Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gyarapodás?
  2011-02-07 21:05:32, hétfő
 
  Gyarapodás?

Azért van aki gyarapodik.



Semjén Afrikában vadászik

egyenlito.blog.hu/2011/02/07/semjen_afrikaban_vadaszik?utm_source=ketrec&utm_ medium=link&utm_campaign=index



Szameg! Már a hatvanas évek óta (új gazdasági mechanizmus) hallgatom, hogy még egy kicsit tartsak ki, aztán elrugaszkodunk és k..va jó lesz nekem! De valahogy sose lett! Azon túl, hogy unom már ezt a dumát, az időm lassan lejár. (Ha ugyan már le nem járt!) Valaki mondja már meg: mit vétettünk? És miért hülyítenek még mindig bennünket? Miért nem mondják, hogy dögöljetek meg, kit érdekeltek? Nekünk ugyan már mindegy, de a fiatalok talán még kezdhetnének valamit. Ám ha valaki még beveszi ezt a "majd 2014-ben ...."-t, ám tegye! Fogadja őszinte részvétemet!

Egyébként , nem gondoljátok kiomolyan, hogy kiáll és elmondja, hogy az egykulcsos adóval a br. 200 ezer alatt élők átlagosan 8-10 ezer forintal kevesebbet visznek haza.

A 2/3-nak megmagyarázzák, hogy kevesebb a fizetésed, drágább minden, de jobban élsz mint 4 éve. És elhiszik, mert a Viktor mondta.

A maradék 1/3 az meg ...... ........... az meg komcsi !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közhelyek és Rejtő-idézetek né
  2011-02-07 20:50:53, hétfő
 
  Közhelyek és Rejtő-idézetek nélkül: miről nem beszélt Orbán Viktor?

Hírszerző információ bullet 2011. február 07. 16:41

Kerülte a lényegi, konkrét kérdéseket Orbán Viktor évértékelőjében. A facebookon felvetett témákból hármat is beleszőtt beszédébe, igaz, választ nem adott a kérdésekre. Egy biztos, 2011 a megújulás éve lesz, ami az újjászületést, a küzdelmet és a küldetést foglalja magába.

Orbán Viktor évet értékelt, sok érdekes közmondást és ponyvaregényírót idézett, de nem beszélt az elmúlt több mint fél év legfontosabb történéseiről. Elkerülte a figyelmét az elmúlt fél év legsúlyosabb botrányává dagadt médiatörvény és általában a december-januári nemzetközi botránysorozat.

A miniszterelnöknek a Hírszezrző szerint leginkább a februárra ígért reformok részleteiről kellett volna beszélnie, ugyanis a piac várja ezeket és nagy valószínűséggel a kormány intézkedéseinek hitelességén múlik az is, hogy a nemzetközi hitelminősítők a bóvli befektetési kategóriába vágják-e az országot.
Nagy ívű beszéd, nulla konkrétum

Orbán Viktor január elején a Wall Street Journalnak és a Dow Jonesnak adott interjújában lengette be először, hogy február végén napvilágot látnak azok az intézkedések, amelyekkel mintegy 6-800 milliárd forintos kiadáscsökkentést és bevételnövelést ér el a kabinet, ezáltal biztosítja, hogy a magyar államháztartás hiánya tartósan 3 százalék alatt maradjon. Az ígéret szerint jelentősen csökkentik majd a munkanélküli segélyek összegét, vége lesz a tartós segélyezési korszaknak, felülvizsgálják a gyógyszerártámogatások és a tömegközlekedés rendszerét. Kiadáscsökkentő intézkedésként elképzelhető a rokkantnyugdíjasok juttatásainak felülvizsgálata is, amelyről Matolcsy György beszélt korábban.

A kormányfő egy szót sem szólt arról, hogyan fognak megvalósulni az említett intézkedések, reálisan mekkora megtakarítást hoznak majd és milyen ütemezésben. Orbán hallgatott arról is, mi a terve a kormánynak a második nyugdíjpillér bedöntése nyomán az államkasszát gyarapító ezermilliárdos nagyságrendű vagyonnal - bár szólt az államadósság csökkentésének igényéről, azt nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa választóit arról, mi a célja az állami nyugdíjalapba került egykori megtakarításaik mekkora részét fordítják adósságtörlesztésre.
Mindenkinek dolgozni kell

Akárcsak tavaly, a miniszterelnök 13. évértékelő beszéde előtt is arra kérte a lakosságot, hogy facebookos oldalán vessenek fel témákat, amelyekre válaszolhat hétfőn.

A kormányfő több mint 2000 kérdést kapott, ám szinte egyiket sem válaszolta meg évértékelőjében: a felvetések egy töredékét szóba hozta ugyan a beszédében, de konkrét megoldásokat nem vetett fel, sőt, a Facebookon hozzá intézet megjegyzések többségét teljesen figyelmen kívül hagyta.

Megújulás= újjászületés+küzdelem+küldetés
Fotó: Túry Gergely

,,Miért a kis keresetűeket sanyargatja most is (az új adóval) 10-15 ezerrel kevesebb a fizetés az új adó szerint?" - tette fel a kérdést az egyik rajongója. Orbán beszélt az adórendszer átalakításáról szerinte tavaly sikerült arányossá tenni a közteherviselést -, de arról egy szót sem szólt, hogy miért a középosztálynak kedvez az új szisztéma.

