Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Azonnal váltsák le a bukaresti
  2011-06-24 22:16:53, péntek
 
  Azonnal váltsák le a bukaresti magyar nagykövetet!
2011.06.24 |


A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély felháborodással értesült Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet minapi gyalázkodó kijelentéséről. A kommunista újságíróból lett diplomata szerint húszezer magyarországi idiótát leszámítva senki sem gondol arra, hogy visszavehetjük Erdélyt vagy Erdély egy részét. Füzes Oszkár minősíthetetlen szavaival nem húszezer, hanem sok millió magyar ember becsületébe és nemzeti önérzetébe taposott bele.

Théophile Delcassé egykori francia külügyminiszter a következőket mondta: ,,Egy nemzet nincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt késsel a torkán egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás."

A Jobbik felszólítja Martonyi János külügyminisztert, hogy haladéktalanul váltsa le a posztjára méltatlanná vált nagykövetet.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke


http://www.jobbik.hu/rovatok/hat%C3%A1ron_t%C3%BAl/azonnal_v%C3%A1lts%C3%A1k_le_a _bukaresti_magyar_nagyk%C3%B6vetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberális oktatásunk halála
  2011-06-24 21:54:43, péntek
 
  Liberális oktatásunk halála


Régebben gondolkodni tanították meg a gyermekeket először, s a tehetségesebbeknek biztosítottak továbbtanulás lehetőségét . Az alkotmányismereteket a nyolcadik osztályban már tanították . Ma már mindenki továbbtanulhat ha kitudja fizetni a költségeket . Elbuktatni, osztályozni, értékelni nem lehet, mert ez sértheti egyeseknek az önérzetét, de aki kettessel megússza azt már nem sérti ugye . Az életben mindenért fizetni kell . Hibáinkért később nyújtják be a számlát . Amikor a Ratkó korszak tömött tantermeiben 36-od magammal hallgattam a gülüszemű, gyapjashajú, nagyfejű osztályfőnöknőmet, aki történetesen magyart tanított nekünk magyaroknak, akkor nagyon megijedtem őseim nyelvétől . Idegennek éreztem azokat a kiemelt fontosságú pontokat, amelyeken keresztül megközelítette azt .

Voltak osztályunkban olyanok is, akik túltették magukat ezen, és nem érezték magukon azt az ellenszenvet, amivel megajándékozott engem ez az asszony . Biztos volt valami alapja ennek, mivel édesapámat kisérte a három év orosz fogságában eltöltött idő, amit a Don-kanyari megsemmisülés után érdemeltek ki azok, akik valami szerencse folytán, túlélték a második Magyar Hadsereg megsemmisülését . Több mint kétharmaduk odaveszett akkor . Édesanyám szüleitől elvették a földjüket, lehetetlenné tették számukra a jövőt, így Budapesten telepedtek le .

Mégis túléltük valahogy ezeket az éveket, és végre én is elérkeztem a magyar nyelv csodálatos közegébe . Belülről késztet valami ismeretlen erő írásra engem . Képtelen vagyok ellenállni neki, írnom kell . Az igazságot íratja meg velem valami belső kényszer . Összerakni úgy szavakat, hogy gyönyörű gondolatokat tükrözzenek, kifejező mondatokban valósuljanak meg, az boldogságot jelent a számomra . Ezt a boldogságot nem éreztem akkor, amikor belém erőszakolták téves logikáját a magyar nyelvtannak, ami miatt botladoztam egész tanulmányi időm alatt .

Így messziről ma már tisztán látom azt, hogy a reánk erőszakolt oktatási elmélet kezdeti stádiumát éltük akkor, és most a bolognai módszerben veszik el a korábban híres magyar oktatási rendszer teljesen . Nyugaton már sikeresen alkalmazzák azt, hogy a gyerekek válasszák meg mit akarnak csinálni az iskolában . A tanárok szinte tehetetlenek velük szemben, semmiféle elrettentő intézkedés sem használ, és a diákok egymásra gyakorolt hatása tovább rontja az egészet . Persze ha a gyerek isteni akarattal van megáldva, akkor minden ugyanúgy működik mint régen .

