Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Így könnyű lemondani a korkedv
  2011-06-07 20:32:24, kedd
 
  Így könnyű lemondani a korkedvezményes nyugdíjról
barikad.hu

2011, június 7 - 19:55


Pintér Sándor a rendvédelmis tüntetők gyűrűjébenAdóbevallása szerint Pintér Sándor tavaly 1,6 milliárdot keresett - legalábbis a bevallott jövedelme ennyi...

Törvényi kötelezettségüknek eleget téve a kormányzat weboldalán közzétették a miniszterek és államtitkárok tavalyi adóbevallásainak kivonatát. Pintér Sándor belügyminiszter egymaga többet keresett, mint az összes többi kormánytag.

Csak viszonyítási alapként: Orbán Viktor bevallásában 24,2 millió forintos összevont adóalapot tüntetett fel, ami után hétmillió Ft adót fizetett. Az adóbevalláshoz fűzött megjegyzése szerint 2010 évi összes jövedelme 19 millió volt, tehát ez az összeg lett szuperbruttósítva. Ezzel a fizetéssel a miniszterelnök a jobban fizetett kormánytagok közé tartozik.

Helyettese, Semjén Zsolt például kevesebb, mint feleannyi pénzből gazdálkodhat, mindössze 10,1 millió forint az összevont adóalapja, két és fél milliós Ft-os adófizetési kötelezettséggel. A legjobban fizetett miniszter Navracsics Tibor, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője, ő 22 milliót keresett, és 6,3 millió forintot adózott.

A 2010 évben messze a legtöbbet kereső kormánytag Pintér Sándor belügyminiszter volt. A bevallásában 1,619 milliárd forint összevont adóalap szerepel. Viszont az összevont adóalap adójának összegeként csak 4,5 milliót tüntetett fel. Fentebb láthatjuk, hogy Orbán Viktor 24,2 milliós összevont adóalap után, hétmillió forintnyi adót fizetett. Feltételezhető, hogy a belügyminiszter az összes bevallott jövedelmét feltüntette az adóbevallásában. Ugyanis a külön adózó jövedelmek között szerepel egy 400 milliós tétel. Tehát a miniszteri javadalmazása feltehetően a kettő különbsége, 16,4 millió forint, és ez után adózott 4,5 milliót.

A fenti adatokból arra lehet következtetni, hogy a kormánytagok eltérően töltötték ki a bevallások kivonatát. Pintér Sándor becsületére legyen mondva, hogy legalább feltüntette a cégei eladásából származó jövedelmét. Fellegi Tamás viszont ,,elfelejtette" ezt. Talán jövedelmet szeretne eltitkolni az adóhatóságok előtt?

Kedvezményes ár

Pintér Sándor bevételeinek döntő többsége cégeinek értékesítéséből származik. Az eladásra a miniszteri poszt betöltésével rá is vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok kötelezték. Sokak számára ismert tény, hogy az ő tulajdonában állt az ország jelenleg is legsikeresebb biztonsági cége., a Civil Biztonsági Zrt., ehát a bevallott vételár meglehetősen alacsonynak tűnik.

Pintértől 2010 májusában, a választás első fordulója előtt vásárolta meg Simicska Lajos egykori APEH-es helyettese, Kántor Tibor a céget - azt is érdemes lenne megkérdezni, hogy miből -, amely a cégadatok szerint csupán 2009-ben 5,3 milliárdos fogalom mellett 1 milliárdot meghaladó adózott eredményt ért el. Megjegyzendő: a jól menő cégeket a legutóbbi 5 éves adózott eredmény összegéért szokták értékesíteni. Azért is érdekes ,, ,,kedvezményes" vételár, mert a cég már az előző ciklus végén is dinamikus növekedést produkált, a kormányváltás után pedig rengeteg új szerződést kapott állami cégektől, így forgalma mára messze túlszárnyalhatta a 2009-est.