A bérekre más is kiért: ,,Annyi lenne csak a kérdésem, hogy mikor lesz a pedagógustársadalom megbecsülve? Gondolom tudja, hogy a pedagógusok már 9 éve semmilyen bérfejlesztést nem kaptak" Más arra volt kíváncsi, ,,mint kormánytisztviselőknek a béreink mikor lesznek rendezve?....Hisz a Földhivatalban a többségünk a bérminimumért dolgozik". A fizetések esetleges emelése, a közalkalmazottak, közszolgák bérének rendezése szintén nem merült fel az Orbán-beszédben. Azt viszont többször elmondta, hogy a 2013-2014-es felemelkedés és gyarapodás érdekében mindenkinek áldozatot kell vállalnia.

Egy fiatal lány a munkahelyteremtésről kérdezte a Facebookon a miniszterelnököt. Orbán hosszan beszélt arról, hogy kormánya meg fogja becsülni azokat, akik akarnak és tudnak is dolgozni - különösen az 50 év felettieket -, ám a beígért munkahelyteremtés nem került elő, sőt, most már konkrét számokról sem volt szó. Ezzel szemben tavaly még egy millió munkahelyet ígért Orbán Viktor.
Mi lesz a frankhitelesekkel és a benzinárral?

A svájci frank hitelesek problémája - melyet igen sokan érintettek a közösségi portálon - előkerült, de csak abban az összefüggésben, hogy a kormányfő megérti azokat, akik az árfolyam miatt féltik a jelzáloggal terhelt otthonukat, de arról nem beszélt, hogy miként akarja megmenteni őket a kormány - így a kormányváltás után beígért, hónapok óta halasztgatott eszközkezelő társaság ügye sem került elő.

,,Ön 2010 januárjában felháborodott nagyon sok emberrel együtt az benzinárak újabb drasztikus emelése folytán. Akkor a benzin adótartalmának csökkentését ígérte.... Most meg azt mondja, nem tehet semmit... Hogy is van ez? Tudtommal már Önök vannak kormányon? Nem gondolja, hogy ideje lenne végre felnőtt embereknek tekinteni a választókat? Lehet, hogy még messze van 2014, de azért annyira nem rossz az emberek memóriája" - hozta szóba az egyik kérdező a hétről hétre ,,történelmi árcsúcsot" döntő üzemanyagárak ügyét. Ám a kormányfő ezt a problematikát szóba sem hozta évértékelőjében.

Volt viszont szó az elszámoltatásról, legalább is annyiban, hogy a kormányfő szerint nagy ,,igény van az elszámoltatásra", azért Orbán azt ajánlotta az illetékes kormánybiztosnak, hogy ,,iparkodjon".


http://hirszerzo.hu/belfold/20110207_ami_Orban_beszedbol_kimaradt?honnan=Nemzeti_ Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Értékelhetetlen értékelő
  2011-02-07 20:42:16, hétfő
 
  Értékelhetetlen értékelő

barikad.hu
2011, február 7 - 18:52

A kormánypártoknak nagyon tetszett, az ellenzék azonban semmi konkrétumot nem tudott kihámozni Orbán Viktor országértékelőjéből. A Jobbik mindössze egyeten mondatban reagált a kormányfő beszédére.
Cikk Front kép - 280x185:

A kormánypártoknak nagyon tetszett, az ellenzék azonban semmi konkrétumot nem tudott kihámozni Orbán Viktor országértékelőjéből. A Jobbik mindössze egyeten mondatban reagált a kormányfő beszédére.

Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke sajtótájékoztató keretén belül fogalmazte meg észrevéteit Orbán Viktor évértékelője kapcsán.

A politikus felolvasta pártja egy mondatos közleményét a kormányfő beszédével kapcsolatban: Orbán Viktor mai beszédét a konkrétumok teljes hiánya miat képtelenség értkelni. De arra való tekintettel, hogy a sajtó munkatárainak megjelenése ne legyen felesleges, fűzött némi kommentárt a kormányfő évértékelőjéhez és elmondta azokat a lényeges kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban a mai nap választ várt a Jobbik.

Balczó Zoltán

Balczó Zoltán értékelte a beszéd hangnemét: kezdetben egy ,,stand up comedy" jellege volt, azt követően áttért egy szimbolikus tartalomra, amit életbölcsességeknek szánt, veretes közhelyek jellemezték, de semmi konkrétum nem hangzott el. Hozzátette: közvetve azonban egy dolog kiderült, a jövőben megszorítások várhatóak - ahogy Orbán Viktor az éveket egy-egy szóval jellemezte, 2014. lesz az első év, amikor lakosság is konstatálni tud valamit a gyarapodásból.

