Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A Trianon elleni tiltakozás eg
  2011-06-11 09:02:01, szombat
 
  2011-06-10. 17:16
A Trianon elleni tiltakozás egyenlő az antiszemitizmussal - a zsidók szerint

,,Antiszemita bekiabálások az első világháborút lezáró békeszerződés elleni budapesti fölvonuláson" címet viseli az az izraeli beszámoló, amely az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma nevű világhálós kiadványban látott napvilágot. A cionisták lopott videóval és fényképekkel ,,támasztották alá" a hazugságaikat.
A jelek szerint a Szent Korona Rádiótól ellopott, a szerzőséget persze nem föltüntető film- és fotóanyag kitételével igyekeznek a zsaroló cionisták újabb hangulatot kelteni Magyarország és a magyarság ellen. Ezúttal a nemzet gyásznapját, pontosabban az arra történt budapesti megemlékezést használták ki a hazudozásaik terjesztésére. Jellemző az erkölcsi szintjükre, hogy a videó első részében látható állóképek vissza-visszatérő főszereplője egy mozgáskorlátozott, kerekes székkel közlekedő asszony.
Mit akartak ezzel bizonyítani a saját aljasságukon kívül?
A mások hazáját, házait és egész életterét elrabló, leromboló és bitorló társulat a magyar nép Trianon miatti fájdalmán gúnyolódik, igyekszik azt beállítani, kihasználni a saját propagandisztikus, zsaroló céljaira. Végignéztük és hallgattuk az általuk csatolt kép- és hanganyagokat, ám nem hallottunk, láttunk ,,antiszemita bekiabálásokat". Na persze, ezúttal sem tetszett nekik a piros-fehér-zöld és az Árpád-sávos lobogó.
A nevét alá nem író ajvékoló tudósító a többi között ezt írja: ,,A háromszínű nemzeti lobogókat és piros-fehér zászlókat lengető, a szélsőjobbal azonosítható tömeg elhagyta a teret és a közeli szerb, román és szlovák nagykövetség felé menetelt. A tüntetők ,,Igazságot Magyarországnak" föliratos transzparenst vittek, és antiszemita bekiabálások közepette azt üvöltötték, hogy ,,Trianon!" (Nos, itt rosszul fülelt a héber füles, mert csak a második szavát hallotta a 91 esztendő óta hangoztatott óhajnak - H. J.)
Meg kell jegyeznünk, hogy a Magyarországgal és a magyarsággal kapcsolatos hazudozásaival nem először kirukkoló izraeli portál a föltüntetett logók tanúsága szerint az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség támogatását élvezi. Nomen est omen.

Hering József - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/26/80392/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: nem fogjuk mérgezni az
  2011-06-11 08:41:54, szombat
 
  Putyin: nem fogjuk mérgezni az embereinket a WTO-ért

Az Európában az elmúlt hetekben terjedő fertőzés miatt Oroszország június 2-án import-tilalmat vezetett be minden Európai Unióból származó zöldségre. A hasmenést okozó fertőzést egy ez idáig ismeretlen baktérium okozza, és eredetileg Németországban bukkant fel, hétfő estig 21 ember halálát okozta, több mint 2500 ember pedig kórházba került.

A hasmenéses járványt okozó, bizonytalan eredetű fertőzés miatt az orosz főtiszti orvos, Gennagyij Oniscsenko import tilalmat rendelt el az Európai Unióból származó zöldségek ellen, írja a Lenta.ru orosz lap. A tilalom kezdetben csak Németországgal és Spanyolországgal szemben került bevezetésre május 30-án, azonban miután ismertté vált, hogy még mindig nem tiszták a fertőzés terjedésének és származásának a részletei, június 2-án az összes EU-s országból származó zöldségeket tiltották ki Oroszországból. Az orosz hipermarketekből tömegével vonták ki az Európából származó friss mezőgazdasági termékeket, miközben az orosz állampolgárokat felszólították arra, hogy lehetőség szerint inkább hazai termékeket vásároljanak.
Kattintson és nézegessen képeket Moszkváról!

A hasmenéses járványt okozó baktérium eredetét még mindig nem derítették ki, bár az elmúlt napokban több vélt kórokozó is felmerült: eredetileg a spanyol uborkákra gyanakodtak, mint hordozóra, ez a verzió azóta megdőlt. A fertőzés nagy pánikot okozott Európa szerte, és a spanyol termelők ez idáig több mint 200 millió eurós kárt szenvedtek, de jelentős kár érte a német mezőgazdaságot is.

Június 5-én egy újabb verzió merült fel: német kutatók azzal álltak elő, hogy a fertőzés okozói az egyik alsó-szaxón farmon, Bienenbuettelben termesztett szója-csírák lehetnek, amit az látszott alátámasztani, hogy Bienenbuettel gyakorlatilag mindenhová szállította a termékeit, ahol a későbbiekben járvány alakult ki. Azonban június 6-án ez a verzió is rossznak minősült, miután a laboratóriumi vizsgálatok nem igazolták a feltevéseket. Így a járvány kórokozója továbbra is ismeretlen marad.

Az orosz egészségügyi szervek szerint a tilalom mindaddig lesz érvényben az EU mezőgazdasági termékei ellen, amíg azok nem tesznek eleget a következő négy feltételnek: az európai tudósoknak ki kell deríteniük, honnan származik a fertőzés, mi okozza, hogyan terjed, illetve meg kell fékezniük a további megbetegedések számát.

Az Európai Bizottság élesen elítélte Oroszország lépését, mert szerintük az import tilalom nem igazságos, hiszen csak Európa bizonyos részében lépett fel (Németországban), tehát a többi országot büntetni miatta nem fair. Az AFP adatai szerint az EU és Oroszország közötti zöldség import forgalom eléri a 600 millió euró értéket.
Gennagyij Oniscsenkónak fájhat a feje az
európai járvány miatt

Miután azonban Oroszország nem reagált kívántképpen a EU-s felszólításokra, előkerült az is, hogy az import tilalom esetleg Moszkva WTO-s tagságát is veszélyeztetheti: az EU szerint ugyanis az ellentétben áll a WTO belépéséhez szükséges szabályokkal. Ezt a WTO EU-s bizottságának vezetője, Fernando Valenzuela jelentette be.

Az ügy eljutott az orosz miniszterelnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz is, aki az Európai Bizottság és a WTO delegáció nyilatkozataira reagálva azt mondta, hogy tagság ide vagy oda, de ,,nem fogjuk mérgezni az embereinket", idézte a kormányfőt a RIA orosz hírügynökség.

Arra várunk, hogy a partnereink legalább megnevezzék ennek a járványnak a forrását" - mondta Vlagyimir Putyin pénteken.

Oroszország már majdnem két évtizede a WTO tagjává szeretne válni, és az elmúlt egy évben úgy tűnt, hogy ez végre sikerül is: mind az Európai Unió, mind az Egyesült Államok támogatták a csatlakozást, és Kreml ígéretei szerint már akár 2011-ben taggá is válhatnak.


http://kitekinto.hu/europa/2011/06/07/putyin_nem_fogjuk_mergezni_az_embereinket_a _wto-ert/

Ilyet egy álmagyar kormánytagtól soha nem fogunk hallani!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti gyásznapunk - 2011. jú
  2011-06-11 08:30:32, szombat
 
  Nemzeti gyásznapunk - 2011. június 4.


2011. június 4. 01:58:54

1920. június 4.-én írattatták alá Magyarország képviselőivel a trianoni békediktátumot. Úgy, hogy meg sem hallgatták a magyarokat. Békeszerződésnek gúnyolják azt, amiben a Magyar Királyságot életképtelenné csonkították, elszakítva területeinek 2/3-t, magyar nyelvű lakosságának 1/3-t. A mondvacsinált indok, hogy a magyarok a nemzetek börtönét valósították meg területükön és ezért az addig egyetlen több nemzetiségű országból faragtak négyet - ahol az oda került magyarok aztán valóban börtönnek érezhették a világukat.

