Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Ha, bárkit is a "tagadás szell
  2011-06-29 21:00:16, szerda
 
  Ha, bárkit is a "tagadás szelleme" (magyarul, úgy hívják, hogy szoc-lib) megkísértett volna!!!
2011. június 29., 20:50

Szájer József

Felszólalás az Európai Parlamentben

Strasbourg, 2011. június 8.



Tisztelt Elnök Úr!

Ne tekintsék udvariatlanságnak, de a ház bal oldalához fogok beszélni, ahhoz a zöld, kommunista, szocialista és liberális többséghez, akik a Néppárt és a konzervatív frakciók ellenére a parlament napirendjére erőltették ezt a témát.



Kérdéseim vannak Önökhöz: önök szerint megfelel-e a születés szerint való diszkrimináció tilalmának, hogy az uniónak lehetnek olyan tagországai, (peldául Spanyolország, Belgium vagy Svédország) amelyekben egyes polgárok pusztán születésük által jogosultak vezető állami tisztség, a királyi cím betöltésére? Az én országom új alkotmánya ilyen megkülönböztetést nem alkalmaz!



Önök szerint elfogadható-e, hogy van az uniónak olyan tagja, (Egyesült Királyság) amelynek nincsen egységes írott alkotmánya? Az én országom új alkotmánya demokratikus írott alkotmány!



Önök szerint elfogadható-e, hogy van az uniónak olyan tagállama, (Franciaország), amelynek alkotmánya nem tartalmazza az alapjogok katalógusát? Az én országom új alkotmánya, nemcsak tartalmazza azt, hanem egyenesen az Európai Alapjogi Chartát tekinti mintának, elsőként az Európai Unióban!



Önök szerint rendben van-e az, hogy vannak az uniónak olyan országai, ahol nincsen Alkotmánybíróság, vagy több olyan ország is van, ahol ugyan van, de gyengék a jogkörei? Az én országom új alkotmánya büszke arra, hogy erős alkotmányvédelmet garantál!



Önök azt állítják magukról, hogy a közös Európa szellemében cselekszenek, amikor ide rángatják boncolásra az új magyar alkotmányt, de valójában az unió alapító szerződésének egyik legfontosabb elvét árulják el, amely szerint (4.cikk 2. bekezdés, idézem) "Az Unió tiszteletben tartja a tagállamoknak ... a nemzeti önazonosságát, amely elválaszthatatlan része azok politikai és alkotmányos berendezkedésének..."



Ha önök nem rendeztek, vagy nem rendeznek vitát a korábbi kérdéseimben említett országok ügyében, vagy elfelejtkeztek itt az Európai Parlamentben szóvá tenni, amikor Magyarorszagon 2006-ban szocialista kormány sárba tiporta a gyülekezés jogát, akkor önök kettős mércét alkalmaznak: más szemében a szálkát is, saját szemükben a gerendát sem hajlandók észrevenni! Nem veszik észre, hogy ezzel önök nem az európai együttműködés ügyét segítik, hanem az európai nemzetek közötti viszályt szítják! Ez leleplezi az önök valódi pártos elfogultságát.



Inkább azt javaslom, hogy országaikban kövessék az új magyar alkotmány példáját, szabjanak alkotmányos gátat az eladósodásnak, hogy ne lehessen mégegy görög, ír vagy porugál válság. Javaslom, hogy a magyar alkotmányhoz hasonlóan vegyék alkotmányos védelem alá a jövő nemzedékek jogait, azzal, hogy a környezeti, a költségvetési és a demográfiai fenntarthatóságot alkotmányos elvvé emelik. Védjék úgy erős kollektív jogokkal nemzetiségeiket és más kisebbségeiket, például a romákat, ahogy azt - Európában egyedülálló módon - az új magyar alkotmány teszi!



Ugyan már számtalan esetben bizonyítottuk, cáfoltuk, önök továbbra is ismételgetik alaptalan vádjaikat, ezt biztosan ma is megteszik, mert nem a helyzet nem ismerése, hanem pártpolitikai szemellenzőjük miatt szajkózzák. Bár önök is tudják nem igaz, amit mondanak, de azért újra elmondom:

a magyar alkotmány NEM tiltja be az abortuszt,
a magyar alkotmány NEM sérti a vallás és lelkiismereti szabadságot,
a magyar alkotmány NEM korlátozza az azonos neműek jogait,
a magyar alkotmánynak NINCSEN területen túli hatálya, és saját területén példátlanul erős jogvédelmet biztosít a nemzetiségeknek,
a magyar alkotmány NEM csökkenti, hanem erősíti a hatalmi ágak elválasztásának, a fékek és ellensúlyoknak az elvét.