Az Jobbik alelnöke hangsúlyozta pártja nem azt várta a Fidesztől, hogy nyolc év szocialista-liberális nemzetrontó kormányzás után 2010 végére megvalósuljon a ,,Kánaán", de azt igen, hogy a legégetőbb társadalmi problémák érdekében jó irányba induljon el, és a kezdeti eredmények érzékelhetők legyenek. Elmondta: a legfontosabb a munkahelyteremtés, 2014-ig háromszázezer új munkahelyet vállaltak, miközben 2010 utolsó negyedévében huszonháromezerrel csökkent a állások száma. Tehát azt sem lehet látni, hogy ez a tendencia jó irányba indult volna el. Balczó Zoltán megjegyezte: a legfontosabb lépés sem történt meg, ami a kis- és középvállalkozók esetében a legfontosabb lett volna, az az élő munka terheinek a csökkentése, a járulékok csökkentése. Ugyanis az SZJA megváltoztatása, az társadalmilag igazságtalan volt.

Balczó Zoltán folytatta a felsorolást: pártja választ várt arra is, hogy mi lesz április után a kilakoltatási moratórium lejárta után a devizahitelesekkel, mi lesz azzal a rég bejelentett eszközkezelővel, amely mind a mai napig nem jött létre. Nyilvánvalóan azok a vérszegény megoldások, melyeket a Fidesz alkalmazott, azok nem jelentenek menekülést a többség számára április után. A Jobbik várta, hogy a nemzetsratégia esetében az egészséggel, az oktatással, a kultúrával kapcsolatban mit mond Orbán Viktor. Erre egyetlen értelmes mondata volt: a fiatal tehetségek hazahozatala külföldről. A nemzeti radikális politikus hozzátette: hogy ezt milyen módon kívánja megoldani a kormányzat, arról semmit nem mondott és arról sem, hogyan akadályozza meg, hogy végzett fiatal orvosok sokasága hagyja el az országot.

Az Országgyűlés alelnöke megjegyezte: a közbiztonság megteremtése tekintetében változás legfeljebb a rendőrségi statisztikákban van. A Jobbik úgy látja és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a legjobban veszélyeztetett régióban semmilyen előrelépés nincs a cigánybűnözés felszámolása terén. Balczó Zoltán idézett egy mondatot Orbán Viktortól: ,,igen, munkából kellene mindenkinek megélnie, vannak, akik akarnának dolgozni, de nincs lehetőség és vannak, akik nem akarnak." A Jobbik alelnöke hozzátette a miniszterelnök itt a tyúklopásra is célzott, de semmi eszközt nem mondott arra, hogy azok, akik döntően segélyekből élnek és nem akarnak dolgozni- akik alapvetően a cigányság köréből kerülnek ki-, őket milyen eszközzel lehet munkavállalásra késztetni.

A nemzeti radikális politikus elmondta: a Jobbik azt is várta, hogy a vállalt keleti nyitás tekintetében Orbán Viktor elmondja azt, hogy hogyan tudja kompenzálni azokat a lépéseket, amelyeket ellenzéki pártvezetőként negatív módon tett. Például annak idején az Egyesült Államokba való kiutazása előtt arról beszélt, hogy minden rossz keletről érkezett ebbe az országba. ,,Most, hogy keleti szél fújja" a vitorlánkat, vajon ezt az ellentmondást, hogy számolja fel. Annak idején a Grúz-Orosz konfliktus kapcsán egyértelműen az Egyesült Államok érdekét vállalva ment szembe Oroszországgal, ezeket után nincs mit csodálkozni azon, hogy Putyin elnök nem fogadta tárt karokkal. Tehát itt is valami választ kapnunk kellett volna, hogy próbálja ezt a nehéz kérdést megoldani.

Balczó Zoltán végül megjegyezte: a Jobbik számára az bizonyosodott be, hogy a Fidesz nem tudott semmilyen jövőképet nem tudott felrajzolni. A felemás, félemegoldásos programjaival nem tud választ adni a nemzetstratégiailag legégetőbb kérdésekre. Úgy tűnik, hogy a itt Jobbik programjában foglalt radikális lépések vállalása nélkül nincs kiút az ország jelenlegi helyzetéből.

LMP: Nem tudja, vagy nem akarja

Orbán Viktor évértékelő beszéde gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmazott arról, hogy a kormány miként akar fellépni azon súlyos problémák ellen, amelyekkel az országnak szembe kell néznie - reagált a miniszterelnök hétfő országértékelőjében elhangzottakra az LMP-s Jávor Benedek.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor ,,vagy nem tudja, vagy nem akarja elárulni", hogy miként kívánnak szembenézni ezekkel a feladatokkal.

Hangsúlyozta: a miniszterelnök nem beszélt arról, hogy a kormány hogyan akar segíteni a devizahiteleseknek, mit tartalmaz majd a ,,sajtóban már több ízben beharangozott gazdasági megszorító csomag", hogyan szabják át a magyar gazdaságpolitikát, de nem említette az oktatást, az egészségügyet és általában a nagy szociális ellátórendszerek reformját sem.

MSZP: Csak hangolás volt

Orbán Viktor miniszterelnök üres, halogató évértékelő beszédet tartott - reagált Mesterházy Attila, az MSZP elnöke hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő évértékelő beszédére.

Az MSZP elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy ez a beszéd sokkal inkább hangulati előkészítése volt azoknak a megszorításoknak, amelyeket a kormány februárban-márciusban be akar vezetni, mintsem egy ország évértékelő beszéde.