A szerződésekben a szerződő felek egyaránt vállalnak kötelezettséget és biztosítanak egymásnak jogokat. Megegyeznek. A Trianoni ún. békeszerződésben szó sem volt megegyezésről, hiszen a magyar felet, akinek a kárára rendelkeztek, meg sem kérdezték. Szerződést említenek, ahol az utódállamokat elvileg kötelezték a nemzetiségek önrendelkezési joga tiszteletben tartására - és amit a magyarok kivételével sehol sem tartottak be. Az országrablók a magyar nemzetiségek teljes felszámolását megcélzó politikát folytattak - és 91 év elteltével folytatnak ma is. A hangoztatott wilsoni önrendelkezés elve ellenére senkit sem kérdeztek meg, hogy valójában hová is akarnak kerülni, merthogy tudva tudták, hogy többen - pl. a horvátok - nem akartak elszakadni a Magyar Királyságtól. Az egyetlen kiharcolt népszavazás Sopron és környékén történt, ahol a lakosság elsöprő többséggel a maradásra szavazott - ezzel gyakorlatilag áthúzva a magyar népesség köré font szláv gyűrű szándékát.

Jűnius 4.-ét immár a hivatalos magyar politika is nemzeti gyásznappá nyilvánította - ami ellen a szomszédos államok szószólói hevesen tiltakoznak, és a szerződés megsértését hangoztatják. A diktátum ugyanis magába foglalt olyan tételeket is, hogy a magyarok a diktátumról nem emlékezhetnek meg másként, mint a szomszédaik: örülniük kell és nem szabad keseregniük rajta, mert azzal a bosszúvágyukat fejezik ki. Márpedig a büntetés ellen lázadni, a végrehajtók ellen bosszút forralni súlyosabb bűn, mint amiért az ítélet megszületett.

Ma viszont az ország köré vont, a magyarokat kisebbségi sorban tartó gyűrűben még mindig dühöng a magyar gyűlölet. Magyarokat vernek félholtra magyarságuk miatt - és ezt a 'fejlett' 'demokratikus', 'liberális' nyugat mosolyogva veszi tudomásul. Sőt, ha a magyarok tiltakoznak ellene, még a magyaroknak mennek neki: soviniszták, nacionalisták, fasiszták... és sorolhatjuk a becsmérlő jelzőket. Ha pedig a megbélyegzés ellen fölemeljük a szavunkat azonnal revizionizmust üvöltenek - és visszhangzik egész Európa az őket támogató kórustól.

Mi ennek a gyűlöletnek az oka? Mivel érdemeltük ki ezt a hangos, megvető utálatot? Miért bünteti a magyarokat Európa magát haladónak, műveltnek vélő része? Mit követtünk el ellenük?

Válaszunk: mert más a kultúránk, mint az övéké és nem értik, nem is akarják megérteni a különbséget. Másrészt talán leginkább azt, hogy az ún. 'büntetést' eltűrjük, elviseljük, a diktátumot végrehajtjuk - aztán még sem vagyunk hajlandók elpusztulni, rabszolgaként működni a kezeik alatt. Talpon maradtunk, még a nagy gazdasági válság idején is és a ránk szabott mérhetetlen gazdasági terheket teljesítve emelkedő szakaszba léphettünk. Régen ismert társadalomfilozófiai tapasztalat, hogyha valaki egy másikat úgy bánt, hogy az ártatlan, és nem védekezik, akkor a bántó fél lelkiismerete megnyugtatására akár a gyilkosságig is elmegy, csakhogy bizonyítsa: akit bántalmaz, az bűnös! Mennél inkább nyilvánvaló a bántalmazott ártatlansága, annál erősebb gyűlölet halmozódik fel a bántalmazóban.

Erről lenne szó?

Föltehetően.

Idézzünk egy tipikus példát a magyarokkal foglalkozó szlovák vitafórumokról. Az eredeti szlovák nyelvű írás ITT olvasható, gépi magyar fordítása meg ITT.

Richard Mierny: "SZLOVÁK-MAGYAR KAPCSOLATOK / A szlovák fél stratégiájának újragondolása" c. írása a következőket tartalmazza:

,,- A jelenlegi hűvös kommunikációs stílust át kell venni a magyaroktól. Meg kell vizsgálni a magyarországi szlovákok életkörülményeit. Bármilyen hiányosság esetén azonnal panaszkodni kell az Európai Parlamentben. Tiltakozni kell a szlovák nemzet magyarországi elnyomása ellen, lehetőleg rendszeresen.


- Dél-szlovákiában "professzionális pszichológia" segítségével meg kell győzni a magukat magyarnak vallókat, hogy szlovák őseik vannak. Identitásukban el kell bizonytalanítani őket.


- Szlovák szakértői bizottságot kell létrehozni történészekből, nyelvészekből, szociológusokból, pszichológusokból, hogy gyűjtsék össze az összes elérhető információt a magyar sovinizmusról. Nyomtatott magyar nyelvű kiadványokon, magyar szervereken tegyék elérhetővé ezeket, és az alábbi információkat:

1.) A régi(uhor) és mostani(magyar) nép közötti genetikai, vallási, nyelvi, és állami jogfolytonosság hiányát, részletes cáfolatát

2.) A magyar/szlovák/német identitások közötti igazi kapcsolatot

3.) Faji jellegek (szláv, német) dominanciáját a magyar embereknél

4.) Nyelvi cáfolatot; a szlovák/német/latin eredetét bizonyítani a magyar szavaknak

- A hatékonyabb reszlovakizálás érdekében ezeket tömegesen kell terjeszteni Dél-szlovákia és Magyarország területén.

- Kerülni kell a Jan Slota-féle primitív megnyilvánulásokat.

- Minden elérhető EU-s intézményt fel kell használni a magyar sovinizmus lejáratásának érdekében.

Úgy vélem a felvázolt lépések pontos betartása szükséges a magyar sovinizmus megszüntetésének, és a békés egymás mellett élés megteremtésének érdekében."

Összefoglalva: a szlovák író a magyarokat szlovákká alakítaná - szerinte vissza - , a magyar nyelvet és műveltséget felszámolná és a magyarok ellen minden lehető fórumon ellenséges szándékkal lépne fel. Hasonló következtetések olvashatók ki a magyarságot érintő hivatalos szlovák ún. tudományos megfogalmazásokból is.

A fenti jellegzetes példából szépen lemérhetők a 'Magyar' Tudományos Akadémia hivatalos történelemszemléletének a logikus, a mára már meglehetősen romboló hatást kifejtő következményei is. A szlovák történelemtudomány pl. a magyarságot Európában idegen testnek véli, a magyar népet elmagyarosított szlovákoknak, a magyar történelmet valójában a sajátjának tekinti. Hasonló szemlélet uralja Erdélyben a román hivatalos történelmet is. Merthogy a magyar történelemtudomány körömszakadtáig ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarság a sztyeppéről Európa közepébe bezúdult, primitív, agresszív rablóbanda volt, akik a kultúrát az általuk letaposott, elnyomott, itt települt magaskultúrájú népektől - elsősorban szlávoktól - tanulták meg - ahogy ez Glatz Ferenc Magyarok Krónikája c. vaskos könyvben is olvasható.

Pedig az igazság egészen más. A Kárpát-medence őslakosait a magyarul beszélő földművesek alkották, akik a nyugatról és északról támadó hódító veszedelem (frank, morva) ellen hívták be a sztyeppei lovasokat, Árpád katonanépét, és velük szerződve, a védelmükre hozták létre I. István királlyá szentelésével a Magyar Királyságot, Európa akkor legkorszerűbb keresztény (katolikus) államát. A szlovákok pedig ezt a műveltséget óhajtják kisajátítani és az őslakos magyarokat valójában a saját földjükről kipusztítani, elorozva nem csak a földjüket, hanem a műveltségüket, a történelmüket, mindenüket. Ahogy tennék ugyanezt keleten a románok.

Holott a régészeti anyag, a népművészet, a nyelvek vizsgálata egyértelművé teszi: a magyar nem tőlük származik, a magyar nyelv nem a németből és a latinból született, még kevésbé a szlovákból és a magyar műveltség mellérendelő szemlélete egyikükével sem hozható párhuzamba. Ellenben talán éppen ez az, ami miatt gyűlölnek minket és a legszívesebben lesöpörnének a térképről. Bizonyára nem véletlen ma már, hogy olyan térképek kerengenek szlovák körökben, ahol Magyarország valójában nem is létezik, hanem jelenlegi területe Ausztria, Szlovákia és Románia között fel van osztva. Nagy Szlovákia és Nagy Románia nemzetállamát így álmodják meg.