A magyar alkotmány európai szellemű alkotmány, amely az ember alapvető jogainak teljes biztosítása, a nemzetek együtműködésének és az európai egységnek a jegyében született! Mi büszkék vagyunk erre az alkotmányra. A mi alkotmányunkban 18-szor szerepel utalás Európára, és szó szerint belefoglaltuk az unió jelmondatát: Egység a sokszínűségben. Mi a Fidesz képviselői védjük az európai egység eszméjét Magyarországon, tesszük ezt akkor is, ha az önök, az európai baloldal kettős mércéje lejáratja azt.



Magyarország tagja az uniónak, és tisztességesen betartja a klub szabályait. Ha valaki mégis úgy véli, hogy ez nem így van, akkor a klub rendelkezik szabályokkal arra miként lehet eljárni. Ha tényleg igazuk volna, akkor indítsanak ellenünk kötelességszegési eljárást, ez minden ország esetében így van, mi magyarok nem kérünk kivételt! Korrekt, valóságra alapozott vitában megvédjük álláspontunkat, de politikai boszorkányüldözésben nem kívánunk részt venni.



Mi, az önök magyar szocialista kollégáik által ránk hagyott romok eltakarítása közben, elképesztő energiákat mozgósítva demokratikus, európai, a szabad országgá szervezzük Magyarországot, a magyar polgároktól szabad választásokon kapott alkotmányos felhatalmazás alapján. Ezért fogadtunk el új alkotmányt, amely végre lecseréli a rossz emlékű 1949. évi kommunista alkotmányt, amely a magyarok szemében a zsarnokság szimbóluma volt.



Mi, magyarok szabadságszerető, demokrata nemzet vagyunk. Ezer éves az alkotmányunk, amely 1222, a híres Aranybulla óta védi zsarnoksággal szembeni ellenállás jogát, amely Európában először foglalta magába a Tordai nyilatkozat révén a vallási türelmet, amely az elsők között garantálta 1848-ban a polgári jogegyenlőséget, és amely Európa egyik legrégibb parlamenti hagyományával rendelkezik.



Nekünk nincs szükségünk arra, hogy olyanok oktassanak ki bennünket demokráciából, akiknek a saját országukban töménytelen elvégzetlen házi feladatuk van!



Köszönöm, hogy meghallgattak!



Forrás: http://szajerjozsef.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és a magyar-amerikai kap
  2011-06-29 20:32:58, szerda
 
  Orbán és a magyar-amerikai kapcsolatok

http://napizeje.blog.hu/2011/06/29/orban_es_a_magyar_amerikai_kapcsolatok

"Újra kellene egy Ronald Reagan. Vajon készülődik-e már valahol?" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter társaságában átadta az egykori amerikai elnök bronzszobrát a Szabadság téren. (Index.hu)

Fotó: Index.hu (AFP/Attila Kisbenedek)

Nem egykönnyen követhetők Orbán Viktor külpolitikai ámokfutásai. Miniszterelnökünk fenti kijelentése hallatán a jelenlegi amerikai vezetés legalábbis értetlenségét fejezhetné ki, ha éppen nem szarná le magasról Magyarországot, Orbánostul, Semjénestül, mindenestül. Azt mondá továbbá Orbán, hogy Reagan tiszteletében egyaránt osztoznak az amerikai demokraták és republikánusok. És ez így is van. Ennek ismeretében viszont OV kijelentése semmi mást nem jelenthet, mint azt, hogy Viktor egész egyszerűen elégedetlen Obama elnökségével. Másrészt gondolhatnánk, hogy a miniszterelnök a jelenlegi demokrata kurzus helyett inkább republikánust látna szívesen az USA élén, mert annak hangsúlyos keresztény elkötelezettsége melengeti Orbán és Tömjén Zsolt szívét. Meglehet, ám a diplomáciai életben minimum különös, ha egy ilyesfajta üzenetet egy végletekig hitelét vesztett, a gazdasági összeomlás határán egyensúlyozó törpeállam nemzetközi szinten enyhén szólva kétes hírű miniszterelnöke üzeni, amúgy orbánosan, foghegyről...