KDNP: Bátor lépések

Az elmúlt kilenc hónap bátor kormányzati lépéseit - a nyugdíjrendszer megmentését és az adórendszer átalakítását - emelte ki a miniszterelnök hétfői országértékelő beszédére reagálva a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek. Harrach Péter úgy fogalmazott: a kormányfő kettős szerepben mutatkozott be, a romeltakarító és veszélyre figyelmeztető, illetve a távlatokat és irányt mutató szerepben.

A legfőbb veszélyt - szavai szerint - az államadósság mértéke, illetve az a véget nem érő válság jelenti, ami különösen az eurozónán kívülieket fenyegeti - tette hozzá a frakcióvezető.

Kiemelte: amikor a miniszterelnök a veszélyeztetett országról beszélt, nem lehetett nem gondolni az elmúlt kilenc hónap "nagyon bátor kormányzati intézkedéseire", amelyek ahhoz kellettek, hogy a veszélyhelyzetet elkerüljük.

Ez a bátorság az adórendszer átalakítását és a nyugdíjrendszer megmentését célzó intézkedésekben mutatkozott meg - emelte ki a KDNP frakcióvezetője.

http://barikad.hu/%C3%A9rt%C3%A9kelhetetlen_%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91-20110207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó ha tudsz erről
  2011-02-07 20:35:56, hétfő
 
  Jó ha tudsz erről

A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik alkoholt fogyasztottak.
Ebből az következik, hogy a balesetek 77%-át olyanok okozzák, akik vizet, kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztanak.

Ezek az emberek tehát háromszor olyan veszélyesek!
Kerüld a társaságukat, tartsd magad távol tőlük!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az arab 1848 - Lovas István je
  2011-02-07 18:05:55, hétfő
 
  2011-02-07. 13:16
Az arab 1848 - Lovas István jegyzete

Emberemlékezet óta ennyire szánalmas és jelentéktelen szerepet nem játszott az Egyesült Államok a világpolitika színterén, az események után loholva és azokból gyakorlatilag kiszorulva. Ráadásul ott, ahol eddig az erőforrásainak szinte irracionálisan koncentrált ráfordításával hajszolta a most korszakos bukása előtt álló érdekeit: a Közel-Keleten. - Nem érdekel bennünket Amerika, nem érdekel bennünket Izrael: az egyiptomiaknak elegük van a külső befolyásból! - kiáltotta tegnap a BBC egyik tudósítója kamerájába egy harmincas éveiben járó kairói kormányellenes tüntető a Tahrír (Szabadság) téren.
Az Európai Unió - beleértve legbefolyásosabb tagországainak kormányait - dadogó és naponta változó szavai Egyiptomban még kifakadást sem érdemelnek. A komédiának vége. Vége a demokrácia és szabadság jelszavai mögé bújó - mint most kiderült -, rosszul választott érdekek évtizedeinek. Arról az Amerikáról és szövetségeseiről van szó, amelyek Bagdadban azt hangoztatták, hogy az ,,emberi jogok" érvényesülése érdekében is véghez vitt invázió után rángatták le amerikai tankkal a Szaddám Huszein-szobrot.
Ám mint kiderült, csupán hatvan bérelt ember ünneplése mellett, miközben e ,,szent szövetség" Tunéziától Jemenig az arab félhold országaiban a diktátorokat támogatta és támogatja mind e percig. Beleértve Algériát, Jordániát és Szaúd-Arábiát. Elérkezett ugyanis - a brit-pakisztáni történész, Tariq Ali kifejezésével élve - az arab 1848, amely egy rendőrnő pofonjával kezdődött, amikor méltóságában alázott meg egy alkalmi gyümölcsárusításból megélni próbált fiatal diplomást. Aki ezért elégette magát, és az általa meggyújtott forradalmi láng átterjedt a Közel-Kelet több országára.
Hillary Clinton két hónapja még azt az Egyiptomot nevezte a térség stabilitása sarokkövének, amelyet most szedtek fel a zsarnokság ellenfelei. Akik nem az iszlám fundamentalizmus érvényesüléséért, hanem az élhető emberi életért tüntetnek. Amerika Mubarak rezsimjét évi 2 milliárd dollárral támogatja, amelyből 1,3 milliárd katonai segély. ,,Made in USA" feliratú könnygázgránátokat lőttek a tüntetőkre, fejük fölött amerikai F-16-os vadászgépek röpködtek Hoszni Mubarak országában, aki annyiban különbözik az ott bebalzsamozott múmiáktól, hogy míg azok az antik világban modernnek számítottak, Mubarak a modern világban reménytelenül ósdinak.
Ami az európai hatalmakat illeti, legjobb lenne - de Washingtonnak is -, ha hallgatnának, főként miután a tunéziai diktátor kegyeit is élvező francia miniszter a forradalom első napjaiban rendfenntartó erőket ajánlott fel a ma már Szaúd-Arábiába menekült diktátornak. Miközben az álarcként viselt értékek felülete odasül. A nyugati hatalmaknak maradék becsületük megőrzésére - ha egyáltalán maradt belőle valami - az ,,umma", a magát egységesnek tekintő arab nemzet, de az egész muzulmán világ szemében legjobb lenne felhagyniuk átlátszó hazugságaikkal. S hogy a Nyugat retteg az iszlám fundamentalizmustól?
Biztos? Akkor vajon miért reszketnek az iszlám terroristákat is támogató wahhabita szaúdi uralkodóház uralmának fennmaradásáért, miközben egyre jobban elfordulnak a szekuláris (világi), demokratikus Törökországtól? Másrészt, ha - mint kiderült - érdekekről van szó, akkor azokat most higgadtan, ,,reálpolitikusan" újra kell gondolni. Elodázhatatlan végre megválaszolni a kérdést: vajon miért egy kis, a szomszédját megszálló ország status quója legyen továbbra is az amerikai és vele a nyugati világ külpolitikájának alfája és ómegája, tudomást nem véve a globális gazdaság stabilitásához elengedhetetlen, az energia nagy részét szállító közel-keleti országok népeinek emberi mivoltáról?