A magyar sovinizmust említik. A magyarok faji jellegét vitatják. A magyar nyelv használatát korlátozzák országukban. A magyarul beszélő embereket ütlegelik. Bűnösnek kiáltják ki olyan ügyekben, amihez semmi közük. Ez Trianon hozadéka. Az elrablott területeken élőknek még azokat az alapjogait sem biztosítják, amit a szerződésben vállaltak. A maguk részéről semmit sem, de a magyarok részéről azt is megkövetelik, amit a diktátum elő sem írt.

Ők ünnepelnek a trianoni diktátum kényszerű aláírásának napján, mert államiságukat Trianonnak köszönhetik. Tőlünk pedig az elveszített területeinken rabszolgasorba kergetett magyarok iránti együttérzés helyett a velük való együtt-örvendezést követelnék meg - és ha nem kapják meg, büntetnének.

Már pedig nem kaphatják meg! Ők akarnak egynyelvű nemzetállamot maguknak, ők akarják, hogy a magyar állam eltűnjön a magyar nyelvvel egyetemben, és ők kiáltanak sovinizmust!

Richard Mierny írására úgy is tekinthetünk, mint egy elmebeteg írására. Csak az a gond, hogy ezzel a nézetével nem áll egyedül! A hivatalos politika hasonló húrokat penget és a sovén nemzetállam gondolata a Trianon-kreálta utódállamok hivatalos politikájának a szerves része. Ami nem mentes a megalázás és felülről diktálás politikájától sem. Merthogy őket bántja, hogy mi a békediktátum kényszerű aláírását nemzeti gyászként éljük meg. Bántja, hogy magyarul beszélünk, magyarul gondolkodunk és magyar kultúrát élünk meg.

Emlékezzünk ezért a napra. Gyásszal és reménységgel.

Emlékezzünk Európa hitszegésére, amivel a háborúba belekényszerítetteket büntették a leginkább és szerződésként erőltetett ránk megalázó diktátumot.

Emlékezzünk az igazságra, hogy ennek a Medencének mi vagyunk az őslakosai és befogadó, mellérendelő szemléletünkkel mi teremtettünk itt műveltséget, kultúrát.

Mi nem hódítottuk meg sem a szlovákokat, sem a románokat, sem az ukránokat, sem a szerbeket, ők jöttek a mi területünkre és mi befogadtuk őket. Nem magyarosítottunk erőszakkal senkit történelmünk során, hiszen akiktől ez elvárható lett volna - a magyarországi nemesség - azok zöme nem is beszélte a magyart, az államnyelvünk meg évszázadokon át a latin volt. A földet művelő paraszt ember a maga anyanyelvén beszél és senkit sem kényszerít az ő anyanyelve használatára, lehetősége sincs rá. A magyar falvak szomszédságában esetleg meglévő szlovák, román, ruszin, szerb falvakban az ott élők a saját anyanyelvüket használták. A XIX. században a kiegyezést követően a vegyes lakosságú helyeken folyt magyar nyelvű iskolázás, de a színtiszta idegen nyelvű helyeken anyanyelven folyt akkor is.

A politikai életben is biztosítottuk az anyanyelvük használatát: a magyar parlamentben a nemzetiségi képviselők anyanyelvünkön szólalhattak fel. Melyik utódállamban engedik meg ezt a magyaroknak? Egyikben sem.

Hol volt, vagy van a népek börtöne? A Magyar Királyságban a nemzetiségeknek törvény biztosította jogaik voltak, melyek töredékét sem biztosítják az utódállamok a területükön élő őslakos magyarságnak.

Emlékezzünk és ne engedjük ránk sütni a sovinizmus, a z elnyomó nép bélyegét, mert ez nem igaz.

Emlékezzünk, és ne feledjük: létünket nyelvünk, mellérendelő műveltségünk biztosítja és ennek elnyomását, kiirtását semmiképp sem engedhetjük meg. Senkinek se!

Ápoljuk nyelvünket, ápoljuk műveltségünket és rekesszük ki nemzetünkből azokat, akik mindezekből gúnyt űznek és lekicsinylik életünket. Építsük ki közösségi hálónkat, szervezzük meg társadalmunkat, mert közösségeink ereje védhet meg minket mind a szomszéd népek, mind a távoliak abbeli szándékától, hogy megfosszanak nyelvünktől és műveltségünktől és így döntsenek minket rabszolga sorba, vonjanak a szolgálatuk alá.

Cser Ferenc

Forrás: Cser Ferenc

Nemzeti gyásznapunk - 2011. június 4.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit ünneplünk pünkösd napján?
  2011-06-11 08:27:55, szombat
 
  Mit ünneplünk pünkösd napján?

2011. június 10. péntek

A húsvéti idő a feltámadást követő ötvenedik napon, pünkösd ünnepével zárul, amelyet idén június 12-én tart meg az Egyház. Ekkor a harmadik isteni személy, a Szentlélek kiáradását és az Egyház megszületését ünnepeljük. A püspökök - erre emlékezve - szolgáltatják ki a bérmálás szentségét, protestáns egyházaknál konfirmáció eseménye: a katekumenus személyes döntése Krisztus és az Ő egyháza mellett.tesznek hitet. A konfirmáció értelme az, hogy a megkeresztelt személy, mint aki elnyerte a hit ajándékát, a gyülekezet nyilvánossága előtt tesz bizonyságot Krisztus mellett hozott személyes döntéséről. A döntés magába foglalja a bűnbánat, a megtérés Lélek által munkált eseményét és a bűnbocsánat evangéliumának meghallását. E döntés kifejezésével a hivő betagolódik Krisztus testébe, szolgáló közösségébe.

Mózes korától kezdve húsvét után hét héttel tartották a ,,hetek ünnepét", amelyet hellenista hatásra pentékoszténak (ötvenedik nap) neveztek. Az ötvenedik nap eredetileg aratási, hálaadási nap volt. Nyelvünk - számos más nyelv között - ebből származtatja az ünnep ma használatos nevét.

A keresztények kezdettől fogva a húsvéthoz kötötten tartották meg az ötvenedik napot. Pünkösdkor három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása, és az egész világra kiterjedő missziós munka is ekkor vette kezdetét.

A pünkösdi csodát az Apostolok Cselekedetei örökíti meg: mindenki a saját nyelvén hallja, ahogy Jézus kiválasztott tanítványai az evangéliumot hirdetik. A nyelvek csodájával Isten nem a nyelvek különbözőségét szüntette meg, hanem a sok különböző nyelvű embert a közös hit megvallásában egyesítette. Ezzel született meg az első pünkösdkor a katolikus, vagyis egyetemes egyház.

Pünkösd a karácsony és a húsvét után a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepe, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. Az ószövetségi zsidó népnél eredetileg aratási hálaadó ünnep vagy az első zsenge ünnepe volt, majd a mózesi törvény emléknapja lett. Ezen a napon ülték meg annak emlékét, hogy az Isten szövetségre lépett népével, Mózes törvényt hirdetett, s nevezték "hetek ünnepének" is (hétszer hét pészah után).

A keresztény egyház születésnapját jelentő pünkösd történéseit megörökítő Újszövetség részletesen leírja, miként szállt le azon a napon a Jézus Krisztus által mennybemenetele előtt megígért Szentlélek a tanítványokra. A Szentlélek kiáradt az apostolokra, betöltötte őket megvilágosító, lelkesítő, szeretetet sugárzó kegyelmével, hogy képessé váljanak Jézus Krisztus missziós parancsának teljesítésére, s ők különféle nyelveken kezdtek beszélni. Péter apostol prédikálásának hatására sokan megtértek, belőlük alakult meg az első keresztény gyülekezet, a jeruzsálemi ősegyház.

A püspöki szinódus 305-ben rendelte el a galamb vagy lángnyelvek alakjában ábrázolt Szentlélek eljövetelének megünneplését. A katolikus egyházban a II. Vatikáni Zsinat liturgiareformja szerint a pünkösd az ötvennapos húsvéti ünnepkör ünnepélyes befejezése. Bár pünkösdhétfő a zsinati liturgiareform bevezetése óta már nem külön egyházi ünnep, a nyugati országokban - és 1993 óta Magyarországon is - ünnep.