Kántor érdekeltségébe került Pintér másik jól menő cége, a Pajzs 07 Zrt. is, ami stabil 2 milliárd feletti forgalommal dicsekedhetett az utóbbi években. Nem meglepő módon a miniszter tavaly nem hozta nyilvánosságra a cégekért kialkudott vételárat.

index.hu nyomán - barikad.hu



http://barikad.hu/%C3%ADgy_k%C3%B6nny%C5%B1_lemondani_korkedvezm%C3%A9nyes_nyugd% C3%ADjr%C3%B3l-20110607
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy boldog ország
  2011-06-07 20:27:17, kedd
 
  Egy boldog ország


2011.05.31. 23:08




http://hvg.hu/vilag/20110531_fifa_kongresszus_feszultseg

" Joseph Blatter elnöknek és Jacques Rogge-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezetőjének köszöntő szavai után Micheline Calmy-Rey, a svájci szövetség irányítója arról értekezett élesen, hogy nagyon komoly problémák feszítik a FIFA-t, s csak az jelenthet megoldást, ha megreformálja magát a szervezet. "Nagyon komolyan kell venni a kritikákat, melyeket a korrupciós ügyek és az átláthatatlan működése miatt kap a FIFA - mondta Calmy-Rey. - Nagyon fontos, hogy gyorsan feltérképezzük a bajokat és megtegyük a szükséges lépéseket, mert ennek a szervezetnek nem csupán a fiatalok, de az egész világ számára példát kell mutatnia. Most nem a catenaccio védekezésnek, hanem látványos támadójátéknak kell előtérbe kerülnie azon a pályán, melyen az átláthatóságért, az egység, a csapatszellem, a tisztelet és a tolerancia visszaszerzéséért folyik a harc."

Ez egy igazi MTI hír. Micheline Calmy-Rey valóban azt mondta amit írtak, és valóban a svájci szövetség irányítója.

Calmy-Rey asszony a svájci külügyminiszter, és egy évig a rotációs szabály alapján Svájc államtanácsának elnöke. Svájcnak nincs sem miniszterelnöke, sem államfője, van egy hétfős szövetségi tanács, és Micheline Calmy-Rey ennek a tanácsnak az elnöke egy évig. Azért valljuk meg, aki ezt a cikket elolvassa, azt fogja hinni, ő a futballszövetség elnöke.

De ezt egyáltalán nem kell tudni. Ami csodálatos dolog. El tudnák képzelni, hogy fogalmuk nincs ki a magyar elnök, hogy hirtelen nem jut eszükbe, hogy van-e egyáltalán magyar miniszterelnök, hogy senkit sem érdekelnek ezek a bohócok a Kossuth téren (vagy mondjuk a Koharek Aurél utca 34-ben, államtanács második emelet nyolc, a külügyminisztérium a gang végében van, nekik tessék kétszer csöngetni). Igen lehet, hogy évente párszor szavaznánk arról, hogy szabad-e jurtát építeni paradicsomföld közepében vagy hogy hányas fogóval kell szerelni a biciklit. Különben meg csak éldegélnénk, és a Vincenten az átlagposzt színházi előadásokról és barna sörökről szólna. Kibírná

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/05/31/egy_boldog_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országos turnéra indult a Közt
  2011-06-07 20:25:27, kedd
 
  Országos turnéra indult a Köztársasági Varieté.

Sátor alól kikiáltó szétnéz:
"Itt látható a nagyhírű bűvész!
A lábával karikázik,
A kezével citerázik,
Az orrával orgonázik,
A fülével figurázik,
A szemével gurgulázik,
A szájával vacsorázik!"



index.hu/belfold/2011/06/01/schmitt_pal_koztarsasagi_elnok_eredmenyes_napot_zart_ tolnaban/

Schmitt Pál beszéde végén zongorán eljátszotta Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát, majd a megyei kórházban tett látogatása során kártyatrükköket és nyelvtörőket mutatott be az érdeklődő fekvőbetegeknek. A köztársasági elnök turnéja utolsó programján betért a ciszterci apátságba, ahol az orgonához ült és eljátszotta a Boldogasszony anyánk katolikus néphimnuszt, melyhez Markó Iván táncolta el az általa koreografált kelta termékenységi táncot.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi jár a svéd képviselőnek?
  2011-06-07 20:12:03, kedd
 
  Mi jár a svéd képviselőnek?

