Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
KÉRDÉSEINK LIKUD VIKTORHOz
  2011-02-10 20:25:15, csütörtök
 
  ,,Arra törekszem majd, hogy a rendszerváltás értékeit megőrizve egy új politikai és gazdasági rendszert hozzak létre, mert erre adták voksukat az emberek." (Orbán Viktor)

KÉRDÉSEINK LIKUD VIKTORHOZ


Ha kétharmados többséget szereztek a házban, akkor miért csak törekszik? Hiszen ilyen többséggel határozott döntéseket lehet hozni. Jó esetben, a magyar nemzet érdekében. Rendszerváltás értékei? Ugyan mik voltak ezek? Magyarok szemkilövése? Gáztámadás az Astóriánál és a belvárosban 2006-ban? A teljes nemzeti vagyon elrablása is ezen értékek közé tartozik? Vagy talán az, hogy kaftános, pajeszos zsidók szabadon uszíthatnak a magyarok parlamentjében? Vagy a bűnpártok húsz éves rablásai is ide tartoznak? Ugyan miféle új politikai rendszert akar létrehozni Orbán? Ahol a többségi magyarságot egy erőszakos, törpe, bűnöző kisebbség terrorizálhatja. Likud Viktornak és pártjának tudnia kéne, hogy a Fideszre egyharmadban azok szavaztak, akik Fidesz-es családokhoz és érdekkörökhöz tartoznak, akik csalásból, helyzeti előnyből szerzett javaikat a párt által kaparintották meg. Ezt akarják most tovább gyarapítani, mivel közel vannak a tűzhöz. A Fideszre szavazók többsége, kétharmada azokból állt, akik valójában kényszerszavazók voltak. Vagy azért, mert kiábrándultak az MSZP-ből vagy azért szavaztak a Fideszre, mert nem volt más párt amire szavazhattak volna. Ugyanis a Jobbikot az ördögnek festették le a kampányban és azt sokan sejthették, hogy nem a Jobbik fog kormányt alapítani. Hát ezért inkább a biztosnak látszó Fideszre szavaztak. De csak kényszerből. Orbán most azt a hazugságot akarja elhitetni, hogy pártjuk az egész ország érdekét nézi majd. Miközben üldöznek, eltaposnak mindent, ami magyar és nemzeti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Sors 2011 - Megszűnik a
  2011-02-10 20:07:48, csütörtök
 
  Magyar Sors 2011 - Megszűnik a konzervgyártás Nagyatádon

2011. február 10. 17:45
Hunhír.info

A nagyatádi konzervgyárban megszűnik a termelés, a konzervgyártás, a létesítmény a szigetvári Schenk és Társa Kft. raktárbázisává és logisztikai telephelyévé válik.

A jelentős múltra visszatekintő nagyatádi konzervgyár fénykorában több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, aztán szépen lepusztították, mert kellett a piac az idegen szemétnek.

Öt évvel ezelőtt már felszámolási eljárás indult a cég ellen, ennek során került a németországi konszern, a Linkenheil AG száz százalékos tulajdonában lévő Schenk és Társa Kft. tulajdonába. A szigetvári társaság hajlandó volt tovább működtetni az alig több, mint száz fős dolgozói létszámmal átvett, illetve megvásárolt nagyatádi üzemet, amelynek fejlesztése, és immár a további konzervgyárként való üzemeltetése sem bizonyult gazdaságosnak az új tulajdonos számára.

Hunhír.info kommentár:
Konzervgyárat rabszolgáknak? hogy bespájzoljanajók arra, mikor jövünk? Még csak azt kéne!


Fusti - 2011.02.10. 19:35
Ez a konzervgyár, se a jó magyar árút készítette, konzervezte. Meg is bukott. Nem kár érte.


ludasmatyi - 2011.02.10. 19:15
Aki még hozzájut nagyszülei földjéhez, szerezze be a Monsanto vetőmagjait, jobb a semminél. A kaptárlakókra éhhalál vár. Nincs föld, nincs mezőgazdaság, nincs honvédelem, nincs egészségügy, nincs rendőrség, nincs igazságszolgáltatás, nincs oktatás csak egy rakás idióta politikusnak nevezett állat. Hajrá!
zolitestvér felsorolását a végtelenségig lehetne sorolni.


zolitestvér - 2011.02.10. 18:35
Szolnokon....Tisza bútor, Cukorgyár..ezt a földig gyalulták.., Papírgyár, Fűrésztelep földig gyalulva..,Nefag, Mezőgép,Tejipari vállalat.... ebből társasházat csináltak..vicc,,,Erdért, -Patyolat mintha Hiroshimát látnánk az atomtámadás után,,,,és csak a nagyobakat említettem..


bellumbellus - 2011.02.10. 18:30
Gazdasàgi kivéreztetés!
Sarcfizetô eu-s gazdasàgi szisztémbe kényszerìtés!
A Magyar Nemzet teljes kiszolgàltatottsàga egy agyrém àlliberàlis vilàgnézetnek, ami csak a rabszolgàvà tett euròpai nemzetek tovàbbi elnyomàsàt és kizsàkmànyolàsàt cementàlja!

Nincsen semmi okunk sem tovàbbra is eu-tagoknak lenni!