Pünkösdi szokások, hagyományok

A néphit szerint ha pünkösdkor szép az idő, jó lesz a bortermés. Egyes vidékeken ma is él a pünkösdi királyválasztás szokása: ilyenkor a falu legényei különböző ügyességi próbákon (lóverseny, bikahajsza, bothúzás, rönkhúzás, kakaslövés, kaszálás, stb.) mérték össze ügyességüket. A győztes egy évig ingyen ihatott a kocsmában, neki tartoztak engedelmességgel a többiek, s viselhette a pünkösdi koronát. Uralkodásának rövid idejére utal a "pünkösdi királyság" kifejezés. Jellegzetes pünkösdi szokás a pünkösdi király vagy királyné körmenete: a legkisebb lányt pünkösdi rózsával, zöld ágakkal királynőnek öltöztetik és rózsaszirmot hullatva házról házra járnak köszönteni.

Pünkösd megünneplésének kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségeinek egyike, amely a rendszerváltozás óta a világ magyarságának rendszeresen ismétlődő tömegrendezvénye is lett. 1567-ben János Zsigmond erdélyi fejedelem a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni, az összegyűlt székelyek azonban Nagyerdőnél győzelmet arattak, megvédték az ősi katolikus hitüket. Erre emlékezve minden pünkösd szombatján ünnepi szentmisét és nagy búcsút tartanak, ahová a rendszerváltozás óta évente több százezer ember érkezik az egész Kárpát-medencéből, és a világ minden más tájáról is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor és a Fidesz új üz
  2011-06-11 08:27:06, szombat
 
  Orbán Viktor és a Fidesz új üzenete

http://www.youtube.com/watch?v=XqT6R0qwH-I&feature=player_e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A porrá zúzó és a naggyá tevő
  2011-06-11 08:08:50, szombat
 
  A porrá zúzó és a naggyá tevő hiedelmek - Útmutató politikusoknak
2011. június 10. 08:05:19

Mint mai nemzetközi sajtószemlénkben olvasható (ld. ITT), egyre nagyobb hullámokat vet az Economist-Erdogan vita.

Ezt most ,,globalizálta" az amerikai üzleti körök globális kiadású lapja, a Wall Street Journal mai szerkesztőségi állásfoglalásával, amely Mahathir a Boszporusznál címet kapta.

A lényeg: a brit globális hetilap vezércikkében buzdította a törököket, szavazzanak vasárnap a jelenlegi miniszterelnök legerősebb ellenzéki pártjára, mert ezzel tarthatják féken hatalmát, vagyis hogy ne kapja meg az alkotmányozáshoz szükséges kétharmados többséget.

Erre a miniszterelnök és kabinetjének tagjai ,,nekimentek" az Economistnek, amiért az beavatkozik a török belügyekbe és nehezen félreérthető célzásokat tettek arra, az Izrael által is támogatott nemzetközi média meg akarja buktatni az ankarai kormányt annak Közel-Kelet-politikája miatt.

A WSJ szerint ezzel Erdogan felélesztette a korábbi malajziai miniszterelnök, Mahathir Mohammad ,,hibbant" antiszemita összeesküvés-elméleteit és ezáltal eljátszotta azt a lehetőségét, hogy megvalósuljon az az igénye, miszerint regionális vezető váljon belőle és globálisan tiszteljék.

Műhelyünknek ehhez néhány megjegyzése van. Méghozzá meglehetősen ellentétes azzal, mint amire a WSJ szerkesztősége jutott.

Az egyik Törökország regionális vezető szerepe iránti áhítozásra vonatkozik. ,,Sajnáljuk" leszögezni: Ankara ezt nem el akarja érni, de már elérte. Reméljük, hogy ezt a globális véleményeket kutató amerikai intézet, a Pew Research a közeljövőben felméri, mégpedig egy igen provokatív kérdéssel.

Javasoljuk feltenni az érintett térségben ezt a kérdést: ,,Ön a Közel-Keleten inkább a török, vagy az amerikai kormány szavát tartja nagyobb súlyúnak?" Márpedig a világ még mindig egyetlen szuperhatalmával szembeállítani Törökországot, nem kis kihívás.

De van ennél egy fontosabb megjegyzésünk is.

Műhelyünk kollektív memóriája nem rossz. Ezért előkerestük a világ legbefolyásosabb külpolitikai folyóiratának, a Foreign Affairs-nek 2009 november-decemberi számát, amelyben Morton Abramowitz (volt ankarai amerikai nagykövet) és Henry Barkey (a Carnegie Nemzetközi Béke Alapítvány egyik rangidős kutatója) Törökország átalakítói címmel azt írja, Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek nincs igaza, amikor azt állítja, Törökország azon emelkedő hét hatalom egyike, amelyekkel az Egyesült Államok együttműködik majd a globális problémák megoldására, mert ,,Törökország még nem is regionális hatalom", ellentétben azzal, amit az AKP (Erdogan pártja) állít.

Ez az állítás a cikk megjelenésekor is sok szemöldök felvonását eredményezte, de ma már a viccek tárházába tartozik. Hát akkor még a WSJ mai állítása. Nem véletlen, hogy a lapnak még a ,,globális tisztelet" kifejezést is rosszízű mondatába kellett fűznie.

Az ankarai vezetés egyre inkább ki is mondja, amit eddig gondolt: Izraelhez fűződő viszonya az, amin áll vagy bukik ,,tetszési indexe" a nyugati kormányoknál.

Az pedig, hogy egy ,,összeesküvésben" való hit egyes esetekben csodát tehet, sőt kötelező a nyugati ,,szalonba" történő belépéshez, illetve ottmaradáshoz, emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy ma vezető nyugati politikus nem lehet az anélkül, hogy ne higgyen összeesküvésben.

Ha ma egy állam- vagy kormányfő nem hisz abban, hogy Irán nem létező atomfegyverei és ballisztikus rakétái végső veszélyt jelentenek Izrael és az egész világ számára, felejtse el magát.

Ami azt bizonyítja, nem az összeesküvésbe vetett hittel van a baj, hanem azzal, hogy ki mit tekint összeesküvésnek és ki melyikben hisz.

Forrás: Ordosz műhely

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=83862
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú ifj. Győrkös Istvánnal
  2011-06-11 08:05:06, szombat
 
  Interjú ifj. Győrkös Istvánnal a rendőrség és a hatalom, illetve a magyar társadalom viszonyáról


(ifj. Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőségi tagja)

Jövőnk.info: Sokan a 2006-os események kapcsán elítélik a rendőröket, mondván, hogy "2006-ban emberekre lőttek gumilövedékekkel, verték az embereket." Hogyan értékeli a rendőrség fellépését?

ifj. Győrkös István: Ezt mondja az az ember, akit ebben az időszakban sérelmek értek. Ezzel kapcsolatban több dologra hívnám fel a figyelmet. Természetes, hogy nekem sem tetszik, ha verik a népet. Viszont, aki ilyen összetételű tüntetésre megy, annak számolnia kell ezzel, legfőképpen akkor, ha ez a tüntetés a hatalom ellen irányul. A hatalomnak az a dolga, hogy védje magát ilyen helyzetben, és erre felhasználja a rendelkezésére álló eszközöket. A 2006-os eseményeket a tapasztalható propaganda ellenére még távolról sem lehet forradalminak nevezni (a hatalom szemszögéből nézve tömeges garázdaság volt). A forradalom egész más dolog. Volt feltüzelt hangulat, és sorozatos törvénysértés, de forradalmi helyzet nem.

A legdurvább túlkapásokat különben sem lehet a magyar rendőr nyakába varrni...

Jövőnk.info: Mi az MNA véleménye ezzel kapcsolatban?

ifj. Győrkös István: A rendőrségnek az a dolga, hogy fenntartsa a rendet. Azt pedig, hogy mit nevezünk rendnek, nem az utcákon hangoskodó kisebbség, hanem a hatalom mondja meg. Aki ezt nem hajlandó tudomásul venni, rákényszerítik arra, hogy tudomásul vegye. Ha a hatalom visszaél az erejével, akkor jogos a népharag, de ennek megfelelő formában kell megnyilvánulnia, és össznépinek kell lennie. Össznépi viszont csak akkor lehet, ha egy közös nevező fogja össze az ellenállókat. Egy erkölcsi együttgondolkodás, nemzeti egyetértés. Több észrevételt olvashatunk az MNA rendőrséggel való viszonyáról, vagy hozzáállásáról. Vannak sokan, akik értik és tudják indokainkat, miért támogatunk, vagy állunk ki bizonyos dolgok, vagy szervezetek mellett. Tisztázzuk ezeket a dolgokat. Mindenek előtt azt kell leszögezni, kétszer aláhúzva, hogy 2006-ban az MNA első pillanattól kezdve helyesen mérte fel a helyzetet, nem bonyolódott az ügybe, nem aprózta fel magát és ami a legfontosabb: nem hiteltelenítette magát a megmozdulások hangadóival együtt. A folyamatok mögött semmiféle erkölcsiséget nem sikerült felfedezni. Az erkölcsi alapú megmozdulások mindig az erkölcs védelmében történnek, még akkor is, ha az otthonokról, munkahelyekről, visszaélések elutasításáról szólnak a jelszavak, a szónokok. A "Gyurcsány takarodj" annyi, mint a semmi, mert az erkölcsi alapú ellenállás jelszava elsősorban arról szól, hogy kit, vagy mit akarunk. Tehát valami mellett tüntetünk, és hogy ki, vagy mi ellen, az a másodlagos.