Talán nem érdektelen mindehhez hozzátenni, hogy Orbán mai beszólása az Obama-adminisztráció külügyminisztere, Hillary Clinton budapesti látogatásának előestéjén hangzott el. Vajon mit akart elérni ezzel a decens fikázással? Kinek akart ezzel a kedvében járni? Vagy egyszerűen csak akkor érzi jól magát egy felső szintű diplomáciai tárgyaláson, ha előtte jól feldühítette a partnerét? Ebben az attitűdben érzi jól magát? De megmondaná végre valaki, hogy egyáltalán mi a búbánatot akar Orbán az Egyesült Államoktól?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnök úr, ön hazudik
  2011-06-29 20:30:29, szerda
 
  Miniszterelnök úr, ön hazudik

http://napizeje.blog.hu/2011/06/27/miniszterelnok_ur_on_hazudik

Orbán Viktor miniszterelnök ma újfent bizonyságát adta annak, hogy szemrebbenés nélkül képes hazudni. Miközben az RTL Klub hétfő déli Híradójában igyekezett tisztázni (a videó 2:40-től válik érdekessé!), hogy a Kína ellenes tüntetések kapcsán szó sem volt semmiféle tiltásról, ártatlan tekintettel a következőket találta mondani: "Magyarországon lehet tüntetni. Magyarországon szabadság van. Sőt, még külföldi államok ügyében is a törvények tiszteletben tartása mellett lehet tüntetni, tehát semmilyen kifogás nincs az ellen, hogy a magyar kormány fogadja a kínai miniszterelnököt, és a város más részén valahol tüntetnek. (...) Az, hogy kifejezzék a véleményüket, és amikor mi a Kossuth téren tárgyalunk, akkor ők a Hősök terén tüntessenek, annak semmilyen akadálya nincs." (Nem sokkal később ugyanezt elismételte a kormányfő a parlamenti felszólalásában is.)

Fotó: 168 óra

Talán érdemes emlékeztetni méltóságos miniszterelnök urat arra, hogy nem túl egyszerű dolog úgy tüntetni, hogy az ember a kérdéses időpontban éppen a bevándorlási hivatalban, idézésre jelent meg, és a sorára vár. Meglehet, ön időközben elfelejtette, hogy az olyannyira gyűlölt kommunista hatalom milyen módszerekkel akadályozta meg annak idején a demokratikus ellenzék megmozdulásait a nemzeti ünnepeinken, jeles évfordulóinkon? Segítünk: pontosan ilyen módszerekkel. Hja, hogy ön soha nem volt része a demokratikus ellenzéknek...?

Persze, tudjuk, ez a mérhetetlenül gusztustalan eljárás annak a folyamatnak a része, amely során a jelenlegi magyar kormány lefeküdt Kínának. De, tisztelt miniszterelnök úr, ezt lehetett volna elegánsabban is csinálni, nem ilyen pofátlanul átlátszó módszerekkel. Ám a jelek szerint ön immáron véglegesen és végletesen szakított az eleganciával a demokrácia és a machiavellizmus határán egyensúlyozó játékban. De ha így van, akkor ne nevezze magát demokratának, és ne beszéljen szabadságról egy olyan ország kormányfőjeként, amely hatósága képes és hajlandó arra, hogy a tartózkodási engedélyükkel megzsarolva, alapos titkosszolgálati előkészítés, operatív adatgyűjtés után, kellő időben, egy napra fogva tartsa a számára kellemetlen figurákat. Azokat akik pusztán azért kellemetlenek, mert ők valóban demokraták, és valódi szabadságot akarnak a népüknek.

Hadd idézzük e helyütt önt, abból az időből, amikor talán még tényleg demokrata volt. Egykoron Antall Józsefhez szólott a Parlamentben, az akkor még liberális Fidesz frakcióvezetőjeként: "Miniszterelnök úr, ön hazudik". Márpedig ön tudja a legjobban, mert ezt is öntől hallottuk, hogy aki egyszer hazudik, az újra és újra és újra hazudni fog...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az adóval töltött csokolád
  2011-06-29 20:15:42, szerda
 
  Jön az adóval töltött csokoládé


2011. június 29., szerda

Ha bevezetik a csipszadót, a csokigyártóknak alternatív édességek után kell nézniük. Leggazdaságosabbnak az adóval töltött csokoládék, járulék pralinék, és kompenzációval ízesített csipszek tűnnek.

Ha bevezetik a ,,csipszadó" néven elhíresült törvényt, hamarosan csak Michelin-csillagos éttermekben lehet csipsz-energiaital-mogyorós csoki menükkel találkozni, melyeket 20-35 000 forintos áron kínálhatnak (borok nélkül + 15% édességhez hozzáérésért kapott extra juttatás).

Az édességgyártók tiltakoznak a tervezett intézkedések ellen, mert a törvény hatályba lépése után legfeljebb adókkal, járulékokkal vagy európai uniós kompenzációkkal tölthetnék meg a Duna kavicsot, vagy a Kajla nugátot.