És ez az akarat ha van, akkor működik, mert nem lehet akarni az akaratot . Az akarat Istentől való . Aki megérti a lényegét fiatalon, azzal nincs semmi baj, az a képességei szerint, meg a szorgalmával eléri azt amit akar . Azokkal a gyerekekkel viszont drákói törvényeket kell alkalmazni, akik képtelenek megérteni mit is jelent a szülő-tanár-diák kapcsolat . Ezek a betöretlen szabad gyermekek nem rosszak, csak képtelenek lekötni magukat az iskolai foglalkozások során . Magyarországon a cigány gyermekek koraérett szexuális elvonatkozásai miatt tehetetlen velük a tanár . Ezeket a saját közösségükben kell együtt nevelni szüleikkel, mert generációs nagyságrendben hiányoznak az alapok .

Sokan próbálják elhallgattatni a hazánkban megjelenő problémákat, etnikai előjellel kezelnek kultúrális fogyatékosságokat . A körülöttünk élő, többségében keresztény gyermekek könnyebben beilleszkednek a többi magyar gyermek közé, mert erkölcsi megalapozottsággal rendelkeznek, amit otthonról hoznak . Az indiai gyökerű, vagy a gettóba zárt környezet döntő befolyású a serdülő ember tudatalattijában, főleg ha ezeket a tájidegen elferdüléseket, nap mint nap megtapasztalja közösségében a gyerek . A végnélküli szabadság téveszméje, az elveszem, mert a kell akaratossága, a tolvajlás mindennapi példája, erkölcsi alapot nem biztosít e közösség számára .

Hasonlóan a szabadság táncoló madaraihoz, a gettóba zárt lélek talmudi gondolatokba kényszerített gyermekben is a gyűlölet csíráját ültetik el, mert neki látszólag mindent szabad a goj társadalom tagjaival szemben, és nem érti, amikor visszaütnek neki . Ezek a polkorekt világunk kimondatlan problémái . Oktatásunkat kívülről próbálják irányítani talmudi értéket valló megszállóink . Nem lett volna baj a szocialista értékkel sem, ha azokat a nemzet saját maga találta volna ki magának, nem csak ráerőltették volna egy idegen világ kaméleonszerű hódítói .

A múltat végkép eltörölni akaró liberálkapitalista kommunisták neokonzervatív irányzata a demokrácia lehetőségei mögé bújva észrevétlen marad az agymosott többség előtt, mert ezek készpénznek veszik mindazt, amit a médiahatalom lenyom a torkukon . Az alaposan megkevert világ erkölcsromboló politikája érezteti hatását a mai generáció mindent akaró egyedeiben . Ezek a fiatalok már igazi világpolgárként kezelik az egész földet, amit kedvük szerint rabolhatnak ki, lehetőségeik alapján . Vannak akik ezüstkanállal a szájukban születtek, mások egy putriban, csak az átlag magyarságról feledkeznek meg sokan hazánkban, a liberális eszmék sujkolása miatt .

Hoffmann Rózsa jól tudta, hogy a korábban szabadkezet kapott Pokornyi ragaszkodik majd szüleményéhez, amit a magyar Bálint és Hillerpifta tökéletesítettek tovább a pusztítás terén . Ő is ugyanúgy ragaszkodik hozzá, mint a sólyomi alaptörvényekhez volt köztársasági elnökünk . Ezek az emberek hittek abban, hogy nekünk erre van szükségünk, hogy az általuk elképzelt világot létrehozhassák . Hoffmann Rózsa viszont a klébersbergi elveket szeretné megvalósítani egy lepusztított oktatási terület magyarországi régiójában . Gondolkozni szeretné megtanítani a diákokat, lexikális tudásukat gyarapítaná, a múlt értékeit ismertetné meg velük, mert aki nem ismeri múltját, annak nem lehet jövője, kezdheti megtapasztalni újra meg újra azokat a lépéseket, amelyeket ősei már egyszer megtettek .