A 2006-os eseményeket kétfelé kell választani. Az egyik, aki a tömegben volt, részt vett, de nem a szervezők között. Az ő számukra fájóbb, amit most mondok, de őket csapták be igazán. Mert nem csak Gyurcsány csapta be őket, hanem az is, aki utcára hívta, feltüzelte, belerángatta a dolgokba. Ezek a hangadó személyek vagy ,,küldött" emberek, akik a feladatukat hajtották végre, vagy politikai analfabéták, akik a legelemibb alaptételeket sem ismerik. Elhitették az emberekkel, hogy forradalom lesz. A legfontosabb, hogy az egész megmozdulás nem szólt másról, mint hőzöngés, indulati uszítás, értelmetlen őrjöngés a felbujtók részéről. Semmi cél, semmi koncepció. Az ott megjelentek semmit nem tudnak arról, mi lett volna az elérendő cél. Gyurcsány megbuktatása? És akkor mi van? Jön a Fidesz? Tessék, itt van, és jobb lett valamivel? Nem. Akkor? Milyen értelmes célt lehet felmutatni? Semmit! Az is súlyos kérdéseket vet fel, hogy a TV székház előtt történt rendkívül durva provokációt miért nem ítélte el a nemzetiek közül rajtunk kívül senki. Ez a zsiványbecsület?

Erről azonban nem azok tehetnek, akik ott voltak a tömegben, a cél meghatározása nem az ő feladatuk. Becsapták őket!

Itt ajánlom figyelmébe mindenkinek a brunei forradalom történetét. A brunei szultán angol segítséget hívott a lázongások leverésére. Az odaérkező angol katonák, látva a helyzetet és a körülményeket, civil és hivatalos véleményben egyaránt a forradalmároknak adtak igazat. Csakhogy a katonák véleményében ez is állt: ,,A forradalmárok részéről semmi koncepció. Egyetlen világos célt nem tudnak megfogalmazni. Egymással is acsarkodó csoportosulások, értelmetlen öldöklés, káosz és anarchia. Bármennyire nem tetszik a fennálló rendszer, legalább a rend látszata fennáll. Bármennyire sajnáltuk a forradalmárokat, le kellett tartóztatni őket. Ha nem tesszük, évekig, akár évtizedekig elhúzódó káosz lett volna." Példa van rá a világban elég.

Ebben a helyzetben a rendőrség feladata a rend biztosítása. Teljesen mindegy, milyen politikai rendszer van, a rendőrségnek kötelessége fenntartani a rendet. Azt, hogy a rendőrség a rendelkezésére álló eszközök közül mit használ, vagy használhat, már a politikai vezetés feladata eldönteni. Ezért a politikai vezetést kell felelőssé tenni.

Jövőnk.info: Eleget olvashattunk a szám nélküli, magyarul alig beszélő rendőrruhásokról. Ezért is a magyar rendőr a felelős?

ifj. Győrkös István: A kudarccal végződő műveletek után a felelősök igyekeznek magukról elhárítani a felelősséget. Ekkor születnek olyan mesék, melyeknek, ha van is alapjuk, erősen túloznak. A politika képviselőinek az ország érdekei az elsők, zárójelben tegyük hozzá, hogy normális esetben. Nem lehet sem indulati, sem érzelmi alapon dönteni. Mi az üggyel kapcsolatban csak a tényeket fogadhatjuk el. Azzal is tisztában kell lenni, hogy a Nyugat bizonyos országaiban az ilyen rendőri eljárás néphagyomány, már csak szórakozásból is jól összeverik egymást. A pár komolyabb sérült belefér mindkét oldalon, senki ebből nagy ügyet nem csinál, majd jövőre revansot vesz.

A rendőri vezetőket felelősség terheli, nem vitás. A hatalmat sokkal nagyobb felelősség terheli. Elsősorban a lassúsága miatt. A tömeget is felelősség terheli, mert nem nézte meg, kire hallgat. Jó lecke volt, erre legközelebb jobban oda kell figyelni. Az ilyen Toroczkai-félék lépten-nyomon bebizonyítják, mire képesek, ahogy legutóbb a kocsma-Trianon megemlékezésen is.

A 2006-os események másik fontos hatalmi célja a militáns jobboldali csoportok felszámolása volt. Hogy egyet sem sikerült, jól példázza, hogy ezek a csoportok, az MNA-val az élen, sokkal jobban felkészültek, tudják, mikor kell és mikor nem kell mozdulni, kik azok a személyek, melyek hiteltelenítenek egy megmozdulást, átlátunk a hatalmi sunyiságon, és a hátsó célokat időben érzékeljük. Ha más nem, ez felnyithatja azok szemeit, akik sérelmekkel emlékeznek vissza a történtekre. A tanulópénzt meg kell fizetni - tartja a közmondás, és a primitív provokátoroknak sincs esélye egy olyan jól felkészült közösséggel szemben, mint az Arcvonal.

A 2006-os eseményekért a rendőröket nem dicsérjük meg, de nem is marasztaljuk el. Végezték a feladatukat, ők is szívták a gázt, őket is hazavárta valaki, ők is kaptak, még ha kevesebbet is. Ha a legkevesebb a nyilvánvaló törvénysértés, ha igazi forradalmi jelek láthatóak lettek volna, a rendőrség is lehet, máshogy viselkedik, valószínű, hogy sokan át is állnak, mint ahogy ez a világ forradalmaiban sok esetben megtörtént. Az viszont nem egyedi magyar jelenség, hogy ilyenkor mindkét részről előtérbe kerülnek a brutális idióták, és kiélik primitív ösztöneiket.

Itt nem volt forradalom, sem nemes célok. Ezért szabadságot, egészséget áldozni felesleges volt. Ez korántsem a rendőrség mosdatása, hanem a reális értékelés. Sem ide, sem oda nincs érdekünk elfogult ítéletet alkotni. A nemzeti radikálisokat le sem sajnáljuk. A rendőrség pedig minket is piszkál eleget, de most nem ez a beszélgetés tárgya. A téma közügy és ehhez méltóan kell vizsgálni.

Jövőnk.info: Sok ember nem is akart forradalmat, csak leváltani azt, aki szidta Magyarországot, vagy elégtételt venni.

ifj. Győrkös István: Ezzel csak egy gond van. A világon mostanáig soha, sehol nem lehetett így egy elnököt eltávolítani. Ha az elnöknek volt annyi erkölcsi tartása, hogy lemondjon, akkor lemondott. Ha nem, akkor amúgy is foggal-körömmel ragaszkodik tisztségéhez, tehát a “takarodj" ide kevés.

Ehhez némileg ismerni kellene a hasonló megmozdulások és forradalmak pszichológiáját. Nem kérem én azt, hogy most mindenki gondolkodjon pszichológusként, dehogy. Csak itt kiütközik a társadalom egyik hatalmas gondja, vagyis az, hogy az emberek nem olvasnak. Aki pedig olvas, az igyekszik az olvasást szórakozásra használni, ha elolvas valami hasonlót, abból csak azt igyekszik rögzíteni magában, ami a szívére, az indulataira hat. Azt, amin el kell gondolkodni, megjegyezni és okulni, a legritkább esetben jegyzik meg az emberek.

Gyurcsány nem véletlenül mondta, majd megunják és hazamennek. A tömeg pedig egy idő után megunta és hazament - némi rendőri ráhatás után. Jós? Dehogy. Komoly felkészülés és szociálpszichológusok csoportja áll a kormányfő mögött. De elég az is, ha ő is ismeri ezeket a jeleket és tüneteket. Mert megtanulta. Paradoxon, vagy talán itt, magyarhonban nem is az, hogy Gyurcsányt az őszödi beszéde miatt kezdték hazugnak nevezni, és követelni a lemondását, pedig ez a beszéd az utolsó szóig igaz volt. Csak tényeket közölt, és a tömeg ekkor "tükörbe nézett". Amit ott látott, attól - jogosan - elvesztette a fejét.