Szabad Magyarorszàgot!
Ùj felvilàgosodàst a Magyar Népnek! (C-R)


aviator02 - 2011.02.10. 18:27
Hatvan, Nagyatád, Globusz, Arany Fácán stb. A cukor nagyker ára 309 Ft, az étolaj ára 399 Ft. A finomliszt 195 Ft.

Vajon kik voltak azok akiknek mindezt köszönhetjük?


zolitestvér - 2011.02.10. 18:11
Logisztika meg raktárbázis. Minden adott a külföldi dioxninnal fertőzőtt trágyának /élelmiszer/a magyarországon való terítéséhez. Cukorgyártásunk mint olyan az már nincs. Még talán a dunántúlon van egy cukorgyár ,de annak sem jóslok sok jövőt. Én már zabáltam Horvát , szlovák , most meg cseh kristáycukrot. Mi a faszt termelünk mi? De meglehetne szopatni a forradalmi kormányt, de meglehetne. Sorra szünnek meg a nagy múltú gyáraink. Forradalmi kormány....és csak néz mint a hülyegyerek a moziban.


Longjohn - 2011.02.10. 18:10
Orbánkám! Mi a k...a anyád van avval az egymillió munkahellyel? Állambácsinak ilyenkor alapból lépnie kellene. Raktárbázis? Még több szemetet hordanak be az országba. Amikor megalakul az igazi Magyar Nemzeti kormány, az összes féreg hazaárulót lámpavasra!


Misericordia - 2011.02.10. 18:03
Ki emlékszik a Glóbusra?


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=37554
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbáni megújulás: az áthárítha
  2011-02-10 19:34:40, csütörtök
 
  Orbáni megújulás: az áthárítható válságadó


Sej a mi lobogónkat fényes szelek fújják, sej az van arra írva: a disznótor nem a pecsenyefalással kezdődik bazmeg, hanem a vér felfogásával. Úgy néz ki nem marad más választásunk, mint osztani ezt az ősi felcsúti bölcsességet. Mert ahogy Illés Zozó se tudja merre lejt a felcsúti határ, és merre kell a vízelvezetőt ásni, úgy mi se értünk ehhez a disznósághoz ami itt zajlik.

Évértékelő beszédében Orbán Viktor megemlítette, hogy minden magyarban legalább két ember szelleme rejtőzik. Akkor még nem sejthettük, hogy magára gondol. A benne lévő szellemek egyike általában nem mond semmit, a másika meg hazudik akkor is, ha csukva van a szája. Sebaj, sírva vigad a magyar, és az orbáni beszéd alapján minimális elvárás, hogy a hullája ne csak sodródjon, hanem ússzon az árral szemben.

De elég a képzavarokból, hisz megint a mi bőrünkre megy a játék.

Az van drága Feleim, hogy Orbán Viktor sokszor kihangsúlyozott megújulása érdekes irányt vett. Alig ocsúdtunk fel a beszéd okozta mámorból, rögtön itt az első ébresztő saller: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legfrissebb törvényjavaslata alapján törvényesen áthárítható lesz az energiaszektort sújtó válságadó. Hellómi? Hol vannak már az ilyen nagyszerű szólamok:

,,a különadó az engedélyes által nyújtott termék vagy szolgáltatás árába közvetlenül vagy közvetve semmilyen formában nem számítható be."

Elárulom: sehol. Pontosabban sehol sem lesznek, mert az új törvényből kikerül ez a régi (decemberben elfogadott, bakker) passzus, és az energiacégek előtt megnyílik a törvényes lehetőség, hogy az őket sarcoló válságadót szépen bepasszírozzák a mi számláinkba. Nem elég a Fellegi által be nem jelentett, mégis meglépett áramáremelés, most közvetlenül kapjuk az arcunkba ezt is. Hol van ilyenkor Nemzetünk Kedves Vezetője, aki a nemnemsoha, semmilyen körülmények között nem háríthatják át, nem, sosem-sohanem-úccsenem-istenuccse szólamokat nyomta idáig? Jó, tudom, hogy Siófokon ötletel a nyaloncokkal, és lassan feltalálják a villanyóra kijelzős félkarú rablót is, de legalább kiállhatna mondani valami gyújtóhangút.

Hazudjon valamit, ha úgy jobban tetszik. Nevezze forradalomnak, gyártson elméletet újabb megmentős sztoriról, csak legyen annyi vér a pucájában, hogy ne a közlönyből értesüljön erről is a választópolgár. Mert, ha már a random sületlenség generátor is besülni látszik, akkor tényleg nagy bajban vagyunk. Álljon elő, és mondja ki:

Baszki, ezt is ti fogjátok kifizetni.

De lehet, hogy fontosabb dolga akadt, mint a néppel kvaterkázni dologidőben. Tegnapelőtt szétosztották ajándékát a közszolgák között, most meg el lehet foglalva az értetlenek felpofozásával. Mi az, hogy a kormány ajánlásával készült kitűzőkért nem lelkesednek? Mi az, hogy szakszervezetek kötekednek, egyáltalán kötelező-e mindenkinek hajtókán viselni? A kitűző nagyszerű dolog, a csordaszellem meg kötelező elvárás az önálló gondolkodással szemben a közhivatalokban. Nem is értem, miért nem egyértelmű nekik a kormány ajánlása: "senkit nem akarunk megakadályozni hazafias érzései kifejezésében". Érted, bakker, vagy lefordítsam: felteszed, vagy picsán leszel rúgva!
Lehet egy ilyen kedves gesztusnak ellenállni? Én csak azt várom, mikor jön elő valaki az ötlettel, hogy az összetartozás jeleként lehetne nekik kicsi könyvük is, amibe gyűjthetnék a szolidaritásból megvásárolt pártbélyeget, mert az önkéntesség fontos és felemelő. Szerintem ebből ne maradjunk ki mi sem, kérjük, sőt követeljük, hogy kaphassunk mi is érmeket:

- A legtöbb áthárított válságadót befizető szolidarista hős érdemérme lófasszal és esti fénnyel.