Jól láthattuk a huzavonát a XII-ik kerületi Turul szoborral kapcsolatban, ahol a helyiek szerettek volna emléket állítani a második világháború hőseinek, a kerület áldozatainak, ahová bevették a zsidó áldozatokat is . Miközben végnélküli holokauszt propagandát láthatunk engedély nélkül megjelenni a főváros kerületeiben, (a Turul mögötti téren is van egy), mert ugye ezekhez nem kell engedélyt kérni ma Magyarországon .

Személy szerint örülök annak, hogy az oktatási államtitkár visszavonta lemondását, ami Pokolnyi vereségét is jelenti ebben az ügyben . Orbán Viktornak viszont el kell döntenie, hogy választóit szolgálja, vagy azokat, akik a magzagot huzogatják a feje fölött . Jézusnak és Pilátusnak egyformán szolgálni nem lehet !



VGB







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális konzultáció: Nem néz
  2011-06-24 08:04:03, péntek
 
  Szociális konzultáció: Nem nézhette meg az adatfeldolgozást Novák Előd
2011. június 24. - 07:24

A hivatal szerint minden törvényes úton zajlik, a képviselőt mégsem engedték be az adatfeldolgozás helyszínére. A 800 millió forint közpénzből készült felmérés eredményeinek nyilvánosságra hozatalától továbbra is ódzkodik a kormány.

Úgy tűnik, hogy a Jobbik által is szorgalmazott, pártok törvénytelen adatgyűjtéseit vizsgáló parlamenti bizottság mégsem fog felállni, az MSZP kihátrálásával ugyanis nincs meg az ehhez szükséges egyötödös parlamenti mandátumarány. Ezt Novák Előd jobbikos képviselő jelentette be a mai sajtótájékoztatóján a szociális konzultáció kérdőíveit feldolgozó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEK KH) épülete előtt. A Kubatov-botrányra is kiterjedő vizsgálat támogatásától valószínűleg a Fidesz zsarolása miatt álltak el a szocialisták - véli a politikus, aki szerint a közpénzből folytatott látszólagos konzultáció nem közvélemény-kutatási célt szolgál, mivel ezért a szintén közpénzből kitömött fideszes fiókintézmény, a Nézőpont Intézet felelős. A konzultációnak Novák szerint két célja van: a kormányzati propaganda és a törvénytelen adatgyűjtés.

A Kubatov-botrány kivizsgálásának elmaradása után most már állami szintre emelve folyik a választópolgárok adatainak feldolgozása, az emberek vonalkódozása, politikai véleményük név szerinti nyilvántartása - nyilatkozta a jobbikos képviselő. A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Miniszterelnökség - hasonlóan az alkotmányozási kérdőívekhez - a barikad.hu többszöri megkeresésére sem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a mintegy 800 millió forint közpénzből finanszírozott felmérés eredményeit. Novák szerint az, hogy a Fidesz július 3-i pártkongresszusán akarja ismertetni az eredményeket, szintén arra utal, hogy a konzultáció adatait pártcélokra akarják felhasználni.

Novák Előd szeretett volna betekintést nyerni az adatfeldolgozás folyamatába is, ám a politikust alig jutott túl a portán, még csak az ennek helyszínt biztosító terembe sem engedték be. Vetési Iván, a KEK KH elnöke arról tájékoztatta a képviselőt, hogy minden a legnagyobb rendben, a törvények betartásával zajlik, az adatokat pedig állítólag úgy szkennelik be, hogy a vonalkódot és az aláírást letakarják. A bizonygatott törvényességről azonban Nováknak - még az erre feljogosító országgyűlési képviselői igazolvány felmutatásával sem - sikerült meggyőződnie.

barikad.hu

http://szebbjovo.hu/node/8209
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elégedett: elérték a kit
  2011-06-24 08:02:59, péntek
 
  2011-06-23. 21:48
Orbán elégedett: elérték a kitűzött célokat, van "romastratégia" - csak a magyaroknak nem lett jobb