Szolgálati kölcsönlakás és vonatbérlet



Ha Lázár János Svédországban lenne frakcióvezető, hétközben igénybe vehetné a parlament egyik szolgálati garzonlakását, a hazaútra pedig az éves vasúti- vagy buszbérletét. Ugyanis ez járna neki. Munkája során adódó más költségeit, természetesen megtérítené a Ház gazdasági hivatala - annak szigorú keretei között. Ám, gondja se' lenne vidéki otthonáig tartó távolság napi legyőzésével, mivel nem tölthetné be egyidőben a polgármesteri posztot is. Igaz, olyan poszt itt nincs is!
Svédországban a kormány kormányoz - ám az uralkodó 1974. óta nem uralkodik. Az államfőnek, miután ősszel a parlamentben megnyitja a politikai évet, alig van több dolga, mint hogy jó PR munkát végezzen az 'alattvalói' javára - igaz, a kormány ülésein csütörtökönként részt vesz, miután a külügyi- és honvédelmi kérdésekben van szava. Parlamenti válsztás (riksval) minden negyedik év szeptemberének harmadik vasárnapján esedékes (legközelebb 2014-ben). Miután megalakult, s a királynak bemutatkozott az új kormány, október első keddjén, a királyi család jelenlétében, H.K.H. Carl Gustaf megnyitja az új parlamenti évet.

A polgármester intézménye nem létezik, a 23 megye (län) élén a szimbolikus 'törzsfő' (landshövding) áll.


1974-óta (az azt megelőző 20 év alatt átszervezés során 2500-ról három lépcsőben lecsökkentett s kialakított) 290 helyhatóság (kommun) kollektív vezetésű: az a főnök, akinél a kassza kulcsa. Az önkormányzati képviselők zöme díjmentesen vagy csekély tiszteletdíjjal, a szabadidejében végzi munkáját. Hivatásszerűen, fizetésért csak az egyes szakterületekért felelős politikusok dolgoznak.

A parlamenti képviselőnek számítania kell arra, hogy pénzügyeit nagyító alatt tartja a gazdasági iroda, a sajtó és a polgárok.

Számot kell adnia minden jövedelméről, legyen az igazgatótanácsi tagság, családi vállalkozás, részvények, ingatlanok, nagyértékű ingóságok, szellemi tevékenység, testületi tagság, és minden más, ami bevétellel jár. Ez a komplett képviselői gazdasági regiszter nyilvános és elérhető bárki számára.(A köznapi polgár anyagi helyzete ugyanígy). Korrupció? Ha előfordul, a fentiek miatt többnyire hamar kiderül, s bukás a vége. Svédországban az ajándék 400 kr értékig adómentes. Ez mindenkire egyformán vonatkozik. A mentelmi jog természetesen ismeretlen fogalom. Egy demokráciában nincsenek kivételek.

A parlamenti képviselők munkája és a költségei is nyilvánosak. (Mint mindenki más esetében is). A képviselő alapjuttatása bruttó 55 ezer korona. (A parlament elnökét és a miniszterelnököt egyaránt 135 ezer korona illeti meg.) Ezenkívül kapnak egy szolgálati irodát (a képviselők házában, a parlament szomszédságában), laptopot, printert, mobilt és egy vezetékes telefont otthonra. Ezen eszközök szolgálati célú használatának (előfizetési díj, kártyadíj, internet) költségeit is megtérítik nekik (részletes telefon stb. számlával igazolandók a költségek).

Szolgálati autó tulajdonképpen nincs, egyértelmüen csak a miniszterelnöknek jár.

A miniszterek, frakcióvezetők időnként, indokolt esetben kapnak.Taxiköltséget csak indokolt esetben számolhatnak el, például, ha a célállomás kollektív közlekedési eszközzel nem érhető el. Ha saját autót használnak, benzinpénzt kapnak (mint bárki más): 265 kr/100 km, amiből 185 kr adómentes. Külföldre a képviselők többnyire bizottsági vagy frakciótársaikkal utaznak, kollektív elszámolással; ha indokolt esetben egyedül mennek, akkor összesen 50 ezer korona áll a teljes 4 évnyi mandátuma idején a rendelkezésére. Az ilyen repülőutakat a parlament elnökhelyettesével kell előzetesen jóváhagyatniuk.