- A legtöbb pénzzel visszalépő egykori manyup tag tiszti keresztje Matolcsy fényképpel és Csányi mosolyával.

- A Lázár János Utaztatása Alapítvány számlájára befizetett önkéntes hozzájárulás hőse kitüntetés bronz-ezüst-arany-gyémánt fokozata.

Ugye milyen szép lenne? Minden este elmormolnánk egy hálaimát gyertyafénynél a kifüggesztett NENYI alatt, elérzékenyülve simogathatnánk a kiérdemelt kitűzőnket, és a nagykabátot magunkra cibálva, a hazaszeretettől felfűtve, meleget hallucinálva talán a használaton kívüli gázkazán sem tűnne olyan ridegen osztályidegennek.

http://varanus.blog.hu/2011/02/10/orbani_megujulas_az_atharithato_valsagado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beindult a végrehajtási útheng
  2011-02-10 19:20:29, csütörtök
 
  Beindult a végrehajtási úthenger

2011. 02. 09., 16:52|Utolsó módosítás: 2011. 02. 10., 11:08|

A körbetartozásoktól szenvedő kis- és középvállalkozások még nem fedezték fel a közjegyzők által működtetett elektronikus fizetési meghagyási rendszert, viszont a közműszolgáltatók, telekommunikációs cégek és parkolási társaságok már tízezrével indítanak eljárást. Az adósoknál két hónap után megjelenhet a végrehajtó.


Tavaly június óta a tartozások behajtásához szükséges fizetési meghagyásokkal már nem a bíróságok, hanem a közjegyzők foglalkoznak, akik egy elektronikus felületen, automatizált módon indítanak eljárást - olvasható a Gazdasag.hu anyagában. Emiatt a végrehajtók a korábbinál jóval hamarabb kopogtathatnak az adósok ajtaján: olyan ügyekre kerülhet pont két hónap alatt, amelyek korábban a bíróságon akár évekig elhúzódtak.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) elektronikus rendszerében a június eleji indulástól az év végéig mintegy 282 ezer fizetési meghagyásos eljárást (FMH) kezdeményeztek, és ezek kapcsán közel 13 ezer végrehajtás indult. Az eddigi tapasztalatok szerint az eljárásokat nagyrészt közüzemi szolgáltatók, telekommunikációs vállalatok és parkolási társaságok indítják - tudta meg a Gazdaság.hu Tóth Ádámtól. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) elnöke szerint jelentős eredményeket hozhat az új rendszer a körbetartozások számának mérséklésében is. Az ilyen jellegű lejárt követelésekkel bajlódó kis- és középvállalkozások azonban még nem fedezték fel az elektronikus fizetési meghagyást.

A könyvelő is segíthet

A korábbi rossz tapasztalatok miatt továbbra is él az a tévhit, hogy nem, vagy csak lassan és költségesen lehet behajtani a lejárt követeléseket - véli ifjabb Lengyel Tibor, az elektronikus fizetési meghagyásokra specializálódott e-Jogsegéd Kft. ügyvezetője. A cég egyik szolgáltatása, hogy könyvelők és jogi képviselők közreműködésével kínál elsősorban kis- és középvállalkozásoknak, társasházaknak és magánszemélyeknek lehetőséget a fizetési meghagyás, illetve jogerős végzés birtokában a végrehajtási eljárás elindítására. A szakmai szervezeteknél futó kampányok ellenére eddig a vártnál lassabb ütemben csatlakoznak a könyvelők a rendszerhez, de jelentős felfutást várnak.

A könyvelő munkája során folyamatosan nyomonköveti az ügyfelek kintlévőségeit, gyorsabban és könnyebben tud lépni a lejárt követelések fizetési meghagyással történő behajtásában - véli ifjabb Lengyel Tibor. Az ügyvezető szerint minél hamarabb lép az érintett cég, annál nagyobb a siker esélye, ezért érdemes megbízni a könyvelő, aki szintén érdekelt lehet, mivel díjat számíthat fel azért, hogy leveszi a gondot az ügyfele válláról. Az e-Jogsegéddel eddig szerződött irodáknál ügyenként átlagosan 8 ezer forint plusz áfát kérnek, ehhez jön még az ügyvéd és a közjegyző díja. Utóbbi a MOKK tájékoztatása szerint a követelés összegének 3 százaléka, -legalább 5 ezer, de legfeljebb 300 ezer forint.

A kisebb követelések után futnak

Eddig közel kétszáz ügyet intéztek az e-Jogsegéden keresztül, átlagosan 850 ezer forint értékben. Az elektronikus fizetési meghagyásos eljárásoknál ez magas összegnek számít, a követelések értéke általában 10 és 300 ezer forint között mozog - tájékoztatott Tóth Ádám. A MOKK elnöke szerint a nagyobb összegek behajthatása is gyakoribb lesz, amint ismertebbé válik az új eljárás, mert gyorsabb az ügyintézési határidő és az alacsonyabbak a költségek mint a peres eljárás esetében.