(MNO - Lovas István)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Receptnek kevés, beszédnek una
  2011-02-07 18:03:19, hétfő
 
  2011-02-07. 17:47
Receptnek kevés, beszédnek unalmas - évet értékelt a kormányfő


Balra dőlt kormányfő2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás éve lesz, amikor új alkotmányos alapra helyezzük az országot, 2012 az elrugaszkodás éve lesz, 2013 az emelkedés éve lesz, míg 2014 a gyarapodás éve lesz - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök hétfői évértékelő beszédében, és talán ennyi elég is lenne, hogy összefoglaljuk a miniszterelnök ,,évértékelőjét".
Az idézőjel indokolt, ugyanis értékelést nem, öndicsérést igen, konkrét lépéseket felvázoló terveket pedig egyáltalán nem hallhattunk Magyarország miniszterelnökétől.
Ez valójában a 13. alkalom, hogy együtt lehetünk - mondta Orbán. Egy gyors fejmatek után hozzátette: most tizenharmadszor lehetünk itt, ez azt jelenti, hogy bennünket nem fog sem a golyó, sem a vas. Nincs időnk várakozni, és hálát adunk az Istennek, hogy idáig elhozott minket - hangsúlyozta a miniszterelnök. Orbán kijelentette, lassan úgy áll itt, mint egy politikai veterán, aminek megvannak az előnyei. ,,A határidő fontos, a terv is fontos, de a legfontosabb, hogy a terv és határidő ne szerepeljen egy mondatban" - és ez minden bizonnyal rengeteg humoristának ad majd okot egy jó poénra, ugyanis kapásból cáfolta saját magát a miniszterelnök.
Orbán elmondta, hogy rengeteg kérdést és tanácsot kapott az elmúlt napokban, ,,nem veszett ki a magyarokból a közélet iránti érdeklődés" - ám az ezekre, többnyire a megélhetéssel, eladósodottsággal összefüggő kérdésekre értékelhető választ nem adott a kormányfő.
,,2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás éve lesz, amikor új alkotmányos alapra helyezzük az országot, 2012 az elrugaszkodás éve lesz, 2013 az emelkedés éve lesz, míg 2014 a gyarapodás éve lesz." - jelentette ki. Azt viszont továbbra sem sikerült megtudni, hogy miként kívánja az állampolgárok és az állam eladósodottságának problémáját megoldani, ahogy a cigánybűnözés visszaszorításáról sem hallottunk értékelhető terveket.
Továbbá: az sem derült ki, bár a munkahelyek fontosságát többször is hangsúlyozta Orbán Viktor, miként lát neki a 2/3-ad a munkahelyteremtésnek.
Orbán Viktor láthatóan nem akar bővebbet elárulni a Fidesz jövőbeni terveiről. Az oly fontos alkotmányozás kérdésről csak annyit tudtunk meg, hogy a jelenlegi alkotmány nem jó, de amit most ők csinálnak, az jó lesz. A kijelentés első felével mélyen egyetértünk, ám mint gondolkodó polgárok jó néven vennénk, ha a készülő új alaptörvény koncepciójáról többet is megtudhatnánk. Amit eddig tudunk, az ugyanis élesen ellentmond a Fidesz elnöke szavainak. Szili Katalin és egyéb kétes elemek beemelése az alkotmányozási folyamatba erősen megkérdőjelezi, hogy valóban a nemzet számára készül az új alkotmány, vagy csak a politikai elitnek. Így, ezen évértékelő után, hajlamosak vagyunk ez utóbbira szavazni, tegyük hozzá minden álszerénység nélkül, a jogunk megvan hozzá.
A képi elemekkel erősen teletűzdelt miniszterelnöki beszédből csak annyit sikerült megtudnunk, hogy, amit eddig a kormány művelt, az mind szép, jó és hasznos. Örülnek az egykulcsos adónak, a bank- és multiadónak, meg mindennek, ami az ő nevükhöz köthető.
Azt viszont nem mulasztotta el a miniszterelnök, hogy a félelemre alapozva elhintsen olyan gondolatokat, amelyek a tábor egybetartásának kérdését hosszú időre megoldhatják. Ilyen a múlt visszatérésétől való félelem belebegtetése, valamint az új, mindenki által jósolt válság bekövetkezte.
Van némi igazság ezekben a gondolatokban, épp csak azt nem tette hozzá Viktor, hogy a múlt, az MSZP visszatérése csak azért vált politikai realitássá, mert a rablópárt jogos lefejezésének lehetőségét elbaltázták Viktorék. Gyurcsány, Draskovics, Oszkó, Bajnai stb. továbbra is szabadlábon vannak, az elrabolt vagyonból pedig nyugodtan építkeznek, nehogy alkalomadtán visszatérhessenek. Ha így folytatja Viktor és kormánya, akkor lesz rá alkalom.
A soron következő válságokkal kapcsolatos gondolatához csak annyit fűznénk hozzá: mindenki tudja, hogy maga a rendszer, a hitelekre épülő lufigazdaság rendszere a rossz. Mégis, úgy Orbán Viktor, mint a politikai elit ragaszkodik ehhez a rendszerhez, azon csak korrigálásokat, szépészeti beavatkozásokat hajtanának végre, ami édeskevés. Kőkemény gazdasági protekcionizmus nélkül az a magyar ipar, szolgáltatás és tőke is elvész, ami még megmaradt.
Orbán Viktor beszédéből kétségkívül kihallható volt egyfajta nemzeti szuverenitás visszaállítására való törekvés - főként hívei hallják ezt bele "Viktor-Viktor" beszédébe. A kérdés csak az, hogy akar gyarapodó, sikeres Magyarországot egy olyan államfő, amelyik bagatellizálja a minket deklaráltan felvásárolni szándékozó, ingatlanpanamákban magas arányban részt vevő (ld. Sukoró) izraeli térnyerés tényét, illetve ezen üzleti körök számára szinte már ajánlja hazánkat, ahol befektetési lehetőségeket kínál nekik. Talán egy miniszterelnöktől nem lenne elvárható, hogy - ha már származási alapon nem válogat a tőke mögött álló személyek között - előbb a hazai szektort hozza helyzetbe, csak utána csábítgassa a külföldi tőkét?
Konkrét intézkedéseknek még a látszatát is kerülte a kormányfő, így nem tudjuk, hogy mi vár ránk 2011-ben. Az egészben viszont pont ez az ijesztő, ha ugyanis igaza van Viktornak, hogy az utolsó lehetőség áll előttünk, akkor ez receptnek édeskevés volt.