Orbán Viktor szerint a magyar EU-elnökség 98 százalékban elérte a maga elé tűzött célokat. (Önnek mi a véleménye? Éppen ez a jelenlegi szavazásunk témája.)
Csütörtök este, az uniós állam-, illetve kormányfők kétnapos brüsszeli tanácskozására érkezve a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar elnökség elért "nagy és látványos sikereket is". Mint hozzátette, ezek egyikére, a horvát EU-csatlakozás ügyére ezen a csúcstalálkozón tesznek pontot.
Orbán úgy fogalmazott, hogy a gazdasági kormányzás ügyét Magyarország 99 százalékig elvitte az áttörésig. Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió történetében most először sikerült "romastratégiát" alkotni. "Azt gondolom, hogy megbecsülést harcoltunk ki Magyarországnak" - mondta Orbán Viktor. Szerinte ma az ország megítélése nem olyan, mint amilyen két-három éve volt, "amikor a hazugságainkról, az adathamisításról és a megbízhatatlanságunkról voltunk híresek". Most - folytatta - azt mondják, hogy a magyarok nagyon szép és eredményes munkát végeztek. "Az ország becsületéből is visszaszereztünk valamennyit" - jelentette ki a kormányfő.
(MTI)


http://kuruc.info/r/2/81026/

http://szebbjovo.hu/node/8209
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatszáz gyógyszer ára változik
  2011-06-24 07:37:08, péntek
 
  Hatszáz gyógyszer ára változik júliustól



Belföld
Közel kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, ugyanakkor 350 készítmény ára emelkedni fog.


Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csütörtökön az MTI-vel.

Az árváltozás a jelenleg támogatott mintegy hatezer gyógyszer 10 százalékát érinti, többek között gyulladáscsökkentőket, vércukorszint és vérnyomás csökkentőket, antibiotikumokat és urológiai szereket.

A gyártók és forgalmazók által benyújtott árajánlatok alapján (normatív támogatás mellett) csaknem 200 gyógyszer esetében 6,5 százalékkal csökken a betegek által fizetendő térítési díj. Köztük számos készítmény esetében ennek mértéke eléri, sőt meghaladja a 40, vagy akár az 50 százalékot is.

Ugyanakkor csaknem 350 gyógyszer esetében a gyártók egyáltalán nem, vagy csak kisebb mértékű árcsökkentési ajánlattal éltek, így ezen készítmények esetében a betegtérítési díjak átlagosan 3,3 százalékkal emelkednek. "Ezen gyógyszerek térítési díja minden esetben azért emelkedik, mert rendelkezésre áll olcsóbb helyettesítő készítmény" - tette hozzá az OEP.

Ennek kapcsán kiemelték, hogy amennyiben például egy 100 forintos készítményhez 70 százalék támogatást ad a biztosító, s a készítmény helyettesíthető egy 110 forintos szerrel, az OEP ahhoz is csak 70 forint támogatást nyújt. Ha a beteg az olcsóbb helyett mégis a drágább terméket választja, a különbözet őt terheli. Ez az úgynevezett fix támogatás - írta az egészségbiztosítási pénztár.

Az OEP a hatályos jogszabályokban előírtak szerint a gyógyszergyártók és -forgalmazók árcsökkentési ajánlatai alapján negyedévente, így július elsejével is új referenciaárakat határoz meg azon gyógyszercsoportok esetében, amelynek készítményei azonos hatóanyagot tartalmaznak, vagy azonos terápiás csoportba tartoznak. Az a gyógyszer válhat referenciatermékké, amelynek meghatározott forgalma volt és ára a legalacsonyabb - hangsúlyozták.

Kiemelték továbbá, hogy az egészségbiztosító a következő negyedévre érvényes referenciaárakat húsz nappal a kihirdetést megelőzően teszi közzé honlapján. Így az új referenciaárak ismeretében van lehetősége a gyártóknak, forgalmazóknak arra, hogy gyógyszereik árát csökkentsék, minél jobban közelítsék a referenciatermékhez - olvasható az OEP közleményében.

MTI


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=80201
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népegészségügyi termékdíj a né
  2011-06-24 07:27:27, péntek
 
  Népegészségügyi termékdíj a népnek, a népért
Szerző: laspalmas
- 2011.06.23. 14:31

A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől.