A fizetési meghagyáshoz jogi személyeknek, illetve az azzal megbízott ügyvédeknek, jogtanácsosoknak elektronikusan kell benyújtani egy kérelmet a Magyar Országos Közjegyzői Kamarához, amit a rendszer automatikusan kioszt egy közjegyzőnek. Nem szűnt meg a papíralapú fizetési meghagyási kérelem sem, a magánszemélyek postázhatják, vagy jegyzőkönyvbe mondhatják bármelyik közjegyzőnél. Kizárólag a közjegyzőkön keresztül lehet intézni a fizetési meghagyást, ha a lejárt követelés összege az egymillió forintot nem haladja meg, más esetben a peres eljárás is választható.

Ritkán mondanak ellent az adósok

A közjegyzők a kérelem jogosságát nem vizsgálják, három napon belül -papíralapú, vagy szóbeli bejelentésnél 15 napon belül- kibocsátják a fizetési meghagyást. Ha a címzett átveszi az erről szóló tértivevényes levelet, tizenöt napja marad arra, hogy ellentmondjon - ilyen esetben az ügy átalakul perré. Amennyiben nem érkezik reakció, a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik, és a közjegyzők végrehajtási záradékkal látják el, így az ügyfél olyan okiratot kap, amihez korábban hosszú hónapokig, vagy évekig elhúzódó perek végén juthatott hozzá: feljogosítja a végrehajtót a jóváhagyott követelés érvényesítésére.

A december végéig kibocsátott mintegy 276 ezer fizetési meghagyásra kevesebb mint 4 százalékára érkezett ellentmondás, és eddig közel 13 ezer végrehajtást indítottak el. Lényegesen gyorsult az eljárások átfutási ideje, a fizetési meghagyások kibocsátása néhány nap alatt megtörténik, ugyanakkor Lengyel Tibor tapasztalatai szerint a hirtelen, nagy tömegben beérkező kérelmek miatt esetenként még előfordulhat csúszás a jogerős végzés meghozataláig. Amennyiben az adós átveszi a fizetési meghagyást, 3-4 hét míg jogerőre emelkedik - tette hozzá az ügyvezető.
Tóth Ádám szerint azonban csúszásról még nem érkezett panasz egyetlen ügy kapcsán sem, és ennyi várakozási idő szükséges, hiszen az adós 15 napon belül küldheti el az esetleges ellentmondást, amelynek postai beérkezésére, iktatására is időt kell hagyni.

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110209-elektronikus-rendszer-inditotta-be- a-vegrehajtasi-uthengert.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A becsület napja
  2011-02-10 19:10:49, csütörtök
 
  A becsület napja



1945. február 11-én a budai várat védő magyar alakulat, e modern Zrínyik gyűjtőtégelye kitörésével és heroikus halálával erkölcsi magasságokba emelkedett, ma mégis a hatmilliós hacacáré keretében kötelező őket vasvillás sátáni erőknek tekinteni. Nincs ez jól kéremszépen, ráadásul még a nemzeti radikálisoknak is néha-néha kényes ez a téma.

A normalitáspárti népek mindig is megbecsülték hőseiket, pláne ha azok életükkel adóztak a hőn imádott nemzet oltárán. Egyedül az európai kultúrkör felett uralgó kipás kapitalizmus kritizálja - bizonyos előre bebiflázott sablonok mentén - a vesztes oldalon elesett elődök kultuszának ápolását. A japánoknál ellenben még ma is hős egy kamikaze pilóta, de még Itáliában is lehet emlékműve a legutóbbi világégés olasz áldozatainak. Egyedül nálunk négyzetes szégyen - a szélsőliberális szennymédiumok szemtelenségének ?hála? - a magyar halottak előtti főhajtás, s menő a Don-kanyar áldozatainak ?megérdemelték, minek mentek oda!? felkiáltással történő pimasz pocskondiázása. Egyedül nálunk asszociálnak az aberráltvédők andalított alanyai ?csúnyaszélsőségesekre? a magyar honvédő héroszok emberfeletti tettei hallatán? köszönjük retekklub, blikk, telavivkettő!

Bethlen Gábor, Thököly Imre, Zrínyi Ilona. Három hérosz, akik a kor kikiáltott sátánjával, a törökkel szövetkeztek a nagyobbnak ítélt veszély, a Habsburg megfékezése céljából. Az 1600-as években óriási reálpolitikusi érdemnek számított a török hódítók lanyhuló erejének meglátása, s a növekvő Habsburg-hegemónia iránt ácsingózó bécsiek sunyi sündörgésének felismerése, az osztrák iga ugyanis súlyosabbnak ígérkezett még a törökénél is. Ugyanezt ismerték fel a németekkel harcoló magyar alakulatok a ?40-es években a szovjetekkel kapcsolatban. A nőerőszakolásban nagymenő sztálini szakaszok, a romboláshoz és ritkításhoz értő kommunihilisták a legbarbárabb előemberi őrjöngéshez értettek csak akkoriban, az értelem legapróbb lángja sem csillant meg látószervük szikrákat szóró hártyáiban. A kultúrnépnek számító némettel való kooperáció legalább akkora szükségszerűségnek számított tehát azokban a zavaros időkben, mint Thökölyék idejében a pogány törökkel kokettáló magyarságpárti magatartás. 1945. február 11-ének hősiességét talán legeslegjobban a Rákosi-korszak döbbenetindukáló gaztetteinek fényében lehet megérteni. Kitörő katonáink a kuláklistáktól, a koncepciós perektől, a kivégzésektől, a padlássöprésektől és a kopaszfejű héber manó személyi kultuszától próbálták meg védeni ezt az aprócskára zsugorított Hazát? sajnos sikertelenül. Aki ma február 11 ellen beszél, az bizony a Rákosi-Rosenfeld pereputty - liberális köntösbe bújt leszármazottainak - szószólója.