Azok a megmozdulások, amelyek nem a forradalom törvényei szerint kezdődnek és folytatódnak, csak langyos megmozdulások. Azokkal pedig egyetlen hatalom sem foglalkozik. A 2006-os eseményekben részt vevő emberek felemelő érzésekről beszélnek, amikor szembe mertek szállni a hatalommal. De aztán a sorozatos kudarcok elvették a kitartást és a kedvet.

Sok a megválaszolatlan kérdés az emberekben, de a legfőbb az: miért? Miért kellett állandóan elfutni, miért kellett minden akciónak kudarcba fulladni? Miért úgy történt, ahogy történt az egész?

Azért, mert az egész mögött nem volt semmi koncepció, semmi logikus cél. A szervezettség legkisebb nyomát sem láthattuk sehol. Nem volt közös nevező, pár ezer magányos ember sodródott az eseményekkel, amit a végén már senki sem irányított. A "takarodj" nem cél, mint az előbbiekben is rámutattam, az semmi. Elégtételt sem így kell venni, mert annak, akin elégtételt kellett volna venni, még a zakója ujja sem gyűrődött meg. Ha Gyurcsány lemond, visszamegy milliárdosnak. Nagy elégtétel! Az ilyen célok a langyos célok, és ezekkel semmilyen hatalom nem foglalkozik. Ha elfajul, leveri és kész. Győzelemre semmi esély.

Ugyanis az elfajuló tüntetéseket az elkeseredettek csinálják. A megmozdulásokat, utcai ellenállásokat a bátrak. A forradalmat az elszántak. Itt bátrak is igen kevesen voltak, elszántak pedig egyáltalán nem, mert a rendőrverők provokátorok voltak. Az elkeseredett vakmerőséget ilyen helyzetben igen könnyen bátorságnak hiszik. Az elkeseredettség sokra is képes, igen. De az mindig megmarad a valami ellenességben. Negatív előjellel. Az pedig nem valamiért tesz, hanem csak valami ellen. A bátor sem lesz elszánt. Mi az elszántság? Aki az életét is feláldozza, és az élete árán is elmegy a legvégsőkig. Így még lehetne pszichopata is, de ha ezt logikus és megfogalmazott célokért, a célok vezérlete alatt egységbe kovácsolódva teszik, akkor az forradalom.

Ahogy mondtam, az embereket becsapták. Nem kicsit, nagyon. A 2006-os események egyáltalán nem spontán alakultak ki, csak kicsúszott imitt-amott az irányítás alól. Sőt, még egy kicsit hagyták is elszabadulni az indulatokat, a fentebb megnevezett militáns csoportok miatt. Kicsit lement a gőz a fejekből és ennyi. Hamar rájöttek az emberek, hogy ennek semmi értelme. A létszám hamar elfogyott, a megmozdulásokra ráülni akaró hangadók pedig hiteltelenek lettek, és azok is maradnak.

Jövőnk.info: Jogosak a rendőrség jelenlegi követelései? Jogos lehet, hogy valaki 45 évesen nyugdíjba megy?

ifj. Győrkös István: A kérdés kétrétű. Az egyik fele, akinek aláírt szerződése van. Azon változtatni nem lehet egyoldalúan, visszamenőleges hatállyal. A rendőrség fennállása óta életpályát kínált. Ma nem kínál semmit. A másik, akik ezek után lesznek rendőrök, esetükben lehet szó a megváltozott feltételekről. Kérdés, az ő számukra mivel teszik csábítóvá, hogy rendőrök legyenek?

Mielőtt továbbmegyek, pár dolgot tisztázzunk. A rendőrség megítélése erkölcsi kérdés. Ha nincs rendőrség, nincs rend, nincs törvény, nincs semmi, amit országnak, hierarchiának nevezhetünk. Ha nem teszi egy hatalom csábítóvá, hogy valaki rendőr legyen, akkor az országnak lőttek.

Ne feledjük, és ezt nyomatékosan mondom az otthon csücsülőknek, a kényelmeseknek, azoknak, akik azt hiszik, hogy ők a világ közepe, hogy rendőrnek lenni nem egyszerű dolog. Ha cigányok ölik egymást, vagy akárkit, akkor nekik kell odamenni. Ha le kell tartóztatni egy hétpróbás gazembert, nekik kell kimenni. S volt, aki nem ment haza már, pedig várták otthon. Autósüldözés? Az akciófilmek világa távol áll a valóságtól. Bárhová, ahová rendőrt hívnak, örökké fennáll a verekedés, kötekedés, és legfőképpen a sérülés, sebesülés lehetősége. Ha pedig a rendőr használja a fegyverét, valószínűleg kap négy évet. Tehát azok, akik ezt nem merik felvállalni, eleve kussoljanak az ügyben.

Ugyanis a dolog arról szól, hogy az emberi közösség a természetjogból adódó jogait átruházza az államra. Ez a hierarchia alapja, mely nélkül nincs állam és társadalom. Amennyiben nekem sem lehetőségem, sem bátorságom nincs a jogaim (élethez, egészséghez való jog) megvédésére, nyomozásra, felderítésre, akkor elvárom, hogy helyettem azt megtegye az állam karhatalma, ha már ezért a közösség része vagyok, adót fizetek, fenntartom a rendszert. Ezért a rendőrségért való kiállás minden hazafi erkölcsi kötelessége. De!

Ha a hatalom nem ad elegendő pénzt a rendőrségnek, akkor az az állampolgárok jogainak biztosítását csorbítja. Ha az állam a pártatlan rendőrséget politikai célokra használja, akkor valami nagy baj van. Most viszont még nagyobb a baj, mint látszik. Az, hogy a rendszer egy hatalmas népnyomorításra készül. Mivel a rendőrök egy része ezt látja és nem is tetszik neki, ezeket a személyeket valahogy ki kell szűrni, el kell különíteni, és a lényeg, hogy a társadalom előtt hiteltelenné kell tenni.

Pontosan ezért vették elő a rendőrség korkedvezményes nyugdíjának ügyét. Mert ez a mai rossz helyzetben az embereknek nem tetsző dolog. És ha a rendőr kiáll a neki ajánlott, szerződésen szereplő jogaiért, akkor a társadalommal kerül szembe. Ezt akarták elérni. Ezért emelték a pénzbüntetési kvótát a duplájára, ezért hozták létre a TEK-et, amely csak pénznyelő, mert a rendőrség ellenálló részét ki kell szűrni, és ki kell a rendőrség keretéből nyomni. Ott csak a báb, a jellemtelen, a megalkuvó kell, és azok, akik foghatóak valamivel, hitellel, szerződéssel, iskolával, bármivel, amit anyagi okokból nincs módjában feladni. Persze az sem életbiztosítás a hatalomnak, mert attól még emberek, de azért ők talán csendben maradnak. A csend csak akkor várható részükről egy esetleges forradalom, vagy összeomlás alatt, ha látják, hogy nem lehet átállni a másik oldalra, mert úgyis ez nyer. Ehhez kellenek a már erősen készülődő zsidó segéderők, hogy eljátsszák a győztes fél szerepét, és a rendőrség maradéka csendben lehajtsa a fejét és végezze a dolgát. Miután leépítették a katonaságot, nehogy megvédhető legyen az ország, most leépítik a rendőrséget, nehogy fenntartható legyen a rend. Ezt a hatalom teszi? Egyetlen hatalom sem teszi tönkre a saját karhatalmát, mert akkor ott marad meztelenül. Hacsak már a kezében van az a másik karhatalom, amely azt a munkát elvégezni képes. Kik ezek? És hogyan, milyen módon kívánják ezt elvégezni? Itt már a rendőrség, amely elsődlegesen felelős a rendért, másodlagossá válik. Valamit elé fognak tolni, és akkor csendben tűrnie kell. Ez a lényeg. Szima Judit ezt a csendben folyó folyamatot akasztotta meg a maga részéről, és ezért akarják tönkretenni.