A szolgálati úton eltöltött időnek, szállodai tartózkodásnak, a visszaút időpontjának arányban kell állnia az utazás céljával, minden többletköltség a képviselő pénztárcáját terheli. Az utazás módjáról maga az érintett dönt, de elvárják tőle, hogy olcsó és környezetkímélő megoldást válasszon, az időtényező figyelembe vételével. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy inkább utazzon vonattal, egy nappal korábbn, s aludjon hotelben, mint repülőgéppel aznap. A vidéki képviselők díjmentesen vehetik igénybe a parlament 250 garzonlakásának egyikét. Ha van sajátjuk, havonta legfeljebb 7000 kr (egy kisebb belvárosi lakás átlagos bére) bérhozzájárulás illeti meg őket. Az utazásokkal kapcsolatos számlákat is rendkívül aprólékosan ellenőrzik; ha aránytalanság gyanúja merül fel, rákérdeznek, majd a számlával együtt archiválják az e-mailek szövegét is.

A képviselők napidíja annyi, amennyi bárki másnak is jár, ha a lakóhelytől - amely a szolgálati lakásuk is - 50 km-nél távolabb utaznak, s ott is éjszakáznak. Napi 350 kr jár, ebből 210 kr adómentes. Ha valahol díjmentes étkezésben részesül, levonandó a napidíjból. A képviselők országon belüli utazását éves vonatbérlettel segíti a parlament, ha a távolság nagyon nagy, szóba jöhet ennek repülőgépes megfelelője is. Ezek szigorúan csak szolgálati utakra használhatók. Ha a képviselők szolgálati kreditkártyájukkal egyenlítik ki a számlájukat, azokat csak akkor fizetik ki, ha utazási elszámolást is csatoltak a számláik mellé.

Szolgálati lakást - Palme meggyilkolása óta - egy parlamentközeli kis palotában kap a mindenkori miniszterelnök, ám ezt nem mindegyikük vette igénybe (mi több, Carl Bildt [1989-93] kerékpárral járt dolgozni [ma, külügyérként is, szívesen teszi ezt], a testőrség legnagyobb bánatára).


Ha egy képviselő idő elött távozásra kényszerül, s nem érte el a 65-éves nyugdíjkorhatárt, de legalább 6 évet dolgozott a feladatkörében, jogusult un. garantált járulékra, míg nem éri el a korhatárt - azaz megállapodás szerinti nagyságú 'ejtőernyővel' távozik. (A három évvel ezelőtti cunami-katasztrófa kapcsán a botrányosan alkalmatlannak bizonyult külügyminiszter lépett le így - a polgárok heves tiltakozása ellenére.)

A képviselők évi 365 napon vannak szolgálatban, tehát a hét minden napján. Csak indokolt esetben kérhető szabadság, s annak idejére fizetés nem jár. Ugyanakkor nincs jelenléti kötelezettség, s a parlament határozatképességét nem befolyásolja, hogy az egyes frakciókban aznap hány képviselő ül a helyén. Itt is érvényesül az általános íratlan svéd szabály: frihet under ansvar! (szabadság, felelősséggel). A mandátumidő lejártával úgyis a párt dönt, ki marad, s kit húznak le a listáról, s a választó is arról, melyik párt listájára, illetve azon melyik jelölt neve mellé húzza be az X-et.


Két példa - az átláhatóság komolyságára
A szocdem miniszterelnökjelölt több mint 15 évre kiesett a pixisből, mert szolgálati kreditkártyáról 'kölcsönzött' egy bolti fizetéskor (pelenkát és Tobleronét vett a gyerekeinek). Másnap kiegyenlítette a tartozást, de egyáltalán nem lett volna szabad használnia a kártyát.