Minden magyar családban akad bizonyára egy-egy olyan személy, aki átélte a doni katasztrófát, az ágaskodó hímtagú szovjet bohócok állati tombolását, vagy épp szibériai, kazah, azeri munkatáborokban töltötte élete jópár évét. Nagyapámat is elhurcoltál három évre Bakuba a vörös ökrök, ma mégis azt várnák el tőle a gusztospéterekhez és tamásgáspármiklósokhoz hasonlatos nyeszlett nyujorker nyikhajok, hogy kínzói pártját fogja, s megtagadja egykori bajtársait, honfitársait. A madaras banda bódult jómadarai ráadásul megkövetelnék, hogy a táborban őt meggyógyító német orvost tömeggyilkosnak titulálja, s beérje meghurcolt magyar létére azzal a párszáz forintos kárpótlással, amit egykori szenvedéseiért kap. (Egy másik népcsoport persze ezerszer ennyi zsetont zsebel zsibongó zsurnalisztahadának ?hála?.) Február 11 bizony valahol nemcsak a kitörők, hanem a háborúban megölt, elhurcolt, vagy megkínzott magyar milliók emléknapja is? ezért oly szomorú, hogy ennyire mostohán kezelik ezt a napot.

A várva-várt kormányváltásnak szemléletváltással is kell járnia, különben értelmetlen Bajnait lecserélni egy újabb bohócbábura. Sajnos a becsület napjának Hazáért halt hősei egyik párt számára sem kívánatosak, s mindenféle alpári jelzőkkel pocskondiázzák mártíromságukat a megfelelési kényszerben kínlódó, ?mani? miatt majomkodó zsetoncentrikus körök. Az eljövendő hozzáállásbeli átalakulás másnapján talán végre helyükre kerülnek majd történelmünk szereplői, s szovjet emlékművek helyett is inkább magyar hősökre emlékező szobrok és obeliszkek fogják fokozni városaink szépségét. Erősen hiszem, hogy nincs már oly messze ezen szebb kor hajnala?


torsalqvist

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szivárognak a "Nagy Szerkezeti
  2011-02-10 18:30:53, csütörtök
 
  Szivárognak a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei

- 2011.02.10. 11:05

Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei....

Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ...

700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a Zemberek fizessék meg a válság költségeit ...

- Nyugdíj: 400 000 öregségi nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjas rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálata, a tervek szerint a a harmadukat - negyedüket terelik vissza a munkaerőpiacra. Na, az 100 - 133 ezer ember, aki évek óta nem dolgozott, vagy feketén dolgozik. Mihez is értenek ők? És ha sikerül is kigolyózni 100 ezer embert, akkor is marad még 700 ezer. A szlovák 70 ezerhez képest ugye ez még ... Na mindegy. Amúgy az orvosi felülvizsgálatban nem hiszek (korrupció), még ha be is vetik a szuperfelülvizsgáló gépet. És pont egy tegnapi hír, hogy az 1 millió ... fél millió ... 400 ezer ... 300 ezer beígért új munkahely helyett még csak 90 ezerrel nőtt a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma, így most 648 ezer álláskereső embert tartanak számon. 648 ezer! Dobjunk még hozzá 100 ezer ex-rokit, az lesz ám a fasza.
Egy részüket a felfutó közmunkaprogramokban foglalkoztatnák, de akkor úgyanúgy állami pénzen fognak élni, csak nem rokkantnyugdíjnak hívják a pénzt amit kapnak, ráadásul már most is nagyon kevés embernek jut közmunkaprogram. Meg kell-e egy településnek 500 ember füvet vágni?


- Közlekedés: A tarifakedvezményeket megrostálhatják (például megszüntethetik a 65 év felettiek ingyenes utazását), a MÁV beszerzéseit megpróbálják olcsóbbá tenni.
A 65 év felettiek ingyenes utazásának megszüntetés egy korrekt lépés, kétséges azonban, hogy ezt meg merik-e lépni ... a nyugdíjasok roppant sértődékeny csoport, amiről úgy gondolják, hogy nekik jár, és azt valaki elveszi ... nos, ide kell majd egy csúcsra járatott Szijjártó, hogy megmagyarázzák. A MÁV beszerzések olcsóbbá tétele egyelőre egy érthetetlen program, a MÁV évi 200 milliárdos költségvetési dotációját kellene lefaragni, a MÁV-nál gyökeres reformokat keresztülverni, és egy teljes utazási támogatási átalakítást bevezetni, mert az tényleg a világ vicce, hogy 100 utasból csak 15 vesz teljes árú jegyet.