Visszatérve a kérdéshez, a rendőri pályát mindenképpen vonzóvá kell tenni. A leszerelés utáni időt pedig az állam kötelessége lenne megfelelő módon rendezni, a rendőr további sorsáról megfelelően gondoskodni. Ez az állam, ami most van, nem gondoskodó állam, és a Fidesz alatt soha nem is volt, nem is lesz.

Jövőnk.info: Mi a véleménye Gergényiről?

ifj. Győrkös István: Kellene, hogy legyen? Az egész vezetés, úgy ahogy van, 99%-ban bűnöző. Milyen vélemény kell ezek után? Gergényi egy régi vágású rendőrparancsnok, aki hűen követte, amire a politika utasítást adott. Ennyi. Hogy ezért repült, az várható volt. Tudott a külföldi segéderőkről? Csoda lenne, ha nem tudott volna. Tehát a Gergényi dolog lezárva, ha a hatalomnak irányítható vezető kell, megtalálja. Faji hovatartozása miatti viselkedése alapján megítélése egyértelmű.

Jövőnk.info: Ezek után hogyan álljunk hozzá, a rendőrök pártkatonák?

ifj. Győrkös István: Nem! A pártok jönnek-mennek. Ha most valami hasonló dolog történne, mint 2006-ban - a Fidesz ugyanúgy kirendelné a rendőröket, és ugyanúgy járna el, mint az MSZP. Vagy sokkal durvábban, mégiscsak Likud-testvérpárt. Hozni kell a palesztinok elleni nívót. A rendőr pedig megy. És itt lényeges dologhoz érkeztünk.

A rendőr nem pártkatona, sosem volt. Hatalmi katona. Bárki küldi ki az utcára, neki menni kell! Parancsmegtagadásért pedig hadbíróság jár! A hadbíróság pedig nem polgárjogi blabla. A rendőrnek kötelessége a rendet fenntartani. Minden rendelkezésére álló eszközzel, a jogszabályoknak megfelelően. A rendőrség hatásköre, működése, hozzáállása abban a pillanatban megváltozik, amint a politikai helyzet is megváltozik. Amint forradalom kezdődik, a rendőrség saját kezébe veszi a dolgokat. Addig a hatalom irányítja. Akár szembe is fordulhat a hatalommal. Itt van az egyiptomi példa, hány rendőr állt át azonnal, amikor igazi forradalom lett. A rendőrség tisztában van vele, mikor áll be a forradalmi helyzet, még ha ezzel a tömeg nincs is tisztában, vagy még meg sem értette. A rendőrség már tudja, mi a helyzet. A 2006-os események utáni felmérések alapján a rendőrök igenis tisztán láttak az ügyben, és bármikor szembefordulhatnak a hatalommal. Megtehetik és tudják is, mikor kellene. Ezért kellett tönkretenni. Legutoljára amikor a rendőrségen jártam, nem volt a nyomtatóban papír, nem volt rá pénz. Röhej!

Jövőnk.info: Komolyan elképzelhető egy ilyen forgatókönyv?

ifj. Győrkös István: Bármi elképzelhető. De ha nem lenne az, akkor a hatalom tolná a karhatalmát előre, védené és nem lehúzná. A kormány szinte szándékosan provokálja a rendőrséget. Mindent megtesz, hogy éket verjen az emberek és a rendőrök közé, és azért, hogy az emberek elforduljanak a rendőröktől. Megteheti, mert ha már a rendőr sem törvénytisztelő, mit várhat el másoktól? A kormány vékony kötélen táncol. Kockáztat és tesztel. Kockáztat, mert ebbe akár bele is bukhatna, ha nem lenne már egy másik karhatalmi háttér mögötte, de még így is veszélyes játékot űz, és teszteli, mekkora a rendőrök és a társadalom tűrőképessége.

Jövőnk.info: Hortobágyi felszólalása és kitiltása javít vagy ront a helyzeten?
Kapcsolódó cikk:

Forradalmi helyzet - kiegészítés az ifj. Győrkös interjúhoz

ifj. Győrkös István: Hortobágyi egy senki. Odament kibicnek. Neki semmi sem drága, még az sem, hogy tönkretegye ezrek áldozatát vagy munkáját. Nevezzük nevén, egy hülye. A TMRSZ elhatárolódása, és kiállása ezzel szemben példás volt. Összeültek és határoztak: Hortobágyi egy senki, mehet a fenébe, és maradjon is ott az MSZP-vel együtt. Azonban van egy határozott elképzelésem, ami miatt az MSZP jobban teszi, ha felülvizsgálja kapcsolatát Hortobágyival. Ugyanis az MSZP-nek ez egyáltalán nem jött jól. Sokkal inkább elképzelhető, hogy Fideszes súgásra ment Hortobágyi oda. Ez is csak egy példája, hogy nincs öt párt, vagy négy párt. Pártokrácia van, ahol mindenki mindenhol játszik.

Egyébként meglett volna az esély rá, hogy az MSZP rátelepedjen és tönkretegye az egészet. A TMRSZ határozata után ennek már semmi esélye. A TMRSZ ügyét soha nem szabad politikai pályára terelni. Ez erkölcsi és hazafias kérdés. Minden hazafinak érdeke, hogy jó rendőrségünk legyen, és rend legyen.

Jövőnk.info: Akkor hogyan lehetséges, hogy a rendőr behunyja a szemét, ha cigánybűnözést lát, és hagyja az egészet?

ifj. Győrkös István: Ez így ebben a lesarkított nemzeti lumpen formában igaz, valójában nem igaz. A börtöntöltelékek 90%-a cigány. Őket ki tartóztatta le? A románok? Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a rendőrök le vannak tiltva bizonyos fellépésekről, sokszor nem is merik megtenni. Szemünk láttára fenyegetett meg egy siófoki rendőrt egy cigány. Semmit nem tett, nem is tehetett, inkább elfordult. Mit tehetne? Az állam nem védi még a rendőrt sem. Iszonyat nehéz dolguk van. A kezük megkötve, a szájukon lakat. Mit gondolsz, miért teszik tönkre a rendőrséget? Elmondtam már, ez is a része az egész történetnek.

Jövőnk.info: Akkor semmit sem tehetnek a rendőrök?

ifj. Győrkös István: Az egész folyamat már egy kényszerpályán mozog, a Jövőnkön erről külön cikk volt. Meg kell érteni, az egész olyan, mintha egy nekilendült vonat a síneken gurulna lefelé, és arra megy, amerre a sín viszi. Már nincs két út vagy több út. Olyan ez, hogy lépek egyet a sakkban. Nagyon jól tudom, hogy a másik fél mit fog válaszolni, de kénytelen vagyok azt lépni, különben boríthatom a királyomat.

A hatalom - párttól függetlenül - a rendszer megkötései között mozog. Liberális szellemiségű demokratikus terror. Ez megszabja az utat.

(folytatjuk)

Jövőnk.info
2011. június 10.

http://jovonk.info/2011/06/10/interju-ifj-gyorkos-istvannal-rendorseg-es-hatalom- illetve-magyar-tarsadalom-viszonyarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb nagyszabású terv: Vá
  2011-06-11 07:28:13, szombat
 
  Egy újabb nagyszabású terv: Várkabin
Szerző: laspalmas
- 2011.06.09. 14:01

Kedden volt az Országházban az ELSŐ BUDAPESTINFO NAP 2011, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ (BTSZK) szervezésében megrendezett Budapesti Turisztikai konferencia.

Beszéltek mindenféléről, de a nap nyertese dr. Budai Zoltán lett, az ötletgazda Budai és Barta Tanácsadó Kft. igazgatója, aki beharangozta az egyelőre Várkabin elnevezésű budapesti lanovka terveit.

Bár már most lehet sejteni, hogy az életben nem fog elkészülni, pláne nem magántőkéből, azért nézzük meg, mi szépet álmodtak az ötletgazdák a felújításra váró Vár, és az omladozó Várbazár mellé, a Világörökség közepébe.

Szóval: A tervek szerint drótkötélpálya kötné össze a pesti oldalt a Vigadótól indulva a Budai Várral. A 30 fős kabin kb. 500 méter távolságot tenne meg a Vigadó és a Várbazár között, mintegy 40 méter szintkülönbséget legyőzve, az út 5-10 percet venne igénybe, a tervezett viteldíj pedig 5 euró körül alakulna. Az ötletgazdák magyar mérnökök, a kabint a sílifteket gyártó Doppelmayr Seilbahn fogja megalkotni Budapest számára, testre szabva, egy felső nyitott "terasszal", melyre az alsó zárt térből lehet felmenni lépcsőn. A beruházás Budai bevallása szerint akár 8 hónap alatt kivitelezhető lenne.