A mai konzervatív kormányfőt pedig az érintette rendkívül kínosan, hogy az első hetekben a sajtó kiderítette: egyik minisztere (a kulturális!) nem fizet tévédíjat, a másiknak ingatlana van Jerseyn, és nem adózott utána, egy harmadik feketén alkalmazott gyerekfelvigyázót. Mindegyikük távozásra kényszerült.

Utóirat:
Az vajon miért nem jutott eszébe, Lázár Jánosnak, hogy saját pénzén lakást béreljen a családjának a fővárosban, mintsem luxusautót havi egymillióért az adófizetőkén?

http://www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigahiányt jelez előre a gazda
  2011-06-07 19:59:41, kedd
 
  Gigahiányt jelez előre a gazdasági minisztérium júniusra


Baksa Roland

2011. 06. 07., 17:17


Közel 500 milliárdos hiány lehet júniusban a költségvetésben, állítja a Matolcsy György által vezetett gazdasági minisztérium. Már most is az egész éves terv felett van a büdzsé, de a minisztérium szerint az év második felében még számos bevétel hozhatja egyenesbe a költségvetést, és az uniós módszertan szerinti hiányadattal is jól áll az ország.


http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110607-gigahianyt-jelez-elore-az-ngm-jun iusra.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emeljük fel a nyugdíjkorhatárt
  2011-06-07 19:46:20, kedd
 
  Emeljük fel a nyugdíjkorhatárt!?


http://videa.hu/videok/vicces/humoros-rendori-intezkedes-rendor-8Nvf8tzhx5A7fsB2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan más munka után nézhe
  2011-06-07 19:28:30, kedd
 
  2011-06-07. 17:34
Hamarosan más munka után nézhet a Fidesz adatgyűjtését szóvá tevő biztos

A miniszterelnök szóvivője szerint az adatvédelmi biztos személyes motivációi indokolhatják azt az állásfoglalást, amelyben Jóri András ombudsman törvénysértőnek nevezi a szociális konzultáció keretében végzett adatkezelést.
Szijjártó Péter kedden újságírók előtt kifejtette: a szociális konzultáció megkezdése előtt a kormány által kijelölt Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) felvette a kapcsolatot az adatvédelmi biztos hivatalával, és a KEK KH vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival. Ezek során egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban - közölte.
Ezek után "sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan személyes karrierjét illetően" - mondta szóvivő, gyakorlatilag megüzenve ezzel, hogy nem Jóri lesz az az egy.
(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/2/80260/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elveszhet a TMRSZ bizalma
  2011-06-07 19:25:28, kedd
 
  Elveszhet a TMRSZ bizalma


Szima Judit letartóztatása és a vádak ellene, láthatóan egy hatalmi harc részei. A harc azonban nem most kezdődött, inkább most kezdi nyílt háború formáját ölteni.

Szögezzük le, hogy aki ma a rendőri hivatást mint hivatást vállalja és nem szakmának tekinti, az a társadalom jobbik részéből való. A társadalom és a hatalom szembekerülése azonban teljesen egyértelmű volt a pár tisztán gondolkodó ember előtt, már évekkel ezelőtt. De világos volt ez a hatalom stratégáinak is. Gondos felmérések és elemzések készültek, mind a kormány, mind az EU felé, mely jó előre jelezte a jelenlegi problémákat és azok súlyosbodását is. Ennek a műveletnek voltak lényegi részei a 2006-os események, melyek semmi mást nem szolgáltak, mint a rendőrség és rendvédelmi szervek néppel való szembeállítását (és a jelenlegi állapotok elodázását). Azóta lett a rendőr sün. Ha valakinek esetleg eddig nem volt tiszta a fő hangadók szerepe, az lassan képet kaphat róla a történések tükrében.