Nézzük csak, hova jutottunk a kezdeti hamburgeradótól:

"Nem elég az adópolitikai ösztönző, a sportra, népegészségügyi felvilágosításra, a tudatos életmód népszerűsítésére is nagyon sok energiát kell fordítani - húzta alá a kormányszóvivő.

A fokozott egészségügyi kockázatokkal járó élelmiszerek fogyasztására kivetett termékdíj egyértelmű jelzés arra, hogy az állam nem szeretné tétlenül végignézni azt, hogy egészséges emberek hogyan lesznek beteggé azért, mert nem egészségesen élnek. Ez nem csak magánügy, hiszen ha több tíz vagy százezer ember gyógyszereit, kezelését, ápolását kell fizetni, akkor már társadalmi szintű problémáról beszélünk - fogalmazott a kormányszóvivő.

Amennyiben az Országgyűlés is megszavazza, szeptember elsejétől adót kell fizetni a bizonyítottan egészségkárosító élelmiszerek után. Adókötelessé válnak a magas cukor, só, szénhidrát vagy koffein tartalmú ételek és italok, mint például az energiaitalok, chipsek, előregyártott és csomagolt sütemények, sós snack-ek és levesporok. Nagy Anna hangsúlyozta, hogy ez még nem végleges lista, hanem egy előzetes javaslat, az egyeztetések és a parlamenti vita során még változhat.

Az adót a termék gyártójának, importáru esetén az első forgalomba hozó személynek kell fizetnie. Az új adónem teljes bevétele népegészségügyi célokat szolgál - tájékoztatott."

Ugye egyrészt a hamburgernek híre-nyoma sincs benne, mivel Lázár frakcióvezető úr külön törvényben regulázza meg a gyorséttermeket, és talán egyszer majd a mintegy 1,6 millió óvodás+diák napi többszöri étkezését biztosító menzákra, és a dolgozóknak 500-1.000,-Ft közti összegért ebédmenüt kínáló kifőzdék jobb minőségére is gondot fordítanak majd.

Másrészt a képmutatás iskolapéldája, hogy az egészségtelen termékek forgalmának csökkenését remélik a termékdíj bevezetésétől, de kiadást alapoznak az abból tervezett nem kevés bevételre. (Anno Veres Jani írta így a költségvetéseket, ugye emlékszünk.) A Világgazdaság információ szerint 20-30 milliárd bevételt várnak a termékdíjból, és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár már két hete elkottyantotta a Hírszerzőnek, hogy részben ebből fedeznék az orvosok béremelését. (Vajon mit találnak ki, ha nem lesz meg a 30 milliárd adóbevétel? Akkor mi lesz az orvosok béremelésével?)

Sajnos az Annácska kezében lévő papírok nem nyilvánosak, de azért már egy ideje kiszivárogtak a részletek, és azok megegyeznek a szóvivő által elmondottakkal.

Az adó mértéke az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) információi szerint így fog kinézni:

"- üdítőital esetében 10 forint/liter, 2012. január 1-jétől 15 forint/liter, ha cukortartalma meghaladja az 5g cukor/100 ml mennyiséget,
- energiaital esetében 300 forint/liter, ha koffeintartalma meghaladja a 20 mg koffein/100 ml mennyiséget,
- csomagolt édességek esetében 200 forint/kilogramm, 2012. január 1-jétől 250 forint/kilogramm, ha a
hozzáadott cukrot tartalmazó csokoládé, csokoládé- és kakaótartalmú más élelmiszeripari készítmény, keksz, cukorkaáru, lekvár, kandírozott gyümölcs, vagy zöldség, cukrászati termék cukortartalma meghaladja a 25 g cukor/100 g mennyiséget,
- jégkrémek esetében 100 forint/kilogramm, ha cukortartalma meghaladja az 5 g cukor/100 g mennyiséget,
- sós snackek esetében 400 forint/kilogramm, ha a gabona, burgonya vagy olajos magvak felhasználásával készült, sütött vagy pörkölt, ízesített termék sótartalma meghaladja az 1g só/100g mennyiséget,
- étkezési porok esetében 500 forint/kilogramm, ha a levesek, mártások, ételalapok készítésére szolgál, sótartalma pedig meghaladja az 5 g só/100g termék határértéket."