Alternatíva lehet még a zsírok fokozottabb alkalmazása az édességiparban, ugyanis a törvény a zsírféléket nem tekinti egészségkárosítónak. Szakemberek már dolgoznak a Mozart Kugeln Mozart és Kugeln néküli változatán zsír-töltelékkel, valamint az epres Milka kacsazsíros megoldásán, de az igazán nagy dobás a tejszínes helyett megjelenő zsírfagylaltok lehetnek. ,,Ezeket majd talán nem is tölcsérben, hanem bélben fogjuk felszolgálni, az ínyencek pedig akár fagyasztott disznót is nyalogathatnak" - mondta el K. Aurél a Mogyorós Csoki Terméktanács elnöke, a teljes kiőrlésű mangalica szörp megalkotója.


http://hircsarda.blog.hu/2011/06/29/jon_az_adoval_toltott_csokolade

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tom Lantos és a kirekesztett c
  2011-06-29 19:02:38, szerda
 
  Tom Lantos és a kirekesztett cigányok

2011. június 29. 01:16:28

Tom LantosA Tom Lantos Intézet megkezdte ,,áldásos" tevékenységét, még meg sem nyitották hivatalosan, de konferenciát már szerveznek.

Ismét a demokrácia és az emberi jogok, azon belül is a cigányok emberi jogai voltak a középpontban. A Demokratikus Átalakulásért Intézet és a Tom Lantos Intézet közösen szervezett konferenciát a Néprajzi Múzeumban. Ahogy ez lenni szokott most is külföldiek, a soros elnökségnek köszönhetően, uniós ,,szolgák" töltötték meg a székeket, neoliberális légkör mérge töltötte be az intézmény auláját. A világ minden tájáról érkeztek előadók, jöttek Ausztriából, Belorussziából, Egyiptomból. A háttérbeszélgetésen a hírhedt, magyargyűlölő Tom Lantos rokonai is megjelentek.

Az előadóktól megtudhattuk azt, hogy ez a konferencia valami újnak a kezdete, hiszen az emberi jogokról szóló tudományos sorozatnak az első része. Szerintük a mai világban a legnagyobb kihívás a demokrácia terjedése. Martonyi János hangsúlyozta: óriási öröm számára, hogy részt vehet a konferencián. Szerinte ezt a hetet akár ,,transzatlanti hétnek" is lehetne nevezni. A transzatlanti kapcsolatról pedig úgy gondolja, az már nem csak egy sima kapcsolat, hanem kötődés. A külügyminiszter kiemelte, hogy csökkenő lakossággal nem lehet erős gazdaságot kialakítani. Az alapvető megoldást a befogadásban látja. Szerinte a társadalomnak be kell fogadnia cigányokat, akikről úgy vélekedik hogy mélyszegénységben és kirekesztettségben élnek. Természetesen, kötelező jelleggel méltatta a romastratégiát is.

Tom Lantos családja is sziporkázott. Az emberi jogokért küzdőnek kikiáltott zsidó származására büszke Tom Lantos unokája Thomicah Tillemann is felszólalt, aki a civilszervezetek fontosságáról beszélt. Érdekes volt hallgatni, ahogy nagyapját méltatta, miközben az egykori politikus az emberi jogok szekerét inkább vissza fele húzta, mint tolta. Csak néhány példa: ő volt az, aki annak idején ellátogatott Romániába, hogy a Ceausescu-rendszer magyarüldözését leleplezze. Ki tudja, hogyan történt, de a Ceausescu és Lantos szívélyes barátságba került a nagy vizsgálódás során, s Lantos végül úgy találta, irigyelni való jólétben és szabadságban élnek az erdélyi magyarok. Egyes visszaemlékezők szerint több millió dollár is segítette Lantost, hogy erre a felismerésre jusson.

Tom Lantost felháborította a Magyar Gárda megalapítása. ,,Az olyan őrültek, akik szerint Magyarországot a NATO szövetségeseitől kell megvédeni, sohasem kapnak vízumot Amerikába, ezt garantálom. Listát fogok kérni a Gárda mind az ötvenvalahány tagjáról és átadom az illetékeseknek"- hangoskodott a szenátor.

Hát erről az emberről neveztek el Magyarországon intézetet és ezt az embert méltatta unokája, mint az emberi jogok nagy harcosát.

A háttérbeszélgetés előfutára volt a csütörtöki Tom Lantos Intézet megnyitójának és annak, hogy a Fideszről végképp leperegjen az utolsó kis darab a nemzeti mázból.