Az Indexnek elmondta, hogy egyelőre a Várkabin műszaki tervei készültek el, az engedélyeztetési tervek majd csak akkor, ha a négy lehetséges nyomvonal közül (idén nyáron) kiválasztották a legjobbat.

Az első hírek szerint a beruházás becsült költsége 6-8 milliárd forint. Budai Zoltán elmondta, hogy ez az összeg a teljes, második szakasszal bővített pályára vonatkozik. A kabint ugyanis a Várból továbbvinnék a Gellérthegyre.

Hozzátette: készítettek egy közvéleménykutatást a külföldi turisták körében, akiknek nagyon tetszik a terv, és a tervezett 5 eurós menetdíjnál többet is fizetnének érte. A menetdíj mellett azt is tervezik, hogy a Várkabint üzemidőn kívül exkluzív rendezvényeknek is kiadják. Közölte: a pesti Dunakorzó és a Várhegy közötti szakasz kiépítése becslés szerint 2-2,5 milliárd forintba, a Gellérthegyig tartó 2. szakasz pedig 3-3,5 milliárd forintba kerül majd. A beruházást teljes egészében magántőkéből tervezik, Budai szerint nem számítanak sem állami, sem önkormányzati, sem uniós pénzre.

A 30 férőhelyes Várkabin a tervek szerint negyedóránként fordul majd, és az üzleti terv szerint 330 napot üzemel majd egy évben (nagy szél vagy árvíz idején nem).

No, számoljunk egy kicsit:

- 8 milliárdért megépítik, durván 1.400 a jegy --> tehát kicsivel több mint 5,7 millió utas után már termeli is a nyereséget

- Évi 330 nap, napi mondjuk 14 óra nyitvatartás. Negyedóránként fordul, az napi 56 út, tehát optimistán tele kabinokkal számolva 1.680 utas/nap. Így 3.393 nap, vagyis úgy 9 év és 3 hónap alatt visszahozza az árát, és elkezd nyereséget termelni.

Őszinte leszek, számomra egyáltalán nem életszerű, hogy Magyarországon egy magyar befektető ennyit várjon a hasznára, ennyi idő alatt csak költsön a bérekre, működtetésre, karbantartásra stb. Ordas nagy kamunak tűnik a dolog, pont mint a többi eddig látott nagyívű fejlesztés volt...... Kis idő eltelik, sok pénz eltűnik, aztán a projektre csak egy betemetetlen gödör emlékeztet, de az évekig.

Az elképzelés komolyságát jelzi amúgy az is, hogy Budai a Várkabin létjogosultságát két példával támasztotta alá: a barcelonai Montjuic Cable Car-ral és a szingapúri Jewel Cable Car-ral.

Mutatom mindkettőt.

Barcelona:



Szingapúr:



Van némi különbség a magyar helyszínhez képest, nem?

Hopp, majdnem elfelejtettem, a látványtervek:


(képek: Index, budaiesbarta.hu)



Budai Zoltán a projekt indoklásaként kifejtette, hogy ma már a turisták szinte csak élményt akarnak, alig valaki kel útra a megismerés szándékával. A turistának tehát élményt kell adni - vonta le a következtetést, majd arra a helyzetmegállapításra jutott, hogy Budapest híján van a modern kornak megfelelő élményelemeknek, mi több, nincsenek igazi turisztikai termékek. És amik vannak, azokat sem köti össze megfelelő infrastruktúra. Tapasztalatok szerint szintén növekszik a kereslet az úgynevezett panoráma pontok iránt - így Budai. Ezt kívánná pótolni egyben a Budapest View névre hallgató projekt. A névadás mögött egy felmérés áll, melyben turistákat kérdeztek: mi lenne a legtalálóbb név az új infrastruktúra számára. Arról nem szólt az országházi előadás, hogy a fővárosiakat is megkérdezték volna a kötélpálya nevéről.

Most itt a lehetőség, hogy mindenki elmondhassa véleményét, és/vagy szavazzon a dologról.

http://vastagbor.blog.hu/2011/06/09/ujabb_nagyszabasu_terv_varkabin
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államfő aláírta a korhatár
  2011-06-11 07:26:24, szombat
 
  Az államfő aláírta a korhatár előtti nyugdíjakról szóló alkotmánymódosítást
2011. június 10. 18:03

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken aláírta azt az Országgyűlés által hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást, amely csökkenthetővé, illetve szociális ellátássá alakíthatóvá, valamint megszüntethetővé teszi az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátást. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye, az államfőt idézve a fenntartható nyugdíjrendszer irányába tett szükségszerű lépésnek nevezi a nyugellátást érintő alkotmánymódosítást.

A hivatal tájékoztatása szerint Schmitt Pál a házelnöknek küldött levelében nyomatékosan felhívta a parlamentet, hogy a részletszabályok kidolgozása során, illetve az elengedhetetlen társadalmi egyeztetéseket követően a fokozatosság elve alapján hozzák meg azokat a döntéseket, amelyek figyelembe veszik az egyes életpályamodelleket, továbbá az érintettek egyéni körülményeit, így biztosítva a szociális jogok érvényesülését.

MTI

http://gondola.hu/hirek/158638-Az_allamfo_alairta_a_korhatar_elotti_nyugdijakrol_ szolo_alkotmanymodositast.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangfelvétel bizonyítja: Kolta
  2011-06-11 07:24:34, szombat
 
  Hangfelvétel bizonyítja: Koltay jogosan szerződtetett
2011. június 10. 17:12
Hunhír.info

koltay-gabor.jpgMondvacsinált indokkal mentette fel Koltay Gábort, a József Attila Színház megbízott igazgatóját Tarlós István szerdán - derül ki egy, az Index.hu birtokába jutott hangfelvételből.

Koltay kirúgását Tarlós István főpolgármester és Csomós Miklós kulturális főpolgármester-helyettes azzal indokolta, hogy a direktor a városházával való egyeztetés, illetve engedély nélkül kötött szerződéseket a társulat tagjaival a jövő évadra. Csakhogy a hangfelvétel tanúsága szerint Koltay Gábornak teljes igazgatói és döntési jogköre volt, ilyenformán értelmetlen az egyeztetési és az engedélykötelezettség.

Koltay maga is meglepődött szerdai felmentésén, saját bevallása (és a hangfelvétel) szerint mindenben Tarlósék iránymutatása, törekvései szerint járt el. A városvezetők ezt másképp látják.

Csomós Miklós és Tarlós István azzal indokolta Koltay június 8-i váratlan felmentését, hogy 23 szerződést kötött engedély nélkül. A korábbi igazgatónak, Méhes Lászlónak szintén azért kellett mennie, mert szerződtetni akart, de nem lehetett.

Csomós Miklós március 16-án mutatta be a társulatnak és a sajtó munkatársainak a színház új megbízott igazgatóját Koltay Gábor személyében. Ezen az eseményen úgy a tagok, mint az újságírók kérdéseket tehettek fel, például, hogy vajon a megbízott igazgató köthet-e szerződéseket. Az Index.hu beszámolója szerint Csomós Miklós erre úgy felelt, hogy bár Koltay megbízott vezetőként irányítja a színházat, valódi igazgatói jogkörrel és felhatalmazással bír.

A hangfelvételen hallható, ahogy Fehér Anna színésznő azt firtatta, mikor lesz döntés a szerződések, illetve a kifizetések ügyében, hiszen a szerződéskötések és a következő évad kiírásának szezonja van.

"Nagyon rövid időn belül, mert a megbízott ügyvezető igazgató csak a nevében megbízott, ügyvezető igazgatóként ugyanúgy funkcionál, mintha pályázaton nyerte volna el ezt a tisztséget. A pályázatot a lehető legrövidebb időn belül lebonyolítja a város vezetése" - hangzott a kulturális főpolgármester-helyettes válasza a kérdésre.

Ezután Bóta Gábor, a Népszava színházi szakírója visszakérdezett: "De a Gábor szerződtethet? Mert már nagyon kilógunk a szerződtetési időszakból?"

Erre Csomós az előbbi válaszra visszautalva úgy felelt: "Mivel mondtam, hogy a megbízottként, csak jelző a neve előtt, de teljes jogkörrel működik, mint ügyvezető."


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41970
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.