Zero osztott-szorzott, leugrott a boltba körülnézni, majd csinált egy szép kis táblázatot. Népegészségügyi termékdíj vs. jövedéki adó.



Igen, egy doboz sörnél egy Bomba, egy olcsóbb csoki, és egy mogyoró után is több adót kell majd fizetni. :-)

Az is elég szembetűnő, hogy mivel az adó kilóra, literre vonatkozik, az olcsóbb termékek nagyobb mértékben fognak drágulni. 100 forinthoz képest a 25 már komoly tétel, míg 300 Ft-nál szinte elenyésző. Vagyis elvileg ezzel is a kispénzűek szívják meg.

A gyakorlatban viszont sokkal valószínűbb, hogy felfut a bevásárlóturizmus, a határ mellett élők szépen átjárnak majd a szomszédos országokba vásárolni, és persze a csempészet is szépen beindul.

Az aktuális osztrák Spar kínálatából. A magyar 444 forintos ár (369+75) biztos nagyon versenyképes lesz az osztrák 0,99 eurós árral. Red Bull csempészek, tietek a jövő!

De ettől majd biztos egészségesebbek leszünk! A sportpálya- és uszodaépítés, céges sportbérlet állami támogatással, 5%-os élelmiszeráfa csak a csúnyakapitalistanyugati világ fatális tévedése, mi magyarok nem dőlünk be ilyen kamumódszereknek! Nekünk népegészségügyi termékdíjunk lesz, a népért! Előre!

...

Vagyis ismét az Abszurdisztánban megszokott ügymenetet láthatjuk: jó szándék, elcseszett kivitelezés.

De a jó hír, hogy a Fidesz ezt a törvényt nem visszamenőleges hatállyal hozta! :)

http://vastagbor.blog.hu/2011/06/23/nepegeszsegugyi_termekdij_a_nepnek_a_nepert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen: az újabb tüntetés
  2011-06-24 07:22:15, péntek
 
  Hihetetlen: az újabb tüntetés előtt ismét berendelték az összes rendőrt
barikad.hu

2011, június 23 - 17:38


A Független Rendőr Szakszervezet az állampolgári jogok országgyűlési biztosának eljárását kezdeményezi, mert szerintük a ,,hivatásos állomány véleménynyilvánítási és kollektív érdekérvényesítési jogának durva megsértését" jelenti az országos rendőrfőkapitány újabb intézkedése.

Hatala József "fokoRendőrökzott szolgálatellátást rendelt el" az ország egész területére kiterjedően a Liga Szakszervezetek és az Független Rendőr Szakszervezet által június 29-ére meghirdetett országos sztrájk és félpályás útlezárások napjára. Az intézkedés szerint az akcióba a szabadságon és vezénylésen levők kivételével a rendőrség teljes személyi állományát be kell vonni.

Két héten belül ez már a második alkalom, amikor a rendőrség teljes mozgósítását rendelik el - emlékeztet csütörtöki közleményében az FRSZ. A június 16-án megtartott szakszervezeti tiltakozás idejére is országos közbiztonsági ellenőrzést hirdetettek. A fokozott készültségbe helyezés mindkét alkalommal arra a napra esett, amikor a hivatásos állomány kormányzati intézkedésekkel szembeni elégedetlenségének tömegdemonstrációval kívánt hangot adni.

A szolgálati törvény a hivatásosok számára nem teszi lehetővé a sztrájkjog gyakorlását, így kollégáink csoportosan csak a tömegdemonstrációkon való részvétellel tudnak hangot adni követeléseiknek. A rendőri állomány azonban még ezt az alkotmányosan aggályosan korlátozott jogát sem tudja gyakorolni, mert abban a rendőri vezetés hatalmával visszaélve rendre megakadályozza - mutat rá a szakszervet.

A Független Rendőr Szakszervezet indezek okán kezdeményezi az országgyűlési biztosi vizsgálatot.