SSZ

Forrás: Barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=84709
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki fog minket meggyógyítani 20
  2011-06-29 18:47:14, szerda
 
  Ki fog minket meggyógyítani 2012-ben?
Szerző: zero
- 2011.06.29. 12:25

Messze a legkisebb prioritást kapott legfontosabb kérdés idén.

Nézzük leegyszerűsítve: Az állam súlyos pénzekből kitaníttat minden évben x számú embert orvosnak, majd utána ad nekik nettó 82 ezer forintos fizetést. Állam bácsi, normálisnak tetszik lenni?

A diplomához kötelező a nyelvvizsga, így minden végzős beszél legalább egy idegen nyelven, Európán belül már nincsenek távolságok, nem úgy, mint Magyarországon belül: Nyíregyháza-Budapest IC-vel 3 óra, Budapest-London repülővel pedig csak másfél óra. Én azon csodálkozom, hogy állam azon csodálkozik, hogy a fiatal, sőt most már a középkorú orvosok is kimennek külföldre dolgozni. Péntek este hamarabb hazaér Londonból, mintha Budapesten dolgozna, de Nyíregyházán lakna.

Nem Szócska államtitkárt bántom, mert ő tényleg mindenféle sunyi húzás nélkül próbálkozik, de szarból nem lehet várat építeni, és ő abból főz, amit a költségvetésből neki kiutaltak.

Megkérdezném viszont Orbán és Matolcsy urakat, kasszafelelősöket, ha nekik 6 évig kellett volna tanulni kőkeményen, hogy utána miniszterek lehessenek, majd kiszúrják a szemüket nettó 80 ezer forinttal, viszont azt látják, hogy Európa minden országában várják őket tárt karokkal ugyanerre a munkára, csak nettó 800 ezer forintért, Orbán és Matolcsy úr vajon mit választana? Haza vagy haladás?

Lehet, hogy elég sokkoló megfejtés következik: az orvosok is csak emberek, leszarják a propagandát, csak szeretnének megélni, jólélni, és a gyermekeiknek megadni mindent, amit csak lehet. Innentől kezdve elég egyértelmű a dolog: orvosként ez megy idehaza vagy nem megy?

Egy állam egyszerűen nem teheti meg azt, hogy ugyanakkor fizetést kínál egy diplomás orvosnak, aki gyógyít és életeket ment a nap 24 órájában, mint a végzettség nélküli utcaseprőnek. Pedig megteszi: Budapest főállású utcaseprőket alkalmaz 120 ezer forintos bruttó fizetésért, és ennyit kapnak a szakvizsga előtt álló végzett orvosok is.

Papp Magor, a Rezidensszövetség szerint "igen ijesztő az, hogy hat év kemény tanulás után, a magyar kezdő orvosok 40 százaléka menne külföldre dolgozni. Olyan szinten felgyorsult az orvosok migrációja, hogy évente 1500 fővel csökken az aktív orvosok száma Magyarországon. Jövőre nem lesz, aki ellássa a betegeket."

Persze a Kútvölgyi "elit" kórházban mindig lesz orvos, hogyan is találkoznának a kedves vezetőink egy olyan szituációval, hogy egy egyszerű vizsgálatra csak októberre kapnak időpontot? Vagy továbbküldik őket egy másik kórházba? Vagy csak úgy egyszerűen közlik velük, hogy bocs, de nincs éppen bent orvos?

Abba sem gondolnak bele, hogy az orvosoknak kötelező ügyeletet adni, hiszen a hét 168 óráját le kell fedni. Ez azt jelenti, hogy ha már alapból orvoshiány van, és a nappali műszakból kiveszek orvosokat ügyelni, akkor már nappal sem lesz elég orvos ... sőt, ez egy ördögi kör: minél több orvos mond fel, a többi orvosnak annál többet kell ügyelni, ugyanannyi betegre egyre kevesebb orvos jut, így egyre többen mondanak fel, mert nem bírják, így még kevesebb orvos marad, akiknek még többet kel ügyelni ...

Sőt, az ügyelet után sincs pihenés: "Az EU-csatlakozás óta egy orvos sem dolgozhatna 60 óránál többet egy héten, ezt azonban csak saját alkalmazottjaiknál tudják ellenőrizni. Így nyer a "körorvos" szó új értelmet - az ügyeleti szakmákban miután kitelt a 60 óra, nem pihenni mennek, csak köpenyt cserélnek: a közalkalmazottból vállalkozóvá alakulnak át, és körbeügyelik a kórházakat. Persze ekkor már piaci órabérért. A hétpecsétes titokként kezelt óradíjakról csak annyi tudható, hogy egy aneszteziológus, egy radiológus vagy egy intenzív terápiás orvos egyetlen éjszakán megkeresheti havi alapbére negyedét-ötödét." -írta Heti Válasz.