Kuruc.info
(Kép: Index)

http://kuruc.info/r/2/73932/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendet a Becsület Napján!
  2011-02-07 18:01:39, hétfő
 
  Rendet a Becsület Napján!


A napokban olyan írások jelentek meg különböző helyeken, melyek előrevetítik a Becsület Napja alkalmából tartott rendezvények elleni hatósági fellépéseket. A hangulatkeltő írások szinte provokálják a feszültséget, már-már elvárják, hogy végre történjen már valami jó kis fasisztás botrány. Ki kell ábrándítanunk a várakozókat: ha rajtunk múlik, nem fog!

Olvashatunk rendőrségi készülődésről, bizonytalan helyzetről, és ,,illetékes" nyilatkozatokról. Közöljük, hogy ebbe az utcába nem vagyunk hajlandóak belemenni - bárkinek legyen is érdeke a botrányt előidézni. Nem fogunk a médiatörvényen cirkuszoló EU-cionizmusnak a keze alá játszani, de kormányzati provokációnak sem ülünk fel.

Illetékes szervezőink senkinek nem nyilatkoztak, és ezután sem fognak. Nem kívánunk semmiféle közszereplést. A sajtó képviselőit sem hívtuk meg. A történéseket magunk dokumentáljuk, elejétől a végéig, és folyamatosan továbbítjuk.

A kormány számára a nyilvános ünnepségek megakadályozása nem presztízs-, hanem taktikai kérdés. Nyilván a látszatát is kerülni akarják még annak is, hogy nem lépnek fel a ,,szélsőségesekkel" szemben. Pláne annak tekintetében, hogy a zsidó filozófusokat megpiszkálták, és általános cionista visítás van a kormány ellen. Ezért részükről teljesen érthető az ünnepség tiltása - ezért sem erőltetjük a nyilvános, köztéri rendezvényt. Azonban ha ezt arra hegyeznék ki, hogy bennünket hajkurásznak közterületen kívül, az meglehetősen árulkodó lenne.

A rendőrségi készültségen különösebben nem csodálkozunk, ez már napirendszerű. A hivatalos közlés szerint a rendőrség békés és törvényes rendezvényeket biztosítják, a gyülekezési joggal visszaélőket pedig úgymond az arányosság elvét betartva feloszlatják.

Mivel mi semmiféle köztéri rendezvényt nem tartunk, sem bejelentéssel, sem anélkül (pláne ,,hatósági tiltás ellenére"), így gyakorlatilag ütközőpontunk nincs. Az ünnepségünkre érkezők a várost a legrövidebb úton elhagyják, a gyülekezési pontról érkezés után folyamatosan tovább is mennek, ha nem történik akadályoztatás.

Az esetlegesen kivezényelt rendőrséggel egyeztetünk, velük együttműködünk. Erre felhívjuk bajtársaink és minden résztvevő figyelmét is! Semmiféle provokációt nem tűrünk! ,,Kiszámíthatatlan" viselkedés nincs, a rendbontókat magunk adjuk át a szerveknek.

Végül pedig: semmiféle bizonytalanság nincs! Az emlékezést méltóképp meg fogjuk tartani!