- Egészségügy: Az egészségkasszánál nemcsak azt szeretnék elérni, hogy a generikus gyógyszerek forgalma nőjön az originális gyógyszerek kárára, hanem a hatóanyag-alapú támogatást is preferálnák (vagyis az azonos molekulát tartalmazó, de drágább gyógyszerre nem járna több támogatás).
Nem kétséges, zabáljuk a gyógyszereket, ha jól emlékszem olyan 350 milliárd forintba kerül a gyógyszerkassza évente. Vagyis lenne miből lefaragni, de én attól félek, hogy a gyógyszergyárlobbi vagy keresztbe tesz, vagy egy híg "reformot" fogadnak el.

- Közlekedés: 2013 elején debütálna az elektronikus útdíj. Információk szerint a most azzal kalkulálnak, hogy a hazai és külföldi teherautókra kivetendő díjból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. Az önkormányzatok a dugódíjból (csak a legnagyobb városok érintettek természetesen) és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat.
Dugódíj a nagyobb városokban? Még Budapesten is bevethetetlennek látszik. A megemelt gépjárműadó egy újabb sarc a gépjármű-tulajdonosoktól, a teherautókra kivetett útdíjat meg szépen megfizetjük a közértben.

- Egészségügy: Fix összegű egészségügyi hozzájárulás. A tervek szerint bevezetnek egy alsó korlátot a munkáltatót terhelő, jelenleg a bruttó bér 3 százalékát kitevő egészségbiztosítási járulékra. A minimális hozzájárulás összege 3-5 ezer forint között lehet. Ma az alacsonyabb jövedelmek utáni munkáltatói tb nem éri el ezt a szintet, a minimálbér után a 3 százalékkal számolva havi 2340 forintot kell befizetni. A fix minimumot az egyéni vállalkozóknak is be kellene maguk után fizetniük.
Ez szintén a "Csökkentsük a vállalkozások terheit és teremtsünk 300 ezer új munkahelyet" program része lehet ...

- Egészségügy: Hamburgeradó. Az egészséges életmódhoz, táplálkozáshoz nem illő ételeket, italokat fix összegű különadó sújtaná, mégpedig a színezett italokra (kólára), kávéra, édességre, egyes gyorséttermi ételekre.

Ennyi??? Remélem, hogy nem ...

Hát ez csak valami vicc lesz ... ezzel állunk ki az IMF meg a világ elég? Hamburger-tax? Ki dönti el mi egészséges és mi nem? A máj meg a körömpörkölt egészséges? Egy zsemle egy szelet hússal nem? Ha a kóla nem egészséges, akkor miért nem tiltják be? :) Ammennyi szart megeszünk, jóformán mindenre kivethetik a hamburgeradót ...

Ez a terv amúgy egy októberi vitairatban bukkant fel először, az adó neve "népegészségügyi termékdíj" lenne.
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség szerint "a klasszikus járulékbefizetések mellett más bevételek után kell nézni, a gazdasági racionalitás mellett ezt diktálja az igazságosság is. Jogos felvetés, hogy az egészségüket életmódjukkal súlyosabban károsító, és emiatt az egészségügyi ellátásokat jobban igénybe vevő emberek az ilyen termékek adóján keresztül nagyobb mértékben járuljanak hozzá a finanszírozáshoz, mint azok, akik egészséges életre törekszenek. Az orvosilag bizonyítottan egészségkárosító termékcsoportokat érintené, amelyek fogyasztása olyan mai népbetegségekhez vezet, mint az elhízás, magas vérnyomás vagy a különféle szívbetegségek"

A vitairat szerint három kategória után kellene az új adót megfizetni:
1, 10 százalékkal emelnék az alkohol és dohánytermékeket jelenleg is sújtó jövedéki adót, a többletet az egészségügybe forgatnák vissza;

2, a magas zsír-, cukor- és sótartalmú termékekre csomagolási egységenként 10 forint egészségügyi hozzájárulást vetnének ki,

3, "extrém adók": az extrém sportot űzőknek kellene megfizetni. Az extrém sportot választók esetén az életmentést, sérüléseik ellátását továbbra is a társadalombiztosításból finanszírozhatnák, viszont a rekonstrukciós beavatkozásokat és a rehabilitáció költségeit nekik kellene megfizetni. A szövetség ezt az egészségügyi hozzájárulást azoktól is elvárná, akik gyorshajtóként vagy ittas vezetőként sérülnek meg, mivel nagyon sok pénz megy el a kezelésükre, pedig erre a saját hibájukból van szükség.

A legfrankóbbat a dietetikus szakember nyilatkozta: "Az adó bevezetésével járó árnövekedés miatt főként az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők módosítanának káros étkezési szokásaikon, de meggyőzhetőek lennének azok is, akik fogékonyabbak az egészségükre."
Mert az úgy működik, hogy ha adó van a zsírra, akkor mindenki áttér az olívaolajra, ha adó van zsíros húsra, akkor mindenki inkább norvég vörös lazacot vásárol.


http://vastagbor.blog.hu/2011/02/10/nagy_szerkezeti_reformok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Ember, Aki Az Interneten Ny
  2011-02-10 18:13:21, csütörtök
 
  Az Ember, Aki Az Interneten Nyerte Meg A Választásokat

http://szebbjeno.blog.hu/2011/02/10/az_ember_aki_az_interneten_nyerte_meg_a_valas ztasokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit takargat a pilisi fideszes
  2011-02-10 18:08:54, csütörtök
 
  Mit takargat a pilisi fideszes önkormányzat? - A helyi Jobbik vizsgálódik
2010. augusztus 4. - 09:49

Üzleti titok a nép vagyonának eladása. Mit takargat a pilisi fideszes önkormányzat? A kisvárosi jegyző úgy gondolja, rá nem érvényes az üvegzseb törvény. Üzleti érdekekre hivatkozva megtagadta a dokumentumok kiadását a választópolgárok számára. Szerinte nem tartozik az emberekre a saját városuk piacterének eladása. A helyi Jobbik vizsgálódik.