Igazából ott tartunk, hogy azért imádkozunk, hogy ha történik bármi is a családban, amihez orvos és kórház kell, akkor az hétfő-péntek 8-17 óra között történjen, mert éjszaka és hétvégén esélytelen minden. Januárban a munkahelyen megkapjuk a papírost az előző évről, hogy mennyi TB lett befizetve a nevünkre: nálam ez 1,2 millió forint, és ha bármi gond van, akkor nem tudnak rajtam segíteni, vagy adjak hálapénzt? Hálapénz kell? Kérjek el az OEP-től.

Csakhogy ha ez a folyamat beindul, akkor ezt nem lehet egy csettintésre megállítani, itt nem arról van szó, hogy ha kellenek rendőrök, egy törvénymódosítással visszahívunk 30 ezer nyugdíjas rendőrt. Orvosokat nem lehet csak úgy a "raktárból" előszedni, aki már kiment külföldre, azokról csak az ifjú kereszténydemokraták gondolják, hogy a pörkölt meg a túrórudi kedvéért hazajönnek ...

Sőt, még a "lenézett" Szlovákia is elhúzott mellettünk, pedig nem lehet azt mondani, hogy Szlovákiában drágább lenne a megélhetés, mint itthon: "a magyar átlagbér bruttó 155 ezer forint az egészségügyi szektorban, Szlovákiában 192 ezer, Csehországban 220 ezer forintnak megfelelő összeg."

Hogy mi lesz 2012-ben, ha valóban elmennek az orvosok, akik letétbe helyezték a felmondásukat?
Nem tudjuk.

Ahogy azt sem tudjuk, hány beteg halt meg, kapott súlyos szövődményt, mert nem kapott megfelelő ellátást megfelelő időben. Aztán persze megy a csodálkozás, hogy fogy a magyar.

Néha még a Napló is tud egy jó riportot összerakni, 2001-ben meglátogattak 2 kórházat, ahová most, 10 év után újra visszamentek.

- A főorvosnő 32 órát dolgozik, 8 óra a rendes munkaidő, majd 16 óra ügyelet, és másnap reggel 8-tól pedig már a másnapi rendes műszak kezdődik, mert nincs orvos.
- A miskolci kórházban naponta 3 nővér adja be a felmondását. Naponta. Három. 80 nővér hiányzik a kórházban.

4:42-től:



Szilágyi László LMP-s országgyűlési képviselőnek van egy blogja, és a múlt héten lehúzott a mentősökkel egy fél műszakot. Egy politikus, aki blogol, és saját maga szerez tapasztalatokat ... a tiszteletünket máris kivívta.


"Csak a Markó utcából kb. 65 ezer esetet látnak el évente. Mindehhez 8 autó áll rendelkezésre. Egy gyermek-rohamkocsi, két rohamkocsi, esetkocsik és egy ,,ohne" kocsi, ez szállítgatja hajléktalanokat és a részegeket.
A készülékek, amivel az életünket mentik, 8-10 évesek. Ha az autó meghibásodik, a személyzet saját kezűleg pakolja át a berendezést egy másikba. Kicsavaroz, átcipel, becsavaroz. Előfordul, hogy naponta kétszer is el kell ezt játszani. Egyenruhát 2005-ben kaptak utoljára, ők maguk mossák.

Tizenkétóráznak, közben egyszer 20 percre be lehet menni enni, ha az esetek megengedik. Éjjel ritkán adódik alkalom pihenni, reggel pedig várja őket a másodállás. Mindenkinek van másodállása. Nettó 80-100 a fizu, emellett muszáj. Elmennek az alternatív szállítókhoz vagy egy kórházba ügyelni, bárhová. Volt olyan gépész (értsd: sofőr), aki ,,szabadidejében" BKV-buszt vezetett.

Amikor ott jártam, a rohamkocsit éppen berendelték a bázisra, kivonták a forgalomból, mert nem volt heveder a betegágyon. A 40 milliós szerkó nem dolgozhatott egy százezres eszköz hiánya miatt. A Markóban aznap nem volt mozgósítható rohamkocsi. Legalább pihent az orvos, pihent a személyzet...