Azonban sorban jöttek a gondok! Egyrészről az, hogy a belső vizsgálatok, elemzések alapján a rendőrök jó része zsidó- és cigányellenes (miért ne lenne, ha valaki, akkor ők látják mi a helyzet). Ezért az első kísérlet az volt, hogy cigányokat rendőrnek fölvegyenek, és mindenféle buzikat, nyomorékokat alkalmazzanak rendőrnek. Ezen a téren sem értek el sikereket, sőt, kezdett kialakulni egy réteg, amely szembehelyezkedik a kormány sorozatos hibás döntéseivel. A kormány(ok) azonban minden körülmények között elvárja a rendvédelem hűségét. Ezt éppen most fejtette ki Orbán, de igazából teljesen felesleges volt, ez egyértelmű. Viszketett a szája, mondani kellett valamit. Ráadásul még az ő zsebüket is érinti az ügy.

A rendőrök tüntetéseivel szembeni kritika mindenhonnan az volt, hogy az embereket lehetett korábban verni, de most persze mennek tüntetni, mert a zsebükre megy. Ez a vád azért lássuk be némileg helyénvaló, de más sem megy ki máskor tüntetni, csak ha nincs meg az esti sör (has-emberek), meg a meccs, tehát az dobja rájuk az első követ, aki...

A rendőrség legnagyobb szakszervezete eddig példásan igyekezett a dolgot a törvényekhez és az erkölcshöz kötni, Szima ki is állt emellett.

Mégis mit akarna az MSZP a rendőrszakszervezetektől?

Nos, itt jönnek a szokásos, pusztán logikai következtetések.

Tény, hogy Szima Judit félreállítása mögött hatalmi érdek húzódik, ez nem vitás. De milyen érdek? Az érdek többcélú. Az első az, hogy Szimát ezidáig nem sikerült lefizetni, és ezért félre kell tenni. A másik az, hogy el kell érni a rendvédelmi szervek stabilitását az állam mellett. Ehhez hitelteleníteni kell a hiteles embereket, és a hiteles szervezeteket. A TMRSZ-t valahogy le kell járatni, hitelteleníteni a tagok és a társadalom előtt.

A Szima mögött húzódó második vonal már kérdésesebb. Az utolsó tüntetésen elhangzott beszéd Hortobágyi részéről a háttérerők ezen ügyködése. Hortobágyi vagy ostoba, vagy lefizetett, mert tökéletesen hajtja végre a hatalom szándékát. Hortobágyi - szakítva a szakszervezet eddigi vonalával - politikai síkra vitte az ügyet. Az MSZP reklámozása az egész TMRSZ-t kivégezheti. A párt belekeverése ugyanis hiteltelenít. Megjelennek a politikai érdekek, és a nép elfordul tőlük. Teljesen mindegy, hogy a Fideszt, a Jobbikot vagy az MSZP-t élteti, mert ezzel a 'rendszerfelettiség' elmúlt. Ezt Hortobágyinak sikerült elrendezni, vagy legalábbis megkísérelni. Teljesen mindegy az is, hogy tagja-e a TMRSZ-nek, vagy nem - ha nem, akkor meg mit keres a szószólók között egyáltalán?

A legkevesebb ezek után - ha Hortobágyi tisztségviselő -, hogy lemond, lemondatják, vagy kirúgják. Ha nem tagja a szakszervezetnek, akkor a minimum, hogy elhatárolódnak tőle látványosan, és nagy hanggal. Ha ezt a TMRSZ nem teszi meg, hiteltelenné vált. Örökre. Elveszti a nép szimpátiáját, és akkor ott marad a kormány kényének kiszolgáltatva. A kormány kiteszi a hangadókat, a vizsgálat alapján zsidóval-cigánnyal nem szimpatizálókat, és a rendőrség végleg befejezte pályafutását.

A rendőrök, akik a TMRSZ tagjai maradjanak meg az erkölcsi síkon, a politikai oldalra ne vigyék át az ügyüket, mert akkor végük van. A rendőrök és rendvédelmisek helyzete ugyanis nem gazdasági és pártkérdés - a pártok jönnek-mennek, a rendőrök ott maradnak. Létük és helyzetük az ország érdeke. Ezt az érdeket azonban máshogy fogja fel az utca embere, és máshogy a politikai hatalom. Ez most Orbán nyilatkozatából világít. Orbánnak hatalmi rendőrségre van szüksége. Nem a nép biztonsága a cél, hanem a politikai "elit" biztonsága (nem elit ez, hanem söpredék - mindenestül). A TMRSZ-nek most nagy a felelőssége. Meg tudja-e ezt fogalmazni, és ezek után is kiállni, vagy nem. Kiszűri-e a hatalom beépítettjeit vagy nem? A TMRSZ most vizsgázik. Még az sem számít, ha esetleg vita alakul ki és tagokat veszt, mert csak erősödik vele.