"...A fent írtak alapján, a tárgybani napirendi pont anyagával kapcsolatban keletkezett előzetes dokumentumokat (előterjesztés, mellékletek stb.), és a későbbiekben, e tárgyban keletkezett dokumentumokat nem áll módomban Pilis Város Polgármesteri Hivatala részéről kiadni, - sem választópolgár, sem a településen működő szervezet részére..."

Egy államban a zsarnokság a sok helyi kiskirály összejátszása során jön létre. A zsarnokság letűntével, a helyi kiskirályok is buknak. De csak akkor, ha a helyi lakosságnak van mersze kipenderíteni helyéről a nyakán élősködő kis zsarnokot. Amennyiben nincs merszük, akkor azt kapják, amit megérdemelnek. Gyávaságuk jutalmául a helyi kiskirályok a végtelenségig pöffeszkedhetnek felettük. És szívhatják el a pénzüket, fosztogathatják továbbra is javaikat.

Pilis városának nevét az utóbbi időben a Sukoró Kaszinó ügyében ismerhettük meg. Amikor is egy jórészt Pilisen található telket Joáv Blum izraeli-magyar állampolgár törvénytelenül cserélt el a sukorói vízparton elterülő területre. Az egész ügy a korrupciótól bűzlik, a pilisi telket 600 millió forinttal túlértékelték, míg a sukorói földet 800 millióval kevesebbre értékelte föl a korrupciós pénzekkel "megzsírozott" illetékes hatóság.

Annak ellenére, hogy a Pilisi (fideszes többségű) Önkormányzatnál erről hivatalosan senki nem tud semmit, az egyszerű nép azért beszél. Mint ahogy beszél egy újabb több mint furcsának tűnő ügyről is, nevezetesen; saját piacterük eladásáról, úgymond "hasznosításáról" - nota bene, szerintük szó szerinti "elkótyavetyéléséről". Aminek részleteiről vérlázító módon, Pilis város jegyzője, dr.Csiki Gábor üzleti titokra (sic!) hivatkozva nem hajlandó tájékoztatni a lakosságot és a közvéleményt.

A Pilisi Önkormányzat jegyzője, dr. Csiki Gábor megtagadta a város piacterének értékesítéséről szóló dokumentumok kiadását, és ezzel az ügylet nyilvánosságra hozatalát - a kisváros gazdasági ügyeiben vizsgálódó helyi Jobbik alapszervezet elnökének, Zábrácki Lászlónak. Az erről szóló hivatalos levelezés, az elutasító levéllel együtt, a Szabad Riport megjegyzéseivel és kommentárjaival az alábbi linkre kattintva olvasható:

Forrás: Szabad Riport


http://szebbjovo.hu/node/3968
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudott a libsi szalámitolvaj
  2011-02-10 18:08:08, csütörtök
 
  2011-02-10. 15:09
Hazudott a libsi szalámitolvaj: nem azért lopott, mert nem volt pénze - hanem mert a vérükben van

Bakács Tibor korábban azt állította, hogy azért lopott el egy rúd szalámit a bevásárlóközpontból, mert "nem volt pénze kajára" (s ezzel egyben megjelenítette a jobboldali diktatúrában éhező ballibek sorsát), most viszont Hajdú Péter Frizbi című műsorának felvételén elárulta: valójában 10 ezer forint lapult a zsebében, s "csak a szeme kívánta meg a finomságot".
A liberális megmondóember korábban azt nyilatkozta, annyira nehéz anyagi körülmények közé került, hogy már ennivalóra is alig jutott az utóbbi hónapokban. Kérdés persze, hogy ki mit ért a szegénységen, Bakács ugyanis töredelmesen bevallotta, neki bizony nyolcvanezer forintja marad arra minden hónapban, hogy megéljen, ami azért nem jelent egyet az éhenhalással. Sőt, sok dolgozó ember örülne ma Magyarországon, ha a számlák kifizetés után ekkora összeget tudhatna a pénztárcájában. A KSH tavalyi adatai szerint például a havi létminimum (ez az az összeg, amely biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését) 19 356 forint egy főre.
- Jelenleg 400 forint van a zsebemben - mutatta az apróját a TV2 műsorvezetőjének sajnálkozva Bakács. - Ha minden hónapban kifizetem a jelzálogot, a sárga csekkeket és a tb-met is, akkor olyan nyolcvanezer forint marad a zsebemben, azt kell beosztani - jelentette ki.
És ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy pszichológusként dolgozó kedvese is visz pénzt haza, akkor igen ellentmondásosnak tűnik, hogy Bakács Tibor azért lopott, mert éhes volt. Inkább arról van szó, hogy nem tudott ellenállni valaminek, amit, ha nagyon akar, még ki is fizethetett volna. Ezzel persze ő is tisztában van.
- Álságosságot érzek, amikor felteszik nekem a kérdést, hogy miért nem csirkefarhátot loptam. Azért, mert az nem olyan finom. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a szegényeket sértettem meg, ezért pedig vezekelnem kell, amit meg is teszek. Elvesztettem a munkáim nagy részét, arról már nem is beszélve, hogy ezzel megbélyegeztem magam, hiszen a Settenkedőből Lopakodó lett - magyarázta Bakács, aki bevallása szerint "rettentően megbánta tettét". Már csak azért is, mert két nagyobbik gyermeke, a 11 és 13 éves lánya azóta szóba sem áll vele, akárcsak saját édesanyja - írja a Blikk.