,,A mi autónk is hét és fél éves már." - mutatják. A heti kötelező nagytakarítás folyik éppen, közben büszkén mutogatják a mentőautót. ,,Sajátunkként gondozzuk." Saját pénzből (!) fejlesztgetik, ide egy villogó, oda egy lépcsővilágítás, stb. ,,Nekünk is érdekünk, hogy láthatóbbak legyünk."


http://tv2.hu/naplo/video/igazi-veszhelyzet-10-eve-es-most-semmi-sem-valtozott

Idős hölgyhöz megyünk, jó messzire, mert az ottani mentőállomáson nincs szabad esetkocsi. Fullad, ennyit tudunk. Ő maga nyit ajtót, szépen össze van csomagolva, kórházba szeretne menni. Három nagy táskát cipelünk (reanimátor, monitor, gyógyszerek), de nincs rájuk szükség. Nem akut eset, de elvisszük a város másik felébe, a Korányiba. Ha a háziorvos intézte volna, elég lett volna egy betegszállító. Sőt, szerintem, ha az OEP kifizetne ilyenkor egy taxiszámlát, mindenki jobban járna. A csapatot kissé megviseli a tény, hogy betegtaxiként üzemel a kocsi. Most jó másfél óráig hiába várják ezt a technikát és a szakképzett személyzetet egy másik - komolyabb - esetnél.
20 esetből 2, ismétli az ápoló, amikor igazán szükség van ránk. De azért a kettőért is megéri maradni: ,,Egy igazi mentés feldobja az embert" - mondja. Ez az egyetlen dolog, ami a pályán tartja őket.


http://vastagbor.blog.hu/2011/06/29/ki_fog_minket_meggyogyitani_2012_ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt "a szabadságért é
  2011-06-29 18:40:23, szerda
 
  2011-06-29. 18:33
Semjén Zsolt "a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus"

Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettesnek adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány - közölte a miniszterelnöki hivatal.
A díjjal, az Egyesült Államok egykori elnöke Capitoliumban őrzött szobrának kicsinyített másával, a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus tevékenységét ismeri el az alapítvány - olvasható a hivatalos közleményben. Mint írták, a Ronald Reagan Nemzetközi Szabadság Díj (Ronald Reagan International Freedom Award) emlékszobrát a volt amerikai elnök életművét méltató budapesti nemzetközi konferenciát követően nyújtotta át a Parlamentben Fred Ryan, az alapítvány elnöke a magyar politikusnak.
A közleményben felidézték, hogy Semjén Zsolt a Magyarországi Reagan Emlékbizottság elnökeként még az elmúlt év végén kezdeményezte, hogy a magyarság állítson méltó emléket Budapesten annak az amerikai elnöknek, akinek politikája hozzásegítette hazánkat a bolsevizmustól való megszabaduláshoz. Az ünnepélyes átadáson jelen volt többek között Edwin Meese, Reagan elnök egykori igazságügy-minisztere, aki elismeréssel szól az új magyar alkotmányról, méltatva a benne foglalt értékeket.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/81311/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögország is rabszolgasorba
  2011-06-29 18:39:26, szerda
 
  Görögország is rabszolgasorba került

2011. június 29. 16:13
Hunhír.info

Miközben a tüntetők ismét összecsaptak a rendőrökkel Athén utcáin, a görög parlamentben elfogadták az újabb megszorító csomagot. A világ egykoron egyik legfényesebb népe is rabszolgasorba került.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint helyi idő szerint nem sokkal fél négy után kezdődött a név szerinti szavazás a görög parlamentben. A BBC brit közszolgálati médium internetes közvetítésében azt írta, hogy a kormányon lévő szocialista párt egyik képviselője a csomag ellen szavazott. A voksolás egyébként az utcai tüntetések miatt csúszott. A Reuters korábbi jelentése szerint egy görög ellenzéki parlamenti képviselő bejelentette, hogy támogatja majd a kormány megszorító intézkedéseit. A bejelentésre emelkedni kezdtek az európai tőzsdemutatók, drágult a nyersolaj világpiaci ára, és erősödött az euró a dollárhoz képest.

A megszorítások ellen tiltakozó tüntetők délben a Szintagma téren kövekkel, Molotov-koktélokkal dobálták meg a maszkos, gázálarcos, pajzsos rohamrendőröket. A transzparensek nyelével ütötték a rendőröket, amire a rendőrök gumibottal válaszoltak. Többen megsérültek, több tüntetőt őrizetbe vettek. A rendőrök könnygázt is bevetettek. A tüntetők közölték: megpróbálják áttörni a parlament épülete körüli téren felállított kordonokat. A résztvevők számát ezrekre becsülték. A BBC azt írja, a tüntetők később a pénzügyminisztérium irodáit is megtámadták.