Összefoglalva: A pártrendszer ezeket a gondokat megoldani már nem képes. A rendőrök hiába is várnak segítséget. A hatalomnál jobban ezt senki nem tudja, ezért várnak feltétlen hűséget, mert a tánc a nemzet ellen csak most kezdődik. Aki egyezkedik velük, aki besorol, aki beadja a derekát, annak vége. Mi a fontosabb? A rendőrségért harcolni egy rendőr szakszervezetnek, vagy némi pénzért eladni magukat? Kiállni egy összedőlő gazdaságot produkáló hatalmi rendszer mellett, vagy képviselni valamit, ami jóval több ennél. Sokkal több...

Kemény Gábor - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2011/06/07/elveszhet-tmrsz-bizalma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moralizálás és szereptévesztés
  2011-06-07 18:56:09, kedd
 
  Csanádi Gábor Ferenc: Moralizálás és szereptévesztés
barikad.hu

2011, június 7 - 18:28


A Nemzeti Színház szerepéről, küldetéséről és igazgatójáról, Alföldi Róbertről a barikad.hu oldalon elmondtunk és leírtunk mindent, amit lehetett. Olvasóink ismerhetik álláspontunkat, amely természetesen nem változott. Ám nem véletlen, hogy egy latin eredetű kifejezésre hivatkozom írásom címében.

moralizálás, moralizáció

nyelv: latin

jelentése: erkölcsi prédikáció, erkölcsi tanítás, elmélkedés, eszmefuttatás, bölcselkedés erkölcsi dolgokról

Ez a kifejezés, minden magyar megfelelőjével együtt napjainkra jóformán teljesen kiveszett a köznyelvből. Ami arra is mutat, hogy kollektív nemzeti gondolkodásunkból is. Ízlelgessük csak: erkölcsi prédikáció, erkölcsi tanítás - mintha egy bölcselet előadáson lennénk, nem? Valóban így érezzük és ez borzalmas.

Ez a rögmagyar valóság. Még addig sem jut el élő nyelvünk, hogy a politikai nyelvezetben állandó kifejezésként használja: tisztességes! Pedig nagyon ránk férne. Tudják, ha elég sokáig használnánk, egy idő után általánosan el is várná az egész társadalom. Most nem teszi.

Itt van tehát Alföldi. Él és virul, mefisztói vigyorral üzengeti a nagy nyilvánosságnak, hogy mindent szabad. Mint a híres római színben. Csak hát, mi tudjuk, nem sokkal a nagy orgia után jöttek a vandálok... Dehogy fenyegetőzöm, csupán arra akarok rámutatni, hogy az általános hanyatlást mindenképpen összeomlás követi. No, ezt mi mindenképpen szeretnénk elkerülni.

Ádám, Éva és Lucifer

Gondolataimat az olvasókon kívül, a másik két, magát nemzetinek, konzervatívnak mondott párthoz intézem, valamint azok szellemi és civil műhelyeihez.

Önök nemzetinek, konzervatívnak, gyakran kereszténynek is szeretik önnön magukat, szervezeteiket nevezni. Ez rendben is van jómagam is egy olyan Magyarországon szeretnék élni, ahol ezek az eszmék hatnak, virágzanak és általánosan elfogadottak.

Nem vagyunk mindenben egyformák, ez is tény. Nem is kell. Tudják, Szent Ágoston idézete örök példa, mindannyiunk számára: ,,Fontos dolgokban az egység, kevésbé fontosakban a szabadság, mindenben a szeretet." Igen, mindhárom dolog egyszerre áll meg, egymást támogatja, de a legelején ott van az egység.