A Hatala tábornok által elrendelt "fokozott szolgálat ellátás" az érdekvédők szerint egyébként is aggályos, mert ilyen intézkedést sem a szolgálati törvény, sem a rendőrségi törvény, sem a szolgálati szabályzat nem ismer. Ennek alapján szakszervezeti kifogást is benyújtanak az ORFK vezetőjéhez.

Az FRSZ úgy véli, a rendőrség vezetése immár ,,tendenciaszerűen tapossa sárba a rendőri állomány alapvető emberi jogait". A szervezet érthetetlennek tarja, hogy ,,miért félnek a rendőri vezetők a saját állományuktól", és ,,miért nem bíznak abban, hogy a rend őrei szolgálaton kívül is esküjükhöz és hivatásukhoz méltón tudnak hangot adni véleményüknek"?

barikad.hu


http://barikad.hu/hihetetlen_az_%C3%BAjabb_t%C3%BCntet%C3%A9s_el%C5%91tt_ism%C3%A 9t_berendelt%C3%A9k_az_%C3%B6sszes_rend%C5%91rt-20110623
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orvos eltiltotta Karsait a
  2011-06-24 07:06:58, péntek
 
  Az orvos eltiltotta Karsait a nyilvános öngyilkosságtól
2011. június 24. - 06:22

Arra ébredsz, hogy valamikor az éjjel az arcodra tetováltattál egy nonfiguratív törzsi motívumot? Vagy a fűszoknyás Hoffmann Rózsát? Igazán semmi ahhoz képest, ha arra eszmélsz, hogy az előző nap nyílt levelet tettél közzé a sajtóban arról, hogy 48 órán belül a Parlament épületéhez láncolod magad, és gyógyszerrel öngyilkosságot követsz el, az Orbán-Rákosi miniszterelnök diktatúrája elleni tiltakozásból.

Ebből a csapdából McGyver és Lázár János duója is nehezen szabadulna, Karsai Búzaégető József battonyai polgármester azonban fölényesen oldotta meg a feladványt. Sőt briliánsan! Kedden közleményben tudatta a Békés megyei sajtóval, hogy az orvosa eltiltotta a mártírhaláltól, így a szerdai esemény sajnos elmarad. A beol.hu cikkében megtekinthető az eredeti közlemény, benne Rimay István doktor igazolásával, mely szerint Karsai "Sem cordialis, sem egyéb szempontból nem alkalmas az éhségsztrájk lefolytatására."

A cikk azért is emlékezetes, mert ebben olvasható a magyar demokratikus politika- és sajtótörténet legütősebb nyilatkozata, úgymint: "A családom is erősen tiltakozott, hogy megtegyem, az ellen meg főleg, hogy vállaljam a mártírhalált".

"Fura család, rafinált orvos" - mormoltuk magunkban a cikk végén, kétségbeesetten kapaszkodva Karsai József zárómondatába: "A figyelemfelkeltő tiltakozás más módját keresem a demokrácia védelme érdekében."

(képviselő-funky blog)

http://szebbjovo.hu/node/8205
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Be nem vallott adósságot görge
  2011-06-24 07:03:46, péntek
 
  Be nem vallott adósságot görget maga előtt a kormány?
2011. június 23. - 10:37

Felülvizsgálja a kormány az idei évre vonatkozó költségvetési pályát a 21.2%-os MOL részvénycsomag visszavásárlása miatt. A kormány még a múlt hónapban egyezett meg az orosz féllel, hogy visszavásárolják a Szurgut birtokában lévő MOL részvényeket. Az ügylet értéke megközelítőleg 500 milliárd forint (1.88 milliárd euró avagy 2.7 milliárd dollár), melyet a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékából finanszíroztak.

A lépés növeli a pénzforgalmi alapon számolt költségvetési hiányt, így a 2011 harmadik negyedévre tervezett 220.6 milliárd forintos többletből előreláthatóan 445.1 milliárd forint hiány lesz. A különbség kb. 160 milliárd forinttal nagyobb, mint amit a MOL tranzakció indokol, de a kormány nem adott választ a differencia okára. Feltehetően a kormány a maga előtt görgetett - eddig még nem nyilvános - adósságot konszolidálja be.