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2011. február 07.

http://www.jovonk.info/2011/02/07/rendet-becsulet-napjan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mubárak izraeli cég kifejleszt
  2011-02-07 17:53:39, hétfő
 
  Mubárak izraeli cég kifejlesztette technológiával blokkoltatta az egyiptomi internetet


Aki jóban akar lenni az amerikai adminisztrációval, annak Izraelnek meg kell felelnie.
Mon, 2011/02/07 - 16:22


Az izraeli Start-up Narus cég fejlesztette ki azt az internetes kapcsolat blokkolására alkalmas programot, amellyel Huszni Mubárak egyiptomi diktátor több mint egy héten keresztül megakadályozta, hogy Egyiptom polgárai a világhálón megszervezzék a korrupt rezsim ellen tiltakozó akciókat.

Az izraeli Narus (a latin szó jelentése: szakértelem, szakértő) cég legkeresettebb terméke az angolul ,,NarusInsight"-nak nevezett nagy teljesítményű számítógép, amelyet a világ vezető titkosszolgálatai használnak, s amellyel egy időben lehet lehallgatni igen sok telefon- és videóbeszélgetést a világ bármely pontján.

Az izraeli Narus cég a Telecom Egypt nevű egyiptomi telefon- és internetszolgáltató legfőbb leszállítója. A Telecom Egypt pedig a Mubárak-rezsim utasítására szinte teljesen megbénította az egyiptomi internetes szolgáltatásokat. A Narus cég által kifejlesztett programmal le lehet hallgatni, és manipulálni lehet a Twittert és a Skypet is. A Narus cég legfőbb megrendelői a már említett Telecom Egypt, Pakistan Telecom Authority és a Saudi Telecom, azaz, az iszlám világon belül csupa Amerika-barát, sötét diktatúra.

A Narus amerikai székhelye előtt az egyiptomi forradalom kitörése utáni napokban tüntetés volt, amiért a cég a Mubárak-rezsim szolgálatába állította az internetes szabadságot korlátozó technológiát. Gondoljuk, reméljük, hogy a budapesti székhelyű Narus Kft.-nek (amelynek jelszava: ,,Az információk meghosszabbítják az életet") semmi köze a hasonló nevű izraeli céghez.

(Hering József - Kuruc.info)


http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_02_07_mubarak-izraeli-ceg-kifejlesztette -technologiaval-blokkoltatta-az-egyiptomi-inter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Settenkedőt felfüggesztették a
  2011-02-07 17:52:04, hétfő
 
  Settenkedőt felfüggesztették a szalámi miatt

2011. február 07. hétfő, 15:55


A Klubrádió egy hónapra felfüggesztette Bakács "Settenkedő" Tibort, miután a Blikk megírta, hogy a műsorvezető péntek éjjel téliszalámit lopott a budaörsi Tescóból.

Szalámival settenkedő

Legalább egy hónapig szünetel Bakács műsora Klubrádióban. A lopáson ért "Settenkedő" a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy vállalja az esetért a teljes felelősséget. Azért lopott, mert éhes volt, és nem volt pénze ennivalóra.

Bünti

Most azonban a Klubrádió weboldalán található közlemény szerint a médium megdöbbenve értesült az esetről. A csatorna szerint Bakács Tibor minden bizonnyal tudja, hogy az, amit elkövetett sokkal nagyobb hiba, mint amekkora bűn. Megsértette azokat is, akik lelkes hívei, hűséges hallgatói voltak a Klubrádióban, megsértette a Klubrádiót is. A rádió vezetői ezért úgy döntöttek - a hallgatók érzéseire is tekintettel -, hogy legalább egy hónapig szünetel Bakács Tibor műsora.

Az esetről írt publicisztikánkat itt olvashatja a kedves olvasó. Bakács Tibor volt egyébként az egyetlen, aki a liberális oldalról elfogadta a Bombahír meghívását a Médiatörvényről a szerkesztőségben tartott nyílt vitára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gáz Izraeltől - Energia-közpon
  2011-02-07 17:49:01, hétfő
 
  Gáz Izraeltől - Energia-központ Magyarországon


"Nos, ez lehet a titkos terv arra vonatkozóan, hogy a zsidó államot az így szerzett gázbevételekkel tartsák mesterségesen életben, ha az amerikai nagy testvér gazdaságilag megroppan és elzáródnak a most még folydogáló támogatások csapjai. Izrael rabolt 'Gáza előtti' gázával ellátni Közép-Európát és az oroszokat kikapcsolni - vagy legalábbis visszaszorítani - a rendszerből. Ezt úgy hívják: két legyet egycsapásra, vagy ahogy a zsidó mondja - ügyes!..."