http://kuruc.info/r/6/74101/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megújulás éve, ami kimaradt Or
  2011-02-10 18:00:08, csütörtök
 
  Megújulás éve, ami kimaradt Orbán beszédéből az a drága kenyér és az éhséglázadás + videó


Megújulás éve, ami kimaradt Orbán beszédéből az a drága kenyér és az éhséglázadás + videó
2011.02.10. 14:50

Ilyen még nem volt csak 1952-ben a Rákosi rendszer idején, hogy búzát kellett behozni Magyarországra! Abban az időben a kukoricát is szemre(darabra) mérték olyan drága volt. Nos lehet elemezgetni most mit kúrtak el. Tőzsdei spekuláció, természeti katasztrófák, mezőgazdaság bioenergiatermelésre való átállítása, globális klímaváltozás, Kína túlzott megnővekedett fogyasztása, háború, stb. Jön ez éhséglázadás? Legtöbben az egy kilós fehér kenyeret veszik és az emberek arra panaszkodnak, hogy csökkenek a jövedelmek, és közben az árak egyre emelkednek. A liszt 5o%-kal drágult december óta, a többi élelmiszer alapanyag pedig 3o%-kal, a kenyér pedig 400 forintot is eléri majd. Szó mint száz az USA-ból kell búzát behoznunk, hogy legyen kenyér, hogy a magyar bajuszán billegjen morzsa... Ekkora szégyen - mely a kárpotló rendszerváltásban gyökerezik - rég érte a magyart, mikor a Habsburgok,a Németbirodalom, majd a Szovjetunió éléskamrája volt az ország.Tőkaterebes lesz Borsodban? (A szlovákiai Tőketerebesen cigányok lázadtak fel és fosztogattak amit karhatalmi erővel vertek le) Tehát ez kimaradt, de van helyette havi 80ezerért közmunkaprogram, amit mondjunk úgy "csak egy látszatintézkedés"... Jólakni kevés lesz, éhendögleni sok.



Vajon lesz-e drága búzacipó? kérdeztük a nyári cikkünben. Most úgynéz ki, hogy drága lesz, de hogy lesz-e és miből az a jövő zenéje, és persze Monszanto cég jóvoltából - NemzetHír az MTI, Mfor, m1 Hírszerző után

A gabona és a liszt árának emelkedése miatt jelentősen drágulhat a kenyér a következő hetekben, szakértők szerint akár 400 forintra is felmehet egy kiló fehér kenyér ára.

Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke pontos számot nem mondott arra vonatkozóan, hogy hány forinttal drágulhat a kenyér, de jelezte: az alapanyagárak és az egyéb költségek, például az üzemanyagár emelkedése jelentősen növeli a pékek költségeit.

Elmondta: a malmok szerdán bejelentették, hogy egy-két héten belül 20 százalékkal emelkedik a liszt kilónkénti nettó ára, ami jelenleg átlagosan 106 forint. Az így kialakuló mintegy 127 forintos lisztárat a bejelentés szerint márciusban ismét 20 százalékkal emelik, így 152-153 forintra nő a nettó ár.

Varga László hangsúlyozta: a pékek költségeit nemcsak ez növeli, hanem az üzemanyagárak és a cukor árának emelkedése is. A kifliben és a péksüteményekben már cukor is van, amelynek ára az utóbbi időben ugyancsak jelentősen nőtt - emelte ki. A szállítási költség egy átlagos, 30 kilométeres fuvart figyelembe véve is már 15-18 százalékot tesz ki az összes költségből.

A pékszövetség elnöke nagy problémának látja, hogy a "kereskedelem nem akarja befogadni" az áremelést, kivárnak, ez pedig "tönkreteheti a pékszakmát", a sütőipari cégeket.

Hangsúlyozta: a sütőiparban 21-24 ezer foglalkoztatott dolgozik. Varga László elmondta: folyamatosan egyeztetnek a Vidékfejlesztési Minisztériummal a probléma megoldása érdekében.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője csütörtökön elmondta: az alapanyagárak emelkedése a kenyeret is drágítja, de az áremelésről "nagyon megfontoltan kell dönteni", mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók már néhány forintos áremelkedésre is érzékenyek. A vásárlóerő nem tudja elviselni ha megugranak az árak.

Jelezte: az Auchan maga gyártja a kenyeret, így legalább a benzinár emelkedésével összefüggő szállítási költségeket meg tudják spórolni.

A Tesco nem kívánta kommentálni a várható áremelkedést.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta, hogy jelenleg még folynak a tárgyalások a beszállítókkal a pékáruk áremeléséről. Szerinte ezek egy-két héten belül lezárulnak. A CBA célja, hogy a lehető legkisebb drágulás következzen be - jegyezte meg.

MTI- MFOR után

http://nemzethir.gportal.hu/gindex.php?pg=16523375&nid=5859881&honnan=Nem zeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.