Ezenkívül Orbán Viktor bejelentette, hogy a GDP arányos bruttó államadósságot 1345 milliárd forinttal 81%-ról 77%-ra csökkentették a magánnyugdíj pénztáraktól átvett eszközök segítségével, bár továbbra is hazánknak a legmagasabb az államadóssága a közép-kelet-európai régióban. Emellett Orbán kitért arra is, hogy ősszel újabb adócsökkentési program bevezetését fogják bejelenteni - pontos részletek egyelőre nem ismertek.

Forrás: Kitekintő.hu


http://szebbjovo.hu/node/8196
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esztergom: a fideszesek gátolt
  2011-06-24 07:01:40, péntek
 
  Esztergom: a fideszesek gátolták a működést
barikad.hu

2011, június 23 - 12:00


Tiltakozás Meggyes ellenRépássy Róbert, igazságügyi államtitkár szerint Esztergom független polgármesterének a mulasztása miatt áll csaknem két tucat büntetőeljárás a városi bíróságon, Tétényi Éva ugyanis nem hívja össze a képviselő-testületet, és nem tűzi napirendre a hiányzó népi ülnökök megválasztását. Portálunknak Tétényi Éva és Zentai Plajner Zsolt reagált az államtitkár szavaira.

A polgármester ezzel a magatartásával nyilván azt akarja alátámasztani, hogy a képviselő-testület alkotmányellenesen működik, a valóság azonban az, hogy ő nem hívja össze a testületet, és ő nem tűzi napirendre az ülnökválasztást - mondta Répássy Róbert.

Az igazságügyi államtitkár közölte azt is, hogy a megyei kormányhivatal írásban tájékoztatást kért a polgármestertől, miért mulasztották el ezt a döntést - más döntésekhez hasonlóan -, azonban a hivatal még nem kapott választ a levelére.

Az elmúlt hét hónapban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselő-testületben, a tagok kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester nem tudott együttműködni. Tétényi Éva - arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, a fideszes Meggyes Tamás vezette önkormányzattól - adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz az első képviselő-testületi ülésen közölte, hogy fél évig nem jelöl alpolgármestert, majd törvénytelennek ítélte az adósságrendezési eljárást.

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere portálunknak elmondta: tény, hogy nem tudnak népi ülnököket választani, de utána kell nézni, hogy miért nincs testületi ülés, ahol ezt megtudnák tenni. A fideszes többség eleinte gátolta a működést, a napirendi pontok közül olyanokat tárgyaltak, amelyek nekik kedveztek, majd alkotmányellenesen működtek. Tétényi Éva nem tud mást tenni, mint azt, hogy nem hívja össze a képviselőtestületet, úgy gondolja véget kell vetni annak, hogy a fideszesek intézkedéseikkel meggátolják a város működését. A független polgármester asszony hangsúlyozta: sajnálatos, hogy ilyen következményei vannak az ülések hiányának. Végül megjegyezte: vagy megtalálják annak a módját, hogy hogyan tudnak együttműködni vagy fel kell oszlatni a képviselőtestületet.

Zentai Plajner Zsolt, az esztergomi Jobbik elnöke szerint, ha a fideszesek akarták volna az elmúlt hét hónapban is tárgyalhatták volna az ügyeket, amikor még voltak ülések. Ám akkoriban úgy kezdődtek az ülések, hogy a fideszesek többségüket kihasználva azokat a pontokat vették napirendre, amelyek az ő ,,szájízük" szerint való volt. A nemzeti radikális képviselő szerint a fideszesek azt sulykolják az emberekbe, hogy Tétényi Éva nem tartja meg az üléseket. Zentai szerint Répássy Róbertnek utána kellene néznie, hogy amíg voltak ülések miért nem történt semmi.



SSZ- barikad.hu

http://barikad.hu/esztergom_fideszesek_g%C3%A1tolt%C3%A1k_m%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9st -20110623
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.