek lehet kacsalábon forgó kastélya 2020-ban.

A bizonyosan bekövetkező óriási válság hajnalán az MSZP tagsága hitet tesz Gyurcsány Führer mellett. Pontosan olyanok, mint a nácipárt volt 1945 tavaszán.

Ha október 11-én sem lázad fel az MSZP kongresszusa, akkor ez a vörös párt is megérett a felszámolásra. Tizenkilenc évvel alapítása után, befutva ugyanazt a pályát, amit elődei, az országot szétrohasztva, megint fel fog bomlani.

Csak nehogy újjáalakuljon, mint ártatlan rózsaszín csecsemők gyülekezete.

(Az eredeti cikk címe: Gyurcsány a saját pártját is tönkreteszi)

gondola.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 841 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.