A reggeli órákban tüntetők négyszáz fős csoportja csapott össze a rendőrökkel nem messze a parlamenttől, néhány órával a megszorító intézkedésekről való parlamenti szavazás előtt. A tüntetők a térre akartak eljutni, de a rendőrök könnygázzal feloszlatták a csoportot. Kórházi illetékesek szerint tíz ember könnyebben megsérült.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=42613
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar EU-elnökség záróakkor
  2011-06-29 18:29:09, szerda
 
  2011-06-29. 15:50
A magyar EU-elnökség záróakkordjaként sikerült kivívni a perzsák haragját

Bekérették az iráni külügyminisztériumba Magyarország iráni nagykövetét, tiltakozásul amiatt, hogy az Európai Unió szankciókkal sújtotta az iráni Forradalmi Gárda három parancsnokát - jelentette szerdán internetes oldalán a Tehran Times angol nyelvű iráni lap.
Busztin György nagykövetnek kedden kellett bemennie a teheráni külügyminisztériumba. Magyarország csütörtök éjfélig az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.
Az iráni külügyminisztérium nyugat-európai ügyekért felelős osztályának főigazgatója erőteljesen bírálta az EU jogtalan eljárását, és tiltakozott amiatt, hogy az EU kettős mércét alkalmaz a közel-keleti térségben zajló fejleményekkel kapcsolatban - írta a teheráni újság. Az EU elfordította a fejét, amikor Bahreinben történtek atrocitások - ismertette az iráni tisztségviselő további bírálatát. A magyar nagykövet közölte, tájékoztatni fogja a magyar kormány illetékeseit az iráni külügyminisztérium tiltakozásáról.
Pénteken jelentették be Brüsszelben, hogy az iráni Forradalmi Gárda parancsnoka és annak két helyettese is szerepel azon az EU hivatalos közlönyében közzétett listán, amely a szíriai tüntetések leverésében részt vevőket, illetve az ehhez támogatást nyújtókat sorolja fel. Európai bankszámláik zárolásával és vízumtilalommal büntetik őket.
A hét végén az iráni külügyi szóvivő alaptalannak, ,,az Iráni Iszlám Köztársaság elleni propagandának és a valóság meghamisításának nevezte az EU vádjait.

(MTI korrigálva)


http://kuruc.info/r/2/81303/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
15 milliós kisbuszt kapott Orb
  2011-06-29 18:22:01, szerda
 
  2011-06-29. 07:29
15 milliós kisbuszt kapott Orbán

Lecserélik egy másik ugyanolyan kisbuszra a miniszterelnök járművét, csupán a kárpitja lesz más. A régebbi Volkswagen Multivan mikrobuszt a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddig havi 200 ezer forintért bérelte a Porsche Hungáriától.
- Azért kell lecserélni a miniszterelnök kocsiját, mert a bérlésnél gazdaságosabb, ha a TEK saját tulajdonú járművével szállítják a kormányfőt - mondta el a váltásról a Miniszterelnökség a Blikknek. A "terrorelhárítók" egy Audi vagy egy Mercedes beszerzésén is gondolkoztak, de ezek ára 16-20 millió forint lett volna. Végül ezt az "olcsó" kisbuszt választották, amelynek az értéke 15 millió forint körül van.
Orbán tulajdonképpen jól járt a cserével, mert az eredetihez képest újabb kocsit kap. Az eddig használt kisbusz kétéves volt, utódja viszont csak egy. A típus pedig marad, mert a szerzemény is egy Volkswagen Multivan.
Igaz, az eredetihez képest kicsit várat magára, hogy az új Multivan szolgálatba álljon. A régi kisbuszt a miniszterelnök a tervek szerint csak múlt keddig használta volna, ám a tüzetes tűzszerészeti, műszaki és biztonsági vizsgálat miatt erre még várni kell néhány napot.
A kocsicsere egyetlen hátránya valószínűleg az, hogy Orbán az új szerzeményt nem vezetheti. A politikus ugyanis szívesen ül a volánhoz, sőt nemcsak rövidebb, de akár hosszabb túrákra is vállalkozik: többször vágott neki erdélyi utaknak, illetve Németországig is elkalandozott. A Miniszterelnökség szerint azonban ,,a gépjárművet erre a célra speciálisan felkészített biztonsági gépjárművezető vezeti majd".

(Blikk nyomán)


http://kuruc.info/r/6/81279/

HA LENNE ESZE,ÁLRUHÁBAN JÁRNA,MINT MÁTYÁS KIRÁLY,HOGY MEGTUDJA MI AZ IGAZSÁG. De hol van ő ettől? FÉNYÉVEKRE!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.