Az egység, ami a balliberális oldalon immár huszonegy éve megbonthatatlanul ott van. Ennek az egységnek áll most a fókuszában Alföldi Róbert, korunk Luciferje és önök, kedves hölgyeim és uraim, a szerencsétlen, semmiből semmit nem értő Évák és Ádámok.

Alföldi Róbert Lucifer szerepében

Hónapok óta vívtunk csatát Alföldi ellen, talán nem mindig tökéletes eszközökkel. Törekvéseink lényege az volt, hogy a ,,forradalmi kormány" idején, a nemzeti fordulat jegyében legalább egy kicsit konzervatívabb, kicsit nemzetibb és kicsit keresztényibb ember foglalja el a Nemzeti Színház igazgatói székét. Ehelyett Réthelyi Miklós egy bárgyú ejnye-bejnye kíséretében lezárta az ügyet.

Az a Réthelyi, aki a KDNP frakciójában foglal helyet. Ám a legrosszabb még hátravan: jobboldalinak titulát orgánumok védték be Alföldi személyét, jobboldalinak számító showman jópofizik ,,Robi" mellett és ezt önök, eltűrik, némán szemlélik.

Vona Gábor tegnap a parlamentben ismét szóvá tette ezt az egész komédiát, és az önök kiállásának elmaradását.

Most akár meg is nyugodhatnánk, hiszen a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Civil Összefogás Fórum követeli Alföldi leváltását. Nem moralizálni óhajtok, de minden jó szándékuk ellenére szerepet tévesztettek. Két héttel a történések után visszalőttek az üres csatatérre.

A közleménynek még örülhetnénk is, ám tudják mi lesz a hatása?

Semmi. Réthelyi marad, Alföldi marad, és az egész balliberális értelmiségi kör jót röhög a nemzeti oldalon, még nagyobbat a kormánykoalíción és önökön, hogy még ezt is sikerült elszúrniuk. Nekik meg megúszniuk.

Csanádi Gábor Ferenc

barikad.hu

http://www.barikad.hu/csan%C3%A1di_g%C3%A1bor_ferenc_moraliz%C3%A1l%C3%A1s_%C3%A9 s_szerept%C3%A9veszt%C3%A9s-20110607
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bánk bán panasza
  2011-06-07 18:47:53, kedd
 
  Bánk bán panasza

2011.06.06. 18:00



Mikor megalakult az Orbán kormány, új nagyjaink egy eszmélésnél rövidebb idő alatt elshortoltak a nép zsebéből vagy 400 milliárdot. Aztán visszazsarolták a népség jó 15 évnyi nyugdíjmegtakarítását az államkasszába. Valamint meghoztak egy adótörvényt, amely a kereső lakosság olyan 70%-ának lecsökkentette a fizetését. Ezt követően lecsaptak a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasokra.

Ezek olyan dolgok, amelyekről azt hittem, közvetlenül rontják az életszínvonalat. Tehát hogy a lényegtelen kérdésekkel - Alkotmánybíróság kiherélése, visszamenőleges törvénykezés, sajtószabadság kurtítása - mit sem törődő emberek számára közvetlenül érzékelhető, számukra fájdalmas intézkedéseket hozott a kormány. S hogy van ezek között olyan is, amire legalábbis fel kellene hördülnie a kárvallottnak, hogy "ezt azért mégse lehet már!".

De a kárvallottak nem hördültek fel. Püspökladányban a mostani időközi választások eredményei azt mutatják, nem sok olyan ember él, aki bukott volna a forint/euró árfolyamon, aki havi 300.000 alatt keresne, vagy rokkantnyugdíjas, magánnyugdíj-pénztári tag, esetleg 50 éves nyugalmazott tűzoltó lenne. De ez valószínűtlen. Mert Püspökladány se nem jobb, se nem rosszabb más településeknél. Olyan igazi átlagos magyar város. Ha pedig a ladányiak úgy érzik, ők nem károsultak, akkor más települések lakosai sem károsodtak, s ha senki nem károsodott, akkor jó felé halad az ország szekere.

Nincs a teremtésben vesztes, csak én.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/06/bank_ban_panasza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.