2010-10-01 15:10:41, péntek
|
|
|
Hozzávalók 2 személyre:
1 fej jégsaláta, vagy más ropogós, friss saláta
1 csirkemell
2 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olívaolaj, parmezán
Az öntethez:
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 evőkanál borecet
2 evőkanál joghurt
só, bors
Elkészítése:
A csirkét vágd falatnyi darabokra, sózd, borsozd alaposan, majd serpenyőben,
olíva olajon pirítsd át egészen - ízlés szerint akár kissé ropogósra. Szedd ki a
serpenyőből, és tedd félre. A kenyérszeleteket vág kockákra. A serpenyőhöz,
amelyben a hús sült, adj egy kevés olajat, törd hozzá a fokhagymát, majd
szórd bele a kenyérkockákat, és pirítsd ropogósra. Egy salátástálba tépkedd
össze a salátaleveleket. Az öntethez keverd el a hozzávalókat, majd állítsd
össze a salátát: a kihűlt húst, a kenyérkockákat és a salátát keverd el az
öntettel, majd reszelj rá nagy lyukú reszelőn bőségesen a parmezánból.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|