'Energiamezők Magyarországon' címmel jelent meg néhány évvel ezelőtt egy írás, amely mintegy összeesküvés-elmélet módján, a fantázia eszközét is felhasználva mutatta be egy titkos elképzelés előkészületeit. Iskolapéldája annak, hogyan lehet egy valóban létező - bár más módon megvalósítandó - titkos elképzelést a nyilvánosság előtt komolytalanná tenni és a valódi hátteret elfedni úgy, hogy a továbbiakban nevetség tárgya legyen a kérdést esetlegesen föltárni óhajtó személy. Ez a történet akkoriban Gyurcsány Ferenc szerepére és személyére volt kihegyezve, de mit sem jelent magának a 'bábnak' a személye, ha egy nagyívű elképzelés esetén az bármikor lecserélhető, helyettesíthető. Nem kívánjuk az akkori írás valóságtartalmát elemezni, de annyit megjegyezhetünk, hogy minden nagy átverés, vagy megvezetés legalább kilencven százalékban igazságot és valódi tényeket is tartalmaz.

Orbán Viktor mostani elképzelésével és erőfeszítéseivel kapcsolatban azonban fel kell hívni a figyelmet annak következményeire és lehetséges céljára. Már tavaly írtunk róla, hogy Bakuban tárgyalásokat folytatott, egy a Nabuco-hoz hasonló, másik gázvezeték megépítésével (AGRI) kapcsolatban az orosz érdekekkel szembe menve. Akkor megállapítottuk - orosz szakértők véleményét is tanulmányozva -, hogy onnan egy gramm gázt sem tudnak szállítani, mert az oroszoknak olyan szerződésük van, amely alapján fölvásárolhatják a térség teljes kitermelését is, ha akarják - és miért ne akarnák... A vezetéket meghosszabbítva lehetne ugyan gázt venni Iránból, de a cionista érdekek miatt ezt nem fogják megtenni.

Honnan lesz gáz, az úgynevezett 'diverzifikációnak' a kiépítésérhez?

Először is nézzük meg, mi az, amit biztosan meg tudnak Közép-Európában valósítani. A napokban Orbán Viktor a szlovákokkal egyezett meg a két ország közötti gázvezeték építéséről, de azt is meglebegtették már, hogy a térség szinte összes országát össze kívánják kapcsolni vezetékekkel, hazánknak központi, elosztó szerepet szánva, és a teljes energetikai rendszert, beleértve az elektromos hálózatot is egységesíteni akarják az egész Unió területén valamikor a jövőben. A legnagyobb hangsúlyt azonban az észak-dél irányú gázszállítási elképzelés kapja, mivel Dél-Európa irányából egészen Lengyelországig szeretnék kiépíteni a gázvezetéket. Szerbia beléptetése az Unióba azért vált fontossá, hogy a cső déli vége is biztosítva legyen a kontinensen. A minap a szerb hazafiak nagy létszámú tüntetést tartottak a kormányzat nyugati irányultsága miatt, talán ösztönösen érzik, hogy ezzel nincs minden rendben, még ha összefüggéseiben nem is látják át a teljes képet...

Az egyik cél egyértelműen Oroszország kikapcsolása és gazdasági gyengítése, mivel várhatóan a putyini vezetés még hosszú évekig megmarad az Oroszországi Föderációban és az ország cionista gyarmatosítása egyelőre - de reményeink szerint soha - nem lehetséges. Ezt így nem fogják kimondani, helyette Magyarország biztonságos és többirányú energiaellátásának legendáját - a 'diverzifikációt' - pufogtatják, amivel csak saját rajongótáborukat etethetik meg, de nem bennünket. Orbán látszólagos keleti nyitása - a közel-keletit leszámítva - csupán a szavak szintjén létezik, legalábbis az oroszok irányában. A kétkulacsos politika - mint láttuk - Lukasenkónak sem 'jött be', és az oroszok sem ostobák, pontosan tudják hányadán állnak Magyarország jelenlegi kormányzatával.

Akkor honnan jön a gáz?

A minap fölrobbantották az Egyiptomot Izraellel összekötő gázvezetéket, ami egy intő jel, mi vár a cionista érdekekre az észak-afrikai és közel-keleti iszlám ébredés után. Tehát a gázellátás innen elképzelhető esetleg, de nem akkor, ha Magyarország tartalék Izrael marad... Ezen kívül a Gáza és Libanon előtti újonnan föltárt tengeri gázmezők vannak a környéken, amit a zsidó állam - a saját szlengjüket használva - egyszerűen 'lenyúl' Libanon és a palesztinok elől.

Nos, ez lehet a titkos terv arra vonatkozóan, hogy a zsidó államot az így szerzett gázbevételekkel tartsák mesterségesen életben, ha az amerikai nagy testvér gazdaságilag megroppan és elzáródnak a most még folydogáló támogatások csapjai. Izrael rabolt 'Gáza előtti' gázával ellátni Közép-Európát és az oroszokat kikapcsolni - vagy legalábbis visszaszorítani - a rendszerből. Ezt úgy hívják: két legyet egycsapásra, vagy ahogy a zsidó mondja - ügyes! Az már csak hab a tortán, hogy pont itt nálunk szemelték ki a zsidó tartalék államot, így minden együtt lesz, ami fontos számukra: energia-központ, ivóvíz, termőföld, olcsó rabszolgák. Ha létezik valahol Kánaán, akkor ez az. De hogy kinek a számára lesz itt Kánaán, ahhoz még nekünk is lesz egy pár szavunk - meg más jelentős hatalmaknak is...

Kun András - Jövőnk.info
2011. február 07

http://www.jovonk.info/2011/02/07/gaz-izraeltol-energia-kozpont-magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.